Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona pierwsza :) - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Butle i cycusie czyli wiosenne synki i córusie - majowo-czerwcowe mamy 2011 3 6,82%
My jesteśmy mega sexy mamusie a z nami nasze śliczne dzidziusie. V-VI 2011 3 6,82%
Oto nasze cudowne dzidziusie a my jesteśmy spełnione mamusie. V-VI 2011 0 0%
Pieluchy, butelki, nieprzespane noce... bardzo kochamy nasze brzdące. V-VI 2011 3 6,82%
Zawartości naszych brzuszków już tulimy przy serduszku. Mamusie V-VI 2011 12 27,27%
Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 23 52,27%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-20, 09:52   #3121
dorkabl
Zadomowienie

Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona pierwsza :)

mamaoptymistka my kompiemy w balneum, troszke drogi preparat ale naprawde dobry. Oliatum jest jeszcze ok. Dodatkowo po kąpieli natłuszczam go całego parafinką.

mimbi
my ciemnieniuszki nie mamy ale znajoma farmaceutka poleciła, gdyby cos, mustele zel do mycia ciała i głowy. Na 2 h przed kapiela posmarować główke i w kapieli spłukać. Ten zel tez nie jest tani ale moze na all kupisz jakiś mały tester.
dorkabl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 09:54   #3122
mamaoptymistka
Zadomowienie

[QUOTE=dorkabl;27623764]mamaoptymistka my kompiemy w balneum,

a dałabyś linka którego używasz bo na allegro jest tego mnóstwo ???
Stary 2011-06-20, 09:59   #3123
dorkabl
Zadomowienie

a macie cynk na jakies dobre wypełnienie do pościeli. Moze drewex? Bo moje dziecko spi pod kocykiem - biedactwo!

mamaoptymistka kochana, za patent z gumką na rece zeby pamietac z którego cyca karmiłam WSZYSTKO
http://allegro.pl/balneum-baby-basic...659461323.html

ja mam ten, wziełam pierwszego lepszego sprzedawce.
Sa opcje, ze jesli skóra atopowa, ze dla wrażliwej. Założyłam ze nic sie nie bedzie działo i kupiłam wersje podstawową
Stary 2011-06-20, 10:01   #3124
mimbi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamaoptymistka Pokaż wiadomość
W czym kąpiecie dzieci??? Ja mam Nivea płyn ale mały ma suche nadgarstki i kostki i nie wiem czy od płynu czy nie? Może macie jakiś fajny płyn który myje i natłuszcza???/
Niestety z wlasnego doswiadczenia (AZS) wiem, ze jak cos myje, to wysusza, a jak natluszcza to nie myje. Moja propozycja - uzywaj jeden dzien emolientow do kapieli (Oilaltum, Balneum, Emolian - tego jest od groma albo po prostu dodawaj do kapieli zwykla oliwke), a nastepnego dnia plyn do kapania. Emolientem nie umyjesz dobrze wloskow, a nie wolno uzywac zadnych srodkow myjacych razem z emolientem, bo on wtedy nie natluszcza. Mam nadzieje, ze wyjasnilam i nie jest to jakies chaotyczne.
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 10:02   #3125
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Napisane przez aniutka_85 Pokaż wiadomość
ja też znalazłam sposób, jak zaczyna się tak wiercić, to wyciągam jej butelkę, przytulam i delikatnie mówię, żeby się uspokoiła, czasami to pomaga, ale niekiedy jest tak, że nic ją nie uspokoi oprócz taty i jego większych ramion.

