|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#36541 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII
Indios - ale urosły !! Ślicznie wyglądasz Ty i Twoje lokasy
![]() Cytat:
Prezentację każą mi robić, udajemy obronę żeby na prawdziwej lepiej wypaść i umieram z nerwów Boję się komisji, znam państwa i nie przepuszczą żeby się nie pośmiać np z przejęzyczenia ![]() Jeszcze nie mam terminu prawdziwej obrony ale to już tuż tuż Dzięki za kciuki ![]() Gagz - gdzie obiecane zdjęcia?? ;> |
|
|
|
|
#36542 |
|
Wtajemniczenie
|
Maliniarka
Zgadzam się z Ajrisz. W bardzo szybkim tempie sie zmieniają Twoje falki :P Aż zazdroszcze, bo u mnie bylo gorzej. Zniszczone po ciągłym 5-letnim prostowaniu i kąpieli rozjaśniającej... Moje są zdrowe od niedawna jednak gdzie niegdzie jeszcze widze zniszczone końcówki, ale nie tak jak kiedyś :P Pięknie się Twoje włosy błyszczą i wyglądają na bardzo mięciutkie w dotyku Indios Świetne Twe loki !! ))DmkAnia Każdy ma swoj zestaw ![]() Mix kuchenny ? z żółtkiem o widzisz :P Ja miksowalam jedynie oleje Oliwa z oliwek z Babydream i rycynowym plus olejek kokosowy :P Szalalam. Musze Ci powiedzieć, ze dawno nie olejowalam. :P Widzialam gdzies komentarz w tym temacie, ze nie powinno sie w okresie letnim olejowac :PAjrisz Właśnie. !! Daj znać, kiedy dokładnie bedziesz mieć obronę to bedziemy wszystkie Trzymać za Ciebie ! ![]() Agatron77 Morelke to i ja lubię, ale jak Eloe napisała przy dłuzszym trzymaniu lepsze efekty
|
|
|
|
#36543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I Ty na zdjęciach super wyszłaś! Świetne fotki
|
|
#36544 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Żeby trzy strony nadrabiać, a tylko jeden dzień mnie nie było??!! Skandał! (ł) ![]() A ja dziś dłuższą chwilę musiałam stać na dworzu. W deszcz. BEZ PARASOLKI. Myślałam że będzie źle, natomiast jak wróciłam do domu, okazało się że na czole kręcioł mi się zrobił (hoho);D i inne też Nie napuszyły się, co im się często w lato zdarzało Rano tylko troszkę je poprawilam tym kremem z biedronki, na suche włosy sprawdza się jak nic innego, jest wspaniały
|
|
#36545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#36546 |
|
Raczkowanie
|
Zawadiacki
dobre określenie;-) też mi się podoba tylko żeby reszta była taka sama...
|
#36547 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#36548 | ||||||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
oprócz tego, że BD tak się zachowuje (tak się zachowają niemal wszystkie szampony pozbawione polimerów), warto wziąć pod uwagę sposób mycia. Jeśli nakładasz szampon na dłoń i potem pocierasz włosy, to masz gwarancję skołtunienia. By tego uniknąć, wymyślono metodę kubeczkową (w FAQ). Wówczas na włosy nakładasz już gotową pianę, zaś palcami masujesz delikatnie skalp. Włosy ugniatasz, by mieć pewność, że piana wszędzie dotarła. Potem płuczesz i nakładasz odżywkę.Im delikatniej obchodzisz się z włosami, tym mniej splątań. Cytat:
i trzeba nauczyć.Cytat:
Choć to takie... złośliwe Cytat:
poza tym nawet jeśli końcówki nie są rozdwojone, to i tak zwykle są cieńsze od całego włosa (uszkodzenia mechaniczne, ubytki łusek itp.). Moim zdaniem lepiej to wygląda, gdy to, co już podniszczone jest odcięte. Cytat:
sama tez dojdziesz do wielu rzeczy, zobaczysz ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
I jak? I jak? Cytat:
Wyszłam więc dziś w nieodciśniętych włosach po żelu aloesowym - dzięki temu mam loki (myłam w sobotę) a nie coś powyciągane w każdą możliwa stronę.
|
|
#36549 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Maliniarka, tempo twoich zmian jest powalające! ![]() Cytat:
![]() A mój skalp niestety przesusza się absolutnie od wszystkiego. Odkąd myję włosy odżywką dużo mniej reaguje na otoczenie, ale jednak. Biedny obskubany aloes, muszę chyba go jakoś rozmnożyc, bo w końcu padnie ![]() Cytat:
Ostatnio poszłam z koleżanką na spacer z olejem na głowie, bo zadzwoniła wieczorem jak już się wysmarowałam.Cytat:
![]() A co do skalpu, cieszę się że nie mam alergii akurat w tym miejscu, bo to musi byc kosmicznie upierdliwe. Indios, jakie błyszczące! I kolor masz idealnie taki jaki bym chciała Ciekawa jestem jak będzie po fryzjerze agacie92, uroczo wyglądasz z tym loczkiem ![]() AjriszMarta, z tą twoją obroną to tak jak z moim dyplomem było, przekładali nam chyba z 5 razy, także trzymam kciuki przede wszystkim za nerwy, bo sytuacja okropnie stresująca
|
|
#36550 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#36551 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Miss Transept,dziękuję
|
|
#36552 | |
|
Rozeznanie
|
Miss Transept
Cytat:
Edytowane przez shopoholic Czas edycji: 2011-06-20 o 13:22 |
|
|
|
|
#36553 | |||||
|
|
Cytat:
![]() Mariko161 piękne masz te zakrętaski Czerwona1 mam nadzieję, że nie zawiedziesz się na Glorii. Ja zarówno emulsję, jak i maskę oddałam mamie. Do mieszanek nada się prędzej maska, bo jest gęstsza. Śliczny kiciuś Cytat:
Cytat:
będzie dobrze Tymczasem sama od 2 godzin mam w rodzinie kolejnego magazyniera ![]() Cytat:
W wątku analizowym znajdziesz opis do czego i która odżywka się nada, co zawiera, jak podziała (o ile da się to przewidzieć), ale komponowanie zestawów to już praca własna w zaciszu domowym. Możemy pomóc, ale nie da się ustalić recepty na wszystko. Cytat:
|
|
#36554 |
|
Raczkowanie
|
Udało mi się dobrnąć do ostatniej strony
Parę stron temu zadałam pytanie jak użyć odżywki proteinowej isana różowa - sama wykombinowałam, że trzeba ją dłużej przetrzymać i chodziłam z nią godzinę. Włosy po niej super - skręt wyraźnie się poprawił i moje cieniowanie wreszcie przyniosło zamierzony efekt Niestety nie mam fotki bo myłam w sobotę wieczorem a w niedzielę musiałam spiąć, a spięć moje loki nie przeżywają Fotki są u mnie problemem bo mieszkam sama z TŻ a on baaaardzo dużo pracuje i rzadko się widzimy (a jak się widzimy to włosy nie koniecznie są takie do pokazywania ). I nawet nie mam kotka!! A Wasze są prześliczne!! ![]() ---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- Jeszcze muszę dodać, że mimo deszczowej pogody i wilgotności przekraczającej 80% przy temp. ponad 15st. C moje włosy po ostatnim myciu się nie puszą I przeciw puszeniu też jest super ta odżywka Ziaja codzienna pielęgnacja z jojobą i panthenolem, po niej też mniejsza tendencja do puszenia, ale ostatnio jej nie użyłam
|
|
|
|
#36555 | |||||||||||||||||||
|
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
o nieznanym wpływie i składzie.Cytat:
Podsuń mu Isanę z babasu albo Pottersa. Potters się lekko pieni, a faceci bez piany czują się niedomyci ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A w którym momencie rozczesałaś? Nie robisz żadnych zmian w kosmetykach? W jaki sposób myjesz włosy? Kiedy ostatnio podcinałaś? ---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- To ja już zbaraniałam - idzie o wyczesywanie i wyszarpywanie włosów czy o wypadanie? Zdradź, proszę, gdzie zakupiłaś. Myślałam, ze na dozie, ale nie ma Sprowadzam go z Dojczlandii, świetnie trzyma moje włosy Cytat:
Robię też emulsję humektantową (przepis w receptariuszu), ale ma nieco gorsze parametry ochronne.---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- Cytat:
natychmiastowa regeneracja U mnie "Natychmiastowy oklap" lub "gwarantowany efekt krowiego placka" jak to sprytnie kiedyś dziewczyny pisały ![]() Cytat:
Coraz ładniejsza Bernadka i piękniejsze, zakręcone włosy Cytat:
Piankę odstawiamy, jeśli w składzie ma denat. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ojoj Pytanie! gdzieś się podziewała, ślicznotko?Wspaniale się dzieje Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- Się mi post zrobił dłuuuugaśny ![]() Cytat:
Cytat:
Fajniusi ![]() Zwykle używałyśmy jej do mycia, ale zawsze warto próbować też inaczej.
|
|
#36556 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, głupie pytanie
![]() Czy pomalowanie końcówek bibułą niszczy ?? zależy mi na szybiej odpowiedzi :< |
|
|
|
#36557 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Edytowane przez czerwona1 Czas edycji: 2011-06-20 o 20:08 |
|
|
|
|
#36558 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
KWC Skład: Aqua, Alcohol Denat, PVP, VP/VA Copolymer, PEG-32, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Carbomer, Aminomethyl Propanol, Parfum, Panthenol, Benzophenone-4, Citronellol, Limonene, Limanool, Hexyl Cinnamal, Buthylphenyl Methylpropional, Disodium EDTA, Geraniol
|
|
|
#36559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pozostawia za soba sawanne ale ta w okresie suszy
|
|
#36560 |
|
Zadomowienie
|
Rybiorek dawno Cię nie było
Wiem, że zabójca dlatego teraz trzymam go z daleka
|
|
#36561 |
|
Zakorzenienie
|
Przeżyłam, dziękuję za wszystkie trzymane kciuki
Teraz poprawki, formalności i obrona ![]() Eloe - pogratuluj filozofowi ![]() Na odstresowanie kupię falusom coś smacznego ;]
|
|
|
|
#36562 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#36563 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A ja mam pytanie. Moje włosy są delikatne, ale i bardzo mocne. Po umyciu szamponem i pozostawieniu do wyschnięcia są takie normalne, ale jak już nałożę odżywkę, to stają się bardziej delikatne. Wczoraj nałożyłam wax L'Biotica i moje włosy są teraz mega delikatne, dosłownie jak włosy małego dziecka Nie wiem, chyba mi się to nie podoba zbytnio
"Eat clean, train hard and surround yourself with those on the same mission as you". Aparatka: 16.08.2007-10.09.2009 11.03.2015-? Walczę: 82,6 kg --> 80,2 kg --> 75,9 ? cel I: 79 kg cel II: 75 kg cel III: 71 kg "Per aspera ad astra". |
||
|
|
|
#36564 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Serio...nie spodziewałam się ![]() Eloe- podziewałam się tu i ówdzie Najczęściej w pracy, przy koniach i TŻcie ![]() Co do fryzjera...siedzi i pisze do Was właśnie...prostowłosa Otóż Pan jak rozczesał moje włosy to się za głowę złapał...Okazało się, że było ponad 3 cm różnicy między prawą a lewą stroną...dół był ścinany pod skos :/Dlatego Pan mnie obciął najpierw na mokro, potem włoski wysuszył, wyprostował i jeszcze podcinał i równał na sucho ![]() Bardzo profesjonalne podejście...i zapłaciłam 45 zł za wszystko...a siedziałam ponad godzinę ![]() Następnym razem mam się pojawić za ok. 3 miesiące to będziemy wyprowadzać fryzurkę na jeszcze lepsze loki Ogólnie włosami był zachwycony...ale wypatrzył kilka rzeczy i np. musiałam trochę bardziej podciać dół, bo był totalnie nieproporcjonalny ze środkową warstwą...Trochę się chłopak namęczył, ale na prosto wyglądają zachwycająco to co dopiero będzie w skręcie ![]() Jutro pod wieczór umyję i zobaczymy Dziś cieszę się swoją oryginalnością
|
|
#36565 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#36566 |
|
Zadomowienie
|
Czekam na ten wspaniały dzień kiedy ktoraś z krakowskich lokasek odkryje cudownego kręconoznającegosię fryzjera i podzieli się wiedzą
Walczę o długie włosy! ![]() Piję drożdże od 18.12.2012 Jantar od 22.01.2013 CP od 26.01.2013 Sesa, Nafta, Vatika i inne dobroci - szukam swojego KWC Zrzucam tłuszczyk - od 07.01.2013 Start 70kg Jest 66 kg ![]() Cel 63 kg |
|
|
|
#36567 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#36568 |
|
Zadomowienie
|
Indios Bravos pokaż się w prostych, bo też jestem ciekawa
Powiem wam, że tak sobie właśnie siedzę i... muszę wam podziękować. Bo pomimo tego, że może po wyglądzie tego tak nie widać to jednak włosy się zmieniły bardzo jak dla mnie Kiedyś nie mogłam ich dotknąć bo były tak okropne w dotyku... ludzie jak ich dotykali to łapali się za głowię, bo takie sztywne i drapiące. To wszystko oczywiście zasługa mocnych żeli do włosów Teraz mogę (choć nie powinnam ) ich dotykać i dotykać, takie milusie A to wszystko wasza zasługa
|
|
#36569 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
-reagujesz tak na olej zawarty w Waxie -mało protein / brak protein. Też chce focie I relację jak dojdą do siebie
|
|
|
|
|
#36570 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A więc mam Biovax, L'biotica do włosów słabych ze skłonnością do wypadania (zielony). Oj, i co powinnam z tym zrobić ?
"Eat clean, train hard and surround yourself with those on the same mission as you". Aparatka: 16.08.2007-10.09.2009 11.03.2015-? Walczę: 82,6 kg --> 80,2 kg --> 75,9 ? cel I: 79 kg cel II: 75 kg cel III: 71 kg "Per aspera ad astra". |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 6 (0 użytkowników i 6 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:41.

Boję się komisji, znam państwa i nie przepuszczą żeby się nie pośmiać np z przejęzyczenia ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

za Ciebie !
Mój typ-2C. Od końca lipca 2010 dbam o swoje loczki !! 

I Ty na zdjęciach super wyszłaś! Świetne fotki 

oprócz tego, że BD tak się zachowuje (tak się zachowają niemal wszystkie szampony pozbawione polimerów), warto wziąć pod uwagę sposób mycia. Jeśli nakładasz szampon na dłoń i potem pocierasz włosy, to masz gwarancję skołtunienia. By tego uniknąć, wymyślono metodę kubeczkową (w FAQ). Wówczas na włosy nakładasz już gotową pianę, zaś palcami masujesz delikatnie skalp. Włosy ugniatasz, by mieć pewność, że piana wszędzie dotarła. Potem płuczesz i nakładasz odżywkę.
sama tez dojdziesz do wielu rzeczy, zobaczysz

moja ciocia ma alergię też, na proszek, na wiele perfumowanych rzeczy 

natychmiastowa regeneracja
gdzieś się podziewała, ślicznotko?
Jejku, a mogłabym Cię prosić o jakieś większe zdjęcia tej fryzury? Bo masz taką fajną grzywkę, miałam kiedyś coś w tym stylu i chciałam znowu ściąć ... i przydałoby mi się jakieś zdjęcie do fryzjera 

I relację jak dojdą do siebie