|
|
#4471 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Krakowianki - część XI
Cytat:
Ja pamietam tylko klotnie o lazienke w akademiku-a raczej wyscigi, kto pierwszy dobiegnie do prysznica
|
|
|
|
|
#4472 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Ja za to wakacje mam w miarę zaplanowane, tzn sesja, do końca lipca praktyki, na sierpień jak Bóg da to może znajdę prace, a wrzesień znów sesja
Dobrze, ze mam praktyki, a reszta - liczę, że *jakoś* się wszyskto ułozy.
|
#4473 |
|
Pani Buka
|
chyba macie rację, trochę sobie pojeżdżę w kółko
chodzi tylko o to, że z jednej strony chcę korzystać z wakacji, luzu i spokoju ile się da, a z drugiej strony zewsząd ta presja, że przecież jak najwcześniej TRZEBA zacząć pracować
|
#4474 |
|
Nie depcze krokusów
|
To już wiemy, jak się nazywa
![]() Kasiencja - nie, nie "trzeba"...
|
|
#4475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie czuje takiej presji, nikt mnie nigdy do pracy nie wyganiał ani nie sugerowal ze powinnam pracowac... po prostu nie wyobrazam sobie siedzieć w domu i nic nie robić i ciągnąć kase od rodzinki chce mieć swoje pieniadze i czuję satysfakcję że sama zarabiam |
|
|
|
|
#4476 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Mnie nikt tak na siłę do pracy nie wygania, ale po prostu jeśli będe mieć możliwosć to chciałabym coś zarobić, dla siebie. Inaczej się wtedy na taki pieniądz w sumie patrzy, to druga sprawa
|
#4477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Oba wydaję tak samo łatwo, a ten zarobiony nawet łatwiej .
|
|
|
|
|
#4478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Ja po weselichu chyba pomieszkam trochę na śląsku, ale całkiem możliwe że wrócę tu w lipcu i liczę na częste spotkania
I get to love you, it’s the best thing that I’ll ever do. I get to love you, it’s a promise I’m making to you. Whatever may come your heart I will choose. Forever I’m yours, forever I do. 4.06.2015 A&B 14.05.2017 Bruno
|
|
|
|
|
#4479 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Mnie jest trudniej ciężko uzbierany czy zarobiony pieniądz wydać na coś, co jest mi po prostu zbędne
Ale takie zahamowania mam w sumie od końcówki liceum, wtedy jakoś inaczej zaczęłam patrzeć na to, co mam w portfelu
|
#4480 |
|
Pani Buka
|
tzn to nie jest tak że nie chciałabym zarobić sobie jakichś swoich pieniędzy
w ogóle to chętnie - może na roku czegoś poszukam. chyba bardziej mnie martwi to, że wszędzie się słyszy, że jak nie skończy się studiów z pełnym CV to ma się na starcie trochę przerąbane. i najlepiej pracować też w wakacje.edit: i tak nie ujęłam tego jak chciałam... źle zabrzmiało. nie umiem wyrazić swoich myśli, no :P
How I choose to feel is how I am. Edytowane przez kasiencja Czas edycji: 2011-06-20 o 12:42 |
|
|
|
#4481 |
|
Zakorzenienie
|
Kama, nie wiem, czy wiesz, ale mam twój rozświetlacz od blair.. Teraz się zorientowalam, że może lepiej Ci jeszcze napisać
Borze zielony, ale jestem zakręcona ![]() więc gg, ja też jestem ciężko trybiąca
I get to love you, it’s the best thing that I’ll ever do. I get to love you, it’s a promise I’m making to you. Whatever may come your heart I will choose. Forever I’m yours, forever I do. 4.06.2015 A&B 14.05.2017 Bruno
|
|
|
|
#4482 | ||
|
CORELIPS
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja właśnie jako auPairka się zarejestrowałam i konwersuję z kilkoma rodzinkami, może uda mi się na miesiąc-dwa wyjechać ]
|
||
|
|
|
#4483 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Ja w sumie zawsze mam dużo planów, ale wiele porzucam... nie dlatego, że są nie do zrealizowania, czy z lenistwa, ale trochę ze względów, hm, psychicznych - bo co nie wymyślę, to oczyma wyobraźni widzę reakcję rodziców, a raczej mojej mamy, która na to, ze choćby - banalny przyklad - chcę sobie kupić buty na obcasie jakimś, żeby mieć do spódnicy na elegancko reaguje tekstem, że po co mi jak ja nawet w płaskich nie umiem chodzić. I chociaż wiem, że np. przy takich butach jak kupię, to dopiero wtedy będę mogła się sensownie nauczyć, jak mi się zniszczą, to będzie mi żal moich pieniędzy (i tak dalej), to po prostu mi się wszystkiego odechciewa. A niestety mieszkam z rodzicami, moja mama nie pracuje i tylko ma gorszy humor to się we wszystko wtrąca. A krytyka już dawno przestała być dla mnie motorem do działania... Ba, zauważyłam nawet, że jak ktoś mnie wspiera, to jakoś daję radę, a jak krytykuje, to sprawę po prostu olewam. Straszne to jest
|
#4484 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja się do pracy spóźniłam...Cytat:
![]() no właśnie nie trzeba.... trochę się taka nagonka zaczęła, że koniecznie trzeba, a ja mam wrażenie, że jak się rozpocznie jakąś pracę na studiach to wcale ona tak bardzo w CV nie pomaga, bo np. co ma pracowanie w wakacje jako kelnerka (bo tego typu to jest zazwyczaj praca) do np. pracy w biurze czy jako przedstawiciel, handlowiec itp.? chyba rzadko jest to szczególnym atutem. no chyba, że w kategoriach "ooooo ta osoba cokolwiek robiła". Cytat:
Cytat:
Cytat:
)czytam właśnie wątek śmiesznych tekstów dziewczyn i tarzam się ze śmiechu pod biurkiem, ale są aparatki!
Nie warto żałować naszych wyborów, bo w momencie kiedy je podejmujemy wydają się najlepszymi decyzjami, a przecież nie jesteśmy w stanie przewidzieć ich konsekwencji. kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=546709 moje ciuszki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=550082 |
|||||
|
|
|
#4485 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pracodawca widzi że ma do czynienie a zosobą zaradną i pracowitą, która robiła coś więcej niż studiowanie, a przez to branie kasy od innych. taka osoba wie co to znaczy mieć obowiązki i jezeli dlugo pracowała to chyba musiała się z nich wywiązywac ![]() ludzie z uczelni ostatnio na grillu dziwili się, że nie mam zamiaru się zwolnić z pracy na moje pytanie po co mówili że no przecież sesja jest, praktyki przed nami a ja im powiedziałam że odkąd pracuję to zaliczam wszystko za pierwszym razem na dobre oceny, a pommo tego że ostatnio pracuję po 5 razy w tygodniu to mam czas na naukę, na grilla z nimi, na piwo ze znajomymi, na cotygodniowe wizyty w domu i nie zaniedbuję TŻta w żaden sposob.... także wiem że jak ktoś chce to da się
Edytowane przez HulaGirl Czas edycji: 2011-06-20 o 13:19 |
|
|
|
|
#4486 |
|
Zakorzenienie
|
No nie no.. Myslałam o tej twojej współlokatorce
![]() p.s. Ze mną byś tego problemu nie miała.. ja się zwlekam z łóżka o 10 najwcześniej
|
|
|
|
#4487 |
|
Zakorzenienie
|
jakoś tak poodbnie jak tu
![]() E nie Ja tylko się cieszę bo jej ten konkurs podesłałam i mówiłam, że łatwo wygrać
Chmiel na bezsenność, a sen - na bezmiłość. Edytowane przez mmmmmm Czas edycji: 2011-06-20 o 13:26 |
|
|
|
#4488 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Podpisuję się pod zdaniem Huli
To, że na początku w wakacje pracuje się jako kelnerka - bo nie ma się do niczego innego choćby kwalifikacji, świadczy o zaradności. Praktyki zawodowe mają dać jeśli to tylko jakieś obeznanie w odpowiedniej branży. A jak masz jakąś wiedzę teoretyczną - studia, jesteś zaradny i widać, ze chce Ci się pracować, a na praktykach widziałeś cokolwiek - to zawsze jest się do przodu. W sumie nawet, żeby znaleźć na początek jakiś staż w tej dziedzinie, która nas interesuje.A ja zaraz oszaleję, próbuję się uczyć, bo muszę zdobyć 3pkt z fizyki na 5, a mój brat coś papla z mamą próbując chyba przewrzeszczeć jedno drugie
Rosyjski A1-A2-B1-B2-C1 Francuski A1-A2-B1-B2-C1 Edytowane przez nicRu Czas edycji: 2011-06-20 o 13:21 |
|
|
|
#4489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4490 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. prawda jest taka, że im więcej obowiązków tym lepiej człowiek potrafi zorganizować sobie czas Cytat:
Nie warto żałować naszych wyborów, bo w momencie kiedy je podejmujemy wydają się najlepszymi decyzjami, a przecież nie jesteśmy w stanie przewidzieć ich konsekwencji. kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=546709 moje ciuszki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=550082 |
||
|
|
|
#4491 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zapytajcie ją jak wróci ile miała punktów I książki wpadły A na koniec jeszcze będą bony SPA A łatwo wygrać jeszcze na stronach lokalnych - galerie itp. Przyszła mi ankieta z Nivei, króciutka jest
|
|
#4492 |
|
maszyna, nie człowiek
|
gg22 na pewno masz rację, ale myślę, że podejmowanie wakacyjnej pracy, kiedy jeszcze nie ma się kwalifikacji do pracy w danym zawodzie na pewno świadczy o jakiejś ogólnej chęci do pracy, i innym podejściu niż "studia sobie już były, to teraz może jakaś praca, żeby zająć czas nim mama poda obiad".
|
#4493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
).
|
|
|
|
|
#4494 |
|
moderatorka też wizażanka
|
kasiencja,
Ja Ciebie rozumiem Pracuję, by się uwolnić od narzekań rodziców, że mogłabym zarobić pieniądze dla siebie, po co kolejne wakacje w domu siedzieć i takie tam, żeby uniknąc tego gadania stwierdziłam, że spróbuję, wysłałam 2 CV i masz Ci los ![]() Z jednej strony fajnie, że zostanę w Krakowie, z drugiej tęskni mi się czasem za domem i swoim wielgachnym łóżkiem. No i kto siostrzenicę wychowa na zimną babę?
|
|
|
|
#4495 | ||
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Cytat:
![]()
|
|
|
#4496 |
|
maszyna, nie człowiek
|
SdC, ale zakładam, że póki nie mamy w CV nic, to zarobkowo szukamy czegokolwiek, do tego jakieś praktyki czy staże
Bo rozumiem, ze nawet po skończeniu fizyki jądrowej mając w CV jedną malutką praktykę oraz pięć lat sprzedawania w warzywniaku nie za bardzo się uda W każdym razie właśnie przez to myslę o załapaniu się gdziekolwiek, czasami widzę ogłoszenia o wszelkich tzw. "opiekunach klientów" w firmach zajmujących się finansami (nawet i bankach) do których chętnie biorą studentów, byle z dobrą aparycją i umiejętnością myślenia. Ale nawet taka praca, to już coś, bo w świecie programistycznym siebie nie widzę ![]() Malla, planuję się wyprowadzić, jak tylko będzie minimalne prawdopodobieństwo, że się całkowicie od rodziców uniezależnię, bo praca na cały etat odpada, moich studiów nie ma np. zaocznych. A moja mama ma neistety takie napady, raz mila, raz okropna, podejrzewam, że to sprawka hormonów, ale to jest dla reszty wykańczajace... A zrobiła się taka tez przez to, że mój brat jest jaki jest, niby studia techniczne, ale ma swój własny świat fantastyki i chyba trochę nie rozgranicza tego, że hobby to coś, co się rozwija, gdy ma się czas wolny, a nie robi wszystko, by mieć jak najwiecej czasu na hobby...
Rosyjski A1-A2-B1-B2-C1 Francuski A1-A2-B1-B2-C1 Edytowane przez nicRu Czas edycji: 2011-06-20 o 14:03 |
|
|
|
#4497 | |
|
Zakorzenienie
|
Mogę do Ciebie dołączyć
. Chyba Hula się raczej wyróżnia .---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- Cytat:
.Czy w piątek na spotkanie ktoś reflektuje czy wszyscy wyjeżdżają? ;> |
|
|
|
|
#4498 |
|
maszyna, nie człowiek
|
No aż tak wielkiego, jak czasem piszą na portalach internetowych na pewno nie
|
#4499 |
|
Nie depcze krokusów
|
SdC - w piątek będę w Krk, ale pewnie wstąpię tylko na chwilkę, bo w sobotę rano wyjeżdżam.
|
|
#4500 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Jakie ja aparatki w pracy u siebie przerabialam to glowa malaJa chyba zostaje...zlapalabym wtedy Ciebie i lakierki
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:30.

Dobrze, ze mam praktyki, a reszta - liczę, że *jakoś* się wszyskto ułozy.

Ja mam dzisiaj robic zdjecia do dyplomu, powinno byc cacy! 

a ja się do pracy spóźniłam...