Lato mamy już za pasem, wakacje spędzimy z bobasem. Marzec-kwiecień 2011 - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku
Maty, grzechotki, gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki 7 17,07%
Maty, grzechotki i smaczne gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki 0 0%
Nasze dzieciaczki siadają, na wakacje spacerówki czekają 1 2,44%
Wreszcie mamy pełnie lata, nasze bobasy ciekawe świata 6 14,63%
Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy 27 65,85%
Głosujący: 41. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-21, 12:17   #3751
Castia
Wtajemniczenie

Dot.: Lato mamy już za pasem, wakacje spędzimy z bobasem. Marzec-kwiecień 2011

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
chyba tż zapatrzony w Kaśkę, to drugą machną taką samą

aa juz wiem komu nie odpisałam
Eirene wasz tort wymiata!!!!!!! superasny w zyciu bym takiego nie zrobiła, zazdroszcze talentu
a Oli wyglądał cudnie
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 12:35   #3752
wanilia83
Zadomowienie

castia troszkę mniej boli ale to chyba przez tabletki, Nadia nie chce jeść z tego cyca i jest straszne grymaszenie no ale po jakimś czasie wie że nie dostanie innego i jednak się chwyta

prunelle
wzięłam i dziś jeszcze na noc wezmę i zobaczymy co dalej

aa zapomniałam się pochwalić że Nadusia w końcu trzyma sztywno główkę jak ją się podciąga do pionu

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 12:41   #3753
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natka3008 Pokaż wiadomość
Martwię się, bo okazało się, że moja bratowa jest w 9 tc, a dzisiaj pojechała do szpitala, bo zaczęła poplamiać i podobno dzidziuś się nie rozwija. Czy to może być wina tarczycy?
oby wszystko było dobrze nie musi - na tym etapie to niestety dużo się plamień zdarza...

Cytat:
Napisane przez megi2015 Pokaż wiadomość
ja odciągam pokarm i daję z butelki. jest szybko i nie martwię się że mały się nie najada. tak to cały czas spał przy cycu, a jak go odkładałam do łóżeczka to płacz że jest głodny.,...
a ja karmię mm i mimo że butlę je 10-15minut to dla mnie to i tak dłuugo

nie wiem jak wytrzymywałam jak go karmiłam po 2 godziny w nocy z cyca

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Dziękuję Wam za miłe słowa,ale powiedzcie szczerze-nie jest ta sukienka za skromna????

Czasem już sama nie wiem...?
chyba ci się należy łomot. jest śliczna !!! gdybym się rozwiodła i jeszcze raz z moim tżtem ślub brała to bym zgapiła śliczna będzie z ciebie panna młoda już się zdjeć doczekać nie mogę

a ty byś chciała bufiaste rękawy i wielkie falbany??? ona nie jest skromna jest NORMALNA

Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość

dołączam zdjęcia mojego skarba :

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
wstawie Wam pare fotek
1. tak spi z otwartymi oczami
2. w kapieli z tatusiem
3. tygrysek
4. lubie jesc pieluszke
5. tu z moim chrzesniakiem szczerbolkiem
6. taki jestem duzy
7. tak sie wyginam jak spie
8. z kolezanka Gabrysia

ostatnie wymiata

Cytat:
Napisane przez Mirabilka Pokaż wiadomość

A to mój dziś - tak trzyma główkę ( skończone 2 miesiące i parę dni)
super

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość

chcialbyam rowniez serdecznie podziekowac za wsparcie w mojej walce o laktacje za rady i dobre slowa : cmok: bo okazuje sie ze po 3,5 mies moge powiedizec ze maly je tylko z piersi i tyje ok 200 na tydz : jupi:jestem naprawde szcesliwa i to w duzej mierze zawdzieczam wam i temu forum:c mok: a najwiekszy buziak nalezy sie Harrods bo dizeki jej przykladowi wierzylam ze i mi sie uda : cmok:
wiara czyni cuda

Cytat:
a mamuski cos Tz na dzien ojca kupuijecie??
ja kupiłam kubek z napisem super tata. trochę mu głupio było (bo już dał Oliwierekk ) ale stwierdziłam że ja się cieszę kiedy on jest szczęśliwy a w sumie to tylko facet a oni tak mają że nie myślą
za to mi wtedy życzenia złożył na dzień matki
a z kubka taki dumny

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
nie wiem czym ten ból spowodowany małej nie noszę znowu tak dużo, tyle tylko co ją przenoszę z miejsca na miejsce.
w odcinku krzyżowym to i może od skłonów ale pod łopatką????
nie wiem czy mogę się wysmarować czymś, czy w ogóle coś to da??
kurde muszę chyba lekarza odwiedzić. ale co on mi pomoże?przecież L4 od dziecka sobie nie wezmę. w życiu mnie tak plecy nie bolały
no to się pożaliłam.... a boli dalej
może od karmienia? nie wiem...

dziekujemy za komplementy odnoście tortu i Oliwierka

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 12:45   #3754
iweczka
Zakorzenienie

http://demotywatory.pl/3183881/Rodzice

takie tam znalazłam
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 12:50   #3755
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję Wam za miłe słowa,ale powiedzcie szczerze-nie jest ta sukienka za skromna????

