|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#36511 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII
Cytat:
![]() po wyjściu na dwór i potem lekkim gnieceniu włosy skręcone w miarę więc ok dzisiaj było Bernadko bardzo ładnie na dole się kręcą
|
|
|
#36512 |
|
Rozeznanie
|
Bernadka20 - Przepiękne!
|
|
|
|
#36513 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, próbowałyście tej maski?( tołpa)
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,35290,tolpa-planet-of-nature-rebuilding-condicioner-masc.html moge ją kupic po 16,50 jesli któraś uzywała to opiszcie jak u Was się sprawdziła.
|
#36514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#36515 |
|
Wtajemniczenie
|
shopoholic
Kolezanke kojarze :P Pisalysmy ubieglego roku na PW :P Maliniarka Zdjęcia zdjęcia ! ) Ajrisz Wybacz umknelo mojej uwadze Twoje pytanie. Wiesz...myslalam nad papilotami, by ja jakos na papilotach zabrac Ale moj TŻ absolutnie sie nie zgadza, bo nie lubi kręconych grzywek i tak zapominalam o tym :Pblackeye Tołpy nie miałam, ale wiem, ze niektore kręciołki ją posiadały
Narzeczona 11.10.2013 Dbam o włosy Mój typ-2C. Od końca lipca 2010 dbam o swoje loczki !! ![]() Stop suszarce od końca czerwca 2010 ![]() Kantorzyca/Kantorka Zakonu Curlitanek ![]() Masz naturalne, kręcone włosy?Zajrzyj koniecznie: FaQ, Pigułka Edytowane przez bernadka20 Czas edycji: 2011-06-19 o 21:21 |
|
|
|
#36516 |
|
Zakorzenienie
|
wysoko parfum i 5 parabenów w tej masce tołpy?
![]() Bernadko no przecież nie będę codziennie zamęczać zdjęciami dopiero zaczęłam szaleństwo CG (jeszcze nie do końca ortodoksyjnie )
|
|
#36517 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
Piszę, bo może mi pomożecie w "ujażmieniu" moich włosów. Mam naturalnie bardzo kręcone włosy, dosłownie burze loków. Od 5 lat prostuje włosy. Mam wtedy spokój na co najmniej 2 dni. Trochę z lenistwa to robię Ale jak wiadomo moje włosy przez to bardzo zniszczone, mimo używania różnych specyfików. Chciałabym, żeby trochę odpoczęły. Dlatego zdecydowałam się ponosić troszkę loczki. Mam taki problem, nie potrafię o nie zadbać. Nie wiem co z nimi robić żeby z pięknych loków nie robiło się "siano" Kiedy umyje włosy i dam troszkę pianki, robią się nawet fajne loczki ale dla mnie za bardzo sztywne od tej pianki. Wyglądają sztucznie zamiast naturalnie. A kiedy pójdę spać w lokach, rano mam szał na głowie. Gdybym nie dawała pianki one się nie kręcą tylko robią się fale, nie zbyt ładnie wyglądające. Kiedy idę do fryzjera zawsze słyszę "takie piękne mam loki i ciągle je niszcze" ale żaden nie potrafi mi doradzić co z nimi robić. Może macie jakieś sposoby? pomóżcie mi bo nie chce całkowicie "spalić" włosów Pozdrawiam
|
|
|
|
#36518 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ani to grubsze, ani co... Nie wiem, może podetnę po lecie po prostu dla higieny, bo na pewno od słońca się zniszczą chociaż trochę.Maliniarka, cudny kotek, zawsze chciałam miec trikolorkę, a same rude mi się trafiają ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
bernadka20, niczego sobie te twoje kręcioły ![]() A u mnie wielka włosowa klęska - chyba potrzebują protein bo się wyprostowały już na fest i są jakieś takie, ja wiem... gumowate Tylko że, kurcze, nie mam kasy na nic z proteinami. Do tego na basen masła shea nie wzięłam, bo zapomniałam, więc znowu mi skalp wysuszyło i swędzi, a włosy niczym siano... nie wzięłam też legitymacji więc musiałam zapłacic za normalny bilet, a do tego po drodze złapała mnie kontrola w autobusie bez dokumentu upoważniającego do ulgi. Grr. A jakby tego było mało, popękała mi skóra między palcami i na rękach i na nogach i do tego pływałam o połowę wolniej niż ostatnio.
|
|
#36519 |
|
Zakorzenienie
|
Witam po dłuuuuuuuuuuuugiej przeeeeeeeeeeeeeeerwie
![]() Tęsknił ktoś? :P Kurczę...ale dawno mnie tu nie było A odzywam się akurat, gdy jutro mam fryzjera No cóż...zobaczymy co będzie ![]() O przerwie długo by opisywać...przede wszystkim zaszły istotne zmiany pielęgnacji...na plus ![]() Ale to kiedy indziej ![]() Witam stare wyjadaczki i te nowo wyjadające, których jeszcze nie miałam okazji poznać
|
#36520 |
|
Wtajemniczenie
|
Indios !!
Witamy Ciebie po długiej nieobecności :P Opowiadaj jak Twoje kręcioły wyglądają i co tam u Ciebie ![]() Maliniarka Dodawalas moze zdjęcia tutaj swoich falek/lokasow ? (Owszem wątek przejrzalam, by nadrobic, ale wszystkich zdjęc nie pamietam niestety) ;PMiss Transept Lokaski dziękują ![]() Moja droga takie przypadki się niestety zdarzaja, jesli chodzi o autobus :P Raz mnie tez zlapali, ale odpuscili mi, bo ladnie z kolezanka poprosilysmy...Od tamtego razu place za bilet :x (Tyle, ze ulga w moim miescie obowiazuje na bilety miesieczne...Kupuje normalny...to chore) Odzywka proteinowa Artiste (drogeria Natura cena cos kolo 3zł) Mialam ją, ale mialam po niej strasznie sianowate i nie chcialy sie w ogole rozczesac :P (dalam bratanicy, z ktorej jest zadowolona - posiada włosy cienkie). Ja pamietam swoje czasy jak mnie skalp swedzial...Problem sie skonczyl od kiedy mam w swojej szafce szampony Alterra !
Narzeczona 11.10.2013 Dbam o włosy Mój typ-2C. Od końca lipca 2010 dbam o swoje loczki !! ![]() Stop suszarce od końca czerwca 2010 ![]() Kantorzyca/Kantorka Zakonu Curlitanek ![]() Masz naturalne, kręcone włosy?Zajrzyj koniecznie: FaQ, Pigułka Edytowane przez bernadka20 Czas edycji: 2011-06-19 o 22:07 |
|
|
|
#36521 | ||
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
zacznij od pierwszej strony wątku, poczytaj podwieszone wątki ![]() Cytat:
i pochwal się co u Ciebie Ahm, myłam włosy, właśnie sobie schną. Niestety mnie olały, bo ja w sumie je trochę też nic dobrego nie dostały do jedzenia, bo mi się nie chciało ich karmić wykończyłam Hegrona, Garniera i wykańczam keratynę, której ważność się kończy...no i nie wyglądają za dobrze, ale trudno. Postaram się poprawić pojutrze...
Edytowane przez DMkAnia Czas edycji: 2011-06-19 o 22:03 |
||
|
|
|
#36522 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od razu powiedz, kogo masz w avatarze?
|
|
#36523 |
|
Wtajemniczenie
|
DmkAnia
Hegron - jaki kolor odzywki i stosujesz ją do mycia ? ![]() Garnier Avokado (jesli o tej mowa) to wole zdecydowanie jej uzywac w okresie zimowym :P Na ten okres nie jest dla moich włosów zbyt dobra :P Po niej mialam troche puchu ostatnio ![]() Pamietam, ze wstawialas ostatnio zdjęcia swoich loków prawda ? Nieźle się falują |
|
|
|
#36524 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
![]() Tak, chodzi o tego Garniera, mnie on akurat służy. Kolejny czeka, ale teraz muszę zużyć inne zapasy ![]() We wtorek zrobię jakiś mix kuchenny, żółtko, olej rycynowy, lniany, odżywka jakaś może, Sama jeszcze nie wiem. |
|
|
|
|
#36525 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jest nawet jakiś odzew U mnie wszystko ok- kręci się coraz lepiej Zarówno na głowie jak i w życiu ![]() Zdjęcia najnowsze dodam jak będę miała trochę więcej czasu Po fryzjerze...zobaczymy czy będzie się czym chwalić ![]() DMkAnia- ciekawe w jakim aspekcie byłam wspominana...mam nadzieje, że w pozytywnym ![]() Winyl- na avku ja we własnej osobie i mój przystojny TŻ
|
|
#36526 |
|
Zakorzenienie
|
Bernadko
pokazywałam, włosy tutaj jak normalnie robiłam do tej pory i po pierwszym myciu waxem i schnięciu bez suszarki ![]() KLIK! a dzisiaj mam takie: -myte wczoraj -O- na same włosy Odżywka fioletowa L'Oreal (bo chcę skończyć) -M- piana z szamponu Hipp (rozcieńczony z wodą w opakowaniu po piance) -O - Alterra morelowa -czesanie grzebieniem z szeroko rozstawionymi zębami na odżywkę -ostatnie płukanie zimną wodą -plucking -na wilgotne włóosy galaretka aloesowa zdjęcia po nocy i całym dniu, w ciągu dnia w suche wgnieciona galaretka jeszcze może to kwestia światła, ale wydają się bardziej mięciutkie i sprężyste niż ostatnio (przynajmniej ta lepsza strona )ostatnio codziennie mam jakiś mój pierwszy raz
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2011-06-19 o 23:01 |
|
|
|
#36527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jejku, a mogłabym Cię prosić o jakieś większe zdjęcia tej fryzury? Bo masz taką fajną grzywkę, miałam kiedyś coś w tym stylu i chciałam znowu ściąć ... i przydałoby mi się jakieś zdjęcie do fryzjera . Swoją drogą, szacunek, świetne zdjęcie, byłam przekonana, że to że to kadr z jakiegoś filmu .
|
|
#36528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a Teżet rzeczywiście przystojny
|
|
|
#36529 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po lecie podcięcie to na pewno dobry pomysł :tak:Ja bym nie przeżyła tyle bez fryzjera :P Cytat:
Cytat:
No a nie?? ![]() Czekam na wieści ![]() WOW ładne i błyszczące i wyglądają na miękkie ![]() Jeśli chodzi o tempo zmian to chyba pobiłaś rekord!! Cytat:
Mycie waxem avocado zmieszanym z żelem aloesowym z Lidla... Nieśmiało ale chyba się polubiły ze skalpem Włosy musiałam rozczesać suche. Dziwnie tak ;P
|
||||
|
|
|
#36530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sama się tego nie spodziewałam , chyba to dlatego, że mam mocno dosyć pocieniowane i tak się zbierają warstwami , teraz się zastanawiam w co dalej iść...nie chciałabym ich przeciążyć, bo i tak się przetłuszczają szybkoprzy glowie z tyłu trochę płasko i spodnia warstwa prawie prosta z tej gorszej strony (no ale to po spaniu a ja się bardzo wiercę w nocy )aj ciężko z takimi problemami skórnymi musi być moja ciocia ma alergię też, na proszek, na wiele perfumowanych rzeczy ), a dlaczego musiałas czesać suche?dla mnie nieczesanie i niesuszenie włosów to jakiś kosmos
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2011-06-19 o 23:30 |
|
|
|
|
#36531 |
|
Rozeznanie
|
pisze z beretem na glowie, a pod beretem klaki naolejowane o. z oliwek, rano ma przyjsc kolezanka i pewnie nie zdaze go zdjac
trudno,bedzie miala ubaw ale z dzisiejszego nocnego olejowania nie zrezygnuje
|
|
|
|
#36532 |
|
Raczkowanie
|
Zdjęcia już wykonane nawet aparatem, dostarczę jutro
|
#36533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czekamy
|
|
|
#36534 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też i proszki, i płyny do garów, i gro kosmetyków ;]Cytat:
Cytat:
I tak trzymaj
|
|||
|
|
|
#36535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(no tak, do garów, ostatnio fairy jakiśtam delikatny kupiłam i i tak do niczego dla Cioci), dobrze, że chociaż do talerzy mamy zmywarę no to powodzenia jutro w sytuacji wymagającej mądrego i profesjonalnego imażu ![]() przepraszam za spam alem zachwycona przemianą zachodzącą na mym czerepie
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2011-06-20 o 00:07 |
|
|
|
|
#36536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jest on w podpisie, ale ja Ci znajdę z tym zdjęciem z avka ![]() Jak będziesz chciała to razem z nim jest dodanych jeszcze kilka innych dobrych z tej samej serii TŻ wrzucił ich trochę i to od razu ![]() http://www.photoblog.pl/radicalis/49056433 Opowiem wszystko jak będę mogła dłużej przysiąść ![]() Dziękuję Jak chcecie zobaczyć jedno z najnowszych zdjęć moich włosów to zapraszam tutaj: http://www.photoblog.pl/radicalis/94283805 http://www.photoblog.pl/radicalis/94245621
|
|
#36537 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dwa najnowsze zdjęcia super
|
|
|
#36538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ze wzaględu jednak na brak czasu zdarzają mi się przerwy i to dosyć spore ![]() Za komplement serdecznie dziękuję...zobaczymy co będzie dziś po fryzjerze
|
|
#36539 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Lokaski
Gagz, czekamy na fotki. Wstaw dzisiaj koniecznie, bo daaawno Cię nie widziałyśmy ![]() Malinka, u Ciebie na głowie coraz piękniej ![]() Indios Bravos, piękne zdjęcia i cudne włosy (ja juz wczoraj przejrzałam bloga Twego TŻ i jestem zachwycona zdjęciami Ajrisz, czy Ty dzisiaj sie czasem nie bronisz, Kobieto??? Jeśli tak, to KCIUKASY za to!!! Ja wczoraj miałam MORELKĘ na głowie przez jakieś 45min i doszłam do wniosku, że jednak JEST FAJNA i dla mnie
|
|
|
|
#36540 | ||
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
a nie mówiłam Cytat:
jak urosły i raczej nie wypadają nie wiem jak to zrobiłaś, ale wyglądają
Edytowane przez DMkAnia Czas edycji: 2011-06-20 o 09:43 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 8 (0 użytkowników i 8 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:07.

więc ok dzisiaj było 
Mój typ-2C. Od końca lipca 2010 dbam o swoje loczki !! 

)
Kiedy umyje włosy i dam troszkę pianki, robią się nawet fajne loczki ale dla mnie za bardzo sztywne od tej pianki. Wyglądają sztucznie zamiast naturalnie. A kiedy pójdę spać w lokach, rano mam szał na głowie. Gdybym nie dawała pianki one się nie kręcą tylko robią się fale, nie zbyt ładnie wyglądające. Kiedy idę do fryzjera zawsze słyszę "takie piękne mam loki i ciągle je niszcze" ale żaden nie potrafi mi doradzić co z nimi robić. Może macie jakieś sposoby? pomóżcie mi bo nie chce całkowicie "spalić" włosów 

Ani to grubsze, ani co... Nie wiem, może podetnę po lecie po prostu dla higieny, bo na pewno od słońca się zniszczą chociaż trochę.

nic dobrego nie dostały do jedzenia, bo mi się nie chciało ich karmić
wykończyłam Hegrona, Garniera i wykańczam keratynę, której ważność się kończy...no i nie wyglądają za dobrze, ale trudno. Postaram się poprawić pojutrze...

Jejku, a mogłabym Cię prosić o jakieś większe zdjęcia tej fryzury? Bo masz taką fajną grzywkę, miałam kiedyś coś w tym stylu i chciałam znowu ściąć ... i przydałoby mi się jakieś zdjęcie do fryzjera 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)