Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które s± na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od¿ywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno¶æ dobowa diet - musz± one mieæ ponad 1000 kcal.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2011-06-19, 22:01   #4411
iza_wiosenna
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 11 914
GG do iza_wiosenna
Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV

Cytat:
Napisane przez Phynn Poka¿ wiadomo¶æ
Pracujê (i nie jest to praca w biurze na pupie), studiujê i w zasadzie mam sporo ruchu na co dzieñ.
w kontek¶cie Twojego bmi i jad³ospisów, faktycznie jest siê czym chwaliæ. :-(

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-19, 22:05   #4412
Agu¦87
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 339

Cytat:
Napisane przez emelie Poka¿ wiadomo¶æ
Jaaa, to zaczyna byæ dziwne, ¿e mnie stawiacie za przytyciowy wzór
Ale staram siê, staram
I polecam to wszystko dziewczynom na P. Otrz±¶nijcie siê.
a powiedz mi jaki masz wzrost i wagê i jak szybko na tym tyjesz
i czy w ogole jeszcze tyjesz czy waga ci stoi? mi siê zatrzyma³a i dalej nic odk³ada siê tylko w brzuchuuuu coraz wiêkszy
Stary 2011-06-19, 22:13   #4413
emelie
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 262

Cytat:
Napisane przez Agu¦87 Poka¿ wiadomo¶æ
a powiedz mi jaki masz wzrost i wagê i jak szybko na tym tyjesz
i czy w ogole jeszcze tyjesz czy waga ci stoi? mi siê zatrzyma³a i dalej nic odk³ada siê tylko w brzuchuuuu coraz wiêkszy
54/170 (ale raczej jeszcze mniej, bo wa¿y³am siê przed okresem) D±¿ê do 57 - 58, czyli wagi, w której czujê siê najlepiej (i ulubione spodnie nie spadaj± mi z ty³ka )
B³agam Ciê, jestem na P od trzech dni!
Zwa¿ê siê po okresie i mo¿e bêdê w stanie wiêcej powiedzieæ
Nie wiem, czy bêdzie siê odk³ada³o tylko w brzuch, ale tak w ogóle to na tym mi chyba najbardziej zale¿y
emelie jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-19, 22:19   #4414
Agu¦87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emelie Poka¿ wiadomo¶æ
54/170 (ale raczej jeszcze mniej, bo wa¿y³am siê przed okresem) D±¿ê do 57 - 58, czyli wagi, w której czujê siê najlepiej (i ulubione spodnie nie spadaj± mi z ty³ka )
B³agam Ciê, jestem na P od trzech dni!
Zwa¿ê siê po okresie i mo¿e bêdê w stanie wiêcej powiedzieæ
Nie wiem, czy bêdzie siê odk³ada³o tylko w brzuch, ale tak w ogóle to na tym mi chyba najbardziej zale¿y
moja waga na maxa oszukuje mam taka ze wskazówk±, o jaka by³a rado¶c wchodzê patrzê 49, 2dni pozniej jestem u lekarza z mama mowie zwarze sie na elektronicznej a tam 47 mam 25lat coraz mniej chce mi siê z tym walczyæ. bo to trwa odk±d pamiêtam. fakt maj±c 18/19lat wazylam 40 ! ! ! to by³a pora¿ka
Stary 2011-06-19, 22:40   #4415
morphine88
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 892

Moje dzisiejsze U:
1. pe³noziarnite pancakes nutellowe z miodem i bananem.
2. musaka z ziemniakami - nie chce mi siê opisywaæ, zbyt zawi³e klik.
3. szklanka koktajlu marchewkowo-pomarañczowo-jab³kowego z miodem, gar¶æ pistacji.
4. twaróg pó³t³usty z jogurtem, babcinym ogórkiem ma³osolnym i szczypiorkiem, kromka ciê¿kiego chleba ¿ytniego z folii z mas³em.
po: 2 marchewki, herbata owocowa.

?

`I like living on the edge
and seeing what's on the other side!
Steven Tyler
morphine88 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-20, 06:45   #4416
santos
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 546
GG do santos

Cytat:
Napisane przez Phynn Poka¿ wiadomo¶æ
Pracujê (i nie jest to praca w biurze na pupie), studiujê i w zasadzie mam sporo ruchu na co dzieñ.
I nie chudniesz na tych jadlospisach?

---------- Dopisano o 05:29 ---------- Poprzedni post napisano o 05:25 ----------

Fj
Cytat:
Napisane przez morphine88 Poka¿ wiadomo¶æ
Moje dzisiejsze U:
1. pe³noziarnite pancakes nutellowe z miodem i bananem.
2. musaka z ziemniakami - nie chce mi siê opisywaæ, zbyt zawi³e klik.
3. szklanka koktajlu marchewkowo-pomarañczowo-jab³kowego z miodem, gar¶æ pistacji.
4. twaróg pó³t³usty z jogurtem, babcinym ogórkiem ma³osolnym i szczypiorkiem, kromka ciê¿kiego chleba ¿ytniego z folii z mas³em.
po: 2 marchewki, herbata owocowa.

?
Fajnie ,zakladam ze i 1 i 2 bylu duzo. Troche nietypowo, ze najbardziej sycace sa 2 pierwsze posilki, ale mozna i tak. Ja tak zazwyczaj jadam, ty nie, ale pewnie to jednorazowe,a nie stala zmiana.

---------- Dopisano o 05:45 ---------- Poprzedni post napisano o 05:29 ----------

Cytat:
Napisane przez Irish lady 28 Poka¿ wiadomo¶æ
U
  1. jajko na twardo, kapka majonezu, 2 kromki razowca z almette, polêdwica sopocka, pomidorem
  2. marchewka
  3. pier¶ kurczaka sma¿ona w sosie curry w³asnej roboty, ziemniak gotowany, miseczka surówki z kapusty pekiñskiej
  4. marchewka, troszkê orzechów laskowych
  5. wpadn± 2 plastry szynki, troszkê papryki lub pomidora

i jak ocenicie?
SLuchaj. pisalas tu, ze nie chudniesz na tych swoich zalosnie malych jadlo i nie masz niedowagi. W zwiazku z tym jasne jest, ze masz metabolizm osiemdziesieciolatka. WIem, ze dziewczyny, zdominowane motywem watku tj ED, tu patrza na to, ze u ciebie marna jest ilosc, ale nie w tym rzecz, skoro nie chudniesz. Masz strrrrrrraszny metabolizm, przez co musisz malo jesc no i przez to jesz czesto marnie jesli chodzi o wartosci odzywcze. Powiedz moze CO zamierzasz zrobic ws metabolizmu, bo sama dieta czy dorzucenie tu i owdzie tej drugeij polowki bulki cie nie zbawi. Zaczelas cos robic w tym kierunku ? Nie wiem, co ci doradzic, tkwisz na tym watku uwazajac ,ze twoim problemem jest jadlospis gdy tymczasem, z tego co mi pisalas wynika, ze jest on glownie skutkiem twojego problemu, a nie jego przyczyna.

Cytat:
Napisane przez pozytywna-wariatka Poka¿ wiadomo¶æ
U.
( albo i r, wa¿y³am siê i polecia³o. )
przed¶niadanie - kawa z mlekiem i babeczka z czekolad±.
1 ¶n - dwie kromki ¿ytniego razowego z pomidorem, dwa jajka na twardo z majonezem i groszkiem, zielona herbata.
2¶n - kawa³ek ciasta gryczanego z ¿urawinow± marmolad± i trochê tortu ciasteczkowego.
obiad - pier¶ z kurczaka zapiekana z mozzarell± i sporo szpinaku. I co, nie lepiej zjesc tu makaron/ryz/ziemniaki, zamiast wpychac wczesniej pierdylion slodkiego?
podwieczorek - miseczka twarogu zmiksowanego z jogurtem, ³y¿eczka konfitury ¶liwkowej i parê czekoladek z kokosem.
rower 50 km + burza. Nie lepiej bylo dodac musli zamiast cukru?
kolacja - kawa³ek wêdzonego ³ososia i ryby nie-wiem-jakiej z cytryn±. jw

sporo s³odyczy dzi¶ wpad³o, ale ¶rednio siê czujê ostatnimi dniami ( tygodniami? ) boli mnie g³owa, nie mam si³y i ci±gle jest mi s³abo a trochê cukru jest w stanie postawiæ mnie na nogi. no.
CIekawa uwaga dodana malymi literkami, baaardzo ciekawa w kontekscie twojego ostatniego wywodu na temat tego, jak sie swietnie czujesz na takich jadlospisach BEZ WEGLI. Chudniesz, zle sie czujesz, musisz wpychac cukier: dalej twierdzisz, ze takie jadlospisy sa UTRZYMANIOWE, wcale nie sa ortodoksyjnie dietetyczne i ci sluza?

Santosowa rzezba ;-)

nie jestem zawodowym dietetykiem ani trenerem, to moje hobby. Chetnie udziele rad, ale korzystasz z nich na wlasna odpowiedzialnosc. Dziekuje za uwage
santos jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-20, 07:32   #4417
karola11
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 835

Cytat:
Napisane przez chocolattemonster Poka¿ wiadomo¶æ
karola11 wymiary moim zdaniem masz genialne !

ja mam te 160 cm wzrostu, wa¿ê 48 kg i moje wymiary s± takie:
85 biust
65 talia
89 biodra
54 udo

wiêc niby wa¿ê mniej, a wymiary wiêksze
i w tym momencie jestem ciekawa jak wygladasz wizualnie jak widac waga/wzrost/wymiary dla kazdego sa indywidualna sprawa i niby moga byc podobne,ale kazdy wyglada inaczej

---------- Dopisano o 07:16 ---------- Poprzedni post napisano o 07:14 ----------

Cytat:
ja waze kilo mniej w biuscie mam 84, talia to jest to najwezsze miesjce tak? to mam z 66, biodra w naszjerszym miejscu na pupie 88/9;/ a mialam 90 a udo w najszerycm 47,5 ;/
zoabcz taki sam wzrost i waga a ianczej
patrzac na Twoje zdjecia w zyciu bym nie powiedziala,ze masz wiecej cm w biodrach ode mnie. Co do ud to akurat widac roznice,masz jest duzo szczuplejsze ode mnie

tak sie zastanawiam ile jeszcze kg powinnam schudnac na R,zeby wyszczuplic sie w udach i zeby nadal dobrze sie czuc,w tym sensie,zeby nie przegiac ze spadkiem wagi

---------- Dopisano o 07:17 ---------- Poprzedni post napisano o 07:16 ----------

Cytat:
Moje dzisiejsze U:
1. pe³noziarnite pancakes nutellowe z miodem i bananem. mniam!!!
2. musaka z ziemniakami - nie chce mi siê opisywaæ, zbyt zawi³e klik. zaraz to obadam
3. szklanka koktajlu marchewkowo-pomarañczowo-jab³kowego z miodem, gar¶æ pistacji. brzmi pysznie
po: 2 marchewki, herbata owocowa. ale dobre!

?
jadlospis pyszny, zaraz sprawdze Twoje dania i muffinki, o ktorych pisalas

---------- Dopisano o 07:32 ---------- Poprzedni post napisano o 07:17 ----------

Wstawiam planowe dzisiejsze R,byc moze cos ulegnie zmianie, ale niewielkiej wyjatkowo dzisiaj wstalam wczesniej,wiec napewno wleci cale 5 posilkow. Poza tym mam @ i fatalnie sie czuje,spuchnieta,zmeczona i do bani :/ poza @ wszystko gra jezeli chodzi o samopoczucie zwiazane z R,jedynie mam stresy bo niedlugo obrona mgr...

I Sniadanie(6:30):
owsianka na wodzie(pelne czubate 3 lyzki),duuuza garsc otrebow pozeczkowych,garsc otrebow pszennych,toche lnu mielonego,1/2 jogo naturalnego,1/2 wiesniaka,garsc (mala) rodzynek i 4 morele(surowe)

II Sniadanie(pewnie ok 9:30):
tunczyk (nie wiem ile go wleci,albo pol puszki albo cala,w zaleznosci jak bardzo bedzie mi sie chcialo jesc),szparagi duzo ich bedzie bo uwielbiam!! troche czeresni,mysle,ze tak z garsc

w zaleznosci od tego czy bede "skazana" na dluga przerwe miedzy II sniadaniem a obiadem wleci pare wafli ryzowych wieloziarnistych z szynka drobiowa, serkiem hochland paprykowym albo dzemem truskawkowym niskoslodzonym, moze kiwi,ale jezeli nie bedzie za duzej przerwy to nie wleci pewnie nic :P

Obiad(mysle,ze bedzie miedzy 14 a 15:30):
planuje duzy omlet ze szpinakiem,brokulami,pomi dorem,cukinia

Podwieczorek(ok 2-3 h po obiedzie):
tutaj pewnie jakas surowka i bedzie pewnie ze salaty (mix salat),surowego szpinaku,startej marchewki,cieciorki,szpar ag,1/2 wiesniaka tego co zostal ze sniadania, moze filet z mintaja smazony na oliwie z oliwek?co sadzicie?

abs na brzuch, cwiczenia z ciezarkami, bieganie ok 30-40 minut (jakies 5-7 km)

Kolacja(ok 2 h po podwieczorku):
jogurt,garsc nerkowcow,gotowane brokuly

w ciagu dnia kawa sypana czarna (sniadanie), bedzie pewnie zbozowa z mlekiem i do niej dosypie cynamonu,herbata zielona,czerwona i koperkowa, duuuuuzo wody,tak prawie 3 l

pytanie:
co sadzicie o nalesnikach na R? z tym, ze! do ciasta nalesnikowego wlecialaby maka orkiszowa razowa,1 jajo i mleko a jezeli chodzi o farsz to pewnie jakis homo chyba,ze nie na slodko, to szpinak np. I jak to z takimi nalesnikami na R?

Edytowane przez karola11
Czas edycji: 2011-06-20 o 08:47
karola11 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-20, 10:03   #4418
morphine88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez santos Poka¿ wiadomo¶æ
Fajnie ,zakladam ze i 1 i 2 bylu duzo. Troche nietypowo, ze najbardziej sycace sa 2 pierwsze posilki, ale mozna i tak. Ja tak zazwyczaj jadam, ty nie, ale pewnie to jednorazowe,a nie stala zmiana.
Dziêki za ocenê
przede wszystkim 4 posi³ki, bo ¶niadanie mia³am o 11
a placuszków by³o 7, wiêc spokojnie mnie nasyci³y do obiadu, który równie¿ ma³y nie by³, bo musaka jest zbyt pyszna, ¿eby wystarczy³a mi ma³a porcja
w³a¶ciwie lepiej siê czu³am na takim rozk³adzie jad³a ni¿ 5 malutkich.
ale nawet je¶li zmieni³abym tak na sta³e (nie mam w planie, ale chêtnie bym to zrobi³a, szczerze mówi±c ) to chyba by³oby ok, nie? ;-)

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ----------

Cytat:
Napisane przez karola11 Poka¿ wiadomo¶æ
jadlospis pyszny, zaraz sprawdze Twoje dania i muffinki, o ktorych pisalas
dziêki za ocenê
co do nale¶ników - pewnie, jak najbardziej, m±ka orkiszowa, sk³adniki normalne, a nie jakie¶ udziwnione jak na Dukanie i dobry warsz z serka homo naturalnego (mo¿na te¿ wie¶niaka) czy szpinaku - jak najbardziej. Z nutell±, mas³em orzechowym czy d¿emem mo¿na by siê zastanowiæ, ale przecie¿ na ka¿dej diecie jest 10% odstêpstwa, wiêc i na takie, bardziej rozpustne, mog³aby¶ sobie pozwoliæ.

EDIT: tak w ogóle, to czemu dalej R? Ja bym j¿ przesz³a na U, bo figurê masz ¶wietn± (), a na nogi nie poradzisz jedzeniem. Ewentualnie wsiadaj na rower i we¼ siê za inne æwiczenia poza tym zwykle jest tak, ¿e jak luzujesz i przechodzisz na U, to kilka kg jeszcze spada

Steven Tyler

Edytowane przez morphine88
Czas edycji: 2011-06-20 o 10:05
Stary 2011-06-20, 10:03   #4419
Tynusia
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 731

Irish lady 28 - Zamiast braæ siê za R i mieæ metabolizm ju¿ w ogóle totalnie do dupy Ruch + zacz±æ s³uchaæ i realizowaæ rady a nie ci±g³e wstawianie i nic tylko widaæ jak marnujesz siebie i irytujesz innych. Po co Ci to zawalcz o siebie i zacznij co¶ robiæ.

Kreta/ Agia Pelagia or 2013 ? Lloret
Tynusia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-20, 10:21   #4420
Phynn
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 11 439

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Poka¿ wiadomo¶æ
w kontek¶cie Twojego bmi i jad³ospisów, faktycznie jest siê czym chwaliæ. :-(
Nie chwalê siê. Odpowiedzia³am tylko na zadane pytanie.
Santos, ten wczorajszy jad³ospis akurat by³ z dnia, gdy siedzia³am w domu. Studiujê dziennie i pracujê kilka dni w tygodniu, czasem tylko w weekend. Gdy pracujê zjadam wiêcej.
A czy chudnê ? Ostatnio waga stoi w miejscu, lub nieznacznie spada...

Rozsun±æ suwak, by
Zdj±æ skafander cia³a
Zapomnieæ
Wej¶æ w nowe ¿ycie
W zwiewnej sukience

Phynn jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-20, 11:19   #4421
Paprykowa89
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 75

P (mam nadzieje ze tym razem mnie nie pominiecie )

1. miska p³atków kukurydzianych z mlekiem 3,2, cukrem i ¿urawin±
2. dro¿dzowka z toffi, muller milk czekoladowy
3. pieczen wieprzowa, pomidory ze ¶mietan±, m³ode ziemiaki z koprem i mas³em; 4 cukierki czekoladowe
4. jogurt tropikalny,jab³ko, gruszka,banan, wiórki kokosowe, gar¶æ mieszanki studenckiej
5. jajecznica (3) na ma¶le z chlebem (2) z mas³em, szynk±, pomidorem.

6. kakao, ma³a paczka hitów
Paprykowa89 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-20, 11:44   #4422
Guniella
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 113

Hej, ja trochê nie na temat, ale w tym w±tku najwiêcej znawców :P Otó¿ ile litrów p³ynów wypijacie dziennie? Bo zaczyna mnie martwiæ moja ci±g³a potrzeba picia. Ja wypijam ok 4-5litrów dziennie, z czego 1,5 litra z samego rana, zanim wyjdê do pracy. To chyba nie jest normalne? Ca³y czas odczuwam pragnienie, a nawet jak nie odczuwam to pijê... tak, chyba z nawyku :/ Ma kto¶ tak?
Stary 2011-06-20, 11:51   #4423
emelie
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 262

Cytat:
Napisane przez Guniella Poka¿ wiadomo¶æ
Hej, ja trochê nie na temat, ale w tym w±tku najwiêcej znawców :P Otó¿ ile litrów p³ynów wypijacie dziennie? Bo zaczyna mnie martwiæ moja ci±g³a potrzeba picia. Ja wypijam ok 4-5litrów dziennie, z czego 1,5 litra z samego rana, zanim wyjdê do pracy. To chyba nie jest normalne? Ca³y czas odczuwam pragnienie, a nawet jak nie odczuwam to pijê... tak, chyba z nawyku :/ Ma kto¶ tak?
Jakie¶ 2l wody + kawy, herbaty... Wychodzi z 2,5 - 3l p³ynów. Ale kawa i herbata odwadniaj±, wiêc...

Najlepiej zrób sobie badania krwi i zbadaj te¿ poziom cukru.
emelie jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-20, 11:55   #4424
polny mak
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 769

Irysh a ja Ci proponujê dodawaæ co tydz po 100 kalorii a¿ dobijesz do swojego zapotrzebowania ( na sfd jest art jak obliczyæ) - zregeneruj organizm i po¼niej w razie czego jak bêdziesz chia³a siê redukowaæ to obetnj ale max 200 kalorii

zdrowo siê od¿ywiam

dbam o siebie i swoich bliskich

ZJEDZ TÊ ¯ABÊ !
polny mak jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-20, 12:22   #4425
karola11
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 835

Cytat:
Napisane przez Paprykowa89 Poka¿ wiadomo¶æ
P (mam nadzieje ze tym razem mnie nie pominiecie )

1. miska p³atków kukurydzianych z mlekiem 3,2, cukrem i ¿urawin± jezeli to ma byc P to ja bym tutaj jeszcze cos dodala,moze chociaz banana?albo sypnik sroga garsc orzechow
2. dro¿dzowka z toffi, muller milk czekoladowy ok
3. pieczen wieprzowa, pomidory ze ¶mietan±, m³ode ziemiaki z koprem i mas³em; 4 cukierki czekoladoweteoretycznie ok ale pod warunkiem,ze duza porcja
4. jogurt tropikalny,jab³ko, gruszka,banan, wiórki kokosowe, gar¶æ mieszanki studenckiej nawet 2 garscie tej mieszanki bym dala
5. jajecznica (3) na ma¶le z chlebem (2) z mas³em, szynk±, pomidorem.
sadze,ze ok
6. kakao, ma³a paczka hitówok
j.w.

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

Cytat:
Dziêki za ocenê
przede wszystkim 4 posi³ki, bo ¶niadanie mia³am o 11
a placuszków by³o 7, wiêc spokojnie mnie nasyci³y do obiadu, który równie¿ ma³y nie by³, bo musaka jest zbyt pyszna, ¿eby wystarczy³a mi ma³a porcja
w³a¶ciwie lepiej siê czu³am na takim rozk³adzie jad³a ni¿ 5 malutkich.
ale nawet je¶li zmieni³abym tak na sta³e (nie mam w planie, ale chêtnie bym to zrobi³a, szczerze mówi±c ) to chyba by³oby ok, nie? ;-)

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ----------

dziêki za ocenê
co do nale¶ników - pewnie, jak najbardziej, m±ka orkiszowa, sk³adniki normalne, a nie jakie¶ udziwnione jak na Dukanie i dobry warsz z serka homo naturalnego (mo¿na te¿ wie¶niaka) czy szpinaku - jak najbardziej. Z nutell±, mas³em orzechowym czy d¿emem mo¿na by siê zastanowiæ, ale przecie¿ na ka¿dej diecie jest 10% odstêpstwa, wiêc i na takie, bardziej rozpustne, mog³aby¶ sobie pozwoliæ.

EDIT: tak w ogóle, to czemu dalej R? Ja bym j¿ przesz³a na U, bo figurê masz ¶wietn± (), a na nogi nie poradzisz jedzeniem. Ewentualnie wsiadaj na rower i we¼ siê za inne æwiczenia poza tym zwykle jest tak, ¿e jak luzujesz i przechodzisz na U, to kilka kg jeszcze spada
dzieki za nalesnikowa rade jutro sobie zrobie te nalesniki
dalej R bo mysle,zeby dobic do wagi 47/48 i przejsc na U. Chce jeszcze popracowac nad udami bo mimo,iz sa umiesnione to jeszcze widze tam troche tluszczyku mysle,ze tak do konca czerwca bede na R a potem przejde na U. A o ile zwieksza sie porcje na U?
Co do cwiczen, to tak jak pisalam,duzo biegam itp. rowerek za to traktuje rekraacyjne, bo sadze,ze przy mojej budowie nogi od rowerku moglby by mi sie za bardzo rozrosnac,taka mam specyfike miesni.Wiec kiedy np. nie chce mi sie biegac to ide na rower a w tygodniu dokladam basen tak 2-3 razy,zeby stawy troche odpoczely a i na figurke podobno dobrze dziala

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ----------

Cytat:
Napisane przez Tynusia Poka¿ wiadomo¶æ
Irish lady 28 - Zamiast braæ siê za R i mieæ metabolizm ju¿ w ogóle totalnie do dupy Ruch + zacz±æ s³uchaæ i realizowaæ rady a nie ci±g³e wstawianie i nic tylko widaæ jak marnujesz siebie i irytujesz innych. Po co Ci to zawalcz o siebie i zacznij co¶ robiæ.
popieram

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ----------

Cytat:
Napisane przez karola11 Poka¿ wiadomo¶æ

Wstawiam planowe dzisiejsze R,byc moze cos ulegnie zmianie, ale niewielkiej wyjatkowo dzisiaj wstalam wczesniej,wiec napewno wleci cale 5 posilkow. Poza tym mam @ i fatalnie sie czuje,spuchnieta,zmeczona i do bani :/ poza @ wszystko gra jezeli chodzi o samopoczucie zwiazane z R,jedynie mam stresy bo niedlugo obrona mgr...

owsianka na wodzie(pelne czubate 3 lyzki),duuuza garsc otrebow pozeczkowych,garsc otrebow pszennych,toche lnu mielonego,1/2 jogo naturalnego,1/2 wiesniaka,garsc (mala) rodzynek i 4 morele(surowe)

tunczyk (nie wiem ile go wleci,albo pol puszki albo cala,w zaleznosci jak bardzo bedzie mi sie chcialo jesc),szparagi duzo ich bedzie bo uwielbiam!! troche czeresni,mysle,ze tak z garsc

w zaleznosci od tego czy bede "skazana" na dluga przerwe miedzy II sniadaniem a obiadem wleci pare wafli ryzowych wieloziarnistych z szynka drobiowa, serkiem hochland paprykowym albo dzemem truskawkowym niskoslodzonym, moze kiwi,ale jezeli nie bedzie za duzej przerwy to nie wleci pewnie nic :P

planuje duzy omlet ze szpinakiem,brokulami,pomi dorem,cukinia

tutaj pewnie jakas surowka i bedzie pewnie ze salaty (mix salat),surowego szpinaku,startej marchewki,cieciorki,szpar ag,1/2 wiesniaka tego co zostal ze sniadania, moze filet z mintaja smazony na oliwie z oliwek?co sadzicie?

jogurt,garsc nerkowcow,gotowane brokuly

w ciagu dnia kawa sypana czarna (sniadanie), bedzie pewnie zbozowa z mlekiem i do niej dosypie cynamonu,herbata zielona,czerwona i koperkowa, duuuuuzo wody,tak prawie 3 l

pytanie:
co sadzicie o nalesnikach na R? z tym, ze! do ciasta nalesnikowego wlecialaby maka orkiszowa razowa,1 jajo i mleko a jezeli chodzi o farsz to pewnie jakis homo chyba,ze nie na slodko, to szpinak np. I jak to z takimi nalesnikami na R?
i ponowna prosba o ocene dzisiejszej eRki
karola11 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-20, 12:55   #4426
polny mak
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 769

karola przed æwiczeniami bia³ko i wêgle z³o¿one bez warzyw ze wzglêdu na to, ¿e d³ugo siê przyswajaj± i s± zapychaczami

po te¿ bia³ko

olej abs na brzuch a pobiegaj d³u¿ej, brzuch sam siê zrobi

edit i w Twoim przypadku gruszki jazda na rowerze bardzo niewskazana bo utwardza siê t³uszczyk na udach. Mo¿e pó¼niej co¶ poszukam na ten temat i Ci wstawiê ale ogólnie proponujê google i areoby dla gruszki

zdrowo siê od¿ywiam

dbam o siebie i swoich bliskich

ZJEDZ TÊ ¯ABÊ !

Edytowane przez polny mak
Czas edycji: 2011-06-20 o 13:27
polny mak jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-20, 12:56   #4427
Tynusia
Zakorzenienie

tak troszkê odbiegnê od tematu ale spróbuje.

Czy kto¶ mi móg³by pomóc w jad³ospisie takim na zwiêkszanie i podkrêcanie metabolizmu. By³abym wdziêczna. Odpisywaæ na pw

Stary 2011-06-20, 13:15   #4428
agniusia17
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 880

Ludzie, niech mnie kto¶ kopnie, ale tak porz±dnie... -.-

Wczorajsze (P)

¦: 3 kromki jasnego chleba z mas³em, wêdlin±, bia³ym serem, pomidorem, ogórkiem, szczypiorkiem; kawa z mlekiem 1,5%

II¦: kawa³ek ciasta dro¿d¿owego, 3 ³y¿ki twaro¿ku wiejskiego, pó³ grapefruita, gar¶æ orzechów ziemnych (wszystko w biegu)

O: 5 zmiemniaków z koperkiem, gulasz z sosem, kalafior gotowany na parze z mas³em

P: lody pomarañczowe w wafelku

K: 3 kromki chleba jasnego z mas³em,
- z bia³ym serem, pomidorem, ogórkiem
- z twaro¿kiem, pomidorem, ogórkiem
- z ¿ó³tym serem, pomidorem, ogórkiem

po: twaro¿ek domowy z Pi±tnicy z ³y¿k± otrêbów

w ci±gu dnia: du¿o herbat, 2 l wody, sok marchwiowy 330 ml

Czekam na baty...
agniusia17 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-20, 13:25   #4429
ifellinlovewithadeadboy
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 621

Cytat:

Czy kto¶ mi móg³by pomóc w jad³ospisie takim na zwiêkszanie i podkrêcanie metabolizmu. By³abym wdziêczna. Odpisywaæ na pw

równie¿ kiedy¶ tu o to prosi³am, jednak mój post pozosta³ niezauwa¿ony, ale je¶li komu¶ by siê chcia³o to równie¿ prosi³abym o jakie¶ rady w tym temacie, pomijaj±c te podstawowe inf o zwiêkszaniu bia³ka, ma³ych, czêstych posi³kach i sporej aktywno¶ci fizycznej..
by³abym mega wdziêczna

ifellinlovewithadeadboy jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-20, 13:33   #4430
morphine88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ifellinlovewithadeadboy Poka¿ wiadomo¶æ
równie¿ kiedy¶ tu o to prosi³am, jednak mój post pozosta³ niezauwa¿ony, ale je¶li komu¶ by siê chcia³o to równie¿ prosi³abym o jakie¶ rady w tym temacie, pomijaj±c te podstawowe inf o zwiêkszaniu bia³ka, ma³ych, czêstych posi³kach i sporej aktywno¶ci fizycznej..
by³abym mega wdziêczna
to i ja siê podpiszê pod pro¶bê
oczywi¶cie, tak jak pisze ifellininlovewithadeadboy, pomijaj±c podstawowe zasady

Steven Tyler
Stary 2011-06-20, 13:40   #4431
greenaurie
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 949

Dzi¶. Na R to siê chyba nie nadaje, ale mo¿e chocia¿ U

¶niadanie ok. 6.20 kromka ¿ytniego chleba z mas³em, szynk± i pomidorem. kubek gorzkiego kakao
przek±ska ok. 9.00 ma³a gruszka
drugie ¶niadanie ok. 12.00 w³asnorêcznie komponowane musli (p³atki kukurydziane, otrêby - 1 ³y¿ka, amarantus - 1³y¿ka, 3 suszone morele, pó³ gar¶ci suszonej ¿urawiny, wiórki kokosowe - 1 ³y¿ka)
+ 45 min zumba
planujê:
obiad ok. 16.00 - duszone kawa³ki kurczaka z marchwi± i ananasem, mo¿e ma³a porcja ry¿u
kolacja ok.19.30 - serek wiejski + kubek mleka

Co my¶licie?

"¯aden dzieñ nie jest podobny do drugiego, ka¿de jutro kryje w sobie cud, magiczn± chwilê, która burzy stare ¶wiaty i tworzy nowe gwiazdy."
greenaurie jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-20, 13:41   #4432
Izaczka
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 364

Cytat:
Napisane przez wizjaa Poka¿ wiadomo¶æ
praktycznie /po za sniadaniem/ zero bia³ka, nnkt tez malutko, ale rozumiem, ze jestes zabiegana i mog³o tak wyj¶æ.
dziêki za ocene -ja to jestem momentami tak zabiegana ze zapominam nawet co umieszczam w internecie -haha, w sumie to teraz ten jad³ospis juz nie ma znaczenia, ale faktycznie malo bialka by³o a ja nawet siê nie zorientowa³am

Jak juz tu jestem to moje wczorajsze U muszê siê zwa¿yæ ale nie wiem gdzie jest waga niby tak samo wygl±dam ale chcialabym wiedziec ile waze
no to lecim..
1. malutka kanapeczka z chleba orkiszowego, mas³a, sera szynki, warzyw (nie wiem co tam bylo -mama robi³a kanapki i zjad³am jedn±, nie mia³am czasu na wiêcej...)
jakie¶ 1,5 godz. potem sa³atka ogrodnika z grzankami pelnoziarnistymi (tam s± warzywa w ró¿nej formie i slonecznik)..
2. (wbrew pozorom moze siê spodobaæ latanie po mie¶cie i przystawanie na chwilke zeby zjesc posilek ) 3 ga³ki lodów -ró¿ne smaki, kawa mrozona kokosowo-waniliowa
3. miseczka pomidorowej z ry¿em br±zowym
2 nale¶niki orkiszowe z sosem broku³owo-czosnkowym (domowy ¶rednio-t³isty ), kawa³kami broku³ów(?? i kurczaka wêdzonego posypane orzechami ziemnymi -pyszne!!
4.dwa du¿e-babcine w koncu...kawa³ki dro¿d¿owego z jagodami i kruszonk±, potem 250g borowek.
5.kilka kawalkow bagietki z mas³em zio³owym, trochê pomidora i sera i przypraw..
banan

i jak?Ruchu by³o sporo chyba - lata³am ze 4 godziny na nogach, 2 km w jedn± stronê na pieszo sz³am, wieczorem zaliczylam spacer i lekkie cwiczenia -taki rytua³,czêsto sobie tak leciutko æwiczê, krótko z 10 minut wiêc siê nie liczy nawet

staruch ze mnie,
Izaczka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-20, 13:43   #4433
Agu¦87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agniusia17 Poka¿ wiadomo¶æ
Ludzie, niech mnie kto¶ kopnie, ale tak porz±dnie... -.-

Wczorajsze (P)

¦: 3 kromki jasnego chleba z mas³em, wêdlin±, bia³ym serem, pomidorem, ogórkiem, szczypiorkiem; kawa z mlekiem 1,5%

II¦: kawa³ek ciasta dro¿d¿owego, 3 ³y¿ki twaro¿ku wiejskiego, pó³ grapefruita, gar¶æ orzechów ziemnych (wszystko w biegu)

O: 5 zmiemniaków z koperkiem, gulasz z sosem, kalafior gotowany na parze z mas³em

P: lody pomarañczowe w wafelku

K: 3 kromki chleba jasnego z mas³em,
- z bia³ym serem, pomidorem, ogórkiem
- z twaro¿kiem, pomidorem, ogórkiem
- z ¿ó³tym serem, pomidorem, ogórkiem

po: twaro¿ek domowy z Pi±tnicy z ³y¿k± otrêbów

w ci±gu dnia: du¿o herbat, 2 l wody, sok marchwiowy 330 ml

Czekam na baty...
super rewelacji moze nie ma, ale tragedii jakies wielkiej tez czytaajc czekam na baty myslalam ze znow przeczytam 3 ³yzki plaktow kromka chleba. ale nie :P
Stary 2011-06-20, 14:20   #4434
zjedzmniebejbe
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 170

Na zielono
Cytat:
Napisane przez greenaurie Poka¿ wiadomo¶æ
Dzi¶. Na R to siê chyba nie nadaje, ale mo¿e chocia¿ U

¶niadanie ok. 6.20 kromka ¿ytniego chleba z mas³em, szynk± i pomidorem. kubek gorzkiego kakao Mam nadziejê ¿e siê najad³a¶, bo brzmi skromnie
przek±ska ok. 9.00 ma³a gruszka gdyby¶ zjad³a wiêcej na ¶niadanie to nie by³aby¶ g³odna i nie jad³aby¶ przek±sek!~gruszka? mog³a¶ dorzuciæ co¶ bardziej warto¶ciowego i mieæ 2 ¶niadanie, 6h przerwy..
drugie ¶niadanie ok. 12.00 w³asnorêcznie komponowane musli (p³atki kukurydziane, otrêby - 1 ³y¿ka, amarantus - 1³y¿ka, 3 suszone morele, pó³ gar¶ci suszonej ¿urawiny, wiórki kokosowe - 1 ³y¿ka) najad³a¶ siê? nie widzê tu ¿adnych dobrych ww prócz otrêbów i amarantusa..
+ 45 min zumba
planujê:
obiad ok. 16.00 - duszone kawa³ki kurczaka z marchwi± i ananasem, mo¿e ma³a porcja ry¿u DU¯O warzyw ma byæ! i wrzuæ trochê ry¿u, ma³o ww jesz
kolacja ok.19.30 - serek wiejski + kubek mleka yy.. ¶rednio. Wrzuæ warzywa koniecznie i skoro to U, to mo¿e jaka¶ kromeczka chleba czy co¶? ..

Co my¶licie?
Moim zdaniem.. 3-. Mam wra¿enie ¿e ma³o przemy¶lane posi³ki (co nie znaczy ¿e masz ca³ymi dniami skupiaæ siê jedzeniu! ), ma³o warzyw, ma³o wêgli które de facto daj± "si³ê", sporo cukrów prostych. Nie widzê nnkt - wiórki kokosowe nie s± ich najlepszym ¼ród³em. Na kolacje zamiast mleka wrzuæ warzywa. Albo zjedz np. wêdzon± makrelê.. No i nie wiem czy tym musli na 2gie ¶niadanie siê najad³a¶..

Karola 11 , na niebiesko!
Cytat:
owsianka na wodzie(pelne czubate 3 lyzki),duuuza garsc otrebow pozeczkowych,garsc otrebow pszennych,toche lnu mielonego,1/2 jogo naturalnego,1/2 wiesniaka,garsc (mala) rodzynek i 4 morele(surowe) mam wra¿enie ¿e sporo tego, ale ¶niadanie to podstawa wiêc ok

tunczyk (nie wiem ile go wleci,albo pol puszki albo cala,w zaleznosci jak bardzo bedzie mi sie chcialo jesc),szparagi duzo ich bedzie bo uwielbiam!! troche czeresni,mysle,ze tak z garsc skoro chcesz zje¶æ czere¶nie to we¼ pó³ puszki + du¿o warzyw

Lepiej ¿eby nie wlecia³o, bo wafle to syf, do tego serek hochland nie jest polecany na Rce, d¿em podobnie (tym bardziej ¿e wcze¶niej zjad³a¶ ju¿ sporo cukrów - czere¶nie, morele itd), kiwi to kolejny owoc, darowa³abym sobie jednak

planuje duzy omlet ze szpinakiem,brokulami,pomi dorem,cukinia mo¿e tutaj wrzuæ resztê tuñczyka?

tutaj pewnie jakas surowka i bedzie pewnie ze salaty (mix salat),surowego szpinaku,startej marchewki,cieciorki,szpar ag,1/2 wiesniaka tego co zostal ze sniadania, moze filet z mintaja smazony na oliwie z oliwek?co sadzicie? obojêtnie, ja jednak wybra³abym filet z mintaja na oliwie

jogurt,garsc nerkowcow,gotowane brokuly Jogurt na kolacjê? mo¿e lepiej pó³ tego wie¶niaka? Bo jogo to ww a wie¶niak to jednak bia³ko, w po³±czeniu z orzechami bêdzie lepiej

pytanie:
co sadzicie o nalesnikach na R? z tym, ze! do ciasta nalesnikowego wlecialaby maka orkiszowa razowa,1 jajo i mleko a jezeli chodzi o farsz to pewnie jakis homo chyba,ze nie na slodko, to szpinak np. I jak to z takimi nalesnikami na R? skoro m±ka jest pe³noziarnista to czemu nie? skoro jemy makaron ciemny i ry¿ to czemu nie m±ka? zreszt±, przecie¿ taki makaron te¿ jest z tej pe³nowarto¶ciowej m±ki
Jak dla mnie.. warto¶ciowo, du¿o warzyw, s± nnkt, owoce, ww.. ale mega chaos! trochê siê gubi³am po drodze. Jesz smacznie i zró¿nicowanie

plecaczkiem: 7250 km

Edytowane przez zjedzmniebejbe
Czas edycji: 2011-06-20 o 14:21
zjedzmniebejbe jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-20, 14:37   #4435
agniusia17
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 880

Cytat:
super rewelacji moze nie ma, ale tragedii jakies wielkiej tez czytaajc czekam na baty myslalam ze znow przeczytam 3 ³yzki plaktow kromka chleba. ale nie :P
Napisa³am tak, bo na takim czym¶ nie tyjê, czasem uda mi siê nawet schudn±æ, a nie umiem do³o¿yæ sobie wiêcej jedzenia. Ju¿ tyle sprawia mi problem... A muszê przytyæ 3-4 kilo...
agniusia17 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-20, 14:48   #4436
Agu¦87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agniusia17 Poka¿ wiadomo¶æ
Napisa³am tak, bo na takim czym¶ nie tyjê, czasem uda mi siê nawet schudn±æ, a nie umiem do³o¿yæ sobie wiêcej jedzenia. Ju¿ tyle sprawia mi problem... A muszê przytyæ 3-4 kilo...
to pij soki gêste, wode z miodem i kakao na mleku 3,2%.
Stary 2011-06-20, 15:05   #4437
Pia Gizela
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 120

hehe zakoñczona sesja sukcesem tak¿e biorê siê znowu za Redukcjê

1. ¶niadanie: kawa z mlekiem 3,2% & ³y¿eczka br±zowego cukru. twaro¿ek ze szczypiorkiem i 3 rzodkiewki. kromka razowego z mas³em, sa³at±, szynk± i pó³ pomidora.

2. II ¶niadanie: herbata zielona z opuncj±. homo z gar¶ci± migda³ów.

æwiczenia 1h a po nich izotoniczny napój

3. obiad: zapiekany ³oso¶ z zio³ami. pó³ woreczka ry¿u br±zowego. szklanka kefiru.

4. kolacja: tuñczyk wsw, z groszkiem, pomidorem i jajem.

Pia Gizela jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-20, 15:55   #4438
greenaurie
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 949

Cytat:
Napisane przez zjedzmniebejbe Poka¿ wiadomo¶æ
Na zielono
Moim zdaniem.. 3-. Mam wra¿enie ¿e ma³o przemy¶lane posi³ki (co nie znaczy ¿e masz ca³ymi dniami skupiaæ siê jedzeniu! ), ma³o warzyw, ma³o wêgli które de facto daj± "si³ê", sporo cukrów prostych. Nie widzê nnkt - wiórki kokosowe nie s± ich najlepszym ¼ród³em. Na kolacje zamiast mleka wrzuæ warzywa. Albo zjedz np. wêdzon± makrelê.. No i nie wiem czy tym musli na 2gie ¶niadanie siê najad³a¶..
Warzywa s± moj± zmor± do niedawna wcale ich nie jad³am, teraz staram siê je stopniowo w³±czaæ, bêdê siê bardziej staraæ
nnkt - wiem, ¿e ich nie jem, wiêc ³ykam tran, chocia¿ tyle....
owoce suszone i ¶wie¿e s± be? Bo¿e
Z³o¿one s± gdzie¶ oprócz pe³noziarnistych makaronów i chlebów?
Dziêki

"¯aden dzieñ nie jest podobny do drugiego, ka¿de jutro kryje w sobie cud, magiczn± chwilê, która burzy stare ¶wiaty i tworzy nowe gwiazdy."
greenaurie jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-20, 16:10   #4439
Silke Apill
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 154

Cytat:

Je¿eli chcesz podkrêciæ mete musisz:
jesc ma³o a czesto
spêdzaæ du¿o czasu na powietrzu,
zimno przyspiesza mete- jedz zimne , np lody
jedz ostre przyprawy: pieprz cayenne, chili, tabasco, papryki, curry
cynamon
pij du¿o wody, kawe , herbate zielona, czerwon±,
do posi³ków dodawaj przynajmniej 10-15 gr protein ( bia³ka )
na sniadanie jedz wegle pr+z³ i bia³ko ( du¿e sniadanie rozkreca mete no i nie chodzimy jak "zombiaki" w ciagu dnia )

i wiele wiele innych ! to najwa¿niejsze ;D reszta to za du¿o pisania

52 kg- 53kg -53,5kg- 54kg-54,5 kg-55 kg- 56 kg- 57 kg- 58 kg
Silke Apill jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-20, 16:33   #4440
Tynusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Silke Apill Poka¿ wiadomo¶æ
Je¿eli chcesz podkrêciæ mete musisz:
jesc ma³o a czesto
spêdzaæ du¿o czasu na powietrzu,
zimno przyspiesza mete- jedz zimne , np lody
jedz ostre przyprawy: pieprz cayenne, chili, tabasco, papryki, curry
cynamon
pij du¿o wody, kawe , herbate zielona, czerwon±,
do posi³ków dodawaj przynajmniej 10-15 gr protein ( bia³ka )
na sniadanie jedz wegle pr+z³ i bia³ko ( du¿e sniadanie rozkreca mete no i nie chodzimy jak "zombiaki" w ciagu dnia )

i wiele wiele innych ! to najwa¿niejsze ;D reszta to za du¿o pisania
to wszystko robiê tylko muszê je¶æ wiêcej bia³ka
dziêki

Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Dietetyka

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:39.

© 2000 - 2026 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.