|
|
#1531 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Rozstanie z facetem, część XIX
Cytat:
![]() Aj olej go i tyle, swoją szanse, dawno dawno dawno temu zmarmował Fajnie, że Ci się układa![]() ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Cytat:
Eks mojego, na szczęście się już odczepiła, kogoś tam ma i siedzi cicho Mój utrzymuje kontakt, ze swoja pierwsza dziewczyną z czasów LO piszą do siebie smsy, chyba jest niegroźna ale mówie "chyba" bo jej nie znam. Zawsze to we mnie budzi jakies wątpliwości, ale przecież mu nie zabronie smsów pisać
|
|
#1532 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak coś to daj znać wcześniej-wygospodaruję czas ![]() Jedziemy na weekend z jego siostrą i szwagrem a czas na piwo zawsze się znajdzie
|
|
#1533 |
|
Raczkowanie
|
RACJA. ale trudno to zrozumieć. ale czemu DZWONIŁ zamiast napisać? zadał mi tym cios, czy nie domyślił się że jak usłyszę jego głos będzie mi gorzej?
|
|
|
|
#1534 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Poza tym powiedział wyraźnie, że Cię nie kocha, to jest najważniejsze, nie zmusisz go do miłości. Każda nie je, nie pije, lewno stoi na nogach, nie śpi.... Na wszystko potrzeba czasu, zobaczysz, że życie się poukłada. Tylko nie pisz do niego! Nie zaczynaj się kontaktować, bo bedziesz się zbierać wiele miesięcy do kupy. Najlepszy kontak z eksem to jego brak.
|
|
#1535 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]() Dzwonił, bo tak łatwiej i szybciej? Bo ma darmowe minuty? Bo jemu WALI, jak Ty się czujesz i tak jak w przypadku enjoy nie zależy mu na Twoim dobrze i szczęściu.
|
|
|
#1536 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
hmmmm ja jadłam wszystko... Lecz cierpiałam na mega bezsenność i płacz, lament i zgrzytanie zębów ! ![]() Najlepszym rozwiązaniem jest brak kontaktu, teraz to wiem. Żałuję, że pisałam. Lecz z jego strony powinno być jednoznaczne zerwanie kontaktu a nie mówienie słów, które padły przez co dawał mi nadzieję. Jestem na takim etapie, że pogodziłam się z tym. Zerwał na początku stycznia, a dopiero niedawno powiedział, że wiedział iż mnie zranił swoimi czynami, słowami, gestami, w szczególności pisząc mi smsy, że całował się z inną ! ![]() Tylko nie rozumiem jednego, dlaczego jest zazdrosny a przy tym chamski ? Nie powinnam się tym przejmować. Ale jak zinterpretować jego słowa ? |
|
|
|
|
#1537 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kobieto? po co ty go niańczysz? kopnij go w tyłek, bo wykorzystał manewry iz dobrze wiedział ze do niego wrócisz i go kochasz. Jestes za dobra dla niego.Powtarzam za DOBRA jestes dla niego. Chwytaj ta ksiażke w linku? tam masz coś na ten temat.Ja tez kiedys taka byłam i w pore się opamiętałam!Nigdy nie pokazuj facetowi słabości, nigdy nie mów ,,kocham cie''- to puste słowo!Ono niczego nie wyraża, facet powinien cie niesć na rękach a tak kłamie ci w zywe oczy wsiur jeden. Zerwij z nim bo i tak cie bedzie oklamywał...chocbym niewiem jakbys sie starała by tego nie robil ale wpadłas na wadliwy model faceta![]() http://www.scribd.com/doc/3272568/Ar...ni-kochaj-zozy ---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- Cytat:
najlepiej nie reagowac na jego smsy tylko natychmiast je usunąć a połaczenia od niego wyłączać czerwona słuchawką i powiedzieć ,,odezwał się palant'' i zapomnieć ![]() ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Cytat:
musze cie pochwalic ze dobrze piszesz, tu dziewczyny przezywaja szok porozstaniowy ze eks ich trzyma przy zyciu bo juz bez niego umierac idzie..bez sensu..co podpowiada wam intuicja dziewczyny? chce cie go miec z glowy zrób wszytsko by sie go pozbyc jak trzeba go olac, to lej, jak trzeba go unikac unikaj...dziewczyny odwagi troche ![]() ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- Cytat:
biedna...trzymaj sie nie poddawaj sie musisz pocierpieć abys odzyskała podwójną siłę ![]() ---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- Cytat:
dobrze napisałas!! popieram!
|
|
#1538 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Zaczęłam dzień od kawy z mlekiem, papierosa i książki w łapce ![]() Oto kilka ciekawych fragmentów : " Może będzie rozmowny, a może milczący. Może zaradny, a może dupa. Może będzie wysoki, a może niski, może będzie rudy a może łysy. I jeżeli nie jest mi wstrętny i moje ciałko reaguje, że przeproszę bardzo - wtedy właśnie ważne jest to, JAK JA SIĘ CZUJĘ PRZY NIM, ŻE SIĘ CZUJĘ SOBĄ, ŻE MOGĘ BYĆ SOBĄ. Nie napinam się, nie staram, nie muszę udawać, że jestem mądrzejsza albo głupsza, niż jestem." "A najśmiejszniejsze jest, kiedy jedno ma jakieś pragnienie i drugie ma jakieś pragnienie, ale oboje siedzą zamknięci w swoich jaskiniach i żadne o tych pranieniach nie powie. A gdyby sobie o nich powiedzieli, mogłoby się okazać, że chcą tego samego. I tyle lat na to siedzenie w jaskiniach marnują. " " Zobaczcie, daliśmy sobie wmówić, że to inni nadają sens naszemu życiu. A naprawdę to tylko my nadajemy mu sens. Oczywiście, jeśli nam kiedyś wbito do głowy, że dziewczynce nie wolno tego, a musi tamto, inaczej :" Takiej nikt Cię nie zechce". To te słowa zapadły głęboko i trudno sobie z nimi poradzić. Sprawdzamy w życiu jak to działa. Mamusia mówiła, że jeśli będę bezczelna , nikt nie będzie mnie chciał. A tu spotykam bardzo bezczelne damy , które mają, kogo zachcą. Zdziwiona? " "Dlatego te niby - miłości sa takie powykręcane. Siebie trzeba kochać najpierw. A nawet się sobie oświadczyć." " Można przecież żyć, nie bekając, nie puszczając wiatrów, nie ziewając, udając, że się nie sika, nie robi kupy, nie podskakując, nie podśpiewując z radości i nie płacząc ze smutku. Tylko co to za życie?!" Książka jest niesamowita! Napisana prostym, zwyczajnym językiem, bez cenzury Do tej pory mam usmiech na twarzy :P:PI jeszcze jeden dla was! " Więc, My takie stęsknione, za miłością dziewczynki , czekamy na tego jedynego, który w tej sferze wszystko nam wynagrodzi, pokocha, utuli i zadośćuczyni tęknotom dzidzi i jednocześnie kobiety. A on zakochuje się w śmiałej , odważnej, odnoszącej sukcesy kobiecie i ze zdumieniem odnajduje po jakimś czasie kwilącą mu na kolanach, przyklejoną do niego trzylatkę, z którą nie bardzo wie, co zrobić, a nawet nie bardzo wie, skąd ona nagle się tam wzięła. Po za tym on chce kobiety,a nie dziewczynki. Edytowane przez Yuuka Czas edycji: 2011-06-20 o 13:09 |
|
|
|
#1539 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
moj eks to samo od 4 lat dobija do mnie a ja go olewam heheh i widze po nim ból a ja? nic nie czuję...
|
|
#1540 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1541 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jaka to ksiazka?
|
|
#1542 |
|
Rozeznanie
|
Dowiedziałam się dzisiaj, że mój ex już jest w nowym związku....
Zero łez.. zero emocji.. i chyba mam to jednym słowem w d....e , ciekawe tylko jak długo
|
#1543 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1544 | ||||||||||||||||||||
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Cytat:
![]() Co sądzę? On Cię nie kocha i nie kochał już od dłuższego czasu, a Ty kochasz wspomnienia i złudzenia. Szkoda na niego Twojego czasu, jesteś młodziutka i nie musisz się desperacko trzymać jednej pary spodni. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() 2. Po co masz jego dane na gg? Kontakt się kasuje po rozstaniu i zaznacza opcję "opis tylko dla znajomych". Cytat:
![]() Mnie też dziwi, skąd wiedziałaś. Cytat:
Tak, to na pewno oznaka, że mu zależy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Na początku po powrocie jest fajnie jak dawniej, ale to kolejne miesiące kształtują relację, a jak widzisz, zaczął Cię olewać. Przeszła mu fascynacja. Nie patrz na związek przez pryzmat dobrych chwil, tylko skup się na tym, co jest TERAZ, a teraz twierdzi, że Cię nie kocha i nie chce z Tobą być, a Ty kochasz go takim, jakim był na początku, a nie jakim teraz jest. Cytat:
Cytat:
Swoją drogą, skoro zostawał u Ciebie na noc, to się nie dziwię, że nie chciał się rozstawać. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Trochę faktycznie byłaś humorzasta i mało komunikowałaś, o co konkretnie Ci chodziło, ale popatrz na to rozsądnie - nie wyszło Wam. Mieliście inne oczekiwania, Ty potrzebowałaś więcej uwagi, czego on Ci nie umiał bądź nie chciał dać (bądź o tym nie wiedział). Z tego związku już nic nie będzie Przede wszystkim zastanów się, po co Ci facet, który Cię olewa? Cytat:
Cytat:
Tak jak pisałam wcześniej, głowa do góry, Wasz związek zaiste sensu nie ma, bo nie ma już tego uczucia i tej motywacji. Zamiast się nawzajem irytować, żyjcie sobie spokojnie osobno. Może Los kiedyś postawi Was na swojej drodze, a może postawi przed Tobą kogoś, kto nie będzie Cię olewał i będzie Ci dawał prezenty prosto z serca. Nie walcz o coś, czego już nie ma. Cytat:
Kochasz to, jakim był lub jakim go sobie wyobrażasz. Nie kochasz jego, jakim jest. Zamiast szukać maszyny czasu zastanów się, co robiłaś źle, dlaczego i jak nie popełniać tych błędów w przyszłości. Parę przykładów już tu przytoczyłam. Po pierwsze: jasna komunikacja. Po drugie: nie zmieniaj charakteru faceta, to niemożliwe. Jeśli macie odmienne oczekiwania i nie trybi to, na czym Ci zależy, zmień partnera, po co się męczyć... Cytat:
Ja bym nie chciała być z facetem, który mnie olewa i nie da mi żadnego prezentu na urodziny... Cytat:
Miłe chwile, niezdradzanie, niebicie i brak nałogów nie wystarczą do stworzenia trwałego związku. Przestań rozpamiętywać i skup się na tym, co jest. A nie ma już nic prócz wspomnień. Pozostaw te wspomnienia w pamięci jako miłe i rozstańcie się w pokoju, daj mu spokój i szukaj szczęścia w życiu zamiast odgrzebywać śmierdzące trupy. No właśnie, "przez pierwsze 3 lata" Ale teraz mamy 20 czerwca roku 2011 i już nie jest wpatrzony jak w obrazek.I co z tego, skoro już nie chce? Takie gadanie nie stanowi obietnicy, że to zrobi pod groźbą obcięcia kończyny. Może w danym momencie tego chciał, a może było to tylko zwykłe srutututu. Teraz to już nieistotne... Czy mam Ci przytoczyć przykłady żywcem z Twojego postu wzięte, które udowadniają, że wcale idealnie do siebie nie pasowaliście? ![]() Idealizujesz go, bo to normalne po rozstaniu. Ale spójrz na to realnie, wcale idealnie nie było, po co się oszukujesz... Antka spod trójki Kogo tylko zechcesz! Musisz po prostu spróbować, a nie tkwić w starym g.... Jesteś młodziutka, masz całe życie przed sobą i chcesz się skazać na jednego gościa, który Cię nie kocha i olewa, chociaż na świecie są ich miliardy? Cytat:
Idziesz do klubu, to baw się, a nie szukaj męża. Nikt Cię nie podrywa, choć wyglądasz jak milion dolarów - a musi? To nie jest wyznacznik dobrej zabawy. Może nie jesteś w guście obecnego towarzystwa albo stanowisz zbyt wysokie progi, albo widać po Tobie, że nie jesteś otwarta na flirty. Idź i baw się dobrze, zamiast się podkładać, aby udowodnić sobie, że ktoś jeszcze Cię może chcieć... Twoje poczucie własnej wartości leży i kwiczy, bo zakończyłaś kilkuletni związek. To normalne. Ale mogę Ci obiecać, że w ciągu 12 miesięcy ktoś się Tobą zainteresuje. O co zakład?
|
|
|
#1545 | |||||||||||||
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Czyżby tamta była na niego chwilowo obrażona, że przyleciał do Ciebie? ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Pewnie był akurat z nią, więc nie mógł się tłumaczyć... Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Co teraz zrobisz z rezerwacją? Da się odwołać ze zwrotem kasy, pojedziesz sama lub weźmiesz kogoś innego? Cytat:
|
|
|
#1546 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co z naszą skrzynką wódki ?? ![]() Zjedzmniebejbe się chyba z nami zakładała prawda??
|
|
#1547 |
|
Nie depcze krokusów
|
Dżuniora - wejdź na offtopy
![]() Justyśkaa789 - co u Ciebie?
|
|
#1548 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
miałam dokładnie to samo!!! a on oskarżał mnie o wielkie kłamstwa, że to ja jestem ta zła i niedobra.. zdarzały się małe klamstewka, ale nigdy w sprawach istotnych, nigdy go nie zdradziłam, ani nic.. jedynie, jesli np. nie chciałam żeby był zazdrosny... |
|
|
|
|
#1549 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co z rezerwacja... przegladalam z mama umowe, do 48 dni mozna zrezygnowac i traci sie tylko 50zl wiec tak zrobie z jego wyjazdem a ja sama pojade - sama, nie sama... jedzie kuzynka z mezem takze ja nie zamierzam rezygnowac z wakacji przez niego... Dzieki Bogu jego mama stoi po mojej stronie i powiedziala, ze pomoze z tym wyjazdem nad morze, ze zalatwi wszystko tak, zeby wycofac pieniadze, zeby nie jechal i zebym miala swiety spokoj. Ona tez dziekuje, ze nareszcie go zostawilam... o czyms to swiadczy... Poza tym on nie szanowal swojej mamy - a jak to mowia, skoro nei szanuje matki, nie bedzie nigdy szanowal swojej kobiety... A mowil nie raz do niej takie slowa, ze bylam przerazona jak je slyszalam, oczywiscie nie wolno mi bylo zwrocic mu uwagi bo co ja wiem... to jego mama jest nienormalna a nie on przeciez... heh... |
|
|
|
|
#1550 | |
|
Rozeznanie
|
wrrrrrrrrrr......... [no comment]Cytat:
czasem jestem przerażona tym, że tą książkę czyta się bez jakiegokolwiek dystansu, interpretacji (choć poezja to nie jest) słowo w słowo... i wtedy sama nie wiem, co przeraża mnie bardziej - bycie tą "za dobrą" czy tą zołzą...
Quando c'è il buon motivo la forza viene da sola.. Edytowane przez niquolle Czas edycji: 2011-06-20 o 15:10 |
|
|
|
|
#1551 |
|
Zakorzenienie
|
Malla; nie, nie jest moim byłym, nic z tych rzeczy
|
|
|
|
#1552 |
|
Raczkowanie
|
Hej Kochane
Dzielnie Was nadrabiam ![]() Chciałam tylko napisać co u mnie i nadrabiam dalej Wczoraj minęły równe 4 miesiące od zerwania, byłam na majówce i akurat w rocznicę go zobaczyłam Ręce mi się trzęsły, ale serce nie zabiło tak mocno...Racja, nie jest mi obojętny, ale nie głupieje za nim jak wcześniej. Mogłam stworzyć okazję, żeby się z nim minąć, powiedzieć mu 'cześć', ale nie zrobiłam tego. Poza tym, przez chwilę miałam wrażenie, jakby mnie unikał, ale mogło mi się wydawać. Myślę, że teraz po prostu czuję do niego pociąg fizyczny, nic więcej. Teraz chcę korzystać z życia, poznałam pare fajnych osób i miałam co wczoraj robić ![]() Poza tym, nie wiem co zrobić, mój kolega mi wyznał, że się we mnie zakochał... Mówiłam mu, że nie chcę mieć chłopaka od początku... Teraz mu powiedziałam, że powinniśmy ograniczyć kontakty, a on stwierdził, że on chce się ze mną spotykać mimo, że wie, że ja nie chcę związku... Czuję się jakbym była pół singlem, dużo jego znajomych myśli, że z nim jestem, choć tak wcale nie jest... Czuję się jakbym miała jakieś zobowiązania wobec niego, a dlatego chcę być sama, że tych zobowiązań mieć nie chcę. Jakie to wszystko durne
|
#1553 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]() Jestem przeczulona na punkcie szacunku wobec rodziców. Bardzo źle to o nim świadczy.
|
|
|
#1554 |
|
Nie depcze krokusów
|
Dlatego możecie kontaktować się codziennie
|
|
#1555 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za aprobatę
muszę przyznać, że bardzo mi pomógł, odezwał się w odpowiednim momencie. |
|
|
|
#1556 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiem, ze sama tez sie bede meczyla, bo bede lezala w lozku i myslala (tym glupi sercem oczywiscie ), ze mial byc tu ze mna ehhh... ale jak nie pojade to bede siedziala cale wakacje w domu a tego nie chce...Tez jestem przeczulona na tym punkcie dlatego zawsze sie o to klocilismy... On sie nie zmieni, 4 lata czekalam na zmiane... a jesli juz to na gorsze - niestety... |
|
|
|
|
#1557 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
4 miesiące (to dużo czy mało?) a nikogo sensownego nie znalazłam. - albo inaczej nikt sensowny się mną nie zainteresował. dobrze że już wisi mi to ile w miedzyczasie miał były bo pewnie musiałabym się załamać, a tak przynajmniej nie jestem zdesperowana.
|
|
|
|
|
#1558 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję Ci za tak wyczerpującą odpowiedź na mój post, wiele mi uświadomiłaś. Głównie to, że to nie tylko jego wina ale w dużej mierze też moja. Nie wiem jak poradzę sobie ze świadomością że ja mogłam powstrzymać to, co się dzieje teraz.
|
|
#1560 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Żeby nie zapeszyć zobaczymy co będzie dalej Jak na razie każdy sms którego on dostanie wzbudza we mnie strach...Nie wiedzieć czemu
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:02.

Indeks wyruszył po podpisy od wykładowców i mam spokój ;]
im dłużej ja nie reaguje tym on namiętniej mnie męczy
ale mówie "chyba" bo jej nie znam. Zawsze to we mnie budzi jakies wątpliwości, ale przecież mu nie zabronie smsów pisać

kopnij go w tyłek, bo wykorzystał manewry iz dobrze wiedział ze do niego wrócisz i go kochasz. Jestes za dobra dla niego.Powtarzam za DOBRA jestes dla niego. Chwytaj ta ksiażke w linku? tam masz coś na ten temat.Ja tez kiedys taka byłam i w pore się opamiętałam!Nigdy nie pokazuj facetowi słabości, nigdy nie mów ,,kocham cie''- to puste słowo!Ono niczego nie wyraża, facet powinien cie niesć na rękach a tak kłamie ci w zywe oczy wsiur jeden. Zerwij z nim bo i tak cie bedzie oklamywał...chocbym niewiem jakbys sie starała by tego nie robil ale wpadłas na wadliwy model faceta