Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona pierwsza :) - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Butle i cycusie czyli wiosenne synki i córusie - majowo-czerwcowe mamy 2011 3 6,82%
My jesteśmy mega sexy mamusie a z nami nasze śliczne dzidziusie. V-VI 2011 3 6,82%
Oto nasze cudowne dzidziusie a my jesteśmy spełnione mamusie. V-VI 2011 0 0%
Pieluchy, butelki, nieprzespane noce... bardzo kochamy nasze brzdące. V-VI 2011 3 6,82%
Zawartości naszych brzuszków już tulimy przy serduszku. Mamusie V-VI 2011 12 27,27%
Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 23 52,27%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-19, 14:21   #3061
Martulka000
Raczkowanie

GG do Martulka000 Send a message via Skype™ to Martulka000
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona pierwsza :)

Cytat:
Napisane przez martynka89 Pokaż wiadomość
Ja mam rainforest, jest swietna

matal twoj TZ to naprawde chory wiec moze sie zle czuje a przy moim trzeba wszystko zrobic nawet jak ma katar... bo umiera.
skąd ja to znam ?? ha ha ha. już też mam dość chorego zachowania. Choć sam przyznaje, że ma problem ze sobą. Ale standardowo to ja jestem chora psychicznie to ja jestem poje*bana itd
Niech się zaczną leczyć, bo tego im trzeba

Matall Ty możesz to znosić, ale nie musisz
24 kwietnia 2011 godz. 10:40
2900 gram i 54 cm

II kreseczki 09.05.2014
02.08.2014

Tylko ktoś kto rozumie i akceptuje Cię
Może być przyjacielem
Martulka000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-19, 14:23   #3062
Kiara76
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Zytus Pokaż wiadomość
A czy ktoras z mamus karmiących, bierze albo brala zelazo??
Bo mi w wypisie ze szpitala napisali ze mam brac 3xdziennie, ale zrezygnowalam, bo moj maly mial problem z kupką.
Ja mam przepisany Tardyferon, a na wypisie ze szpitala mam wpisane : anemia wtórna i hemoglobina 10,6 ale powiem szczerze, ze nie brałam jeszcze. Po porodzie bałam się, że będą problemy z wypróżnianiem (byłam nacinana w kierunku odbytu), a żelazo jeszcze je spotęguje, a potem obawiałam się problemów kupkowych u Lenki. Czuję się w sumie dobrze, ale że mała robi kupki w nadmiarze, więc chyba mogę zacząć brać.

mamooptymistko wielkie GRATULACJE dla Ciebie i Maluszka a widzisz, udało się, a pamiętam jak pisałam do Ciebie, bo byłaś taka wystraszona ewentualnym wywoływaniem, a teraz już wszystko co złe masz za sobą. Super, że pokarmu masz dużo, teraz tylko spokojnych nocy Ci życzę i pogody do codziennych spacerów.

Loluś, Tobie również serdecznie GRATULUJĘ !!! Muszę jeszcze doczytać, jak tam się Tobie z maleństwem w domu powodzi, ale najważniejsze, że jesteście już po wszystkim. Teraz rozkoszuj się swoim dzidziusiem i zbieraj sił po porodzie.

aniutka_85 w sprawie kupek powiem Ci, że pierwsza córa karmiona tylko piersią robiła kupy co kilka dni (czasami nawet 1 na tydzień), natomiast to też karmiona tylko piersią robi po kilka razy dziennie. Co prawda ostatnio zmniejszyła ilość "prezentów" do 1-2 dziennie, ale w taaaakich ilościach, że szok.
Jak widzisz i jedna i druga karmione tak samo, a wypróżniała się zupełnie inaczej. I pierwsza mimo rzadko robionych kupek rozwijała się prawidłowo, dobrze przybierała na wadze i nie miała kolek, więc mam nadzieję, że ta też będzie rosła zdrowo.

Dzisiajsza noc zaczęła się pięknie, po kąpieli pobudka dopiero po 5h, ale od 4-ej rano do 10-tej mała wisiała na zmianę raz na jednym raz na drugim cycu, dwa razy nawet zasnęłam w trakcie karmienia, ona sobie ciągnęła a mamuśka spała
Stary 2011-06-19, 14:27   #3063
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martulka000 Pokaż wiadomość
skąd ja to znam ?? ha ha ha. już też mam dość chorego zachowania. Choć sam przyznaje, że ma problem ze sobą. Ale standardowo to ja jestem chora psychicznie to ja jestem poje*bana itd
Niech się zaczną leczyć, bo tego im trzeba

Matall Ty możesz to znosić, ale nie musisz
Ulubione teksty mojego trutnia: "ja wiem, ze jestem zly i problemy ci wiecznie robie, nie wiem jak ty ze mna wytrzymujesz, przepraszam".
A 5 minut pozniej:
"Idz sie leczyc na glowe bo z toba nie idzie wytrzymac".
martynka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-19, 14:33   #3064
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
Napisane przez Kiara76 Pokaż wiadomość
Ja mam przepisany Tardyferon, a na wypisie ze szpitala mam wpisane : anemia wtórna i hemoglobina 10,6 ale powiem szczerze, ze nie brałam jeszcze. Po porodzie bałam się, że będą problemy z wypróżnianiem (byłam nacinana w kierunku odbytu), a żelazo jeszcze je spotęguje, a potem obawiałam się problemów kupkowych u Lenki. Czuję się w sumie dobrze, ale że mała robi kupki w nadmiarze, więc chyba mogę zacząć brać.
Ja dostałam ze szpitala dokładnie ten sam lek ( przy wypisie miałam hemoglobinę 9,0 ). Brałam od początku, a gdy nie szłam 2 dni do toalety to brałam czopek glicerynowy i było po problemie, ale zdarzyło mi się to tylko 2-3 razy za te 5 tygodni po porodzie . Pepe cały czas robił kupki bez problemu, więc nie sądzę, aby to na niego wpłynęło.
Jak zrobiłam po 4 tygodniach morfologię, to hemoglobina skoczyła do 12,2 ( czyli jest w normie ). Wynika z tego, że warto było zażyć te tabletki
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-19, 14:35   #3065
Martulka000
Raczkowanie

GG do Martulka000 Send a message via Skype™ to Martulka000

Cytat:
Ulubione teksty mojego trutnia: "ja wiem, ze jestem zly i problemy ci wiecznie robie, nie wiem jak ty ze mna wytrzymujesz, przepraszam".
A 5 minut pozniej:
"Idz sie leczyc na glowe bo z toba nie idzie wytrzymac".
Oni popadają ze skrajności w skrajność. Weź... Ciągle przepraszają, a za 5 min robią swoje. Palanty.
Moj Adrian podobny do ojca. Mam nadzieję tylko, że nie będzie taki sam. Bo jak będzie to uuu... Biedne laski które z nim będą

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

Jestem ciekawa co im to daje?? Jaką mają z tego korzyść ??
24 kwietnia 2011 godz. 10:40
2900 gram i 54 cm

II kreseczki 09.05.2014
02.08.2014

Tylko ktoś kto rozumie i akceptuje Cię
Może być przyjacielem
Martulka000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-19, 14:48   #3066
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:
Oni popadają ze skrajności w skrajność. Weź... Ciągle przepraszają, a za 5 min robią swoje. Palanty.
Moj Adrian podobny do ojca. Mam nadzieję tylko, że nie będzie taki sam. Bo jak będzie to uuu... Biedne laski które z nim będą

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

Jestem ciekawa co im to daje?? Jaką mają z tego korzyść ??
Ja ostatnio doszlam do wniosku, ze wyglad to niech dzidzia sobie ma po ojcu ale rozumu lepiej zeby po nim nie odziedziczyla (chcialabym zeby dzidzia byla do mnie podobna, ale jak juz bym miala wybierac to lepiej niech ma wyglad po tatusiu a charakter po mnie bo przynajmniej spokojna jestem).
A jaka oni maja z tego korzysc? Mysle, ze to kwestia charakterku. Jak patrze na mojego trutnia to doszlam do wniosku, ze on poprostu na mnie rozladowuje emocje gdy sie czepia i prowokuje mnie do klotni. Jak wiadomo kazdy czlowiek ma jakies tam swoje problemy. Faceta ktos wkurzy a on nie bedzie chcial napyskowac koledze wiec bedzie kisil w sobie nerwy a pozniej wyladuje sie klocac sie ze mna- bo jak by powiedzial pare slow koledze czy tam szefowi to narobil by sobie wrogow a jak sie ze mna pokloci, to wiadomo, ze mi po jakims czasie przejdzie.
Nie wiem jak jest u ciebie ale u mnie chyba powody sa takie jak powyzej- poprostu na kims musi sie rozladowac. Ale to nie jest wytlumaczenie bo ja tez mam problemy ale nie wyzywam sie na nim tylko na goraco rozwiazuje sprawe z osoba, ktora mnie zdenerwowala.
To samo jak jest chory, biora go nerwy bo go cos tam boli i chyba mu sie wydaje, ze jak sie do mnie przyczepi to mu ulzy. Ale jak ja jestem chora, to sie tak nie zachowuje i mowilam mu to nie raz, to przepraszal a za godzine znowu jakies chore jazdy bo glowka go boli.

Moze jeszcze chlopaki dorosna. Mam nadzieje, ze do emerytury uda im sie znormalniec

A u mnie dzis goraco i ledwo sie ruszam ze swoim wielkim brzuchem. Mam nadzieje, ze na porodowce bedzie chlodno bo nie wyobrazam sobie rodzic w takiej temperaturze jaka mam teraz w domu.
Stary 2011-06-19, 15:06   #3067
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Nie lubię mojego tż.
Od czasu tego szpitala jest nie do wytrzymania.
Nie mówię już nawet o tym, że non stop śpi w dzień, ale...
...cały czas się kłócimy, bo on nie ma dla mnie i Edy czasu. Bo praca, bo choroba, bo cośtam
Edzikiem się w ogóle nie zajmuje, na spacer nie pójdzie... Kurde, to tylko mój syn??
Ja wszystko robię z małym na ręku, a on ma czas na wszystko.
O ile już jest w domu.
Mam tego dość. Załóżmy klub mamuś z durnymi tż-ami...

stwierdził, że sama dajesz sobie radę i on nie musi
może gdzieś wyjdziesz bez Edy ??

Cytat:
Dziś rano świeciło słońce, teraz jest pochmurno. Mam nadzieję, że padać nie będzie. Wczoraj i dziś dni Konina. Tak walą muzą, że uciekać z domu można.
z Konina jesteś ???
blisko mojego rodzinnego miasta

Cytat:
Napisane przez 82anusia Pokaż wiadomość
Widzę, że dziś w większości dzieci dały mamusiom pospać. Jakaś noc dobroci była
Ja tylko się melduję, że nadal nic się nie dzieje. Urlop tż schodzi, a tu cisza.
melduj, melduj
ciśnienie dziś za niskie na rodzenie pewnie

Cytat:
Poza tym sam przyznaje (jak się raz na jakiś czas uspokoi), że by sam ze sobą nie wytrzymał.
A ja niby muszę

to tym bardziej sam powinien zostać ze sobą i Edzikiem na chwilę chociaż

Cytat:
Napisane przez Kiara76 Pokaż wiadomość

Dzisiajsza noc zaczęła się pięknie, po kąpieli pobudka dopiero po 5h, ale od 4-ej rano do 10-tej mała wisiała na zmianę raz na jednym raz na drugim cycu, dwa razy nawet zasnęłam w trakcie karmienia, ona sobie ciągnęła a mamuśka spała
a co wtedy z Twoją pierworodną jak mała tak ci wisiała przez tyle godzin ????

krótka drzemka była,
pogoda dziś jak w kalejdoskopie - słońce a za chwile deszcz i ciemno za oknem,
chyba się nie ruszymy z domu dziś ...

Gabrysia zjadła i znów padła
ale pewnie na chwilę bo ta drzemka dość krótka jest ..

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-19, 15:38   #3068
Kiara76
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
Wiesz, Wiki ma już 10 lat, to mnie aż tak nie potrzebuje, a poza tym ona śpioch jest, więc jeszcze spała, ale dzisiaj mąż też był w domu, więc jakby nawet wstała do miałaby towarzystwo ale gdyby to był środek tygodnia i dzień z pójściem do szkoły, to miałabym problem
Stary 2011-06-19, 15:49   #3069
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:

stwierdził, że sama dajesz sobie radę i on nie musi
może gdzieś wyjdziesz bez Edy ??

z Konina jesteś ???
blisko mojego rodzinnego miasta

melduj, melduj
ciśnienie dziś za niskie na rodzenie pewnie

to tym bardziej sam powinien zostać ze sobą i Edzikiem na chwilę chociaż

krótka drzemka była,
pogoda dziś jak w kalejdoskopie - słońce a za chwile deszcz i ciemno za oknem,
chyba się nie ruszymy z domu dziś ...

Gabrysia zjadła i znów padła
ale pewnie na chwilę bo ta drzemka dość krótka jest ..
Pewnie tak, ale on nic przy małym nie umie zrobić, nie wie, co gdzie leży... Bo ja umiem lepiej i ja wiem
Na spacer z nami nie poszedł, ale teraz pojechał po leki, bo zapomniał kupić Bo przecież nie da się wcześniej pomyśleć.
Szkoda gadać po prostu. Same problemy z nim...

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-19, 15:57   #3070
martynka89
Zakorzenienie

matal to napisz mu kartke co gdzie jest i co jak trzeba zrobic (chociaz podejrzewam, ze akurat zmieniac pieluchy potrafi) i powiedz, ze pilnie musisz wyjsc. Postaw go w takiej sytuacji zeby nie mogl sie wykrecic i przejdz sie na polgodzinny spacer na przyklad. Nalezy ci sie chwila odpoczynku.
Stary 2011-06-19, 15:57   #3071
gusiagatko
Zakorzenienie

Witam

Cytat:
Napisane przez 82anusia Pokaż wiadomość
Hej mamusie i brzuchatki.
Widzę, że dziś w większości dzieci dały mamusiom pospać. Jakaś noc dobroci była
Ja tylko się melduję, że nadal nic się nie dzieje. Urlop tż schodzi, a tu cisza.
Miłego dnia
Ja również się melduję, wciąż w dwupaku. Poza tym pogoda u nas do leje cały dzień i ciemno strasznie. Leniuchujemy z Tż na kanapie

Udanej niedzieli życzę

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-19, 16:37   #3072
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnie tak, ale on nic przy małym nie umie zrobić, nie wie, co gdzie leży... Bo ja umiem lepiej i ja wiem
Na spacer z nami nie poszedł, ale teraz pojechał po leki, bo zapomniał kupić Bo przecież nie da się wcześniej pomyśleć.
Szkoda gadać po prostu. Same problemy z nim...
jak wyjdziesz gdzieś na godzinkę czy półtorej to za dużo nie będzie miał do roboty, zmienić pieluchę i ewentualnie uśpić, a może przez ten czas Edzik pokaże mu co to znaczy mieć dziecko
poza tym jak czegoś nie będzie mógł znaleźć to zawsze są telefony

my zrobiliśmy test butelkowy
dałam wody w butelce,
dwa razy zassała, ale nie wiem czy jej nie smakowało czy nie umiała więcej,
bo ciut się dławiła smoczkiem

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-19, 17:11   #3073
Paulizia
Wtajemniczenie

Matall ja tez uwazam, ze czas nauczyc Tzeta co gdzie wszystko jest W koncu jest ojcem i ma takie same prawa co do zajmowania sie Edzikiem jak Ty

Andziot ojjj... mojemu idzie super z butli wiec trzymam :kciuk: za Gabi. Ja lubie odciagac sobie pokarm, bo wtedy Tz moze nakarmic Antka, a ja mam czas np. na wizaz Poza tym tz widzi z jaka intensywnoscia maly ciumka smoka od butelki, zagryza go i wtedy bardzo mi wspolczuje, bo on to samo robi z moimi sutkami...

Martulka000 i Martynka89 strasznie Wam wspolczuje akcji z Tzetami. U nas tez wczesniej nie bylo kolorowo, ale odkad jest Antek na swiecie nasza milosc sie umocnila i mamy wiekszy szacunek do siebie i unikamy klotni, bo nie ma sensu... Jezeli Was i waszych Tz dziecko nie scali to co innego?

A my bylismy na spacerku Kupilam sobie wkladki laktacyjne, bo ida jak burza Antek spi sobie teraz w wozku na ogrodku, a ja szybciutko ogarnelam mieszkanko, przygotowalam warzywa do rozolu i teraz sobie popijam herbatke i zajadam biszkopty
A my bylismy na spacerku

---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ----------

Andziot, a moze jej faktycznie nie smakowalo? Ja wiem, ze kazde dziecko jest inne, ale ostatnio chcielismy sprobowac dac Antkowi herbatki koperkowej i tylko lekko ta herbatka zabarwilam wode. Antos podziekowal wypluwajac wszystko co udalo mu sie wyciumciac... jednak nie ma to jak mleczko

Wczoraj moja chrzesnica mowi do mnie ''ciocia spoko my mamy mleko w lodowce dla Antosia tylko zimne jest''

Gusiagatko nic sie nie dzieje?
Stary 2011-06-19, 17:16   #3074
martynka89
Zakorzenienie

Paulizia wiesz juz jak to jest tutaj z ta witamina K i D? Pytalas poloznej czy podawac? Bo nie wiem czy sie zaopatrzyc a jak pozniej TZ bedzie mial kupic to bedzie katastrofa.
Stary 2011-06-19, 17:19   #3075
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
moniaK ja mam tą z misiami, fajna jest, muzyczki milutkie, ale wydaje mi się jednak że kolory takiej karuzeli powinny być bardziej wyraźne, żeby dziecko bardziej przyciągała, więc jak bym miała teraz kupować to wzięłabym ta Rainforest
dzięki wielkie o tych kolorach nie pomyślałam bo kusił mnie ten projektor; warte to coś?

Cytat:
Napisane przez mamaoptymistka Pokaż wiadomość
Też się zastanawiam jaką kupić. Pewnie zdecyduję się na tą zieloną Rainforest

Tu jest korzystniejsza cena z przesyłką : http://allegro.pl/fisher-price-karuz...669249146.html
ooo dzięki za ofertę
widzę że Rainforest wygrywa więc chyba też się na nią zdecyduję. Czy u was rzeczywiście ta karuzelka choć trochę zabawia dzieci lub usypia?

Cytat:

Nie lubię mojego tż.
Od czasu tego szpitala jest nie do wytrzymania.
Nie mówię już nawet o tym, że non stop śpi w dzień, ale...
...cały czas się kłócimy, bo on nie ma dla mnie i Edy czasu. Bo praca, bo choroba, bo cośtam
Edzikiem się w ogóle nie zajmuje, na spacer nie pójdzie... Kurde, to tylko mój syn??
Ja wszystko robię z małym na ręku, a on ma czas na wszystko.
O ile już jest w domu.
Mam tego dość. Załóżmy klub mamuś z durnymi tż-ami...
Mattal zgadzam się z dziewczynami; wyjdź gdzieś sama bo się wykończysz. Ja rozumiem że choroba i powinien mieć tzw. "luzy" przy dziecku ale bez przesadyzmu, niech choć odrobinę się nim czasami zajmie.

Moje dziecko mnie dzisiaj zdumiewa. U babci na obiedzie leżał spokojnie, bez żadnego płaczu w foteliku ponad godzinę! a teraz śpi już 45 minut Oby to były pierwsze jaskółki które zwiastują więcej spania
Ja mam wieczór samotny bo małż wybył na imprezę firmową. Na szczęście jutro ma na 6 do pracy, więc się nie wkurzam że będzie tam siedział do nocy
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-19, 18:00   #3076
dorkabl
Zadomowienie

Kiara76 anulinka2009 jesli to nie w temacie to sory, bom jakas dzis snieta i nie było mnie troszke na forum ale...
Miałam po porodzie hemoglobinę 7, dostałam końską dawkę żelaza bo na przetaczanie krwi sie nie zgodziłam.
Na małego wypróżnianie się to nie wpłynęło w zaden sposób. Ja każdego dnia przezywam poród na nowo Walczę z zaparciami głównie otrębami bo przy karmieniu UU nie bardzo mam pole do popisu - cos tam działa WC raz na 2 dni ale jest...
Jutro ide na badanie krwi, zobaczymy czy cos podskoczyło

---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ----------

mimbi i reszta kobitek, jakie pasy na opony (czytaj brzuchy) kupiłyście?
Czas mi sie nad zakupem zastanowić
dorkabl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-19, 18:19   #3077
spice1985
Zadomowienie

Dziewczyny napiszę później co u nas i odpowiem na posty,ale najpierw powiedzcie mi proszę jak wyglądały Wasze wyniki krwi po porodzie ? Ja znalazłam teraz swoje wyniki jakoś 3 tyg po porodzie i pomimo że hemoglobina mi tam skoczyła do 12,9 ( z 7 przy wypisie), to leukocyty mam 4,4, gdzie od 4 norma, a neutrocyty 1,9, norma od 2,5, a w drugiej opcji 43, a norma od 45...Martwi mnie to trochę,bo wyczytałam,że akurat te wskaźniki obniżone mogą świadczyć o jakichś zakażeniach wewnętrznych albo chorobach...Jak tam u Was było? Czy przyczyną takich wyników mogło być to że przez cały tydzień przed badaniami brałam antybiotyk Augumentin?

Zęby Hanusi

Edytowane przez spice1985
Czas edycji: 2011-06-19 o 18:22
spice1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-19, 18:27   #3078
Paulizia
Wtajemniczenie

martynka89 nie trzeba dawac zadnych witamin. Zastrzyk z witaminy K dostanie po porodzie jesli wyrazisz na to zgode.

Spice chcialabym pomoc, ale ja sie kompletnie na wynikach nie znam

Dorkabl podobno kompot z suszonych sliwek tez pomaga... ogolnie suszone sliwki... wspolczuje bardzo tego zelaza

A ja sobie pije Karmi classic

---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ----------

Dorkabl ja mam pas tereski. Dostalam od kolezanki. Szybko sie zaklada i jest dosc wygodny o ile takie cos w ogole moze byc wygodne... Eweska tez fajny pas polecala, ale o linka to musisz ja poprosic
Stary 2011-06-19, 18:39   #3079
martynka89
Zakorzenienie

Paulizia mojej dzidzi nie moga dac zastrzyku po porodzie, dostanie zamias tego jakas wieksza dawke doustnie. Tylko sie zastanawialam czy pozniej jeszcze trzeba podawac te witaminy tak jak w PL no ale jak nie trzeba, to dobrze. Dzieki za odpowiedz.
Stary 2011-06-19, 18:43   #3080
matallewar
Zakorzenienie

MoniaK Nie usypia, ale zajmuje na jakieś 15 minut Także u nas się sprawdza karuzela.

Paulizia, andziot No ja go uczę, ale on oporny...
Ale dziś była u nas moja psiapsióła z chłopakiem i on się małym zajmował i widziałam, że tż było głupio bo sobie chłopak dobrze radził

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-06-19, 19:02   #3081
Paulizia
Wtajemniczenie

Cytat:
Paulizia mojej dzidzi nie moga dac zastrzyku po porodzie, dostanie zamias tego jakas wieksza dawke doustnie. Tylko sie zastanawialam czy pozniej jeszcze trzeba podawac te witaminy tak jak w PL no ale jak nie trzeba, to dobrze. Dzieki za odpowiedz.
A czemu nie moga dac zastrzyku?

Cytat:
MoniaK Nie usypia, ale zajmuje na jakieś 15 minut Także u nas się sprawdza karuzela.

Paulizia, andziot No ja go uczę, ale on oporny...
Ale dziś była u nas moja psiapsióła z chłopakiem i on się małym zajmował i widziałam, że tż było głupio bo sobie chłopak dobrze radził
O! Daje stowe, ze to poskutkuje i bedziesz mogla sie wypuscic na wolnosc na kilka godzin

Moj maly spi, a ja sie zabieram za obiad dla tzeta

A to moj maly spioch w pandziowej czapusi [glowa mu urosla o 1 cm i w koncu pasuje ]
DSC05549.jpg
Stary 2011-06-19, 19:06   #3082
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
A czemu nie moga dac zastrzyku?

O! Daje stowe, ze to poskutkuje i bedziesz mogla sie wypuscic na wolnosc na kilka godzin

Moj maly spi, a ja sie zabieram za obiad dla tzeta

A to moj maly spioch w pandziowej czapusi [glowa mu urosla o 1 cm i w koncu pasuje ]
Załącznik 4036018
A u nas pando-czapka cały czas za duża...

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-06-19, 19:20   #3083
zanetaa88
Zakorzenienie

Witajcie mamuśki

Powiedzcie mi czy któraś wprowadziła ŁATWY PLAN z ksiażki Jezyk Niemowląt?
sprawdza się?

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-19, 19:24   #3084
MoniaK
Zakorzenienie

Super ta panda czapka Gdzie ją kupiłyście?

Paulizia, uroczy ten Twój synek

Mój Tymek przysypia cały czas pojadł, zmieniłam pieluchę i znów przysypia. Oby w nocy spał. Zaraz powinniśmy iść się myć i usypiać na noc ale szkoda mi go budzić.
Wklejam mojego maluszka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 29052011692.jpg (62,2 KB, 36 załadowań)
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-19, 19:28   #3085
Paulizia
Wtajemniczenie

Matall a jaki macie rozmiar? My mamy 62...
Prosze Cie tylko mi nie mow, ze Edzik nie wchodzi w 62... znaczy, ze mam wielkoluda w domu

---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ----------

MoniaK w H&M
Tymus jednak spi mamusiu!!! A Ty nas tu niezle sciemniasz []
Czy on nie jest do Ciebie przypadkiem podobny? Sliczny jak mama
Stary 2011-06-19, 19:29   #3086
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Matall a jaki macie rozmiar? My mamy 62...
Prosze Cie tylko mi nie mow, ze Edzik nie wchodzi w 62... znaczy, ze mam wielkoluda w domu

---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ----------

MoniaK w H&M
Tymus jednak spi mamusiu!!! A Ty nas tu niezle sciemniasz []
Czy on nie jest do Ciebie przypadkiem podobny? Sliczny jak mama
Część 56, część 62.
Ale on się 51 cm urodził

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-06-19, 19:30   #3087
martynka89
Zakorzenienie

Paulizia nie moga dac zastrzyku bo sie boja, ze dziecko moze po mnie odziedziczyc przeciwciala (te co powoduja moja chorobe) a to da sie stwierdzic dopiero w trzeciej dobie po urodzeniu. Jezeli by odziedziczylo moja chorobe to zastrzyki nie sa wskazane a nie chca czekac z podaniem witaminy do trzeciej doby wiec podadza doustnie.

Twoj Antonio bosko wyglada w tej czapeczce
Stary 2011-06-19, 19:45   #3088
anula_81
Zakorzenienie

hej kochane!
ja dopiero teraz dorwalam sie do kompa, bo dzisiaj jestem nietomna, mala zasnela dopiero o 24-tej miala gazy straszne, prezyla sie biedna, cycus byl, prezenie, placz, marudzenie. nie jakies wycie, ale spania nie bylo. a potem spala do 4 tej i standardowo pobudka o 6:30 i juz spania za bardzo nie bylo, tylko dosypianie do 9-tej bo mala niby spala ale stekala strasznie przez sen i ja juz spac nie moglam, wiec jestem nietomna, a potem spala 3 godzinki od 11-stej
sprzatanko i znajomi byli i dopiero sobie poszli a malej sie wlaczyl wieczorny maruder.

i niestety nie chcemy juz smoka... wolimy mamusi cycusia albo wlasne paluszki..a tak bylo dobrze jak sie dziecko od smoczka uspokajalo

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość
Dobry wieczór

Pamięta ktoś jeszcze?

Można dołączyć do grona szczęśliwych mam?

Przedstawiam mojego synka Antona
(zdjęcie zrobione w szpitalu - w szpitalowej wyprawce, mój synuś na fotce miał już dwa dni )
Lolus!! jak dobrze, ze jestes!!!
synus cudniasty do schrupania po prostu

Cytat:
też mam 3 bluzki w których ganiam i wktórych w miarę wygodnie mi się karmi,
ale one brudzą się w tempie błyskawicznym

98letnia kobieta już raczej chyba celulitu nie ma

moje nogi też są przeźroczyste ale ja się tym nie przejmuję,
odkryłam ostatnio że mieszczę się już prawie w letnie spódniczki (są tylko trochę wyżej niż kiedyś bo du.pa większa )

co do saoopalaczu (a) to nie wiem, w sumie to na skórę tylko działa ...
ja mam tez kilka bluzek ktore piore na okraglo nogi tez mam jak corka mlynarza i tez mi sie marzy samoopalacz badz solarium choc nie cierpie, ale niestety normalnie raczej sie nie opale bo cos lato do tej zakichanej Norwegii nie chce przyjsc...

Cytat:

moje królewny śpią
Zosia dziś tak pięknie zasnęła że w szoku jestem
Gabrysia kontynuuje drzemkę
mężul robi obiad
normalnie żyć nie umierać

idę podrzemać
moj mezus tez caly tydzien gotowal, obiecalam za to jutro kotlety schabowe, ulubione jedzenie mojego meza

Cytat:
Napisane przez mamaoptymistka Pokaż wiadomość
hej
Ja tylko na chwilkę w nocy mój głodomorek spał 3,40h co jest dla mnie mega szokiem że tak długo.
Za to od 8 ej tylko małe drzemki i cyc i jeden dłuższy sen na balkonie 40 minut.
Cycki bolą coraz mniej pokarmu jest sporo więc damy radę, a przerwy między karmieniami pewnie się wydłużą - oby.
Lolka śliczny Toni
najwazniejsze, ze jest sporo pokarmu, moja jak wisiala pierwsze dni po pobycie ze szpitala na cycu to plakala non stop i balam sie ze nie mialam pokarmu.

Cytat:
Napisane przez dorkabl Pokaż wiadomość
Chciałam tylko powiedzieć ze wy jesteście chyba pająkami ze znajdujecie jeszcze czas na wizaz :P ...
zazdroszczę wam, pająkom
eee tam pajaki...SUPERWOMEN

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Witajcie mamuśki

Powiedzcie mi czy któraś wprowadziła ŁATWY PLAN z ksiażki Jezyk Niemowląt?
sprawdza się?
kazda chyba chciala wprowadzic i probowala ale nie kazdej sie udaje, bo nasze dzieciatka zyja wlasnym planem, ktory nie zawsze chyba jest latwy

Cytat:

A my bylismy na spacerku Kupilam sobie wkladki laktacyjne, bo ida jak burza Antek spi sobie teraz w wozku na ogrodku, a ja szybciutko ogarnelam mieszkanko, przygotowalam warzywa do rozolu i teraz sobie popijam herbatke i zajadam biszkopty
u mnie tez ida jak burza wkaldki laktacyjne, najlepsze jest w nocy jak karmie mala jedna piersia a tu mi z drugiej kapie i brudzi pizamke dziecku hihi...

Cytat:

my zrobiliśmy test butelkowy
dałam wody w butelce,
dwa razy zassała, ale nie wiem czy jej nie smakowało czy nie umiała więcej,
bo ciut się dławiła smoczkiem
no ale ty przynajmniej moglas odciagnac, ja na razie uzbieralam w sumie 60 ml - w zamrazarce czeka na wiecej

Cytat:
Napisane przez gusiagatko Pokaż wiadomość
Witam

Ja również się melduję, wciąż w dwupaku. Poza tym pogoda u nas do leje cały dzień i ciemno strasznie. Leniuchujemy z Tż na kanapie

Udanej niedzieli życzę
kochana jak pada to przytulanki z TZtem, pod kocyk wskakujcie, filmik zapodajcie i korzystajcie bo ja juz dawno zadnego filmu z TZtem razem nie ogladalam

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
Dzień Dobry mamusie
U nas nocka spokojna, Aluśka spała od 22:30 do 4:30, a później od 6 do 8:30 z nami w łóżku . Teraz też pojedzona, położona na brzuszku śpi, mam nadzieję, że troszkę pośpi
Pogoda ładna, ale zimno...może potem będzie lepiej, wczoraj ominął nas spacer...
Moje dziecko chyba ma lekką chrypkę albo mi się wydaje, jakoś tak dziwnie od rana skrzeczy, wczoraj strasznie sie pociła po kąpieli - oby to nie był zwiastun choroby
jeju ja myslalam, z emoje dziecko spi duzo, ale mysle ze raczej malo...
klade ja kolo 22-giej po kapieli, spi do 2-3ciej a potem do 5-6 stej i czasem dospi do 8 mej...
a tu piszecie ze wasze dzieci tyle godzin pzresypiaja w nocy..
o ktorej je kapiecie?

kurcze ale jak moja spala raz 5 godzin to myslalam, z emi piersi eksploduja.

lece bo maruder wieczorny sie wlacza...

a gdzie Moria i Daisyy?????

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-19, 19:54   #3089
Paulizia
Wtajemniczenie

Cytat:
Paulizia nie moga dac zastrzyku bo sie boja, ze dziecko moze po mnie odziedziczyc przeciwciala (te co powoduja moja chorobe) a to da sie stwierdzic dopiero w trzeciej dobie po urodzeniu. Jezeli by odziedziczylo moja chorobe to zastrzyki nie sa wskazane a nie chca czekac z podaniem witaminy do trzeciej doby wiec podadza doustnie.

Twoj Antonio bosko wyglada w tej czapeczce
Rozumiem Oby nie odziedziczyla!!!! Ma byc zdrowa dziewuszka

Cytat:
Część 56, część 62.
Ale on się 51 cm urodził
A moj 53cm i pare tygodni pozniej niz Eda a obwod glowe mial 37cm... teraz ma 38cm i utyl 800 gramow w 11 dni
56 tez nie pasuje na niego?

Sluchajcie jakie cudo odkrylam dzis mleko modyfikowane gotowe w kartoniku [takim jak soczki] super sprawa... i mozna od razu podac w takiej temp. jakiej jest. Nie tzreba sie chrzanic z woda przegotowana i mlekiem w proszku. Wystaczy kartonik

---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ----------

anulko, ale dzieci ktore sa na piersi spia krocej, bo mamine mleczko szybciej trawia no wlasnie nie ma ddaisy???
Morie widzialam kilkanascie minut temu na pasku, ale co z ddaisy???
Stary 2011-06-19, 20:07   #3090
Klaterina
Zadomowienie

andziot najlepsze jest to, że potem ma focha i mi wypomina, że mi to chrapanie przeszkadza no spoko, to nic takiego, przecież tylko nie mogę przez to spać

Paulizia bossski widok

MoniaK taki spokojniutki Tymuś az miło patrzeć

moje dziecię spało w sumie ładnie cały dzień, byli goście jedni i drudzy i wszystko było pieknie do 17 - włączył się ssak i moje piersi juz o mały włos odmówiłyby posłuszeństwa, ciągnął chyba przez godzinę, potem zesikał dwie pieluchy niemal od razu, na szczęście jest po kąpieli i aktualnie zasypia u taty na brzuchu

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości