Rossmann - cz. X - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > ROSSMANNiaczki

Notka

ROSSMANNiaczki Forum ROSSMANNiaczki to miejsce, w którym znajdziesz informacje o promocjach sieci Rossmann, konkursach, kodach promocyjnych przeznaczonych tylko dla Wizażanek.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-19, 23:49   #1111
Miss Puppet
Zadomowienie

Dot.: Rossmann - cz. X

Cytat:
Napisane przez martamw Pokaż wiadomość
Ja od bardzo dawna nie mogę kupić tego płynu do demakijażu Bielenda avocado. Myślę, że go już niema, bo wiele razy szukałam nawet pustego miejsca, gdzie powinny stać i brak.
achhhhh kiedy wreszcie znalazłam dobry, tani, niepodrażniający płyn do demakijażu oczu to musieli go wycofać

ale ale widziałam że Bilenda ma nowość, z nowej serii bawełna, właśnie taki 2fazowy płyn, więc może pojawi się już niedługo w rossmannie (na razie widziałam w naturze krem i maseczka z tej nowej wersji no i na rossnecie mozna je kupić)

---------- Dopisano o 00:40 ---------- Poprzedni post napisano o 00:28 ----------

Cytat:
Napisane przez lameczka Pokaż wiadomość
ja sie gole(lydki, bo na udach nie mam wloskow...tzn mam trzy, wiec tez gole)....ale gole nawet zima, dla siebie samej i dla mojego tz

przeciez nie bede go molestowac wloskami

gole sie zreszta wszedzie gdzie sa wloski
ja np. rąk nie golę mimo że jestem szatynką z jasną skórą, no i je widać
może kiedyś potraktuję je laserem ale póki co nie będę ich męczyć

i też się golę zimą (znaczy łydki, no i pachy ale to chyba wiadomo...) bo po prostu po max. tygodniu takie włoski kłują mnie samą i denerwują

Cytat:
Napisane przez kropelkaa Pokaż wiadomość

Gole całe nogi jednak uda rzadziej poprostu sa tam słabsze włoski najlepiej mi się goli podczas kąpieli zwykłą maszynką, a czasem pianką Isany

zgadzam się najlepiej golić podczas kąpieli odrazu lepsze nawilżenie i łatwo to idzie
Mysle, że laser to najlepsze rozwiązanie jeśli sa fundusze ja zaczęlam robić pachy jak na razie i jest ok

zgadzam się w 100% mamy XXI wiek i taka "moda" i wygoda, że większosc kobiet się goli (nie wliczam tu naszych babć czy nawet mam ) wiadomo każdy robi co uważa, ale nie wyobrażam sobie "kuć" swojego faceta albo w ogole pokazywać mu swoje nieogolone nogi itp zresztą tak jak koleżanka wyżej powiedziała męzczyzn też dopadła ta "moda" depilacji pach itd jeśli mężczyzni to robią to kobiety tym bardziej muszą wiadomo, ze każdej sie zdarzy czasem nie ogolić i mieć jakiś meszek, ale trzeba o to dbać
nie wiem czy można nazwać depilację pod pachami modą
myślę, że w wypadku mężczyzn jest to związane m.in. z tym, że coraz więcej z nich chodzi na siłownię, a tam często można spotkać facetów ogolonych pod pachami (zresztą to chyba bardzie typowe dla sportowców)

ja jak już wspomniałam lubię często się depilować, ale nie wyobrażam sobie panikować z powodu jednodniowego zarostu (?jednodniowego odrostu? ) na łydkach czy pod pachami - co by się działo gdybym np. była chora i nie miała siły tego robić a mieszkała potem z takim facetem/mężem?

i zgadzam się z jedną z przedmówczyń że kobiety nie muszą wcale się depilować - owszem ja wolę jak to robią bo to niemiły widok takich nieogolonych pach czy bladych nóg a na nich milion włosków, ale nie będę nikogo do tego zmuszać, to co powinni/muszą (choć przecież nikt wszystkich nie zmusi) wszyscy robić to jedynie mycie się i nie śmierdzenie wg mnie przynajmniej

---------- Dopisano o 00:49 ---------- Poprzedni post napisano o 00:40 ----------

Cytat:
Napisane przez nothing_matter Pokaż wiadomość
zgadzam się w 100% ja jak zaczęłam golić uda (duuużo później niż łydki i bardziej z ciekawości niż z potrzeby) to myślałam, że jestem jedyną osobą która to robi i że to coś dziwnego no ale jak zaczęłam to nie było odwrotu. moje poglądy na temat tejże dziwności zmieniły się w piękny słoneczny dzień, jak mijałam dziewczynę w mini i błyszczących w słońcu włosach na udach. totalna pomyłka także golcie się dziewczyny nie znacie dnia ani godziny
mimo golenia się nikt nie zna dnia ani godziny !

np.

ja kiedyś byłam święcie przekonana że ogoliłam pachy (a to było lato i upał i bluzka bez rękawków) i dopiero jak wyszłam z domu (czy nawet jak wróciłam, nie pamiętam już) zorientowałam się, że jednak nie... no ale ja nie trzymam się na górze poręczy i nigdy nie mam jungli pod pachami więc chyba nikogo nie przeraziłam

ale np. moja koleżanka, na wakacjach, nad morzem, gadamy sobie i ona mówiła że używa depilatora elektrycznego, że to pozwala jej dłużej cieszyć się gładkimi nogami itp. blablabla i co? ja patrzę na jej nogi (opalone na ciemno) i było widać że jednak pare włosków przeoczyła (lub tam nie wydepilowała wszystkich w jednym czasie, te były wtedy widać za krótkie czy coś) i mimo ciemnej skóry było je dobrze widać (takie właśnie czarne) brrrr więc każdemu może się zdarzyć wpadka

o i jeszcze mi się przypomniało, to chyba było w zeszłe lato jakoś, też upał itp., babka miała bluzkę bez rękawów i nie była z tych co trzymają ręce blisko siebie (że tak powiem ) no i mimo, że było widać że to taka zadbana bardziej babka, elegancja francja itp, to pach nie depilowała od dawna, więc nie wiem czy czekała na depilację woskiem/laserem (choć latem to drugie jest chyba mało prawdopodobne) czy po prostu jej się zdarzyło
wielbicielka wody mineralnej, herbat, ziółek i kawusi

zakupoholizm pomniejszony

If you always do what you always did, you'll always get what you always got.

Edytowane przez Miss Puppet
Czas edycji: 2011-06-19 o 23:53
Miss Puppet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 06:55   #1112
nikaczekolada
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez One_LoVe Pokaż wiadomość
To jeśli daje efekt wyzwolenia to nie omieszkam spróbować.
Myślę jeszcze o tej z Dermaglinu (zielona glinka) - podpierając się kwc i Dermomask, ale ona chyba dostępna tylko w aptece.
Dermaglin w moim rossmannie jest cały czas O.o ( https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...jedwabiem.html ) Nawet raz miałam, ale stwierdziłam, że nie jest warta swej ceny. Tania nie jest a i gorzej wpłynęła na cerę niż mój N0.1 -> Efektima oczyszczająca z wyciągiem z nagietka ;D
Jeżeli już miałabym z droższych inwestować to rozgrzewająca .yy..
Garnier, Czysta Skóra, Maseczka rozgrzewająca z cynkiem też jest ok, ale później robi mi się wysyp jakiś ..
a efektima jednak uspokaja cerę i po 2 dniach nadal jest gładziutka i ani jej się śni pokazywać na co ją stać ;D
Cytat:
Napisane przez Kachnaaaa Pokaż wiadomość
O której mówisz?
Wstawiałam link ;D
Efektima oczyszczająca z wyciągiem z nagietka
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...ra-wersja.html
Aaa no i na lato świetna, bo taaakkk suuper chłodzi , że mmmm

Będzie dziś gazetka, czy nie będzie - oto jest pytanie ..

Edytowane przez nikaczekolada
Czas edycji: 2011-06-20 o 07:07
nikaczekolada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 07:18   #1113
Quera
Zadomowienie

Potrzebuję czegoś, co pomoże mi rozczesać włosy po myciu. Przeważnie rozczesanie zajmuje mi ok. 7 minut Włosy cieniowane, lekko falowane, ok. 52 cm. Co polecacie? Tylko najlepiej, żeby to nie obciążało włosów, bo niestety szybko się przetłuszczają.
Quera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 07:24   #1114
Oh Peggy Brown
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Quera Pokaż wiadomość
Potrzebuję czegoś, co pomoże mi rozczesać włosy po myciu. Przeważnie rozczesanie zajmuje mi ok. 7 minut Włosy cieniowane, lekko falowane, ok. 52 cm. Co polecacie? Tylko najlepiej, żeby to nie obciążało włosów, bo niestety szybko się przetłuszczają.
Może te odżywki dwufazowe gliss kura, loreala?

Ja używam waxa, bo nie zawiera slsów, ale nie da się go dostać w R.

cudo <3
Oh Peggy Brown jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 07:41   #1115
1315
Raczkowanie

Cytat:
Ja sobie bardzo chwalę profesjonalną serię Joanny z Jedwabiem, co prawda opakowania ogromne, ale cena zachęcająca. Używam z tej serii na przemiennie maskę z odżywką, jestem zadowolona, ale niestety ocena zawsze jest sprawą indywidualną. Kupuję te kosmetyki najczęsciej w pobliskim sklepie dla fryzjerów, ale jest też sklep internetowy, niestety koszty przesyłki przewyższają wartość zamówienia.

http://www.sklepjoanna.pl/category/1...jedwabiem.aspx
Stary 2011-06-20, 07:52   #1116
Isilindil
Jestem groszek... ;)

Cytat:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...sk.html&next=1
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...ka.html&next=1
ale nie są dostępne w rossmanie...

plus tangle teezer

Za ciemny podkład? Tapeta? Zajrzyj na forum mineralne

Edytowane przez Isilindil
Czas edycji: 2011-06-20 o 07:58
Isilindil jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 07:54   #1117
75ddc484932d6abe74127785cb7415263f83996c
Konto usunięte

A nowej gazetki oczywiście na stronie nie ma.
75ddc484932d6abe74127785cb7415263f83996c jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-06-20, 07:55   #1118
Francuska Fantazja
Zadomowienie

GG do Francuska Fantazja

Cytat:
Joanna serum z apteczki babuni. Z moimi włosami daje sobie radę nawet po samym szamponie Babydream

Francuska Fantazja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 08:35   #1119
LeejdiNaati
Zakorzenienie

[1=75ddc484932d6abe7412778 5cb7415263f83996c;2762289 2]A nowej gazetki oczywiście na stronie nie ma.[/QUOTE]
Nawet w TT nie było i nie ma
Stary 2011-06-20, 08:40   #1120
miesiakk
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez maddzia007 Pokaż wiadomość
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ny.html&next=1
Ja mam ten peeling z AA. Jest fajny ale skóra zaraz po jego użyciu jest mocno zaczerwieniona i jakby trochę podrażniona, ale później już jest OK
też słyszałam, ze ten jest super
ale jeszcze nie używałam
miesiakk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 08:41   #1121
malina333
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 1315 Pokaż wiadomość
Ja sobie bardzo chwalę profesjonalną serię Joanny z Jedwabiem, co prawda opakowania ogromne, ale cena zachęcająca. Używam z tej serii na przemiennie maskę z odżywką, jestem zadowolona, ale niestety ocena zawsze jest sprawą indywidualną. Kupuję te kosmetyki najczęsciej w pobliskim sklepie dla fryzjerów, ale jest też sklep internetowy, niestety koszty przesyłki przewyższają wartość zamówienia.

http://www.sklepjoanna.pl/category/1...jedwabiem.aspx
ja mam odżywkę w sprayu ale jakoś nic nie robi z włosami. Dla mnie lepsze są odżywki dwufazowe gliss kur, loreal
Cytat:
Napisane przez Isilindil Pokaż wiadomość
mam TT i wolę zwykły grzebień za 3zł z Rossmana
ta szczotka u mnie kompletnie się nie sprawdza :/

Rośnijcie
malina333 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-20, 08:44   #1122
19agusia91
Zakorzenienie

Ja mam szczotę z naturalnego włosi,a jest świetna. Ja mam z Kai, ale ostatnio u babci czesałam sobie włosy taką szczotkę z Avonu, tez niby z włosia i baaardzo przyjemnie się nią rozczesuje. A mam włosy za talię.
Hula Hop
440/5000 minut
19agusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 08:46   #1123
Oh Peggy Brown
Zakorzenienie

Isilindil, u mnie też tangle teezer się nie sprawdza. Jest miękki i się ugina pod włosami i wcale ich nie rozczesuje :/

Miałam też z naturalnego włosia, ale niestety do włosów ciężkich do rozczesania nie nadaje się..

cudo <3
Stary 2011-06-20, 08:47   #1124
malina333
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oh Peggy Brown Pokaż wiadomość
Isilindil, u mnie też tangle teezer się nie sprawdza. Jest miękki i się ugina pod włosami i wcale ich nie rozczesuje :/

Miałam też z naturalnego włosia, ale niestety do włosów ciężkich do rozczesania nie nadaje się..
do tego po TT włosy się puszą i elektryzują :/

Rośnijcie
Stary 2011-06-20, 08:50   #1125
Oh Peggy Brown
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malina333 Pokaż wiadomość
do tego po TT włosy się puszą i elektryzują :/
Chociaż by mi to nie przeszkadzało gdyby rzeczywiście dobrze rozczesywała ;/ ale nią się po prostu nie da rozczesać grubych, gęstych, kręconych włosów. Żałuję wydanej kasy...

cudo <3
Stary 2011-06-20, 08:52   #1126
malina333
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oh Peggy Brown Pokaż wiadomość
Chociaż by mi to nie przeszkadzało gdyby rzeczywiście dobrze rozczesywała ;/ ale nią się po prostu nie da rozczesać grubych, gęstych, kręconych włosów. Żałuję wydanej kasy...
ja mam cienkie i delikatne ale z moimi też sobie nie daje rady :/ strata kasy

gdzie ta gazetka

Rośnijcie
Stary 2011-06-20, 09:00   #1127
nikola07
Raczkowanie

GG do nikola07

jak przestanie padać to się przejdę do sklepu po gazetkę
nikola07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 09:01   #1128
malina333
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nikola07 Pokaż wiadomość
jak przestanie padać to się przejdę do sklepu po gazetkę

a wiesz może coś o nowych CND?

Rośnijcie
Stary 2011-06-20, 09:05   #1129
nikola07
Raczkowanie

GG do nikola07

Cytat:
Napisane przez malina333 Pokaż wiadomość

a wiesz może coś o nowych CND?
Nic nie ma na razie.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-20, 09:17   #1130
aggo_di
Wtajemniczenie

Używam odżywki dove w granatowym opakowaniu ( nie wiem, czy damage care, czy intense care, bo w przypływie czasu pod prysznicem odkleiłam naklejkę )

i rozczesuję od razu grzebieniem o szerokim rozstawie zębów (mam z avonu, ale w rossmanie pewnie też są)

mi wystarcza
aggo_di jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 09:27   #1131
nikola07
Raczkowanie

GG do nikola07

Idę po gazetkę, jak wrócę to Wam wrzucę, chyba że ktoś mnie uprzedzi
Stary 2011-06-20, 09:27   #1132
spika
Raczkowanie

U mnie w Rossmanie gazetki brak, ale półki z produktami nie były pozbawione cen promocyjnych. Widziałam żel Unimila i Durexa na promocji, testy ciążowe Facelle, farby do włosów www Delia i przecenę kremu oliwkowego do ciała Isana (za 6,99). Oczywiście było więcej obniżek, nie tylko te wymienione przeze mnie powyżej.
spika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 09:39   #1133
6f478752bd2871e8cc7e64201f2c815878556baf_60bff672628d8
Konto usunięte

a ja z peelingów enzymatycznych polecam dax perfecta- taka biała tubka.
6f478752bd2871e8cc7e64201f2c815878556baf_60bff672628d8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 09:43   #1134
b1bd50e8771e4d005ddabfab0757352dcbc0d4f7
Konto usunięte

Spika to ładnie a sama miałam się wybrać do Rossa po gazetkę... Ładnie sobie z nami w kulki lecą :[
b1bd50e8771e4d005ddabfab0757352dcbc0d4f7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 09:46   #1135
19agusia91
Zakorzenienie

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=257477

Polecam ten peeling enzymatyczny, jest świetny!
Hula Hop
440/5000 minut
19agusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 09:50   #1136
aktogimka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nikola07 Pokaż wiadomość
Idę po gazetkę, jak wrócę to Wam wrzucę, chyba że ktoś mnie uprzedzi
Mam nadzieję, że prędko wrócisz z gazetką. Muszę coś pooglądać.
Cytat:
Napisane przez spika Pokaż wiadomość
U mnie w Rossmanie gazetki brak, ale półki z produktami nie były pozbawione cen promocyjnych. Widziałam żel Unimila i Durexa na promocji, testy ciążowe Facelle, farby do włosów www Delia i przecenę kremu oliwkowego do ciała Isana (za 6,99). Oczywiście było więcej obniżek, nie tylko te wymienione przeze mnie powyżej.
Nie pamiętasz ile kosztowały te żele Durexa? Nowe czy wyprzedaż starych?

aktogimka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 09:54   #1137
kootek_mamrotek
Zakorzenienie

GG do kootek_mamrotek

ja polecam peeling enzymatyczny z Lirene - teraz jest jeszcze 25 % więcej w tubce
Stary 2011-06-20, 09:58   #1138
aga_tka_2
Zakorzenienie

GG do aga_tka_2

Dziewczyny właśnie wróciłam z zakupów i byłam też w rossmannie gdzie pytałam o nową gazetkę. Poinformowano mnie, że obecna promocja jest "bezgazetkowa", a czy gazetka będzie dostępna w formie elektronicznej pani nie miała pojęcia.

aga_tka_2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 09:59   #1139
aktogimka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aga_tka_2 Pokaż wiadomość
Dziewczyny właśnie wróciłam z zakupów i byłam też w rossmannie gdzie pytałam o nową gazetkę. Poinformowano mnie, że obecna promocja jest "bezgazetkowa", a czy gazetka będzie dostępna w formie elektronicznej pani nie miała pojęcia.
Grrr!

aktogimka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 10:04   #1140
vanadis
Wtajemniczenie

oj dziewczyny jestem tak zakręcona że poezja ... używam podkładu manhattan i mnie zaniepokoiło że ma zniknąć z półek możecie mi napisać skąd takie informacje posiadacie ?

ja będę dzisiaj w dwóch rossmanach więc może gdzieś znajdę gazetkę i jeśli do wieczora mieć mie będziecie to wstawię
vanadis jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości