Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wakacyjny wątek
Wody Nam odpływaja i Nasze brzdące Nas witają - Lipiec/Sierpień 2011 1 1,30%
Rodzice moi kochanie - za chwilę będę już z WAMI ! - Lipiec/Sierpień 2011 4 5,19%
Jedna mamą, druga z brzuchem, która teraz przywita się z Maluchem ? Lipcówki-sierpniówki 2011 5 6,49%
Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 18 23,38%
Porodówki zapełniamy, letnie dzieci już witamy. 3 3,90%
Akcję wywoływania rozpoczynamy, wakacyjne maluszki na świecie witamy. 0 0%
Synu, córko, wychodź z brzucha! Idzie lato - mamy słuchaj! 14 18,18%
Torby już spakowane a my nadal nienagadane! 0 0%
Z brzuszkiem pożegnania czas. Drogie dzieci - witamy Was! 1 1,30%
Bociany zaczynają już lądować, letnie mamuśki- czas się rozpakować! 8 10,39%
A my nie znamy dnia ani godziny bo nasze szkraby w nosie mają porodów terminy 3 3,90%
A my jak bomby sobie tykamy i na rozbrojenie cierpliwie czekamy. 3 3,90%
Pękają już brzuszki jak bańki mydlane, wychodzą z nich nasze maluszki kochane. 5 6,49%
Jedne już rozpakowane, inne zaczekane - wciąż w kupie się trzymamy - lipcowo-sierpniowe mamy 2011 2 2,60%
Torby spakowane, łóżeczka skręcone, czekamy na nasze brzdące wymarzone! 1 1,30%
Nareszcie lipcowo-sierpniowe mamusie wymieniają brzuszki na słodkie dzidziusie! 6 7,79%
Ruszające się brzuszki w zapomnienie odchodzą, na ich miejsce cudowne maleństwa się rodzą 0 0%
Mamusie lipcowo-sierpniowe: tykające bomby zegarowe, w każdej chwili urodzić gotowe 3 3,90%
Głosujący: 77. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-18, 18:52   #691
asiago
Zadomowienie

GG do asiago
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.

Hejka

Dziewczyny ale wy zasuwacie z tymi postami, nie nadążam za wami

Marinka, Ania, Scio wielkie gratulacje:cm ok:

Widzę że zaczynacie się rozpakowywać a tak niedawno pisałyśmy o naszych pęcherzykach ale ten czas szybko leci...

My we wtorek wychodzimy wkońcu do domku czeka nas co prawda jeszcze parę konsultacji i wizyt kontrolnych u różnych lekarzy ale to pomału, za jakiś czas

Liliana i Mikołaj - są już z nami moje kochane kruszynki
http://www.suwaczki.com/tickers/3jvzhdge5a3ww6li.png
asiago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-18, 19:04   #692
moniczka2123
Zadomowienie

Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.

ja w koncu skonczylam pomagac i przyszlam do domu musze jeszcze umyc podlogi wykapac sie glowe umyc
a tak ogolnie to zlapalam dolka.brakuje mi meza tak wiem powiecie ze tylko tydzien zostal ale ten tydzien bedzie najgorszy poprostu brak mi jego bliskosci:\

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-18, 19:07   #693
iustyna1
Wtajemniczenie

Pisałam do agadus, co u niej, jak się czuje, że pewnie tęskni za córeczką i że żadna nie urodziła, odpisała:"

" Ja wczoraj miałam usg, wszystko ok i co się okazało urodzę drugą dziewczynkę. Na razie waży 2530 a od poniedziałku zaczynam 36tc. Córeczka jest u rodziców i mama tak się nią zajmuje, że nie ma czasu myśleć"

Odpisałam co jej lekarze mówią, czy dostała te leki na płucka, kiedy wychodzą i czy mają imię:

"Na razie każą leżeć ale leków nie dają. Zobaczymy w poniedziałek. Mówią, że chcą mnie poobserwować i zobaczyć jak macica sobie radzi. Mam 2x dziennie ktg i czuję się dobrze a imię to już córce dałam wybór i wybrała Natalia"

Ponadto wszystkie mamy od niej pozdrowienia
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-18, 19:30   #694
brunetka2000
Zakorzenienie

Przyszło mi upomnienie z Zus, że nie wstąpiłam do żadnego funduszu emerytalnego. Nie mam pojęcia o co mi chodzi i z czym to się je Jak to się zapisuje ??? I do jakiego najlepiej ??? Straszą mnie jakimiś karami Czy któraś może się wypowiedzieć na ten temat ???
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-18, 19:33   #695
Zmalowana
Zakorzenienie

Fundusz emerytalny się wybiera przy pierwszej pracy z tego co się orientuje, a jak nie wybierzesz to losowo sami wybierają. Ale może to nie o to chodzi

Ja mam w Polsacie (losowo)

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-18, 19:36   #696
DaKaro
Zadomowienie

Agadus gratuluję córeczki
Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Co do gwałtu to myślisz, że może mi coś za to grozić? Jak tak to ja chcę siedzieć w celi z "naszą przemytniczką" .
Jak ładnie poprosisz, to Cię z Shirką posadzą.
Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
Ja też sobie nie wyobrażam, żeby męża zostawić w innym pokoju, a spać z dzieckiem gdzie indziej - to takie odstawienie na boczny tor jak dla mnie. Dlatego cieszę się, że mamy jeden pokój, w którym i my będziemy spać i łózeczko mam dwa metry od naszego łóżka, więc nie trzeba iśc na kompromis
A w nocy wstawać mam zamiar ja, żeby P. mógł się wyspać do pracy
My małą będziemy mieć w pokoju, postawię łóżeczko tak, żebym nie musiała daleko po nią chodzić, jak będzie płakać. Nie wyobrażma sobie spać osobno, dlatego zgadzam się z Tobą w 100%-to odstawienie męża na boczny tor jak dla mnie.
Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
No więc...ZALICZYŁAM i jeszcze jeden egzamin mam z głowy bo przepisał mi ocenę z licencjatu. Tak więc podsumowując za tydzień mam OSTATNI egzamin tak się ciesze ) Wasz kciuki działają cuda

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Normalnie wstyd!!!!!!!!!! Muszę się przyznać, ale zjadłam 3 kawałki pizzy A co Musiałam się odstresować po spięciu z J. Pojechał sobie na integracje, a mnie samą w domu zostawił
Ja się zdążyłam z mężem pokłócić o duperele przez telefon, aż się popłakałam z nerwów. mam oczywiście w szoku, myślała, że nie wiadomo jak się kłóciliśmy. Od kilku dni jestem nabuzowana. A potem pokłóciłam się z bratem...na dokładkę.

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-18, 19:38   #697
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

kmat czytam, ze masz miesniaka na macicy. Witaj w klubie, mi tez lekarz wykryl na poczatku ciazy, wtedy mial 2,5 cm, a teraz nie mamy pojecia. Czy bedziesz z tym cos robic po ciazy?
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-06-18, 19:40   #698
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Przyszło mi upomnienie z Zus, że nie wstąpiłam do żadnego funduszu emerytalnego. Nie mam pojęcia o co mi chodzi i z czym to się je Jak to się zapisuje ??? I do jakiego najlepiej ??? Straszą mnie jakimiś karami Czy któraś może się wypowiedzieć na ten temat ???
Cytat:
Fundusz emerytalny się wybiera przy pierwszej pracy z tego co się orientuje, a jak nie wybierzesz to losowo sami wybierają. Ale może to nie o to chodzi

dobrze zmalowana mówi. Jak to wyznaczonej daty nie wybierzesz sama, to losowo Ci wybierają i dostajesz pismo że jesteś już. Ale ze karami straszą? no nie wiem.. Ja jestem w ING. nie wiem czy dobry, czy zły.

Nici z pizzy, zjadłoby się, ale nie chce się dooopy ruszyć. Trzeba by się ubrać, jechać 25 km, ehh w takich chwilach zazdroszczę meszkania w mieście i pizzy na dowóz

Mało dzisiaj piszecie.
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-18, 19:47   #699
Zmalowana
Zakorzenienie

Patik weekendowe pisanie

To może we wtorek się umówimy ?

Ja uciekam się myć i do kojka. Buziaki

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-18, 19:54   #700
lemoorka
Zakorzenienie

Cytat:

Dokłądnie, ma się na to chyba 30 dni od rozpoczecia pracy.

Scio gratulacje

A mi opadł brzuch, a do porodu daleko
lemoorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-18, 19:58   #701
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Aniaa jak ja Ci zazdroszczę. Dzięki za info odnośnie noży.
Wybacz że Cię pomyliłam z żanetą

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
witam dziewzcyny, dzisiaj postanowilam nie rodzic. Mam to gdzies. Czop odszedl w czwartek, w czwartek mialam skurcze ale ustalo wszystko, wiec ja nie rodze. Nie chce i tyle. Bede do konca zycia w ciazy chodzic, trudno
Dobre Ciekawe czy dzidziol Cię posłucha

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Czeeeeść
My dziś zaczynam 32 tydzień czyli wreszcie 8 miesiąc
BRAWO! Pochwal się brzuszkiem

Nerola, gratuluję zakupu auta!

AgaGuernsey, kuruj się!!!

bella, świetne wiadomości! Gratuluję!

Trzymam kciuki za Marinę i Igorka!

Zmalowana, brawa za egzamin!

A ja mam chwileczkę, Adaś przewinięty i nakarmiony śpi, właśnie przed chwilą miał standardowe badanie słuchu, wyszło w normie
Z karmieniem jest bardzo dobrze, o ile w pierwszej dobie martwiłam się czy mam wystarczająco dużo, to teraz już z nawałem się zmagam... ale nie narzekam, lepszy nadmiar niż niedobór
Adaś nie ma już kroplówki, dziś pani pediatra stwierdziła że jest bardzo duża szansa na wyjście jutro - jeśli poziom glukozy tylko po moim mleczku będzie w normie, więc trzymajcie za nas kciuki!

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-18, 20:01   #702
lemoorka
Zakorzenienie

Ania - trzymamy kciuki,zebyś wyszłą

Brumek pochwal się tym 8 miesiącem, gdzie tym razem schowałąs dzieciatko w szafie, lodowce, za kanapa
lemoorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-18, 20:31   #703
sygine
Zadomowienie

Agadus gratulacje córeczki I żeby wszystko przebiegało po twojej myśli

Aania super wieści Oby jak najwięcej takich
Stary 2011-06-18, 20:38   #704
DaKaro
Zadomowienie

Aania pięknie sobie radzicie w takim razie. Obyście wyszli jutro .
Ja mam doła, idę spać.

Malwinka
Stary 2011-06-18, 20:57   #705
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Ja mam doła, idę spać.
Nie tylko ty mnie też dzisiaj trzyma cały dzień
Stary 2011-06-18, 21:04   #706
pieleszka
Wtajemniczenie

Nerolka super, że już rodzinne autko macie a awatarek zmieniłam, bo mi sie ten slubny już opatrzył nieco
Zmalowana za egzaminy!!!
aania super, że tak sobie z Adasiem ładnie radzicie i oczywiście za szybki powrót do domku
za Marinkę i Igorka też żeby w domku stres opadł i laktacja się ruszyła
agaG życzę szybkiego powrotu do sił zdrowiej kochana!!
brunetka, daKaro mam nadfzieję, że dołki przejdą szybciutko

a co do łóżeczka to my tez będziemy mieć kącik Małej w sypialni, ale mam ambitny plan wstawać do niej do karmienia, a nie brać do łóżka... nie chcę uczyc od małego spania z nami, bo potem może być ciężko oduczyć...a poza tym w łóżku to się śpi z mężem, właśnie żeby się nie poczuł odsunięty na drugi plan...

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-18, 21:04   #707
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
za kolejny tydzień no i za malowanie ale mam nadzieję że się nie nawdychałaś za dużo tego smrodku???!!!
Dziękuję Na całe popołudnie wybyłam domu, żeby tego nie wąchać. Pojechałam na chwilę do mamy w odwiedzinki, potem do dwóch Smyków I kupiłam mojemu smykowi kolejną paczkę (5 szt.) pieluszek tetrowych z mothercare. One są takie ładne, że wcale nie mam ochoty na te zwykłe, białe...
I jeden pajacyk, taki cieplejszy, bo takiego jeszcze nie mieliśmy. I skarpetki. I jeszcze jeden kocyk. To już trzeci, więc na kocyki basta

Cytat:
Brumek za ósmy miesiąc
Dzięki
Cytat:
Napisane przez lemoorka Pokaż wiadomość
Brumek pochwal się tym 8 miesiącem, gdzie tym razem schowałąs dzieciatko w szafie, lodowce, za kanapa
Cytat:
Gratki za 8 miesiąc. Wstaw brzucha
Cytat:
za 8 miesiąc Dawaj brzuszek jak co piątek
A maluchy podobno najwięcej w ostatnim miesiącu przybierają ...
Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
To może jutro, bo nie robiłam w tym tyg zdjęcia, a teraz mi się nie chce Dopiero dotarłam do domku i może wreszcie usiądę na chwilę...
Chociaż nie na długo, bo koniec miesiąca się zbliża i musze księgowość zrobić.

Cytat:
No więc...ZALICZYŁAM i jeszcze jeden egzamin mam z głowy bo przepisał mi ocenę z licencjatu. Tak więc podsumowując za tydzień mam OSTATNI egzamin tak się ciesze ) Wasz kciuki działają cuda

Cytat:
Napisane przez asiago Pokaż wiadomość
My we wtorek wychodzimy wkońcu do domku czeka nas co prawda jeszcze parę konsultacji i wizyt kontrolnych u różnych lekarzy ale to pomału, za jakiś czas
Super, bardzo się cieszę

Cytat:
Ja też mam w ING.
Dlatego że był najwyżej w rankingach, kiedy wybierałam. Ale tak naprawdę to żadna różnica...

Cytat:
A ja mam chwileczkę, Adaś przewinięty i nakarmiony śpi, właśnie przed chwilą miał standardowe badanie słuchu, wyszło w normie
Z karmieniem jest bardzo dobrze, o ile w pierwszej dobie martwiłam się czy mam wystarczająco dużo, to teraz już z nawałem się zmagam... ale nie narzekam, lepszy nadmiar niż niedobór
Adaś nie ma już kroplówki, dziś pani pediatra stwierdziła że jest bardzo duża szansa na wyjście jutro - jeśli poziom glukozy tylko po moim mleczku będzie w normie, więc trzymajcie za nas kciuki!
Aniu, cudowne wieści cały czas od Was płyną Ale pewnie dużo daje to, że masz takie pogodne uosobienie i optymistyczne podejście do życia. Bo znajdujesz pozytywy, zamiast narzekać na drobne negatywy! Bardzo to podziwiam!

Edytowane przez brumek
Czas edycji: 2011-06-18 o 21:06
brumek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-18, 21:05   #708
DaKaro
Zadomowienie

Cytat:
Nie tylko ty mnie też dzisiaj trzyma cały dzień
Popłaczmy razem .

Malwinka
Stary 2011-06-18, 21:17   #709
SweetAngel1984
Zadomowienie

To ja
melduje sie w nowym watku......
1.Zanetka miala racje nie mam netu bo babka cos grzebala i zepsula chyba modem nie wiem wiec kiedy bede mogla do Was wrocic

dzis jestem u rodzicow w odwiedzinach
wiec wypozyczylam laptopa od nich
zeby dac Wam zanc ze zyje.

a tak w skrocie to:

u diabetologa bylo nawet ok dieta niby pomogla chociaz teraz cos mi zaczyna ten cukier swirowac i nei wiadomo co bedzie dalej
waga od miesiaca spadla 1 kg i stanela wiec nie wiem czy to dobrze ;/

u pulmonologa ok za miesiac jeszcze do kontroli mam isc
noi chyba tyle........

2.miej wiecej nadrobilam zaleglosci

3.gratulacje dla Marinki,Scio,Ani
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-18, 21:22   #710
dusia81
Raczkowanie

GG do dusia81

Witam wszstkie brzuchatki i rozpakowane mamusie
Cytat:
Zapomniałam się pochwalić, że podczas mojego pobytu w szpitalu przyjechał tapczan do pokoju małej. Pokój już w całości gotowy czeka na przybycie mojej kruszynki
Śliczny pokoik , ja na razie będę miała małą przy sobie.
Antresola też mi się podoba, w ogóle z M rozglądamy się za projektami domów z antresolą - jestem w nich zakochana

Nerola - gratuluje nowej fury
Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
My dzisiaj zaczynamy 35 tydzień
Gratuluje 35 tygodnia

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
witam dziewzcyny, dzisiaj postanowilam nie rodzic. Mam to gdzies. Czop odszedl w czwartek, w czwartek mialam skurcze ale ustalo wszystko, wiec ja nie rodze. Nie chce i tyle. Bede do konca zycia w ciazy chodzic, trudno
Maluszek sam wyjdzie w swoim czasie, chyba tak długo nie pozwoli na siebie czekać

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
A co, też sobie zmieniłam avatarek
czas na zmiany
Słodki avatarek, u mnie chyba też pora na zmianę

Patik ja mam łyżeczke specjalną do podawania lekarstwa - sprawdzona przez wszystkie koleżanki i ponoć świetna więc tez taką kupiłam... wklejam linka http://www.tomi.pl/szczegoly/1473/nu...64bp__warszawa

Cytat:
No to posprzątałam i przedstawiam wam kącik naszego Malucha
Śliczny kącik ma twój maluch

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
ŻE CO? Masz 40 sztuk body? Ja mam w sumie 12: 5 z krótkim i 7 z długim.
Czy Ty masz dużo za dużo, czy ja mam dużo za mało?
ja się doliczyłam 69 sztuk
jeszcze mi to zostało wyprasować

Brumek - za 8 miesiąc

Ja też dziś skończyłam 32 tydzień

Cytat:

Zanka
widzę, że już masz serdecznie dość. Ja zaczynam chodzić jak kaczka powoli
za egzamin

no i ja też już chodzę jak kaczka a do twojego terminu to mi daleko

Dziewczyny czy was też tak męczą te skurcze ????

dusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-18, 21:25   #711
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
dobry wynalazek wczoraj zmalowana pokazała mi nożyczki do tabletek, dzisiaj Ty takie cudo
No właśnie Ja to wykminiłam na tej stronie co Ci wysłałam, bo kupiłam sobie kupon na mydeal.pl i zastanawiam się na co go wydać

Cytat:
Ja też sobie nie wyobrażam, żeby męża zostawić w innym pokoju, a spać z dzieckiem gdzie indziej - to takie odstawienie na boczny tor jak dla mnie. Dlatego cieszę się, że mamy jeden pokój, w którym i my będziemy spać i łózeczko mam dwa metry od naszego łóżka, więc nie trzeba iśc na kompromis
A w nocy wstawać mam zamiar ja, żeby P. mógł się wyspać do pracy
Dokładnie.Jestem tego samego zdania. Łóżko jest dla rodziców.Mój mąż natomiast mówi, że nie będzie problemu aby wstać do małej w nocy - ewentualnie będzie moje mleko w buteleczce i on tylko odgrzeje, jeżeli Ja będę miała np słaby dzień.Obawiam się tylko tego, ze mała odziedziczy po tatusiu i będzie się chciała bawić, bo mój mąż jak był mały ro największą ochotę na zabawę miał w nocy

Cytat:
Hej Laski

Gratuluję Dzielna mamuśka jesteś

Cytat:
Jestem uzależniona od lakierów do paznokci Dzisiaj kupiłam żółty taki oczoj***y :P i zielony i malinowy
Ja sobie kupiłam wczoraj taki czerwony oczo** i koralowy, śliczności

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
3 kawałki i ty panikujesz? ja wsuwam całą i się nie przejmuję.
mój też pojechał do znajomego na urodziny poza Londyn. Wziął kilka cygar i poszedł. a to już nie dla mnie takie wycieczki. nie chcę biegac co 15 min do toalety i wzbudzac sensacji wśród gości i odpowiadac wciąz na te same pytania?ile jeszcze zostało? a czy już wiesz co będziesz miec? itp. itd. dobija mnie to. ja sobie oglądam babskie filmy albo robię maseczki jak mam wolny wieczór.
Denerwujące to jest
- na kiedy masz termin?
- a jak się czujesz?
- wiesz co będziesz miała?
- a jak dasz na imię?

Cytat:
Pisałam do agadus, co u niej, jak się czuje, że pewnie tęskni za córeczką i że żadna nie urodziła, odpisała:"

" Ja wczoraj miałam usg, wszystko ok i co się okazało urodzę drugą dziewczynkę. Na razie waży 2530 a od poniedziałku zaczynam 36tc. Córeczka jest u rodziców i mama tak się nią zajmuje, że nie ma czasu myśleć"

Odpisałam co jej lekarze mówią, czy dostała te leki na płucka, kiedy wychodzą i czy mają imię:

"Na razie każą leżeć ale leków nie dają. Zobaczymy w poniedziałek. Mówią, że chcą mnie poobserwować i zobaczyć jak macica sobie radzi. Mam 2x dziennie ktg i czuję się dobrze a imię to już córce dałam wybór i wybrała Natalia"

Ponadto wszystkie mamy od niej pozdrowienia
MI to samo pisała, natomiast Ja byłam w kinie z tatusiem

Cytat:
Wybacz że Cię pomyliłam z żanetą

Dobre Ciekawe czy dzidziol Cię posłucha

Nerola, gratuluję zakupu auta!

AgaGuernsey, kuruj się!!!

bella, świetne wiadomości! Gratuluję!

Trzymam kciuki za Marinę i Igorka!

Zmalowana, brawa za egzamin!

Świetnie że tak wszystko się układa

Widzę że jednak Marina się nie wyrobiła- CZEKAMY na CIEBIE
Sweet się nie odnalazła

Brunetka możesz sobie pozwolić na pizzę, kiedyś fajnie mówiła o tym K.Bosacka na TVN Style, że pizza z dobrego CIENKIEGO ciasta na oliwie z oliwek np z warzywami nie jest zła ! unikać salami, kiełbasy, boczku i ewentualnie ograniczyć ser
a z resztą nie żałuj sobie

Polecam film KAC VEGA II
oczywiście nie chciałabym aby mój maż miał takie kawalerskie,
ale film naprawdę fajny

Kuję mnie coś na dole, jakby ktoś igły mi wsadzał
Idę spać, bo zmęczona jestem.

DOBRANOC!

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-18, 21:37   #712
brunetka2000
Zakorzenienie

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA A dostałam smsa od Carmeli , że jest w szpitalu odeszły jej wody, ale skurczy jeszcze nie ma !!!!!!!
Stary 2011-06-18, 21:41   #713
sygine
Zadomowienie

Moje dzieciątko to straszny rojber dzisiaj Właśnie mi rączkę przez pępek chciał wystawić Się z moim P. uśmialiśmy jak mi nagle taka kulka zamiast pępka wyskoczyła

Ja już też mykam spać, bo mi się mordka drze jak stare prześcieradło, więc dobranoc Mamusie Kolorowych wszystkim życzę i spokojnej przespanej nocki

O mamo Brunetka musiałaś właśnie teraz No to trzymam kciuki za naszą Carmelę, a jutro jak się obudzę to pewnie pierwszą informacją będzie, że już kolejna rozpakowana

Edytowane przez sygine
Czas edycji: 2011-06-18 o 21:43
sygine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-18, 21:45   #714
83monia
Zakorzenienie

zaneta - sweet jest kilka postow wyzej, babcia jej modem popsula...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-18, 21:46   #715
nerola
BAN stały

Mam wieści od CarmeliSoprano:
"Odeszły mi wody,jestem w szpitalu,ale skurczy brak".

Trzymajmy kciuki.Dla Saruni to za szybko troszkę.
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-18, 21:49   #716
zanka205
Zakorzenienie

Carmela będzie dobrze

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-18, 21:58   #717
83monia
Zakorzenienie

pytanie - jak wody odejda to wywołuja poród jak nie ma skurczy?

Stary 2011-06-18, 22:01   #718
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
pytanie - jak wody odejda to wywołuja poród jak nie ma skurczy?
mi wywołali
oxy na skurcze
czopek i zastrzyk na rozwieranie i skracanie szyjki
na porodówce mi dopiero pessar lekarz wyciągnął więc rozwarcia miałam 0

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-18, 22:07   #719
83monia
Zakorzenienie

tak myslalam... pamietam jak mi wody odeszły (7 cm rozwarcia juz mialam, przebijali pecherz) to dziecko bez nich jak kot w worku machało kończynami, widac ze mu brakowało tej wody i raz dwa byl na swiecie... ciekawe ze to nie zawsze indukuje poród samoistnie...

carmela - trzymaj sie !!!

Stary 2011-06-18, 22:09   #720
meszsares
Zadomowienie

witam juz z wyrka na nowym mieszkanku!
oj dzieje sie znowu, dzieje!!! Carmelko -trzymamy kciuki - oby wszystko poszlo jak z platka, a Sarunia okazala sie duza dziewczynka!!!:kc iuki:

w Szwecji indukuja porod 2 lub 3 dni od odejscia wod, takze w sumie chyba nie trzeba tego robic od razu..

Edytowane przez meszsares
Czas edycji: 2011-06-18 o 22:13
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości