|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#36601 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII
Zaraz spróbuje dodać jeszcze jeden załącznik z przodu 2 bo coś mi nie chcę się on dodać....
![]() ---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- przód 2
Nasze Covery http://www.youtube.com/user/TheThreeNotes?feature=mhee Bez prostownicy od: 18.09.2010!! Edytowane przez Gagz Czas edycji: 2011-06-21 o 18:47 |
|
|
|
#36602 |
|
Zakorzenienie
|
Gagz
przód ![]() ja też tak chcę :x
|
|
#36603 |
|
Zadomowienie
|
Gagz kurde, nie spodziewałam się, że zagląda tu też facet! Szok
A włosy ślicznie Ci się kręcą i w ogóle ładne, kuurde, popadnę w kompleksy, bo w lepszym stanie niż moje
|
|
#36604 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kiedy to były po rozjaśnianiu nałożeniu (zimnego brązu <tiaaa>), który na początku był czarny. Z resztą rok prostowania jeszcze się na nich odbija.. Z resztą zapytaj stałych bywalczyń ( Eloe, Bernadetka, Indios Bravos, Cascady) Jak to wyglądało...jeden chodzący nieogarnięty puch...nie mam zdjęć bo podczas dawnej awarii wizażu wszystkie się skasowały a robiłem format komputera też w tamtym okresie i nie ma.... Tak więc wytrwałości a będzie pięknie ![]()
|
|
#36605 |
|
Zakorzenienie
|
Nusia haha pomyślałam coś podobnego do Ciebie
![]() Gagz ja ostatnio tez pomalowałam (naturalny jasny brąz) który na opakowaniu wyglądał raczej jak bardzo ciemny blond, a na głowie prawie czarny na szczęście stopniowo się zmywa z opisu, to musiałeś niezłą metamorfozę przejść, szkoda, że nie ma dokumentacji już ![]() (obejrzałabym się za tymi lokami na męskiej głowie
|
|
#36606 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A strasznie szkoda, bo ciekawa jestem jak Twoje włosy wcześniej wyglądały, no ale trudno
|
|
|
#36607 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
Piękne loczki masz Idę myć swoje, ale jeszcze nie wiem czym je nakarmić
Edytowane przez DMkAnia Czas edycji: 2011-06-21 o 19:18 |
|
|
|
|
#36608 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Oj wyglądały naprawdę nieciekawie jeszcze po próbie pasemka blond (hahaha ) które wyszło rudo-blond to już w ogóle zaczęły się wykruszać i ciągnąć jak gumaMam jakieś takie jak już są trochę pod pielęgnowane ale w odcieniu farbowanym. ---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ---------- Cytat:
![]() Po prostu nie jestem w stanie już wszystkich ogarnąć z resztą dawno nie dawałem o sobie znać ![]() Ps. Zauważyłaś zmianę skrętu (znowu?) on teraz się robi taki drobniejszy.... boje się
|
|
#36609 |
|
Zakorzenienie
|
Nie bój się, afro Ci nie grozi ;P
|
|
|
|
#36610 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Oj tak "kocham" czarne brązy Ale czarne włosy też miałem Po oczywiście zmywalnym Pallette....Sylwestrowy??
|
|
#36611 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a co mogę sobie kupić na początek jako odżywka b/s?
Przejrzałam co prawda odżywki do mycia i głębokie odżywianie zgodne z CG, ale nie umiem się zdecydować na coś, co miałabym zostawić na włosach wydaje mi się, żę jak nałożę zwykłą odżywkę i nie spłuczę to włosy będą ciężkie i przylizane? (są cienkie i przetłuszczające się) czy może w ogóle z tego zrezygnować? albo ukręcić coś sobie z bu/mazideł, lekkiego w sprayu? czy hydrolat cytrynowy może się nadac na włosy? czy to zły pomysł? (nie lubię go za bardzo na buzię, wolałam oczar
|
|
#36612 |
|
Raczkowanie
|
Na życzenie najstarsze jakie posiadam to z grudnia
Wiem że to grudzień bo pamiętam że poszedłem w prostych włosach jeszcze z tym "pasemkiem" i po próbach redhead ![]() To dodaje dla nowych ciekawych dla porównania : 1.Proste i to"coś" 2. kręcone naszpikowane Panttine? do fal i loków, ale widać ten "kolor" i fale zniszczenia cały czas...
|
#36613 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
TŻ prostowałeś, farbowałeś, rozjaśniałeś wow, teraz masz dużo bardziej zdefiniowany skręt
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2011-06-21 o 19:35 |
|
|
|
|
#36614 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A prostowanie to norma teraz z osób które poznałem i znam (jeśli chodzi o męskie grono )Matka to do dzisiaj mówi że jestem nienormalny ![]() Ale co jak co olejowałem również ![]() ---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ---------- PS JUTRO BĘDĄ OSTATNI RAZ PROSTE!!!!!!!!!!! Chcę zobaczyć naturalne proste bo takich długich i ZDROWYCH! nie miałem jeszcze ![]() Jak do tego dojdzie to dodam focisze
|
|
#36615 |
|
Zadomowienie
|
No o tym samym pomyślałam właśnie
No a potem jeszcze wziął się za pielęgnację, olejował włosy, chodził z reklamówką na głowie... Podziwiam Ja gdybym była facetem ścięłabym je na krótko i tyle
|
|
#36616 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jak dziewczyny dopingowały to czemu nie miałem spróbować ![]() w krótkich tragicznie wyglądam... ![]() Tak więc wolałem się przemęczyć pół roku by mieć dzisiaj całkiem niezłe efekty. A twoje włoski też są niczego sobie zobaczysz miesiąc , dwa i tak je podrasujesz że nie poznasz ![]()
|
|
#36617 |
|
Wtajemniczenie
|
Maliniarka
Hydrolat cytrynowy na wlosy hm...Bardziej jako wcierka na skalp ? Zalezy co ma w składzie. Cytryna po jakimś czasie może przesuszyć i jeszcze gorszy efekt z tego będzie. Lubiłam b/s odżywki Potter's aloes mialam i keratyna z gingko. Obie fajne jednak lubię nowości i probowac nowych rzeczy. agacie Ja stosuje płukankę rumiankową. Do niej dodaję kilka kropel octu jabłkowego i nie raz sok z aloesu. Zależy od mojej pamięci ![]() Moj zestaw opisalam w Codzienniku :P Tyle, ze niezbyt kompletnie. Po spłukaniu odżywki/maski odciskam nadmiar wody w rękach. Nakładam odżywki 2 b/s (gdyż ciężko rozczesać nie raz mam coraz dłuższe włosy ) i rozczesuje grzebieniem o szeroko rozstawionych zębach. Następnie odciskam nadmiar wody przez koszulke bawełnianą jednocześnie nadając już faktury. Nakładam żel Artiste i odciskam delikatnie inna koszulką bawełnianą (posiadam dwie). Schną moje włosy zawsze naturalnie. Nie posiadam na chwilę obecną suszarki z dyfuzorem, ale teraz jak jest okres letni to moje włosy schną bardzo szybko: 3 godziny ewentualnie do 4 :P. Po tym jak wyschną znowu nakładam żel. :PAjrisz Grzywa wyszla masakrycznie i musialam podprostowac. Zrobilam te pierscionki, ale grzywka nie jest na tyle długa, by była zakręcona. Niestety :P Podejde do fryzjerki i ją zetnę jakoś tak, by fajnie się układała. (Widziałam w magazynie fryzjerskim ostatnio fajną grzywkę i fryzurka wygladala idento jak moje falo/loki )Gagz Robisz postępy !! Bardzo fajne loko/spiralki. Faktycznie tył nie przezyl, ale nie martw się. Moje włosy tez źle znoszą wichurę ! ![]() I naprawdę bardzo dobrze, ze przestałeś prostować włosy ! ![]() Jak mam być szczera to ja nie widze u Ciebie zniszczonych włosów. Koleżanka Maliniarka ma rację. Najgorsze są Palette farby jak i szamponetki ![]() Nusia Ja się tam ciesze, ze Gagz nas posłuchał i zaczął dbać o nie I Kobieto lepiej też dopinguj, bo Gagz naprawde lepiej wyglada w kręconych. I dalej dopingujemy !
Narzeczona 11.10.2013 Dbam o włosy Mój typ-2C. Od końca lipca 2010 dbam o swoje loczki !! ![]() Stop suszarce od końca czerwca 2010 ![]() Kantorzyca/Kantorka Zakonu Curlitanek ![]() Masz naturalne, kręcone włosy?Zajrzyj koniecznie: FaQ, Pigułka Edytowane przez bernadka20 Czas edycji: 2011-06-21 o 20:06 |
|
|
|
#36618 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie no to że są teraz niezniszczone to wiem Ale licho z tą pielęgnacją ale w przypływie gotówki (oj kiedy to będzie...) to na prawdę robię szturmJa również się cieszę że zacząłem o nie dbać ![]() Bernadetka a co myślisz o tej mojej grzywce??? Bo te drobne loczki są fajne szkoda że nie wszystkie są takie, ale wolał bym by moja grzywka się na coś zdecydowała.... ![]() Ale dobra już na nie nie narzekam bo się zaczną buntować
|
|
#36619 |
|
Raczkowanie
|
Eloe dziękuję, Twoje też są śliczne
Jejciu, nie nadążam za Wami. Wszyscy macie piękne włoski No to i ja pochwalę się moją kochaną koteczką
|
|
|
|
#36620 |
|
Wtajemniczenie
|
Początki były trudne ale teraz to jeden z moich ulubionych środków do stylizacji. Trochę mało wydajny.
|
|
|
|
#36621 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
no właśnie, proszę regularnie się pokazywać Nie można się bać takich niespodzianek ![]() Umyłam swoje kudły i jakiś lichy skręt jest ja nie wiem, bunt na głowie mam...jeszcze zobaczę co będzie jak wyschną, ale dość 'prosto' to widzę :/ bez głowy ostatnio ta moja pielęgnacja, znów nie zapisuję czego używam i jaki efekt, więc tak potem właśnie jest oj dmka weź się za siebie, bo poproszę o motywację ![]() W mieszkaniu mam 27 stopni - czy to może być powód tego, że włoski dużo szybciej schną niż zimą?
|
|
|
|
|
#36622 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mnie się bardzo podobają takie ![]() a ta grzywka dobrze wygląda, może jeszcze się zdecyduje na to jak chce wyglądać Cytat:
![]() ja nigdy nie miałam oleju na włosach Cytat:
czyli to woda ze skórki chyba (peel) nie wiem co z tym zrobić Wszyscy chwalą te pottersy, muszę zobaczyć Demka lichy skręt mówisz? tez miałam lichy, ale wyszłam z psem, wilgoć na dworze i się poprawił ![]() podoba mnie się to każdego dnia jest lepiej Alterra Morelowa Marika słodka kicia a jak czuprynka?
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2011-06-21 o 21:44 |
|||
|
|
|
#36623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)motywacja?
|
|
#36624 |
|
Wtajemniczenie
|
Gagz
Kwestia czasu z grzywką. Ja u siebie też musiałam długo czekać na to, by zaczęły się od góry falować ![]() W lutym ścinała mnie moja wykładowczyni. I dwa tygodnie po strzyżeniu zaczęły się ładnie falować a później widziałam falo-loki ![]() Poza tym narzekasz na nią a ja to bym skakała z radości jakbym u siebie widziała taki skręt na grzywce ! ![]() Maliniarka Szczerze to wiesz poczekamy na opinię zakręconych, które analizują, ale ja bym się wstrzymała z wykorzystaniem hydrolatu :P Ja chwalę Potter's, ale b/s spray. U mnie Balsam Potter's nic szczególnego z moimi włosami nie robił :P Jedynie co czułam, że są miękkie, ale z czasem ten efekt malał ![]() Kobieto...a co do olejowania to ja lubiłam olejować do czasu, kiedy moi domownicy mieli dość mnie w czepku z ręcznikiem na głowie - biegającej przez 4 godziny albo też 2 dni Po kryjomu muszę takie rzeczy robić :P Jednak teraz odpuściłam, bo jest lato
|
|
|
|
#36625 |
|
Przyczajenie
|
witam
jestem tu nowa :pod kilku lat mam loki, wcześniej miałam tzw siano. :p teraz praktycznie nic z nimi nie muszę robić jedynie w trakcie mycia rozczesuje, używam szamponu do włosów normalnych, żadnych specjalistycznych, a po umyciu wgniatam żel i mam oto taki efekt: http://tinypic.pl/5vbw59aewmot na drugi dzień niestety włosy już nie są tak ogarnięte i muszę je związywać. posiadanie kręconych włosów jest bardzo czasochłonne;/ |
|
|
|
#36626 | ||
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
![]() Wiedziałam, że mogę na Ciebie liczyć ![]() No i loki pokaż ![]() ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#36627 |
|
Zakorzenienie
|
bernadko ja teraz mam wakacje już, więc mogę eksperymentować
czekać 3-4 godziny aż włosy wyschną, ale jak wrócę na uczelnię w paźdźierniku to nie wiem jak będzie ![]() rozejrzę się za psikadłem jakimś Passionlife to Ty jesteś? śliczna ![]() ja też chcę takie drobne lokaski zapraszamy do lektury pierwszej strony
|
|
#36628 |
|
Wtajemniczenie
|
PassionLife
:szok: Świetne masz loczki ! Tez bym chciała takie. Zapraszamy do skorzystania z naszych porad Moja siostra też używa tylko szamponu a później byle jaka pianka lub żel. Na drugi dzień z tego co widzę to u niej też ciężko ogarnąć włosy, ale mnie nie słucha ! ![]() Jednak Ty masz okazję nas czytać :P Maliniarka Suszarka z dyfuzorem :P Na naturalnie schnięcie w czasie studiów ciężko. Domyślam się.
|
|
|
|
#36629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() może widzi, że to trochę zabawy i jej się nie chce? ![]() będę musiała kupić suszarkę, więc może sprzedam prostownicę...i tak użyłam jej maksymalnie 10 razy
|
|
|
#36630 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mysle odwrotnie, dla mnie proste to jest komplikacja, z lokami umyc i wysuszyc i po temacie, a na drugi dzien mozna upiac, no ale trzeba miec dluzsze wloski do tego...... Cytat:
Cytat:
ni ma co
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 4 (0 użytkowników i 4 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:51.

poproszę o motywację 

ni ma co