|
|
#151 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Słowa przysięgi z ust wypływają, kolejne PMki z obrączkami śmigają - PM 2011, c
cześć
|
|
|
|
#152 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Słowa przysięgi z ust wypływają, kolejne PMki z obrączkami śmigają - PM 2011, c
|
|
|
|
#153 |
|
Raczkowanie
|
hej
![]() dawno mnie nie było Gratulacje dla wszystkich mężatek ![]() ![]() wybaczcie ale nie dam rady wszytskiego nadrobic ![]() u Nas sprawy ślubne ruszyly do przodu: bylismy u ksiedza, na dniu skupienia, u 1 spowiedzi, kupilam bielizne, buty i pozostalo mi jeszcze wybrac bizuterie
|
#154 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() (zazdroszcze butów... dla mnie wybór butów to klęska totalna!)
|
|
#155 |
|
Zakorzenienie
|
Mówisz i masz
RELACJA ![]() W piątek byliśmy na sali, żeby zawieźć wódeczkę i pozostały alkohol oraz winietki i rozpiskę,kto gdzie siedzi nad tą rozpiską oraz nad zawieszkami na wódkę siedziałam do 2 w nocy wiec rano byłam nieprzytomna. W nagrodę, że tak długo siedziałam poszłam sobie do kosmetyczki na pedicure i paznokcie, z których byłam mega niezadowolona, ale dzięki temu, że robiłam je w różnych salonach, kosmetyczka od pedicure mi je uratowała...ale i tak mi się połamały po porawinach ehhh Wieczorem wzieliśmy się za dmuchanie balonów-do ozdoby klatki. MASAKRA! nadmuchaliśmy całą rodziną około 100 balonów J jak się pozniej okazało-ślicznie to wyglądało.Dobra przyszła sobota wstałam po 7, zjadłam śniadanko, wypiłam kawkę i pojechałam z mama do fryzjera. Siedziałam tam do 11. Przyjechałam do domu i czekałysmy na wizazystkę. W międzyczasie tata zajął się dekoracją klatki J Chyba bardzo się stresował, bo nie chciał za szybko wracać do domu. Ja wziełam się za jedzenie obiadu hehh wszyscy się smiali, ze nic się nie stresuje., ze nie przypuszczali, ze ja taka spokojna będę J Na pierwszy ogień poszła mama-umalowała ją tak-> był wszędzie nawet mojemu tacie zdjęcie zrobił jak w gaciach parodował po mieszkaniu w połowie ubrana zaprosiliśmy fotografa, żeby robił zdjęcia z moich przygotowań J nawet nie wiem, kiedy pstrykał zdjęcia. Po ubraniu się, nie miałam co robić, więc babcia przyniosła mi taboret i siedziałam sobie na nim okrakiem i gadałam z fotografem. Z ciekawości zadzwoniłam do męża , żeby się dowiedzieć się co u niego, bo na 14.30 był umowiony zflorystą na przybranie auta. I dobrze, ze zadzwoniłam, bo mój mąż zapomniał kartki od spowiedzi więc dzwonił do kuzynki, żeby mu dowiozła. Pod swoim domem miał bramkę – około 20osób więc na bramce poszedł już karton wódki J Przyjechał do mnie do domu o 15.45 teście byli już wcześniej ale czekali na męża pod klatką. Na dzięń dobry była bramka. Poszły dwie butelki. Pierwszy wszedł Piotrek, gdzie przywitał go mój tata, a ja czekałam w pokoju na niego. Wszedł z mega bananem na buzi i pierwsze co mi powiedział, to to, że ślicznie wyglądam J on wyglądał -> ![]() ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Zaczęłiśmy wychodzić. Pod klatką grała już orkiestra i czekała na nas jeszcze jedna bramka. Poszły kolejne flaszki przepuścili nas i poszliśmy do auta. Dopiero wtedy zobaczyłam jak ładnie zostało ono przystrojone Godzina 16.45 P poszedł pod ołtarz a ja z tatą powoli ustawialiśmy się w Kosciele. Gosice wchodzili i czekali J Nadeszła godzina zero z tata parę minut wczesniej ustalilsmy, od której nogi zaczynamy, a jeśli przyszło co do czego to nie wiedzieliśmy z której ruszyć hehehe ale szliśmy powoli a ja cały czas się uśmiechałam na prawo i na lewo J Na wejściu grało Prawo Miłości wykonane przez scholę J pięknie! Doszłiśmy do P, tata powiedział mu: „ze oddaje mnie w dobre ręce”. Ścisnęli sobie dłonie, P pocałował mnie w dłonie i odprowadził na siedzenie. Zaczęła się msza-odprawiał ją mój wujek-brat mojej mamy. Nie czuliśmy się stresowani-ja nic a nic. Kazanie wujek wygłosił boskie-o kobiecie i mężczyźnie. Spytał się mężą w jaki sposób ja mu pomagam w życiu. A P wystrzeli, ze piorę, prasuje, gotuje Przyszła kolej na przysięgę-poszła nam gładko-nie pomylismy się, nie załamał nam się głos J Pozniej mogliśmy się pocałować. Jak to wujek powiedział, po pierwszym pocałunku, ze się tylko „macnęliśmy” wiec trzeba pocałunek powtórzyć. za drugim razem było już lepiej. Dostaliśmy brawa
|
|
|
|
#156 |
|
Zakorzenienie
|
Na „Ojcze nasz” wujek poprosił wszystkich, żeby wyszli z ławek i złapali się za rękę. W tym momencie odwróciłam się do gosici i zobaczyłam Kościół pełen ludzi trzymających się za ręce. Odmówiliśmy „Ojcze nasz”, przekazaliśmy sobie „znak pokoju”. coś pięknego
![]() Ślub dobiegał końca-w prezencie do wujka dostaliśmy pismo swięte-tłumaczenie z oryginału-piekne. Zagrali ave Maria na skrzypcach, pomodliliśmy się i zaczęły grac ograny marsz, wiec ruszyliśmy ku wyjscia-mega zadowoleni i całyt czas uśmiechnięci ![]() Zyczeń nie było konca! Matko ile osób było...końca nie było widać J była też jedna dziewczyna z łódzkiego wątku J Po zyczeniach pojechaliśmy na salę. Mój P jest kibicem łódzkiej drużyny i niestety nie mógł być na ostatnim meczu, bo grali akurat w momencie naszego slubu, więc kierowca podjechał pod stadion dowiedzieć się jaki wybnik J Mąż był mega zaskoczony J Dojechaliśmy do Sali-wszyscy już na nas czekali Zostalismy przywitani chlebem i solą oraz kieliszkami (wódka/woda) ja trafiłam na wodę-ale się wykrzywiłam tak bez popitki J Zaczęlismy zapraszac gosci na salę-słyszełismy tylko „ochy i achy” jak wchodzili gdy wszyscy już znaleźli swoje miejsca, zostało odspiewane pierwsze z wielu sto lat, wypiliśmy po szampanie i nadszedł rosól J Jedzenia było od groma oczywiście ja miałam ściśnięty żołądek więc niewiele zjadłam-ale odbiłam sobie na poprawinach,. Nadszedł moment na pierwszy taniec-wszystko piękni e szło, Az do momentu, aż P nie pomylił kroku i później poleciało....ale na szczęście już na sam koniec. Oczywiście dostaliśmy mega brawa J no bo jakże by inaczej. Zaraz po pierwszym tańcu zrobiliśmy podziękowania dla rodziców-zaskoczeni byli z prezentu J zatańczyliśmy w kółku i zaczeła się impreza. Wszyscy się bawili. nie było momentu, żeby parkiet był pusty. Byliśmy w szoku, ze wszyscy tak się dobrze bawią. Następny był tort-matko jaki pyszny!!!!! taki lekki i nie za słodki-coś pysznego-zszedł cały...goscie jedli po 2 kawałki J Na „Ojcze nasz” wujek poprosił wszystkich, żeby wyszli z ławek i złapali się za rękę. W tym momencie odwróciłam się do gosici i zobaczyłam Kościół pełen ludzi trzymających się za ręce. Odmówiliśmy „Ojcze nasz”, przekazaliśmy sobie „znak pokoju”. coś pięknego ![]() Ślub dobiegał końca-w prezencie do wujka dostaliśmy pismo swięte-tłumaczenie z oryginału-piekne. Zagrali ave Maria na skrzypcach, pomodliliśmy się i zaczęły grac ograny marsz, wiec ruszyliśmy ku wyjscia-mega zadowoleni i całyt czas uśmiechnięci ![]() Zyczeń nie było konca! Matko ile osób było...końca nie było widać J była też jedna dziewczyna z łódzkiego wątku Dark ze swoim mężem Dziękuję kochana!! Po zyczeniach pojechaliśmy na salę. Mój P jest kibicem łódzkiej drużyny i niestety nie mógł być na ostatnim meczu, bo grali akurat w momencie naszego slubu, więc kierowca podjechał pod stadion dowiedzieć się jaki wybnik J Mąż był mega zaskoczony J Dojechaliśmy do Sali-wszyscy już na nas czekali Zostalismy przywitani chlebem i solą oraz kieliszkami (wódka/woda) ja trafiłam na wodę-ale się wykrzywiłam tak bez popitki J Zaczęlismy zapraszac gosci na salę-słyszełismy tylko „ochy i achy” jak wchodzili gdy wszyscy już znaleźli swoje miejsca, zostało odspiewane pierwsze z wielu sto lat, wypiliśmy po szampanie i nadszedł rosól J Jedzenia było od groma oczywiście ja miałam ściśnięty żołądek więc niewiele zjadłam-ale odbiłam sobie na poprawinach,. Nadszedł moment na pierwszy taniec-wszystko piękni e szło, Az do momentu, aż P nie pomylił kroku i później poleciało....ale na szczęście już na sam koniec. Oczywiście dostaliśmy mega brawa J no bo jakże by inaczej. Zaraz po pierwszym tańcu zrobiliśmy podziękowania dla rodziców-zaskoczeni byli z prezentu J zatańczyliśmy w kółku i zaczeła się impreza. Wszyscy się bawili. nie było momentu, żeby parkiet był pusty. Byliśmy w szoku, ze wszyscy tak się dobrze bawią. Następny był tort-matko jaki pyszny!!!!! taki lekki i nie za słodki-coś pysznego-zszedł cały...goscie jedli po 2 kawałk ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Kolejne były oczepiny. Welon złapała moja przyjaciółka, która pobiera się we wrzesniu, natomiast muszkę – wujek P-stary kawaler J ubaw był ni ezły ![]() Po oczepinach świadek P wyszedł na środek Sali i poprosił swoja dziewczynę, aby tez wyszła i jej się oświadczył dostali mega brawa i odtańczyli taniec z nową parą młodą J I dalej trwała impreza Pierwsi goscie zaczeli wychodzić koło 3 J ostatni razem z nami-po 5. Na poprawinach punktualnie zjawiło się ¾ gości., Byliśmy w szoku jak się bawili. Az nam było przykro, jak musieliśmy isc do orkiestry i powiedziec, ze to ostatnia piosenka. Po weselu poszliśmy do hotelu J wykapalismy się, i zaczęliśmy otwierac prezenty, koperty i sprawdzac totki J później była pierwsza nasza wspólna noc jako małżeństwo Ogolnie uwazamy, ze wesele nam się udało J jesteśmy MEGA ZADOWOLENI!!!!! Pewnie o czymś zapomniałam-wybaczcie
|
|
|
|
#157 |
|
Zadomowienie
|
pieknie!!!!! przed chwila zrobilam sobie makijaz a łezka w oku mi sie zakreciła, świetna relacja i super ze wszytko sie udało, gratuluje!!!
klask i: ps: moze jakies fotki??
|
|
|
|
#158 |
|
Wtajemniczenie
|
piękna relacja
Jedyne co mi się nie podobało to oświadczyny świadka, ale to takie moje skrzywienie
|
#159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() szczerze - tez mi sie nie podobały...no ale cóż dobrze, ze trwały chwilkę i nikt o nich nie wspomina, wiec nie byly jakims znaczącym punktem naszego wesela
|
|
|
|
|
#160 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja w sumie nie wiem czy osobiście by mi przeszkadzało na moim weselu, ale pamiętam jak TŻ coś pobąkiwał o zaręczynach to od razu mu wybijałam z głowy oświadczyny na czyimś ślubie (chociaż nawet tego nie planował). Ten dzień powinien być dla młodych, a nie dla kogoś innego...
|
|
#161 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() fotek-brak musze zolestować rodzinę, zeby mi powysyłała ![]() ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#162 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#163 |
|
Zakorzenienie
|
Karola gratulacje
|
|
|
|
#164 |
|
Lena
|
to i ja sie witam w nowym wątku...
Karolinusienka- wszystkie najlepszego na nowej drodze zycia...
|
|
#166 | |
|
Zakorzenienie
|
Czesc.
Cytat:
Takiej wlasnie relacji oczekiwalam. Super wesele, przepiekna msza, ahh wszystko cudnie. Wzruszylam sie. Jeszcze raz wszystkiego Najlepszego
|
|
|
#167 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam i ja w kolejnej części
|
|
#168 |
|
Zakorzenienie
|
karolinusienka - przepiękna relacja
|
#169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i jeszcze raz gratulacje
|
|
#170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#171 |
|
Zadomowienie
|
karolinusienka- PRZESLICZNA RECENZJA
gratuluje pieknego slubu i wesela
|
#173 |
|
Zakorzenienie
|
chyba relacja ![]() hej wam szukam właśnie noclegu jakiegoś w Zakopanem, bo się tam w podróż poślubną wybieramy, może macie jakiś sprawdzony |
|
|
|
#174 |
|
Zakorzenienie
|
witam w nowej części
|
|
|
|
#175 |
|
Zakorzenienie
|
|
#176 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jaką ja mam ochotę, ale staram się trzymać moją dietę i nie podjadać za dużo. a o chipsach to już mogę zapomnieć. Cytat:
i podobnie jak pisały dziewczyny nie tyle sprawia mi radość jedzenie, ale samo gotowanie, szukanie nowych przepisów, zakupy ![]() ![]() ![]() klask i:Śliczna relacja...
|
||
|
|
|
#177 |
|
Wtajemniczenie
|
ide dziś do księdza umówić się na protokół
Proszę o kciukasy, żeby obyło się bez problemów
|
#178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I ty znajdziesz coś dla siebie
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:55.

wiec rano byłam nieprzytomna. W nagrodę, że tak długo siedziałam poszłam sobie do kosmetyczki na pedicure i paznokcie, z których byłam mega niezadowolona, ale dzięki temu, że robiłam je w różnych salonach, kosmetyczka od pedicure mi je uratowała...ale i tak mi się połamały po porawinach ehhh Wieczorem wzieliśmy się za dmuchanie balonów-do ozdoby klatki. MASAKRA! nadmuchaliśmy całą rodziną około 100 balonów J jak się pozniej okazało-ślicznie to wyglądało.
więc dzwonił do kuzynki, żeby mu dowiozła. Pod swoim domem miał bramkę – około 20osób 
tak bez popitki J Zaczęlismy zapraszac gosci na salę-słyszełismy tylko „ochy i achy” jak wchodzili
Dziękuję kochana!!
klask i:

musze zolestować rodzinę, zeby mi powysyłała 

czy tam teraz taką książkę gdzie matce syn zginął i wszędzie widzi napisy Nie umarł. Biorę kompa żeby Wam opowiedzieć, że złoczyńca mi masę schował a kulka za kompem 
chyba relacja