|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nowe zadanie mamy - po poronieniu o brzuszki i maluszki dbamy cz. VII
Cytat:
|
|
|
|
|
#3512 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie!
Mnie też tak głowa boli, że nic nie jestem w stanie zrobić Justa a jaki masz ten nowy krem na rozstępy ?? ja na moje nie patrze, udaje że ich nie ma Rzeczywiście jest jakiś zabieg polegający na wstrzyknięciu czegoś w nie i podobno jest znaczna poprawa. Zobaczymy, zacznę odkładać po porodzie. Karina fajny brzusio taki "szpica" albo Ci dziecko dębem stanęło no i jestem pełna podziwu, że nie pojawiły się rozstępyJa też nie spałam w nocy ale to dlatego, że ktoś mi się całą noc plątał pod oknem w ogródku. Rano jak robiłam śniadanie zobaczyłam że po nocnych buszowaniach w mojej magnolii zostawił wózek taki na zakupy Edytowane przez _pini_ Czas edycji: 2011-06-20 o 19:59 |
|
|
|
#3513 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mój mąż ostatnio stwierdził, że nie ma co czekać tylko trzeba planować już kolejną ciążę i kolejną i kolejną Nawet porozdzielał już pokoje między dzieci, dla siebie przewidział łóżko w gabinecie, bo stwierdził, że wtedy to już będzie musiała być klinika całodobowa a nie gabinet żeby na to wszystko zarobić, więc nawet nie będzie stamtąd wychodzić
|
|
|
|
|
#3514 |
|
Zadomowienie
|
Karina muszę ci powiedzieć że z tym samopoczuciem mam tak samo. W zyciu takich pokładów energii nie miałam. Tż też się dziwi bo jemu wydawało się ze około 8 miesiąca to wszystkie baby tylko leżą i jęczą.
A brzuch super Dzisiaj na SR było o aktywnym porodzie. w jakich pozycjach, co mają na porodówce itp. Ewentualnie muszę zabrać sobie mp3 i dmuchany basen bo nie mają żeby w wodzie rodzić Zastanawiam się czy mam brać prowiant na drogę i aparat na tą wyprawę
|
#3515 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3516 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3517 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale wiesz, ja sama zakładałam, że będzie dużo gorzej niż jest, np zakładałam że będę mieć problemy z kręgosłupem, bo wcześniej miewałam trwające tygodniami bóle a nic takiego się nie dzieje.
|
|
|
|
|
#3518 |
|
Zadomowienie
|
Karina superowy brzuszek
U nas po wizycie wszystko ok, Młoda ładnie rośnie, ale dalej (na szczęście) na wielkoluda się nie zapowiada Moja szyjka bez zmian - trzyma się, ale trzeba na nią uważać. Tak że do rodzinki niestety nie mogę pojechać... Cóż, gnębię mamę, żeby wreszcie ona się do nas wybrała Pani doktor stwierdziła, że jeszcze miesiąc i można spokojnie rodzić. Ale jakoś nie mam zamiaru tak się spieszyć
|
|
|
|
#3519 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie ma co wydawać kasy na Mustelę, swoją drogą to ciekawe skąd wzięli tą nazwę, bo mustela to po łacinie łasica Nie ma co się smarować tą Łasicą ![]() ---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- Cytat:
Też mi się nie spieszy, tym bardziej, że tapeta będzie dopiero w przyszłym tygodniu
|
||
|
|
|
#3520 |
|
Raczkowanie
|
Może jest na bazie sadła z łasicy
a właśnie jaką ma konsystencję? Jak zwykły balsam czy jest bardziej tłusta?No ja jeszcze tapety nie zdążyłam zamówić bo czekam na zwrot podatku za 2010 Mam nadzieję, że dostanę do końca czerwca bo mi wykupią mojego faworyta
|
|
|
|
#3521 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam wszystko przygotowane do prania ale nie zaczynam bo nawet nie bedę miał gdzie pochować. Ale dzisiaj chyba przyszły naklejki i ten album bo mam jak zwykle awizo w skrzynce bo dla listonosza wejść na 4 piętro za wysoko ![]() Dania gratuluję wizyty. I masz racje, jeszcze nie czas rodzić. Za to laski z wątku lipiec sierpień szaleją z porodami.
[*]09.08.2010-mama zawsze będzie o Tobie pamiętać Aniołku Edytowane przez kasiek64 Czas edycji: 2011-06-20 o 20:37 |
|
|
|
|
#3522 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A co do smarowania, to ja już dawno wyczytałam, że jak się mają rozstępy zrobić, to i tak się zrobią, obojętne czym się smaruje... Dlatego nie inwestowałam w Łasicę, używam oliwki i balsamu z rossmana Na razie tragedii nie ma, ale pierwsze paskudy już się pojawiły - spodziewałam się ich, bo takie z nastoletnich czasów też mam
|
|
|
|
|
#3523 |
|
Zadomowienie
|
Pini konsystencję ma jak balsam tylko się słabo wchłania, a jak się cała posmarujesz to Ci takie futro wyrośnie:
http://upload.wikimedia.org/wikipedi...e_Centre-4.jpg ![]() Kasiek, a co z tą tapetą w końcu? Ja też idę w środę na wycieczkę do szpitala, jak mi się spodoba to może od razu zostanę
|
|
|
|
#3524 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Bierzesz prowiant i aparat na wycieczkę ![]() STOKROTKA ile tych pieluch wielorazowych kupiłaś. I jaka żywotność mają wkłady????
|
|
#3525 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=karina222;27640460]Pini konsystencję ma jak balsam tylko się słabo wchłania, a jak się cała posmarujesz to Ci takie futro wyrośnie:
http://upload.wikimedia.org/wikipedi...e_Centre-4.jpg Fajna, tylko depilator mógłby mi się lekko zatkać ale jakby dawała by taką smukłą linię to musiałabym się zastanowić czy nie warto się poświęcić
|
|
|
|
#3526 |
|
Zadomowienie
|
Aparat na zęby co najwyżej
![]() ---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- Patrzyłam na tą listę lipcowo-sierpniową i po pierwsze to tam jest chyba jakiś błąd, bo jedno dziecko ma ponad 7 kg i 49 cm Po drugie to One w 37 tygodniu już urodziły czyli tak jakbym ja teraz urodziła Normalnie aż mi brzuch stwardniał jakoś
|
|
|
|
#3527 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dorcia dziękuje za zaproszenie na nk
|
|
#3528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W dzień młoda śmiga w wielorazówkach,w nocy narazie częściej jednorazowe,ale powoli się przestawiamy ![]() Zywotnośc wkładu ...czyli chłonność? czy ogolnie jak dlugo da sie uzywac jednego?
...i jest ![]() Dziecko grzeczne/niegrzeczne to stan umysłu matki a nie dziecka. Edytowane przez stokrotka_to_ja Czas edycji: 2011-06-20 o 21:47 |
|
|
|
|
#3529 |
|
Zadomowienie
|
A jak często trzeba zmieniać?
|
|
|
|
#3530 |
|
Zakorzenienie
|
W sumie chyba tak jak jednorazową pieluchę ,ale ja lekko skrzywiona jestem ,i kiedy np. wiem,że młoda pieluchę zasikała to nie przekona mnie fakt,że "ma sucho". Czy to wielo ,czy jednorazowa.
Ale tak bardziej normalnie patrząc to wygląda to tak,ze nie trzeba zmieniac pieluchy po kazdym siknięciu, wkłady dobrze chłoną,a polar czy np. te wkładki "zawsze sucho" izolują wilgoć od skóry.
|
#3531 |
|
Zadomowienie
|
Chciałam się pochwalić, że zaczęłam pakować torbę
Nie mam oczywiście wszystkiego, ale może jutro dokupię. Czy rożek będzie potrzebny od razu?
|
|
|
|
#3532 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja myślałam o opcji kieszonek i ew. SIO, ale na razie w dalszym ciągu zgłębiam temat i czekam na jakiś przypływ gotówki ![]() A często pierzesz? Na jak długo taki zestaw Ci wystarcza? ---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- Cytat:
![]() Nie wiem, jak to jest z rożkiem, słyszałam, że niektóre szpitale wymagają... Jeśli u mnie na SR o torbie do szpitala powiedzą na końcu, to ja będę się pakować gdzieś w 38tc
|
||
|
|
|
#3533 |
|
Rozeznanie
|
Cześc babeczki.
Dania za wizytę. kasiek cała przyjemność po mojej stronie. ![]() madzik przekazałam Twoje ostrzeżenia tym starym miotłom i będa miały się na baczności. dziś śniło mi się, że mojej Ewa została co prawda dziewczynką po porodzie, ale okazało się że siedzą tam w środku dwie. No kurde taki realistyczny sen, że dzis rano do męża mówię, że będzie miał razem 3 córeczki. On popatrzył na mnie i mówi że powinnam stanowczo wcześniej kłaść się spać, bo coś nie tak z moją kopułą
|
#3534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie używam tez tego wszystkiego na raz,bywa,ze np.zakładam małej tylko otulacz i wkład ,niektore kieszonki dopiero czekaja na swoja kolej,bo są zbyt duze.U mnie rozek byl potrzebny od razu. Przed skurczami partymi kazali przygotowac męzowi ubranko dla dziecka i rozek wlasnie. I pozniej presonel wszytsko robił z dzieckiem w rozku, po kapieli tez zawijali w rożek. Za to ja go w szpitalu w ogóle nie używałam ![]() Mloda spała ze mną,okryta tylko tetrą albo cienkim kocykiem,jesli karmiłam na siedząco to tez bez rożka. Teraz czasem mi się przydaje po kąpieli. Wczoraj wykąpałam małą zupełnie sama,bez niczyjej asysty i jestem z siebie dumna jak diabli
|
|
#3535 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Mam wrażenie że cie zaraz prześcignę w przygotowaniach U mnie na szczęście tak jak pisałam nie trzeba nic oprócz pieluch. A rożek dostałam wczoraj od kuzynki Cytat:
![]() Cytat:
![]() LUII kiedyś pytałaś jak mój tż może bać się dziecka po urodzeniu? Jemu chodzi o wygląd noworodka
|
|
#3536 |
|
Rozeznanie
|
dania super ze po wizycie jest o.ki
![]() stokrotko fajnie ze wykapalas sama mala ja sie nie odwazylam co prawda myje ja czasem sama pod prysznicem ale kapieli w wanience nie probowalam ![]() ja wlasnie wrocilam z bazarku musialam kupic stroj kapielowy w koncu skoro w pt wybieramy sie z Oliwka na basen udalo mi sie upolwac fany w paseczki biało śliwkowy
|
#3537 |
|
Zadomowienie
|
Pini kupiłam linoderm zielony. To jest linomag z dodatkiem wit. E i czegoś jeszcze. Służy właśnie do pielęgnacji pupy noworodka i na rozstępy. U mnie w aptece dałam 8,99, a rozstępy przynajmniej mi trochę zbielały. Na razie smaruję te górne - żeby zobaczyć efekt. I też nie polecam musteli - szkoda pieniędzy
)karina robisz postępy jak już masz wszystko w jednym miejscu przygotowane Jak spakowałam 3 op. tych podpasek poporodowych i 1 pakiet podkładów na łóżko to mi większość torby zajęło ![]() Dania fajnie, że na wizycie OK. Jak urodzisz za miesiąc to teoretycznie jeszcze przede mną ![]() no i dziewczyny naprawdę szaleją na wątku mamuś lipcowo-sierpniowych. Za tydz. co poniektóre mają cesarki, bo się dziecko nie obróciło, także lista będzie się szybko skracała. A 7 kg to błąd
|
#3538 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Z jej zapałem i umiłowaniem pozycji lidera to ja do grudnia moge czekać ![]()
|
|
#3539 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a koleżanka ma w wigilię i tak samo miała
|
|
#3540 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:42.

no i jestem pełna podziwu, że nie pojawiły się rozstępy
Zastanawiam się czy mam brać prowiant na drogę i aparat na tą wyprawę 

Pani doktor stwierdziła, że jeszcze miesiąc i można spokojnie rodzić. Ale jakoś nie mam zamiaru tak się spieszyć
Mam nadzieję, że dostanę do końca czerwca bo mi wykupią mojego faworyta

Normalnie aż mi brzuch stwardniał jakoś 

udalo mi sie upolwac fany w paseczki biało śliwkowy
)
05.06.2010