U nas nocka spokojna, tzn dziecko pięknie spało od 21 do 1 a później od 3 do 6.30. Za to mamusia popadła w jakąś depresję nocną. Mam okropnego doła, ponieważ nie potrafię własnego dziecka uśpić walczę z nią po 2,5 godz a ona nic. Od przyjścia ze szpitala TŻ był ze mną i on ją usypiał, a że dzisiaj szedł do pracy to ja chciałam sama ją uśpić, żeby biedak się wyspał. Po 2 godzinach poddałam się wpadając w rozpaczliwy płacz (ach te hormony) więc TŻ wstał i w 15 minut ją uśpił, uspokoił mnie i jak zombi poszedł do pracy. Już robię wszystko to co on, a jednak mi nie idzie teraz też walczę od 7 żeby usnęła. Ziewa tak, że mało mnie nie połknie a spać nie chce. Co ja robię nie tak????
moze dziecko czuje Twoje zdenerwowanie i dlatego nie zasypia. spróbuj wyluzowac i nie miej w głowie tylko jednej mysli ze musisz uspic jak najszybciej. tz pewnie podchodZi z wiekszym luzem i dlatego tak jest
u nas jest podobnie ja czasem nerwicy dostaje a tz usypia w momencie
Cytat:
hej
moja dzidzia spała ładnie w nocy
od 20,30-24,30
i potem tylko cyc i znów spał także jestem pozytywnie zaskoczona.

Co do facetów to jak w czwartek wyszłam to do wczoraj miałam doła bo brak wyobraźni jego plus moje niewyspanie i bóle u góry i na dole mnie przerastały. Miałam wrażenie że ciągle gdzie z domu ucieka, na szczęście w większości przypadków zabierał starszego syna. Od wczoraj jest lepiej. I oby tak zostało.

Myślę że faceci sobie wcale nie zdają sprawy z tego jak wiele musimy wycierpieć podczas porodu i po nim jak to dużo siły kosztuje. Oczekujemy że nam pomogą będą wspierać a niestety oni zapatrzeni w siebie.

W czym kąpiecie dzieci??? Ja mam Nivea płyn ale mały ma suche nadgarstki i kostki i nie wiem czy od płynu czy nie? Może macie jakiś fajny płyn który myje i natłuszcza???/
ja tez mam wrazenie ze moj z domu ucieka
my tez w nivei kapiemy
jak sebkowi łuszczyła sie po porodzie skóra ze stópek to smarowałam alantanem i po 2 dniach było ok

andziotku dla mnie takie karmienie w nocy to luksus nie daje mojego mleka w butelce juz od dawna i chyba nie bede dawac . gratuluje ze wasz zwiazek jest tak silny... jednak sadze ze dla wiekszosci par pojawienie sie dziecka jest ciezkim okresem...
co do odbijania w nocy to daje go na zabke na piers i sama mam 2 poduszki pod głowa i jestem w pozycji pół siedacej. ewentualnie zginam nogi w kolanach i kłade go tak jakby miał lezaczek. i mu sie zazwyczaj odbija i zasypia nie jest w pozycji pionowej bo mi sie nie chce czasem siadam na łózku i przerzucam go przez bark ale rzadko.
dajesz dalej infacol czy zmieniłas?? mi sie konczy 2 butelka i 3 razy dziennie zamoiast infacolu daje gripe water i fajnie mu po tym. nie wiem czy nie spróbowac odstawic infacolu i zobaczyc jak na samej gripe water bedzie reagował.
ale Ci elaborat napisałam

moje dziecko ulało dzis od 8 30 juz 8 razy nie wirem co mu
a teraz ma jeszcze czkawke
Stary 2011-06-20, 10:05   #3126
mamaoptymistka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dorkabl Pokaż wiadomość
mamaoptymistka kochana, za patent z gumką na rece zeby pamietac z którego cyca karmiłam WSZYSTKO
Wczoraj rozmawiałam ze szwagierką która karmi już 9 m-cy i powiedziała że karmienie powinno się rozpoczynać od piersi na której się skończyło karmić, wiedziałyście o tym??? Ja nie?

Co do wypełnienia pościeli na takie upały może flanelę do środka włożyć.

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
ja tez mam wrazenie ze moj z domu ucieka
my tez w nivei kapiemy
jak sebkowi łuszczyła sie po porodzie skóra ze stópek to smarowałam alantanem i po 2 dniach było ok
No to może rzeczywiście to naturalne że schodzi skórka. Spróbuje mu to smarować a jak nie kupię to Baleum.
Stary 2011-06-20, 10:07   #3127
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

mimbi ale awatar zajefajny
dziwne ze tak mało schudłas... mimo wszystko uwazam ze waga 63 kg nie jest waga wieloryba chyba ze ma sie 1,20 m wzrostu
fajnie ze wracacie do zywych ja jeszcze czuje ze do tego daleko...
mi tz pare dni temu proponował zebym poszła spac do innego pokoju a on nakarmi małego sztucznym w nocy i tez zrezygnowałam. jak mogłabym spac bez mojego 5 kilogramowego krepelka kto by mnie w nocy obrzygal
Stary 2011-06-20, 10:08   #3128
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość
Ja sie zwazylam pierwszy raz po porodzie i jestem zalamana
jak przeczytałam to pomyślałam że się upiłaś i sobie myślę czemu taka załamana jesteś

Cytat:
Napisane przez 82anusia Pokaż wiadomość
U mnie pojawiły się skurcze, tak od około 4 w nocy coś się zaczęło dziać. niestety jeszcze nieregularne i nie chce panikować. Na razie są co 8-9 min, więc siedzę w domu i czekam. zaliczyłam już kąpiel i nie przeszło.
Wow, to zaciskam

Cytat:

może balsamuj czymś po kąpieli
mojej na początku też łuszczyły się nadgrastki

Cytat:
andziot byłam, z gula i u internisty (wykluczył przepukline) i u gina - zrobiłam dzis badania, czekam na wyniku. Nic mi w srodku nie zostawili, bo gin sprawdził. Mam powiększone wezły chłonne, ale goraczki nie ,ma więc do puki nie zobaczy wyników nie chciał dac antybiotyku.

MAM DZIECKO!!! i naprawdę reszta to są głupoty!
no to dobrze że coś ruszyłaś z tym, za badania

no i mądrze powiedziane zdanie !!!!!!!!!!!!!

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 10:08   #3129
mamaoptymistka
Zadomowienie

Cytat:
mimbi jak mogłabym spac bez mojego 5 kilogramowego krepelka kto by mnie w nocy obrzygal

Stary 2011-06-20, 10:14   #3130
matallewar
Zakorzenienie

U nas noc średnia.
Niby ładnie zasnął i spał od 22:00 do 0:40, ale potem pobudki co 2 h, więc średnio się wyspałam.
A od 8 awanturę robił mój mały szkrab.

Nie wiem, co mam robić, żeby chociaż trochę spał we własnym łóżku... Jeszcze niedawno dawał się do niego odłożyć, a teraz jak tylko go wkładam, to oczy jak 5zł i nie ma spania
I spoko, ja sobie mogę siedzieć, a on może spać na moich rękach, ale wtedy nic nie mogę w domu zrobić...
Poza tym... Czemu mu to łóżko nie pasuje?

U nas ciemieniucha się zaczynała, smarowałam główkę oliwką na 15 minut przed myciem, potem mycie głowy i czesanie. Pomogło i po 3-4 dniach już nic nie było

Nie wiem, co jeszcze miałam napisać, ale to dlatego, że jestem niewyspana, a pogoda do d..., chyba znów nigdzie nie wyjdziemy, bo pada. I dodatkowo usypia...

Właśnie, mimbi ile Ty masz wzrostu? Bo ja (167cm) uważam, że 63kg to bardzo porządna waga
Sama mam 65kg w tej chwili

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days

Edytowane przez matallewar
Czas edycji: 2011-06-20 o 10:16
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 10:17   #3131
dorkabl
Zadomowienie

Cytat:
Wczoraj rozmawiałam ze szwagierką która karmi już 9 m-cy i powiedziała że karmienie powinno się rozpoczynać od piersi na której się skończyło karmić, wiedziałyście o tym??? Ja nie?

Co do wypełnienia pościeli na takie upały może flanelę do środka włożyć.

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

No to może rzeczywiście to naturalne że schodzi skórka. Spróbuje mu to smarować a jak nie kupię to Baleum.
już widzę to zadowolenie na Twarzy mego syna jak mu tak pod czas karmienia cyce zmieniam :/
Stary 2011-06-20, 10:19   #3132
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
andziotku dla mnie takie karmienie w nocy to luksus nie daje mojego mleka w butelce juz od dawna i chyba nie bede dawac . gratuluje ze wasz zwiazek jest tak silny... jednak sadze ze dla wiekszosci par pojawienie sie dziecka jest ciezkim okresem...
co do odbijania w nocy to daje go na zabke na piers i sama mam 2 poduszki pod głowa i jestem w pozycji pół siedacej. ewentualnie zginam nogi w kolanach i kłade go tak jakby miał lezaczek. i mu sie zazwyczaj odbija i zasypia nie jest w pozycji pionowej bo mi sie nie chce czasem siadam na łózku i przerzucam go przez bark ale rzadko.
dajesz dalej infacol czy zmieniłas?? mi sie konczy 2 butelka i 3 razy dziennie zamoiast infacolu daje gripe water i fajnie mu po tym. nie wiem czy nie spróbowac odstawic infacolu i zobaczyc jak na samej gripe water bedzie reagował.
ale Ci elaborat napisałam
a mu się odbija jak tylko leży, bo ja to czasem muszę wytrząsać tego beka
a najczęściej jeden bek nie wystarcza bo dalej się pręży i muszę jeszcze jednego wydusić
nienawidzę tego odbijania w nocy !!!!!!!!!

a infacol podaje nadal, jakoś boję się odstawić żeby znowu cyrków nie było ....
a ile tego gripe water podajesz ?

Cytat:
ja zawsze robie tak, że jak jakiejś nie dopije do końca to zaczynam od tej następnym razem, żeby wypiła całą, a jak wiem że obie wydoiła to zaczynam od drugiej

a jak jakieś dziecko najada się z jednej piersi ??? to co ?? cały czas jedną ma karmić ???

Cytat:
mi tz pare dni temu proponował zebym poszła spac do innego pokoju a on nakarmi małego sztucznym w nocy i tez zrezygnowałam. jak mogłabym spac bez mojego 5 kilogramowego krepelka kto by mnie w nocy obrzygal
mój mężul też tak proponuje, ale mi jakoś dziwnie podawać mm jak mam czym dziecko nakarmić

Stary 2011-06-20, 10:23   #3133
aniutka_85
Raczkowanie

dziewczyny, czy któraś z Was używa może nosidełka dla takiego maluszka, bo ja przez tą terrorystkę nic w domu zrobić nie mogę?
aniutka_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 10:34   #3134
dorkabl
Zadomowienie

Cytat:
dziewczyny, czy któraś z Was używa może nosidełka dla takiego maluszka, bo ja przez tą terrorystkę nic w domu zrobić nie mogę?
tak, puki nie dojdzie kurier z leżaczkiem wkładam go do fotelika samochodowego...ale dopiero od wczoraj :P wiec nie bijcie

Mam pytanie do mam które tak jak ja rodziły naturalnie ok 3 tyg temu. Czy was tez dziwnie boli przy sikaniu? Jak mi sie chce siusiu to nie nawala mi na pęcherz tylko tak jak by cewka moczowa ...a siusiałam 6 godzin po porodzie, cewnikowana nie byłam...dziwnie mi...

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

Jakie macie pościele?
O wkład, nie o poszewkę mi chodzi? Zwykłe jakieś macie czy cos specjalnego?
Stary 2011-06-20, 10:35   #3135
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Dzień dobry
U nas nocka spokojna, mała spała od 22:30 do 5:30, z przerwa godzinna ok. 3 na stekanie, w ogóle spała niespokojnie, popłakiwała, stękała Od wczoraj jest jakas bardzo spokojna - oby tylko sie nie rozchorowała

Cytat:
ja też znalazłam sposób, jak zaczyna się tak wiercić, to wyciągam jej butelkę, przytulam i delikatnie mówię, żeby się uspokoiła, czasami to pomaga, ale niekiedy jest tak, że nic ją nie uspokoi oprócz taty i jego większych ramion.

U nas nocka spokojna, tzn dziecko pięknie spało od 21 do 1 a później od 3 do 6.30. Za to mamusia popadła w jakąś depresję nocną. Mam okropnego doła, ponieważ nie potrafię własnego dziecka uśpić walczę z nią po 2,5 godz a ona nic. Od przyjścia ze szpitala TŻ był ze mną i on ją usypiał, a że dzisiaj szedł do pracy to ja chciałam sama ją uśpić, żeby biedak się wyspał. Po 2 godzinach poddałam się wpadając w rozpaczliwy płacz (ach te hormony) więc TŻ wstał i w 15 minut ją uśpił, uspokoił mnie i jak zombi poszedł do pracy. Już robię wszystko to co on, a jednak mi nie idzie teraz też walczę od 7 żeby usnęła. Ziewa tak, że mało mnie nie połknie a spać nie chce. Co ja robię nie tak????
To pewnie przez nerwy, ty się denerwujesz i dziecko też

Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość

Znalezlismy patent na mleko AR! Kupilismy te smoczki wieloprzeplywowe i sprawdzaja sie u nas super, nic sie nie zatyka i nie leje po brodzie, dziecko najedzone i malo ulewek. Do tego kupilismy takie mieszadlo do mleka do kawy bo mielismy straszny problem, zeby to mleko prawidlowo rozrobic i TZ robil je np.20 minut machajac lyzeczka. Wiec teraz idzie akcja spieniacz do mleka + smoczek wieloprzeplywowy i jest ok. Tylko trzeba w wiekszych butelkach robic to mleko, bo sie spienia na kilka centymetrow, ale przynajmniej nie ma grudek i nic sie nie zatyka.
Kupa nadal zielona, mikroba nie bylo w siuśkach, ale znowu mamy nosek przytkany (chociaz fridolec nic nie wyciaga, hmmm). Do dziewczyn, ktore pytaly o Fride - jesli dziecko naprawde ma katar i giluny, to Frida je spokojnie wyciagnie. Natomiast jesli tylko jest jakies swiszczenie i przytkanie, jak teraz u nas, i Frida nie ciagnie, to znaczy ze to sa jakies mikroglutki.
Ja wczoraj kupilam smoczki 6+ ale niestety u nas nie zdały egzaminu , dziura jest większa, ale mała nie potrafi tego smoczka zassac, trudno zostajemy przy 1
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 10:37   #3136
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

andziotku u nas też czasem nawet 5 beków jest w nocy przyznam szczerze nie kontroluje tego aż tak mocno bo spie i nie kumam a wszystko robie na autopilocie
no i czasem mu sie odbije jak tylko lezy a czasem go masuje po pleckach. jak widze ze sie wierci i kreci i wiem ze zqa chwile beknie to daje go do pozycji bardziej pionowej.
co do gripe water to daje 3 razy dziennie 5 ml podaje tą pipetką z infacolu tylko mam wrazenie ze ma bardzao ostry smak i mały sie tak dławi troche;/
Stary 2011-06-20, 10:38   #3137
andziot
Zakorzenienie

Cytat:

Mam pytanie do mam które tak jak ja rodziły naturalnie ok 3 tyg temu. Czy was tez dziwnie boli przy sikaniu? Jak mi sie chce siusiu to nie nawala mi na pęcherz tylko tak jak by cewka moczowa ...a siusiałam 6 godzin po porodzie, cewnikowana nie byłam...dziwnie mi...

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

Jakie macie pościele?
O wkład, nie o poszewkę mi chodzi? Zwykłe jakieś macie czy cos specjalnego?
pościel - zwykła, ale moja śpi pod kocem
też taki jakby nacisk czułam jakiś czas po porodzie, ale samo przeszło

Stary 2011-06-20, 10:42   #3138
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Ja w takich momentach używam chusty. Ale ona jest od urodzenia.

Mój stękacz znów stęka i to nawet przy cycku Je 10 minut i wypluwa, a za 2h znów WIELKI GŁÓD

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 10:44   #3139
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

ale okropna pogoda
szaro buro i ponuro nie wiem czy pójde dzis na spacer bo mam wrazenie ze za chwile niezla ulewa będzie.
mały nie chce spac
leży w bujaku i stęka. wibracja mu sie skończyłą bo bateria padła.
w ogole nie mam pieczywa i na śniadanie zjadłam pół paczki herbatników z boedronki i danio - nie ma to jak zróżnicowana dieta

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

czy mogę mieć nadzieję ze moje dziecko bedzie kiedys jadło np co 4 godz??? nadal mi sie zdarza ze czasem chce co godz i co mam mu zrobic jak głodny...
Stary 2011-06-20, 10:45   #3140
Klaterina
Zadomowienie

cześć mamusie i brzuchatki

dzisiaj po nocce mam dość, zamiast się wczoraj porządnie po południu wyspać to siedziałam, Młody o 22 padł, potem o 2 pobudka i później co półtorej godziny, pił trochę i spał dalej, a ja jak zombi się czułam. wstałam o 9 ale zaraz chyba pójdę jeszcze kimać póki dzidziuń śpi.

Anusia trzymam

pogoda dzisiaj jest do d***, wieje, kropi i jest mega brzydko
Stary 2011-06-20, 10:47   #3141
JanuszAgnieszka
Wtajemniczenie

hej
widziałam, ze wspomnialyscie o Fridzie, my wczoraj kupilismy ten sprzet bo mala ma zatkany nosek i niestety koncowka nie miesci sie w jej dziurce od nosa takze poki co Frida nie zdaje u nas egzaminu, moze tez dlatego, ze Daria ma maly katarek. Poskutkowala natomiast sol fizjologiczna wpuszczona do noska, a pozniej pozycja na brzuszku

poza tym boli mnie piers od spodu...daje małej ja bardzo czesto, ale mimo wszystko boli. Masowalam wczoraj i nic, przykladam zimne i pomaga na chwile, mam nadzieje, ze mi to przejdzie niedlugo a Daria jak Franek mamy - ciagle by chciala siedizec przy cycu

nocki u nas spokojne, choc wiadomo, ze jak sie rozbudzam to nie jest fajnie na szczescie mamy z mezem podzial obowiazkow - on przewija, ja karmie

Teraz czekamy na Karolinkę - 27/40
JanuszAgnieszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 11:00   #3142
Klaterina
Zadomowienie

eweska te zdjęcia są super - i jakie wypasione widoki
Stary 2011-06-20, 11:01   #3143
andziot
Zakorzenienie

UU mam pełne a mała śpi

Stary 2011-06-20, 11:02   #3144
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
agus już 3 miesiące jak ten czas leci !!!!!! a pokaż nam swoją córunie bo dawno jej nie widzieliśmy
a co już potrafi ???

moria fajne jet to, że jakoś znajdujemy sposoby na te nasze dzieci, my się uczymy ich a one nas niby takie maleńkie istotki a mają już swoje upodobania i charakterki

Dzień dobry,
zimno, szaro .......
nocka jakaś dziwna - mała się budziła po 2h, raz mężul ją uspokoił i zasnęła bez U
więc nie wiem o co chodziło, bo jakoś się nie prężyła ani nic ...
a ja przez te cyrki niewyspana

( Zosia wylała mi inkę na kompa i mi dziwnie Shift działa )
Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Aguś chyba 2 miesiące

Moim chłopcy dzisiaj mają 8 tygodni, a za 5 dni 2 miesiące

Dzień dobry
Nocka jak zwykle, wstaliśmy sobie 10 minut temu, Wiktor się zajada właśnie, Bartuś grzecznie czeka :P Gdyby płakał, starszy by go nakarmił, ale nie ma takiej potrzeby.
Pogoda dziś znowu brzydka i zimno :/
Cytat:
superrrr
gratuluje i witam w gronie niemowlaków

CZY JEST JAKIŚ ZWIĄZEK KTORY NIE UCIERPIAŁ PO URODZENIU SIĘ DZIECKA???
dziewczyny masakra... dziecko mialo nas zblizyc.... u nas na poczatku tak było a teraz masakra
czuje się jak matka samotnie wychowująca dziecko

co Ty chodzisz z moim tż?
mamy identycznie
burak

co to łatwy plan? czemu ja nigdy nie mam czasu przeczytac tej ksiazki

hihi dlatego mam wyykupione ubezpieczenie laptopa na wypadek zalania hihi
jak wyschnie to powinno normalnie działać, wiem bo kiedys wylałam CAŁA kawe na klawiature lapka

aguś Twoja księzniczka ma juz 3 miesiae?? kiedy to zleciało??/ masakra gratuluje współczuje ze tyle pracujesz;/ ale chyba mimo wszystko to lubisz no nie?

SEBEK MA DZISIAJ MIESIĄC!!!!!!!!!!!

haha dzieki dziewczyny
Ola skonczyla 2 miesiace
ale ja jestem glup[ia, postarzam moja corke

becikowe odebrane, moge isc na zakupy
nie no zartuje
musze jej kupic cos na 68 bo sie nie miesci w 62 kluska mała

aha dziosiaj buzia wyglada trgicznie
jutro lekarz i na bank skaza bialkowa
biedna corenka
cala glowke ma nawet w plamach

dobra
pracuje dalej
mam tyle roboty, ze tone w papierach
niech tenm rok szkolny sie skonczy
bo mam dosc...

tak, uwielbiam swoja prace
Stary 2011-06-20, 11:04   #3145
dorkabl
Zadomowienie

Grazin !!! zapomniałam o bateriach! jutro przyjdzie leżaczek z FP, jakie tam wchodzą? Trzeba zakupić!
Stary 2011-06-20, 11:07   #3146
Martulka000
Raczkowanie

GG do Martulka000 Send a message via Skype™ to Martulka000

UWAGA !!
Zrobiłam Adrianowi 150 ml mm. Zobaczymy czy zje.
Aguś dzięki za przypomnienie
Co do skazy to muszę iść po receptę na mleczko do pediatry
24 kwietnia 2011 godz. 10:40
2900 gram i 54 cm

II kreseczki 09.05.2014
02.08.2014

Tylko ktoś kto rozumie i akceptuje Cię
Może być przyjacielem
Martulka000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 11:08   #3147
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martulka000 Pokaż wiadomość
UWAGA !!
Zrobiłam Adrianowi 150 ml mm. Zobaczymy czy zje.
Aguś dzięki za przypomnienie
Co do skazy to muszę iść po receptę na mleczko do pediatry
ile kosztuje ten nutramigen ??
kurde no ale czemu dopiero po 2 miesiacach to wyszlo
tak mi jej szkoda
cala buzka jej sie luszczy
Stary 2011-06-20, 11:09   #3148
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Napisane przez Klaterina Pokaż wiadomość
eweska te zdjęcia są super - i jakie wypasione widoki
Dzięki
Jak chcecie to możecie zagłosować, głosuje się za pomocą gwiazdek tak jak ocenia się wątki, czyli opcja koło wyszukiwarki wątku i narzędzi

Na blogu dla zainteresowanych jest makijaż na siostrzenicy mojego męża, szła na wesele w sobotę i poprosiła mnie o makijaż

Jak dobrze, że mam synka poszedł na zakupy, bo ja bym sama dziś nie wyszła, wieje jak nie wiem, pewnie będzie padało i jest chłodno.

Chłopcy pomarudzili i przysypiają
Bartulek nadgania brata i też już ładnie trzyma główeczkę w górze

Edytowane przez eweska
Czas edycji: 2011-06-20 o 11:11
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 11:13   #3149
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Grazin !!! zapomniałam o bateriach! jutro przyjdzie leżaczek z FP, jakie tam wchodzą? Trzeba zakupić!
taka jedna duza gruba jak do piecyka gazowego
Stary 2011-06-20, 11:14   #3150
monika21121984
Rozeznanie

GG do monika21121984

dziewczynki mam pytanko czy ten bujaczek z lewkiem ktory ma paulizia jest taki NAJ bo mysle nad kupnem i nie wiem czy ten czy inny..........
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości