Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-19, 23:09   #3271
marryme21
Zakorzenienie

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią

Cytat:
Napisane przez monius9 Pokaż wiadomość
a mnie strasznie dziwi jak ktoś loguje się na tym forum zasadniczo tylko po to, żeby w każdym wątku pisać że wizażanki to wredne zazdrosne suki a w ogóle to typowi Polacy - zaściankowi głupi zazdrośni zakompleksieni i całe ich życie polega na wylewaniu jadu ['jad' to moje ulubione słowo ] dżizas, jakbym miała takie mniemanie o tym forum to bym w życiu na nie nie weszła, a z takim mniemaniem o polakach zapomniałabym jak się mówi po polsku a tu niektórzy codziennie twardo przychodzą pomarudzić jacy to polacy / wizażanki marudni

O,tak zgadzam się.
Generalnie strasznie dziwi mnie pogląd,iż jak ktoś jest przeciwny lub negatywnie nastawiony do jakiegoś tematu/zagadnienia/problemu-to zaraz jest wrednym zazdrośnikiem,plującym jadem i żółcią na wszystkich.
(I zapewne starą panną,grubą,pryszczatą,bi edną,głupią,niekochana przez rodziców i cały otaczający świat.)

Dzisiaj sobie hula taki wątek na wizażu, słowa nie można w nim napisać negatywnego,bo zaraz sypią się powyżej wypisane epitety.Chciałam coś dołożyć od siebie,ale doszłam do wniosku,że niektóre dziewczyny powiedziały to samo co ja uważam.

---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ----------

Cytat:
Napisane przez asioollka Pokaż wiadomość
mnie bardziej boli jak ktoś wyjeżdża za granicę do pracy, mieszka tam parę miesięcy i nagle polskiego zapomniał i co drugie słowo wtrąca słowo obce, arr.

A mnie śmieszą i żenują osoby,które wyjechały do innego kraju za chlebem,dobrze tam zarabiają,podniósł im się poziom życia i pomimo tego nienawidzą autochtonów.Wyzywają ich od leni,śmierdzieli,debilów, kretynów,itd.
Na Boga!Jeśli komuś tak źle,to niech wraca do Polski,przecież nikt nie zmusza,aby żył w otoczeniu idiotów.
Trochę szacunku by wypadało mieć do państwa,które nas żywi i daje nam szansę na lepszy byt.

Nawet mogę się pochwalić,że zgarnęłam karniaka za to,że zwróciłam uwagę facetowi,który pracował w ZEA,gdzie pensje są bardzo dobre i nazywał tamtejszą ludność ,,brudasami z lepianek,turbanami,od których można złapać hiv i kiłę''.
Pytam-czy ktoś go zmuszał do tego?Przykładał mu nóż do gardła?Jak się gdzieś nie podoba,to się tam nie jedzie.Prosta,prawda?

marryme21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 00:21   #3272
Sondrina
BAN stały

A ja nie rozumiem rodziców, którzy nie umieją zwrócić uwagi swojemu dziecku. Zamiast powiedzieć mu, żeby stanęło, uspokoiło się i być stanowczym, to dziecko rozwala coś dookoła, to rodzic lata i podnosi te rzeczy, zamiast powiedzieć twardo i stanowczo, zeby przestało. Albo dziecko dostaje spazmów, bo rodzice czegoś mu nie dają, to zamiast wytrwać i nie dać dziecku tej rzeczy, to oni po chwili dają i przyzwyczajają dziecko do niekonsekwencji i pokazują, ze rodzicem można manipulować.
Sondrina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 04:53   #3273
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta

Edytowane przez mm444
Czas edycji: 2011-06-20 o 04:55
mm444 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 07:41   #3274
gramwzielone
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez takaja13 Pokaż wiadomość
A mnie strasznie dziwi jak niektore dziewczyny nie maja co robic calymi dniami tylko``szpiegowac`` innych a na dodatek co inny watek pisac o danych osobach i jeszcze sobie dodawac no ale w sumie takim osobom to bardzo schlebia bo widoczne nie sa szare i nijakie skoro tak o nich sie ciagle mowi
Dzięki. A zastanawiałam się o kim dziewczyny piszą
gramwzielone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 10:36   #3275
201801022117
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez marryme21 Pokaż wiadomość
O,tak zgadzam się.
Generalnie strasznie dziwi mnie pogląd,iż jak ktoś jest przeciwny lub negatywnie nastawiony do jakiegoś tematu/zagadnienia/problemu-to zaraz jest wrednym zazdrośnikiem,plującym jadem i żółcią na wszystkich.
(I zapewne starą panną,grubą,pryszczatą,bi edną,głupią,niekochana przez rodziców i cały otaczający świat.)

Dzisiaj sobie hula taki wątek na wizażu, słowa nie można w nim napisać negatywnego,bo zaraz sypią się powyżej wypisane epitety.Chciałam coś dołożyć od siebie,ale doszłam do wniosku,że niektóre dziewczyny powiedziały to samo co ja uważam.

Co to za wątek? Chetnie i ja powylewam trochę swojego jadu.

Mnie to też strasznie irytuje. Nie znoszę, kiedy ktoś nie umie przyjąć do wiadomości, że inni mogą mieć inne zdanie. Że mogą innych irytować wszelkie suwaczki, podpisy o pierwszych ząbkach, pierwszej kupce, i pierwszy razie na nocniczku, oraz peany do TŻa w podpisach, na pół strony. "Łał, łał, jestem z moim TŻem już 2 tygodnie, zrobię sobie super pospisik na Wizażu, będą mi zazdrościć"... No nie mogę tego znieść.
201801022117 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 11:35   #3276
wyszukiwarka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marryme21 Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez gramwzielone Pokaż wiadomość
Dzięki. A zastanawiałam się o kim dziewczyny piszą
O kim,o kim?
Powiedzcie

(ale chyba nie o mnie,co? )
Stary 2011-06-20, 12:11   #3277
kiciulec
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to kiciulec

Cytat:
Napisane przez FreakChic Pokaż wiadomość
Co to za wątek? Chetnie i ja powylewam trochę swojego jadu.

Mnie to też strasznie irytuje. Nie znoszę, kiedy ktoś nie umie przyjąć do wiadomości, że inni mogą mieć inne zdanie. Że mogą innych irytować wszelkie suwaczki, podpisy o pierwszych ząbkach, pierwszej kupce, i pierwszy razie na nocniczku, oraz peany do TŻa w podpisach, na pół strony. "Łał, łał, jestem z moim TŻem już 2 tygodnie, zrobię sobie super pospisik na Wizażu, będą mi zazdrościć"... No nie mogę tego znieść.
Myślę, że ten brak zrozumienia działa na zasadzie jak powiesz brunetce, że nie lubisz ciemnych włosów. Ona to weźmie jako personalny atak- Twoje ciemne włosy są brzydkie. Zamiast przyjąć to jako czyjeś upodobania, które nie mają z jej osobą nic wspólnego. Przynajmniej tak mi się wydaje.
kiciulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 12:30   #3278
_vixen_
Zakorzenienie

Cytat:
oraz peany do TŻa w podpisach, na pół strony. "Łał, łał, jestem z moim TŻem już 2 tygodnie, zrobię sobie super pospisik na Wizażu, będą mi zazdrościć"... No nie mogę tego znieść.
Też mnie to dziwi, go***o mnie obchodzi czyjś TŻ, to w sumie bardzo infantylne wstawiać sobie w podpis na forum wyznanie miłości do swojego gacha.
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 12:33   #3279
pannaleksandra
Wtajemniczenie

A mnie strasznie irytują niektórzy ludzie na wczasach, którzy leżą od wschodu do zachodu słońca plackiem na plaży- do tego nic nie mam, ich sprawa. Ale za każdym razem słyszę to samo:
-jak to, po co na rower? przecież cały rok możesz sobie na rowerze jeździć
-coo chcesz poczytać książkę w pokoju? to nie dziwię się, że jesteś biała jak mąka
-boli cię głowa? to chodź poleżeć na słoneczku, na pewno pomoże
No ludzie. Ja wiem, że wstyd wrócić z wakacji nie będąc spalonym na heban, ale niech każdy pilnuje swojego tyłka.
Dodam, że te uwagi słyszałamod obcych osób, które poznałam zaledwie parę dni temu.
pannaleksandra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 12:34   #3280
emelie
Wtajemniczenie

Ja wolę być "biała na mąka" niż narażona na raka skóry...

W ogóle nie rozumiem tego parcia na opaleniznę.
emelie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 12:37   #3281
_vixen_
Zakorzenienie

I jeszcze używanie najtańszych kremów do opalania z jak najniższym filtrem, bo przecież trzeba się zjarać na brąz. Albo oliwki Bambino.

Mama mojego TŻta, zjarana na czerwono, pouczała mnie, czemu taka blada jestem. Wolę być blada niż ohydnie czerwona, zwłaszcza, że mam skłonności do poparzeń.
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 12:47   #3282
201801022117
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kiciulec Pokaż wiadomość
Myślę, że ten brak zrozumienia działa na zasadzie jak powiesz brunetce, że nie lubisz ciemnych włosów. Ona to weźmie jako personalny atak- Twoje ciemne włosy są brzydkie. Zamiast przyjąć to jako czyjeś upodobania, które nie mają z jej osobą nic wspólnego. Przynajmniej tak mi się wydaje.
Raczej chodzi o to, że są ludzie, którym trudno przychodzi zrozumienie innych. Tylko oni moga mieć rację. No bo jak wytłumaczyć fakt, że laska zakłada wątek o tym, że jej jest super z facetem, ale on np. podrywa inne... Co ja mam zrobić, żeby tak nie robił? Pada odpowiedz, zostaw go. Ripsta autorki brzmi mniej więcej "ale Ty go nie znasz, on jest taki wspaniały, bla bla, tylko podrywa inne, nie znasz sytuacji, więc się nie odzywaj". Taka osoba jest nastawiona tylko na "jedyną słuszna odpowiedz", czyli taką, jaką sama sobie wymyśliła. Po co więc pisze na forum?
Cytat:
Napisane przez _vixen_ Pokaż wiadomość
Też mnie to dziwi, go***o mnie obchodzi czyjś TŻ, to w sumie bardzo infantylne wstawiać sobie w podpis na forum wyznanie miłości do swojego gacha.
Sama miałam datę rozpoczęcia związku z TŻem, ale stwierdziłam, że to jest mega infantylne, i dziecinne, więc usunęłam... Najbardziej zadziwiają mnie te filozoficzno-miłosne wierszyki...

Co do opalania... Kiedyś zaczepiła mnie sąsiadka i pyta: "Robiłaś sobie ostatnio badania, taka blada jesteś, chyba masz anemię"... Nie kurdę, nie mam anemii, jestem taka blada z natury, i nie mam zamiaru tego zmieniać. Pamiętam też sytuację, miałam 10 lat, byłam u matki na Sycylii... Kochana mamusia, kazała mi się cały dzień opalać. Więc leżałam plackiem... Wieczorem nie wiedziałam, jak się mam ruszyć, żeby mnie nie bolało. W tym momencie unikam słońca jak mogę, nie lubie się opalać, i uważam, że mnie to nie potrzebne do szczęścia.

Edytowane przez 201801022117
Czas edycji: 2011-06-20 o 12:53
Stary 2011-06-20, 14:29   #3283
Casini
Raczkowanie

Cytat:
Co do opalania... Kiedyś zaczepiła mnie sąsiadka i pyta: "Robiłaś sobie ostatnio badania, taka blada jesteś, chyba masz anemię"... Nie kurdę, nie mam anemii, jestem taka blada z natury, i nie mam zamiaru tego zmieniać. Pamiętam też sytuację, miałam 10 lat, byłam u matki na Sycylii... Kochana mamusia, kazała mi się cały dzień opalać. Więc leżałam plackiem... Wieczorem nie wiedziałam, jak się mam ruszyć, żeby mnie nie bolało. W tym momencie unikam słońca jak mogę, nie lubie się opalać, i uważam, że mnie to nie potrzebne do szczęścia.
Kiedyś podczas pobierania krwi, pielęgniarka nakrzyczała na mnie, że "zielona jestem!" i powinnam opalić się na brąz, od razu bym zdrowiej wyglądała, a nie się plączę po przychodniach i zawracam głowę. Oh, ja niemądra, badań mi się zachciało
Casini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 14:45   #3284
panierrka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pannaleksandra Pokaż wiadomość
A mnie strasznie irytują niektórzy ludzie na wczasach, którzy leżą od wschodu do zachodu słońca plackiem na plaży (...)
Na wczasach na plaży to małe piwo. Jak tylko robi się cieplej to w każdym parku leżą trupy w mało estetycznej bieliźnie (mam na myśli np gacie z za luźną gumką*, zsunięte do połowy tyłka czy prześwitujący biustonosz). Czasami zastanawiam się jak wytrzymują to szczególnie starsi ludzie - rozumiem, że im ciągle zimno, ale...

*jakoś nie po polsku...?

Rozsądek przede wszystkim.

Pisz poprawnie zamiast szukać wymówek...!
...albo chociaż się staraj - tak jak ja
panierrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 15:36   #3285
Suvia
Zakorzenienie

Park parkiem, na upartego można tam nie iść, ale opalania na balkonach prawie na golasa to już "nie zniesę". Człowiek wyjdzie na swój albo wyjrzy przez okno a tam takie cudne widoki ;/ Jakoś kurczę po ulicy ci ludzie nie chodzą w samych majtach, a jak są balkonie, to myślą, że ich nikt nie widzi czy jak?

~ Hank Moody
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 15:44   #3286
201712181913
Konto usunięte

U mnie też się już zaczął sezon pt. "co ty taka blada? przecież jest lato!". Mam bardzo jasną cerę i uwielbiam to zaczęłam unikać opalenizny mniej więcej na początku liceum i ciągle słyszę dziwne komentarze na ten temat. Mam przy tym bardzo ciemne włosy, ciemną oprawę oczu, lubię też ubrania, które bladość podkreślają, używam wysokich filtrów, żeby się nie opalić - "dziwadło" "Serio ci sie ciągle chce smarować tymi filtrami?", "może się opalisz chociaż TROCHĘ?", "w czym ci zaszkodzi trochę słońca?", "nie wstydzisz się pokazywać takie blade nogi?!". obcy ludzie na ulicy potrafią mi zwrócić uwagę
Wkurza mnie to strasznie, bo do niektórych w ogóle nie dociera, że nie chcę/nie mogę się opalić. Mam taką skórę, że opalam się dość szybko i mocno, baardzo szybko zaczyna mi schodzić skóra i zostają mi białe placki na brązowej skórze. Wygląda to co najmniej ohydnie. Do tego teraz mam czarne włosy i myślę, że z opalenizną wyglądałabym tandetnie, wulgarnie.
Nie mówiąc już o tym, że co innego opalać się na plaży w bikini lub na solarium i mieć równomierną opaleniznę, a co innego wystawiać się na słońce w ubraniu w mieście tak że zostaną białe nieopalone miejsca po ubraniu, co wygląda idiotycznie. Potem zostają białe rękawy, nogawki od spodenek czy trójkątny dekolt. Już wolę być cała blada.
I naprawdę wolę poświęcić te 15 minut dziennie na posmarowanie się filtrami niż być opalona w kratkę, mieć płaty schodzącej skóry i oparzenia, jak się dzieje w moim przypadku. To jest naprawdę tak trudne do zrozumienia?
I poza wszystkim - po prostu lubię bladą skórę, uważam, że mi pasuje i dobrze się tak czuję. Nie mam nic do opalenizny - niektórym pasuje, nikogo nie nawracam i nie robię wykładów o raku skóry, więc szlag mnie już trafia, kiedy słyszę te złote rady
201712181913 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 16:35   #3287
Ejniacz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Suvia Pokaż wiadomość
Park parkiem, na upartego można tam nie iść, ale opalania na balkonach prawie na golasa to już "nie zniesę". Człowiek wyjdzie na swój albo wyjrzy przez okno a tam takie cudne widoki ;/ Jakoś kurczę po ulicy ci ludzie nie chodzą w samych majtach, a jak są balkonie, to myślą, że ich nikt nie widzi czy jak?

Czyli na własnym balkonie nie mogę położyć się plackiem, w skąpiutkim bikini bo komuś to przeszkadza ? Za to w parku, czyli w publicznym miejscu, gdzie biegają dzieci, załatwiają się psy i ogólnie przewijają się stada różnych ludzi to już można ... Tego, to jeszcze nie słyszałam

Na szczęście obudowałam mój balkon dokładnie, co by żadnej delikatnej duszy nie gorszyć

Jean Cocteau
Ejniacz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 17:00   #3288
Suvia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ejniacz Pokaż wiadomość
Czyli na własnym balkonie nie mogę położyć się plackiem, w skąpiutkim bikini bo komuś to przeszkadza ? Za to w parku, czyli w publicznym miejscu, gdzie biegają dzieci, załatwiają się psy i ogólnie przewijają się stada różnych ludzi to już można ... Tego, to jeszcze nie słyszałam

Na szczęście obudowałam mój balkon dokładnie, co by żadnej delikatnej duszy nie gorszyć
A napisałam gdzieś o kostiumie? Ja mówię chociażby o przykładzie sasiadki, która sie opala w starych rozciągniętych majtach i czasem bez biustonosza. Pani tak lekką rączka po 50-tce. Zresztą wiek to akurat najmniejszy problem, może mieć i 20 lat. Nie wiem czy mam delikatna duszę, na pewno mam swoje granice estetyki i intymności.

~ Hank Moody
Stary 2011-06-20, 18:39   #3289
muszynianka
Zakorzenienie

Cytat:
No mnie też. Nie chciałam dawać po całości i liczyć ząbków lub ilości twardych kupek mojego kota to dałam czas spędzony razem <3

(tak, uważam że to jest żenujące )

---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ----------

Cytat:
Mama mojego TŻta, zjarana na czerwono, pouczała mnie, czemu taka blada jestem. Wolę być blada niż ohydnie czerwona, zwłaszcza, że mam skłonności do poparzeń.
Skąd ja to znam ale o gustach się nie dyskutuje
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 19:18   #3290
Lady in Blue
Zakorzenienie

Dziwi mnie gdy ludzie coś negatywnie komentują/oceniają lub doradzają/poprawiają nie mając tak naprawdę o tym zielonego pojęcia.
mnie jedynie rozwala zawsze taki pogląd - wszędzie na zachodzie jest świetnie, krainy mlekiem i miodem płynące, tolerancja i dobry gust w każdej dzielnicy, a w tej Polsce to sam zaścianek i ludzi na Vogue'a nie stać

Edytowane przez Lady in Blue
Czas edycji: 2011-06-20 o 19:20
Lady in Blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 19:35   #3291
reverse
Zadomowienie

A mnie zadziwia przerywanie rozmowy (sms, gadu-gadu) bez żadnego uprzedzenie. Jeszcze rozumiem, jak to jakieś tam pisanie, ale jak usiłuję się z kimś dogadać w pewnej kwestii, a ta osoba ze mną pisze i nagle cisza - to szlag mnie trafia. Zrozumiałabym też pojedynczą sytuację, ale tak jest praktycznie za każdym razem
reverse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 20:00   #3292
201801022117
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez muszynianka Pokaż wiadomość
No mnie też. Nie chciałam dawać po całości i liczyć ząbków lub ilości twardych kupek mojego kota to dałam czas spędzony razem <3

(tak, uważam że to jest żenujące )
Nie... Nie mogę tego czytać... Jak możesz porównywać jakiegoś kota do didka?? Wiesz, jak ważna jest konsystencja kupki? Jak ważny jest pierwszy ząbek? Nie wiesz, to się nie wypowiadaj!!

Edytowane przez 201801022117
Czas edycji: 2011-06-20 o 20:05
Stary 2011-06-20, 22:43   #3293
Ejniacz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Suvia Pokaż wiadomość
A napisałam gdzieś o kostiumie? Ja mówię chociażby o przykładzie sasiadki, która sie opala w starych rozciągniętych majtach i czasem bez biustonosza. Pani tak lekką rączka po 50-tce. Zresztą wiek to akurat najmniejszy problem, może mieć i 20 lat. Nie wiem czy mam delikatna duszę, na pewno mam swoje granice estetyki i intymności.

Napisałaś 'prawie na golasa', więc nie wiem co dokładnie miałaś na myśli.

Mnie nie razi co kto robi na swoim balkonie, dopóki nie wydaje dźwięków zakłócających spokój mojego osiedla . I już wolę oglądać gołych ludzi na ich balkonach, niż iść chodnikiem i widzieć ich rozciągniętych na kocykach na skwerku 2x3 metry obok ruchliwej ulicy.

Jean Cocteau
Stary 2011-06-20, 22:54   #3294
Suvia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisałaś 'prawie na golasa', więc nie wiem co dokładnie miałaś na myśli.

Mnie nie razi co kto robi na swoim balkonie, dopóki nie wydaje dźwięków zakłócających spokój mojego osiedla . I już wolę oglądać gołych ludzi na ich balkonach, niż iść chodnikiem i widzieć ich rozciągniętych na kocykach na skwerku 2x3 metry obok ruchliwej ulicy.
Miałam na myśli dokładnie to co napisałam w pierwszym poście, czyli (jak też pozwolę sobie zacytować) "chodzenie w samych majtach".

Kogoś paradowanie w bieliźnie po balkonie może irytować a innych nie, normalka. Mnie po prostu irytuje.

Jak i rytuje mnie przeinaczanie czyjejś wypowiedzi.

~ Hank Moody
Stary 2011-06-20, 22:54   #3295
Liptonka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez reverse Pokaż wiadomość
A mnie zadziwia przerywanie rozmowy (sms, gadu-gadu) bez żadnego uprzedzenie. Jeszcze rozumiem, jak to jakieś tam pisanie, ale jak usiłuję się z kimś dogadać w pewnej kwestii, a ta osoba ze mną pisze i nagle cisza - to szlag mnie trafia. Zrozumiałabym też pojedynczą sytuację, ale tak jest praktycznie za każdym razem
Znam nawet osoby co podczas rozmowy na gg, sobie ida np na obiad, lub spacer z psem wracają za 30 min i kontynują rozmowe, jakby nic sie nie stało a są też takie perełki co rozmawiaja na gg i ida sobie już od kompa nie pożegnając się

Ejniacz masz super avatar
Liptonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 23:04   #3296
Ejniacz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Liptonka Pokaż wiadomość

Ejniacz masz super avatar

Dzięki, Ty też

Jean Cocteau
Stary 2011-06-21, 00:25   #3297
Sondrina
BAN stały

t
Cytat:

Ja tam nie opalam się, leżąc plackiem na balkonie, ale zdarza mi się wyjść w majtkach i staniku na balkon po bluzkę, która akurat tam się suszy, bez sensu, żebym ubierała się w inną bluzkę, żeby wyjść po tę, którą zamierzam założyć. Mam szczelnie ogrodzony balkon i staram się przemknąć niewidocznie, bo też nie chcę być podziwiania w bieliźnie, mam nadzieję, ze mnie nie widać, no ale tego się nigdy nie wie na 100%.

Bardziej od tego, że ktoś przemknął w staniku w prywatnym mieszkaniu, ogrodzie, dziwi mnie to, że ludzie zakładając same legginsy, często prześwitujące i idą tak do pracy... Rozumiem, żeby mieli przy tym tunikę, ale często te legginsy to traktuje się jak gacie...

Też nie mogę momentami znieść tekstów na temat anemii, białaczki i nie wiadomo czego tylko dlatego że się nie opalam. Uważam, ze w opaleniźnie mi nie do twarzy i wyglądam tandetnie. Mam czarne włosy, brązowe oczy, ciemną oprawę, na brązowo wyglądam wulgarnie i staro. Poza tym jest to niezdrowe i grozi rakiem...

Też nie rozumiem idei pisania całych poematów nt. pierwszych kupek w podpisach na forum.
Sondrina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 00:48   #3298
Angry
Raczkowanie

Zainspirował mnie temat o największych sknerach, ale moje zdziwienie akurat facetów nie dotyczy, mianowicie: mnie zawsze uczono, że płaci ten, który zaprasza - a Wy co o tym sądzicie? Bo pamiętam, że zdziwiła mnie sytuacja z mojej studniówki, koleżanka zaprosiła chłopaka, zastrzegła mu, że za siebie płaci, kasę założyła, ale ścigała go po niej chyba z 2 miesiące, żeby oddał ja z nikim nie byłam, nie miałam ochoty nikogo zapraszac i jak proponowała mi znajomych ze szkoły, z rocznika niżej, powiedziałam jej, ze szkoda mi pieniędzy na zapraszanie kogoś, kogo słabo znam i nikt do szczęścia nie jest mi potrzebny (może z kolei ja wykazuję się skąpstwem ,ale przede wszystkim zdrowym rozsądkiem i tutaj wątek osobny - dziwi mnie to debilne przekonanie ,że dziewczyna nie moze iśc sama na studniówkę - to chyba głównie szkolna impreza, a nie jakieś przaśne weselicho, na którym trzeba pokazac się ze swoim gachem ), na co ona odpowiedziala, że chyba jestem chora i wiadomo, że zaproszony przeze mnie koleś powinien płacic, bo to facet Co mnie jeszcze bardziej zdziwiło, że kilka koleżanek ją poparło i w sumie byłam w mniejszości z moim myśleniem.
Angry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 00:53   #3299
muszynianka
Zakorzenienie

Też jestem nauczona że płaci ten kto zaprasza. Znaczy się przez zaproszenie rozumiem "z okazji moich urodzin chciałabym zaprosić was na drinka do klubu muszelka" a nie "ej jest piątek nudzę się idźmy gdzieś"

---------- Dopisano o 00:53 ---------- Poprzedni post napisano o 00:50 ----------

a na swojej studniówce nie byłam i dziwi mnie to - ochach studniówka trzeba iść bierz partnera byle jakiego i w ogóle
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 00:55   #3300
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez muszynianka Pokaż wiadomość
a na swojej studniówce nie byłam i dziwi mnie to - ochach studniówka trzeba iść bierz partnera byle jakiego i w ogóle
Ja też na swojej nie byłam. Nie lubię tego typu imprez, więc po co miałam iść? I jeszcze 400 zł bulić za zmarnowany wieczór?
Wiecznie słyszałam, że "będę żałować", "że studniówka jest niezapomniana", "że to jeden taki dzień w życiu" i w ogóle. Czułam się jakbym normalnie na własny ślub nie szła
Jak na razie nie żałuję, że nie poszłam na koszmarną imprezę, na której z muzyki było tylko marne techno, a w menu nie było żadnego dania dla wegetarian
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości