|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Butle i cycusie czyli wiosenne synki i córusie - majowo-czerwcowe mamy 2011 |
|
3 | 6,82% |
| My jesteśmy mega sexy mamusie a z nami nasze śliczne dzidziusie. V-VI 2011 |
|
3 | 6,82% |
| Oto nasze cudowne dzidziusie a my jesteśmy spełnione mamusie. V-VI 2011 |
|
0 | 0% |
| Pieluchy, butelki, nieprzespane noce... bardzo kochamy nasze brzdące. V-VI 2011 |
|
3 | 6,82% |
| Zawartości naszych brzuszków już tulimy przy serduszku. Mamusie V-VI 2011 |
|
12 | 27,27% |
| Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 |
|
23 | 52,27% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona pierwsza :)
Cytat:
62 zaś niektóre za duże są. A obwód główki miał 36cm.
|
|
|
#3092 | |||
|
Zakorzenienie
|
A właśnie NIC
![]() Cytat:
Też mam taką czapę ![]() Cytat:
Cytat:
Tak spędziliśmy cały tydzień. Plus spacerki ![]() Niestety od jutra Tż ma popołudniówki
|
|||
|
|
|
#3093 |
|
Zadomowienie
|
uciekam mamuśki, łóżko mnie wzywa
dobrej i spokojnej nocki
|
#3094 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie takie wyniki świadczą o anemii poporodowej. Jutro idę sprawdzić czy mam w organizmie stan zapalny bo mam gule w pachwinie :/ |
|
|
|
|
#3095 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe no czasami śpi Teraz jest ciut lepiej niż na początku, więc jestem dobrej myśli że w końcu to się wszystko unormuje Chociaż czasem jeszcze mam gorsze dni i chodzę zła jak osa, ryczę i w ogóle do d... Bo ileż można samemu w domu siedzieć i prawie nie wychodzić do ludzi Dziękuję wam za miłe słowa na temat synka
|
|
#3096 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a takimi minimalnymi odchyleniami się nie przejmuj, ogólne leukocyty są w normie więc nie ma zakażenia, to naprawdę nieznaczne różnice o niczym nie świadczące Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a później jakoś się najeść nie mogła, bo do kąpieli nie wytrzymała i był wrzask nie z tej ziemi więc mi odciąganie też jakoś nie jest pisane, ale zamrożę tą ogromną ilość, może kiedyś się przyda ![]() co do spania w nocy - to dzieci na mm śpią dłużej bo mleczko się wolniej trawi i dłużej w brzuszku siedzi i głoda nie ma ![]() ja w nocy też mam piersi napakowane, a mała czasem potrafi paść po jednym U i drugi musi czekać do rana Cytat:
bardziej boli ? proszę idź do lekarza !!! dziewczyny śpią, Gabrysia dziś bardzo szybko usnęła, więc pewnie pobudki będą wcześniej niż zwykle ... zobaczymy ....... ---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- te pobudki jakoś o wiele szybciej niż zwykle JUŻ !!!!!!!!
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2011-06-19 o 21:23 |
||||||
|
|
|
#3097 |
|
Zakorzenienie
|
mowicie, ze roznie dzieci spia po UU?
mnie sie wydawalo ze moja ok nawet bo do 4,5 godziny pod rzad dociagnie, ale potem juz tylko max 2,5-3.. a co do odciagania to ja juz nie mam nerwow, chyba kupie nowy laktator bo jak recznie pod prysznicem wyciskam to leci duzo a laktatorem kiepsko. andziot moja wczoraj tak sie nie mogla najesc i tak jak mowie, usnela o 24-tej a dzis tez myslalam ze juz usnela i juz 3 razy ja usypialismy na zmiane z TZtem teraz jojczy ale chyba jest na dobrej drodze miejmy nadzieje.. |
|
|
|
#3098 |
|
Rozeznanie
|
witam witam, dziekuje za pamiec
u nas oki, mały ma rózne dni ,raz płacze raz przesypia pieknie pól dnia,ale z nocami gorzej pierwszy sen ma długi około4h,a potem to co 1h,co 1,5h, sie budzi i wisi na cycu w ciazy nie wyobrazałam sobie dnia bez Was a teraz w kazdej wolnej chwili zasypiam ![]() 28 maja jedziemy do szczecina do kliniki 9do kardiologa) zobaczymy co z tym naszym serduszkiem, zauwazyłam ze jak mały dłuzej płacze to mu sinieja usta do okoła kilka razy najadłam sie zakazanych rzeczy i mały miał tragedie w brzuszku ,teraz sie zastanawiam czy nie przejsc na chleb z wodą ,widze ze Wy sie nie oszczedzacie zbytnio z jedzonkiemw ciazy przytyłam 8kg a juz schudłam 16,ale bardzo sie z tego ciesze bo jak pisałam wczesniej miałam duza nadwage..... postarakm sie czesciej do Was zagladac a teraz lece lulu bo Stas spi juz od 9 i jak sie obudzi koło1 to pewnie da mamie popalic
|
|
#3099 |
|
Rozeznanie
|
andziot lacidobaby, nieopatrznie kupiłam w saszetkach a ma wypic ich 10 po kuracji bactrimem, a w wodzie nie lubi
![]() martynka matal ja tez czekam na rainforesta Mąż usypia dzidzie ja nadrobiłam ![]() Ale coś czuje że zaraz Pan Cycuś będzie musiał wejśc do akcji niestety. Na dziś spadam, do jutra, spokojnej nocki dziewczynki....
|
#3100 |
|
Wtajemniczenie
|
Moja Aluśka właśnie została odłożona do łóżeczka po raz...5
ja już naprawdę dzisiaj nie wiem czego ona chce, co chwilę kwękanie i pierwszy raz się zdarzyło, że pogardziła cycusiem Oby ta noc była spokojna .Anulka moja mała tak długo śpi, bo jest po UU i 150ml mm , a piersi o 5 rano to są masakrycznie twarde, nie mówiąc o tym, że z wkładek bym pewnie z 60ml wycisnęła, koszula zalana mlekiem, poduszka też, dzisiaj to już sobie pieluche tetrową o 4 rano włożyłam A kąpiemy ok. 20, później karmimy i usypiamy ok. 2,5 godz. bo mała królewna wieczorami nie wie czego chce
|
|
#3101 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mama jest zachwycona masażem ![]() Cytat:
moja olenka ma cala buzke w luszczacych sie plamach, glowka sie lusczy i chropowaty plamisty brzuszek i raczki ![]() chyba to jednak skaza we wtorek idziemy do lekarza i na pneumokoki u mnie pracy 16 goidzin dziennie, jestem przemeczona okres mam jeszcze, biore juz tabsy "midiana" ---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ---------- moja ola skonczyla dzisiaj 3 miesiace i ciuszki na 62 sa na nia za male |
|||
|
|
|
#3102 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry
![]() Jestem, jestem anula tylko jakoś czasu na pisanie nie było ![]() Byliśmy wczoraj z Małą w Traczu ![]() Teraz mi lula na kolanach, jakoś tak nie chce mi się jej odnosić Obudziła się w nocy, zjadła, pospała 15m i cyrkowała w łóżeczku, śmiała się w głos Lolka witaj Antonek śliczniasty Cytat:
monika z numerkami - znam dzieci, którym podczas kolek też siniały usta (obwódki) a z serduszkiem było wszystko w porządku MoniaK Projektor w karuzeli fajna rzecz: http://www.youtube.com/watch?v=Me8wB0ACGHY My nie mamy karuzelki a konika FP i jemu świeci brzuszek - Igusi baardzo się to podoba, jest w niego wpatrzona jak w obraz aniutka_85 u nas dokładnie TO SAMO ![]() Czytałam dużo na ten temat, też próbowałam smoczka z szybszym przepływem ale to zdecydowanie nie to. Może to być taka niby kolka, dziecko odczuwa boleśniej ruch jelit pod wieczór, może to być kupa, która ciśnie ( Mała mi jeszcze podczas tego jedzenia i płaczu wierzga nogami, kopie mocno, rączki zaciska) albo dziecko jest zmęczone i głodne stąd płacz. Ja już mam na nią system, tzn. wiem, że musi się trochę wypłakać, uspokoić. Póki udaje się ja karmić to podaję butelkę na kilka ciumknęć i kilka sekund płaczu i tak na zmianę a kiedy nie może złapać smoka i są jeszcze większe nerwy, to ją podnoszę, przytulam, czasem pochodzę trochę po mieszkaniu, utulę i dalej próbujemy, czasem złapie i ciągnie już do końca butlę a czasem jeszcze 2-3 razy trzeba ją uspokoić. W końcu jest taka padnięta, że je na śpiocha, oczy zamknięte i powoli sobie ciumka już bez krzywienia, bez nerwów i bez płaczu mango, gusia często o Was myślę i zaciskam kciuki
Edytowane przez moria44 Czas edycji: 2011-06-20 o 07:56 |
|
|
|
|
#3103 |
|
Zakorzenienie
|
agus już 3 miesiące
jak ten czas leci !!!!!! a pokaż nam swoją córunie bo dawno jej nie widzieliśmy ![]() a co już potrafi ??? ![]() moria fajne jet to, że jakoś znajdujemy sposoby na te nasze dzieci, my się uczymy ich a one nas niby takie maleńkie istotki a mają już swoje upodobania i charakterki ![]() Dzień dobry, zimno, szaro ....... nocka jakaś dziwna - mała się budziła po 2h, raz mężul ją uspokoił i zasnęła bez U ![]() więc nie wiem o co chodziło, bo jakoś się nie prężyła ani nic ... a ja przez te cyrki niewyspana ![]() ( Zosia wylała mi inkę na kompa i mi dziwnie Shift działa )
|
|
|
|
#3104 |
|
Moderatoreska
|
Aguś chyba 2 miesiące
![]() Moim chłopcy dzisiaj mają 8 tygodni, a za 5 dni 2 miesiące ![]() Dzień dobry ![]() Nocka jak zwykle, wstaliśmy sobie 10 minut temu, Wiktor się zajada właśnie, Bartuś grzecznie czeka :P Gdyby płakał, starszy by go nakarmił, ale nie ma takiej potrzeby. Pogoda dziś znowu brzydka i zimno :/ |
|
|
|
#3105 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry !!
U mnie naruder znowu od 4 Zawsze tak ładnie spał, a od wczoraj budzi się o 4 i marudzi, piszczy, płacze. Nie wiem co mu jest. Infacol podaję pomimo, że niby kolek nie ma Teraz dałam mu jeść, a jak skończył owinęłam mu tetrę wokół główki, dałam smoka do ciumkania. Pomogło i zasypia i nie marudzi. I mam pytanko : Dlaczego dziecko może płakać przez sen ?? U nas ogólnie wszystko dobrze poza porannymi epizodami Byliśmy we wtorek tydzień temu u chirurga (zapomniałam się pochwilić) W sprawie tego spodziectwa i tego jąderka co mu nie zeszło. Jąderko już zeszło, ale w lewym ma wodniaka i jedno jest większe, a drugie mniejsze jajco. Lekarz powiedział, że samo mu to zejdzie (mam taką nadzieję) A o spodziectwie, że nic złego się nie dzieje a poza tym teraz i tak nic z tym robić nie można, bo dzidziuś za mały, a po drugie trzeba kontrolować co jakiś czas i w razie gdyby była potrzebna operacja to i tak najlepiej w wieku przedszkolnym. Termin mamy ustalony na początek września. Jeszcze 29 do audiologa. Myślałam, że lipiec mamy wolny od specjalistów. To fakt, ale 20 mamy kolejne szczepienie ![]() Początek sierpnia do neonatologa, wrzesień - kardiolog, chirurg i preluksacyjna... E tam. Nie myślałam, że od maleńkości Adrianka będziemy się bujać po lekarzach. Ale wolę tak żeby było niż miałby chorować ![]() Dziewczynki cudne zdjęcia dzieciaczków !! Miłego dzionka ![]() Znowu pogoda paskudna. Mam nadzieję, że wyjdziemy dziś z małym na spacer
|
#3106 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() gratuluje i witam w gronie niemowlaków ![]() ![]() Cytat:
dziewczyny masakra... dziecko mialo nas zblizyc.... u nas na poczatku tak było a teraz masakra czuje się jak matka samotnie wychowująca dziecko ![]() Cytat:
mamy identycznie burak Cytat:
![]() Cytat:
hihi jak wyschnie to powinno normalnie działać, wiem bo kiedys wylałam CAŁA kawe na klawiature lapka ![]() aguś Twoja księzniczka ma juz 3 miesiae?? kiedy to zleciało??/ masakra gratuluje współczuje ze tyle pracujesz;/ ale chyba mimo wszystko to lubisz no nie?SEBEK MA DZISIAJ MIESIĄC!!!!!!!!!!! ![]() dziewczyny tragedia u nas jest... z tż mianowicie nasz związek chyba wisi nad przepaścia.... wczoraj nibny sie pogodzilismy po sobotniej akcji a potem była jeszcze gorsza. ale wole o tym nie pisać ![]() czasem żałuje ze z nim jestem. nie wiem czy to wina nowych obowiazków czy hormonów ale nie wiem czy przeytrwamy ![]() poza tym obcinał wczoraj sebkowi paznokcie na śnie ( w między czasie sie ze mną kłócił) i ostatni paznokiec obciął razem z opuszkiem krew sie lała mały sie popłakał ale w sumie przeszło szybko załozylismy plasterek i sami sie popłakaliśmy ze tak sie stało troszke tą skórkę ma obcięt ą mam nadzieje ze nic mu nie bedzieu nas noc fajna ![]() 20 połozyłam spać 24 karmienie 3 karmienie 5 karmienie 8 karmienie ![]() jak u nas to super i włassciwie budził sie tylko na cyca i dalej w kime tylko ze mnajest problem bo daje go sobie do odbicia i tak zasypiam i sie budze na nastepne karmienie a on spi na mnei ![]() juz nawet nie mowie o odkłądaniu go do łózeczka ale mogłabym go chociaz koło siebie kłaść:P bo biodro mnie tak nawala przez to spanie na mnie ze masakra w sumie moj klocek wazy juz prawie 5 kg
|
|
#3107 |
|
Rozeznanie
|
dzień dobry wszystkim!
U nas karuzelka super się sprawdza, z 4 melodyjek ma 1 ulubioną i piszczy jak inną się włączy. MoniaK- brawo za uśmiech! Grazin -hormony, zmęczenie.. Ja też mam momenty kiedy bym najchętniej udusiła mojego tż.. Ktoś pytał o skutki uboczne szczepienia-u nas był jeden ale pozytywny tzn. Wojtek spał, jadl, spal, jadł przez 1,5 dnia. Ale wypoczęłam wtedy! ![]() łatwy plan- zależy od dziecka, Kasia miała swój plan dnia tj.nie sypiała w ogóle w dzień za to noce przesypiała całe bez budzenia się na cyca odkąd skończyła 1,5 m-ca. Za to u Wojtka się sprawdza. ale mi się chce kawy, pogoda do luftu, wiatr, deszcz brrr
|
#3108 |
|
Rozeznanie
|
witam, my dzis pierwszy dzień sami w domku, mojej mamie sie skonczył urlop i zostalismy sami na placu boju
dzis nocka cudowna 3 budzenia na cyca bez marudzenie i z szybkim zasypianiem ![]() mam nadzieje ze tak bedzie zawsze ![]() juz przebrany i nakarmiony lezy w lezaczku , oczko mu ropieje,co kupic?? w nocy maluszka pogryzł mi komar na buzce ma 3 bable pogoda do du.py leje, masakra grazin co z tym Twoim chłopem, mój sie zmienił ale w druga strone nie pije zajmuje sie małym pomaga mi , lej go w łeb
|
|
#3109 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
U nas nocka spokojna, tzn dziecko pięknie spało od 21 do 1 a później od 3 do 6.30. Za to mamusia popadła w jakąś depresję nocną. Mam okropnego doła, ponieważ nie potrafię własnego dziecka uśpić walczę z nią po 2,5 godz a ona nic. Od przyjścia ze szpitala TŻ był ze mną i on ją usypiał, a że dzisiaj szedł do pracy to ja chciałam sama ją uśpić, żeby biedak się wyspał. Po 2 godzinach poddałam się wpadając w rozpaczliwy płacz (ach te hormony) więc TŻ wstał i w 15 minut ją uśpił, uspokoił mnie i jak zombi poszedł do pracy. Już robię wszystko to co on, a jednak mi nie idzie teraz też walczę od 7 żeby usnęła. Ziewa tak, że mało mnie nie połknie a spać nie chce. Co ja robię nie tak????
|
|
|
|
|
#3110 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Cytat:
![]() i jak dawałaś radę ??? Zosia też przesypiała noce gdzieś od 2 miesiąca, ale w dzień też spała ... Cytat:
w sumie to w szoku jestem że jakoś jeszcze żaden mnie nie ugryzł w tym roku ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3111 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Probowalismy akcji natrzec glowe czapeczka, przylozyc duze waciki kosmetyczne, na to czapeczka i poczekac 20 minut - dziecko wsciekle, ze ma czapke na glowie, a oliwka zupelnie nic nie robi. Pomijam juz motyw, ze probowalismy wyczesac szczotka i szczotka zrobila sie cala tlusta (do umycia od razu). Wiec robimy tak - oliwka, 20 minut, kapiel i czeszemy suche wloski. Cos tam niby schodzi, a i tak jej jeszcze wyskubuje delikatnie palcami przy karmieniu. Cytat:
Kupa nadal zielona, mikroba nie bylo w siuśkach, ale znowu mamy nosek przytkany (chociaz fridolec nic nie wyciaga, hmmm). Do dziewczyn, ktore pytaly o Fride - jesli dziecko naprawde ma katar i giluny, to Frida je spokojnie wyciagnie. Natomiast jesli tylko jest jakies swiszczenie i przytkanie, jak teraz u nas, i Frida nie ciagnie, to znaczy ze to sa jakies mikroglutki. Cytat:
Ja sie zwazylam pierwszy raz po porodzie i jestem zalamana Bylam w galerii kupic ten spieniacz do mleka i weszlam do MC, pani u nas w sklepie w ogole nie wiedziala nic o wyprzedazach, powiedziala, ze jeszcze nie maja zadnego info. A w ogole to w Pepco kupilam 4 bodziaki, byly bardzo fajne, bo rozpinane nie tylko na dole, ale tez wzdluz, jak pajace - moje dziecko nienawidzi przekladania ubranek przez glowe, wiec kupilam te body nie zwazajac na glupkowate rysunki Zanim mialam dziecko to mi sie wydawalo, ze bede kupowac w Smykach i Mothercare'ach, ze niby lansik jak u Chanel, ale teraz widze, ze to nie ma zadnego sensu, bo w tym tempie to ja na te ubranka nie zarobie. Tym bardziej, ze pewnie i dla Pepco i dla MC szyje ten sam pan Chinczyk (jeden z tych co nam nie zrobi autostrady).Cytat:
Cytat:
Wystarczy ze spojrzy na swoich rodzicow, ktorzy juz o 22 chodza na rzesach...]Obejrzelismy z TZ trzy filmy w weekend, zrobilismy obiad, bylismy na aukcji i w restauracji, chyba wracamy do zywych [hmmm od dwoch dni nie rozpakowalam zmywarki, wiec chyba jednak nie wracamy?] W kazdym razie jak lubicie braci Coen to polecam http://www.iplex.pl/filmy/czlowiek-k...-nie-bylo,2114 (uwielbiam te aktorke, co gra jego zone, jej rola w Fargo mnie po prostu zniszczyla) A drugi to ten http://www.filmweb.pl/film/Biegnij+j...z!-2009-510198 - organizuje od kilku lat festiwal filmow niemieckich i mam dojscie do takich perelek. Jak bedziecie mialy mozliwosc to obejrzyjcie, bujam sie troche w niemieckiej kinematografii i mysle, ze ten film jest na naprawde bardzo wysokim poziomie. Trzeciego filmu nie polecam, wiec Wam nie wklejam. Cytat:
Sciska jak pierun, troche te usztywnienia sie wbijaja w boczki (ale ja jestem kaszalot tlusty, wiec ma sie w co wbijac). I ledwo sie dopielam w ten rozmiar. Za te pieniadze warto, po zalozeniu od razu widac roznice, gorzej, ze wszystko wraca do normy (czytaj: sie rozlewa) po zdjeciu. Cytat:
Cytat:
http://dodomku.pl/salon_hipp/produkt...e._plynne.html Jest jeszcze taki Bebilon. Drogie to, ale na pewno przydatne np. w podrozy - otwierasz, nakladasz smoczek, karmisz, butelka do smieci. A jesli chodzi o TZ i karmienie malej w nocy, to juz jak sie kladlam o polnocy bylo mi do niej teskno, wiec jak uslyszalam, ze placze o 3, to sie przenioslam do nich z powrotem. TZ ja ladnie przewinal i robil mleczko, ale mi brakowalo jej cieplutkiego pachnacego cialka, wiec w du*pie mam to niewyspanie jak moge sobie z nia polezec. W ogole to w niedziele obudzilismy sie o ...12:15!!! A mielismy obiad proszony na 13:30, a tu jeszcze dziecko trzeba bylo nakarmic, umyc jej lepek po oliwce, nas ubrac/umalowac/ogolic (niepotrzebne skreslic) - dojechalismy na ... 15:30 Czy ktoras z Was jest zainteresowana moze WV Polo ubrankami Mothercare na 56 cm, podkladami higienicznymi? Bo sprzedaje na allegro. Chetnym podam linka na PW.No to sobie pogadalam. |
||||||||
|
|
|
#3112 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!!!
Dziewczyny, które borykają się z problemami z facetami, trzymam kciuki by wszystko się poukładało. Nowa sytuacja tak na Was wpływa, najważniejsze by mówić o co Wam chodzi i nie trzymać w sobie, bo raczej na domyślność faceta nie ma co liczyć i tak samo pytać Tż o co biega. Starajcie się angażować Tż jak najwięcej przy opiece nad dziećmi, nawet jak się nie bardzo garną. Po pierwszym porodzie u Nas było podobnie, a kryzys trwał dość długo, w końcu wszystko się poukładało. Mam nadzieję, że teraz będę mądrzejsza o wcześniejsze doświadczenia i nie dopadnie nas kryzys. U mnie pojawiły się skurcze, tak od około 4 w nocy coś się zaczęło dziać. niestety jeszcze nieregularne i nie chce panikować. Na razie są co 8-9 min, więc siedzę w domu i czekam. zaliczyłam już kąpiel i nie przeszło. |
|
|
|
#3113 |
|
Raczkowanie
|
Grazin współczucia. My raczej nie przetrwamy, bo to co ten paździerz wyczynia to przechodzi ludzkie pojęcie. A ja mam już dość jego chorego zachowania i ciągłych przeprosin które nic nie znaczą, bo za 5 min jest dokładnie to samo.
Dziecko łączy ludzi ponoć. Nas połączyło w drugą stronę. Nie wiem ile to jeszcze potrwa, ale już chyba nie długo. Nawyzywa mnie, a później poszkodowany. Żal mi go w ch*uj
|
#3114 |
|
Zadomowienie
|
hej
moja dzidzia spała ładnie w nocy od 20,30-24,30 i potem tylko cyc i znów spał także jestem pozytywnie zaskoczona. Co do facetów to jak w czwartek wyszłam to do wczoraj miałam doła bo brak wyobraźni jego plus moje niewyspanie i bóle u góry i na dole mnie przerastały. Miałam wrażenie że ciągle gdzie z domu ucieka, na szczęście w większości przypadków zabierał starszego syna. Od wczoraj jest lepiej. I oby tak zostało. Myślę że faceci sobie wcale nie zdają sprawy z tego jak wiele musimy wycierpieć podczas porodu i po nim jak to dużo siły kosztuje. Oczekujemy że nam pomogą będą wspierać a niestety oni zapatrzeni w siebie. W czym kąpiecie dzieci??? Ja mam Nivea płyn ale mały ma suche nadgarstki i kostki i nie wiem czy od płynu czy nie? Może macie jakiś fajny płyn który myje i natłuszcza???/
Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-06-20 o 09:40 |
|
|
|
#3115 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Oby się zaczęło !!
|
|
#3116 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3117 |
|
Rozeznanie
|
anusia- zaczynam trzymać kciuki!!
Andziot- w ogóle. Ciągle chciała cyca,jednego piła 20-30 min.po czym przysypiala,a jak ją odkładałam to się budziła i nie było mowy o ponownym uśnięciu. Jedynie na spacerze spała,ale że urodziła się w listopadzie to nie zawsze była dobra pogoda na spacer.
|
#3118 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
![]() Dziewczyny współczuję problemów z facetami, wiadomo nowa sytuacja jak dla Was i dla nich może się jeszcze wszystko poukłada, może musicie się dotrzeć. Trzymam kciuki aby Wam się dobrze ułożyło, aby było po waszej myśli ![]() Dziewczyny nowe zdjęcia, nowe posty zapraszam https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=537970 Edytowane przez eweska Czas edycji: 2011-06-20 o 09:43 |
|
|
|
|
#3119 |
|
Zadomowienie
|
haj dziewczynki
Kiepska noc za nami...a to dla nas nowość :P Moze ta pogoda, może pełnia... andziot byłam, z gula i u internisty (wykluczył przepukline) i u gina - zrobiłam dzis badania, czekam na wyniku. Nic mi w srodku nie zostawili, bo gin sprawdził. Mam powiększone wezły chłonne, ale goraczki nie ,ma więc do puki nie zobaczy wyników nie chciał dac antybiotyku. Kurna, dziewczyny najgorsze jest to ze nie mam co zrobic z dzidzia jak ide np na pobranie krwi. W srode ide pokazac wyniki ginowi, pójdę z Olkiem , tylko ze tam sa schody i co mam z wózkiem zrobić? Jak mi go ktoś gwizdnie??!! 82anusia u mnie tez było wszystko mega nie regularne hihihi az trafiłam na porodówe z 5 cm rozwarciem ihihih ![]() Chciałam powiedziec ze my sie teraz z mężem mega kochamy...zauważyłam ze nie zwracam uwagi na głupoty i więcej sie śmieje i ja i mąż. MAM DZIECKO!!! i naprawdę reszta to są głupoty! |
|
|
|
#3120 |
|
Zadomowienie
|
82anusia ja też mocno zaciskam
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:49.

mleko modyfikowane gotowe w kartoniku [takim jak soczki] super sprawa... i mozna od razu podac w takiej temp. jakiej jest. Nie tzreba sie chrzanic z woda przegotowana i mlekiem w proszku. Wystaczy kartonik 

dobrej i spokojnej nocki
[
o tych kolorach nie pomyślałam bo kusił mnie ten projektor; warte to coś?

.
Czekamy na Ciebie fasolko
spodnie sprzed ciąży wchodzą mi tylko do połowy uda i chodzę w ciuchach ciążowych... w ogóle taka obleśna się czuję 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

02.08.2014