|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wakacyjny wątek ![]() |
|||
Wody Nam odpływaja i Nasze brzdące Nas witają - Lipiec/Sierpień 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,30% |
Rodzice moi kochanie - za chwilę będę już z WAMI ! - Lipiec/Sierpień 2011 |
4 | 5,19% |
Jedna mamą, druga z brzuchem, która teraz przywita się z Maluchem ? Lipcówki-sierpniówki 2011 |
5 | 6,49% |
Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 |
18 | 23,38% |
Porodówki zapełniamy, letnie dzieci już witamy. |
3 | 3,90% |
Akcję wywoływania rozpoczynamy, wakacyjne maluszki na świecie witamy. |
0 | 0% |
Synu, córko, wychodź z brzucha! Idzie lato - mamy słuchaj! |
14 | 18,18% |
Torby już spakowane a my nadal nienagadane! |
0 | 0% |
Z brzuszkiem pożegnania czas. Drogie dzieci - witamy Was! |
1 | 1,30% |
Bociany zaczynają już lądować, letnie mamuśki- czas się rozpakować! |
8 | 10,39% |
A my nie znamy dnia ani godziny bo nasze szkraby w nosie mają porodów terminy |
3 | 3,90% |
A my jak bomby sobie tykamy i na rozbrojenie cierpliwie czekamy. |
3 | 3,90% |
Pękają już brzuszki jak bańki mydlane, wychodzą z nich nasze maluszki kochane. |
5 | 6,49% |
Jedne już rozpakowane, inne zaczekane - wciąż w kupie się trzymamy - lipcowo-sierpniowe mamy 2011 |
2 | 2,60% |
Torby spakowane, łóżeczka skręcone, czekamy na nasze brzdące wymarzone! |
1 | 1,30% |
Nareszcie lipcowo-sierpniowe mamusie wymieniają brzuszki na słodkie dzidziusie! |
6 | 7,79% |
Ruszające się brzuszki w zapomnienie odchodzą, na ich miejsce cudowne maleństwa się rodzą |
0 | 0% |
Mamusie lipcowo-sierpniowe: tykające bomby zegarowe, w każdej chwili urodzić gotowe |
3 | 3,90% |
Głosujący: 77. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#991 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
Cytat:
wiecie ze kiedys robili badania i wyszlo ze w USA najczestszym alergenem sa orzeszki ziemne a w Europie laktoza? ciekawe dlaczego i czy dieta ma jakis wpływ na to... Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-06-20 o 11:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#992 | ||||
Zadomowienie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
Cytat:
a przy akcji pordowej to już CI powiem,że to nic nie działa....bo ja piłam.... rodziłam 8 godz a i tak zrobili mi CC ![]() Cytat:
Cytat:
oczywiście starałam się nie eksponowac,ale karmienie to karmienie... nie ma się co speclajnie ukrywac Cytat:
![]() to chyba jakiś dziwny przesąd... ja jadłam wszystko karmiąc...nie od razu ale jak córka miała miesiąc to juz wszystko ,owoce z pestkami też...jak moglam odmówic sobie brzoskwiń ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#993 |
Zakorzenienie
|
Może i nie działają, ale każdy organizm jest inny
![]()
#994 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#995 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#996 |
Zakorzenienie
|
zmalowana, jaciee - ja też myslalam kiedys ze karmienie publicznie jest jakies dziwne, ale po porodzie, jak naprawde czlowiek nie jest w stanie kompletnie sie kontorolowac i kazdy to widzi naprawde zaczelo mi wszystko zwisac. jakos podeszlam do tego bardziej na luzie, bo to i tak wieksza intymnosc niz rozwalic nogi przed kilkoma osobami, krwawic, drzec sie, pocić i wogóle niefajnine wygladac - i jeszcze sie z tego potem cieszyc!
|
![]() ![]() |
![]() |
#997 |
Zakorzenienie
|
Witam Mamuśki
![]() JA dzisiaj wstałam o 4 bo jakieś dziecko z domu obok płakało i płakało i płakało ![]() ![]() ![]() Dostałam te unijne dotację, ale jestem ciemna z tego :| |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#998 |
Zakorzenienie
|
Margaret uparty ten Twój Klusek
![]() ![]() Wklejam zdjęcie brzucholca z dzisiaj 37tydzień- 9 miesiąc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#999 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ślicznotka ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Już mojemu P. zaznaczyłam, że jak będę karmić w domu - w naszym pokoju to ma zamykać drzwi i pilnować żeby nikt nie wlazł bo przestanę karmić i zrobię awanturę ![]() A tak w ogóle to witam wszystkie ![]() Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty (oczywiście skleroza nie boli i zapomniałam które mają oprócz Zanki, Wodaqua i Margaret, która już po wizycie ![]() Co do nocy to spałam może od 2 do 6 jak P. szedł do pracy, później nie mogłam zasnąć i poczytałam książkę, zasnęłam przy tej interesującej lekturze i obudziłąm się o 11 oczywiście z bólem głowy i niewyspana. Jedynymi pozytywami jest to, że na dworze zimno i pochmurno, a na konto wpłynęła kasa z zusu ![]()
![]() |
#1000 |
Rozeznanie
|
lilka gratulacje Karolcia sliczna
![]() margaret a jak jest uilozony twoj maly ze bedziesz miala cc? |
![]() ![]() |
![]() |
#1001 |
Zakorzenienie
|
ja też dziś wesoła bo kasa z zusu przyszła za maj, prawie połowa pensji, jak ja sie ciesze
![]() a co do karmienia - dziwne jest to ze mniej krępowalam sie karmic przy totalnie obcych niz np. przy rodzinie czy znajomych (szczegolnie niedzieciatych lub mezczyznach, bo babki dzieciate nie mialy nic przeciwko...) |
![]() ![]() |
![]() |
#1002 |
Zakorzenienie
|
Natka jaki Ty masz maleńki ten brzuszek, taki fajny
![]() Dziubek tak mi się Twój avatar spodobał, że sama sobie zrobiłam takie foto. Pochwale się ![]()
#1003 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1004 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Znowu same reklamy... Ja zaraz zacznę ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1005 |
BAN stały
|
No z tym karmieniem to do konca nie wiadomo jak to jest, kazde dziecko moze zareagowac inaczej na dany pokarm... najlepiej po prostu testowac po troszku
![]() mam nadzieje ze bedzie mi dane karmic tym razem ![]() z bartkiem nie dosc ze sutki sie pochowaly, to mleko mialam przezroczyste...lekko zabarwione aby. bardzej woda mi nachodzila do piersi niz mleko ![]() wiec po co się meczyc i sciągac jak takim mlekiem maly i tak się nie najadl i caly czas placz byl. pozatym wychowany na modyfikowanym nie chorowal do roku wogole, pierwsze przeziębienie mial jak skonczyl 13 msc. Natka ale masz mały brzuszek jak na 36 tc. :ekk: nie zdziw sie jak urodzi się dziewczynka ![]() Bo z takich brzuszków przewaznie wychodzą panienki ![]() Zmalowana a Tobie juz baaardzo opadl ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1006 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1007 |
Zakorzenienie
|
Bartessa no coś Ty
![]()
#1008 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1009 |
Zakorzenienie
|
Witam laseczki!
![]() Korzystając z wolnej chwilki nadrobiłam nowy wątek. W imieniu Igorka dziękuję za wszystkie miłe słowa! ![]() Moja dzidzia śpi, cycem dalej karmię, dziś udała się dłuższa sesja, ale mały się chyba nie najada bo apetyt ma ogromny ![]() ![]() Wiecie, piszę opis porodu na notatniku, i nie mogę skończyć ![]() ![]() Zanka pisała, że ją pogoniło do wc, mnie w noc przed porodem 3 razy pognało i wyczyściło. Taka naturalna lewatywa. I tym sposobem nie robili mi w szpitalu już, choć oczywiście wolałabym mieć. Ale na szczęście się nie obsrałam Jeśli chodzi o szwy to ja mam 25, bo Igorek miał duży obwód główki 39 cm. I straszszsznie ciężko było go wypchnąć...Jeszcze na partych, między skurczami wymiotowałam więc atrakcji było co nie miara heh LILCIU I GRATULUJĘ SERDECZNIE ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jejju ile mamuś już rozpakowanych. Nasza lista tak szybko rośnie... zmalowana ale masz niziutko brzuś...To już tuż tuż. Może nawet i dziś... natka ales Ty zgrabniocha! Ja się nieskromnie pochwalę, że moje 10 kg zniknęło bez śladu ![]() Są jakies wieści od Carmeli? I agulaabar kurcze, zasmucił i zmartwił mnie Twój post, mam nadzieje, że już dobrze wszystko, że odpoczęlaś i lepiej się czujesz kochana!!! Najważniejsze, że z niunią wszystko dobrze! I strasznie zakuł mnie w oczy temat, odnośnie nazwania męża Kajool w taki sposób, a nie inny... Uważam, że to bardzo nieeleganckie i przykre... Ja uwielbiam mężczyzn z taką karnacją i innej narodowości. Mogłabym patrzeć na nich i patrzeć...mniam.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2011-06-20 o 11:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#1010 |
Zakorzenienie
|
zmalowana - brzuch ci opadł...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1011 |
BAN stały
|
No chyba, ze tak
![]() chociaz wiesz, jak niewyrazne to czsem... kolezanka dostala zdjęcie malych jajeczek, a pozniej okazalo sie, ze tak dziwnie sie mloda ulozyla ze to wcale nie byly jajeczka tylko wargi sromowe.no bo urodzila sie mala Lenka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1012 |
Zadomowienie
|
Ułożenie pośladkowe
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1013 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1014 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1015 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() O matko, ale porozrywalo Cię czy takie mocne nacięcie?? jeny to duża głowka, moj Bartek mial obwod glowki 36 i nie chcial się przecisnąc, a byl ciezszy i krótszy. Dziwna jak to masa moze się rozlozyc ![]() podziwiam Cię, oj, ale namęczylas się... a parte jak dlugo trwaly?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1016 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Zwaliło mi kwiatka z balkonu...świetne sprzątanie miałam. Nie wiedziałam ze taki wy✂✂✂✂, nie mam się w co ubrać na egzamin, w samym swetrze pewnie zmarzne, nic, jadę samochodem może miejsce do parkowania znajdę blisko. Chciałam poczytać materiał, oczy mi się zamykały i na godzinę odpłynęłam. Zaraz muszę powoli się szykować, i dooopa z mojej nauki dzisiaj wyszła. Marina czekam z niecierpliwością na opis porodu. Ucałuj mocno mojego czarnulka. |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1017 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny nie opadł mi, mówię Wam :P
Macie jeszcze jedno i ostatnie :P Nie wiedziałam, że tyle frajdy sprawia robienie zdjęć ![]()
#1018 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Więc musialby to być naprawde jakiś cudowny przypadek, że urodziłaby się dziewczynka. Zresztą ja słyszalam cos innego, z malych brzuszków chłopczyki a z rozlazłych dziewczynki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1019 |
Zakorzenienie
|
Laseczki edytowałam posta ostatniego, bo coś mi nie dopisało.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#1020 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A co do Ciebie, to zazdroszcze, ze uz nie znac po Tobie ciazy. Ja sie bede z tym pewnie dluuugo borykac. Wrzuc swoje zdjecie, plisss Co do karmienia w miejscu publicznym, jak mus to mus, ale mnie to w zasadzie rzadko spotykalo, bo trudno zebym w zimie wywalala cyca na wierzch. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:36.