Lato mamy już za pasem, wakacje spędzimy z bobasem. Marzec-kwiecień 2011 - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku
Maty, grzechotki, gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki 7 17,07%
Maty, grzechotki i smaczne gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki 0 0%
Nasze dzieciaczki siadają, na wakacje spacerówki czekają 1 2,44%
Wreszcie mamy pełnie lata, nasze bobasy ciekawe świata 6 14,63%
Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy 27 65,85%
Głosujący: 41. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-20, 14:28   #3601
traicionera
Zakorzenienie

Dot.: Lato mamy już za pasem, wakacje spędzimy z bobasem. Marzec-kwiecień 2011

Cytat:
Napisane przez Krusiak Pokaż wiadomość
hej dziewczyny
my wrocilismy do szczecina
to byl straszny tydzien maly nigdy tak czadu nie dal i daje do tej pory
w dzien to zaczyna ryczec jak tylko oczy otworzy /a spi takimi 5min-kami/ w nocy budzi sie co godzine /w tym przed snem nie spi okolo 5h/ a standard od 3 juz wogle nie spi do 7 ;-/ mam dosc glowe mam jak baniak ryczec mi sie chce dzis 1 raz stwierdzilam ze nie sprzatam/bo po prostu nie mam jak z maym tak sie drze
a co najlepsze moj maz byl w domu sam przez tydzien i az wczoraj mnie wryło w ziemie jak zobaczylam maieszkanie-gary z calego tygodnia, na podlodze w pokoju jakies rozwalone chipsy,z 10 puszek po piwie, brud, syf i malaria juz nie wspomne ze skarpetki brudne byly rozwalone po calym tygodniu i O CO MI CHODZI?? ON POSPRZATA!! TAK... TAK POSPRZATAL ZE ZEBRAL PUSZKI A JA RESZTE ZROBILAM jak moj ojciec ktory nas przywioz to zobaczyl to z wrazenia wyszedl bez slowa ;-/ mam ku#@a dosc....
współczuję
z mężem to powinnaś poważnie porozmawiać, bo on ci nie pierwszy raz jakieś siupy odstawia

Kurcze, co za pogoda, niebo ołowiane, tak ponuro, brr.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Komu komu, czyli książki do oddania
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 14:28   #3602
aja1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość

aja1 dziewczynki baardzo podobne, ciekawe jak bedzie z charakterami, bo podobno jedno dzicko ma po 1 rodzicu, a drugie po drugim
to ja dziękuję wyprowadzam się
myślałam, że chociaż jedna będzie grzeczna

margo dzięki
no nieźle już na randki

ha przyszło becikowe mam 2 tyg na odświerzenie kuchni i łazienki przed chrzcinami

Mój Aniołek 30.12.2016

Edytowane przez aja1
Czas edycji: 2011-06-20 o 14:31
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 14:34   #3603
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
mam pytanko, jak często kładziecie swoje dzieci na brzuszku??? i na ile czasu?
Ja kładę Dawida 2-3 razy dziennie. A na ile to już od niego zależy, bo czasem i 20 minut spokojnie wytrzyma, a czasem już po 5 ma dosyć. No i praktycznie co dzień jedno spanie w ciagu dnia jest na brzuchu.

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 14:54   #3604
Krusiak
BAN stały

Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość
współczuję
z mężem to powinnaś poważnie porozmawiać, bo on ci nie pierwszy raz jakieś siupy odstawia

Kurcze, co za pogoda, niebo ołowiane, tak ponuro, brr.
taa a najlepsze bylo wytlumaczenie
w niedziele nie posprzatalem bo pozno wrocilem
w poniedzialek odsypialem
we wtorek zrobilem sobie pranie
w srode zle sie czulem
w czwartek gralem do 3na konsoli po pracy
w piatek bylem na imprezie firmowej
I SAMA WIDZISZ KIEDY JA MIALEM POSPRZATAC?? NIE MIALEM CZASU!! TO JEST AUTENTYCZNIE TO CO POWIEDZIAL!!

a co najlepsze kolo srody jak powiedzialalam ze maly tak daje czadu to on ze on cale miszkanie posprzatal i tez jest zmeczony-pozniej okazalo sie ze mial zamiar i mu nie wyszlo
juz mi brak na niego slow

w nocy tylko ja zajmuje sie malym, do pracy chodzi na 11 bo mu sie wstac nie chce wczesniej wraca 19-20 a ja z 2dzieci wojuje w domu jeszcze ost tekst mi walnal ze powinnam sie samorealizowac i chciec isc do pracy niedugo/nie chodzi o finanse bo sam wie ze niania to wydatek 1200zl ale o to,ze powinnam miec jakies aspiracje no kur@# wtedy dopiero by byl dramat bo jak bym miala to wszystko pogodzic??
Krusiak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 14:58   #3605
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Dziewczyny,a ja jestem podłamana. Pisałam Wam,że byłam u dermatologa i okazało się,że mam łupież pstry,bo najprawdopodobniej zaraziłam się na solarium. Dostałam tabletki i masc. Plecy troszke sie poprawiły,a na dekolcie zaczęly pojawiac mi się nowe plamska i w dodatku z każdym dniem sie powiększają. Jak ja będę wyglądac na własnym weselu? Juz nie wiem,co mam robic.,..na pewno nie bede szla po raz kolejny do dermatologa,bo tylko kase strace na te drogie leki,a gowno pomoze. Czytałam na forach,ze mozna te plamy przecierac octem jabłkowym albo spirytusem salicylowym...ale sama nie wiem,czy bawic się w cos takiego? Zaraz jadę na 3 przymiarke i własciwie po odbior sukni,wiec przy okazji zajrzę do apteki i wypytam,co maja do zaoferowania bez recepty...

Zawsze muszę miec pod górkę,jak Boga kocham...
Czarna koniecznie bierz prysznic, nawet 3 razy dziennie i zamiast żelu pod prysznic użyj szamponu Nizoral
Stary 2011-06-20, 15:05   #3606
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
taa a najlepsze bylo wytlumaczenie
w niedziele nie posprzatalem bo pozno wrocilem
w poniedzialek odsypialem
we wtorek zrobilem sobie pranie
w srode zle sie czulem
w czwartek gralem do 3na konsoli po pracy
w piatek bylem na imprezie firmowej
I SAMA WIDZISZ KIEDY JA MIALEM POSPRZATAC?? NIE MIALEM CZASU!! TO JEST AUTENTYCZNIE TO CO POWIEDZIAL!!

a co najlepsze kolo srody jak powiedzialalam ze maly tak daje czadu to on ze on cale miszkanie posprzatal i tez jest zmeczony-pozniej okazalo sie ze mial zamiar i mu nie wyszlo
juz mi brak na niego slow

w nocy tylko ja zajmuje sie malym, do pracy chodzi na 11 bo mu sie wstac nie chce wczesniej wraca 19-20 a ja z 2dzieci wojuje w domu jeszcze ost tekst mi walnal ze powinnam sie samorealizowac i chciec isc do pracy niedugo/nie chodzi o finanse bo sam wie ze niania to wydatek 1200zl ale o to,ze powinnam miec jakies aspiracje no kur@# wtedy dopiero by byl dramat bo jak bym miala to wszystko pogodzic??
świetne wymówki
Najlepsze z tymi aspiracjami, jak on się tak przykłada do pomocy, to ciekawe, jak ty byś miała do pracy iść.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-06-20, 15:09   #3607
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
Kasia z prawej, Basia z lewej

więcej dzieci nie robię, bo już wiem jak będą wyglądać

Cytat:
hej dziewczyny
w dzien to zaczyna ryczec jak tylko oczy otworzy /a spi takimi 5min-kami/ w nocy budzi sie co godzine /w tym przed snem nie spi okolo 5h/ a standard od 3 juz wogle nie spi do 7 ;-/ mam dosc glowe mam jak baniak ryczec mi sie chce dzis 1 raz stwierdzilam ze nie sprzatam/bo po prostu nie mam jak z maym tak sie drze
a co najlepsze moj maz byl w domu sam przez tydzien i az wczoraj mnie wryło w ziemie jak zobaczylam maieszkanie-gary z calego tygodnia, na podlodze w pokoju jakies rozwalone chipsy,z 10 puszek po piwie, brud, syf i malaria juz nie wspomne ze skarpetki brudne byly rozwalone po calym tygodniu i O CO MI CHODZI?? ON POSPRZATA!! TAK... TAK POSPRZATAL ZE ZEBRAL PUSZKI A JA RESZTE ZROBILAM jak moj ojciec ktory nas przywioz to zobaczyl to z wrazenia wyszedl bez slowa ;-/ mam ku#@a dosc....
o kurczę, to niedobrze, ciekawe dlaczego maly tak się zachowuje
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-06-20, 15:10   #3608
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Izabela zabilas mnie tym wpisem o smoczkach, czy smoczek 3+ to ten co ma 3 dziurki i ktory sie daje po pol roku? bo Tymo na smoczku z 3 dziurkami jedzie od poczatku 3 miesiaca no ale tak sie biedak meczyl z 2 dziurkami ze nie dalo rady. w ogole dziwny ten 3 miesaic byl, bo i jadl wiecej i wogole, a teraz juz w 4 wchodzimy a dzicko mniej jee i dluzsze przerwy robi.

mam pytanko, jak często kładziecie swoje dzieci na brzuszku??? i na ile czasu?
my mamy smoczki TT, i one wszystkie mają jedną dziurkę tylko coraz większą
3+ to oznaczenie smoczków od trzeciego miesiąca życia
6+ od szóstego
wiem, ze np. w Avent inaczej to wszystko wygląda, bo zmienia się pierwszy raz smoczek już po miesiącu

a ty jakich butelek używasz?

jak aktualnie nawet 3 razy dziennie, uleży od 5 do 10 minut
Stary 2011-06-20, 15:18   #3609
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
kasiuni_a,patrycja_22,Mon tii,iweczka,prunelle,trzy razyi dziekuje za odpowiedź

W dzień jeszcze jakos leci,choć jak idę na spacer to musze krązyć wokól moich baz karmieniowych,żeby krzyku nie było.A w nocy czasem mam wrażenie,że zamykam oko i znów musze karmic,więc system Basi byłby idealnyNo nic pozostaje mi czekać,aż Lilka wypracuje swój plan dnia z dłuuuuzszymi przerwami między karmieniami.A jak długo karmicie za jednym razem?

prunelle gratuluje "przespanej" nocy
to zalezy...od malej w sumie...ale chyba tak ok.10min.
Stary 2011-06-20, 15:26   #3610
diatoma
Zadomowienie

Izabela , jak dobrze że o TT pisalas, bo myslalam ze padne, no my aventu uzywamy, bo na poczatku z TT Tymo nie chcial pic, bo w spzitalu z aventu dostawal i cwaniak sie wybredny zrobil i muselismy kupic inne butle

o matko dziewczyny jak mi brakuje karuzeli u rodzicow, masakra jakas!!! Tymo jest wiecznie znudzony, ja juz na twarz padam, ma podwieszone zabawki na takim pałąku na łóżeczkiem, ale niedlugo go to interere!!! a gdzie tu do niedzieli , chyba sie wykoncze, nadzeja jest w tż bo przyjezdza do nas w srode wieczorem lub w czwartek rano.a rodzice oboje z pracy ok 19 wroca. i synu jest spelniony tylko wtedy jak do niego gadam...

krusiak
ja bym twojego tżubiła dosłownie!!! ja pier...le!!!! moze mały ma skok, że taki nieznosny? ja sie az boje tego skoku od 14-19tyg
a co do tż to moze porozmawiaj z nim szczerze, albo niech 1 dzien sam zostanie z dziecmi i do tego posprzata i zrobi obiad, ciekawe co by z tego wyszlo.
ja mojego opierdzielilam pare razy, narazie nie moge narzekac, i tak chcialabym wiecej pomocy z jego strony, ale nie jest zle. moja mama zauwazyla teraz ze najwazniejsze zeby tż sie wyspal. kurde, tak bym chciala zeby chociaz raz w nocy wstal, z soboty na niedziele, ale jemu to do łba nie wejdzie, i powie- ale jak to

12. 09. 2015 Tosia

Edytowane przez diatoma
Czas edycji: 2011-06-20 o 15:27
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 15:31   #3611
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Izabela , jak dobrze że o TT pisalas, bo myslalam ze padne, no my aventu uzywamy, bo na poczatku z TT Tymo nie chcial pic, bo w spzitalu z aventu dostawal i cwaniak sie wybredny zrobil i muselismy kupic inne butle

o matko dziewczyny jak mi brakuje karuzeli u rodzicow, masakra jakas!!! Tymo jest wiecznie znudzony, ja juz na twarz padam, ma podwieszone zabawki na takim pałąku na łóżeczkiem, ale niedlugo go to interere!!! a gdzie tu do niedzieli , chyba sie wykoncze, nadzeja jest w tż bo przyjezdza do nas w srode wieczorem lub w czwartek rano. bo rodzice oboje z pracy ok 19 wroca.

krusiak
ja bym twojego tżubiła dosłownie!!! ja pier...le!!!! moze mały ma skok, że taki nieznosny? ja sie az boje tego skoku od 14-19tyg
a co do tż to moze porozmawiaj z nim szczerze, albo niech 1 dzien sam zostanie z dziecmi i do tego posprzata i zrobi obiad, ciekawe co by z tego wyszlo.
ja mojego opierdzielilam pare razy, narazie nie moge narzekac, i tak chcialabym wiecej pomocy z jego strony, ale nie jest zle. moja mama zauwazyla teraz ze najwazniejsze zeby tż sie wyspal. kurde, tak bym chciala zeby chociaz raz w nocy wstal, z soboty na niedziele, ale jemu to do łba nie wejdzie, i powie- ale jak to
Moj nie słyszy, jak młoda rano jęczy, ale jak go obudzę, to wstanie do niej my kobiety mamy jednak jakiś radar. w tygodniu go raczej oszczędzam w kwestii porannego wstawania , ale w weekend sobie odbijam.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-20, 15:45   #3612
aja1
Zakorzenienie

kobiety od 22.06 w Tesco zestaw grzechotek Lamaz na raczki i nóżki za 41,99 zł

diatoma brać Ci jak będą??
bo zanim dotrzesz mogą zniknąć

Mój Aniołek 30.12.2016

Edytowane przez aja1
Czas edycji: 2011-06-20 o 15:50
Stary 2011-06-20, 15:49   #3613
prunelle
Wtajemniczenie

Noooo oczywiście że pielęgniarki panikowały ale żeby mnie tak nastraszyć A że nigdy wcześniej do mnie nie dzwoniły z wynikami, więc ja też spanikowałam.
Lekarka obejrzała (w międzyczasie zmieniliśmy pediatrę i ta teraz jest super) i stwierdziła, że skoro tendencja spadkowa jest, to wszystko ok. Tylko szczepienia się przesuwają.
Poza tym mam mu dawać kropelki bio gaja na brzuszkowe problemy.
Uff

Cytat:
Napisane przez tajka88 Pokaż wiadomość
napisalam tak poniewaz wiekszosc hiszpanow ma krotkie nogi i moj tz sie z tego smieje i tyle...
hehe, a ja znam Hiszpana, który ma długie nogi chłopak mojej siostry

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
W dzień jeszcze jakos leci,choć jak idę na spacer to musze krązyć wokól moich baz karmieniowych,żeby krzyku nie było.A w nocy czasem mam wrażenie,że zamykam oko i znów musze karmic,więc system Basi byłby idealnyNo nic pozostaje mi czekać,aż Lilka wypracuje swój plan dnia z dłuuuuzszymi przerwami między karmieniami.A jak długo karmicie za jednym razem?

prunelle gratuluje "przespanej" nocy
dzięki, ciekawe, czy to się utrzyma

widzę że większość po 10 min karmi, a ten mój to ssie ok. 30, a wieczorem ze 40, chyba dla uspokojenia przed snem

Cytat:
moja "obciąga" cyca w góra 10 min

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ----------

oszaleje z tym swoim dzieckiem, ja ją kładę na mate, na boczku, na brzuszku, na pleckach- co by ćwiczyła do przewracania się a ten mały zasmarkaniec woli się wysilać i robi kołyskę z pleców i chce siadac. jak lezy po karmieniu na rekach, to wrzask, bo jej nie pozwalam, a jak ją posadzę tak, ze ma głowe pomiedzy cyckami- to świat jest ok
no baaa

Cytat:
Montii jeżeli chodzi o podobieństwo to :
no coments
wow, ale podobne!

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Dziewczyny,a ja jestem podłamana. Pisałam Wam,że byłam u dermatologa i okazało się,że mam łupież pstry,bo najprawdopodobniej zaraziłam się na solarium. Dostałam tabletki i masc. Plecy troszke sie poprawiły,a na dekolcie zaczęly pojawiac mi się nowe plamska i w dodatku z każdym dniem sie powiększają. Jak ja będę wyglądac na własnym weselu? Juz nie wiem,co mam robic.,..na pewno nie bede szla po raz kolejny do dermatologa,bo tylko kase strace na te drogie leki,a gowno pomoze. Czytałam na forach,ze mozna te plamy przecierac octem jabłkowym albo spirytusem salicylowym...ale sama nie wiem,czy bawic się w cos takiego? Zaraz jadę na 3 przymiarke i własciwie po odbior sukni,wiec przy okazji zajrzę do apteki i wypytam,co maja do zaoferowania bez recepty...

Zawsze muszę miec pod górkę,jak Boga kocham...
o rany współczuję, tuż przed ślubem... pojęcia nie mam, co by mogło pomóc, może faktycznie ten krochmal??

Montii, ale Fabian ma długaśne nogi!

Mirabilka, jaki Karolek radosny na tym zdjęciu

Cytat:
Kasia z prawej, Basia z lewej

więcej dzieci nie robię, bo już wiem jak będą wyglądać

Cytat:

normalnie atak klonów

nie mogę z tymi waszymi tekstami

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
patrycja super że dobrze się bawiłaś

a ja się zastanawiałam z czego mój Bubuś ma fałdki na rączkach i nóżkach, teraz już wiem

iweczka mój mąż ma kuzyna ośmioletniego który też waży coś koło 60 kg i jest małym spaślaczkiem, niestety rodzina walczy z tym jak może ale to dziecko jest tak nieusłuchane że słodycze z szafek wykrada i lodówkę potrafi wyjadać w ciągu nocy kiedy go nikt nie pilnuje, teraz starają się kupować same zdrowe rzeczy ale wiadomo że człowiekowi od czasu do czasu się słodkiego zachce to on nie wiadomo jakim sposobem zawsze to znajdzie a jak już wie że nigdzie nie ma to leci i babce po szafkach grzebie babka to już się zamyka na klucz i go przeklina od najgorszych a potem nad nim płacze, sama jestem w szoku ile ten mały potrafi w siebie wepchać nie tylko słodyczy ale też normalnego jedzenia ale to już wina ojca jak woli się za babami oglądać a nie syna wychowywać

mnie już Nadia oskalpował wyrwała mi parę włosów ale tak mocno przy tym pociągnęła że myślałam że pół włosów głowy mi wyrwała, teraz non stop kucyk na głowie

sorki ale jak sobie to wyobraziłam to

prunelle a co wyprałaś spodnie z telefonem ?? wczoraj nie doczytałam i teraz żyje w niewiedzy nie martw się wszystko będzie dobrze już parę razy przeczytałam że niemowlaki mają wyniki na skraju normy

montii Fabianek wygląda jakby miał zaraz fiknąć do tyłu :P niezły jest

coralady ja do 10 min

co do karmienia piersią czy wasze dzieci też się bawią sutkami, Nadia jak się naje to ściska dziąsełkami brodawkę i patrzy na moją reakcję a że zawsze krzyknę i spojrzę na nią to ta ma radochę i jeszcze ten zadzior w spojrzeniu no mówie wam jakby wiedziała że jak ściśnie to zareaguje

traicionera moja NAdia to samo dziś ma, poje, pobawi się troszkę i do spania i tak w kółko

aja
przecież one są identyczne

czarna biedaczku nasz oby zeszło do wesela,
wejdź sobie na doz. pl i wpisz ten lek co dostałaś, z boku albo na dole powinny ci się pojawić odpowiedniki, może będzie coś tańszego i bez recepty albo popytaj w aptece

mirabilka coś mi się wydaje że z twojego synka też wyrośnie mały rozrabiaka

dobre
no tak, wyprałam z telefonem, nawet sprawdzałam kieszenie, ale to bojówki, to mi się wszystkich nie chciało a że mąż nie wyjął, no to teraz ma

Cytat:
hej dziewczyny
jejku, współczuję Ci...
weź ustaw tego swojego męża do pionu, Ty masz z nim ślub kościelny brać, naprawdę jesteś pewna, że chcesz tak życie spędzać z tym facetem? Przepraszam, ale on naprawdę przegina i to zdrowo...

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 15:59   #3614
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:

diatoma brać Ci jak będą??
bo zanim dotrzesz mogą zniknąć
wielkie za info, zaraz w środę polecę

Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość
Noooo oczywiście że pielęgniarki panikowały ale żeby mnie tak nastraszyć A że nigdy wcześniej do mnie nie dzwoniły z wynikami, więc ja też spanikowałam.
Lekarka obejrzała (w międzyczasie zmieniliśmy pediatrę i ta teraz jest super) i stwierdziła, że skoro tendencja spadkowa jest, to wszystko ok. Tylko szczepienia się przesuwają.
Uff

dzięki, ciekawe, czy to się utrzyma

widzę że większość po 10 min karmi, a ten mój to ssie ok. 30, a wieczorem ze 40, chyba dla uspokojenia przed snem

no baaa

wow, ale podobne!

o rany współczuję, tuż przed ślubem... pojęcia nie mam, co by mogło pomóc, może faktycznie ten krochmal??

Montii, ale Fabian ma długaśne nogi!

Mirabilka, jaki Karolek radosny na tym zdjęciu

nie mogę z tymi waszymi tekstami

no tak, wyprałam z telefonem, nawet sprawdzałam kieszenie, ale to bojówki, to mi się wszystkich nie chciało a że mąż nie wyjął, no to teraz ma

jejku, współczuję Ci...
weź ustaw tego swojego męża do pionu, Ty masz z nim ślub kościelny brać, naprawdę jesteś pewna, że chcesz tak życie spędzać z tym facetem? Przepraszam, ale on naprawdę przegina i to zdrowo...
dobrze, ze się wyjaśniło z tymi wynikami
Moj tez bojówki nosi, to znam ten ból, zawsze którąś kieszeń pominę.

Tak samo uważam, ja bym się zastanowiła przed ślubem, szczególnie, ze to kościelny.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-06-20, 16:02   #3615
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:

DAlej obrazony;p??

Tez znam i to wielu, ale moj TZ ma taka teorie :d ze hiszpanie maja krotkie nogi

kursiaksorry, ale ja bym sie zastanowila z 10 razy zanim bym wziela koscielny, jelsi on tka sie zachowuje

tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 16:05   #3616
patrycja_22
Rozeznanie

czarna spróbuj Nizoralem myć te miejsca. Wierze, że jesteś zła bo każdy na swoim ślubie chce wyglądać jak najpiękniej. Trzymam kciuki, żeby Ci to zeszło

Mirabilka Karoloek już duży chłopczyk

aja hehe faktycznie siostry ksero

Monti może Fabianek będzie modelek jak ma takie długie nóżki

Wklejam obiecane zdjęcie nieudanej fryzury. Pokazywałam Wam wcześniej o co mi chodziło więc będzie miały porównanie jak fryzjerka potrafi spie... fryz i fotkę mojego Aliego

Edytowane przez patrycja_22
Czas edycji: 2011-07-21 o 14:50
patrycja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 16:09   #3617
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patrycja_22 Pokaż wiadomość
czarna spróbuj Nizoralem myć te miejsca. Wierze, że jesteś zła bo każdy na swoim ślubie chce wyglądać jak najpiękniej. Trzymam kciuki, żeby Ci to zeszło

Wklejam obiecane zdjęcie nieudanej fryzury. Pokazywałam Wam wcześniej o co mi chodziło więc będzie miały porównanie jak fryzjerka potrafi spie... fryz i fotkę mojego Aliego
Inna niż na focie, ale i tak ślicznie wyglądasz i ta figura
Ładnemu we wszystkim ładnie

Alanek jaki duży już i ma oczka takie niebieskie
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-06-20, 16:11   #3618
patrycja_22
Rozeznanie

Cytat:
Inna niż na focie, ale i tak ślicznie wyglądasz i ta figura
Ładnemu we wszystkim ładnie

Alanek jaki duży już i ma oczka takie niebieskie
Dziękuję ale naprawdę byłam taka wkurzona na ten fryz a nie było już czasu zaczynać od nowa

patrycja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 16:14   #3619
aja1
Zakorzenienie

Patrycja jaka laska
A Alan jaki zainteresowany zabawkami - super

Mój Aniołek 30.12.2016

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-20, 16:16   #3620
Margo1988
Raczkowanie

Cytat:
Margo, jak się zmieniały oczka Kuby?
Urodził się z takimi czarnymi jak węgielki, pózniej ok. 3 miesiąca zrobiły mu się niebieskie i dopiero około rok temu wyklarowały mu się zielone.

Cytat:
hej dziewczyny
Współczuję Ja bym się tak wydarła na mojego męża jakby tak zrobił, że popamiętałby do końca życia. Szkoda że Ci nie pomaga. Może rzeczywiście zostaw go na jeden dzień samego i niech zobaczy ile jest w domu pracy. A jeśli chodzi o ambicje to z tym chyba przesadził. Musisz się wziąźć za niego Wierzę jednak że każdego można zmienić chociaż minimalnie i na pewno Tobie się uda go zmienić. Walcz o swoje a co.

Cytat:
to ja dziękuję wyprowadzam się
myślałam, że chociaż jedna będzie grzeczna

margo dzięki
no nieźle już na randki

ha przyszło becikowe mam 2 tyg na odświerzenie kuchni i łazienki przed chrzcinami
My za becikowe jedziemy za dwa tygodnie na wakacje nad morze
Podziwiam Cię że remont przy dwójce dzieci będziesz robić. U nas też by się przydało odświeżyć kuchnię, ale na razie się tego nie podejmujemy. Może za rok

Cytat:
Uff
Widzisz to dokładnie co i mój pediatra powiedział, a szczepienia też mieliśmy przesunięte o trzy tygodnie. Bio gaje też daję Jasiowi, mały nie robi mi sam kupek a U Ciebie co się dzieje?

Wiecie stał się u nas dosłownie cud, Jasiek od urodzenia nie chciał smoczka, pluł nim, darł się jak mu wkładaliśmy aż tu nagle wczoraj ja wyszłam na trochę do mama TŻ z nim został i dał mu smoczka i od wczoraj Jasiu ssie smoczka, a już myślałam że nic z tego nie będzie.
Margo1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 16:25   #3621
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
hej dziewczyny
współczuje, że mały taki niespokojny ostatnio, a co do męża to szkoda gadać, a jego wymówki

Cytat:
[B]
Mój przez pierwsze 3 tyg. jak miał urlop to bardzo dużo mi pomagał, a teraz niestety musze się czasem upominać. Najczęściej jednak unoszę się honorem i nie proszę go o nic, co wcale dobre nie jest, bo ja sie narobie a on ma spokój a w nocy to nie wiem jakby się musiał Młody drzeć żeby go usłyszał nic go nie rusza, a rano jest zdziwiony że ja np. 3 razy wstawałam. Ale ostatnio jak się zdarza, że Dawid nie chce nad ranem ok. 5 już spać to go budze, wręczam Małego a sama się zawijam w kołdrę i śpię

Cytat:
dobrze wiedzieć, ale kurde jak tu sie dostać z rana do tesco

Cytat:
Uff
no widzisz, musiało być dobrze tylko Twoich nerów szkoda

Cytat:
czarna Wklejam obiecane zdjęcie nieudanej fryzury. Pokazywałam Wam wcześniej o co mi chodziło więc będzie miały porównanie jak fryzjerka potrafi spie... fryz i fotkę mojego Aliego
nic dziwnego, że się wkurzyłaś, jeśli fryzura nie taka jak miała być, ale serio fajnie wyglądałaś i jaka szczuplutka jesteś czy ja jeszcze kiedyś będę taka chuda

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 16:25   #3622
prunelle
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tajka88 Pokaż wiadomość
DAlej obrazony;p??

Tez znam i to wielu, ale moj TZ ma taka teorie :d ze hiszpanie maja krotkie nogi

kursiaksorry, ale ja bym sie zastanowila z 10 razy zanim bym wziela koscielny, jelsi on tka sie zachowuje
nie, już mu przeszło on się nie umie na mnie długo boczyć

Cytat:

śliczny chłopczyk i zainteresowany zabawkami bardzo
a Ty i tak ładnie wyglądałaś, choć fryzura faktycznie inna niż ta, którą chciałaś...

Margo, dzięki
Krzyś też ma problem z kupkami, pręży się i pręży, a jak już mu się uda zrobić, to takie luźne strasznie są...

gratulujemy Jasiowi nowej umiejętności ssania smoka

Stary 2011-06-20, 16:28   #3623
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję ale naprawdę byłam taka wkurzona na ten fryz a nie było już czasu zaczynać od nowa
rozumiem cie, w końcu zapłaciłaś za to, to miałaś prawo oczekiwać tego, co pokazałaś
Ale przynajmniej nie wyglądałaś jak Wodecki

Cytat:
Napisane przez Margo1988 Pokaż wiadomość
Urodził się z takimi czarnymi jak węgielki, pózniej ok. 3 miesiąca zrobiły mu się niebieskie i dopiero około rok temu wyklarowały mu się zielone.

Współczuję Ja bym się tak wydarła na mojego męża jakby tak zrobił, że popamiętałby do końca życia. Szkoda że Ci nie pomaga. Może rzeczywiście zostaw go na jeden dzień samego i niech zobaczy ile jest w domu pracy. A jeśli chodzi o ambicje to z tym chyba przesadził. Musisz się wziąźć za niego Wierzę jednak że każdego można zmienić chociaż minimalnie i na pewno Tobie się uda go zmienić. Walcz o swoje a co.

My za becikowe jedziemy za dwa tygodnie na wakacje nad morze
Podziwiam Cię że remont przy dwójce dzieci będziesz robić. U nas też by się przydało odświeżyć kuchnię, ale na razie się tego nie podejmujemy. Może za rok

Widzisz to dokładnie co i mój pediatra powiedział, a szczepienia też mieliśmy przesunięte o trzy tygodnie. Bio gaje też daję Jasiowi, mały nie robi mi sam kupek a U Ciebie co się dzieje?

Wiecie stał się u nas dosłownie cud, Jasiek od urodzenia nie chciał smoczka, pluł nim, darł się jak mu wkładaliśmy aż tu nagle wczoraj ja wyszłam na trochę do mama TŻ z nim został i dał mu smoczka i od wczoraj Jasiu ssie smoczka, a już myślałam że nic z tego nie będzie.
To ciekawie się mu zmieniały te oczka.
Tez daje biogaje na kupki.
super, ze załapał smoka.

Maz mi właśnie powiedział, ze zaprosił kolegę i teraz muszę ekspresowo chatę ogarnąć
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-06-20, 16:33   #3624
aja1
Zakorzenienie

prunell, dobrze że wszystko ok.

margo nie mam wyjścia

Mój Aniołek 30.12.2016
Stary 2011-06-20, 16:40   #3625
agaaga89
Zakorzenienie

Patrycja czyżbyś była w Kościele na błesznie? a wyglądałaś super !!!

---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ----------

Widzę, że poruszałyście temat smoczków, też ostatnio się zastanawiałam czy już nie zmienić na 2 (avent), ale sama nie wiem, bo i tak już się wkurza po butli, że mu za wolno leci z cyca, a co dopiero jakby żłopał przez 2, to już by w ogóle chyba dostał szału przy ciągnięciu mleka z piersi w wolnym tempie może ewentualnie do herbatki spróbuję...

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 16:40   #3626
prunelle
Wtajemniczenie

ta reklama magnum na stronie głównej wizażu mnie rozprasza

haha, Krzysio od 10 minut usiłuje wziąć do buzi tę dzwoniącą kaczuchę z maty - jedyna rzecz która akurat nie bardzo się nadaje do ssania ale mam z niego polewkę

Edytowane przez prunelle
Czas edycji: 2011-06-20 o 17:02
Stary 2011-06-20, 17:02   #3627
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
Moj nie słyszy, jak młoda rano jęczy, ale jak go obudzę, to wstanie do niej my kobiety mamy jednak jakiś radar. w tygodniu go raczej oszczędzam w kwestii porannego wstawania , ale w weekend sobie odbijam.
mój też nie słyszy, ale jak mam np ciężką noc z małym to mnie rano opierdziela, że go nie obudziłam, a ja go w tyg też nie budzę, bo zazwyczaj kladzie się spać ok 24 a wstaje o 5:30 więc mi go żal

Cytat:
już zamowilam na alle te co Montii

Cytat:
Uff
wiedziałam, że przesadzają pielęgniarki

Cytat:
jeju jaka Ty jesteś chuda!!!!, może być ta fryzurka, ale wiadomo, że jak chciałaś coś innego to.... a maly jak wysoko główkę trzyma
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 17:07   #3628
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
ta reklama magnum na stronie głównej wizażu mnie rozprasza

haha, Krzysio od 10 minut usiłuje wziąć do buzi tę dzwoniącą kaczuchę z maty - jedyna rzecz która akurat nie bardzo się nadaje do ssania ale mam z niego polewkę
haha, moja te frędzle od kaczuchy ssie czasem, chociaz dzis złapała za slonika z canpolu i jadla jego trąbę a z maty to nawet ten panel grający usiłowała skonsumować
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-06-20, 17:08   #3629
iweczka
Zakorzenienie

dziewczyny, padam.........
nie wiem co sie dziś dzieje z moim dzieckiem, ale dopiero mi zasnęła, a tak ciągle płacz i to taki przeraźliwy
w ogóle nie mogłam Jej opanować!!!
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 17:09   #3630
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Cześć dziewczyny. Znowu dawno mnie tu nie było.... ale ten czas leci przy dziecku. zanim się ze wszystkim obrobię w ciągu dnia to ju wieczór i padam na pysk.

My jutro mamy szczepionko. Mała 2 dni temu ważyła 6,4kg (11tydz)
A w czwartek jedziemy nad morze. Na pierwsze wakacje we trójkę
Mam nadzieję, że będzie grzeczna.

Czarna- mój małż też ma ten łupież. Od kilku lat nie może się pozbyć tego , tzn czasem znika całkiem, ale przeważnie ma kilka plamek które sie łuszczą. Lekarz kazał mu sie myć nizoralem i smarować maścią Clotrimazol.

Dziewczyny - ja waże 51kg. Bardzo źle sie czuje taka chuda. wszystko na mnie wisi... Zawsze ważyłam ok 55-56 kg a teraz waga ciągle spada.
Poza tym sypnęły mi się zęby. Jak bolą to normalnie wszystkie naraz

Ale cieszę się, że nadal karmie małą piersią. Mam tyle pokarmu, że ona nawet ssać nie musi tylko łykać bo samo leci.
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości