|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nowe zadanie mamy - po poronieniu o brzuszki i maluszki dbamy cz. VII
i z 3 okazji - 1 prezent
|
#3542 |
|
Rozeznanie
|
Kryzys jest a becikowego nie wystarczy na wszystko
![]() Zobaczcie jaka fajna sprawa http://viggo.pl/ciaza-i-polog/art/ka...-wagi-w-ciazy/ ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- karina muszę Maritę zamienić na Kortinę Mój mąż jest jednak do niej za wielki a Kortina ma regulowaną rączkę http://allegro.pl/roan-kortina-wozek...660497348.html wybrałam model 962
------------------------------------------------ Ewunia: http://www.suwaczki.com/tickers/3i49cwa1dd033ibe.png ![]() ![]() Olgusia: http://www.suwaczki.com/tickers/3i498u69n4vy31f0.png Edytowane przez dorcia1465 Czas edycji: 2011-06-21 o 10:26 |
|
|
|
#3543 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej babeczki
![]() u nas sie cos pogoda popsuła a chciałam isc z Frankiem na spacerek mam nadzieje że sie wkoncu wypogodzi bo dzis miało być jeszcze ładnie Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3544 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Poproszę o linka ![]() Sonia, gdzie ty sie podziewasz? Dlaczego słowo kur*a w Polsce jest tak popularne?? Wczoraj byliśmy z tż na dniu otwartym na uniwerku. Siedzimy sobie grzecznie na krzesełkach w kolejce, za naszymi plecami siedzieli polacy, facet z dziewczyną i sobie spokojnie rozmawaili ale co 2 czy 3 słowo było właśnie kur*a i nie były to zadne agresywne rozmowy.....zwykłe sprawy.... Kiedy zaczelam prace w ie poznalam babkę (niemka ale mieszka w ie bardzo długo) zapytała mnie co znaczy po polsku słowo kur*a bo słyszy to wciaż na zmywaku (a tam 3 polaków) Kilka dni temu w sklepie w kolejce do kasy stała za mna dziewczyna w ciaży....polka, była z irolem i rozmawiala z nim po angielsku ale wstawka w jezyku polskmi kur*a był nieodzownym elementem. A najbardziej szokujące dla mnie jak parka idzie z dzieckiem i w rozmowie roi sie od tego typu niecenzuralnych słow.... Co się dzieje z ludzmi? Czy taki jezyk zaczyna być normalny w zwykłej konwersacji? Przeraza mnie to.....ucho az cierpnie.....a ja wciaż nie mogę sie przyzwyczaić i chyba nigdy sie nie przyzwyczaję... |
|||||
|
|
|
#3545 |
|
Zadomowienie
|
Hejka,
my za 2 godz do domu jestem coraz bardziej przerażona że nie dam sobie rady![]() Będę do was zaglądać, jak będą spały, a od wczoraj mają z tym problem, odkąd karmię na rządanie to ciągle by na cycach wisiały, a jak do łóżeczka to oczy same się otwierają i płacz...a jeszcze muszę w domu posprzątać bo tam nie ma gdzie stanąć po mojej nieobecności :mur :
|
#3546 |
|
Zadomowienie
|
Asiago dasz radę!! Wierzymy w Ciebie!!
|
#3547 |
|
Zadomowienie
|
ogromne wyzwanie przede mną
![]() o matko i już krzyczą i to dwa naraz a dopiero jadły...
|
#3548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3549 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Cytat:
za samodzielną kąpiel!!!Cytat:
Cytat:
Dorcia Ty naprawdę chcesz być w ciąży do grudnia? Pewna jesteś? ![]() Luii ja też do tych przerywników nie mogę się przyzwyczaić... Rozumiem użycie jakiegoś "mocniejszego" słowa w nerwach, ale tak co trzecie słowo - masakra... Pytałaś o pieluszki, tu masz przykładowe linki: http://www.krainapieluszek.pl/index....tegory&path=47 http://www.pieluszkarnia.pl/ Cytat:
|
||||
|
|
|
#3550 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- Cytat:
dla mnie to tez jest jakaś masakra, ja nigdy nie przeklinałam mój tż też, raz kiedyś, czasem w nerwach sie coś powie po cichu ale żeby tak przy kimś na głos to nigdy,a tym bardziej do dziecka, potem sie ludzie dziwią że dziecko tak mówi a jak w domu rodzice do niego tak mówią to nie dziwne żeby mówił normalnie u mojego Tż-ta w rodzinie takie małe dziecko już mówi kulwa, bo rodzice go tego wdomu uczą, normalnie patologia a tu taki konkurs z bobovitą, można sobie zagrac i wygrać ![]() http://www.bobovita.pl/jogurty/zagraj Edytowane przez enis84 Czas edycji: 2011-06-21 o 12:07 |
||
|
|
|
#3551 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pakuj się do domu i odzywaj się do nas stosunkowo regularnie.Dania ja już mogę rodzić, ale karina trzyma pozycję lidera i nawet spakować się nie chce
|
|
#3552 |
|
Zadomowienie
|
Asiago....i doczekalaś sie wyjscia.....pewnie łatwo nie bedzie ale napewno dasz radę
Dania, dzieki za linka.....tych pieluszek jest tam mnóstwo....i tak różnorodne..... wydaje mi się to być dość skomplikowane... |
|
|
|
#3553 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3554 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3555 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3556 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tzn.w praktyce nie jest.Bo rodzajów jest faktycznie sporo ,ilosc kombinacji nieskończona Najlepiej chyba kupić np. po 2 i sprawdzić,które są najwygodniejsze.Dla mnie AIO i otulacze +wkłady .Formowanki też są fajne Kieszonki chyba lepiej sprawdzają się dla większych dzieci,ale moze ja kiepsko rozmiar dobrałam.Karina jak spakujesz klapki pod prysznic to pojdziesz rodzić ![]() Ja w poniedziałek przed porodem dopakowałam wieczorem klapki,zezarlam pizze,popiłam colą ...i w nocy się zaczęło ![]() Przed chwila byla u nas polozna i powiedziała ,ze mloda rosnie jak na drożdżach ..ciekawe,ze ja tego nie widzę
|
|
#3557 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Enis Franio na prawdziwego przystojniaka rośnie Myysiaa Oli urocza jak zawsze Cytat:
dla Oli!A jak to jest z tą położną - ona przychodzi z rejonu, z przychodni gdzie ja jestem zapisana, czy można sobie wybrać? I to szpital zgłasza urodzenie dziecka? Zupełnie nie wiem, jak to wygląda... |
||
|
|
|
#3558 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A ja dziś szczęśliwa na maksa. Przyszły meble (teraz tylko zapłacić i umówić się na transport), naklejki na ścianę odebrałam (są boskie) i przyszedł ten album "moje pierwsze pięć lat" i normalnie popłakałam się jak go oglądałam. Jest śliczny! Poza tym kupiłam w końcu koszule do szpitala i stanik (ale muszę go wymienic bo pani dała miseczkę E a ja chciałam D), kapcie zostawiam na koniec Skończe pokój do końca tygodnia i zabieram się za pranie ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- Cytat:
One normalnie poród wywołują
|
|
#3559 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ten album to może sobie u kogoś zamówię, skoro tak chwalisz, jak oglądałam na allegro to też mi się podobał A co do stanika, to może zostaw sobie tą miseczkę E, bo dziewczyny straszą, że wszystko było na nie za małe po porodzie Ja właśnie nie wiem, czy kupować stanik teraz, a z drugiej strony po porodzie będzie ciężko...Kurcze, a ja wczoraj oglądałam klapki w sklepie, może na razie sobie odpuszczę i kupię gdzieś w sierpniu? ![]() Chyba wybiorę się do pracy na krótkie plotki, przy okazji zaniosę zwolnienie
|
|
|
|
|
#3560 |
|
Zadomowienie
|
ja też jeszcze klapek nie spakowałam
---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- ja stanika nie kupuję teraz, po porodzie kupię, dlatego, że ja mam naprawdę big cyc i teraz mi trudno dopasować, a co dopiero jak mlekiem najdą
|
#3561 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale mnie zgagulec od wczoraj trzyma wrrr...
|
|
#3562 |
|
Zakorzenienie
|
Franek dziekuje za mnóstwo komplementów
![]() myslałam że tu będzie parestron do czytania a tu tylko kilka postów ![]() my bylismy w rynku, spotkalismy szwagierke z chłopakiem i poszlismy na dobre lody a teraz Franek zjadł spagetti z jabłkiem i gruszką on uwielbia takie mieszkanki, nie wiem co mu sie stało ale nie chce mi jeść samych warzyw i mieska musi mieć to połączone z owocemostatnio zjadł marchewke z kurczakiem i z jagodami ---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ---------- może napij się coca coli mnie pomagała tylko ona na zgage |
|
|
|
#3563 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() mnie zgaga też męczy - nasila się jak mnie mąż denerwuje enis zrobiłaś mi straszną ochotę - chyba idę kupić sobie loda do sklepu. Ale to nie to samo, co takie włoskie z polewą czekoladową
|
|
#3564 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co raz kiedyś można
|
|
|
|
|
#3565 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczynki a co tu taka cisza co to za obijanie sie
![]() enis no no niezłe Franio ma smaki bardziej fikuśne nawet niz ciężarna to moja Oli zas wybrzydza moimi zupkami za to gerberka zje calego ale znow ziemniaczka z mieskiem ode mnie zje takiego nie zmielonego bardzo![]() a ja sie wlasnie obijam popijajac koktajl truskawkowy, mam chwile relaksu póki Oliwcia spiocha ![]() asiago superowo ze dzis wychodzice nie ma to jak miec swojego Sakrby przy sobie w domku to teraz czekamy az wypuszcza dziewczynki belli
|
#3566 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3567 |
|
Zadomowienie
|
Ale tu cisza dziś.
Meble przywiozą jutro popołudniu Byliśmy z tż w hurtowni artykułów dziecięcych i myślałam że oczopląsu dostanę. Boże jakbym miała wszystko kupić od podstaw to nie wiadomo na co sie decydować. dobrze że jest allegro ![]() Kupiliśmy materacyk do łóżeczka i pościel. Więc chyba te największe zakupy mam już za sobą Zostają kosmetyki, przybory higieniczne i parę nowych ciuszkówA potrzebne są te ceratki pod prześcieradło?? Czy przez nie dziecko nie poci się dodatkowo?? ENIS dieta Franka przebija wszystko ![]() MYYSIAAA jak Oliwcia, grzeczniejsza już??? ---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ---------- Ale te do karmienia chyba wygodniejsze. Nie wiem ale one mnie denerwują że usztywniacza nie mają.
|
#3568 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a jak jesz chlebk dajesz małemu bo moja Oli to wcina rowno kawalek kromki z szyneczka ![]() Cytat:
Co do ceratki ja mam pod przescieradlem podklad taki co mialam w szpitalu i Oliwcia sie nie poci jaki kolorek poscieli wybraliscie ?zajrzyjcie do klubiku
Dla Ciebie moje serce bije tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło... http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9h5mjbp2r1.png Edytowane przez Myysiaaa Czas edycji: 2011-06-21 o 18:17 |
||
|
|
|
#3569 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a chleb jaki jej dajesz? widze wogóle że Ty bardzo szybko wprowadzasz przerózne produkty do diety Oli musze chyba Cie troche podgonić Fajniutkie ale ten czas leci
Edytowane przez enis84 Czas edycji: 2011-06-21 o 18:20 |
|
|
|
|
#3570 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
oczywiscie daje jej rzeczy takie co moga dzieci jesca chlebek je taki co my albo kawałeczek bułeczki czy ciemnego chlebka wlasciwie nie wiem jakie pieczywo moga dzieci jesc?
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:13.

05.06.2010 
Mój mąż jest jednak do niej za wielki a Kortina ma regulowaną rączkę 
Moja szyjka bez zmian - trzyma się, ale trzeba na nią uważać. Tak że do rodzinki niestety nie mogę pojechać... Cóż, gnębię mamę, żeby wreszcie ona się do nas wybrała
Pani doktor stwierdziła, że jeszcze miesiąc i można spokojnie rodzić. Ale jakoś nie mam zamiaru tak się spieszyć 
a dopiero jadły...

za samodzielną kąpiel!!!

ale znow ziemniaczka z mieskiem ode mnie zje takiego nie zmielonego bardzo
?