Czasem już sama nie wiem...?
Absolutnie nie jest za skromna, śliczna i ty w niej królujesz. Sama nie gustuje w bezach, wiec takie sukienki bardzo mi się podobają.

Cytat:
Na trzecim wygląda, jakby chciał się z kimś bić

Cytat:
wstawie Wam pare fotek
2. w kapieli z tatusiem
3. tygrysek
4. lubie jesc pieluszke
6. taki jestem duzy
8. z kolezanka Gabrysia

boskie foty, a z koleżanką najlepsza synowa ci rośnie

Cytat:
No właśnie to ostatnie boskie

Ale się wkur............. Kazał mi lekarz przyjść dziś z tym kolanem, a panienka w recepcji, ze ona mi nie da karty, bo nie byłam zapisana. Ja mówię, że lekarz kazał, a ona, że nie i blebleble. W kolejkę się wpychać nie będę, bo nie jestem świnią.
I ✂✂✂✂a nie wiem co mam zrobić, jakbym wiedziała, że nic mi się nie stanie jak będę z tym chodzić to bym to olała, a tak, cholera wie, może z czasem jakieś zakażenie wlezie, a przecież Baśkę karmię.
Po walce ja płacę w ogóle na ten ✂✂✂.... NFZ
Lepiej odkładałabym w skarpete i chodziła prywatnie. Nie dość że człowiek pół życia chodzi z bolącymi stawami, bierze leki przeciwbólowe w perspektywie operacja stawu albo dwóch i kur......... do lekarza nie można się dostać.

i w końcu zamówiłam pranie dywanu. u faceta w domu, chrzest mamy 2 a dzień wcześniej dostanę czyściutki dywan.

---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

Przynajmniej z takim humorem nadaję się na remont, złość wyżyje zrywając tapety a płytki to bym mogła zębami zrywać :/[COLOR="Silver"]

zgadzam się z tym nfzetem
wyobrażam sobie taki remont

Cytat:
a jakie masz ? bo ja kupuje ciba vison bo nie dośc,że minusy to jeszcze astygmatyzm i z ciba są ale miesięczne bo jednodniówek nie umieli dobrac i czasem jest tak, że wywalałam po miesiącu a założę je kilka razy. W ogóle to muszę iśc przebadac gałki bo ostatnio się zaniedbałam

Ego - ale śliczny - superowe foty a ostatnie cudo ale para

kurcze, jak wysoko główkę trzyma, moja chyba ostatnia zostanie na placu boju

Cytat:
czesc mamuski

na poczatku chcialbym przeprosic ze nie nadrobilam jeszce ale za duzo produkujecie a mnie kilka dni nie bylo na wizazu

chcialbyam rowniez serdecznie podziekowac za wsparcie w mojej walce o laktacje za rady i dobre slowa bo okazuje sie ze po 3,5 mies moge powiedizec ze maly je tylko z piersi i tyje ok 200 na tydz :jestem naprawde szcesliwa i to w duzej mierze zawdzieczam wam i temu forum:c mok: a najwiekszy buziak nalezy sie Harrods bo dizeki jej przykladowi wierzylam ze i mi sie uda :

postaram sie jakos doczytac te kilkanascie stron a poki co buziaki dla wszytkich slicznych dzieciaczkow
a Ego widze ze jzu masz synowa wybrana
gratulacje

Cytat:
Napisane przez Harrods Pokaż wiadomość
Ja młodemu zakładam jeansy jak wychodzimy z domku. I nie widzę, żeby było mu niewygodnie. Mam jeansy długie i krótkie. I spodenki lniane. A w domku albo samo body, albo do body spodenki bawełniane - dresikowe. A na noc pajacyk. Pajace są megawygodne. Koszulę kupiłam jedną i dobrze że nawet metki nie oderwałam, może sprzedam na all. Koszulek mam kilka, ale rzadko zakładam, też wolę body. Koszulka się od razu podwija, a jak ja karmię piersią, i to często poza domem, to nie mam ochoty jesze walczyć z koszulką.

To tak jak u mnie. Pierwszy miesiąc to tylko pajace. Ale body też i śpiochy. Półśpochów nie mam ani jednych. A teraz już inaczej ubieram młodego. Ale w nocy pajace nadal królują.
ja tez lubię takie wierzchnie ubranka i sobie teraz dokupuje, pajac to dizs pierwszy raz założyliśmy od miesiąca, bo noc zimna, a tak to tylko bodziaki i na dwór w zależności od temperatury właśnie sukienki, spodenki, sweterki.

Cytat:
Napisane przez tajka88 Pokaż wiadomość
Wrocilysmy

Mamy paszport dla Lenki to teraz mozna leciec. Musialam prosic okolo 6-7 osob zeby mi pomogli z wozkiem bo co 5 minut schody a droga do ambasady daleka. Zestresowalam sie niezle ale mala byla grzeczna, tylko chciala swiat ogladac wiec czasami ja bralam na rece. W ambasadzie spedzilam 3minuty, a dojazd zajal mi ponad godizne plus czekanie przed ambasada z 40min

My juz mielismy dzien ojca 19 czerwca(angielski) kupilam Tzowi czekoladki i kartke ladnie wypisalam i tak czy siak sie poplakal;p
Slicznie trzyma glowke

Ktos pisal o krwawieniu w 9 tygodniu. Tez krwawilam ale w 12 i kilka dni. Jakoze jestem w uK tutaj nie podtrzymuja ciazy na poczatku jak cos sie dzieje. Nic mi nie dali, ja wzielam sobie tydzien wolnego i tyle. Lenka jest cala i zdrowa

Dobrze, ze ci się udało, ale przeprawę z wózkiem miałaś niezłą (jak dobrze, ze mam marsupi)

My dziś wylegiwałyśmy się do 13
młoda ma dzień takiego smiechacza, ze wystarczy słowo powiedzieć, a ta już się śmieje

iweczka i kasiapruszkow - jak zapatrujecie się na spotkanie na Polach Mokotowskich w przyszłym tygodniu?

wanilka-gratulacje
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Komu komu, czyli książki do oddania
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 12:51   #3756
Mirabilka
Zakorzenienie

zobaczysz, że nie - albo zacznie podnosic a zaraz potem siadac - tak mój brat podobno robił

Mirabilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 12:54   #3757
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
zobaczysz, że nie - albo zacznie podnosic a zaraz potem siadac - tak mój brat podobno robił
sama już nie wiem, tyle z nią ćwiczę, a tu coraz młodsze dzieci tak ładnie łebki trzymają, a u nas w sumie tyle postępu, ze nie dziobie cały czas buzia po kocyku.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-06-21, 13:19   #3758
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Pokażę Wam zdjęcie z dzisiejszej domowej przymiarki... trochę minę przygłupawą zrobiłam,ale jakoś do śmiechu mi było Na zdjeciu nie widac niestety trenu...
Świetnie wyglądasz już teraz jest super, więc co to bedzie z fryzurą i maikijażem. A w ogóle to śliczne masz włosy

Cytat:
ego_ego Kochana,ja juz tak zgłupiałam,że od miesiąca nie jem wcale pieczywa!!! a kiedys kochałam wszelakie bułeczki,rogaliki,ciepłu chlebuś...
podziwiam upór

Cytat:
super facet, a jaki poważny

Cytat:
Dziewczyny te co mają foteliki maxi cosi cabrio fix - do kiedy jest ta wkładka redukcyjna dla niemowląt? bo mój z tą wkładką to się już nie chce mieścic na długośc
Ja wyjęłam 3 tyg. temu tę wkładkę, mały miał wtedy 65cm i już mu główka się nie mieściła. Jeśli i Twój się nie mieści w niej to chyba już czas wyjąć.

Cytat:
wstawie Wam pare fotek
2. w kapieli z tatusiem
3. tygrysek
4. lubie jesc pieluszke
6. taki jestem duzy
8. z kolezanka Gabrysia
To przedostatnie zdjęcie świetne jak się tak wygina. Mój Dawid też ma koleżanke Gabryśke, ale to gówniara jeszcze, dopiero miesiąc ma

Cytat:
super tę główkę trzyma

Cytat:
czesc mamuski

na poczatku chcialbym przeprosic ze nie nadrobilam jeszce ale za duzo produkujecie a mnie kilka dni nie bylo na wizazu

chcialbyam rowniez serdecznie podziekowac za wsparcie w mojej walce o laktacje za rady i dobre slowa : cmok: bo okazuje sie ze po 3,5 mies moge powiedizec ze maly je tylko z piersi i tyje ok 200 na tydz : jupi:jestem naprawde szcesliwa i to w duzej mierze zawdzieczam wam i temu forum:c mok: a najwiekszy buziak nalezy sie Harrods bo dizeki jej przykladowi wierzylam ze i mi sie uda : cmok:

postaram sie jakos doczytac te kilkanascie stron a poki co buziaki dla wszytkich slicznych dzieciaczkow
gratulacje długo walczyłaś, ale było warto

Cytat:
nic

Eirene mi nie zacytowało
fajny ten Twój mały elegant a na tort sie napatrzeć nie mogę i że Wy to tak sami zrobiliście

My już po szczepieniu. Braliśmy Infarix hexa i rotarix, za 6 tyg. kolejne dawki + pneumo. Nie było źle, mały chwilke zapłakał, ale jak wzięłam na ręce to się uspokoił. Teraz śpi sobie, ale jeść za bardzo nie chciał. Na wszelki wypadek kupiłam czopki przeciwgorączkowe i mamy robić profilaktycznie okłady z sody.
Mały waży 5720g i bardzo mało przybrał w ciagu dwóch tygodni nie wiem co się dzieje, lekarka kazała się jeszcze nie martwić, tylko za tydzień sprawdzić wagę. A ja już sobie różne rzeczy wymyślam i szukam po internecie
A do tego znów inna teoria co do naszej wysypki na buzi już mam dość, bo każdy co innego mówi.

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 13:25   #3759
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
czesc mamuski

super, gratulacje!!!!!!!!!!!!

Cytat:
śliczny chłopczyk Ci rośnie! a główke trzyma pięknie
Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
jak już zrobię i mi wyjdzie to fotę wstawię
trzymam za słowo i czekam

Cytat:
ja zamówiłam kubek z foto Lenki, niech mu będzie głupio, a co......

Cytat:
chyba tż zapatrzony w Kaśkę, to drugą machną taką samą
Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
aa zapomniałam się pochwalić że Nadusia w końcu trzyma sztywno główkę jak ją się podciąga do pionu
wanilia, no to suuuper!!!
to tylko moja taka niemota i niepotrafi :/
dzis przychodzi rehabilitantka i zobaczymy co powie

Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość
sama już nie wiem, tyle z nią ćwiczę, a tu coraz młodsze dzieci tak ładnie łebki trzymają, a u nas w sumie tyle postępu, ze nie dziobie cały czas buzia po kocyku.
ja też cwiczę i mam nadzieje, że sie poprawi wkrótce.
a jakie ćwiczenia wykonujecie???

castia, współczuje bólu
mnie też kręgosłup boli, ale ja mam skrzywienie od wielu lat :/
wybieram sie na jakis masaż, ale dojść nie mogę, bo jak tż wraca to juz wszytsko zamkniete
Stary 2011-06-21, 13:28   #3760
ego_ego
Wtajemniczenie

87czarna, wanilia83, tajka88, Eirene1987, traicionera dziękujemy

castia my nie mamy różowej wanienki to chyba laseczka, ale dziękujemy

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, ja nie mam czasu i weny ostatnio. Został mi jeden egzamin i wakacje. Poza tym stresujemy się budową, bo nas wykonawca w dodatku znajomy olewa jak tylko można...chrzciny w ogóle bym skreśliła z listy zadań na ten rok, wkurza mnie to. Na szczęście mały ma się dobrze. Je i rośnie Dzisiaj mu w biedronce kupiłam 2 pary bucików, body i pieluszki rozmiar 4. Za parę dni pewnie spróbujemy.
łał, my jeszcze w 3 nie chodzimy

Cytat:
super, gratulacje
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 13:37   #3761
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
super, gratulacje!!!!!!!!!!!!

śliczny chłopczyk Ci rośnie! a główke trzyma pięknie

trzymam za słowo i czekam

ja zamówiłam kubek z foto Lenki, niech mu będzie głupio, a co......

wanilia, no to suuuper!!!
to tylko moja taka niemota i niepotrafi :/
dzis przychodzi rehabilitantka i zobaczymy co powie

ja też cwiczę i mam nadzieje, że sie poprawi wkrótce.
a jakie ćwiczenia wykonujecie???

castia, współczuje bólu
mnie też kręgosłup boli, ale ja mam skrzywienie od wielu lat :/
wybieram sie na jakis masaż, ale dojść nie mogę, bo jak tż wraca to juz wszytsko zamkniete
takie różne znalezione w sieci, robię jej samolocik, kładę na swoich kolanach na brzuszku, ogólnie staram się jak najczęściej na brzuszek kłaść, choć na krotko, bo Nadia bardzo szybko zaczyna płakać w tej pozycji. Jesli nic się nie poprawi, to na pewno ans czeka rehabilitacja, bo tak mówiła neurolog.

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
Świetnie wyglądasz już teraz jest super, więc co to bedzie z fryzurą i maikijażem. A w ogóle to śliczne masz włosy

podziwiam upór

super facet, a jaki poważny

Ja wyjęłam 3 tyg. temu tę wkładkę, mały miał wtedy 65cm i już mu główka się nie mieściła. Jeśli i Twój się nie mieści w niej to chyba już czas wyjąć.

To przedostatnie zdjęcie świetne jak się tak wygina. Mój Dawid też ma koleżanke Gabryśke, ale to gówniara jeszcze, dopiero miesiąc ma

super tę główkę trzyma

gratulacje długo walczyłaś, ale było warto

nic

Eirene mi nie zacytowało
fajny ten Twój mały elegant a na tort sie napatrzeć nie mogę i że Wy to tak sami zrobiliście

My już po szczepieniu. Braliśmy Infarix hexa i rotarix, za 6 tyg. kolejne dawki + pneumo. Nie było źle, mały chwilke zapłakał, ale jak wzięłam na ręce to się uspokoił. Teraz śpi sobie, ale jeść za bardzo nie chciał. Na wszelki wypadek kupiłam czopki przeciwgorączkowe i mamy robić profilaktycznie okłady z sody.
Mały waży 5720g i bardzo mało przybrał w ciagu dwóch tygodni nie wiem co się dzieje, lekarka kazała się jeszcze nie martwić, tylko za tydzień sprawdzić wagę. A ja już sobie różne rzeczy wymyślam i szukam po internecie
A do tego znów inna teoria co do naszej wysypki na buzi już mam dość, bo każdy co innego mówi.
A ile przybral?
trzymam ;kciuki: żeby zaczął ładnie przybierac
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-21, 13:44   #3762
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:

dziekujemy
maly napewno zacznie przybierac
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 13:53   #3763
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Ważony był 13 dni temu i miał 5560g (w pampku) a dziś 5720g, czyli odliczając pieluche to gdzieś 170g w 13 dni załamka
A ważyłam go w piatek albo sobotę na naszej wadze elektronicznej i wyszło 6kg, a do tej pory nigdy nas nie oszukała :/

Mel B 14/14 +

Edytowane przez kasiuni_a
Czas edycji: 2011-06-21 o 13:55
Stary 2011-06-21, 14:00   #3764
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Ważony był 13 dni temu i miał 5560g (w pampku) a dziś 5720g, czyli odliczając pieluche to gdzieś 170g w 13 dni załamka
A ważyłam go w piatek albo sobotę na naszej wadze elektronicznej i wyszło 6kg, a do tej pory nigdy nas nie oszukała :/
To rzeczywiście niedużo.
Jak go karmisz? Przysypia ci może podczas karmienia?
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-06-21, 14:03   #3765
prunelle
Wtajemniczenie

traicionera, w końcu zacznie Nadia główkę podnosić, widać więcej czasu potrzebuje, już i tak robi postępy

kasiuni_a, z tymi lekarzami to tak jest, każdy ma inną teorię, a jeszcze te zmiany skórne to ciężko jest zdiagnozować... trzymam kciuki, żeby Dawid przybrał ładnie

Cytat:
Napisane przez tajka88 Pokaż wiadomość
Wrocilysmy

Mamy paszport dla Lenki to teraz mozna leciec. Musialam prosic okolo 6-7 osob zeby mi pomogli z wozkiem bo co 5 minut schody a droga do ambasady daleka. Zestresowalam sie niezle ale mala byla grzeczna, tylko chciala swiat ogladac wiec czasami ja bralam na rece. W ambasadzie spedzilam 3minuty, a dojazd zajal mi ponad godizne plus czekanie przed ambasada z 40min
to się najeździłaś, dobrze że Ci pomagali na schodach...
ja kiedyś przepuściłam 3 tramwaje, bo niskopodłogowe nie jechały a nikt się nie kwapił, żeby mi pomóc, od tej pory jeszcze rzadziej z wózkiem wychodzę chusta rządzi

Castia, mnie też pod łopatkami bolało, przeszło trochę samo, czasem pobolewa, ja myślę, że to jednak od noszenia, nawet jak się dużo nie nosi, to nie jesteśmy przyzwyczajone do takich "ciężarków" na stałe...ale przejdź się do lekarza jednak albo do masażysty chociaż, oni potrafią doradzić w takich sprawach

Cytat:
castia troszkę mniej boli ale to chyba przez tabletki, Nadia nie chce jeść z tego cyca i jest straszne grymaszenie no ale po jakimś czasie wie że nie dostanie innego i jednak się chwyta

prunelle
wzięłam i dziś jeszcze na noc wezmę i zobaczymy co dalej

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
boskie! super pomysł, hehe

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 14:12   #3766
87czarna
Zakorzenienie

Skoro tak mówicie... nigdy nie lubiałam bufiastych sukienek,falban,itp. zawsze gustowałam w tych skromniejszych...bardziej eleganckich. Jutro jadę jeszcze raz do salonu,bo jednak zdecydowałam,że tren ma byc z samego muślinu,a nie tak jak jest teraz,z podszewski i muślinu... po upięciu trenu strasznie brzydko to wygląda,dlatego wolę,żeby ten materiał pod muślinem był dookoła równy

traicionera nie jesteś sama,bo ja mam podobne problemy z Mają... chociaż jak ją kłade na brzuch,to przez kilkanascie sekund zadziera głowke dosyc wysoko...pozniej szybko sie poddaje i kladzie ja na bok,albo slini materac :/ ...dziwne,bo jak ją trzymam na rekach,to głowka slicznie trzyma sie w pionie... nie wiem:/

Castia kurcze...wspolczuje tego bólu :/

---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ----------

tajka a jak robiłaś małej zdjęcia??? ja właśnie będę załatwiac paszport w przyszłym tygodniu(jak Tz przyleci) i zastanawiam się,na jakiej zasadzie są robione zdjęcia takim maluchom?

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 14:14   #3767
iweczka
Zakorzenienie

\no i weszłam na all i kupiłam motyla Emanuela
ciekawe czy Lence sie spodoba

---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ----------

[QUOTE=87czarna;27656444]
traicionera nie jesteś sama,bo ja mam podobne problemy z Mają... chociaż jak ją kłade na brzuch,to przez kilkanascie sekund zadziera głowke dosyc wysoko...pozniej szybko sie poddaje i kladzie ja na bok,albo slini materac :/ ...dziwne,bo jak ją trzymam na rekach,to głowka slicznie trzyma sie w pionie... nie wiem:/

QUOTE]

Moja też w pionie ładnie trzyma, a leżąc załamka :/
Stary 2011-06-21, 14:21   #3768
diatoma
Zadomowienie

ojoj, ja raz dziennie nadrabiam, nie mam mozliwosci jak w dokmu u siebie?

castia pod łopatką jak boli to pewnie ci wyskoczyl ktorys krąg piersiowy, radzilabym ci isc na rehabilitacje zeby nastawiali, oni to robia w minute, ale potem mega ulga

egoego, ale synek boski, no a zdjecie z Gabryśką wymiata

iweczka, moj mały też opornie główke podnosi, juz mu sie udawalo, ateraz przesypia wiekszosc dnia i nie mam go jak klasc, a musze trafic przeciez w jego humor bo inaczej histeria, i obawiam sie neistety o rehabilitacje. zobaczymy, za tydzien mamy szczepienie to lekarz zdecyduje.

czarna suknia cudna! i ty w niej wygladasz jak gwiazda firmowa!!!

kasiapruszkow
, gratulacje z okazji karmienia!!! jak to mowia dla chcącego nic trudnego

12. 09. 2015 Tosia
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 14:24   #3769
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość
traicionera, w końcu zacznie Nadia główkę podnosić, widać więcej czasu potrzebuje, już i tak robi postępy

kasiuni_a, z tymi lekarzami to tak jest, każdy ma inną teorię, a jeszcze te zmiany skórne to ciężko jest zdiagnozować... trzymam kciuki, żeby Dawid przybrał ładnie

to się najeździłaś, dobrze że Ci pomagali na schodach...
ja kiedyś przepuściłam 3 tramwaje, bo niskopodłogowe nie jechały a nikt się nie kwapił, żeby mi pomóc, od tej pory jeszcze rzadziej z wózkiem wychodzę chusta rządzi

Castia, mnie też pod łopatkami bolało, przeszło trochę samo, czasem pobolewa, ja myślę, że to jednak od noszenia, nawet jak się dużo nie nosi, to nie jesteśmy przyzwyczajone do takich "ciężarków" na stałe...ale przejdź się do lekarza jednak albo do masażysty chociaż, oni potrafią doradzić w takich sprawach

boskie! super pomysł, hehe
mam nadzieje, bo mama mi mówiła, ze ja nie chciałam na brzuchu leżeć i potem bardzo późno zaczęłam chodzić

co do jazdy komunikacja miejska, to ja z wózkiem tylko metrem, a tramwaje czy autobusy-nosidełko.

Cytat:
Skoro tak mówicie... nigdy nie lubiałam bufiastych sukienek,falban,itp. zawsze gustowałam w tych skromniejszych...bardziej eleganckich. Jutro jadę jeszcze raz do salonu,bo jednak zdecydowałam,że tren ma byc z samego muślinu,a nie tak jak jest teraz,z podszewski i muślinu... po upięciu trenu strasznie brzydko to wygląda,dlatego wolę,żeby ten materiał pod muślinem był dookoła równy

---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ----------

tajka a jak robiłaś małej zdjęcia??? ja właśnie będę załatwiac paszport w przyszłym tygodniu(jak Tz przyleci) i zastanawiam się,na jakiej zasadzie są robione zdjęcia takim maluchom?
Proste są wg mnie najładniejsze i można bardziej poszaleć z dodatkami bez efektu choinki.
ja miałam na swój ślub taka sukienkę, tylko pasek był brązowy.

Moja Nadia to najwyżej na 5 cm główkę podnosi i najdłużej przez 3-4 sekundy.

[QUOTE=iweczka;27656492]\no i weszłam na all i kupiłam motyla Emanuela
ciekawe czy Lence sie spodoba

---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ----------

Cytat:

QUOTE]

Moja też w pionie ładnie trzyma, a leżąc załamka :/
niutka mi kiedyś tłumaczyła, ze za trzymanie główki w pionie i na brzuszku odpowiadają inne partie mięśni- moja tez ładnie trzyma w pionie, w Marsupi juz od dawna nie zapinam zagłówka.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg short-wedding-dress-16.jpg (41,4 KB, 27 załadowań)
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-21, 14:26   #3770
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość
To rzeczywiście niedużo.
Jak go karmisz? Przysypia ci może podczas karmienia?
Karmię piersią, w sumie na żądanie, ok. 7-8 razy na dobę. W dzień mi nie przysypia przy jedzeniu, w nocy się czasem zdarza, że tak i ja też nad nim usypiam, więc nie kontroluję ile zjadł. Od dziś będę w nocy na siedzaco karmić żebym nie zasypiała w trakcie. W ubiegłym tyg. dwa razy mu podawałam odciagane mleko i raz zjadł tylko 70ml a drugi raz 100.

Cytat:
traicionerakasiuni_a, z tymi lekarzami to tak jest, każdy ma inną teorię, a jeszcze te zmiany skórne to ciężko jest zdiagnozować... trzymam kciuki, żeby Dawid przybrał ładnie
To jest właśnie najgorsze, że ja już sama nie wiem co temu mojemu dziecku jest. Czterech lekarzy go widziało i położna i każdy co innego mówi, co innego karze robić i co innego z mojej diety odstawiać

Mel B 14/14 +

Edytowane przez kasiuni_a
Czas edycji: 2011-06-21 o 14:31
Stary 2011-06-21, 14:30   #3771
traicionera
Zakorzenienie

[QUOTE=kasiuni_a;27656803]Karmię piersią, w sumie na żądanie, ok. 7-8 razy na dobę. W dzień mi nie przysypia przy jedzeniu, w nocy się czasem zdarza, że tak i ja też nad nim usypiam, więc nie kontroluję ile zjadł. Od dziś będę w nocy na siedzaco karmić żebym nie zasypiała w trakcie. W ubiegłym tyg. dwa razy mu podawałam odciagane mleko i raz zjadł tylko 70ml a drugi raz 100.

Cytat:
traicionerakasiuni_a, z tymi lekarzami to tak jest, każdy ma inną teorię, a jeszcze te zmiany skórne to ciężko jest zdiagnozować... trzymam kciuki, żeby Dawid przybrał ładnie

To jest właśnie najgorsze, że ja już sama nie wiem co temu mojemu dziecku jest. Czterech lekarzy go widziało i położna i każdy co innego mówi, co innego karze robić i co innego z mojej diety odstawiać
Moze właśnie za mało zjada, bo 70 i 100 ml to za mało w tym wieku.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-06-21, 14:31   #3772
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:

[/COLOR]tajka a jak robiłaś małej zdjęcia??? ja właśnie będę załatwiac paszport w przyszłym tygodniu(jak Tz przyleci) i zastanawiam się,na jakiej zasadzie są robione zdjęcia takim maluchom?
Sama zrobilam mala lezala na lezaczku z przescieradlem u fotografa byloby ciezko. tz pstrykal palcami zeby mala patrzyla sie prosto, musiala miec zamknieta buzke i otwarte oczka. wzielam zdjecie do maszyny do wywolywania tam jest opcja docinania do rozmiaru paszportowego i wydrukowalam;p
Lena miala 5 tygodni.

Mam taka okropna @ jak nigdy niedosc, ze leci okropnie to brzuch i kregoslup mnie napierdzielaja;/

Edytowane przez tajka88
Czas edycji: 2011-06-21 o 14:45
tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 14:36   #3773
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość

castia pod łopatką jak boli to pewnie ci wyskoczyl ktorys krąg piersiowy, radzilabym ci isc na rehabilitacje zeby nastawiali, oni to robia w minute, ale potem mega ulga
tak mówisz?kurde no nie będę miała chyba wyjścia, ból robi się nie do zniesienia tylko jak tu teraz dostać się gdzieś w miarę szybko do jakiegoś lekarza i rehabilitanta. przeciez na NFZ bede czekac z rok na to. jejuu mam dość tego kraju!!! wszędzie kłody pod nogi człowiekowi rzucają.
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-06-21, 14:44   #3774
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:

Putanie nie do mnie aleeeeeeeeeee....my tez odebralismy paszport juz i jak robilismy zdjecie to ona miala 7tyg. i lezala na takiej poduszcze duzej....a my ja zabawialismy zeby sie prosto patrzyla
A moja znajoma robila znow zdj.corci jak miala chyba 4m-ce,i z tylu sama reka musiala podtrymywac
Stary 2011-06-21, 14:55   #3775
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
a jakie masz ? bo ja kupuje ciba vison bo nie dośc,że minusy to jeszcze astygmatyzm i z ciba są ale miesięczne bo jednodniówek nie umieli dobrac i czasem jest tak, że wywalałam po miesiącu a założę je kilka razy. W ogóle to muszę iśc przebadac gałki bo ostatnio się zaniedbałam

Ego - ale śliczny - superowe foty a ostatnie cudo ale para

pieknie trzyma glowke!!! ))) ja mam acuve osasis for astigmatism z johnosona, 2 tygodniowe;/

Cytat:
czesc mamuski

ojej wzruszylam sie! jestem z ciebie dumna,brawoo !!!!

Cytat:
cześć kobiety. ale mam nadrabiania łojj
zaraz nadrobię.

u nas intensywny weekend i wczorajszy dzień również, działo się

strasznie mnie bolą plecy od kilku dni, głównie pod łopatkami i w odcinku krzyżowym, ale ten ból pod łopatką jest nie do wytrzymania
każdy pokłon w stronę łóżeczka po małą doprowadza mnie do łez, nie mogę spać w nocy bo mi niewygodnie, nie mogę siedzieć, chodzić. Bożee ratunkuuuuuu!!!!!
nie wiem czym ten ból spowodowany małej nie noszę znowu tak dużo, tyle tylko co ją przenoszę z miejsca na miejsce.
w odcinku krzyżowym to i może od skłonów ale pod łopatką????
nie wiem czy mogę się wysmarować czymś, czy w ogóle coś to da??
kurde muszę chyba lekarza odwiedzić. ale co on mi pomoże?przecież L4 od dziecka sobie nie wezmę. w życiu mnie tak plecy nie bolały
no to się pożaliłam.... a boli dalej
kochana wiem co czujesz, mialam ten sam bol, nie wiem czym jest spowodowany, ah szkoda gadac plakac mi sie chce szczegolnie nad ranem, po 14 dniach mi minelo i zaczelo ponownie.... ;( takze wspolczuje...

Cytat:

ja też w ogóle bodziaki i pajace to powinni dodawać do becikowego
ciuszki bezcenne. u nas już króluje rozmiar 68, 62 juz na styk .no i deficyt pajacyków odczuwam więc muszę wybrać się na łowy. może na wyprzedażach coś kupię
takie inne ciuszki zawsze zakładam na wypady różne
a pajace to teraz dla nas piżamka
tak dla nas takze to pizamki ;d
a ja do tej pory nie wiem czym sie rozni pajac od spioszkow heh
a na dwor jakas bluza, spodenki z dresu, a terraz to same body

aja - jej uwspolczuje ;/ kochany nfz;/

ja bylam na poczcie i mam skarpetki i opaseczki z lamaze i slonia i gram na jego trabie haha ;p
skarpetki skumal po jakis 30 minutach i sie slodko bawi
mam w paseczki i nawet sa lekko za duze

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 14:55   #3776
diatoma
Zadomowienie

Castia, ja robie tak ze w przychodni gdzie jest rehabilitacja, zawsze rehabilitanci moga sobie jakby dorobic prywatnie i maja cennik, i np za masaz 1 partii plecow biora 20 zł, to jest legalne i niedrogie bo nie musza utrzymywac swoich gabinetow tylko korzytsja z tego co NFZ daje. a Nfz to niezle poczekasz.

12. 09. 2015 Tosia
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 15:01   #3777
aja1
Zakorzenienie

Padam na pysk.
Byłam z dziewczynami na bazarku po warzywa, potem z majdanem do domu, następnie Castorama i kupiłam 3 plafony za 8,50 !!!!!!!!!! i do domu, a potem jeszcze tesco i kwiaciarnia, łeeeeee nogi mnie bolą.

A jeszcze Baśka wyglądała jak czerwony kapturek ludzie mi do wózka zaglądali

Mój Aniołek 30.12.2016

Edytowane przez aja1
Czas edycji: 2011-07-17 o 19:15
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 15:03   #3778
aja1
Zakorzenienie

Castia na temat nfz dziś lepiej żebym się nie wypowiadała bo ✂✂✂✂a po✂✂✂ane gówno to jest NFZ

Mój Aniołek 30.12.2016

Edytowane przez aja1
Czas edycji: 2011-06-21 o 15:04
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 15:17   #3779
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

hej. My po szczepieniu. Mała waży w 12 tyg 6560 i ma 65,5 cm. Pediatra wpisała jej w karcie: śliczna duża (97centyl) dziewczynka i zrobiła pieczątkę
Mam nadzieje ze dobrze to zniesie - na razie śpi a ja sie pakuję na wyjazd nad morze.

A to dwa zdjątka z ostatniego tygodnia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC09556 - Kopia.jpg (57,1 KB, 52 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC09501 - Kopia.jpg (66,6 KB, 61 załadowań)
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 15:19   #3780
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
hej. My po szczepieniu. Mała waży w 12 tyg 6560 i ma 65,5 cm. Pediatra wpisała jej w karcie: śliczna duża (97centyl) dziewczynka i zrobiła pieczątkę
Mam nadzieje ze dobrze to zniesie - na razie śpi a ja sie pakuję na wyjazd nad morze.

A to dwa zdjątka z ostatniego tygodnia
ale ona piękna i jakie ma kędziorki cudne
powinna występować w reklamie szamponu do włosów
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości