|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowe zadanie mamy - po poronieniu o brzuszki i maluszki dbamy cz. VII
Cytat:
chyba takie bardziej białe dzieci moga jeść dałam mu właśnie kolacje i zjadł troche kaszki jabłkowej z jogurtem naturalnym i troszkę chlebka i szynki, nawet mu smakowało ![]() jutro na obiad ma zupe pomidorową z ryżem i indykiem bo kupiłam słoiczek i może dam mu kawałek ziemniaka bo bede gotować na obiad
Edytowane przez enis84 Czas edycji: 2011-06-21 o 18:44 |
|
|
|
|
#3572 | |
|
Rozeznanie
|
ez mi sie
Cytat:
![]() wlasnie przyszla zabawka dla Oliwci piesek uczniaczek i piramidka sa super a mala jakie zdziwko robi do pieska
|
|
#3573 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3574 |
|
Rozeznanie
|
mała juz oczywiscie dołapała kólka i chce je zjesc
bawi sie tym Franio ?
|
#3575 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3576 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Oli pewnie tez do tego dojdzie za jakies 2-3miesiace![]() musze jej jakis pojemnik na zabawki kupic zeby sie tak nie platały ino byly w jednym miejscu ![]() musze sie brac za prasowanko za chwile a tak sie nie chce
|
|
#3577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do prasowania to ja mam tone i tez dziś mam zamiar nadrobić zaległości, bo jutro wieczorkiem jedziemy do rodziców na weekend i musze wszytsko wyprasować i spakować |
|
|
|
|
#3578 |
|
Zadomowienie
|
To ja, Wasz lider
![]() No więc tak, kolejkę blokuję co najmniej do 7 lipca wieczorem, bo rano mam wizytę u gina i usg z oszacowaniem wagi i nie chcę tego przegapić No ale raczej na 7 się jeszcze nie szykujcie, bo gin to jedno a remont to drugie i z tym może mi jeszcze trochę zejść Klapki to ja do torby wkładam jak mi wody odejdą ![]() Dzisiaj kupiliśmy całą resztę tych pierdółek typu szczotka do włosów, termometr do wody, chusteczki do szpitala i kupiliśmy taką ręczną dojarkę w Chicco za całe 55 zeta, więc w porównaniu z normalnym laktatorem to chyba nie tak źle, nieźle zasysa skórę, próbowałam na mężu ![]() Dorcia, ale Marita ma regulację wysokości rączki, co prawda tylko 2 stopniową, ale ma Cortinę widziałam w sklepie granatową w kropki i też dość fajnie wygląda tylko jest trochę mniejsza i trochę niższa.Asia dasz radę, nie masz wyjścia ![]() Justa chcesz dostać w tubę od Wielkiego Lidera za mieszanie w kolejce?? ![]() Enis jak patrzę na Franka to zastanawiam się nad tym zakonem dla mojej córki ![]() Mysia rozumiem, że to jest zdjęcie do cyc-klubu, który prowadzimy z Myha? Myha podnosimy składkę, bo jest coraz więcej chętnych, a miałyśmy fortunę na tym zbić przecież ![]() No i co tu taka cisza w ogóle? |
|
|
|
#3579 | |
|
Zadomowienie
|
Enis niezłe Franio ma smaki - powiedziałabym, że takie bardziej wyszukane
![]() Cytat:
Też nie wiem, czy ceratki potrzebne, ja mam takie coś z ikei ( http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40143304 ), ale nie wiem, czy będę używać... Idę zajrzeć do klubu
|
|
|
|
|
#3580 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3581 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja na razie nawet nie pomyślałam, że to trzeba wyprać Ale dobrze wiedzieć, że można prasować
|
|
|
|
|
#3582 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja siostra czegoś takiego używała jak jej dzieci były małe, ale szczerze mówiąc to jakoś specjalnie nie zarejestrowałam czy to się sprawdza czy nie. Jeśli po kilku tygodniach okaże się, że jest to niepotrzebne to chyba z tego zrezygnuję.
|
|
|
|
|
#3583 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale my mamy używany - podobno był prany, ale dla pewności wolałam sama to zrobić A z tą podkładką to faktycznie - można przetestować i ewentualnie w każdej chwili zdjąć... |
|
|
|
|
#3584 |
|
Zakorzenienie
|
o widzę że sie ruch zrobił na wizażu
![]() ja właśnie skonczyłam prasować, uff ale było dużo pogniecionych rzeczy ![]() ale teraz znowu robie dwa prania więc jutro ciąg dalszy i pakowanie bo aż na 4 dni jedziemy więc trzeba troche zabrać, oj jak mój mąż nie lubi tego pakować do auta, hihihi,znowu bedzie narzekać, maruda jedna to on ma tylko to spakować a ja musze wyprać, poprasować, spakować to co ja mam powiedzieć co do wózka to ja nie prałam
Edytowane przez enis84 Czas edycji: 2011-06-21 o 21:04 |
|
|
|
#3585 | |
|
Zadomowienie
|
jakoś tak średnio... raczej nie chcę
Cytat:
ale się Ciebie nie boję ja po wizycie mały waży trochę ponad 2200 g szyjka zamknięta, wyprofilowana - ogólnie wszystko w porządku. Przy okazji "zaliczyłam" dużego shake'a czekoladowego z mc donalda
|
|
#3586 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a z dzidzią super że wszytsko oki i jak już duzia ![]() a w kfc jest coś takiego jak crushers pina colada polecam, bo jest duzo lepsza niz shake
|
|
|
|
|
#3587 | ||
|
Zadomowienie
|
To może jeszcze do mnie wpadniesz poprasować?
Nie mam dużo, a już kolejny dzień się za to zabieram......Cytat:
![]() o "wyprofilowanej" szyjce też jeszcze nie słyszałam? Cytat:
|
||
|
|
|
#3588 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moje leżało w koszu chyba z miesiac bo nie miałam kiedy sie za to wziać i tak tylko wyciągałam z kosza to co mi było potrzebne a reszta czekała a to bierz Ł i jedz bo naprawde pychotka
|
|
|
|
|
#3589 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3590 |
|
Zadomowienie
|
Hej!
Nie piszę ostatnio bo nie mam weny...kłocimy się z TŻ... (4 noc śpi na działce) A z dobrych wieści, to L je na noc z butli mm Humanę,i w nocy ja jej daję swoje już tylko 2 razy To już wogóle powinno być dobrze z jej wagą![]() Karina masz niesamowity brzuch Dorcia też-taki super zgrabniusi
|
#3591 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze że Lilka ładnie przybiera i że melczko jest zasmakowało
|
|
|
|
|
#3592 | |
|
Zadomowienie
|
prałam ten środek z gondoli i pokrowiec z materaca - wrzuciłam do pralki
Cytat:
Super, że ustawiło się już z jedzeniem Lili i że ładnie przybiera
|
|
|
|
|
#3593 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie mamy kiedy pogadać, on wraca z pracy i leci na działkę, ostatnio to czy coś robi czy nie to woli tam być niż z nami Nie chcę żeby tak było
|
|
#3594 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na pewno potrzebujecie spokojnej rozmowy, żeby wyjaśnić sobie co jest grane i w czym jest problem... |
|
|
|
|
#3595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymam kciuki żeby było lepiej Edytowane przez enis84 Czas edycji: 2011-06-21 o 22:53 |
|
|
|
|
#3596 |
|
Zakorzenienie
|
Hej. Dziś po południu wróciłysmy do domku
muszę dużo zorganizować... Dobranoc
|
#3597 |
|
Zadomowienie
|
Nie mam jeszcze tego co mi nie doszło, może jutro przyjedzie kurier tylko nas pewnie cały dzień w domu nie będzie
No i muszę jeszcze kupić taki termometr do czoła i nianię.Bella gratulacje Mokra no jak to? Mąż woli działkę niż taką laskę jak Ty? Powiedz Mu, że jak się nie ogarnie to masz fana i Cię przygarnie ![]() Justa może szyjka wyprofilowana to taka co sobie założyła jakiś profil, np na nk
|
|
|
|
#3598 |
|
Zadomowienie
|
Witam porankiem!!
Jestem na nogach od 6.30 jakiś power mi się włączył po wczorajszym dniu Właśnie namoczyłam w lovelli różowego królika na macie edukacyjnej śmierdzącego papierosami MOKRA bardzo mi przykro, że sie z tż nie dogadujecie miejmy nadzieję, że to szybko minie. może warto pomyśleć o wspólnym wyjeździe albo wyjściu tylko we dwoje??BELLA super!!!!!!! KARINA ja tez mam nadzieję, ze kurier dzisiaj przywiezie mi zamówione rzeczy. A tak poza tym to ty wykupiłaś mi te podwójne tetry jak w końcu złożyłam zamówienie to zostały tylko 3 sztWSTAWAĆ ŚPIOCHY!!! SONIA CO TAM U CIEBIE?????
[*]09.08.2010-mama zawsze będzie o Tobie pamiętać Aniołku Edytowane przez kasiek64 Czas edycji: 2011-06-22 o 07:50 |
|
|
|
#3599 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie kochane
Przepraszam, że będzie tylko o mnie... bo na razie nie jestem w stanie Was nadrobić, może z czasem.... Ja wczoraj wróciłam ze szpitala.... W zeszłym tygodniu pojechałam odpocząć na wieś do rodziców...w weekend było wszystko ok. W poniedziałek zaczęło mnie kłuć z lewej strony...myślałam, że Mały znów na jelito naciska, że się trochę poruszam i przejdzie. Ale nie przechodziło ani po tabletkach, ani przy zmianie pozycji... Wieczorem pojechałam na Oddział Ratunkowy do Olesna (bo tam było najbliżej)...zrobili mi badanie moczu, sprawdzili puls dziecka, zbadali i chcieli położyć na oddział, albo zaproponowali powrót na Śląsk do szpitala. Postanowiłam, że przemęczę jakoś tę noc i rano mąż zabierze mnie do Gliwic. To była jedna z najgorszych nocy!! (bo pewnie nie jedne jeszcze "przyjemności" mnie czekają). W żadnej pozycji nie potrafiłam znaleźć ulgę. We wtorek leżałam już na oddziale. Dostawalam zastrzyki przeciwbólowe i rozkurczowe. I przeszło. Po usg nerek wyszedł zastój w prawej nerce, z lewą ok, a mnie właśnie ta lewa bolała. W piątek myślałam, że mnie wypiszą i byłam trochę zawiedziona, kiedy lekarz na obchodzie zadecydował, że w poniedziałek usg kontrolne nerek i dopiero wypis. I po południu znów się zaczęło... taki ból, że myślałam, że sobie odgryzę tą lewą stronę...a kroplówki z pyralginą i ketonalem nie pomagały. Chcieli mi dawać narkotyczny przeciwbólowy, ale się nie zgodziłam. Całe szczęście jakaś młoda lekarka wpadla na pomysł, że to pewnie piasek mi schodzi z lewej nerki i muszę dużo pić, żeby wypłukiwać te złogi (zresztą niewidoczne na ich usg).... i pomogło!!! Od soboty nie dostałam już żadnego przeciwbólowego środka. W poniedziałek miałam usg nerek i Małego ( wszystko ok 1101g Wypisali mnie z zaleceniem wizyty u urologa. Czuję się cały czas jakbym siedziała na bombie... albo juz zupełnie puściło, albo znów za jakiś czas mnie złapie. Boję się cieszyć... Sorry, że Wam tak poprzynudzałam... Postaram się Was nadrobić, ale to pewnie jakiś czas minie... Ściskam Was mocno
|
|
|
|
#3600 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:10.

oczywiscie daje jej rzeczy takie co moga dzieci jesc

?

- ogólnie wszystko w porządku. Przy okazji "zaliczyłam" dużego shake'a czekoladowego z mc donalda
05.06.2010 
Nie mamy kiedy pogadać, on wraca z pracy i leci na działkę, ostatnio to czy coś robi czy nie to woli tam być niż z nami
Nie chcę żeby tak było
No i muszę jeszcze kupić taki termometr do czoła i nianię.