|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2671 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)
Cytat:
Hehehe...akurat w tej kwestii mam swoje zdanie, o ktorym juz pisalam ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Konspi jak tam po powrocie?? Fotki..? ![]()
![]() |
#2672 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)
asioczka u mnie jest tak ze to jest oddział przedszkolny przy szkole i my mamy takie same prawa co i szkoła a szkoła jest zamknieta i my tez mamy zamkniete, rodzice chcieli zebysmy pracowali ale to by byly dodatkowe koszty bo musieli by nam dodatkowo zaplacic a nie ma na to kasy wiec przedszkole zamkniete na czas wakacji.
#2673 |
Zakorzenienie
|
Zaharia miło że jesteś
![]() Kareninka ja jetem ZA, tylko jak to zrobimy? u nas ok, od rana mieliśmy awarie prądu, na szczęście już przywrócili ![]() zastanawiamy się nad wakacjami z Wojtusiem, jak sądzicie czy do Paryża z tak małym dzieckiem jest sens jechac? czy lepiej nad polskie morze?
#2674 |
Zakorzenienie
|
Mysle ze spokojnie mozecie z małym do Paryza jechac a to myslicie autem czy samolotem??
#2675 |
Zakorzenienie
|
samolotem. boje sie tylko że sie z nim umeczymy, bo zwiedzania wiele, a my uwielbiamy zwiedzac, i mały może niepodołąć :/
#2676 |
Zakorzenienie
|
no prosze... uderz w stol i od razu ruch sie robi
![]()
#2677 |
Zakorzenienie
|
No i znowu sie chmura
![]() ![]()
#2678 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() no dobra juz, nie kłóćmy się o swoje zdania :P ![]() dzisiaj na obiad pierwszy raz robię żeberka. mam nadzieję, że będą zjadliwe ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2679 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wlasnie TAK... ![]() Wiesz, tak jak napisalas - Paryz to glownie zwiedzanie i np. ja nie pisalabym sie na zwiedzanie z André, ale moze Wojtus bardziej sie nadaje ![]() Mi poki co bardziej podoba sie taka wizja wypoczynku, zeby maly mogl sie wybiegac i pasc po kolacji, zebysmy my z malzem mogli sobie odpoczac wieczorkiem... ![]() ![]() Czekam az maly sie obudzi i idziemy na spacerek...pogoda jest taka sobie w sumie, bo wieje i jest pochmurno, ale co tam... ![]()
![]() |
#2680 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ja taka glodna jestem Cytat:
![]()
![]() |
#2681 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Oj ciężko... ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
My byliśmy na miejscu w hotelu i jak zawsze braliśmy wszystkie możliwe wycieczki jakie były i zwiedzaliśmy wszystko co się dało, zeby tylko nie leżeć na plaży, tak teraz byliśmy tylko w akropolu w pobliskim miasteczku (i uwierz mi było pięknie ale Staś nas nieźle przeciągnął, nie da się podziwiać widoków, robić fotek i biegać za wszędobylskim maluchem, ktory tylko patrzy jak tu wleźć na jakiś kamień czy wskoczyć do dziury....), raz zwiedziliśmy stolicę wyspy i na jeden dzień wypożyczyliśmy samochód i zjeździliśmy wyspę. Taki wypad to już moim zdaniem jest max dla takiego dziecka. Tzn. wymęczony był, raz to ok, ale więcej bym mu tego nie fundowala. A Paryż to zwiedzanie klika dni... Pietrusia - GRATULACJE ![]() ![]()
...najmniejsze państwo świata Obok biegnie czas, lecz nas to nie dotyczy... ![]() ![]() Syzyf była kobietą ![]() Edytowane przez konspiracja Czas edycji: 2011-06-20 o 15:26 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2682 |
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny
Mam do Was prośbę podpowiedzcie mi fajną zabawkę dla 1,5 rocznej dziewczynki do 100 zł ![]()
#2683 |
Zakorzenienie
|
Co to ja jeszcze chcialam,
fakt nadrabianie watku nie jest teraz nie wiem jakim wyczynem ![]() Kate, Staś też jest cycuś mamusi...Jak tylko coś, to zaraz drze sie tak z włoska "...Mammmmmma...". Miał tez fazę na tatę, ale teraz znowu jestem ja. No i nie wiem kiedy to minie, bo miał przecież iść do żlobka - więc oby minęło... No właśnie - do żłobka państwowego się nie dostaliśmy, dziś wywiesili listy ![]() ![]() Co do wakacji to wróciliśmy z klasycznym buntem dwulatka... Teraz wszystko jest na nie, a jak nie- to jest taki ryk że... no może to jeszcze zmiana klimatu ![]() Nocnik też mieliśmy tam ze sobą, co prawda rzadziej używany, ale teraz mimo wszystko cofnęło nam się trochę, przedtem już ładnie szło, no nic nadrobimy... Staś budzil sie rano, a że mieliśmy pokój na parterze z tarasem i tam było wyjście, wiec otwieral oczy i już chciał iść "tam"... Z jedzonkiem było ok w pierwszym tygodniu, w drugim był strajk i przez 3 dni tylko suchy chleb i pomidory, potem przeszło i dalej było ok ![]() No i najgorsze było kąpanie pod prysznicem, nie przyzwyczaił się i był taki ryk, że teraz jeszcze nie mogę powiedzieć "idziemy kąpu, kąpu"... Poza tym dużo spał, w drugim tygodniu już sie zrobiło naprawdę gorąco i nie bylo problemu z drzemką nawet w leżaku przy basenie ![]() Akurat było dużo dzieci w tym wieku, poznaliśmy fajną parę z córeczką z Wa-wy, więc było fajnie i dzieciaki miały co robić. Ech, tak tam pięknie bylo... ![]() Karenina, czym odcisnęłaś tę łapkę Andre na kartce na Dzień Ojca? Superaśna ta karteczka ![]()
...najmniejsze państwo świata Obok biegnie czas, lecz nas to nie dotyczy... ![]() ![]() Syzyf była kobietą ![]() Edytowane przez konspiracja Czas edycji: 2011-06-20 o 15:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#2684 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2685 |
Zakorzenienie
|
#2686 |
Zakorzenienie
|
no ja też tak o tym Paryżu myślę, gadałam z teściówka, nie zostanie mi z WOjtkiem na 5 dni :/ Powiedziała że za rok to ok, bo bedzie juz rozumniejszy ale na ten moment się tego nie podejmie
![]() a nad morze - no troche to kosztuje, plus droga :/ i niechęć męża ;( pewnie znowu skończy się na niczym :/ Konspi - a Ty gdzie byłaś? Edzia - mój też lubi klocki
#2687 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiesz Gocha, ale masz jeden podstawowy argument za Bałtykiem - klimat dla dziecka. Moim zadaniem warto. A Paryż Wam nie ucieknie jeszcze.
![]() |
#2688 |
Zakorzenienie
|
wiem że nie ucieknie, ale tak go odkładamy już od 5 lat, ciągle coś :P
mam nadzieje że namówie męża na Bałtyk, tym bardziej że chcą z nami jechać znajomi z synkiem w wieku Wojtusia możemy prosić o głosiki ??? http://www.bebiko.com.pl/home/konkur...bacz/?item=102
#2689 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakies klocki na pewno beda ok, ale jest ryzyko, ze mala juz ma i tylko sie powiela... Oprocz tego moze cos do rysowania? Znikopis u nas jest hitem do teraz ![]() Ukladanki - takie, gdzie wklada sie ksztalty w otworki... Nie wiem dokladnie jak to sie nazywa, ale taki labirynt z drucikow i kulek na nie nawleczonych..mula czy cos takiego...w Ikei mozna kupic ![]() Albo jakies akcesoria dla lalki albo do kuchenki? ![]() Cytat:
Super, ze urlop sie udal ![]() Co do kartki to musialam improwizowac, bo o Dniu Ojca przypomnialam sobie w...Dniu Ojca... ![]() Wiec na szybko odcisnelam ta lapke na takim tuszu Crayola - mamy taki zestaw waleczkow-pieczatek Crayola i do nich sa dolaczone gabki i dwoma tuszami - czerwony i niebieski. I jako ze sa zmywalne i spieralne to przylozylam raczke do gabki, odbilam i umylam...dobrze poszlo ![]() ![]() Cytat:
Sie robi ![]() Maly juz spi...wpadlismy do domu o 18.20 wiec na szybko kolacja, bajka i do spania... ![]() André ma ulubionego kolege na placu zabaw - Maxa, i kolezanke, ktora mieszka kolo nas i czesto jezdzimy sie razem bawic - Ayo (chyba tak to sie pisze..?) i dzisiaj tylko z nimi chcial sie bawic - chlopaki robili parkingi z samochodow a Ayo mogla sypac piasek do wywrotki...ktokolwiek inny podszedl do ich "rewiru" zostal z miejsca zakrzyczany... ![]()
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2011-06-20 o 18:24 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2690 |
Zakorzenienie
|
Heloł
![]() Jak już przeprowadzisz reaktywację Karenina, to może przyjdzie czas na rewolucje ? ![]() Aniulko ![]() Konspi ![]() Ale Ci zazdroszczę ![]() Mój młody teraz jest taki łobuziarski, że najlepiej to pojechałabym z nim, gdzieś na wieś, zamknęła się w chatynce z ogródkiem i już. Bo nie wyobrażam sobie na plaży biegać za nim w tym ukropie ![]() Dziewczynki, ja ostatnio biegałam po sklepach za sukienką na wesele, kupiłam sobie jedną w Jacqueline Riu, ale wydawało mi się, że to jednak nie to, chociaż Mamie i małżowi się podobała ![]() Dzisiaj polazłam przypadkiem do sklepu obok szpitala, a tam super sukienki dla takich większych jak ja ![]() I kupiłam następną sukienkę, tylko na razie fotki w niej nie wstawię, bo poszła do poprawki krawieckiej, trochę jest za szeroka w biodrach ![]() Ale Wam pokażę, bardzo jestem z niej zadowolona, bo szukałam takiej prostej, "koktajlowej" ![]() ![]() http://www.sklep.modema.pl/product-p...KMX-2152.html# Tylko nie znalazłam żadnych butów ![]() Ja mam tak bez sensu, że w nadmiarze wszędzie a stopa bardzo wąska, jak kupuję szpilki to mam problem, żeby nie były za szerokie i nie odstawały, w dodatku wysokie podbicie, więc nie mogą być też za płytkie ![]() Chciałam kupić jakieś tańsze, ale chyba jednak muszę się wybrać do Ryłko, bo te mi pasują zawsze.
#2691 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no to niezła szajka ![]()
![]() |
#2692 |
Rozeznanie
|
hej hej
![]() proszę tu na mnie nie krzyczeć za niską aktywność ![]() ![]() ja powoli rozkręcam się w pracy.. a nawet jeśli nie uda m się rozkręcić to stwierdziłam, że dobrze będzie jak po 3 mis okresu próbnego wrócę do domu ![]() miło podczytać co tam u Was ![]() Brombi śliczna ta sukienka ![]() aa.. masz już pomysł na wakacje? może to co juto będzie na g*rouponie Ci się spodoba ![]() Tarasia na zberka nastepnym razem polecam mój przepis ![]() ![]() Konspi dlaczego niania nie..? ja mam nianię i jestem mega zadowolona, choć na początku też miałam obawy ![]() do miłego Mamuśki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2693 |
Zadomowienie
|
Kareninko-reaktywacje?jestem za
![]() ![]() Asioczka-Oli od 2-3 dni przesypia całe noce ![]() ![]() ![]() Brombi-kiecka bomba ![]() Wiecie ja dopiero jem obiad i kolacje ![]() Oli właśnie zaczęła mieć obsesję na Hello kitty-hm nie było by to straszne gdyby głupia maskotka nie kosztowała 36zł za 15cm!no wściekli się normalnie!
![]() |
#2694 |
Zakorzenienie
|
Konspi, ale i tak widze wakacje udane! A co do nocnika- u nas bez wakacji jest na nie. Wygina śmiało ciało jak chce go posadzić i r ...niemy w pampersa równo
![]() Brombi podoba mi się sukienka! Nie masz rzadnych czarnych wyższych bucików? To zawsze pasuje ![]() Marta zabawki wogóle nie są tanie jakby nie patrzeć... Piotrek na szczęście szału na zakupy dostaje tylko w spożywczym w dziale z żelkami, ciastkami ![]() Dzisiaj było normalnie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2695 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2696 |
Rozeznanie
|
zaharia - fajnie, że jesteś
![]() Maria - nie drażnij, proszę ![]() gucia - gucia, guciaaaa... Trafiłam??? ![]() pietrusia - też się cieszę z wakacji. Wreszcie będę miała synka w domu cały czas, choc pewnie w sierpniu nie będę mogła się doczekać szkoły... marta - internet to kopalnia przepisów!!! karenina - reaktywacja??? Hmmm... Póki co się udało... Przynajmniej na czas jakiś... tarasia - masz rację, dzieciaki większe, niektóre to już podwójne mamy albo prawie, niektóre wracają do pracy... Ciężko tak codziennie skrobać coś... Choć karenina ma rację, że jak się naprawdę chce... Ale z drugiej strony pierwszeństwo ma życie w realu... Ale spróbujemy! gochaa - znasz swoje dziecko i mniej więcej pewnie możesz określić jak to zniesie. Ja brałabym Millkę w chustę i śmigała po Paryżu. Trzeba się jednak liczyć z tym, że plany nieco mogą ulec zmianie w trakcie pobytu... Poza tym trzeba też zapewnić dziecku jakąś rozrywkę. Ja bym jechała chyba... Zresztą nie chyba a na pewno. Najwyżej nie pozwiedzalibyśmy wszystkiego a co Paryż to Paryż... konspiracja - mi się wydaje, ze to zależy od dziecka... Ale masz rację, że Paryż nie ucieknie, a klimat nad morzem świetny dla dziecka, tylko co tam robić, kiedy pada... brombusia - ładna sukienka. Prosta i elegancka. W buty warto zainwestować, jeśli masz sprawdzoną firmę. Ja mam problem z Millką - też ma wysokie podbicie. Dziś w DDTVN mówili, że ktoś zaskarżył do sądu dietę Dukana.. marta - ja nie znoszę tego wszędobylstwa hello kitty. No ale pewnie niedługo się zacznie... Choć muszę powiedzieć, że ostatnio zastanawiałam się nad takimi klockami jak duplo, z hello kitty. Ale nawet jak kupie, to sie zbuntuję i będę mówić kot a nie hk ![]() U nas bardzo fajnie. Millka szaleje, coraz więcej mówi, właściwie cały czas nawija. Przesypia już zwykle całą noc. W dzień śpi dwie, trzy godziny a to za sprawą materaca u niej w pokoju. Miałam gości kilka dni i jako, ze jedna z nich ciężarna, a nasze dmuchane łóżko jest dziurawe, odstąpiłam sypialnię (czego zwykle nie robię). My spaliśmy właśnie na takiej gąbce na podłodze u Millki. Od tego czasu zasypia na niej i w dzień śpi tak długo właśnie... ![]() Jutro zakończenie przedszkola mojego syna. Od września szkoła!!!No i już nie ma zmiłuj - wsiadam za kierownicę ![]() No to tyle od nas właściwie... Się reaktywowałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2697 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#2698 |
Rozeznanie
|
gucia - o co chodzi? O to - o tego diabełka:
Cytat: Napisane przez jo@śka ![]() Ależ tu ruch znowu!!! Albo wszystkie poszły rodzić albo pracować nad ciążą ![]() ![]() __________________ Ech, nie potrafię tak ładnie cytować jak Wy... Edytowane przez jo@śka Czas edycji: 2011-06-20 o 21:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#2699 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2700 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:35.