Mężatkowe pogaduszki :) Klub szczęśliwych mężatek - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-21, 11:20   #4021
arnama
Zakorzenienie

Dot.: Mężatkowe pogaduszki :) Klub szczęśliwych mężatek

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
Coś mi się wizaż psuje

No to Muniek faktycznie jest idealnym zastępcą dziecka

Si mój mały synuś

Nie ma dobrych wymówek, są tylko słabi ludzie.

arnama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 11:23   #4022
Mamba_2008
BAN stały

Dzisiaj była kolejna pobudka urządzona przez sierściucha. Czasami mam ochotę ją taśmą izolacyjną potraktować zwłaszcza o 4 rano

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

Cytat:
Napisane przez arnama Pokaż wiadomość
Si mój mały synuś
A ja bym chyba jednak chciała mieć już dziecko
Mamba_2008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 11:26   #4023
arnama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mamba_2008 Pokaż wiadomość
Dzisiaj była kolejna pobudka urządzona przez sierściucha. Czasami mam ochotę ją taśmą izolacyjną potraktować zwłaszcza o 4 rano

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

A ja bym chyba jednak chciała mieć już dziecko

Mój kot też dawał czadu w ten sposób i tez miałam ochotę go wtedy wykurzyć z domu

Stary 2011-06-21, 11:28   #4024
Mamba_2008
BAN stały

No te miauki można by bylo podpiąć pod płacz dziecka. Tylko wtedy już nie powie się spokój!!!
Stary 2011-06-21, 11:34   #4025
arnama
Zakorzenienie

Cytat:
No te miauki można by bylo podpiąć pod płacz dziecka. Tylko wtedy już nie powie się spokój!!!
Nie no bejbi to za duża odpowiedzialność jak dla mnie, na dzień dzisiejszy, zupełnie nie jestem na to gotowa fajnie się czyta, ogląda czyjeś brzuchy. Tyle. Cieszę się czyimś szczęściem i na tym wolę poprzestać póki co ale już się nie chcę powtarzać, bo na każdym kroku to robię jak tylko pojawia sie temat dzieci. Obce mnie przerażają, z rodziny są ok, ale pobawić się chwilę i odstawić. Tyle.
Nie każdy TO czuje. Szwagierka mi powiedziała że zawsze była anty dzieciowa, ale w pewnym momencie poczuła, że czegoś w tym związku brakuje, by był kompletny i wtedy się zdecydowali na pierwsze. Śwoje ubóstwia, cudze jej nie kręcą do dziś...
Już kilka razy się spotkałam z taką opinią

Stary 2011-06-21, 11:39   #4026
eff8
Zakorzenienie

A mój bejbik właśnie się obudził
Także póki co znikam

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 11:52   #4027
Mamba_2008
BAN stały

Cytat:
Nie no bejbi to za duża odpowiedzialność jak dla mnie, na dzień dzisiejszy, zupełnie nie jestem na to gotowa fajnie się czyta, ogląda czyjeś brzuchy. Tyle. Cieszę się czyimś szczęściem i na tym wolę poprzestać póki co ale już się nie chcę powtarzać, bo na każdym kroku to robię jak tylko pojawia sie temat dzieci. Obce mnie przerażają, z rodziny są ok, ale pobawić się chwilę i odstawić. Tyle.
Nie każdy TO czuje. Szwagierka mi powiedziała że zawsze była anty dzieciowa, ale w pewnym momencie poczuła, że czegoś w tym związku brakuje, by był kompletny i wtedy się zdecydowali na pierwsze. Śwoje ubóstwia, cudze jej nie kręcą do dziś...
Ja pracowałam 2 lata w żłobku z dziećmi więc nie mam z tym problemów. Dla mnie ogólnie dzieci to kochane stworzenia i bardzo je lubię tylko świadomość że w ciężkich dniach nie będzie jakiejś tam mamy której będzie można oddać berbecia jest troszkę przerażająca. No i ciąża. Nie wiem jak zniosę zmiany mojego ciała na razie kosmos
Stary 2011-06-21, 11:55   #4028
Ariena
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli w uderzeniówce nie można tych bułeczek, chlebów jeść?
Ja się już ucieszyłam że nie będe tylko na twarożkach, plackach i jogurtach
Oj Arnama....mówiłam Ci żebyś przeczytała dokładnie co można a co nie bo potem będziesz płakać że nie chudniesz albo masz jojo. Ja nie zjadłam wszystkich rozumów na temat tej diety ale podstawy wiedziałam.
Chleb robi się z dodatkiem skrobii kukurydzianej której nie można na uderzeniówce, dopiero w 2 fazie.

Twarożkk, placki i jogurty to nie dieta Dukana. To nie jest dieta nabiałowa tylko białkowa, podstawą jest MIĘSO CHUDE (WĘDLINY TEŻ)RYBY I WARZYWA, jogurty i twarożki to tolerowany dodatek, a chleb otrębowy to jak najmniej, w końcu samych otrąb można jeść tylko 3 łyżki dziennie.
Ja własnie ostatnio sobie pozwalam za dużo na jogurty i nabiały i waga znowu mi stoi, dawno się nie ważyłam ale nie widzę że chudnę. Nie mam coś ochoty na mięcho.

Cytat:
EEEeee tam ja bardzo lubię palcki z otrąb. Prawie codziennie rano jadam je z jogurtem naturalnym
A z czego je robisz?

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

Cytat:
Śwoje ubóstwia, cudze jej nie kręcą do dziś...
Ja też tak mam...cudze jakieś mnie nie kręcą. Śmieszą mnie te wszystkie foty dzieci znajomych na nk.pl pokazywane w ilościach dziesiątek.

Kiedyś przeczytałam że decyzja o dziecku jest jak tatuaż na twarzy, coś w tym jest.
Stary 2011-06-21, 12:00   #4029
arnama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ariena Pokaż wiadomość
Oj Arnama....mówiłam Ci żebyś przeczytała dokładnie co można a co nie bo potem będziesz płakać że nie chudniesz albo masz jojo. Ja nie zjadłam wszystkich rozumów na temat tej diety ale podstawy wiedziałam.
Chleb robi się z dodatkiem skrobii kukurydzianej której nie można na uderzeniówce, dopiero w 2 fazie.

Twarożkk, placki i jogurty to nie dieta Dukana. To nie jest dieta nabiałowa tylko białkowa, podstawą jest MIĘSO CHUDE (WĘDLINY TEŻ)RYBY I WARZYWA, jogurty i twarożki to tolerowany dodatek, a chleb otrębowy to jak najmniej, w końcu samych otrąb można jeść tylko 3 łyżki dziennie.
Ja własnie ostatnio sobie pozwalam za dużo na jogurty i nabiały i waga znowu mi stoi, dawno się nie ważyłam ale nie widzę że chudnę. Nie mam coś ochoty na mięcho.

A z czego je robisz?
Przeczytałam uważnie książkę. Dziewczyny na Dukanowskim forum pisały że można jeść w uderzeniówce bułki normalnie Z mojego czytania podobnie wywnioskowałam skrobi nie wolno, ale są różne przepisy, nie tylko ze skrobią
A produkty wymieniłam przypadkowe, co mi przyszło akurat do głowy, choć ja za mięsem w sumie nie jestem za bardzo... nie mam zamiaru jechać ani na samych mięsach ani na samych produktach mlecznych, chcę urozmaicać ALE w książce było napisane że nabiał jak najbardziej tylko 0% oczywiście, aż zerknę jak wrócę, ale coś mi się kojarzy że pisał tam że zawiera prawie samo białko

Stary 2011-06-21, 12:10   #4030
Mamba_2008
BAN stały

Cytat:
A z czego je robisz?
No ja robię placki 3 łyżki otrąb 1 jajko i 2 łyżki jogurtu naturalnego. Wsio
Ale ja się nie odchudzam
Stary 2011-06-21, 12:21   #4031
evelineau
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karinio Pokaż wiadomość
Dwie kreseczki
wiedzialam gratuluje jestem ciocia

Cytat:
Napisane przez Karinio Pokaż wiadomość
Też prawda......boje się normalnie się boje: Strach mnie obleciał...
bedzie dobrze i nie zamartwiaj sie bo masz o soebie dbac

Cytat:
Żebym tylko ochoty na bejbika nie nabrała pod wpływem koleżanek i ostatnich wydarzeń mąż by mnie chyba zaciupał
o tym samaym pomyslalam

Cytat:
Co racja to racja Choć czasem pojawia się myśl że fajnie by było mieć takiego fąfla, ale.... wolę się cieszyć ciążami innych
Jo mom jeszcze czaaaas i Muńka
ja tak samo, czasem czuje, ze sie lamie ale jakby to na trzezwo przemyslec to jest za wczesnie

witam jak zwykle mialam glupie sny i znowu wizaz mi sie snil
evelineau jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 12:29   #4032
agusiowata
Zakorzenienie

Karinio wielkie gratulacje
agusiowata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 12:29   #4033
Ariena
Zakorzenienie

Cytat:
Przeczytałam uważnie książkę. Dziewczyny na Dukanowskim forum pisały że można jeść w uderzeniówce bułki normalnie Z mojego czytania podobnie wywnioskowałam skrobi nie wolno, ale są różne przepisy, nie tylko ze skrobią
A produkty wymieniłam przypadkowe, co mi przyszło akurat do głowy, choć ja za mięsem w sumie nie jestem za bardzo... nie mam zamiaru jechać ani na samych mięsach ani na samych produktach mlecznych, chcę urozmaicać ALE w książce było napisane że nabiał jak najbardziej tylko 0% oczywiście, aż zerknę jak wrócę, ale coś mi się kojarzy że pisał tam że zawiera prawie samo białko
NO to dobrze że przeczytałaś książkę. Co do bułek bez skrobii to ja znam takie które robi się ze składników placków i nie wierzę że mogą być dobre, wiem że są takie bułki z mikrofali. Ale powiem Ci że lepiej się przemęczyć uderzeniówkę na plackach a potem sobie robić chleb i bułki ze skrobią w piekarniku, które smakują jak razowe.
Ja też za bardzo za mięchem nie przepadam...oczywiście nabiał 0% najlepiej, no ale o wiele więcej białka jest w mięsie i rybach niż w nabiale...

Cytat:
No ja robię placki 3 łyżki otrąb 1 jajko i 2 łyżki jogurtu naturalnego. Wsio
Ale ja się nie odchudzam
No to takie dukanowskie choć na jogurcie nie robiłam tylko albo na serku homo albo z wiejskim i były niezbyt dobre. Może z jogurtem lepsze?
Stary 2011-06-21, 12:34   #4034
arnama
Zakorzenienie

Cytat:
NO to dobrze że przeczytałaś książkę. Co do bułek bez skrobii to ja znam takie które robi się ze składników placków i nie wierzę że mogą być dobre, wiem że są takie bułki z mikrofali. Ale powiem Ci że lepiej się przemęczyć uderzeniówkę na plackach a potem sobie robić chleb i bułki ze skrobią w piekarniku, które smakują jak razowe.
Ja też za bardzo za mięchem nie przepadam...oczywiście nabiał 0% najlepiej, no ale o wiele więcej białka jest w mięsie i rybach niż w nabiale...

No to takie dukanowskie choć na jogurcie nie robiłam tylko albo na serku homo albo z wiejskim i były niezbyt dobre. Może z jogurtem lepsze?
Ja robiłam z jogurtem i nie wstrętne są.
Muszę dopasować to odpowiednio pod siebie, pod to co lubię a co nie.
Książka to tylko teoria, na podstawie której wszystko się opiera.
Wiele osób na tym chudnie, jest zdrowych itp nie ma co przypisywać jakichś ideologii, bo wtedy to się takie straszne wydaje a w rzeczywistości jest inaczej

Stary 2011-06-21, 12:35   #4035
Mamba_2008
BAN stały

Cytat:
Napisane przez evelineau Pokaż wiadomość

Witam
Ja miałam sen z teściową w roli głównej i jak już wiecie to nie była sielanka
Stary 2011-06-21, 12:37   #4036
evelineau
Zakorzenienie

Cytat:
Witam
Ja miałam sen z teściową w roli głównej i jak już wiecie to nie była sielanka
opowiadaj mi sie chyba nigdy tesciowa nie snila- i mam nadzieje, ze tak juz zostanie...
Stary 2011-06-21, 12:41   #4037
arnama
Zakorzenienie

Cytat:
opowiadaj mi sie chyba nigdy tesciowa nie snila- i mam nadzieje, ze tak juz zostanie...
A tobie co się śniło?
Ja ostatnio mężowi opowiadałam przez sen o żabkach że moja mama je hoduje pod balkonem odpowiadałam na jego pytania, a na końcu stwierdziłam że to są żabki babci

Stary 2011-06-21, 12:47   #4038
evelineau
Zakorzenienie

Cytat:
A tobie co się śniło?
Ja ostatnio mężowi opowiadałam przez sen o żabkach że moja mama je hoduje pod balkonem odpowiadałam na jego pytania, a na końcu stwierdziłam że to są żabki babci
kilka snow w jednym ktos nam ukradl motorek i wtedy nie moglismy jechac wiecie gdzie w innym w malym parku byly stoliki z ciastami jadlam jakies z duza iloscia orzechow w nastepnym weszlam do budynku poczty i jak wyszlam to byl on w innym miejscu na jakiejs dziurze i nie moglam wrocic do domu a mieszkancy byli strasznia najlepszy sen to bylo jak ktos ukradl mi moja skorkowa kurtke i ja mowilam, ze to dziecko i tak strasznie plakalam i opisalam to na wizazu ale mnie wysmiano ze niby jak kurtka moze byc dzieckiem i obudzilam sie
moze widzialas ostatnio zabke i Ci sie przysnily
Stary 2011-06-21, 12:51   #4039
Mamba_2008
BAN stały

Cytat:
Pojechałyśmy z moją szwagierką na zlot rodzinny mały bo ona na wszytskich obrażona i po obiedzie kazda z nas dostała swój zlew a teściowa oceniała i rzucała obelgami jak którejś coś źle szło. Masakra Jak mi się jeszcze raz przyśni to zacznę odprawiać czary

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

Cytat:
kilka snow w jednym ktos nam ukradl motorek i wtedy nie moglismy jechac wiecie gdzie
No to chyba był idealny sen
Stary 2011-06-21, 12:52   #4040
Mamba_2008
BAN stały

Cytat:
Ja robiłam z jogurtem i nie wstrętne są.
Muszę dopasować to odpowiednio pod siebie, pod to co lubię a co nie.
Książka to tylko teoria, na podstawie której wszystko się opiera.
Wiele osób na tym chudnie, jest zdrowych itp nie ma co przypisywać jakichś ideologii, bo wtedy to się takie straszne wydaje a w rzeczywistości jest inaczej
Ja dodaje czasami trochę słodzika w proszku ale nie wiem czy na diecie można tak robić
Stary 2011-06-21, 12:53   #4041
evelineau
Zakorzenienie

Cytat:
Pojechałyśmy z moją szwagierką na zlot rodzinny mały bo ona na wszytskich obrażona i po obiedzie kazda z nas dostała swój zlew a teściowa oceniała i rzucała obelgami jak którejś coś źle szło. Masakra Jak mi się jeszcze raz przyśni to zacznę odprawiać czary
to tak czesto Ci sie ona sni?
nie za mily sen i od tesciowej wole juz jak mi sie snia te robale
Stary 2011-06-21, 12:54   #4042
Mamba_2008
BAN stały

Cytat:
to tak czesto Ci sie ona sni?
nie za mily sen i od tesciowej wole juz jak mi sie snia te robale
No ja mam tak samo żeby chociaż śniły mi się węże
Stary 2011-06-21, 12:55   #4043
evelineau
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

No to chyba był idealny sen
nie zaprzeczam, ze odetchnęłam wtedy z ulga ale udawalam, ze mi smutno tym, ze nie moge tam pojechac
Stary 2011-06-21, 12:55   #4044
Mamba_2008
BAN stały

Cytat:
nie zaprzeczam, ze odetchnęłam wtedy z ulga ale udawalam, ze mi smutno tym, ze nie moge tam pojechac
No to wyobraź sobie że mnie czeka w czwartek grill z teściową. Wolę twój motorek
Stary 2011-06-21, 13:10   #4045
evelineau
Zakorzenienie

Cytat:
No to wyobraź sobie że mnie czeka w czwartek grill z teściową. Wolę twój motorek
a ja chyba wole jeden grill z tesciowa niz ten wyjazd

swiatla nie mam w lazience wczoraj po 2 horrorach musialam tam isc z padajaca latarka zdaniem meza poluzowala sie zarowka a teraz znowu i nie mam jak wlosow umyc a musze to zrobic zapalilam lampe naftowa ale sie zepsula i bede probowac czyms ja ugasic
Stary 2011-06-21, 13:28   #4046
Mamba_2008
BAN stały

Cytat:
a ja chyba wole jeden grill z tesciowa niz ten wyjazd

swiatla nie mam w lazience wczoraj po 2 horrorach musialam tam isc z padajaca latarka zdaniem meza poluzowala sie zarowka a teraz znowu i nie mam jak wlosow umyc a musze to zrobic zapalilam lampe naftowa ale sie zepsula i bede probowac czyms ja ugasic
No a nie masz możliwości sama tego naprawić ???

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ----------

dziewczyny pouciekały. Pewnie będą jak mnie nie będzie
Stary 2011-06-21, 13:30   #4047
evelineau
Zakorzenienie

Cytat:
No a nie masz możliwości sama tego naprawić ???

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ----------

dziewczyny pouciekały. Pewnie będą jak mnie nie będzie
lampe naftowa juz naprawilam ale ona nie daje tam tak duzego swiatla zarowke dokrecalam, ruszalam nia i nic raz sie na chwile zapalila i to przy wylaczonym swietle wiec wole tego nie ruszac
u mnie w lazience nie ma okna i jest calkowicie ciemno
Stary 2011-06-21, 13:45   #4048
Ariena
Zakorzenienie

Cytat:
Hahaha

Cytat:
Ja dodaje czasami trochę słodzika w proszku ale nie wiem czy na diecie można tak robić
Słodzik można i często go używam (taki bez aspartamu).

Cytat:
To tak jak u mnie w wc.

Pomierzyłam się i kilka cm ubyło w obwodach

Edytowane przez Ariena
Czas edycji: 2011-06-21 o 13:51
Ariena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 13:52   #4049
Mamba_2008
BAN stały

Cytat:
lampe naftowa juz naprawilam ale ona nie daje tam tak duzego swiatla zarowke dokrecalam, ruszalam nia i nic raz sie na chwile zapalila i to przy wylaczonym swietle wiec wole tego nie ruszac
Ja też mam łazienkę bez okna ale jak otworzę drzwi to tyle światła wpada że jakoś by szło umyć głowę. a może świeczki sobie zapal. Ja standardowo mam w łazience świeczki bo lubię sobie poleżeć w wannie i zapalić świeczki

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

Coś dzisiaj wizaż szwankuje

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ----------

Kupiłam sobie wczoraj książkę Carlosa Ruiza Zafona "Pałac Północy"
Stary 2011-06-21, 14:07   #4050
Karinio
Zakorzenienie

Jestem i widze czeka mnie niezłe nadrabianie
Emocje troche opadły to mogłam zjeść kanapke.
Ja nadal niedowierzam i mam wrażenie, że jednak @ przyjdzie bo mnie ciągnie brzuch.

Z odpowiedziami na Wasze posty, będe skakać. Mam nadzieje, że się nie pogubie.

Cytat:
Napisane przez agusiowata Pokaż wiadomość
Karinio wielkie gratulacje
Dziękuje bardzo za gratulacje.
Choć wolałbym jeszcze niezapeszać.

Cytat:
wiedzialam gratuluje jestem ciocia bedzie dobrze i nie zamartwiaj sie bo masz o soebie dbac
Dziękuje za gratulacje, wsparcie Wiem, wiem musze teraz dbać o siebie. A i jeszcze mi się przypomniało, jak powiedziałam to męża, pokazując palcem na siebie, ja mamą
A, bo mianuje Cię na ciotke klotke

Cytat:
o tym samaym pomyslalam
ja tak samo, czasem czuje, ze sie lamie ale jakby to na trzezwo przemyslec to jest za wczesnie
No to, może któraś z Was do mnie do łączy. Będzie mi raźniej.
Oj tam, oj tam

Cytat:
Niedobry wizaż prześladuje Cię w snach.

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

Cytat:
Coś dzisiaj wizaż szwankuje
Kupiłam sobie wczoraj książkę Carlosa Ruiza Zafona "Pałac Północy"
Mi wizaż działa ok. Gratuluje zakupu i miłej lektury
Karinio jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości