|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 |
|
Placuszek racuszek
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią
Hej, chciałabym dodać coś od siebie
![]() Dziwi mnie to, że wiele osób tak bardzo chce uprzykrzyć drugiemu życie, w najdrobniejszych gestach. Każdy patrzy tylko na swój tyłek, i żeby jemu było dobrze, a jak czegoś potrzebuje, to każdy ma pomagać . I ogólnie nietolerancja różnorodności gustów i poglądów. Gdy ktoś wyrazi swoją opinię, może narazić się na grymasy twarzy, wywracanie oczyma, oznaczające wykpienie czy coś w tym stylu. I skoro Polska jest wolnym krajem, dlaczego każdy jest uwięziony w klatce opini i poglądów drugiej osoby? Najbardziej powszechnym dla mnie rodzajem jest moda. Ludzie nie rozumieją, że nie każdego stać na to by żyć zgodnie z ''biegiem" mody, lub gdy ktoś nie ma na to po prostu ochoty, to straszne.
|
|
|
|
#3242 |
|
Konto usunięte
|
"uwięziony w klatce opinii i poglądów drugiej osoby"? Ja mam zdanie A, Stefan ma zdanie B. Dla mnie zdanie Stefana to głupota więc wywrócę oczami. Dla Stefana to moje zdanie jest złe czy tak głupie więc on wywróci oczami. Każde z nas ma swoje zdanie, każde z nas wywróciło oczami na zdanie drugiej osoby i nie będziemy z tego powodu płakać.
Teraz na przykład ja nie zgadzam się z Twoim zdaniem, dla mnie to wymyślanie i przesada. No i co z tego? To normalne i to jest właśnie 'wolny kraj' a nie jakaś klatka. Ktoś Ci każe zmieniać swoją opinię? |
|
|
|
#3243 |
|
Zakorzenienie
|
Dziwi mnie jedna rzecz na którą zwróciła uwagę wizażanka w innym wątku, pozwolę sobie wstawić link
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...2&postcount=63 Od Bawi mnie ten... Zdecydowanie się zgadzam. Przykład mojej cioci - ktoś przejechał jej psa który biegał bez smyczy po uczęszczanej drodze - zabić kierowcę, co za wieśniak, debil. Wujek przejechał czyjeś zwierzę? "co za chamy i debile jeszcze odszkodowania za zniszczony samochód chcą! a bez smyczy biegał" Głupi i prosty przykład ale to jest bardzo często powtarzający się schemat. Jak chodzi o znajomych to "Tomuś chciał tylko przeparkować to auto po pijaku, to nie zbrodnia" - "ale wszystkich innych pijanych kierowców należy zabić" ---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ---------- Zgadzam się z 1000 ![]() Dziwi mnie że kogoś dziwi że mnie jego poglądy dziwią. To działa na tej zasadzie, bo mnie dziwi jak to może dziwić że mnie coś dziwi, a jego dziwi że mnie coś dziwi. |
|
|
|
#3244 |
|
Zakorzenienie
|
mnie dziwią ludzie w sklepach którzy narzekają na to że pomidory są miękkie i poobijane, a sami przebierają w tych pomidorach i przerzucają je z jednego końca skrzynki na drugi i dlatego te pomidory są takie jakie są. Z brzoskwiniami to samo, zresztą z każdym warzywem czy owocem który traci na wyglądzie gdy się nim rzuca
przeraża mnie też brak zachowania podstawowych zasad higieny przez chorych ludzi. Ostatnio chciałam kupić banany ale jeden pan skutecznie mi je obrzydził, kaszląc prosto na nie i nie zasłaniając ust
|
|
#3245 |
|
Raczkowanie
|
Nawiązując do tematu supermarketów
drażni mnie gdy wypakowuję swoje zakupy na taśmę, jeszcze nie zdążę wszystkiego położyć a kolejna osoba za mną już wypakowuje swoje wiem- głupota, ale wkurza
|
#3246 |
|
BAN stały
|
W ogóle ja nie wiem od czego to zależy, ale po prostu zauważyłam, że faceci często się nie myją. Nie wiem, może mają bardziej smrodliwy ten pot... Ostatnio stałam po wpisy i co chwilę ktoś przychodził (generalnie faceci z innych kierunków i roczników, nieznani mi) i myślałam, że parę razy puszczę pawia, bo naprawdę tak śmierdzieli, tutaj garnitur po jakimś egzaminie, a tutaj taki zapach, że zwalał z nóg... Przeszło dwóch, okej, zawsze znajdzie się ktoś, kto jest na bakier z higieną, za chwilę pojawił się następny, ten z kolei chyba zębów nie mył, bo jak się zapytał, czy to gabinet pani prof., to aż się skrzywiłam... Kobiet śmierdzących moczem, brudem i niedomyciem nie spotykam tak często jak facetów. W hipermarkecie mogę wyczuć faceta stojącego za mną w kolejce...
|
|
|
|
#3247 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wyczuwam sporo facetów praktycznie w każdym wieku no i starsze babcie :-P
|
|
|
|
#3248 |
|
Zakorzenienie
|
No masz racje, a najgorsze jest to, że ilekroć jestem np. w biedronce, to zawsze znajdzie sie taki, którego można z kilku metrów "wyniuchać". Jeszcze pal licho, jak to jest tylko pot, bo każdy ma inna gospodarkę, są ludzie, którzy myją się i 3 razy dziennie i jak się spocą nawet trochę to wszystkie wysiłki na nic - ich pot ma po prostu niezwykłą (silną) woń
Ale jak czuje brud pomieszany z potem, to już nie ma zlituj. Ohyda
|
#3249 |
|
Zakorzenienie
|
a mnie strasznie dziwi jak ktoś loguje się na tym forum zasadniczo tylko po to, żeby w każdym wątku pisać że wizażanki to wredne zazdrosne suki a w ogóle to typowi Polacy - zaściankowi głupi zazdrośni zakompleksieni i całe ich życie polega na wylewaniu jadu ['jad' to moje ulubione słowo
a tu niektórzy codziennie twardo przychodzą pomarudzić jacy to polacy / wizażanki marudni
|
|
|
|
#3250 |
|
Zakorzenienie
|
wiem o kim mówisz
|
|
|
|
#3251 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie strasznie dziwi jak niektore dziewczyny nie maja co robic calymi dniami tylko``szpiegowac`` innych a na dodatek co inny watek pisac o danych osobach i jeszcze sobie dodawac
no ale w sumie takim osobom to bardzo schlebia bo widoczne nie sa szare i nijakie skoro tak o nich sie ciagle mowi |
|
|
|
#3252 |
|
Zadomowienie
|
o jak miło się zrobiło
Dziwi mnie jak niektórzy ludzie mogą kłamać tylko po to żeby mieć więcej dla siebie i żeby im wyszło na dobre. Przykład z tamtego tygodnia , zakończenie roku szkolnego tuż tuż i zaczyna się nerwówka z świadectwami, ostatnia klasa gimnazjum więc trzeba powiedzieć nauczycielowi jakie wpisy chce się na świadectwie ( dodam , że są to wpisy punktowane w rekrutacji do liceum/technikum) no i jedna z dziewczyn z mojej klasy mówi, że ona była wolontariuszką i brała udział w szlachetnej paczce ( a gówno prawda ) więc odezwałam się jak to mam w zwyczaju bardzo grzecznie z miną pt: ,o co chodzi ' : , taaak, brałaś udział ? a wiesz, że jakoś sobie nie przypominam żebyś pomagała nam robić cokolwiek, ba Ciebie przecież nawet nie było w te dni kiedy paczki robiliśmy i zawoziliśmy ' koleżanka się obruszyła i odpowiedziała ' a to już dawno było, ja nie pamiętam ' nie pamięta, nie pamięta ale wychowawczynie okłamać potrafi ;- ) .
|
#3253 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3254 |
|
Zakorzenienie
|
No i wlasnie o tym mowa-spojrz na siebie zanim zaczniesz osadzac innych
|
|
|
|
#3255 |
|
Zakorzenienie
|
Pisałam kiedyś, że dziwi mnie (i dobija) tworzenie skrótów - np słynny już "wykon" ale trafiłam właśnie na posta, w którym co trzecie słowo było pisane skrótowo - np. był "zainteres.", "nie mam dośw."
Nie mówiąc już o często spotykanym "bd". Ja wiem, że ludzie dzisiaj żyją szybko i szkoda im czasu na niektóre rzeczy ale żeby nawet pisać normalnie się nie chciało... |
|
|
|
#3256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)na dodatek to pijacy, k...wy i złodzieje![]() Matko jak ja nie znoszę takiej paplaniny. Mam znajomego, który po wielu latach klepania biedy w kraju wyjechał za chlebem do Anglii. Teraz z niego Brytyjczyk pełną gęba, nawet królowa elżbieta jest mniej brytyjska niż on ![]() Ile on ma do powiedzenia, że Polacy są tacy, owacy, same śmierdziele, nieroby i dziecioroby. Z kolei w jego nowej ojczyźnie wszyscy są uczynni i wspaniali po prostu cud, miód i orzeszki.
|
|
|
#3257 | |||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() A na dziewczynę po prostu szkoda słów ![]() Cytat:
Cytat:
Jedno "bd" jakoś przeżyję, ale całej wiadomości tak napisanej - nie. Tak samo nie lubię wiadomości pisanych bez znaków przestankowych ![]() Ktoś oszczędza swój czas kosztem mojego. Bo on sobie napisze w chwilę wiadomość, a potem ja mam się przez 10 minut zastanawiać co on napisał...
|
|
#3258 |
|
Konto usunięte
|
kto to taki, kto to taki?
|
|
|
|
#3259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
słowa dobrego nie wymyślę o nich ale cały czas się z nimi zadaję i ciągle w tym ichnim bagienku siedzę
|
|
|
|
|
#3260 |
|
Zakorzenienie
|
mnie bardziej boli jak ktoś wyjeżdża za granicę do pracy, mieszka tam parę miesięcy i nagle polskiego zapomniał i co drugie słowo wtrąca słowo obce, arr.
|
#3261 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Jak taki światowy jest, to niech w ogóle zapomni polskiego, w czym problem. A tak nie mówi ani po polsku, ani po obcemu
|
|
#3262 |
|
Zakorzenienie
|
odnośnie "za granicy"
mnie nie tyle dziwi co wkurza jak taki ktoś kto wyjechał do pracy za granicę nie znając języka, co więcej ledwo kończąc podstawówkę - do szkoły zawsze miał/miała pod górkę i niezbyt dobrze po polsku pisać i czytać potrafi, ale wyjedzie taki ktoś, spędzi tam miesiąc, przyjadzie na tydzień wolnego i w rozmowie gdy ktoś mówi że myśli nad wyjazdem w celach zarobkowych to z wyniosłą minął sypie tekstem "no nie wiem czy sobie poradzisz - nie znasz języka"
|
#3263 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3264 |
|
Rozeznanie
|
A ja nie rozumiem osób ,które uważaja trądzik za coś dziwnego i myślą że sie nie dba i dają swoje "super rady" aby kupić Under Twenty w markecie;/
Mam 15 lat i trądzik duży niestety już od 4 klasy podstawówki.Większość osób tego nie rozumie bo mają buzie jak pupcie niemowlęcia( u mnie w klasie,w szkole) i dziwią się i pytają" Czemu ty tak masz? itp" jakby były jakieś nie oczytane nie wiedziały co to jest.Wtedy sobie myślę dlaczego akurat ja musze mieć te krosty a tak wiele osób nie ma? ;/ ehh..
|
#3265 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nic mnie tak nie wytrąca z równowagi jak te pełne przekonania o swojej wielkiej życiowej mądrości i racji w każdej kwestii głosy, że "trądzik przecież bierze się z brudu". Taa, a ślimaki powstają z brudnych liści.
|
|
|
|
|
#3266 |
|
Zakorzenienie
|
:O naprawdę tak mówią? :O takich cudów na kiju to jeszcze nie słyszałam. Ludzie to mają pomysły
|
#3267 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3268 |
|
Zakorzenienie
|
Hahha o tak niby nic zgadzam się z tobą
Aliseja dokładnie się z tobą zgadzam -och ale mi clean and clear pomógł czemu sobie nie kupisz -zrozum, to się leczy. to że sobie pomażę twarz tonikiem nic nie da -skoro wolisz mieć pryszcze.. ludzie i ich złote rady
|
|
|
|
#3269 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Albo u mnie: "No niby nie bierze sie to z brudu, ale ja jakoś tego CZEGOŚ na twarzy nie mam"- autentyczny cytat znajomej z klasy
|
|
#3270 |
|
Zakorzenienie
|
Do mnie na szczęście nikt tak nie mówił ale gdyby ktoś walnął taki tekst to wyszłabym z siebie i stanęła obok...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:42.

. I ogólnie nietolerancja różnorodności gustów i poglądów. Gdy ktoś wyrazi swoją opinię, może narazić się na grymasy twarzy, wywracanie oczyma, oznaczające wykpienie czy coś w tym stylu. I skoro Polska jest wolnym krajem, dlaczego każdy jest uwięziony w klatce opini i poglądów drugiej osoby? Najbardziej powszechnym dla mnie rodzajem jest moda. Ludzie nie rozumieją, że nie każdego stać na to by żyć zgodnie z ''biegiem" mody, lub gdy ktoś nie ma na to po prostu ochoty, to straszne.

a tu niektórzy codziennie twardo przychodzą pomarudzić jacy to polacy / wizażanki marudni 

Jak taki światowy jest, to niech w ogóle zapomni polskiego, w czym problem. A tak nie mówi ani po polsku, ani po obcemu