|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Butle i cycusie czyli wiosenne synki i córusie - majowo-czerwcowe mamy 2011 |
|
3 | 6,82% |
| My jesteśmy mega sexy mamusie a z nami nasze śliczne dzidziusie. V-VI 2011 |
|
3 | 6,82% |
| Oto nasze cudowne dzidziusie a my jesteśmy spełnione mamusie. V-VI 2011 |
|
0 | 0% |
| Pieluchy, butelki, nieprzespane noce... bardzo kochamy nasze brzdące. V-VI 2011 |
|
3 | 6,82% |
| Zawartości naszych brzuszków już tulimy przy serduszku. Mamusie V-VI 2011 |
|
12 | 27,27% |
| Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 |
|
23 | 52,27% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona pierwsza :)
mamaoptymistka my kompiemy w balneum, troszke drogi preparat ale naprawde dobry. Oliatum jest jeszcze ok. Dodatkowo po kąpieli natłuszczam go całego parafinką.
mimbi my ciemnieniuszki nie mamy ale znajoma farmaceutka poleciła, gdyby cos, mustele zel do mycia ciała i głowy. Na 2 h przed kapiela posmarować główke i w kapieli spłukać. Ten zel tez nie jest tani ale moze na all kupisz jakiś mały tester. |
|
|
|
#3122 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=dorkabl;27623764]mamaoptymistka my kompiemy w balneum,
a dałabyś linka którego używasz bo na allegro jest tego mnóstwo ???
|
#3123 |
|
Zadomowienie
|
a macie cynk na jakies dobre wypełnienie do pościeli. Moze drewex? Bo moje dziecko spi pod kocykiem - biedactwo!
mamaoptymistka kochana, za patent z gumką na rece zeby pamietac z którego cyca karmiłam WSZYSTKO ![]() http://allegro.pl/balneum-baby-basic...659461323.html ja mam ten, wziełam pierwszego lepszego sprzedawce. Sa opcje, ze jesli skóra atopowa, ze dla wrażliwej. Założyłam ze nic sie nie bedzie działo i kupiłam wersje podstawową
|
|
|
|
#3124 |
|
Zakorzenienie
|
Niestety z wlasnego doswiadczenia (AZS) wiem, ze jak cos myje, to wysusza, a jak natluszcza to nie myje. Moja propozycja - uzywaj jeden dzien emolientow do kapieli (Oilaltum, Balneum, Emolian - tego jest od groma albo po prostu dodawaj do kapieli zwykla oliwke), a nastepnego dnia plyn do kapania. Emolientem nie umyjesz dobrze wloskow, a nie wolno uzywac zadnych srodkow myjacych razem z emolientem, bo on wtedy nie natluszcza. Mam nadzieje, ze wyjasnilam i nie jest to jakies chaotyczne.
|
|
|
|
#3125 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas jest podobnie ja czasem nerwicy dostaje a tz usypia w momencie Cytat:
![]() my tez w nivei kapiemy jak sebkowi łuszczyła sie po porodzie skóra ze stópek to smarowałam alantanem i po 2 dniach było ok ![]() andziotku dla mnie takie karmienie w nocy to luksus nie daje mojego mleka w butelce juz od dawna i chyba nie bede dawac . gratuluje ze wasz zwiazek jest tak silny... jednak sadze ze dla wiekszosci par pojawienie sie dziecka jest ciezkim okresem... co do odbijania w nocy to daje go na zabke na piers i sama mam 2 poduszki pod głowa i jestem w pozycji pół siedacej. ewentualnie zginam nogi w kolanach i kłade go tak jakby miał lezaczek. i mu sie zazwyczaj odbija i zasypia nie jest w pozycji pionowej bo mi sie nie chce czasem siadam na łózku i przerzucam go przez bark ale rzadko.dajesz dalej infacol czy zmieniłas?? mi sie konczy 2 butelka i 3 razy dziennie zamoiast infacolu daje gripe water i fajnie mu po tym. nie wiem czy nie spróbowac odstawic infacolu i zobaczyc jak na samej gripe water bedzie reagował. ale Ci elaborat napisałam ![]() moje dziecko ulało dzis od 8 30 juz 8 razy nie wirem co mua teraz ma jeszcze czkawke
|
|
#3126 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do wypełnienia pościeli na takie upały może flanelę do środka włożyć. ---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- No to może rzeczywiście to naturalne że schodzi skórka. Spróbuje mu to smarować a jak nie kupię to Baleum.
|
|
#3127 |
|
Zakorzenienie
|
mimbi ale awatar zajefajny
![]() dziwne ze tak mało schudłas... mimo wszystko uwazam ze waga 63 kg nie jest waga wieloryba chyba ze ma sie 1,20 m wzrostu![]() fajnie ze wracacie do zywych ja jeszcze czuje ze do tego daleko...mi tz pare dni temu proponował zebym poszła spac do innego pokoju a on nakarmi małego sztucznym w nocy i tez zrezygnowałam. jak mogłabym spac bez mojego 5 kilogramowego krepelka kto by mnie w nocy obrzygal
|
#3128 | |||
|
Zakorzenienie
|
jak przeczytałam to pomyślałam że się upiłaś
![]() Cytat:
![]() Cytat:
mojej na początku też łuszczyły się nadgrastki Cytat:
za badania no i mądrze powiedziane zdanie !!!!!!!!!!!!!
|
|||
|
|
|
#3129 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3130 |
|
Zakorzenienie
|
U nas noc średnia.
Niby ładnie zasnął i spał od 22:00 do 0:40, ale potem pobudki co 2 h, więc średnio się wyspałam. A od 8 awanturę robił mój mały szkrab. Nie wiem, co mam robić, żeby chociaż trochę spał we własnym łóżku... Jeszcze niedawno dawał się do niego odłożyć, a teraz jak tylko go wkładam, to oczy jak 5zł i nie ma spania I spoko, ja sobie mogę siedzieć, a on może spać na moich rękach, ale wtedy nic nie mogę w domu zrobić... Poza tym... Czemu mu to łóżko nie pasuje? ![]() U nas ciemieniucha się zaczynała, smarowałam główkę oliwką na 15 minut przed myciem, potem mycie głowy i czesanie. Pomogło i po 3-4 dniach już nic nie było ![]() Nie wiem, co jeszcze miałam napisać, ale to dlatego, że jestem niewyspana, a pogoda do d..., chyba znów nigdzie nie wyjdziemy, bo pada. I dodatkowo usypia... Właśnie, mimbi ile Ty masz wzrostu? Bo ja (167cm) uważam, że 63kg to bardzo porządna waga ![]() Sama mam 65kg w tej chwili
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15) Killer abs lvl 3 (9/10) Biegam (419,5 km) Rower (43 km) Zumba (13) Joga (2) Gluten, Sugar & Meat Free ![]() More water&vegetables 13/100 sugarfree days Edytowane przez matallewar Czas edycji: 2011-06-20 o 10:16 |
|
|
|
#3131 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3132 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a najczęściej jeden bek nie wystarcza bo dalej się pręży i muszę jeszcze jednego wydusić ![]() nienawidzę tego odbijania w nocy !!!!!!!!! a infacol podaje nadal, jakoś boję się odstawić żeby znowu cyrków nie było .... a ile tego gripe water podajesz ? Cytat:
a jak jakieś dziecko najada się z jednej piersi ??? to co ?? cały czas jedną ma karmić ??? Cytat:
|
|||
|
|
|
#3133 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny, czy któraś z Was używa może nosidełka dla takiego maluszka, bo ja przez tą terrorystkę nic w domu zrobić nie mogę?
|
|
|
|
#3134 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mam pytanie do mam które tak jak ja rodziły naturalnie ok 3 tyg temu. Czy was tez dziwnie boli przy sikaniu? Jak mi sie chce siusiu to nie nawala mi na pęcherz tylko tak jak by cewka moczowa ...a siusiałam 6 godzin po porodzie, cewnikowana nie byłam...dziwnie mi... ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Jakie macie pościele? O wkład, nie o poszewkę mi chodzi? Zwykłe jakieś macie czy cos specjalnego? |
|
|
|
|
#3135 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
U nas nocka spokojna, mała spała od 22:30 do 5:30, z przerwa godzinna ok. 3 na stekanie, w ogóle spała niespokojnie, popłakiwała, stękała Od wczoraj jest jakas bardzo spokojna - oby tylko sie nie rozchorowała ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3136 |
|
Zakorzenienie
|
andziotku u nas też czasem nawet 5 beków jest
w nocy przyznam szczerze nie kontroluje tego aż tak mocno bo spie i nie kumam a wszystko robie na autopilocie![]() no i czasem mu sie odbije jak tylko lezy a czasem go masuje po pleckach. jak widze ze sie wierci i kreci i wiem ze zqa chwile beknie to daje go do pozycji bardziej pionowej. co do gripe water to daje 3 razy dziennie 5 ml podaje tą pipetką z infacolu tylko mam wrazenie ze ma bardzao ostry smak i mały sie tak dławi troche;/
|
#3137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też taki jakby nacisk czułam jakiś czas po porodzie, ale samo przeszło |
|
|
|
|
#3138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój stękacz znów stęka i to nawet przy cycku Je 10 minut i wypluwa, a za 2h znów WIELKI GŁÓD
|
|
|
#3139 |
|
Zakorzenienie
|
ale okropna pogoda
![]() szaro buro i ponuro nie wiem czy pójde dzis na spacer bo mam wrazenie ze za chwile niezla ulewa będzie. mały nie chce spac ![]() leży w bujaku i stęka. wibracja mu sie skończyłą bo bateria padła. w ogole nie mam pieczywa i na śniadanie zjadłam pół paczki herbatników z boedronki i danio - nie ma to jak zróżnicowana dieta ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- czy mogę mieć nadzieję ze moje dziecko bedzie kiedys jadło np co 4 godz??? nadal mi sie zdarza ze czasem chce co godz i co mam mu zrobic jak głodny...
|
#3140 |
|
Zadomowienie
|
cześć mamusie i brzuchatki
![]() dzisiaj po nocce mam dość, zamiast się wczoraj porządnie po południu wyspać to siedziałam, Młody o 22 padł, potem o 2 pobudka i później co półtorej godziny, pił trochę i spał dalej, a ja jak zombi się czułam. wstałam o 9 ale zaraz chyba pójdę jeszcze kimać póki dzidziuń śpi. Anusia trzymam ![]() pogoda dzisiaj jest do d***, wieje, kropi i jest mega brzydko
|
#3141 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
![]() widziałam, ze wspomnialyscie o Fridzie, my wczoraj kupilismy ten sprzet bo mala ma zatkany nosek i niestety koncowka nie miesci sie w jej dziurce od nosa takze poki co Frida nie zdaje u nas egzaminu, moze tez dlatego, ze Daria ma maly katarek. Poskutkowala natomiast sol fizjologiczna wpuszczona do noska, a pozniej pozycja na brzuszku ![]() poza tym boli mnie piers od spodu...daje małej ja bardzo czesto, ale mimo wszystko boli. Masowalam wczoraj i nic, przykladam zimne i pomaga na chwile, mam nadzieje, ze mi to przejdzie niedlugo a Daria jak Franek mamy - ciagle by chciala siedizec przy cycu![]() nocki u nas spokojne, choc wiadomo, ze jak sie rozbudzam to nie jest fajnie na szczescie mamy z mezem podzial obowiazkow - on przewija, ja karmie
|
#3142 |
|
Zadomowienie
|
eweska te zdjęcia są super - i jakie wypasione widoki
|
#3144 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ola skonczyla 2 miesiace ale ja jestem glup[ia, postarzam moja corke becikowe odebrane, moge isc na zakupy ![]() nie no zartuje musze jej kupic cos na 68 bo sie nie miesci w 62 kluska mała ![]() aha dziosiaj buzia wyglada trgicznie jutro lekarz i na bank skaza bialkowa biedna corenka cala glowke ma nawet w plamach ![]() dobra pracuje dalej mam tyle roboty, ze tone w papierach niech tenm rok szkolny sie skonczy bo mam dosc... tak, uwielbiam swoja prace
|
|||
|
|
|
#3145 |
|
Zadomowienie
|
Grazin !!! zapomniałam o bateriach! jutro przyjdzie leżaczek z FP, jakie tam wchodzą? Trzeba zakupić!
|
|
|
|
#3146 |
|
Raczkowanie
|
UWAGA !!
Zrobiłam Adrianowi 150 ml mm. Zobaczymy czy zje. ![]() Aguś dzięki za przypomnienie ![]() Co do skazy to muszę iść po receptę na mleczko do pediatry
|
#3147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurde no ale czemu dopiero po 2 miesiacach to wyszlo ![]() tak mi jej szkoda cala buzka jej sie luszczy |
|
|
|
|
#3148 |
|
Moderatoreska
|
Dzięki
![]() Jak chcecie to możecie zagłosować, głosuje się za pomocą gwiazdek tak jak ocenia się wątki, czyli opcja koło wyszukiwarki wątku i narzędzi ![]() Na blogu dla zainteresowanych jest makijaż na siostrzenicy mojego męża, szła na wesele w sobotę i poprosiła mnie o makijaż ![]() Jak dobrze, że mam synka poszedł na zakupy, bo ja bym sama dziś nie wyszła, wieje jak nie wiem, pewnie będzie padało i jest chłodno. Chłopcy pomarudzili i przysypiają ![]() Bartulek nadgania brata i też już ładnie trzyma główeczkę w górze Edytowane przez eweska Czas edycji: 2011-06-20 o 11:11 |
|
|
|
#3149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3150 |
|
Rozeznanie
|
dziewczynki mam pytanko czy ten bujaczek z lewkiem ktory ma paulizia jest taki NAJ bo mysle nad kupnem i nie wiem czy ten czy inny..........
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:07.

walczę z nią po 2,5 godz a ona nic. Od przyjścia ze szpitala TŻ był ze mną i on ją usypiał, a że dzisiaj szedł do pracy to ja chciałam sama ją uśpić, żeby biedak się wyspał. Po 2 godzinach poddałam się wpadając w rozpaczliwy płacz (ach te hormony) więc TŻ wstał i w 15 minut ją uśpił, uspokoił mnie i jak zombi poszedł do pracy. Już robię wszystko to co on, a jednak mi nie idzie 
czasem siadam na łózku i przerzucam go przez bark ale rzadko.
nie wirem co mu

Czekamy na Ciebie fasolko
takze poki co Frida nie zdaje u nas egzaminu, moze tez dlatego, ze Daria ma maly katarek. Poskutkowala natomiast sol fizjologiczna wpuszczona do noska, a pozniej pozycja na brzuszku
jak ten czas leci !!!!!! a pokaż nam swoją córunie bo dawno jej nie widzieliśmy 
02.08.2014