Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-18, 16:33   #3241
AgataBm180
Placuszek racuszek

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią

Hej, chciałabym dodać coś od siebie

Dziwi mnie to, że wiele osób tak bardzo chce uprzykrzyć drugiemu życie, w najdrobniejszych gestach. Każdy patrzy tylko na swój tyłek, i żeby jemu było dobrze, a jak czegoś potrzebuje, to każdy ma pomagać . I ogólnie nietolerancja różnorodności gustów i poglądów. Gdy ktoś wyrazi swoją opinię, może narazić się na grymasy twarzy, wywracanie oczyma, oznaczające wykpienie czy coś w tym stylu. I skoro Polska jest wolnym krajem, dlaczego każdy jest uwięziony w klatce opini i poglądów drugiej osoby? Najbardziej powszechnym dla mnie rodzajem jest moda. Ludzie nie rozumieją, że nie każdego stać na to by żyć zgodnie z ''biegiem" mody, lub gdy ktoś nie ma na to po prostu ochoty, to straszne.
AgataBm180 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-18, 16:52   #3242
201604190949
Konto usunięte

"uwięziony w klatce opinii i poglądów drugiej osoby"? Ja mam zdanie A, Stefan ma zdanie B. Dla mnie zdanie Stefana to głupota więc wywrócę oczami. Dla Stefana to moje zdanie jest złe czy tak głupie więc on wywróci oczami. Każde z nas ma swoje zdanie, każde z nas wywróciło oczami na zdanie drugiej osoby i nie będziemy z tego powodu płakać.
Teraz na przykład ja nie zgadzam się z Twoim zdaniem, dla mnie to wymyślanie i przesada. No i co z tego? To normalne i to jest właśnie 'wolny kraj' a nie jakaś klatka. Ktoś Ci każe zmieniać swoją opinię?
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-18, 16:58   #3243
muszynianka
Zakorzenienie

Dziwi mnie jedna rzecz na którą zwróciła uwagę wizażanka w innym wątku, pozwolę sobie wstawić link
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...2&postcount=63
Od Bawi mnie ten...
Zdecydowanie się zgadzam. Przykład mojej cioci - ktoś przejechał jej psa który biegał bez smyczy po uczęszczanej drodze - zabić kierowcę, co za wieśniak, debil.
Wujek przejechał czyjeś zwierzę? "co za chamy i debile jeszcze odszkodowania za zniszczony samochód chcą! a bez smyczy biegał"
Głupi i prosty przykład ale to jest bardzo często powtarzający się schemat. Jak chodzi o znajomych to "Tomuś chciał tylko przeparkować to auto po pijaku, to nie zbrodnia" - "ale wszystkich innych pijanych kierowców należy zabić"

---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ----------

Zgadzam się z 1000
Dziwi mnie że kogoś dziwi że mnie jego poglądy dziwią.
To działa na tej zasadzie, bo mnie dziwi jak to może dziwić że mnie coś dziwi, a jego dziwi że mnie coś dziwi.
masło maślane, po prostu nie myśl tyle nad tym co myślą inni.
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-18, 17:24   #3244
bzyczka1
Zakorzenienie

mnie dziwią ludzie w sklepach którzy narzekają na to że pomidory są miękkie i poobijane, a sami przebierają w tych pomidorach i przerzucają je z jednego końca skrzynki na drugi i dlatego te pomidory są takie jakie są. Z brzoskwiniami to samo, zresztą z każdym warzywem czy owocem który traci na wyglądzie gdy się nim rzuca

przeraża mnie też brak zachowania podstawowych zasad higieny przez chorych ludzi. Ostatnio chciałam kupić banany ale jeden pan skutecznie mi je obrzydził, kaszląc prosto na nie i nie zasłaniając ust

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-18, 17:49   #3245
winterlly
Raczkowanie

Nawiązując do tematu supermarketów drażni mnie gdy wypakowuję swoje zakupy na taśmę, jeszcze nie zdążę wszystkiego położyć a kolejna osoba za mną już wypakowuje swoje i układanie towarów zaraz przy moich, oczywiście nie odgradzając ich ...
wiem- głupota, ale wkurza

Cały mój świat w Twojej osobie się streszcza

winterlly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-19, 01:43   #3246
Sondrina
BAN stały

Cytat:
Napisane przez FreakChic Pokaż wiadomość
A mnie dziwi, jak ludzie, przy takich upałach mogą się nie myć. Dla mnie to masakra, kiedy wsiadam do busa,który jest zapchany do granic mozliwości, i czuję smród potu, widzę busz pod pachami, i (najgorsze) zapaszek moczu... Coś okropnego poprostu.
W ogóle ja nie wiem od czego to zależy, ale po prostu zauważyłam, że faceci często się nie myją. Nie wiem, może mają bardziej smrodliwy ten pot... Ostatnio stałam po wpisy i co chwilę ktoś przychodził (generalnie faceci z innych kierunków i roczników, nieznani mi) i myślałam, że parę razy puszczę pawia, bo naprawdę tak śmierdzieli, tutaj garnitur po jakimś egzaminie, a tutaj taki zapach, że zwalał z nóg... Przeszło dwóch, okej, zawsze znajdzie się ktoś, kto jest na bakier z higieną, za chwilę pojawił się następny, ten z kolei chyba zębów nie mył, bo jak się zapytał, czy to gabinet pani prof., to aż się skrzywiłam... Kobiet śmierdzących moczem, brudem i niedomyciem nie spotykam tak często jak facetów. W hipermarkecie mogę wyczuć faceta stojącego za mną w kolejce...
Sondrina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-19, 01:59   #3247
muszynianka
Zakorzenienie

Ja wyczuwam sporo facetów praktycznie w każdym wieku no i starsze babcie :-P
Stary 2011-06-19, 11:15   #3248
Suvia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sondrina Pokaż wiadomość
W hipermarkecie mogę wyczuć faceta stojącego za mną w kolejce...
No masz racje, a najgorsze jest to, że ilekroć jestem np. w biedronce, to zawsze znajdzie sie taki, którego można z kilku metrów "wyniuchać". Jeszcze pal licho, jak to jest tylko pot, bo każdy ma inna gospodarkę, są ludzie, którzy myją się i 3 razy dziennie i jak się spocą nawet trochę to wszystkie wysiłki na nic - ich pot ma po prostu niezwykłą (silną) woń

Ale jak czuje brud pomieszany z potem, to już nie ma zlituj. Ohyda

~ Hank Moody
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-19, 13:30   #3249
monius9
Zakorzenienie

a mnie strasznie dziwi jak ktoś loguje się na tym forum zasadniczo tylko po to, żeby w każdym wątku pisać że wizażanki to wredne zazdrosne suki a w ogóle to typowi Polacy - zaściankowi głupi zazdrośni zakompleksieni i całe ich życie polega na wylewaniu jadu ['jad' to moje ulubione słowo ] dżizas, jakbym miała takie mniemanie o tym forum to bym w życiu na nie nie weszła, a z takim mniemaniem o polakach zapomniałabym jak się mówi po polsku a tu niektórzy codziennie twardo przychodzą pomarudzić jacy to polacy / wizażanki marudni
monius9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-19, 13:34   #3250
muszynianka
Zakorzenienie

wiem o kim mówisz
Stary 2011-06-19, 14:06   #3251
takaja13
Zakorzenienie

A mnie strasznie dziwi jak niektore dziewczyny nie maja co robic calymi dniami tylko``szpiegowac`` innych a na dodatek co inny watek pisac o danych osobach i jeszcze sobie dodawac no ale w sumie takim osobom to bardzo schlebia bo widoczne nie sa szare i nijakie skoro tak o nich sie ciagle mowi

http://www.youtube.com/watch?v=cAk34...watch_response
takaja13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-19, 14:19   #3252
lipiec
Zadomowienie

o jak miło się zrobiło
Dziwi mnie jak niektórzy ludzie mogą kłamać tylko po to żeby mieć więcej dla siebie i żeby im wyszło na dobre. Przykład z tamtego tygodnia , zakończenie roku szkolnego tuż tuż i zaczyna się nerwówka z świadectwami, ostatnia klasa gimnazjum więc trzeba powiedzieć nauczycielowi jakie wpisy chce się na świadectwie ( dodam , że są to wpisy punktowane w rekrutacji do liceum/technikum) no i jedna z dziewczyn z mojej klasy mówi, że ona była wolontariuszką i brała udział w szlachetnej paczce ( a gówno prawda ) więc odezwałam się jak to mam w zwyczaju bardzo grzecznie z miną pt: ,o co chodzi ' : , taaak, brałaś udział ? a wiesz, że jakoś sobie nie przypominam żebyś pomagała nam robić cokolwiek, ba Ciebie przecież nawet nie było w te dni kiedy paczki robiliśmy i zawoziliśmy ' koleżanka się obruszyła i odpowiedziała ' a to już dawno było, ja nie pamiętam ' nie pamięta, nie pamięta ale wychowawczynie okłamać potrafi ;- ) .

lipiec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-19, 14:21   #3253
_vixen_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muszynianka Pokaż wiadomość
wiem o kim mówisz
Wszyscy chyba wiedzą...i maja dość
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-19, 14:25   #3254
takaja13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _vixen_ Pokaż wiadomość
Wszyscy chyba wiedzą...i maja dość
No i wlasnie o tym mowa-spojrz na siebie zanim zaczniesz osadzac innych

http://www.youtube.com/watch?v=cAk34...watch_response
takaja13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-19, 14:25   #3255
Finlora
Zakorzenienie

Pisałam kiedyś, że dziwi mnie (i dobija) tworzenie skrótów - np słynny już "wykon" ale trafiłam właśnie na posta, w którym co trzecie słowo było pisane skrótowo - np. był "zainteres.", "nie mam dośw."
Nie mówiąc już o często spotykanym "bd". Ja wiem, że ludzie dzisiaj żyją szybko i szkoda im czasu na niektóre rzeczy ale żeby nawet pisać normalnie się nie chciało...
Finlora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-19, 14:26   #3256
Diablica z Tasmanii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monius9 Pokaż wiadomość
a mnie strasznie dziwi jak ktoś loguje się na tym forum zasadniczo tylko po to, żeby w każdym wątku pisać że wizażanki to wredne zazdrosne suki a w ogóle to typowi Polacy - zaściankowi głupi zazdrośni zakompleksieni i całe ich życie polega na wylewaniu jadu ['jad' to moje ulubione słowo ] dżizas, jakbym miała takie mniemanie o tym forum to bym w życiu na nie nie weszła, a z takim mniemaniem o polakach zapomniałabym jak się mówi po polsku a tu niektórzy codziennie twardo przychodzą pomarudzić jacy to polacy / wizażanki marudni
Ooo Taak. Polacy cholernie zazdrośni, zawiśni, złośliwi, plują jadem na kilometr(o tak też mi się to podoba)na dodatek to pijacy, k...wy i złodzieje
Matko jak ja nie znoszę takiej paplaniny.
Mam znajomego, który po wielu latach klepania biedy w kraju wyjechał za chlebem do Anglii. Teraz z niego Brytyjczyk pełną gęba, nawet królowa elżbieta jest mniej brytyjska niż on
Ile on ma do powiedzenia, że Polacy są tacy, owacy, same śmierdziele, nieroby i dziecioroby.
Z kolei w jego nowej ojczyźnie wszyscy są uczynni i wspaniali po prostu cud, miód i orzeszki.

Mark Twain
Diablica z Tasmanii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-19, 14:33   #3257
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez lipiec Pokaż wiadomość
o jak miło się zrobiło
Dziwi mnie jak niektórzy ludzie mogą kłamać tylko po to żeby mieć więcej dla siebie i żeby im wyszło na dobre. Przykład z tamtego tygodnia , zakończenie roku szkolnego tuż tuż i zaczyna się nerwówka z świadectwami, ostatnia klasa gimnazjum więc trzeba powiedzieć nauczycielowi jakie wpisy chce się na świadectwie ( dodam , że są to wpisy punktowane w rekrutacji do liceum/technikum) no i jedna z dziewczyn z mojej klasy mówi, że ona była wolontariuszką i brała udział w szlachetnej paczce ( a gówno prawda ) więc odezwałam się jak to mam w zwyczaju bardzo grzecznie z miną pt: ,o co chodzi ' : , taaak, brałaś udział ? a wiesz, że jakoś sobie nie przypominam żebyś pomagała nam robić cokolwiek, ba Ciebie przecież nawet nie było w te dni kiedy paczki robiliśmy i zawoziliśmy ' koleżanka się obruszyła i odpowiedziała ' a to już dawno było, ja nie pamiętam ' nie pamięta, nie pamięta ale wychowawczynie okłamać potrafi ;- ) .
Dobrze zrobiłaś!
A na dziewczynę po prostu szkoda słów

Cytat:
Napisane przez Finlora Pokaż wiadomość
Pisałam kiedyś, że dziwi mnie (i dobija) tworzenie skrótów - np słynny już "wykon" ale trafiłam właśnie na posta, w którym co trzecie słowo było pisane skrótowo - np. był "zainteres.", "nie mam dośw."
No niestety, derywaty wsteczne są teraz bardzo popularne... Czasem mają swój sens (np. w sporcie "wyskok" czy "wykrok"), a czasem są bezsensowne...

Cytat:
Nie mówiąc już o często spotykanym "bd". Ja wiem, że ludzie dzisiaj żyją szybko i szkoda im czasu na niektóre rzeczy ale żeby nawet pisać normalnie się nie chciało...
Też mnie to irytuje. Nie lubię jak ludzie tak piszą. Nawet na forach Jedno "bd" jakoś przeżyję, ale całej wiadomości tak napisanej - nie. Tak samo nie lubię wiadomości pisanych bez znaków przestankowych
Ktoś oszczędza swój czas kosztem mojego. Bo on sobie napisze w chwilę wiadomość, a potem ja mam się przez 10 minut zastanawiać co on napisał...
Stary 2011-06-19, 15:11   #3258
201610310857
Konto usunięte

kto to taki, kto to taki?
201610310857 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-19, 15:33   #3259
monius9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Diablica z Tasmanii Pokaż wiadomość
Ooo Taak. Polacy cholernie zazdrośni, zawiśni, złośliwi, plują jadem na kilometr(o tak też mi się to podoba)na dodatek to pijacy, k...wy i złodzieje
Matko jak ja nie znoszę takiej paplaniny.
Mam znajomego, który po wielu latach klepania biedy w kraju wyjechał za chlebem do Anglii. Teraz z niego Brytyjczyk pełną gęba, nawet królowa elżbieta jest mniej brytyjska niż on
Ile on ma do powiedzenia, że Polacy są tacy, owacy, same śmierdziele, nieroby i dziecioroby.
Z kolei w jego nowej ojczyźnie wszyscy są uczynni i wspaniali po prostu cud, miód i orzeszki.
taktak, ale nie ma takiej opcji żeby się od tych śmierdzieli i nierobów odciąć. taki element masochizmu chyba słowa dobrego nie wymyślę o nich ale cały czas się z nimi zadaję i ciągle w tym ichnim bagienku siedzę
monius9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-19, 17:15   #3260
asioollka
Zakorzenienie

mnie bardziej boli jak ktoś wyjeżdża za granicę do pracy, mieszka tam parę miesięcy i nagle polskiego zapomniał i co drugie słowo wtrąca słowo obce, arr.

Be an advocate of joy, find your little heart's desire and follow it.
[/LEFT]

asioollka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-19, 17:18   #3261
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez asioollka Pokaż wiadomość
mnie bardziej boli jak ktoś wyjeżdża za granicę do pracy, mieszka tam parę miesięcy i nagle polskiego zapomniał i co drugie słowo wtrąca słowo obce, arr.
Oj tak. Też mnie to boli Jak taki światowy jest, to niech w ogóle zapomni polskiego, w czym problem. A tak nie mówi ani po polsku, ani po obcemu
Stary 2011-06-19, 17:43   #3262
NibyNic
Zakorzenienie

odnośnie "za granicy"
mnie nie tyle dziwi co wkurza jak taki ktoś kto wyjechał do pracy za granicę nie znając języka, co więcej ledwo kończąc podstawówkę - do szkoły zawsze miał/miała pod górkę i niezbyt dobrze po polsku pisać i czytać potrafi, ale wyjedzie taki ktoś, spędzi tam miesiąc, przyjadzie na tydzień wolnego i w rozmowie gdy ktoś mówi że myśli nad wyjazdem w celach zarobkowych to z wyniosłą minął sypie tekstem "no nie wiem czy sobie poradzisz - nie znasz języka"

NibyNic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-19, 17:46   #3263
201610310857
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez NibyNic Pokaż wiadomość
odnośnie "za granicy"
mnie nie tyle dziwi co wkurza jak taki ktoś kto wyjechał do pracy za granicę nie znając języka, co więcej ledwo kończąc podstawówkę - do szkoły zawsze miał/miała pod górkę i niezbyt dobrze po polsku pisać i czytać potrafi, ale wyjedzie taki ktoś, spędzi tam miesiąc, przyjadzie na tydzień wolnego i w rozmowie gdy ktoś mówi że myśli nad wyjazdem w celach zarobkowych to z wyniosłą minął sypie tekstem "no nie wiem czy sobie poradzisz - nie znasz języka"
o tak!
201610310857 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-19, 19:34   #3264
Aliseja
Rozeznanie

A ja nie rozumiem osób ,które uważaja trądzik za coś dziwnego i myślą że sie nie dba i dają swoje "super rady" aby kupić Under Twenty w markecie;/
Mam 15 lat i trądzik duży niestety już od 4 klasy podstawówki.Większość osób tego nie rozumie bo mają buzie jak pupcie niemowlęcia( u mnie w klasie,w szkole) i dziwią się i pytają" Czemu ty tak masz? itp" jakby były jakieś nie oczytane nie wiedziały co to jest.Wtedy sobie myślę dlaczego akurat ja musze mieć te krosty a tak wiele osób nie ma? ;/ ehh..
Stary 2011-06-19, 20:13   #3265
Angry
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Aliseja Pokaż wiadomość
A ja nie rozumiem osób ,które uważaja trądzik za coś dziwnego i myślą że sie nie dba i dają swoje "super rady" aby kupić Under Twenty w markecie;/
Mam 15 lat i trądzik duży niestety już od 4 klasy podstawówki.Większość osób tego nie rozumie bo mają buzie jak pupcie niemowlęcia( u mnie w klasie,w szkole) i dziwią się i pytają" Czemu ty tak masz? itp" jakby były jakieś nie oczytane nie wiedziały co to jest.Wtedy sobie myślę dlaczego akurat ja musze mieć te krosty a tak wiele osób nie ma? ;/ ehh..
Rozumiem to, też kiedyś chciałam tu napisac podobny post Nic mnie tak nie wytrąca z równowagi jak te pełne przekonania o swojej wielkiej życiowej mądrości i racji w każdej kwestii głosy, że "trądzik przecież bierze się z brudu". Taa, a ślimaki powstają z brudnych liści.
Angry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-19, 21:00   #3266
kiciulec
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to kiciulec

Cytat:
Napisane przez Angry Pokaż wiadomość
Rozumiem to, też kiedyś chciałam tu napisac podobny post Nic mnie tak nie wytrąca z równowagi jak te pełne przekonania o swojej wielkiej życiowej mądrości i racji w każdej kwestii głosy, że "trądzik przecież bierze się z brudu". Taa, a ślimaki powstają z brudnych liści.
:O naprawdę tak mówią? :O takich cudów na kiju to jeszcze nie słyszałam. Ludzie to mają pomysły
kiciulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-19, 21:41   #3267
Casini
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez asioollka Pokaż wiadomość
http://piekielni.pl/11129
Casini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-19, 22:11   #3268
muszynianka
Zakorzenienie

Hahha o tak niby nic zgadzam się z tobą

Aliseja dokładnie się z tobą zgadzam
-och ale mi clean and clear pomógł czemu sobie nie kupisz
-zrozum, to się leczy. to że sobie pomażę twarz tonikiem nic nie da
-skoro wolisz mieć pryszcze..
ludzie i ich złote rady
Stary 2011-06-19, 22:16   #3269
Aliseja
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez muszynianka Pokaż wiadomość
Hahha o tak niby nic zgadzam się z tobą

Aliseja dokładnie się z tobą zgadzam
-och ale mi clean and clear pomógł czemu sobie nie kupisz
-zrozum, to się leczy. to że sobie pomażę twarz tonikiem nic nie da
-skoro wolisz mieć pryszcze..
ludzie i ich złote rady
Dokładnie
Albo u mnie:
"No niby nie bierze sie to z brudu, ale ja jakoś tego CZEGOŚ na twarzy nie mam"- autentyczny cytat znajomej z klasy
Stary 2011-06-19, 22:22   #3270
muszynianka
Zakorzenienie

Do mnie na szczęście nikt tak nie mówił ale gdyby ktoś walnął taki tekst to wyszłabym z siebie i stanęła obok...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości