|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wakacyjny wątek
|
|||
| Wody Nam odpływaja i Nasze brzdące Nas witają - Lipiec/Sierpień 2011 |
|
1 | 1,30% |
| Rodzice moi kochanie - za chwilę będę już z WAMI ! - Lipiec/Sierpień 2011 |
|
4 | 5,19% |
| Jedna mamą, druga z brzuchem, która teraz przywita się z Maluchem ? Lipcówki-sierpniówki 2011 |
|
5 | 6,49% |
| Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 |
|
18 | 23,38% |
| Porodówki zapełniamy, letnie dzieci już witamy. |
|
3 | 3,90% |
| Akcję wywoływania rozpoczynamy, wakacyjne maluszki na świecie witamy. |
|
0 | 0% |
| Synu, córko, wychodź z brzucha! Idzie lato - mamy słuchaj! |
|
14 | 18,18% |
| Torby już spakowane a my nadal nienagadane! |
|
0 | 0% |
| Z brzuszkiem pożegnania czas. Drogie dzieci - witamy Was! |
|
1 | 1,30% |
| Bociany zaczynają już lądować, letnie mamuśki- czas się rozpakować! |
|
8 | 10,39% |
| A my nie znamy dnia ani godziny bo nasze szkraby w nosie mają porodów terminy |
|
3 | 3,90% |
| A my jak bomby sobie tykamy i na rozbrojenie cierpliwie czekamy. |
|
3 | 3,90% |
| Pękają już brzuszki jak bańki mydlane, wychodzą z nich nasze maluszki kochane. |
|
5 | 6,49% |
| Jedne już rozpakowane, inne zaczekane - wciąż w kupie się trzymamy - lipcowo-sierpniowe mamy 2011 |
|
2 | 2,60% |
| Torby spakowane, łóżeczka skręcone, czekamy na nasze brzdące wymarzone! |
|
1 | 1,30% |
| Nareszcie lipcowo-sierpniowe mamusie wymieniają brzuszki na słodkie dzidziusie! |
|
6 | 7,79% |
| Ruszające się brzuszki w zapomnienie odchodzą, na ich miejsce cudowne maleństwa się rodzą |
|
0 | 0% |
| Mamusie lipcowo-sierpniowe: tykające bomby zegarowe, w każdej chwili urodzić gotowe |
|
3 | 3,90% |
| Głosujący: 77. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#991 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
Cytat:
wiecie ze kiedys robili badania i wyszlo ze w USA najczestszym alergenem sa orzeszki ziemne a w Europie laktoza? ciekawe dlaczego i czy dieta ma jakis wpływ na to... Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-06-20 o 12:08 |
|
|
|
|
#992 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
Cytat:
a przy akcji pordowej to już CI powiem,że to nic nie działa....bo ja piłam.... rodziłam 8 godz a i tak zrobili mi CC Cytat:
Cytat:
oczywiście starałam się nie eksponowac,ale karmienie to karmienie... nie ma się co speclajnie ukrywac Cytat:
czekamy na wieścito chyba jakiś dziwny przesąd... ja jadłam wszystko karmiąc...nie od razu ale jak córka miała miesiąc to juz wszystko ,owoce z pestkami też...jak moglam odmówic sobie brzoskwiń
|
||||
|
|
|
#993 |
|
Zakorzenienie
|
Może i nie działają, ale każdy organizm jest inny
A pić nie zaszkodzi.
|
#994 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#995 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
spokojnie nie denerwuj sie bo z nerwów ciśnienie sie podnosi ja zawsze u lekarza mam wyższe niż w domu ale wybaczam |
|
|
|
|
#996 |
|
Zakorzenienie
|
zmalowana, jaciee - ja też myslalam kiedys ze karmienie publicznie jest jakies dziwne, ale po porodzie, jak naprawde czlowiek nie jest w stanie kompletnie sie kontorolowac i kazdy to widzi naprawde zaczelo mi wszystko zwisac. jakos podeszlam do tego bardziej na luzie, bo to i tak wieksza intymnosc niz rozwalic nogi przed kilkoma osobami, krwawic, drzec sie, pocić i wogóle niefajnine wygladac - i jeszcze sie z tego potem cieszyc!
|
|
|
|
#997 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Mamuśki
![]() JA dzisiaj wstałam o 4 bo jakieś dziecko z domu obok płakało i płakało i płakało pomyślałam sobie, może kolka?! potem jakiś kot się giździł z innym kotem i miauczał jak głupi... i wstałam o 9. Poszłam do Biedronki - spotkałam koleżankę która rodziła w szpitalu w którym Ja będę rodzić i mówi, że on raczej dają wkładki poporodowe,że dzieciątko cały czas jest z mamą ![]() Dostałam te unijne dotację, ale jestem ciemna z tego :| |
|
|
|
#998 |
|
Zakorzenienie
|
Margaret uparty ten Twój Klusek
Więc grzecznie mierz ciśnienie ![]() Wklejam zdjęcie brzucholca z dzisiaj 37tydzień- 9 miesiąc
|
|
|
|
#999 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ślicznotka ![]() Cytat:
za kolejny tydzień. No i jeszcze trochę a się mężulka doczekasz Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Już mojemu P. zaznaczyłam, że jak będę karmić w domu - w naszym pokoju to ma zamykać drzwi i pilnować żeby nikt nie wlazł bo przestanę karmić i zrobię awanturę ![]() A tak w ogóle to witam wszystkie ![]() Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty (oczywiście skleroza nie boli i zapomniałam które mają oprócz Zanki, Wodaqua i Margaret, która już po wizycie Co do nocy to spałam może od 2 do 6 jak P. szedł do pracy, później nie mogłam zasnąć i poczytałam książkę, zasnęłam przy tej interesującej lekturze i obudziłąm się o 11 oczywiście z bólem głowy i niewyspana. Jedynymi pozytywami jest to, że na dworze zimno i pochmurno, a na konto wpłynęła kasa z zusu
|
|
#1000 |
|
Rozeznanie
|
lilka gratulacje Karolcia sliczna
margaret a jak jest uilozony twoj maly ze bedziesz miala cc? |
|
|
|
#1001 |
|
Zakorzenienie
|
ja też dziś wesoła bo kasa z zusu przyszła za maj, prawie połowa pensji, jak ja sie ciesze
a co do karmienia - dziwne jest to ze mniej krępowalam sie karmic przy totalnie obcych niz np. przy rodzinie czy znajomych (szczegolnie niedzieciatych lub mezczyznach, bo babki dzieciate nie mialy nic przeciwko...) |
|
|
|
#1002 |
|
Zakorzenienie
|
Natka jaki Ty masz maleńki ten brzuszek, taki fajny
Dziubek tak mi się Twój avatar spodobał, że sama sobie zrobiłam takie foto. Pochwale się
|
#1003 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1004 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
. Zapewne po porodzie wszyscy sobie o mnie przypomną, ale powiem im, że skoro nie widzieliśmy się przez ostatnie 3 miesiące, to nic nie szkodzi, jak przez kilka tygodni też się nie zobaczymy. W d..ie to mam. Najlepiej obrazuje to pytanie koleżanki z sali, po tym jak do mnie przyszedł brat. Jak wyszedł powiedziałam "kurde, ale schudł, nie widziałam go 2 miesiące", a ona "-a co, za granicą był?" No nie był, mieszka w Lublinie i koło szpitala przejeżdżał pewnie ze 200 razy...Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
więc chyba się zdarza...![]() Znowu same reklamy... Ja zaraz zacznę wg lekarza został mi tydzień, max 2, więc już chyba mogę. Odstawiłam nospę i jakoś się nie rozkręca
|
|
|
#1005 |
|
BAN stały
|
No z tym karmieniem to do konca nie wiadomo jak to jest, kazde dziecko moze zareagowac inaczej na dany pokarm... najlepiej po prostu testowac po troszku
![]() mam nadzieje ze bedzie mi dane karmic tym razem ![]() z bartkiem nie dosc ze sutki sie pochowaly, to mleko mialam przezroczyste...lekko zabarwione aby. bardzej woda mi nachodzila do piersi niz mleko ![]() wiec po co się meczyc i sciągac jak takim mlekiem maly i tak się nie najadl i caly czas placz byl. pozatym wychowany na modyfikowanym nie chorowal do roku wogole, pierwsze przeziębienie mial jak skonczyl 13 msc. Natka ale masz mały brzuszek jak na 36 tc. :ekk: nie zdziw sie jak urodzi się dziewczynka a nie synek.Bo z takich brzuszków przewaznie wychodzą panienki ![]() Zmalowana a Tobie juz baaardzo opadl
|
|
|
|
#1006 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1007 |
|
Zakorzenienie
|
Bartessa no coś Ty
|
#1008 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1009 |
|
Zakorzenienie
|
Witam laseczki!
![]() Korzystając z wolnej chwilki nadrobiłam nowy wątek. W imieniu Igorka dziękuję za wszystkie miłe słowa! ![]() Moja dzidzia śpi, cycem dalej karmię, dziś udała się dłuższa sesja, ale mały się chyba nie najada bo apetyt ma ogromny Dziś ma polożna przyjechać do nasWiecie, piszę opis porodu na notatniku, i nie mogę skończyć Wyjdzie mi długi jak ,,Pan Tadeusz"Zanka pisała, że ją pogoniło do wc, mnie w noc przed porodem 3 razy pognało i wyczyściło. Taka naturalna lewatywa. I tym sposobem nie robili mi w szpitalu już, choć oczywiście wolałabym mieć. Ale na szczęście się nie obsrałam Jeśli chodzi o szwy to ja mam 25, bo Igorek miał duży obwód główki 39 cm. I straszszsznie ciężko było go wypchnąć...Jeszcze na partych, między skurczami wymiotowałam więc atrakcji było co nie miara heh LILCIU I GRATULUJĘ SERDECZNIE Jejju ile mamuś już rozpakowanych. Nasza lista tak szybko rośnie... zmalowana ale masz niziutko brzuś...To już tuż tuż. Może nawet i dziś... natka ales Ty zgrabniocha! Ja się nieskromnie pochwalę, że moje 10 kg zniknęło bez śladu Brzuch płaski, normalnie w szoku jestem, że to tak od razu może ,,bach" i wrócić na swoje miejsce...Są jakies wieści od Carmeli? I agulaabar kurcze, zasmucił i zmartwił mnie Twój post, mam nadzieje, że już dobrze wszystko, że odpoczęlaś i lepiej się czujesz kochana!!! Najważniejsze, że z niunią wszystko dobrze! I strasznie zakuł mnie w oczy temat, odnośnie nazwania męża Kajool w taki sposób, a nie inny... Uważam, że to bardzo nieeleganckie i przykre... Ja uwielbiam mężczyzn z taką karnacją i innej narodowości. Mogłabym patrzeć na nich i patrzeć...mniam.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2011-06-20 o 12:50 |
|
|
|
#1010 |
|
Zakorzenienie
|
zmalowana - brzuch ci opadł...
|
|
|
|
#1011 |
|
BAN stały
|
No chyba, ze tak
![]() chociaz wiesz, jak niewyrazne to czsem... kolezanka dostala zdjęcie malych jajeczek, a pozniej okazalo sie, ze tak dziwnie sie mloda ulozyla ze to wcale nie byly jajeczka tylko wargi sromowe.no bo urodzila sie mala Lenka
|
|
|
|
#1012 |
|
Zadomowienie
|
Ułożenie pośladkowe
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|
|
|
#1013 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1014 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1015 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() O matko, ale porozrywalo Cię czy takie mocne nacięcie?? jeny to duża głowka, moj Bartek mial obwod glowki 36 i nie chcial się przecisnąc, a byl ciezszy i krótszy. Dziwna jak to masa moze się rozlozyc ![]() podziwiam Cię, oj, ale namęczylas się... a parte jak dlugo trwaly?? |
|
|
|
|
#1016 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ja nigdy nie sprawdzam. Najadłaś się białka, nie ma co![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zwaliło mi kwiatka z balkonu...świetne sprzątanie miałam. Nie wiedziałam ze taki wy✂✂✂✂, nie mam się w co ubrać na egzamin, w samym swetrze pewnie zmarzne, nic, jadę samochodem może miejsce do parkowania znajdę blisko. Chciałam poczytać materiał, oczy mi się zamykały i na godzinę odpłynęłam. Zaraz muszę powoli się szykować, i dooopa z mojej nauki dzisiaj wyszła. Marina czekam z niecierpliwością na opis porodu. Ucałuj mocno mojego czarnulka. |
||||||||
|
|
|
#1017 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny nie opadł mi, mówię Wam :P
Macie jeszcze jedno i ostatnie :P Nie wiedziałam, że tyle frajdy sprawia robienie zdjęć
|
#1018 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdjęć jajeczek mam chyba z 3 wizyt ![]() Więc musialby to być naprawde jakiś cudowny przypadek, że urodziłaby się dziewczynka. Zresztą ja słyszalam cos innego, z malych brzuszków chłopczyki a z rozlazłych dziewczynki
|
|
|
|
|
#1019 |
|
Zakorzenienie
|
Laseczki edytowałam posta ostatniego, bo coś mi nie dopisało.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#1020 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A co do Ciebie, to zazdroszcze, ze uz nie znac po Tobie ciazy. Ja sie bede z tym pewnie dluuugo borykac. Wrzuc swoje zdjecie, plisss Co do karmienia w miejscu publicznym, jak mus to mus, ale mnie to w zasadzie rzadko spotykalo, bo trudno zebym w zimie wywalala cyca na wierzch. |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:16.

a co w tym dziwnego? sama tez w parku zjadłabyś kanapkę... ja chyba już wszedzie karmilam malego. ze względu na częste i dłuuuugie spacery zdarzał sie i park, i plac zabaw, i ławka pod blokiem (jakimś), i ścieżka edukacyjna w lesie, i samochód, i przychodnia (to dość czeste po szczepieniach!), i praca (jak przyszłam pokazac dziecko - u nas taka tradycja). oczywiscie nikt poza nami dwoma cycka nie widzial, zawsze zasłanialam sie tetrą i było git. w metropolii nie mieszkam ale nikt mi nie zwrócił uwagi. w CH karmilam w miejscu dla matek z dziecmi, zwykle są. niektórzy mówią, by karmić w meijscach publicznych tylko w wc... ale czy sama jesz w wc? no wlasnie...
a ja o nim nie wiem a tv wie
czekamy na wieści
A pić nie zaszkodzi.

Do tego ciśnienie mi wyszło strasznie wysokie dzisiaj, ale przypuszczam ze to z tych emocji bo aż się poryczałam bo co innego myśleć że będzie cc a co innego mieć 100% pewności. Mam sobie dzisiaj odpoczywać i mierzyć to ciśnienie i jak bedzie większe niż 140/90 to profilaktycznie do szpitala jechac sprawdzić czy wszystko dobrze. ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
pomyślałam sobie, może kolka?! potem jakiś kot się giździł z innym kotem i miauczał jak głupi... i wstałam o 9. Poszłam do Biedronki - spotkałam koleżankę która rodziła w szpitalu w którym Ja będę rodzić i mówi, że on raczej dają wkładki poporodowe,że dzieciątko cały czas jest z mamą 

klask i: