|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#751 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Przyszłe młode mamusie do 23 roku życia część V i 1/2 ;)
dziekuje w imieniu synka za komplementy
|
#752 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Obyś zadała :P idę obciąć kłaki ^^
|
|
#753 |
|
Wtajemniczenie
|
mm Wy tak o ogórkach mówicie, mmm
Chciałam dzis kupiac, ale kg był po 4 zł, więc poczekam aż będą tańsze, żeby zrobić od razu więcej, Za to kupiłam takie ogromne drzewko pomidora i bede hodowac pomidory w doniczce Zaopatrzyłm sie tez w wafle ryzowe i jogurciki ![]() Moge wcinac kielki ? Bo kupiłam nasiona i mam zamiar kiełki wyprodukowac, można ? Nie można? |
|
|
|
#754 |
|
Zadomowienie
|
ja na poczatku ciazy zajadalam ie ogorkami konserwowymi
![]() a teraz siedzimy u TŻta dzis jego mama do mnie, zebym przestala do niej mowic ' Pani' tylko moze mamo albo cos bo ona i tak mnie traktuje jako synowa hehe dziwna sytuacja xD chyba nie potrafie sie przestawic ps. zabek boli ;( |
|
|
|
#755 |
|
Zadomowienie
|
ząbek, wrr. ja jak jem słodkie to mnie od razu bolą zęby ale ogólnie nawet jak myje to mnie bolą wrażliwe się stały
![]() ja uwielbiam ogórki kiszone.. inne owszem zjem ale to nie to samo.. dlatego teraz się nastawiłam na te ogórki.. w sumie już wcześniej.. ale czekałam aż się w sklepie pojawią aż w końcu zapomniałam ![]() zoskasamoska myślę że nie ma nic przeciwko żebyś jadła bądź nie, ja jem wszystko na co mam ochotę
|
#756 |
|
Zadomowienie
|
mnie niestety boli jeden i to dosc mocno. w srode do dentysty niech go leczy
![]() a ja bylam na badaniu 4D i jutro wstawie foteczke buziaka Amelki cudo male...
|
|
|
|
#757 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
też nie będę sobie w takim razie niczego załowac
|
|
|
|
|
#758 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny!
Oj... dobrze, że jest forum
|
#759 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Kiełki chyba możesz, byle nie te importowane z niemiec i hiszpanii hihi Zresztą w ciąży jedz to, na co masz ochotę! Najpiękniejsze w moim przypadku jest to, że teoretycznie tyję, a w praktyce w ogóle tego nie widać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A małosolne to już wgl ubóstwiam |
|||||
|
|
|
#760 |
|
Zadomowienie
|
KarlaNobody
a no właśnie, ok to ja chce zobaczyć będę czekać. ^^ ja mam zdjęcie noska ale w 2D :x i cały czas myślę nad tym kolejnym usg, ale to jak coś pójdę sobie może tak w 35 tc. ;d
|
#761 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny jak pomyślę sobie że do grudnia gdzieś będziemy tu razem pisać i się rozpakowywać to masakra, co będzie potem? Będzie mi Was brakować
|
|
|
|
#762 |
|
Zadomowienie
|
już nas żegnasz?:P
|
#763 |
|
Wtajemniczenie
|
Aj coś ty
Ale tak się uzależniłam od tego forum, od wątków, od Was, że nie wyobrażam sobie jak to będzie potem ---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- Ale tu się cicho nagle zrobiło.. wystarczyło tylko żebym przyszła
|
|
|
|
#764 |
|
Zadomowienie
|
ja jestem
ucieklam na chwile bo najomi wpadli co do badania 4D to nie chcetnie robia tak ju pod koniec ciay... ja jestem w 30tygodniu i balam sie e beda miec jakies ale. bylam prywatnie ( bo inaczej 4D nie da sie chyba zrobic :P ) no i nie zaluje wydanych pieniedzy. zobaczyc taka buzke i nosek takiego najprawdziwszego czlowieka to cos pieknego ![]() ja mam zamiar tu pisac nawet po rozpakowaniu w koncu musimy dzielic sie doswiadczeniem i radosciami
|
|
|
|
#765 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#766 |
|
Zadomowienie
|
to na pewno
ale damy rade
|
|
|
|
#767 |
|
Wtajemniczenie
|
Karla czytam tak sobie właśnie wątek który założyłaś, i nie mogę z wypowiedzi niektórych dziewczyn
To co tam się dzieje to masakra, myślałam że poczytam sobie i czegoś się dowiem na przyszłość jak z tż zamieszkamy, a tu kurcze jakieś opinie o Twoim życiu, wtrącanie się itp.. Brak mi słów normalnie, nie przejmuj się tamtymi |
|
|
|
#768 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
potem to będzie " młode mamusie, sexi flexi z wózkiem, 23 " xDDDDKarlaNobody hym tydzień dałam tak o. ;P w sumie nadal się zastanawiam i nie wiem nic. chciałam iść na 4D ale to takie przerażające dla mnie.. takie dziwne za bardzo realne, ja do tej pory nie mogę uwierzyć ze coś mnie kobie i że jest to dziecko.
|
|
#769 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej lachonki
chyba sama zjem caly gar![]() Cytat:
![]() Cytat:
Pisalam wam wczesniej, ze bede cale lato jezdzic w te i we wte, bo moj tata sam z 3 psami i ogordem... mum miala wyjechac 15 lipca, to chcialam wczesniej pojechac jeszcze sie z nia zobaczyc, bo potem dopiero po porodzie chyba... okazalo sie, ze 29.06 juz musza jechac, to chcialam zostac, bo TZ rodzice przyjezdzaja na poczatku lipca i nad morze mielismy jechac, wczoraj dzwoni moj brat, ze jednak 08 lipca maja wyjazd, ja nigdy nie ogarne tego wyjazdu, juz nie wiem kiedy, co i jak...
|
||
|
|
|
#770 |
|
Zadomowienie
|
Dzieńdoberek
![]() W ciąży też wcinałam kwaszone ogórasy jak szalona, zwłaszcza na początku...a na samą myśl o cheeseburgerze ślina mi ciekła, ale byłam dzielna i omijałam mc donalda szerokim łukiem aguOO jak urodzisz to z kolei nie będziesz mogła uwierzyć, że dzieciaczek zmieścił Ci się w brzuszku W ogóle to po ciąży mam problemy ze skórą, wypadanie włosów opanowałam ale na twarzy miałam przesuszone plamy i prawie całkowicie zwalczyłam je iso urea z kolei na przedramionach ciągle mi coś wychodzi, jakby po ukąszeniu komarów....no chyba, że to zasługa anty... |
|
|
|
#771 |
|
Zadomowienie
|
Patiisia dziekuje za wyrozumialosc co do mojego watku. no niestety tez chcialam sie czegos dowiedziec ale wyszlo jak wyszlo. Tylko mnie denerwuja wiec tam nawet juz nie zagladam
![]() Nosek, buzka puciowata i usta ma po mamusi ![]() ( na jednym oczko wyszlo jakby podbite ale to tylko takie złe ujęcie )No i wystawi mi lekarz skierowanie na cesarke bo od 2-3 miesiecy mala nadal lezy w pozycji miednicowej i sie nie przekreca...a teraz zbiera tluszczyk wiec w ogole moze byc jej ciezko i powodem nie przekrecania sie moze byc krotka pepowina wiec na wszelki wypadek wystawi zaswiadczenie zeby nie bylo problemow ale trzymamy kciuki, ze tuz przed porodem jednak zmieni pozycje
|
|
|
|
#772 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki zeby jednak sie przekrecila zdarzaja sie takie przypadki.
|
|
|
|
|
#773 |
|
Zadomowienie
|
mozliwe, ze nas sluchac nie chciala
![]() no ja tez licze na to, ze sie przekreci wszystko jeszcze moze sie zdarzyc
|
|
|
|
#774 |
|
Wtajemniczenie
|
hej Wam
dawno mnie nie było... nie miałam za bardzo kiedy pisać, miałam trochę problemów z rodzicami... ale już jest ok. przed chwilą wrócilam z USG potwierdziło się,że to dziewczynka! mała jest zdrowa, serduszko pracuje idealnie, nerki, żołądek, pęcherz idealnie!! dowiedzialam sie już teraz,że bede mogła karmić piersią, bo żoładek sam bedzie mogł przetrawić pokarm po porodzie cudowna wiadomość jak dla mnie. jest tak wszystko książkowo rozwinięte,że aż jestem w szoku! sprawdził mózg - także idealnie, nie ma wodogłowia, wiec kolejna dobra wiadomość! malutka bardzo się ruszała, lekarz nie mógł jej dobrze zmierzyć nóżki ma blisko mojego pęcherza, głowke koło mojego żołądka. mała waży 427g, a ja 57,4 widziałam jak rusza ustami i jak przytula się do łożyska jest cudna!! a co najważniejsza zdrowa! uffff kolejna wizyta 26lipca. postaram się Was jakoś nadrobić, ale od razu mówię,że teraz będę rzadko. buziaki
|
#775 |
|
Zadomowienie
|
agnesuk gratuluję zdrowej córeczki
jeśli można wiedzieć to jakie miałaś dotychczas przeciwwskazania na karmienie piersią?
|
|
|
|
#776 |
|
Zakorzenienie
|
Agnesuk super wieści
![]() KarlaNobody też bym chciała mieć dzieciaczka podobnego do siebie
|
#777 |
|
Zakorzenienie
|
Agnesuk juz sie martwilysmy o ciebie
![]() Martita ja juz teraz sie zastanawiam, gdzie te moje dziecie sie miesci, a co bedzie dalej
|
|
|
|
#778 |
|
Zakorzenienie
|
Agnesuk super wieści
|
#779 |
|
Zakorzenienie
|
Wlasnie zezarlam miske czerwonych porzeczek zagryzanych malosolnym a teraz dobijam sie galaretka w czekoladzie, myslicie ze cos ze mna nie tak
|
|
|
|
#780 |
|
Zadomowienie
|
muffinka ja po porodzie na prawdę nie mogłam się nadziwić..tu już kompletnie brak brzucha a Synalek całkiem dorodny
![]() W ogóle pierwsze chwile z dzieckiem są niezapomniane ale patrząc z perspektywy czasu to każdy dzień przynosi coś nowego, równie niezapomnianego. Razem z dzieckiem uczymy się siebie nawzajem. Mnie i mojemu synkowi ta nauka zajęła sporo czasu, nie do końca wiedziałam co się dzieje, dlaczego płacze. Teraz wiem, że to głównie z racji jego niemiłych przypadłości ale teraz jest już super Martwiłam się, że kiepska ze mnie matka, że nie mam instynktu skoro nie umiem poznać po płaczu czego Miłek chce... w końcu metodą prób i błędów osiągnęliśmy consensus
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:45.

Chciałam dzis kupiac, ale kg był po 4 zł, więc poczekam aż będą tańsze, żeby zrobić od razu więcej, Za to kupiłam takie ogromne drzewko pomidora i bede hodowac pomidory w doniczce

juz sa prawie dobre