|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią
Cytat:
O,tak zgadzam się. Generalnie strasznie dziwi mnie pogląd,iż jak ktoś jest przeciwny lub negatywnie nastawiony do jakiegoś tematu/zagadnienia/problemu-to zaraz jest wrednym zazdrośnikiem,plującym jadem i żółcią na wszystkich. (I zapewne starą panną,grubą,pryszczatą,bi edną,głupią,niekochana przez rodziców i cały otaczający świat.) Dzisiaj sobie hula taki wątek na wizażu, słowa nie można w nim napisać negatywnego,bo zaraz sypią się powyżej wypisane epitety.Chciałam coś dołożyć od siebie,ale doszłam do wniosku,że niektóre dziewczyny powiedziały to samo co ja uważam. ![]() ---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- Cytat:
A mnie śmieszą i żenują osoby,które wyjechały do innego kraju za chlebem,dobrze tam zarabiają,podniósł im się poziom życia i pomimo tego nienawidzą autochtonów.Wyzywają ich od leni,śmierdzieli,debilów, kretynów,itd. Na Boga!Jeśli komuś tak źle,to niech wraca do Polski,przecież nikt nie zmusza,aby żył w otoczeniu idiotów. Trochę szacunku by wypadało mieć do państwa,które nas żywi i daje nam szansę na lepszy byt. ![]() Nawet mogę się pochwalić,że zgarnęłam karniaka za to,że zwróciłam uwagę facetowi,który pracował w ZEA,gdzie pensje są bardzo dobre i nazywał tamtejszą ludność ,,brudasami z lepianek,turbanami,od których można złapać hiv i kiłę''. Pytam-czy ktoś go zmuszał do tego?Przykładał mu nóż do gardła?Jak się gdzieś nie podoba,to się tam nie jedzie.Prosta,prawda? |
||
|
|
|
#3272 |
|
BAN stały
|
A ja nie rozumiem rodziców, którzy nie umieją zwrócić uwagi swojemu dziecku. Zamiast powiedzieć mu, żeby stanęło, uspokoiło się i być stanowczym, to dziecko rozwala coś dookoła, to rodzic lata i podnosi te rzeczy, zamiast powiedzieć twardo i stanowczo, zeby przestało. Albo dziecko dostaje spazmów, bo rodzice czegoś mu nie dają, to zamiast wytrwać i nie dać dziecku tej rzeczy, to oni po chwili dają i przyzwyczajają dziecko do niekonsekwencji i pokazują, ze rodzicem można manipulować.
|
|
|
|
#3273 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
Edytowane przez mm444 Czas edycji: 2011-06-20 o 04:55 |
|
|
|
#3274 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3275 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Mnie to też strasznie irytuje. Nie znoszę, kiedy ktoś nie umie przyjąć do wiadomości, że inni mogą mieć inne zdanie. Że mogą innych irytować wszelkie suwaczki, podpisy o pierwszych ząbkach, pierwszej kupce, i pierwszy razie na nocniczku, oraz peany do TŻa w podpisach, na pół strony. "Łał, łał, jestem z moim TŻem już 2 tygodnie, zrobię sobie super pospisik na Wizażu, będą mi zazdrościć"... No nie mogę tego znieść. |
|
|
|
|
#3276 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Powiedzcie ![]() (ale chyba nie o mnie,co?
|
|
#3277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3278 |
|
Zakorzenienie
|
Też mnie to dziwi, go***o mnie obchodzi czyjś TŻ, to w sumie bardzo infantylne wstawiać sobie w podpis na forum wyznanie miłości do swojego gacha.
|
|
|
|
#3279 |
|
Wtajemniczenie
|
A mnie strasznie irytują niektórzy ludzie na wczasach, którzy leżą od wschodu do zachodu słońca plackiem na plaży- do tego nic nie mam, ich sprawa. Ale za każdym razem słyszę to samo:
-jak to, po co na rower? przecież cały rok możesz sobie na rowerze jeździć -coo chcesz poczytać książkę w pokoju? to nie dziwię się, że jesteś biała jak mąka -boli cię głowa? to chodź poleżeć na słoneczku, na pewno pomoże No ludzie. Dodam, że te uwagi słyszałamod obcych osób, które poznałam zaledwie parę dni temu. |
|
|
|
#3280 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja wolę być "biała na mąka" niż narażona na raka skóry...
![]() W ogóle nie rozumiem tego parcia na opaleniznę. |
|
|
|
#3281 |
|
Zakorzenienie
|
I jeszcze używanie najtańszych kremów do opalania z jak najniższym filtrem, bo przecież trzeba się zjarać na brąz. Albo oliwki Bambino.
Mama mojego TŻta, zjarana na czerwono, pouczała mnie, czemu taka blada jestem. Wolę być blada niż ohydnie czerwona, zwłaszcza, że mam skłonności do poparzeń. |
|
|
|
#3282 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Co do opalania... Kiedyś zaczepiła mnie sąsiadka i pyta: "Robiłaś sobie ostatnio badania, taka blada jesteś, chyba masz anemię"... Nie kurdę, nie mam anemii, jestem taka blada z natury, i nie mam zamiaru tego zmieniać. Pamiętam też sytuację, miałam 10 lat, byłam u matki na Sycylii... Kochana mamusia, kazała mi się cały dzień opalać. Więc leżałam plackiem... Wieczorem nie wiedziałam, jak się mam ruszyć, żeby mnie nie bolało. W tym momencie unikam słońca jak mogę, nie lubie się opalać, i uważam, że mnie to nie potrzebne do szczęścia. Edytowane przez 201801022117 Czas edycji: 2011-06-20 o 12:53 |
||
|
|
|
#3283 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3284 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
*jakoś nie po polsku...?
1. Anonimowość w internecie to mit. 2. Wszystko wrzucone do internetu zostanie w nim na zawsze. 3. Jeżeli wyśmiewasz czyjś błąd ortograficzny to znaczy, że nie masz argumentów. Rozsądek przede wszystkim.
![]() Pisz poprawnie zamiast szukać wymówek...! ...albo chociaż się staraj - tak jak ja ![]() |
|
|
|
|
#3285 |
|
Zakorzenienie
|
Park parkiem, na upartego można tam nie iść, ale opalania na balkonach prawie na golasa to już "nie zniesę". Człowiek wyjdzie na swój albo wyjrzy przez okno a tam takie cudne widoki ;/ Jakoś kurczę po ulicy ci ludzie nie chodzą w samych majtach, a jak są balkonie, to myślą, że ich nikt nie widzi czy jak?
|
#3286 |
|
Konto usunięte
|
U mnie też się już zaczął sezon pt. "co ty taka blada? przecież jest lato!". Mam bardzo jasną cerę i uwielbiam to
zaczęłam unikać opalenizny mniej więcej na początku liceum i ciągle słyszę dziwne komentarze na ten temat. Mam przy tym bardzo ciemne włosy, ciemną oprawę oczu, lubię też ubrania, które bladość podkreślają, używam wysokich filtrów, żeby się nie opalić - "dziwadło" "Serio ci sie ciągle chce smarować tymi filtrami?", "może się opalisz chociaż TROCHĘ?", "w czym ci zaszkodzi trochę słońca?", "nie wstydzisz się pokazywać takie blade nogi?!". obcy ludzie na ulicy potrafią mi zwrócić uwagę ![]() Wkurza mnie to strasznie, bo do niektórych w ogóle nie dociera, że nie chcę/nie mogę się opalić. Mam taką skórę, że opalam się dość szybko i mocno, baardzo szybko zaczyna mi schodzić skóra i zostają mi białe placki na brązowej skórze. Wygląda to co najmniej ohydnie. Do tego teraz mam czarne włosy i myślę, że z opalenizną wyglądałabym tandetnie, wulgarnie. Nie mówiąc już o tym, że co innego opalać się na plaży w bikini lub na solarium i mieć równomierną opaleniznę, a co innego wystawiać się na słońce w ubraniu w mieście tak że zostaną białe nieopalone miejsca po ubraniu, co wygląda idiotycznie. Potem zostają białe rękawy, nogawki od spodenek czy trójkątny dekolt. Już wolę być cała blada. I naprawdę wolę poświęcić te 15 minut dziennie na posmarowanie się filtrami niż być opalona w kratkę, mieć płaty schodzącej skóry i oparzenia, jak się dzieje w moim przypadku. To jest naprawdę tak trudne do zrozumienia? I poza wszystkim - po prostu lubię bladą skórę, uważam, że mi pasuje i dobrze się tak czuję. Nie mam nic do opalenizny - niektórym pasuje, nikogo nie nawracam i nie robię wykładów o raku skóry, więc szlag mnie już trafia, kiedy słyszę te złote rady
|
|
|
|
#3287 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czyli na własnym balkonie nie mogę położyć się plackiem, w skąpiutkim bikini bo komuś to przeszkadza ? Za to w parku, czyli w publicznym miejscu, gdzie biegają dzieci, załatwiają się psy i ogólnie przewijają się stada różnych ludzi to już można ... Tego, to jeszcze nie słyszałam ![]() Na szczęście obudowałam mój balkon dokładnie, co by żadnej delikatnej duszy nie gorszyć
|
|
|
#3288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3289 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie też. Nie chciałam dawać po całości i liczyć ząbków lub ilości twardych kupek mojego kota to dałam czas spędzony razem <3 ![]() (tak, uważam że to jest żenujące )---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ---------- Cytat:
ale o gustach się nie dyskutuje
|
||
|
|
|
#3290 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziwi mnie gdy ludzie coś negatywnie komentują/oceniają lub doradzają/poprawiają nie mając tak naprawdę o tym zielonego pojęcia.
Edytowane przez Lady in Blue Czas edycji: 2011-06-20 o 19:20 |
|
|
|
|
#3291 |
|
Zadomowienie
|
A mnie zadziwia przerywanie rozmowy (sms, gadu-gadu) bez żadnego uprzedzenie. Jeszcze rozumiem, jak to jakieś tam pisanie, ale jak usiłuję się z kimś dogadać w pewnej kwestii, a ta osoba ze mną pisze i nagle cisza - to szlag mnie trafia. Zrozumiałabym też pojedynczą sytuację, ale tak jest praktycznie za każdym razem
|
|
|
|
#3292 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Edytowane przez 201801022117 Czas edycji: 2011-06-20 o 20:05 |
|
|
|
|
#3293 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Napisałaś 'prawie na golasa', więc nie wiem co dokładnie miałaś na myśli. ![]() Mnie nie razi co kto robi na swoim balkonie, dopóki nie wydaje dźwięków zakłócających spokój mojego osiedla . I już wolę oglądać gołych ludzi na ich balkonach, niż iść chodnikiem i widzieć ich rozciągniętych na kocykach na skwerku 2x3 metry obok ruchliwej ulicy.
|
|
|
#3294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kogoś paradowanie w bieliźnie po balkonie może irytować a innych nie, normalka. Mnie po prostu irytuje. Jak i rytuje mnie przeinaczanie czyjejś wypowiedzi.
|
|
#3295 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a są też takie perełki co rozmawiaja na gg i ida sobie już od kompa nie pożegnając się![]() Ejniacz masz super avatar
|
|
|
|
|
#3296 |
|
Zadomowienie
|
|
|
#3297 | |
|
BAN stały
|
t
Cytat:
Bardziej od tego, że ktoś przemknął w staniku w prywatnym mieszkaniu, ogrodzie, dziwi mnie to, że ludzie zakładając same legginsy, często prześwitujące i idą tak do pracy... Rozumiem, żeby mieli przy tym tunikę, ale często te legginsy to traktuje się jak gacie... Też nie mogę momentami znieść tekstów na temat anemii, białaczki i nie wiadomo czego tylko dlatego że się nie opalam. Uważam, ze w opaleniźnie mi nie do twarzy i wyglądam tandetnie. Mam czarne włosy, brązowe oczy, ciemną oprawę, na brązowo wyglądam wulgarnie i staro. Poza tym jest to niezdrowe i grozi rakiem... Też nie rozumiem idei pisania całych poematów nt. pierwszych kupek w podpisach na forum. |
|
|
|
|
#3298 |
|
Raczkowanie
|
Zainspirował mnie temat o największych sknerach, ale moje zdziwienie akurat facetów nie dotyczy, mianowicie: mnie zawsze uczono, że płaci ten, który zaprasza - a Wy co o tym sądzicie? Bo pamiętam, że zdziwiła mnie sytuacja z mojej studniówki, koleżanka zaprosiła chłopaka, zastrzegła mu, że za siebie płaci, kasę założyła, ale ścigała go po niej chyba z 2 miesiące, żeby oddał
ja z nikim nie byłam, nie miałam ochoty nikogo zapraszac i jak proponowała mi znajomych ze szkoły, z rocznika niżej, powiedziałam jej, ze szkoda mi pieniędzy na zapraszanie kogoś, kogo słabo znam i nikt do szczęścia nie jest mi potrzebny (może z kolei ja wykazuję się skąpstwem ,ale przede wszystkim zdrowym rozsądkiem i tutaj wątek osobny - dziwi mnie to debilne przekonanie ,że dziewczyna nie moze iśc sama na studniówkę - to chyba głównie szkolna impreza, a nie jakieś przaśne weselicho, na którym trzeba pokazac się ze swoim gachem ), na co ona odpowiedziala, że chyba jestem chora i wiadomo, że zaproszony przeze mnie koleś powinien płacic, bo to facet Co mnie jeszcze bardziej zdziwiło, że kilka koleżanek ją poparło i w sumie byłam w mniejszości z moim myśleniem.
|
|
|
|
#3299 |
|
Zakorzenienie
|
Też jestem nauczona że płaci ten kto zaprasza. Znaczy się przez zaproszenie rozumiem "z okazji moich urodzin chciałabym zaprosić was na drinka do klubu muszelka" a nie "ej jest piątek nudzę się idźmy gdzieś"
![]() ---------- Dopisano o 00:53 ---------- Poprzedni post napisano o 00:50 ---------- a na swojej studniówce nie byłam i dziwi mnie to - ochach studniówka trzeba iść bierz partnera byle jakiego i w ogóle
|
|
|
|
#3300 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Wiecznie słyszałam, że "będę żałować", "że studniówka jest niezapomniana", "że to jeden taki dzień w życiu" i w ogóle. Czułam się jakbym normalnie na własny ślub nie szła ![]() Jak na razie nie żałuję, że nie poszłam na koszmarną imprezę, na której z muzyki było tylko marne techno, a w menu nie było żadnego dania dla wegetarian
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:41.

a tu niektórzy codziennie twardo przychodzą pomarudzić jacy to polacy / wizażanki marudni 
słowa nie można w nim napisać negatywnego,bo zaraz sypią się powyżej wypisane epitety.Chciałam coś dołożyć od siebie,ale doszłam do wniosku,że niektóre dziewczyny powiedziały to samo co ja uważam. 

Za to w parku, czyli w publicznym miejscu, gdzie biegają dzieci, załatwiają się psy i ogólnie przewijają się stada różnych ludzi to już można ... Tego, to jeszcze nie słyszałam 
mnie też. Nie chciałam dawać po całości i liczyć ząbków lub ilości twardych kupek mojego kota to dałam czas spędzony razem <3