Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X. [posty chorobowe, wątek zbiorczy] - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-19, 21:30   #2791
Libra2
Zadomowienie

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X. [posty chorobowe, wątek zbiorczy]

No może w końcu zrobi się spokojniej,mam nadzieje że dobrze wykorzystasz ten czas skomplikowana bo mimo wszystko wszyscy tutaj dobrze Ci życzymy.

Ja wracam na stare śmieci po dość długiej przerwie, mam kilka kg do nadrobienia stres i dużo pracy mnie wykańczają do tego przypałętała mi się anemia ale jakoś to będzie.

Moje dzisiejsze P:
śniadanie : Bran flakesy z mieszanką studencką ,świeżymi truskawkami i małym jogurtem naturalnym.
II śniadanie: Paluch pełnoziarnisty z serkiem homo naturalnym ,wędzonym łososiem i pomidorem
Obiad: zupa krem z pomidorów ,tortilla z warzywami (mieszanka sałat,pomidor,ogórek,papr yka,cebula kukurydza,grillowana cukinia,sos czosnkowy i ketchup)
Podwieczorek:kawałek ciasta marchewkowego,koktajl bananowo-sojowy
Kolacja: serek wiejski z pomidorem i ogórkiem ,grahamka ,sok pomidorowy z tabasco ,micha sałatki greckiej.

Ps.Nie jadam mięsa,staram się też unikać kawy.
Stary 2011-06-19, 21:32   #2792
TrueLook
Raczkowanie

Wrzucam moje dzisiejsze wege P. W sumie nie wiem czy tyję, będę ważona u psychiatry dopiero w środę. Posiłki tylko cztery, bo wstałam przed 12.

Śniadanie: dwie garści domowego musli (płatki owsiane podprażone na patelni, orzechy włoskie, laskowe, migdały, żurawina, suszone banany) z twarogiem półtłustym i truskawkami; truskawki
Obiad: omlet z 2 jajek z papryką i cebulą obłożony plastrami tofu wędzonego, z keczupem i dużą porcją sałatki naddunajskiej&szwedzkiej
deser: Lion w białej czekoladzie
Podwieczorek: sałatka owocowa z galaretką cytrynową - duże jabłko, kiwi, truskawki
Kolacja: paluch pszenny i 1/2 kajzerki
- z twarogiem półtłustym, ogórkiem świezym, pomidorem i cebulą
- z twarogiem półtłustym, ogórkiem konserwowym, cebulą i keczupem
- z serkiem mascarpone

Hm, teraz widzę, że jakoś mało dzisiaj tego wyszło ;/
TrueLook jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-19, 21:33   #2793
Asilos Magdalena
Zadomowienie

skomplikowana już się pojawiła, ale pod nowym nickiem...

Asilos Magdalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-19, 21:37   #2794
TrueLook
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Asilos Magdalena Pokaż wiadomość
skomplikowana już się pojawiła, ale pod nowym nickiem...

Nie da się banować ip?
Bo zaraz będziemy mieć 45284628 kont skomplikowanej.
Stary 2011-06-19, 21:43   #2795
Asilos Magdalena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez TrueLook Pokaż wiadomość

Nie da się banować ip?
Bo zaraz będziemy mieć 45284628 kont skomplikowanej.
może Iza coś zdziała.

ten dzieciak nie zdaje sobie sprawy, że zmiana konta to żadne rozwiązanie
smutne...

Stary 2011-06-19, 22:15   #2796
Ilta
Zadomowienie

A jakim ?

Swoją drogą śmieszna sprawa , bo właśnie o niej myślałam. Zastanawiało mnie właśnie, co w jej rodzinie jest takiego, że z nimi mieszka ale o pomoc zwraca się do obcych, anonimowych osób z jakiegoś tam wizażu ? Co powoduje, że nie pójdzie np. do mamy czy taty i nie powie: "Nie umiem jeść, muszę przytyć a chcę, pomóżcie mi, ustalcie mi jadłospis tak, żeby udało mi się ważyć tyle i tyle" ?

Co i tak moim zdaniem jest nieco przekolorowane, bo (przynajmniej wg.mnie) wygląda to tak, że ona chce przytyć do jakieś tam wagi tylko na kontrolę, żeby jej znowu nie zamknęli, a potem radośnie zbić ją w dół...

Edytowane przez Ilta
Czas edycji: 2011-06-19 o 22:16
Ilta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-19, 22:33   #2797
Asilos Magdalena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ilta Pokaż wiadomość
A jakim ?

Swoją drogą śmieszna sprawa , bo właśnie o niej myślałam. Zastanawiało mnie właśnie, co w jej rodzinie jest takiego, że z nimi mieszka ale o pomoc zwraca się do obcych, anonimowych osób z jakiegoś tam wizażu ? Co powoduje, że nie pójdzie np. do mamy czy taty i nie powie: "Nie umiem jeść, muszę przytyć a chcę, pomóżcie mi, ustalcie mi jadłospis tak, żeby udało mi się ważyć tyle i tyle" ?

Co i tak moim zdaniem jest nieco przekolorowane, bo (przynajmniej wg.mnie) wygląda to tak, że ona chce przytyć do jakieś tam wagi tylko na kontrolę, żeby jej znowu nie zamknęli, a potem radośnie zbić ją w dół...
zawstydzonaa

ja staram się w ogóle nie zastanawiać nad innymi, bo to źle wpływa na mój stan. dziwię, się tylko gdy czytam, że dziewczyny rękoma i nogami zapierają się żeby nie trafić na oddział to równoznaczne z tym, że wcale nie chcą wyzdrowieć. ja wspominam pobyt w ośrodku jako mój największy sukces i oddałabym wszystko żeby móc skorzystać z takiego wsparcia raz jeszcze.
to naprawdę strasznie smutne...

Stary 2011-06-19, 22:40   #2798
mickey_mouse
Raczkowanie

oddział zamknięty, a specjalistyczny ośrodek to dwie zupełnie różne sprawy... pobyt w tym pierwszym sprowadza się do utuczenia do określonej wagi i wypuszczenia, w ośrodkach natomiast zajmują się głównie psychiką, terapią z tego co mi wiadomo...
mickey_mouse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-19, 22:48   #2799
Ilta
Zadomowienie

Hmmm...bo wiedzą że tam kombinowanie nie przejdzie ? Że się ruszy problemy których człowiek nie chce ruszać ? Bo oddział oddziałowi nierowny a większość wiedzy o nich czerpie się z filmów (najczęściej horrorów klasy XYZ ? ) ? Bo w końcu ma się wrażenie, że będzie się napiętnowanym, iż na takim oddziale się było ? Ale chyba najbardziej powód pierwszy, bo przecież są prywatne ośrodki, nie trzeba iść od razu na oddział do szpitala..chyba że się już zagraża własnemu życiu (np.wagą). Do ośrodków przyjmuje się często z orzeczeniem lekarskim, że na drugi dzień im podopieczny nie zejdzie np. na galopującą arytmię.

---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ----------

Cytat:
Napisane przez mickey_mouse Pokaż wiadomość
oddział zamknięty, a specjalistyczny ośrodek to dwie zupełnie różne sprawy... pobyt w tym pierwszym sprowadza się do utuczenia do określonej wagi i wypuszczenia, w ośrodkach natomiast zajmują się głównie psychiką, terapią z tego co mi wiadomo...
Mickey - dam Ci pewien przykład na coś innego. Na Podkarpaciu jest oddział dziecięco-młodzieżowy, gdzie przez 5 dni w tygodniu masz psychologów prowadzących z Tobą intensywną terapię indywidualną, raz w tygodniu grupową i (w zależności od chęci rodziny i możliwości czasowych)rodzinną. Są psychiatrzy od leków, lekarze 24/h pilnujący Twojego zdrowia, badania na miejscu, nauczyciele codziennie oraz arteterapia. Posiłki 5x dziennie pod kontrolą, ale nie w oszałamiających ilościach.
Z kolei w tym samym województwie jest ośrodek, gdzie za ciężkie pieniądze masz terapię indywidualną i grupową raptem raz-dwa razy w tygodniu a o rodzinnej możesz zapomnieć, nie wiem co tam stanęło z arteterapią. Do szpitala dojeżdżasz, więc jakby coś Ci się nie daj Boże stało, to trochę minie, zanim dojedziesz. Praca więc skupia się na dokarmianiu. Żeby już im całkiem nie psuć opinii, to opierają się na ośrodkach zagranicznych gdzie (niestety) terapia też odbywa się tylko raz w tygodniu, a tak to nauka i dokarmianie

Tak więc bywa różnie.
Stary 2011-06-19, 22:51   #2800
Asilos Magdalena
Zadomowienie

jeśli komuś naprawdę zależy na życiu to choćby i tuczenie w oddziale niech będzie pierwszym krokiem. w tym czasie można załatwić sobie ośrodek na NFZ, potem terapia na NFZ i "życie" zaczyna przypominać życie.

Stary 2011-06-19, 22:55   #2801
szakal165
Zakorzenienie

generalnie chodzi mi o utrzymanie
a 5 posiłków hmm wstaję dość późno-po 9.00, poza tym mieszkam z rodzicami a oni "uznają" 3 posiłki dziennie.
mam też problemy z ilością niestety jestem szybko syta, i w ogóle b. rzadko czuję głód
szakal165 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-19, 23:03   #2802
Ilta
Zadomowienie

Cytat:
jeśli komuś naprawdę zależy na życiu to choćby i tuczenie w oddziale niech będzie pierwszym krokiem. w tym czasie można załatwić sobie ośrodek na NFZ, potem terapia na NFZ i "życie" zaczyna przypominać życie.
"Jeśli komuś zależy na życiu". No właśnie. A jeśliby zależało, to by się nie doprowadził do takiego stanu. A jak już się doprowadzi to nie każdy ma tego świadomość. Zdaje się, że Skomplikowana właśnie jej nie ma.
Stary 2011-06-19, 23:14   #2803
Asilos Magdalena
Zadomowienie

Cytat:
"Jeśli komuś zależy na życiu". No właśnie. A jeśliby zależało, to by się nie doprowadził do takiego stanu. A jak już się doprowadzi to nie każdy ma tego świadomość. Zdaje się, że Skomplikowana właśnie jej nie ma.
akurat to czy się doprowadziły/śmy do takiego czy innego stanu nie koniecznie świadczy o niechęci do życia. ale w momencie kiedy już jest jasne, że jesteśmy chore (bez tej UCZCIWEJ świadomości, nie pojedziesz) to albo wóz albo przewóz. nie można zjeść ciasto i mieć ciastko.

Stary 2011-06-19, 23:19   #2804
Libra2
Zadomowienie

Nie każdego stać na prywatny ośrodek niestety,tak jak wcześniej pisałam u nas osoby z ED kierowane są najczęściej do zwykłych psychiatryków, gdzie kadra generalnie jest słabo wyspecjalizowana w leczeniu zaburzeń odżywiania (zaliczyłam już kilka takich szpitali i za każdym razem wychodziłam w gorszym stanie niż byłam gdy do niego trafiałam).Zamykają nas na oddziałach ogólnych ,często zdarza się też że sale dzieli się ze schizofrenikami np. czy innymi ciekawymi przypadkami albo z dziewczynami które nie są tam z własnego wyboru tylko np. zostały zmuszone do terapii przez rodziców lub przez sąd .A w takim niesprzyjającym towarzystwie można się jedynie nabawić nowych zaburzeń .Ogólnie na początku przez moje nastawienie w szpitalu nauczyłam się jedynie jak szybko schudnąć, jak i gdzie wcierać masło oraz gdzie chować jedzenie i jak wpuszczać kroplówki materac by nie zostać przyłapanym czy oszukiwać przy ważeniu .Po dłuższym pobycie myślałam tylko o tym jak się z stamtąd wydostać a nie o tym by wyzdrowieć .Z natury jestem osobą która ponad wszystko ceni sobie wolność a tam czułam się jak zwierze zamknięte w klatce i żaden terapeuta nie potrafił tego zrozumieć,toteż wszystko co robiłam było od razu brane jako objaw choroby.Dla świętego spokoju musiałam nauczyć się nieporadności ,uległości i przytakiwania psychologom dla świętego spokoju. Moim zdaniem szpital psychiatryczny jedynie ułatwia poddawanie się w walce z chorobą.
Stary 2011-06-19, 23:26   #2805
Asilos Magdalena
Zadomowienie

zgadzam się, że trafić do "zwykłego psychiatryka" to wątpliwa przyjemność i wpływa to fatalnie na chorego (sama przez to przeszłam), ale naprawdę są ośrodki i specjalistyczne oddziały, w których można się leczyć za darmo. ja na miejsce czekałam kilkanaście dni. najpierw na rozmowę kwalifikacyjną ok. 20 dni, potem na odział zerowy ok. 2 tygodni i potem 14 dni w domu i z powrotem do ośrodka na 3 miesięczną terapię.
najgorsze jest to, że ciężko znaleźć informacje na temat takich ośrodków.

Stary 2011-06-19, 23:41   #2806
Ilta
Zadomowienie

Cytat:
akurat to czy się doprowadziły/śmy do takiego czy innego stanu nie koniecznie świadczy o niechęci do życia. ale w momencie kiedy już jest jasne, że jesteśmy chore (bez tej UCZCIWEJ świadomości, nie pojedziesz) to albo wóz albo przewóz. nie można zjeść ciasto i mieć ciastko.
Rozwinęłabyś ? Nie mówię tego z ironią, tylko jakoś nie potrafię sobie postawić przed oczami pałającej szczęściem i miłością do życia anorektyczki (-ka) o druzgocząco niskim BMI. Bulimiczkę (-ka) już prędzej, chociaż też z trudem, więc naprawde jestem ciekawa Twojego zdania na ten temat.

---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ----------

Cytat:
Napisane przez Libra2 Pokaż wiadomość
Nie każdego stać na prywatny ośrodek niestety,tak jak wcześniej pisałam u nas osoby z ED kierowane są najczęściej do zwykłych psychiatryków, gdzie kadra generalnie jest słabo wyspecjalizowana w leczeniu zaburzeń odżywiania (zaliczyłam już kilka takich szpitali i za każdym razem wychodziłam w gorszym stanie niż byłam gdy do niego trafiałam).Zamykają nas na oddziałach ogólnych ,często zdarza się też że sale dzieli się ze schizofrenikami np. czy innymi ciekawymi przypadkami albo z dziewczynami które nie są tam z własnego wyboru tylko np. zostały zmuszone do terapii przez rodziców lub przez sąd .A w takim niesprzyjającym towarzystwie można się jedynie nabawić nowych zaburzeń .Ogólnie na początku przez moje nastawienie w szpitalu nauczyłam się jedynie jak szybko schudnąć, jak i gdzie wcierać masło oraz gdzie chować jedzenie i jak wpuszczać kroplówki materac by nie zostać przyłapanym czy oszukiwać przy ważeniu .Po dłuższym pobycie myślałam tylko o tym jak się z stamtąd wydostać a nie o tym by wyzdrowieć .Z natury jestem osobą która ponad wszystko ceni sobie wolność a tam czułam się jak zwierze zamknięte w klatce i żaden terapeuta nie potrafił tego zrozumieć,toteż wszystko co robiłam było od razu brane jako objaw choroby.Dla świętego spokoju musiałam nauczyć się nieporadności ,uległości i przytakiwania psychologom dla świętego spokoju. Moim zdaniem szpital psychiatryczny jedynie ułatwia poddawanie się w walce z chorobą.
Twój post obrazuje w pełni przekonania osób otwierających pryywtne ośrodki leczenia ED-ek tylko i wyłącznie (odseparowanie od osób z innymi chorobami psychicznymi, wyspecjalizowana w tym kierunku kadra, przyjemniejsza atmosfera niż w szpitalach itp.) . Na oddziale musisz przebywać najczęściej także z innymi chorymi, bo po prostu mają tam przepływ róznych chorych w różnym czasie (czasami 2-3 osoby z ED na kilka miesięczy, czasami więcej). ALE jeśli mnie pamięć nie myli, to w Warszawie tak właśnie zrobili, warto sprawdzić.
I kolejnym minusem jest to, że się jeden od drugiego uczy skutecznych metod kombinatoryki stosowanej, ale tego nie da się już uniknąć nijak.
Ale trochę mnie ten post zaskoczył - Lublin ma dobrą opinie, jeśli chodzi o oddział młodzieżowy i leczenie zaburzeń odżywiania (bo widzę, że jesteś z Lublina).

Edytowane przez Ilta
Czas edycji: 2011-06-19 o 23:42
Stary 2011-06-19, 23:57   #2807
Asilos Magdalena
Zadomowienie

Cytat:
Rozwinęłabyś ? Nie mówię tego z ironią, tylko jakoś nie potrafię sobie postawić przed oczami pałającej szczęściem i miłością do życia anorektyczki (-ka) o druzgocząco niskim BMI. Bulimiczkę (-ka) już prędzej, chociaż też z trudem, więc naprawde jestem ciekawa Twojego zdania na ten temat.
niechęć do życia to ŚWIADOMA chęć zrezygnowania z niego. wydaje mi się, że "choroba się po prostu dzieje". mało kto zakłada, że chce się w taki (ED) sposób doprowadzić do śmierci. akurat ja chciałam, to była forma samobójstwa jaką sobie wybrałam. nie wyszło.

Edytowane przez Asilos Magdalena
Czas edycji: 2011-06-19 o 23:58
Stary 2011-06-20, 07:34   #2808
jagoda1616
Raczkowanie

hej nie mogę spać bo boli mnie brzuch i tak sobie układam manu na dzis ocenicie? PPPPPPPP
Śniadanie;2 kromki chleba pszenno żytniego z jajkiem masłem pomidorem sałatą kawa pół na pół z mlekiem 2 % i łyżeczką cukru
2 Śniadanie; 2 gałki lodów nie wiem jakich jeszcze w kubeczku wafelkowym drożdżówka z jagodami i jakiś sok
Obiad; talerz krupniku kalafior smażony w bułce tartej
Podwieczorek; gruszka potem jogurt 120 g z 2 garściami fitness jogurtowe
kolacja; 2 kromy graham lub bułka pszenna herbatka
jagoda1616 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 09:42   #2809
TrueLook
Raczkowanie

Sama jestem na p, ale postaram się dopisać to, co bym zmieniła

Cytat:
Napisane przez jagoda1616 Pokaż wiadomość
hej nie mogę spać bo boli mnie brzuch i tak sobie układam manu na dzis ocenicie? PPPPPPPP
Śniadanie;2 kromki chleba pszenno żytniego z jajkiem masłem pomidorem sałatą kawa pół na pół z mlekiem 2 % i łyżeczką cukru może 3 kromki? + owoc/jogurt
2 Śniadanie; 2 gałki lodów nie wiem jakich jeszcze w kubeczku wafelkowym drożdżówka z jagodami i jakiś sok ok
Obiad; talerz krupniku kalafior smażony w bułce tartej a drugie? sam kalafior to trochę mało, można się nim tylko zapchać. chociaż ja też jem tylko jedno danie, bo tak się je u mnie w domu.
Podwieczorek; gruszka potem jogurt 120 g z 2 garściami fitness jogurtowe + może jakaś muffinka domowa? czegoś mi brakuje
kolacja; 2 kromy graham lub bułka pszenna herbatka + trzecia kroma? może kakao na mleku 3.2?
jw.

Hm, a tak poza tym to dlaczego planujesz? Może postaraj się jeść bardziej spontanicznie?
Stary 2011-06-20, 11:20   #2810
szakal165
Zakorzenienie

ja np. planuje śniadana i kolacje, nie umiem jakoś tego wywai ć z głowy, z obiadem mam z głowy, bo jem na stołówce i generalnie nie mam wpływu na jego zawartość...
Ale jak to wywalić z głowy to planowanie, te ciągłe "a może za grubo posmarowałam,może tego za dużo"
szakal165 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 16:10   #2811
nikol12
Rozeznanie

Po napadach przytyłam 3 kg ;( Chciałabym je zrzucić i potem utrzymywać wagę. Ile kcal powinnam jeść tak , żeby schudnąć ? Podajcie przykładowy jadłospis jak możecie

A tak a propos ile czeka się na terapię ?bo moja mama ją załatwia i załatwia i jakoś załatwić nie może
nikol12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 16:36   #2812
colson
Raczkowanie

do pewnego czasu chyba lepiej panować, niż omijać wiadomo, nie mówię tu o ciągłym, ale choć na początku

cel : medycyna

Ignavia corpus habetat, labor firmat
colson jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 16:50   #2813
jagoda1616
Raczkowanie

zmieniło się jednak widać nie warto planować xd
doszło jabłko pieczone z cynamonem pół cieplutkiej jeszcze bułeczki z dżemem i pasek czekolady
Stary 2011-06-20, 17:47   #2814
zglowawchmurach
Raczkowanie

GG do zglowawchmurach

Cytat:
Śniadanie;2 kromki chleba pszenno żytniego z jajkiem masłem pomidorem sałatą kawa pół na pół z mlekiem 2 % i łyżeczką cukru za mało jak na P. dołożyłabym jogurt naturalny z garścią studenckiej czy czymś takim i owoc.
2 Śniadanie; 2 gałki lodów nie wiem jakich jeszcze w kubeczku wafelkowym drożdżówka z jagodami i jakiś sok pysznie!
Obiad; talerz krupniku kalafior smażony w bułce tartej jeśli porządna porcja krupniku, to ok. chociaż na P przydałoby się jednak drugie danie.
Podwieczorek; gruszka potem jogurt 120 g z 2 garściami fitness jogurtowe + jakieś nnkt i owoc. skromnie.
kolacja; 2 kromy graham lub bułka pszenna herbatka no ale suche kromki? za mało. pół kostki twarogu bym wrzuciła.
tyjesz na tym?

Wierzę w marzeń zieleń ponad nieba błękit!

zglowawchmurach jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 18:41   #2815
TrueLook
Raczkowanie

Cytat:
zmieniło się jednak widać nie warto planować xd
doszło jabłko pieczone z cynamonem pół cieplutkiej jeszcze bułeczki z dżemem i pasek czekolady
I dobrze, w końcu pojawia się spontan
Stary 2011-06-20, 20:21   #2816
jagoda1616
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zglowawchmurach Pokaż wiadomość
tyjesz na tym?
to jest trochę zwiększone jedzenie bo mam przytyć do 4 lipca więc nie wiem powiem ci za kilka dni
Stary 2011-06-20, 21:19   #2817
Margolcia0703181
Raczkowanie

to może coś na temat; dzisiejsze P:

I. 5 łyżek muesli na szklance mleka 3,2, kromka orkiszowca z masłem, plastrem serka topionego i pomidorem

II. 1/2 drożdżówki ósemki, serek homo waniliowy 150g, kawa

III. 1/2 woreczka ryżu z sosem pomidorowym (szynka, bazylia, koncentrat, oliwa, żółty ser)

IV. banan, napój mleczny o smaku kawy 200 ml, kruche ciastko

herbata z miodem

V. kromka orkiszowca z masłem i pomidorem, jajko na miękko, plaster twarogu ze śmietaną

VI. kubek kaszy z 3 łyżeczek na mleku 3,2%, 2 markizy, herbata

w międzyczasie popijany jogurt 375g

z prośbą o ocenę
Stary 2011-06-20, 22:10   #2818
jagoda1616
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Margolcia0703181 Pokaż wiadomość
to może coś na temat; dzisiejsze P:

I. 5 łyżek muesli na szklance mleka 3,2, kromka orkiszowca z masłem, plastrem serka topionego i pomidorem

II. 1/2 drożdżówki ósemki, serek homo waniliowy 150g, kawa czemu pół?

III. 1/2 woreczka ryżu z sosem pomidorowym (szynka, bazylia, koncentrat, oliwa, żółty ser) a drugie tzn pierwsze danie?

IV. banan, napój mleczny o smaku kawy 200 ml, kruche ciastko

herbata z miodem cza se było nie żałować tych ciastek

V. kromka orkiszowca z masłem i pomidorem, jajko na miękko, plaster twarogu ze śmietaną

VI. kubek kaszy z 3 łyżeczek na mleku 3,2%, 2 markizy, herbata

w międzyczasie popijany jogurt 375g

z prośbą o ocenę
sama nie jem może super dużo ale wydaje mi się że to bardziej na u.... nie wiem

mam pytanie mam jeszcze do nadrobienia 5 kg myślicie że to dużo jest? nie chodzi m i w tym sensie tylko czy to bardzo dużo ? może ktoś zrozumie

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

a i mam takie coś że ciągle myślę o tym że coś bym zjadła nawet minute po obiedzie cały czas mogłabym coś zjeść;/ trochę mnie to denerwuje nie wiem dlaczego tak się dzieje poprostu cały czas mam na cos ochotę zjem coś i dalej bym jadła... jak byłam w krk tam było dużo jedzenia a ja dojadając swoje i czując się napchana dalej miałam na coś ochotę ktoś tak ma też? jak to pokonać?

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

jak już zaczęłam to powiem do końca uważam poprostu że moje 5 kg to mało do przytycia i jedząc na co mam ochotę szybko pzytyje a potem już nie bd mogła tyle jesć wiem zaraz dostane ochrzan ale tutaj macie do przytycia z 10 nawet wiecej kg a ja marne 5 i jAK przytyje a 5 kg to moment to co potem?
Stary 2011-06-20, 23:07   #2819
Annie1441
Wtajemniczenie

nie wiesz, może będzie wolno szło
Annie1441 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 23:25   #2820
ekomonika
Zakorzenienie

mogę się przyłączyć ?
ekomonika jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości