|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią
Spoko. Najlepiej uczepić się czegoś średnio związanego z tematem jak już zabraknie argumentów. Jakby na te Twoje wcześniejsze stwierdzenia ktoś odpowiedział, że ludzie z takimi poglądami 'są super', to nie byłoby klasycznej gadki o "prawie do oceniania innych".
|
#3212 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Właśnie oceniłaś nasze ocenianie innych jako złe i pochopne. Jak śmiesz nas oceniać?
|
|
|
|
|
#3213 |
|
Rozeznanie
|
To może zmienię temat ze ślubów na coś bardziej przyziemnego.
![]() Dziwi mnie, że ludzie nie korzystają z kas samoobsługowych w supermarketach i wolą stać w długich kolejkach do zwykłych kas, podczas gdy samoobsługowe są wolne. |
|
|
|
#3214 |
|
Konto usunięte
|
Ja przyznam, że nie umiem takiej obsługiwać
Tzn. raz widziałam jak robił to mój ojciec i a to jakiś kod nie wchodził a to coś miało inną cenę a skasować produkt w takiej nie jest łatwo...
|
|
|
|
#3215 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja dojeżdżam na uczelnie pociągiem i denerwuje mnie, jak w upały nie można otworzyć okna, bo zaraz ktoś robi awanturę (żeby jeszcze grzecznie powiedział), że ON/ONA się przeziębi
W takim pociągu, którym dojeżdżam naprawdę jest ogromna duchota i skwar, ale co tam. Nadmienię, że nikt nie otwiera całego okna, bo jest to niemożliwe. To są małe okienka rozchylane u góry. Grr...
|
#3216 |
|
Zakorzenienie
|
Dziwią mnie ludzie, najczęściej młodzi którzy uważają że niektórzy np sprzątaczki nie zasługują na coś więcej niż płaca minimalna.
W ogóle dziwią mnie ludzie którzy uważają że płaca minimalna jest wystarczająco wysoka |
|
|
|
#3217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ktoś się zaziębi od przewietrzenia sali, a od zarazków krążących w totalnej duchocie nie można zachorowac?
|
|
#3218 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Kiedy protestowaliśmy, odpowiadała nam, że widocznie naszym zdaniem od smrodu jeszcze nikt nie umarł, a od zimna owszem - Napoleon pod Moskwą. Do dzisiaj wspominam to z uśmiechem![]() Skoro jesteśmy przy komunikacji miejskiej, to za każdym razem, jak wsiadam do metra/autobusu/tramwaju w Warszawie, mam wrażenie, że nikt nie wpadnie na to, żeby przesunąć się kawałek w głąb i pozwolić innym wejść, tylko robi dwa kroki do środka i stoi jak opoka. A potem się dziwią, że inni się muszą przepychać, żeby w ogóle wejść. |
|
|
|
|
#3219 |
|
Zakorzenienie
|
http://i1.kwejk.pl/site_media/obrazk...i-autobus.jpeg
doskonale wiem o czym mówisz
|
|
|
|
#3220 |
|
Konto usunięte
|
Mnie ostatnio zadziwił ten program.
Według autorów ma to być sztuka. I niech mi ktos powie, jak mozna nazwać sztuką rozbieranie sie kobiet przed kamerą, bo tak im ktoś nakazał Nie ogarniam, poważnie.http://www.wykop.pl/ramka/33060/tvp-kultura-wtf/ Obrazek z kwejka to samo sedno problemu komunikacji miejskiej.
|
|
|
|
#3221 |
|
Zakorzenienie
|
nigdy tego nie widziałam
|
|
|
|
#3222 |
|
Konto usunięte
|
Kolega mi to ostatnio wyslal. Poszperałam troche po stronach i one tak na serio.
|
|
|
|
#3223 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bo pierwszy raz slsyze o jakis kasach samoobslugowych
|
|
#3224 |
|
BAN stały
|
A mnie dobijają osoby, które same sobie podnoszą samoocenę czyimś kosztem. Np. kiedyś weszłam z przyjaciółką do apteki, obie jesteśmy szczupłe, ale nie wychudzone, no i poprosiłyśmy o tabletki z olejkiem z wiesiołka, a farmaceutka do nas: wyglądacie jak 10-letnie dzieci, figura dziewczynki z podstawówki
I ciekawi mnie nowy zwyczaj obecny wśród facetów, wchodzenia na dostępny na GG i ustawianie opisu: nie ma mnie teraz przy komputerze. Ja zazwyczaj jak odchodzę od kompa, to daję się niedostępna albo niewidoczna. Albo ten nowy status: nie przeszkadzać, nie wiem czemu on ma służyć, bo jak ktoś nie chce by mu przeszkadzać, to ma niewidok
|
|
|
|
#3225 | ||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A akurat status dostępny i opis "nie ma mnie teraz przy komputerze" trochę mnie razi. Co innego "nie przeszkadzać". Bo wtedy jest to dla mnie sygnał, że dana osoba prosi o to żeby jej nie przeszkadzać, ale w razie czego na gadu jest, więc w ważnej sprawie można do niej od razu napisać (i nie zastanawiać się czy ta osoba jest, czy jej nie ma)
|
|
#3226 |
|
BAN stały
|
No chyba że z tym nie przeszkadzać jest tak, jak mówisz, bo wtedy to jest w jakiś sposób logiczne. Nie przeszkadzać, ale jak coś ważnego to jestem... Zauważyłam u swoich kolegów modę na "nie ma mnie teraz przy komputerze"...
|
|
|
|
#3227 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Ale to już naprawdę trzeba znać daną osobę żeby zrozumieć jej zwyczaje na gadu gadu ![]() Ja np. zawsze jestem co najwyżej na zaraz wracam
|
|
#3228 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3229 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() mój kolega wyjaśnił to tak - jeśli odchodzi od kompa to taki status właśnie daje, żeby inni mu nie pisali, a jakby dał na niewidoczny i wrócił zapomniał by zmienić status a czeka na czyjąś wiadomość to woli być dostępny też tego nie rozumiem no ale...
|
|
|
|
|
#3230 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wszystko wyświetla się na ekranie i jeszcze głos z komputera mówi, co robić. Chociaż w sumie dla mnie to lepiej, że ludzie nie korzystają z tych kas, bo dzięki temu, nie muszę stać w kolejce do nich i szybciej załatwiam zakupy.
|
|
|
|
|
#3231 | |
|
Zadomowienie
|
Wasze zdanie na temat ściągania mnie przeraża
Ok, zżynanie całej pracy niebardzo, ale jakaś mała pomoc ? Cytat:
Pogląd, który mnie dziwi? wyścig szczurów. ps. też nie lubie, gdy ktoś ogromnie żeruje na kimś innym, ale ułożenie się tak by, np koleżanka z grupy- która się uczy, widziała moje odpowiedzi nie jest jakąś ujmą.
|
|
#3232 |
|
Konto usunięte
|
ale chyba łatwiej jest coś ukraść, no bo przecież taka kasa nie sprawdzi czy wsytko skasowałeś? czy jak to jest?
u mnie jeszcze zacofanie;( |
|
|
|
#3233 | ||
|
zawsze mam racje
|
Cytat:
![]() Jak się ma firmę, w której jest raz lepiej a raz gorzej to się chętnie pieniędzy pracownikom nie oddaje Bo nawet minimalna+podatki+zus t już są 2 tysiące.No i po to się prowadzi działalność, żeby swoją kieszeń napełnić a nie czyjąś ![]() Hipokryzja ze mnie zionie wiem, wiem. Bo jakbym miała tyrać za minimalną bym nie chciała pracować. ---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Cytat:
Hmm, lenistwo ale ja zakupy planuję w godzinach, gdzie jest 10 osób na krzyż, więc mogę spokojnie iść na zwykłą kasę i szybko mnie obsłużą.Poza tym słabo mi idzie to kasowanie Ze 2 razy byłam na takiej kasie to się umęczyłam.
|
|
#3234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(i jeszcze dochodzi kwestia wyczucia, bo jak mnie ktoś nawet o cos małego pyta tak, że słyszę ją ja, pół sali i egzaminator, to nie mam oporów nawet na głos odpowiedzieć, żeby się odczepiła. Mam zero tolerancji nie dla ściagających w ogóle, ale dla mało inteligentnych ściągających)
My whole life is about doing better tomorrow, that's a solid philosophy. ~ Hank Moody Edytowane przez Suvia Czas edycji: 2011-06-18 o 12:35 |
|
|
|
|
#3235 | |
|
zawsze mam racje
|
Cytat:
tak chociaż jest w auchan
|
|
#3236 |
|
Zakorzenienie
|
Dziwi mnie chamstwo. Mam straszny, odrywający kaszel. Charczę, dysze i ogólnie ciężko mi się mówi. Za to słychać mnie bardzo.
I stałam w sklepie robiąc drobne zakupy do domu. Przede mną stała matka z kilkuletnim dzieckiem. Starałam się cały czas zakrywać ręka usta kiedy miałam napad kaszlu. Nawet przy nosie trzymałam chusteczki. Usłyszałam tylko warknięcie z strony kobiety: -Jak się ma gruźlice to się w domu siedzi, a nie ludzi i dzieci zaraża Rozumiem, że jeśli jestem chora to powinno sie mnie w piwnicy zamknąć, żeby przypadkiem z moich ust nie wydobyła się żadna bakteria.
|
#3237 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3238 | |
|
Killing me softly
|
Cytat:
I nie będą robić za darmo czegoś, za co innym płacą ![]() Przypomniała mi się przy okazji sytuacja, która bardziej pasowałaby do wątku "Ludzkie zachowania i poglądy, które wk**(urzają)". Przede mną rodzinka w składzie matka z dzieckiem i dziadkowie. Bachorek z gatunku niewychowanych, stłukł butelkę z sokiem. Matka dziecka prosi kasjerkę, żeby powiadomiła kogoś z ekipy sprzątającej, żeby to usunął, na co kochany dziadziuś: zostaw to, co będziesz prosiła! Ty się tym nie przejmuj, to ich sprawa, co sobie będziesz głowę zawracać. Normalnie krew mnie zalała i powiedziałam mu wprost, że kawał chama z niego :/
|
|
#3239 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba nawet pisałam tutaj o kasach samoobsługowych - też mnie to dziwi, ludzie zachowują się jakby gryzły
|
|
|
|
#3240 |
|
Konto usunięte
|
A mnie dziwi, jak ludzie, przy takich upałach mogą się nie myć. Dla mnie to masakra, kiedy wsiadam do busa,który jest zapchany do granic mozliwości, i czuję smród potu, widzę busz pod pachami, i (najgorsze) zapaszek moczu... Coś okropnego poprostu.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:53.

Tzn. raz widziałam jak robił to mój ojciec i a to jakiś kod nie wchodził a to coś miało inną cenę a skasować produkt w takiej nie jest łatwo...
W takim pociągu, którym dojeżdżam naprawdę jest ogromna duchota i skwar, ale co tam. Nadmienię, że nikt nie otwiera całego okna, bo jest to niemożliwe. To są małe okienka rozchylane u góry. Grr...

Nie ogarniam, poważnie.