Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wakacyjny wątek
Wody Nam odpływaja i Nasze brzdące Nas witają - Lipiec/Sierpień 2011 1 1,30%
Rodzice moi kochanie - za chwilę będę już z WAMI ! - Lipiec/Sierpień 2011 4 5,19%
Jedna mamą, druga z brzuchem, która teraz przywita się z Maluchem ? Lipcówki-sierpniówki 2011 5 6,49%
Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 18 23,38%
Porodówki zapełniamy, letnie dzieci już witamy. 3 3,90%
Akcję wywoływania rozpoczynamy, wakacyjne maluszki na świecie witamy. 0 0%
Synu, córko, wychodź z brzucha! Idzie lato - mamy słuchaj! 14 18,18%
Torby już spakowane a my nadal nienagadane! 0 0%
Z brzuszkiem pożegnania czas. Drogie dzieci - witamy Was! 1 1,30%
Bociany zaczynają już lądować, letnie mamuśki- czas się rozpakować! 8 10,39%
A my nie znamy dnia ani godziny bo nasze szkraby w nosie mają porodów terminy 3 3,90%
A my jak bomby sobie tykamy i na rozbrojenie cierpliwie czekamy. 3 3,90%
Pękają już brzuszki jak bańki mydlane, wychodzą z nich nasze maluszki kochane. 5 6,49%
Jedne już rozpakowane, inne zaczekane - wciąż w kupie się trzymamy - lipcowo-sierpniowe mamy 2011 2 2,60%
Torby spakowane, łóżeczka skręcone, czekamy na nasze brzdące wymarzone! 1 1,30%
Nareszcie lipcowo-sierpniowe mamusie wymieniają brzuszki na słodkie dzidziusie! 6 7,79%
Ruszające się brzuszki w zapomnienie odchodzą, na ich miejsce cudowne maleństwa się rodzą 0 0%
Mamusie lipcowo-sierpniowe: tykające bomby zegarowe, w każdej chwili urodzić gotowe 3 3,90%
Głosujący: 77. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-21, 12:33   #1351
madziaranew
Rozeznanie

Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.

Mam takie pytanko :
Po jakim czasie po porodzie naturalnym mozna prowadzic samochod?
Ktos mi powiedzial ze po 6 tygodniach,Bo szwy puszcza, ale ostatnio Marina pisala ze pojechala samochodem , a ona przeciez tydzien po porodzie.
madziaranew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 12:36   #1352
agni82
Zadomowienie

Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Sms od Carmeli:
"Sarcia ma antybiotyk, było już badanie krwi, szczepienie i sprawdzanie słuchu. Ja jeszcze nic nie spałam bo jak ledwo kwęknie to mi się oczy otwierają. Buziaki"
biedactwo wymęczona.

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość

Agni śniłaś mi się dzisiaj że odeszły Ci wody i ja chodziłam z wiaderkiem, bo mam ten sam termin co TY i bałam się że też mi raz dwa odejdą
..
oj żebyś była prorokiem jeszcze z 2 tygodnie i ja mogę rodzic.
po akcji z Carmelą, mój T. przyszedł dziś do salonu z torbą i mówi : pakujemy, bo ja potem nic nie znajdę.
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 12:48   #1353
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Najszczersze gratulacje dla CarmeliSoprano

ale fajnie że już ma Sarę na świecie

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 12:49   #1354
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez madziaranew Pokaż wiadomość
Pisalyscie o wadze , ja mam 10 na plusie, rano jak wstalam postanowilam ze nie jem slodyczy , Bo chcialam do 12 tylko dojsc,ale jak podniecilam sie ze wszytko mi dzis przywiezli , poszlam do cukierni I eklera sobie kupilam, a teraz mam wyzuty sumienia,, ale gdybym miala jeszcze jednego to bym go chyba tez zjadla,za te wyzuty

Dziewczyny kochane przypomnicie jak się parzy świeże liście malin, bo nie mogę znaleźć a wczoraj na działce nazrywałam.
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 12:52   #1355
dusia81
Raczkowanie

GG do dusia81

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość

fryzura - profil (lepszy ), przód, tył... i jak?
Monia fryzurka świetna, co ja bym dała za takie włoski

Właśnie sobie uświadomiłam że nasza mała Emilka to będzie lwica... tzn tak jak my z M żywioł ogień, ale trafiliśmy

dusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 12:56   #1356
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
o matko tyle prezentów!!!!! dlatego się cieszę że u mnie na śląsku nie obchodzi się imienin tylko urodziny
My w sumie też "prawie" na Śląsku. Całe życie podlegaliśmy pod katowickie, ale po ostatniej zmianie województw staliśmy się częścią Małopolski
W sumie u rodziny męża obchodzimy i urodziny i imieniny, a z moją rodziną dogadaliśmy się, że tylko na imieniny będziemy sobie wręczać prezenty.

Dziewczyny zgłupiałam i proszę o pomoc.
Przeprowadziliśmy się jakieś 2 tygodnie temu i od razu (bezmyślnie chyba) się przemeldowaliśmy Należy nam się becikowe??? Chodzi mi tylko o to państwowe, bo samorządowego nie ma u mnie ani w starym, ani w nowym miejscu zamieszkania.

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 12:58   #1357
nerola
BAN stały

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość

Dziewczyny kochane przypomnicie jak się parzy świeże liście malin, bo nie mogę znaleźć a wczoraj na działce nazrywałam.
Tak jak zwykłe ziółka.Zalej,przykryj i doj,doj ile wlezie

DZIEKUJEMY ZA KCIUKI!!!:roz a:
Izunia waży 3170 g czyli przybrała w tydzień 300 g,to tyle co przez 4 tygodnie ostatnie.
Widać taka Jej natura jak i moja bo ja mogę żreć i tak nie tyję.
Ale się martwiłamże nie przybiera,ze ma problem z przyswajaniem ale nie
Super!!!
Dziękuję raz jeszcze!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jacieeeee tak bo nie będziesz brać samorządowego.

Edytowane przez nerola
Czas edycji: 2011-06-21 o 13:00
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 12:59   #1358
83monia
Zakorzenienie

becikowe nalezy sie rodzicom dziecka - moga mieszkac i na ksiezycu! oczywiscie - jesli to polska strona ksieżyca ...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 13:00   #1359
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
becikowe nalezy sie rodzicom dziecka - moga mieszkac i na ksiezycu! oczywiscie - jesli to polska strona ksieżyca ...
Ufff

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 13:07   #1360
kalinkap13
Rozeznanie

wlasnie listonosz przyniosl mi list, z zaproszeniem na bezplatne bafdanie cytologiczne chociaz raz moge zrobic jakies badanie za darmo oczywiscie skorzystam, i to jak najszybciej

moze przy okazji poprosze tego gina (bo to inny niz moj, na nfz i z innej miejscowosci) zeby pobral mi wymaz.. ciekawe tylko na kiedy miejsca beda wolne..

ale dzis jade do przychodni po skierowanie na mocz i posiew (a co,niech dadza! zawsze place..) i od razu sie dopytam

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Kalinka zrób sobie wymaz na własną rękę, wcale gin nie mus tego pobierać, w labku tez pobiorą. I nie będziesz się martwić, bo akurat w tym wypadku się nie zgodzę z twoim ginem ze nie ma potrzeby.

Musiałam jechać do miasta 25 km zawieźć siuśki do labka, u siebie nie mogłam, bo wizyta w piątek i do tego czasu wyników nie będzie (zawsze 2 dni się czekało, ale teraz Boże ciało wypadło).
Chodzić nie mogę, co się dzieje ze mną? od razu brzuch twardy, pachwiny bolą..
Nic jeszcze nie zrobiłam przez to. Idę do ogrodu kopać ziemniaki na obiad. taaa...ciekawe jak ja to zrobię..

Ale miałam sen w nocy. Rodziłam w wannie, w starym zdezelowanym szpitalu, a obok mnie w drugiej wannie siedziała położna, i się zastanawiałam po co jej ta wanna?
zobacze jak wyjdzie z ta cytologia-na kiedy bedzie termin,bo u mojego bede dopiero w lipcu a to bedzie juz 37/38 tc. a ja mam w planach (marzenia) urodzic wczesniej

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Mam przelew z ZUSu Nie będziemy głodować
A tak na serio to w tym miesiącu mamy kupę prezentów do kupienia. Moja chrześnica miała roczek, ale to już załatwione. A przed nami jeszcze w czerwcu: imieniny teściowej, dzień ojca x2, urodziny i imieniny babci, imieniny moich dwóch braci Masakra finansowa. No i żyć jakoś trzeba
znam bol kupowania prezentow. my juz na jednym weselu pod koniec maja bylismy,w sobote byly chrzciny bratanicy, teraz idziemy dwa weekendy pod rzad na wesela i juz zaczyna sie szal urodzinowy (11 urodzin bliskich osob w lipcu i sierpniu-mama/tata/tesc/bracia/chrzesniacy -2..) masakra jednym slowem. a skad pieniazki na to?

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Izunia waży 3170 g czyli przybrała w tydzień 300 g,to tyle co przez 4 tygodnie ostatnie.
Super!!!
brawa!!!! super ze Izunia rosnie i wszystko jest ok

nasze dwa szczęścia - Filipek i Fabianek
kalinkap13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 13:08   #1361
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
A powiedz mi, jak szybko wróciłaś do wagi z przed ciąży? Bo ja obawiam się właśnie, że u mnie będzie wyglądać to dokładnie tak jak u Ciebie

Jacieee chyba Cie zmartwie, bo po tym drugim porodzie nie wrocilam do wagi sprzed ciazy, ciagle mialam 3 kg nadwagi. Niby dwojka dzieci, dluga laktacja (15 m-cy), a mimo to nie szlo juz tak szybko. Dopiero dieta dukana mi pomogla.
Natomiast po pierszym porodzie po 3 miesiacach mialam wage sprzed ciazy. I tym sie sugeruj, bo to Twoj pierwszy raz
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 13:08   #1362
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
My w sumie też "prawie" na Śląsku. Całe życie podlegaliśmy pod katowickie, ale po ostatniej zmianie województw staliśmy się częścią Małopolski
W sumie u rodziny męża obchodzimy i urodziny i imieniny, a z moją rodziną dogadaliśmy się, że tylko na imieniny będziemy sobie wręczać prezenty.

Przeprowadziliśmy się jakieś 2 tygodnie temu i od razu (bezmyślnie chyba) się przemeldowaliśmy Należy nam się becikowe??? Chodzi mi tylko o to państwowe, bo samorządowego nie ma u mnie ani w starym, ani w nowym miejscu zamieszkania.
no widzę że dziewczyny już odpisały
a co do imienin to dla mnie to i tak obciążenie by było no bo w sumie jak się uprzeć to w duzej rodzinie codziennie jakies imieniny moga być a urodzinki raz w roku i spokój

Cytat:

Super!!!

Jacieeeee tak bo nie będziesz brać samorządowego.
dla Izuni i mamusi
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 13:08   #1363
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:

Super!!!
Brawa dla Izuni .
A powiedz mi jeszcze, są jakieś proporcje czy tyle ile liści sobie wsadzę tyle mam zalać. Głupie pytanie ale ... Są jakieś proporcje? Bo w suszonych jest łyżeczka na kubek a ze świeżymi?
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2011-06-21, 13:14   #1364
brumek
Zakorzenienie

Cześć

Chyba będę odpisywać na raty, bo od rana zdążyłyście 7 storn naprodukować Miejcie litość, tu się próbuje pzarabiać na życie

Cytat:
Napisane przez kindzia890 Pokaż wiadomość
Witajcie Ja mam dzisiaj wizytę u gina na 14... od 4 rano mam skurcze co 5 minut.. myślałam, że zwariuje... chwilowo się trochę zmniejszyły.. Obawiam się że niedługo będzie wielki powrót a Dziś zaczynamy dopiero 31 tydzień.. Gratuluję maluszków i trzymam kciuki za wizyty
Matko, kindzia, to na pewno skurcze Okropnie wcześnie. U mnie na razie śladu nawet tych przepowiadających, dlatego tak się dziwię...

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Dzisiaj miałam okropną noc Brzuszek mnie bolał, nie umiałam spać ani na bokach ani na plecach. Siedziałam na skraju łóżka i zasypiałam Jestem zmęczona, zaraz chyba jeszcze pójdę spać.
Witaj w klubie niewyspanych. Dziś byłą trzecia noc z rzędu, kiedy nie mogłam kompletnie spać. Wczoraj ani minuty chyba, dziś ze 20 minut! Nie przesadzam niestety nic a nic
Ale jakoś się trzymam
No i przespać się w dzień raczej nie mogę, bo by się koledzy z pracy trochę zdziwili

Cytat:
Napisane przez iwonap79 Pokaż wiadomość
dziś idę na spotkanie z położną płątną... mam prob lem co z nią ustalać:
1. ochrona krocza
2. mąż cały czas ze mną
3. różna pozycje porodowe
4. jaknaszybsze przystawienie Mai
To będziesz musiała twardo pertraktować, bo Mariolka, z tego co mówia, nie jest zwoleniczką ochrony krocza Ale może dla"prywatnych" pacjantek jest bardziej wyrozumiała Bo na SR mówiła, że to pomaga, przyspiesza i z reguły trzeba ciąć.

A co jeszcze możesz z nią ustalić? Czy chcesz lewatywę, czy możesz jeść i pić, czy chcesz rodzić łożysko sama czy mają Ci podać oksytocynę, jak będą chcieli przyspieszyć. Np. też ile czasu dziecko na Tobie poleży. Bo one tu ronią rutynowo tak że kładą na 2 minutki, potem ważą i badają i potem oddają już na stałe. Ale może jak poprosisz, to zostawią je na Tobie od razu na dłużej i mogłabyś spróbować pokarmić. Ja bym tak chciała (niby zapewnia to nowe rozporządzenie ministerstwa), ale czuję że bez swojej położnej, to może z tym być ciężko

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość

ZDAŁAM SEX
nie wiem jakim cudem, ale zdałam
I to mówi samotna kobieta w 9 miesiącu ciąży! Świat staje na głowie
Stary 2011-06-21, 13:21   #1365
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
T
Super!!!

Cytat:

Należy się.

Cytat:
Dobrze powiedziane, a raczej napisane!!!!

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 13:22   #1366
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kalinkap13 Pokaż wiadomość
wlasnie listonosz przyniosl mi list, z zaproszeniem na bezplatne bafdanie cytologiczne chociaz raz moge zrobic jakies badanie za darmo oczywiscie skorzystam, i to jak najszybciej
Ja też dostałam, ale nie powiem gdzie mam te ich zaproszenia.... Raz skorzystałam, pół roku czekałam na wynik. Bo takie obłożenie mają... Jakby wyszedł mi rak szyjki to te pół roku na wagę złota jest. Teraz chodzę do gabinetu prywatnego gdzie cytologia jest w cenie wizyty, więc nie muszę liczyć na łaskę NFZu.
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 13:23   #1367
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyInBlack2 Pokaż wiadomość
Wiecie na czym polega mój problem? Mam nadmiar wolnego czasu. O tak, śmiejcie się ale ja jestem normalna inaczej i do zycia potrzebuję dużej aktywności. Zawsze było tak, że im bardziej napięty miałam dzień tym łatwiej było mi wszystko ogarnąć i byłam super zorganizowana. A teraz? Co rano budzę się i dramat- co ze sobą począć do powrotu męża? Wiem, że wiele mogłaby robić ale po prostu mi się nie chce, nie mam sił, weny, przerasta mnie ten ogrom czasu. Kosz z praniem do wyprasowania czeka na moją litość od 2 tygodni Normalnie zrobiłabym to szybciutko po kolacji a tak nie wiem, czekam może az będzie tak dramatycznie, że będę musiała zająć czymś ręce?
Ja właśnie dlatego nie mam zamiaru iść na L4 dopóki się da. Po co mam siedzieć w domu i się nudzić. Nie wytrzymałabym nerwowo 10 godzin przed TV, snucia się bez celu itp. MUSZĘ coś robić, kocham być aktywna

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
Brumku powiem ci że ja się jakoś tak cieszę że już 39 tc bo nie mam zmartwienia ze płucka ze coś tam a wierzę że moje dzieciątko wiecznie tam siedzieć nie będzie
No dokłądnie! Ja też myślę, że każdy dzień w brzuchu tylko pomaga malcowi! W końcu nie od parady na jakiejś podstawie na przestrzeni lat ustalili że to 40 tygodni, a nie 36 czy 37...
Stary 2011-06-21, 13:24   #1368
iustyna1
Wtajemniczenie

O widzę agadus na dole
Chyba Panią wypuścili?
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2011-06-21, 13:25   #1369
dziubek79
Zakorzenienie

mam męża wariata-kochanego wariata !!!!
właśnie do mnie zadzwonił i mówi, że mam wyjśc na balkon-no to wychodzę a na dole: ON. Przyjechał na rowerze klienta, który naprawia i musiał go sprawdzić więc przyjechał pod dom bo się stesknił i musiał nas zobaczyć no aż mnie wzruszył ten mój mężuś

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-21, 13:31   #1370
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Ale mi tam pasuje, że nie ma upału . Sorry Brumek
W Wielkopolsce od biedy może nie być Ale na Mazowsze mają wrócić

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
Żyje Żyje moje kochane
O, zguba się znalazła!
Stary 2011-06-21, 13:36   #1371
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Witajcie,

Carmela - szczere gratulacje! Czekam na jakieś fotko malutkiej.

Co do znaków zodiaku ja jestem wodnik ( 25.01 ), a mężuś waga ( 30.09 ). Szymonek będzie lwem

Dzisiaj rano miałam wizytę w poradni patologii ciąży. No i ...
- dno macicy na 4 palce
- szyjka skrócona - ma 2 cm
- rozwarcie na opuszek palca
Mam się oszczędzać, bo to dopiero 35 tc... Dostałam L4 do 19.07.
Przytyłam od początku ciąży niecałe 5 kg.

Nie wiem dziewczyny za bardzo co mam zrobić, bo dzisiaj mija mi 256 dni L4, a podobno można być tylko do 270 dni. I co dalej

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 13:45   #1372
dziubek79
Zakorzenienie

a nie zmieścisz się???? przecież to starcza na całą ciążę?????

ja jestem na l4 od 22 listopada a wcześniej miałam chyba 2 tygodnie tez ciązowego l4 i u mnie dobija dopiero do 250 dni l4 wiec jakoś dziwnie u Ciebie, a przecież nie poszłaś na l4 w 1 tygodniu ciąży ???!!!!

Edytowane przez dziubek79
Czas edycji: 2011-06-21 o 13:54
Stary 2011-06-21, 13:50   #1373
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
a skąd ten pomysł ??? przecież już dawno nie ma tego przepisu, teraz możesz mieć l4 na całą ciążę

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

"Od 1 stycznia 2009 r. kobiety ubezpieczone, których niezdolność do pracy wypadła w trakcie okresu ciąży nabrały prawa do zasiłku chorobowego przez okres do 270 dni. Odpowiedzi dotyczące 182 dni są już raczej nieaktualne, bo 270 dni = 9 miesięcy i wystarcza na całą, nawet zagrożoną od samego początku ciążę. Wreszcie zmieniono fikcję dotyczącą świadczenia rehabilitacyjnego.
Zasiłek chorobowy przysługuje w wysokości 100% podstawy wymiaru."
No właśnie. Ale ja już miesiąc przed ciążą byłam na L4... Do tp wychodzi mi 300 dni zwolnienia, czyli 10 m-cy

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 13:51   #1374
agadus
Wtajemniczenie

czesc wszystkim ja dzisiaj wyszłam ze szpitala na szczescie nie poszerzyło się rozwarcie do tej pory jest 3 cm. juz lekarz mi powiedzial ze bede miala szybki i lekki porod

zaczełam zadrabiac wasze posty ale to ponad 20 stron jak nie wiecej no chyba 30 nie dam rady wszystkiego przeczytac w kazdym badz razie teraz sie poloze bo musze caly czas lezec odezwe sie poźniej i pozdr. wszystkie mamusie rozpakowane i jeszcze nie a u mnie jeszcze co do porodu to mam nadzieje ze do konca tygodnia wytrzymam bo u mnie tygodnie zaczynaja sie od poniedzialku wiec teraz jest 36 ale ścisne nogi wyleze to bedzie dobrze pozdr. gorąco papapapap

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 13:53   #1375
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kalinkap13 Pokaż wiadomość
tylko, ze chyba nfz refunduje co dwa lata, wiec jezeli mialas juz robione na nfz w ciagu tych dwoch lat, to zaproszenie nie jest wazne :/

Cytat:
mam męża wariata-kochanego wariata !!!!
właśnie do mnie zadzwonił i mówi, że mam wyjśc na balkon-no to wychodzę a na dole: ON. Przyjechał na rowerze klienta, który naprawia i musiał go sprawdzić więc przyjechał pod dom bo się stesknił i musiał nas zobaczyć no aż mnie wzruszył ten mój mężuś
ale slodko
ja juz za swoim strasznie tesknie. Bo od poltora tygodnia jestem u rodzicow, a TZ u nas w mieszkaniu. A on pracuje po 10 h na dobe wiec ciagle sama siedzialam, wiec tylko przyjezdza jak ma wolne. I wczoraj byl i tak sie cieszylam. Teraz dopiero pewnie wczwartek sie zobaczymy
Stary 2011-06-21, 13:54   #1376
nerola
BAN stały

Cytat:
Brawa dla Izuni .
A powiedz mi jeszcze, są jakieś proporcje czy tyle ile liści sobie wsadzę tyle mam zalać. Głupie pytanie ale ... Są jakieś proporcje? Bo w suszonych jest łyżeczka na kubek a ze świeżymi?
Dziękujemy za brawa i gratulacje WSZYSTKIM!!!

Kochana walnij połowę szklanki tych świeżych
Zawsze i tak są prześwity i nie upychasz
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 13:56   #1377
mamad1
Zadomowienie

Sukienka się nie sprzedała, bo okazała się za mała I ja się kiedyś w nią mieściłam
Ja jestem +16 kg do przodu - ale dobrze się czuję, a że byłam ostatnio za chuda, to parę kilogramów może po ciąży zostać Mąż jest zachwycony moimi małymi krągłościami, więc jest ok

A tu link z artykułem na czasie http://www.sfora.pl/Tak-kobiety-prob...pieczne-a33251
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 13:58   #1378
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Babonik pracujesz jutro? Jesli tak, to w jakich godzinach? Bardzo prawdopodobne, ze jutro pojedziemy do tescia, wiec moze uda mi sie wyskoczyc na chwile do Magdalenki.

Cytat:
Dzwoniłam do laboratorium i nie mam paciorka .

W ogóle to znalazłam patent na sąsiadki. Zakładam słuchawki na uszy - tak żeby było widać i wychodzę do sklepu. Jak jakąś spotkam to mówię "dzien dobry" i idę dalej.

Przed chwilą wracałam ze sklepu, pod klatką ściągam słuchawki i słyszę jak jedna do drugiej (powiedziałam obu dzien dobry i poszłam dalej) : " a no nie słyszy, nie słyszy bo słuchawki na uszach ma ". Tak o to ominęły mnie ciekawskie pytania
za wynik posiewu.
A sposob na sasiadki idealny!

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
oj przepraszam pewnie coś namieszałam znowu ja a właśnie znowu odszedł mi spory kawałek szopa już nawet z kawałkiem krwi hoho ciekawe co mi dziś gin powie już podwozie umyte mogę się brać do autka napisze wam jak wrócę co u nas
Czekamy na wiesci!

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość

Ale miałam sen w nocy. Rodziłam w wannie, w starym zdezelowanym szpitalu, a obok mnie w drugiej wannie siedziała położna, i się zastanawiałam po co jej ta wanna?

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość
Mnie to juz nerwy biorą normalnie ze nie rodze jeszcze...
jutro zaczynam 38 tc i co?? i nic
sprzątam, piorę ręcznie, codziennie podloge na kolanach myje a dom mamy nie maly, wymyslam sobie zajecia ktorych normalnie nie robie bo juz nie mam co robic, za chwile pojde z malym na spacer. i nic. Brzuch mnie boli, skurcze co jakis czas wystepują, ale nie rodzę. Od 3 tygodni mam skurcze. A tak w sumie pierwsze przepowiadacze mialam 6 tyg temu.
Zastanawiam się czy to nie wina tego ze mialam pierwszą cesarkę. Czytalam, ze skutkami bocznymi znieczulenia przy c,c często jest to że szyjka macicy twardnieje i nie chce sie rozwierac, i kobieta nie jest i tak w stanie urodzic naturalnie....
A lekarz mi powiedzial w piątek ze porod moze nastapic w kazdej chwili, bo szyjka jest juz dojrzala. A ona moze nie rozwiera sie przez tą cesarkę
Bartessa efekt bedzie taki, ze sie tylko nameczysz, a urodzisz i tak wtedy, kiedy sie dziecku zachce...

Cytat:

Super!!!
klask i:

A ja pojadlam arbuza, poprawilam bobem i jeszcze truskawki czekaja
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 13:58   #1379
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
No właśnie. Ale ja już miesiąc przed ciążą byłam na L4... Do tp wychodzi mi 300 dni zwolnienia, czyli 10 m-cy
ale wcześniej nie miałaś ciążowego l4 więc może ono jest liczone osobno , najlepiej zadzwoń do zusu i zapytaj , bo to 270 dni to wymiar l4 ciążowego a nie ogólnie
Stary 2011-06-21, 14:01   #1380
zanetaa88
Zakorzenienie

Czytam i czytam o tych malinach i ciemna jestem
mam maliny na działce u tatusia, pozbierać je i wysuszyć?
I potem co zalewać jak herbatę?
ile tych liści na jeden kubek herbaty?
i to mają być liście młode, stare, byle jakie?

Co te liście w ogóle dają?!

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości