Nowe zadanie mamy - po poronieniu o brzuszki i maluszki dbamy cz. VII - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-21, 10:03   #3541
justa878
Zadomowienie

Dot.: Nowe zadanie mamy - po poronieniu o brzuszki i maluszki dbamy cz. VII

Cytat:
Napisane przez dorcia1465 Pokaż wiadomość
A jak przeciągnę do 24.12 to i imieniny Ewa miałaby przy okazji.
i z 3 okazji - 1 prezent

11.07.2010
05.06.2010
justa878 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 10:55   #3542
dorcia1465
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez justa878 Pokaż wiadomość
i z 3 okazji - 1 prezent
Kryzys jest a becikowego nie wystarczy na wszystko

Zobaczcie jaka fajna sprawa

http://viggo.pl/ciaza-i-polog/art/ka...-wagi-w-ciazy/

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

karina muszę Maritę zamienić na Kortinę Mój mąż jest jednak do niej za wielki a Kortina ma regulowaną rączkę

http://allegro.pl/roan-kortina-wozek...660497348.html

wybrałam model 962

Ewunia:

http://www.suwaczki.com/tickers/3i49cwa1dd033ibe.png

29.05.2010

Olgusia:

http://www.suwaczki.com/tickers/3i498u69n4vy31f0.png

Edytowane przez dorcia1465
Czas edycji: 2011-06-21 o 10:26
dorcia1465 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 11:18   #3543
enis84
Zakorzenienie

hej babeczki
u nas sie cos pogoda popsuła a chciałam isc z Frankiem na spacerek
mam nadzieje że sie wkoncu wypogodzi bo dzis miało być jeszcze ładnie

Cytat:
Napisane przez DAnia Pokaż wiadomość
Karina superowy brzuszek

U nas po wizycie wszystko ok, Młoda ładnie rośnie, ale dalej (na szczęście) na wielkoluda się nie zapowiada Moja szyjka bez zmian - trzyma się, ale trzeba na nią uważać. Tak że do rodzinki niestety nie mogę pojechać... Cóż, gnębię mamę, żeby wreszcie ona się do nas wybrała Pani doktor stwierdziła, że jeszcze miesiąc i można spokojnie rodzić. Ale jakoś nie mam zamiaru tak się spieszyć
super

Cytat:
Kryzys jest a becikowego nie wystarczy na wszystko

Zobaczcie jaka fajna sprawa

http://viggo.pl/ciaza-i-polog/art/ka...-wagi-w-ciazy/

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

karina muszę Maritę zamienić na Kortinę Mój mąż jest jednak do niej za wielki a Kortina ma regulowaną rączkę

http://allegro.pl/roan-kortina-wozek...660497348.html

wybrałam model 962
fajny wózek
enis84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 11:26   #3544
luii
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez myha82 Pokaż wiadomość
Mąż już dzwonił do PZU i przysługuje mi i tu i tu ubezpieczenie. okres karencji w tym przypadku nie obowiązuje i pani powiedziała, że mogę już 2 lipca urodzić i dostane świadczenie
Super, napewno dodatkowa kasa sie przyda...

Cytat:
Napisane przez karina222 Pokaż wiadomość
Dobrze, że nam Justa już kolejną kolejkę zajęła

Mój mąż ostatnio stwierdził, że nie ma co czekać tylko trzeba planować już kolejną ciążę i kolejną i kolejną Nawet porozdzielał już pokoje między dzieci, dla siebie przewidział łóżko w gabinecie, bo stwierdził, że wtedy to już będzie musiała być klinika całodobowa a nie gabinet żeby na to wszystko zarobić, więc nawet nie będzie stamtąd wychodzić
To chłop ma plan no...no..

Cytat:
Napisane przez kasiek64 Pokaż wiadomość
A w środę mam wycieczkę na porodówkę żeby później trafić Zastanawiam się czy mam brać prowiant na drogę i aparat na tą wyprawę
Fajna taka wycieczka krajoznawacza.....

Cytat:
Napisane przez karina222 Pokaż wiadomość
Mój, po opowieściach swoich kolegów, był przygotowany na to, że będę się go czepiać o wszystko i mieć ataki histerii a tu nic. Do tego też chyba zakładał, że pod koniec to nie będę się ruszać wcale, bo już będę tak gruba Ale wiesz, ja sama zakładałam, że będzie dużo gorzej niż jest, np zakładałam że będę mieć problemy z kręgosłupem, bo wcześniej miewałam trwające tygodniami bóle a nic takiego się nie dzieje.
To ciekawe bo ja tez problemy z kregosłupem miałam juz dosć długo, lekarz mi powiedzial ze w ciaży to sie jeszcze nasili.....a okazało się ze w ciąży zaczeło przechodzić...

Cytat:
Napisane przez stokrotka_to_ja Pokaż wiadomość
W sumie chyba tak jak jednorazową pieluchę ,ale ja lekko skrzywiona jestem ,i kiedy np. wiem,że młoda pieluchę zasikała to nie przekona mnie fakt,że "ma sucho". Czy to wielo ,czy jednorazowa.

Ale tak bardziej normalnie patrząc to wygląda to tak,ze nie trzeba zmieniac pieluchy po kazdym siknięciu, wkłady dobrze chłoną,a polar czy np. te wkładki "zawsze sucho" izolują wilgoć od skóry.
Czytam te wasze wypowiedzi o tych pieluchach i zastanawiam sie co to za wynalazek.....
Poproszę o linka

Sonia, gdzie ty sie podziewasz?

Dlaczego słowo kur*a w Polsce jest tak popularne??
Wczoraj byliśmy z tż na dniu otwartym na uniwerku. Siedzimy sobie grzecznie na krzesełkach w kolejce, za naszymi plecami siedzieli polacy, facet z dziewczyną i sobie spokojnie rozmawaili ale co 2 czy 3 słowo było właśnie kur*a i nie były to zadne agresywne rozmowy.....zwykłe sprawy....

Kiedy zaczelam prace w ie poznalam babkę (niemka ale mieszka w ie bardzo długo) zapytała mnie co znaczy po polsku słowo kur*a bo słyszy to wciaż na zmywaku (a tam 3 polaków)

Kilka dni temu w sklepie w kolejce do kasy stała za mna dziewczyna w ciaży....polka, była z irolem i rozmawiala z nim po angielsku ale wstawka w jezyku polskmi kur*a był nieodzownym elementem.

A najbardziej szokujące dla mnie jak parka idzie z dzieckiem i w rozmowie roi sie od tego typu niecenzuralnych słow.... Co się dzieje z ludzmi? Czy taki jezyk zaczyna być normalny w zwykłej konwersacji? Przeraza mnie to.....ucho az cierpnie.....a ja wciaż nie mogę sie przyzwyczaić i chyba nigdy sie nie przyzwyczaję...

http://www.kochamylaure.pl/
luii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 11:28   #3545
asiago
Zadomowienie

GG do asiago

Hejka,
my za 2 godz do domu maluchy są już razem ze mną, jak się obudzą to je przewinę i ubieramy się w swoje ubrankajestem coraz bardziej przerażona że nie dam sobie radyboję się

Będę do was zaglądać, jak będą spały, a od wczoraj mają z tym problem, odkąd karmię na rządanie to ciągle by na cycach wisiały, a jak do łóżeczka to oczy same się otwierają i płacz...a jeszcze muszę w domu posprzątać bo tam nie ma gdzie stanąć po mojej nieobecności:mur :

Liliana i Mikołaj - są już z nami moje kochane kruszynki
http://www.suwaczki.com/tickers/3jvzhdge5a3ww6li.png
asiago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 11:34   #3546
justa878
Zadomowienie

Asiago dasz radę!! Wierzymy w Ciebie!!

11.07.2010
05.06.2010
Stary 2011-06-21, 11:43   #3547
asiago
Zadomowienie

GG do asiago

Cytat:
Asiago dasz radę!! Wierzymy w Ciebie!!
ogromne wyzwanie przede mną
o matko i już krzyczą i to dwa naraza dopiero jadły...

Liliana i Mikołaj - są już z nami moje kochane kruszynki
http://www.suwaczki.com/tickers/3jvzhdge5a3ww6li.png
asiago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 11:57   #3548
enis84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiago Pokaż wiadomość
Hejka,
my za 2 godz do domu maluchy są już razem ze mną, jak się obudzą to je przewinę i ubieramy się w swoje ubrankajestem coraz bardziej przerażona że nie dam sobie radyboję się

Będę do was zaglądać, jak będą spały, a od wczoraj mają z tym problem, odkąd karmię na rządanie to ciągle by na cycach wisiały, a jak do łóżeczka to oczy same się otwierają i płacz...a jeszcze muszę w domu posprzątać bo tam nie ma gdzie stanąć po mojej nieobecności:mur :
super
Stary 2011-06-21, 11:59   #3549
DAnia
Zadomowienie

GG do DAnia

Dzień dobry

Cytat:
Mloda spała ze mną,okryta tylko tetrą albo cienkim kocykiem,jesli karmiłam na siedząco to tez bez rożka. Teraz czasem mi się przydaje po kąpieli. Wczoraj wykąpałam małą zupełnie sama,bez niczyjej asysty i jestem z siebie dumna jak diabli
Dzięki za odp.o pieluchach
za samodzielną kąpiel!!!

Cytat:
Ok to rozumiem. Ale te wkłady sie pierze więc pewnie tez ta chłonność ich stopniowo zmienia się bo się spieraja najzwyczajniej. Ale to nie tak, ze po 2 praniach już jest do wywalenia?? Zaczynam dumać nad kupieniem na próbę
Z tego co piszą, to dopiero po kilku praniach wkłady mają maksymalną chłonność i raczej się nie spierają - tzn. po kilku miesiącach czy roku to pewnie tak...

Cytat:
Dania fajnie, że na wizycie OK. Jak urodzisz za miesiąc to teoretycznie jeszcze przede mną dobrze, że ja i tak chcę się wepchać przed kariną
Wcale nie chcę rodzić za miesiąc, wolę spokojnie poczekać na moją kolejkę

Dorcia Ty naprawdę chcesz być w ciąży do grudnia? Pewna jesteś?

Luii ja też do tych przerywników nie mogę się przyzwyczaić... Rozumiem użycie jakiegoś "mocniejszego" słowa w nerwach, ale tak co trzecie słowo - masakra... Pytałaś o pieluszki, tu masz przykładowe linki: http://www.krainapieluszek.pl/index....tegory&path=47 http://www.pieluszkarnia.pl/

Cytat:
Hejka,
super Kochana dasz sobie radę na pewno!
DAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 12:03   #3550
enis84
Zakorzenienie

Cytat:
oj bedziesz miała co robić

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

Cytat:
Napisane przez DAnia Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Dzięki za odp.o pieluchach
za samodzielną kąpiel!!!

Z tego co piszą, to dopiero po kilku praniach wkłady mają maksymalną chłonność i raczej się nie spierają - tzn. po kilku miesiącach czy roku to pewnie tak...

Wcale nie chcę rodzić za miesiąc, wolę spokojnie poczekać na moją kolejkę

Dorcia Ty naprawdę chcesz być w ciąży do grudnia? Pewna jesteś?

Luii ja też do tych przerywników nie mogę się przyzwyczaić... Rozumiem użycie jakiegoś "mocniejszego" słowa w nerwach, ale tak co trzecie słowo - masakra... Pytałaś o pieluszki, tu masz przykładowe linki: http://www.krainapieluszek.pl/index....tegory&path=47 http://www.pieluszkarnia.pl/

super Kochana dasz sobie radę na pewno!

dla mnie to tez jest jakaś masakra, ja nigdy nie przeklinałam mój tż też, raz kiedyś, czasem w nerwach sie coś powie po cichu ale żeby tak przy kimś na głos to nigdy,a tym bardziej do dziecka, potem sie ludzie dziwią że dziecko tak mówi a jak w domu rodzice do niego tak mówią to nie dziwne żeby mówił normalnie
u mojego Tż-ta w rodzinie takie małe dziecko już mówi kulwa, bo rodzice go tego wdomu uczą, normalnie patologia

a tu taki konkurs z bobovitą, można sobie zagrac i wygrać
http://www.bobovita.pl/jogurty/zagraj

Edytowane przez enis84
Czas edycji: 2011-06-21 o 12:07
Stary 2011-06-21, 12:08   #3551
dorcia1465
Rozeznanie

Cytat:
Asiulek głowa do góry Pakuj się do domu i odzywaj się do nas stosunkowo regularnie.

Dania ja już mogę rodzić, ale karina trzyma pozycję lidera i nawet spakować się nie chce

Ewunia:

http://www.suwaczki.com/tickers/3i49cwa1dd033ibe.png

29.05.2010

Olgusia:

http://www.suwaczki.com/tickers/3i498u69n4vy31f0.png
dorcia1465 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 12:16   #3552
luii
Zadomowienie

Asiago....i doczekalaś sie wyjscia.....pewnie łatwo nie bedzie ale napewno dasz radę

Dania, dzieki za linka.....tych pieluszek jest tam mnóstwo....i tak różnorodne..... wydaje mi się to być dość skomplikowane...

http://www.kochamylaure.pl/
luii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 12:22   #3553
justa878
Zadomowienie

Cytat:
Asiulek głowa do góry Pakuj się do domu i odzywaj się do nas stosunkowo regularnie.

Dania ja już mogę rodzić, ale karina trzyma pozycję lidera i nawet spakować się nie chce
karina blokuje nam drogę, normalnie uparła się i zastawiła kolejkę

11.07.2010
05.06.2010
Stary 2011-06-21, 12:27   #3554
enis84
Zakorzenienie

Cytat:
hehe Karina się uparła

wstawiłam ostatnio zdjęcia do klubiku mojego szkraba nie wiem czy oglądałyście czy nie
Stary 2011-06-21, 12:32   #3555
DAnia
Zadomowienie

GG do DAnia

Cytat:
Jak dla mnie może ją tak blokować do połowy sierpnia
Stary 2011-06-21, 12:39   #3556
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

Cytat:
Napisane przez luii Pokaż wiadomość
Asiago....i doczekalaś sie wyjscia.....pewnie łatwo nie bedzie ale napewno dasz radę

Dania, dzieki za linka.....tych pieluszek jest tam mnóstwo....i tak różnorodne..... wydaje mi się to być dość skomplikowane...
a nie jest tzn.w praktyce nie jest.Bo rodzajów jest faktycznie sporo ,ilosc kombinacji nieskończona Najlepiej chyba kupić np. po 2 i sprawdzić,które są najwygodniejsze.
Dla mnie AIO i otulacze +wkłady .Formowanki też są fajne Kieszonki chyba lepiej sprawdzają się dla większych dzieci,ale moze ja kiepsko rozmiar dobrałam.

Karina jak spakujesz klapki pod prysznic to pojdziesz rodzić

Ja w poniedziałek przed porodem dopakowałam wieczorem klapki,zezarlam pizze,popiłam colą ...i w nocy się zaczęło

Przed chwila byla u nas polozna i powiedziała ,ze mloda rosnie jak na drożdżach ..ciekawe,ze ja tego nie widzę

Dziecko grzeczne/niegrzeczne to stan umysłu matki a nie dziecka.

POMOC dla dzieci z Tanzanii https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=675684
stokrotka_to_ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 12:46   #3557
DAnia
Zadomowienie

GG do DAnia

Cytat:
Napisane przez enis84 Pokaż wiadomość
wstawiłam ostatnio zdjęcia do klubiku mojego szkraba nie wiem czy oglądałyście czy nie
Ja jakoś zapominam zaglądać do klubu
Enis
Franio na prawdziwego przystojniaka rośnie I piękne ma zdjęcia!

Myysiaa Oli urocza jak zawsze

Cytat:
Przed chwila byla u nas polozna i powiedziała ,ze mloda rosnie jak na drożdżach ..ciekawe,ze ja tego nie widzę
dla Oli!
A jak to jest z tą położną - ona przychodzi z rejonu, z przychodni gdzie ja jestem zapisana, czy można sobie wybrać? I to szpital zgłasza urodzenie dziecka? Zupełnie nie wiem, jak to wygląda...
Stary 2011-06-21, 12:48   #3558
kasiek64
Zadomowienie

Cytat:
Dobrze że u nas karina jest pierwsza Z jej zapałem i umiłowaniem pozycji lidera to ja do grudnia moge czekać
Nie!!!!!! Ja moge powoli się szykować. Jakoś do grudnia z tym arbuzem z przodu nie chcę śmigać

Cytat:
Oj będzie się działo

Cytat:
hehe Karina się uparła

Zaraz zajrzę

A ja dziś szczęśliwa na maksa. Przyszły meble (teraz tylko zapłacić i umówić się na transport), naklejki na ścianę odebrałam (są boskie) i przyszedł ten album "moje pierwsze pięć lat" i normalnie popłakałam się jak go oglądałam. Jest śliczny!
Poza tym kupiłam w końcu koszule do szpitala i stanik (ale muszę go wymienic bo pani dała miseczkę E a ja chciałam D), kapcie zostawiam na koniec Skończe pokój do końca tygodnia i zabieram się za pranie

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

Cytat:
a nie jest tzn.w praktyce nie jest.Bo rodzajów jest faktycznie sporo ,ilosc kombinacji nieskończona Najlepiej chyba kupić np. po 2 i sprawdzić,które są najwygodniejsze.
Dla mnie AIO i otulacze +wkłady .Formowanki też są fajne Kieszonki chyba lepiej sprawdzają się dla większych dzieci,ale moze ja kiepsko rozmiar dobrałam.

Karina jak spakujesz klapki pod prysznic to pojdziesz rodzić

Ja w poniedziałek przed porodem dopakowałam wieczorem klapki,zezarlam pizze,popiłam colą ...i w nocy się zaczęło

Ostatnio pisałam o tych klapkach One normalnie poród wywołują

Zosia jest już z nami
kasiek64 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 13:03   #3559
DAnia
Zadomowienie

GG do DAnia

Cytat:
A ja dziś szczęśliwa na maksa. Przyszły meble (teraz tylko zapłacić i umówić się na transport), naklejki na ścianę odebrałam (są boskie) i przyszedł ten album "moje pierwsze pięć lat" i normalnie popłakałam się jak go oglądałam. Jest śliczny!
Poza tym kupiłam w końcu koszule do szpitala i stanik (ale muszę go wymienic bo pani dała miseczkę E a ja chciałam D), kapcie zostawiam na koniec Skończe pokój do końca tygodnia i zabieram się za pranie

Ostatnio pisałam o tych klapkach One normalnie poród wywołują
To teraz lada dzień pokoik będzie gotowy
Ten album to może sobie u kogoś zamówię, skoro tak chwalisz, jak oglądałam na allegro to też mi się podobał
A co do stanika, to może zostaw sobie tą miseczkę E, bo dziewczyny straszą, że wszystko było na nie za małe po porodzie Ja właśnie nie wiem, czy kupować stanik teraz, a z drugiej strony po porodzie będzie ciężko...
Kurcze, a ja wczoraj oglądałam klapki w sklepie, może na razie sobie odpuszczę i kupię gdzieś w sierpniu?

Chyba wybiorę się do pracy na krótkie plotki, przy okazji zaniosę zwolnienie
Stary 2011-06-21, 13:05   #3560
justa878
Zadomowienie

ja też jeszcze klapek nie spakowałam to jeszcze się wstrzymam. Tak ogólnie ja spakowałam tylko to, co na poród mi jest potrzebne. Żadnych kosmetyków, nic, także ta torba to tak do połowy spakowana jest

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

ja stanika nie kupuję teraz, po porodzie kupię, dlatego, że ja mam naprawdę big cyc i teraz mi trudno dopasować, a co dopiero jak mlekiem najdą

11.07.2010
05.06.2010
Stary 2011-06-21, 13:17   #3561
kasiek64
Zadomowienie

Cytat:
ja też jeszcze klapek nie spakowałam to jeszcze się wstrzymam. Tak ogólnie ja spakowałam tylko to, co na poród mi jest potrzebne. Żadnych kosmetyków, nic, także ta torba to tak do połowy spakowana jest

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

ja stanika nie kupuję teraz, po porodzie kupię, dlatego, że ja mam naprawdę big cyc i teraz mi trudno dopasować, a co dopiero jak mlekiem najdą
Ja chcę mieć jeden w szpitalu, żeby mi cyce nie uciekały.
Ale mnie zgagulec od wczoraj trzyma wrrr...

Zosia jest już z nami
Stary 2011-06-21, 16:31   #3562
enis84
Zakorzenienie

Franek dziekuje za mnóstwo komplementów

myslałam że tu będzie parestron do czytania a tu tylko kilka postów
my bylismy w rynku, spotkalismy szwagierke z chłopakiem i poszlismy na dobre lody
a teraz Franek zjadł spagetti z jabłkiem i gruszką on uwielbia takie mieszkanki, nie wiem co mu sie stało ale nie chce mi jeść samych warzyw i mieska musi mieć to połączone z owocem

ostatnio zjadł marchewke z kurczakiem i z jagodami

---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ----------

Cytat:
może napij się coca coli mnie pomagała tylko ona na zgage
Stary 2011-06-21, 16:36   #3563
justa878
Zadomowienie

Cytat:
a to taki normalny nie morze być?
mnie zgaga też męczy - nasila się jak mnie mąż denerwuje wałkujemy ciągle temat domku. już wczoraj myślałam, że będę miała święty spokój jak bank odmawia przepisania hipoteki, a dzisiaj wymyślił, że hipoteka zostanie na tym mieszkaniu, my się normalnie zamienimy, a ich zabezpieczymy jakoś notarialnie przed niepłaceniem kredytu przez nas i niestety jest coś takiego teoretycznie możliwe

enis zrobiłaś mi straszną ochotę - chyba idę kupić sobie loda do sklepu. Ale to nie to samo, co takie włoskie z polewą czekoladową

11.07.2010
05.06.2010
Stary 2011-06-21, 16:49   #3564
enis84
Zakorzenienie

Cytat:
mnie zgaga też męczy - nasila się jak mnie mąż denerwuje wałkujemy ciągle temat domku. już wczoraj myślałam, że będę miała święty spokój jak bank odmawia przepisania hipoteki, a dzisiaj wymyślił, że hipoteka zostanie na tym mieszkaniu, my się normalnie zamienimy, a ich zabezpieczymy jakoś notarialnie przed niepłaceniem kredytu przez nas i niestety jest coś takiego teoretycznie możliwe

enis zrobiłaś mi straszną ochotę - chyba idę kupić sobie loda do sklepu. Ale to nie to samo, co takie włoskie z polewą czekoladową
ja jadłam gałkowe ale takie własnej roboty, gałka 3 zł ale opłaca się bo naprawde pyszne i wziełam sobie dwie a co raz kiedyś można
Stary 2011-06-21, 17:47   #3565
Myysiaaa
Rozeznanie

Dziewczynki a co tu taka cisza co to za obijanie sie
enis no no niezłe Franio ma smaki bardziej fikuśne nawet niz ciężarna
to moja Oli zas wybrzydza moimi zupkami za to gerberka zje calego ale znow ziemniaczka z mieskiem ode mnie zje takiego nie zmielonego bardzo

a ja sie wlasnie obijam popijajac koktajl truskawkowy, mam chwile relaksu póki Oliwcia spiocha

asiago
superowo ze dzis wychodzice nie ma to jak miec swojego Sakrby przy sobie w domku
to teraz czekamy az wypuszcza dziewczynki belli
...
http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9h5mjbp2r1.png
Myysiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 18:04   #3566
enis84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Myysiaaa Pokaż wiadomość
Dziewczynki a co tu taka cisza co to za obijanie sie
enis no no niezłe Franio ma smaki bardziej fikuśne nawet niz ciężarna
to moja Oli zas wybrzydza moimi zupkami za to gerberka zje calego ale znow ziemniaczka z mieskiem ode mnie zje takiego nie zmielonego bardzo

a ja sie wlasnie obijam popijajac koktajl truskawkowy, mam chwile relaksu póki Oliwcia spiocha

asiago
superowo ze dzis wychodzice nie ma to jak miec swojego Sakrby przy sobie w domku
to teraz czekamy az wypuszcza dziewczynki belli
a jak jej podajesz tego ziemniaka z tym miesem ? bo kurde mój Franek ziemniaka to zje ale mięso nie umie pogryźć jak dam takie w całości

---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ----------

Cytat:

a co to Ty nie chcesz mieć domku??
Stary 2011-06-21, 18:11   #3567
kasiek64
Zadomowienie

Ale tu cisza dziś.
Meble przywiozą jutro popołudniu
Byliśmy z tż w hurtowni artykułów dziecięcych i myślałam że oczopląsu dostanę. Boże jakbym miała wszystko kupić od podstaw to nie wiadomo na co sie decydować. dobrze że jest allegro
Kupiliśmy materacyk do łóżeczka i pościel. Więc chyba te największe zakupy mam już za sobą Zostają kosmetyki, przybory higieniczne i parę nowych ciuszków
A potrzebne są te ceratki pod prześcieradło?? Czy przez nie dziecko nie poci się dodatkowo??

ENIS
dieta Franka przebija wszystko

MYYSIAAA jak Oliwcia, grzeczniejsza już???

---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ----------

Cytat:
Ale te do karmienia chyba wygodniejsze. Nie wiem ale one mnie denerwują że usztywniacza nie mają.

Zosia jest już z nami
Stary 2011-06-21, 18:16   #3568
Myysiaaa
Rozeznanie

Cytat:
a jak jej podajesz tego ziemniaka z tym miesem ? bo kurde mój Franek ziemniaka to zje ale mięso nie umie pogryźć jak dam takie w całości

---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ----------

a co to Ty nie chcesz mieć domku??
wiesz co jak biore kawalek kurczaka to tak go rozdrabniam w pacach i wtedy zjada
a jak jesz chlebk dajesz małemu bo moja Oli to wcina rowno kawalek kromki z szyneczka
Cytat:
Ale tu cisza dziś.
Meble przywiozą jutro popołudniu
Byliśmy z tż w hurtowni artykułów dziecięcych i myślałam że oczopląsu dostanę. Boże jakbym miała wszystko kupić od podstaw to nie wiadomo na co sie decydować. dobrze że jest allegro
Kupiliśmy materacyk do łóżeczka i pościel. Więc chyba te największe zakupy mam już za sobą Zostają kosmetyki, przybory higieniczne i parę nowych ciuszków
A potrzebne są te ceratki pod prześcieradło?? Czy przez nie dziecko nie poci się dodatkowo??

ENIS
dieta Franka przebija wszystko

MYYSIAAA jak Oliwcia, grzeczniejsza już???

---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ----------

Ale te do karmienia chyba wygodniejsze. Nie wiem ale one mnie denerwują że usztywniacza nie mają.
No dzisiaj grzeczniutka i nawet ładnie spi

Co do ceratki ja mam pod przescieradlem podklad taki co mialam w szpitalu i Oliwcia sie nie poci
jaki kolorek poscieli wybraliscie?

zajrzyjcie do klubiku
...

Edytowane przez Myysiaaa
Czas edycji: 2011-06-21 o 18:17
Stary 2011-06-21, 18:16   #3569
enis84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Myysiaaa Pokaż wiadomość
wiesz co jak biore kawalek kurczaka to tak go rozdrabniam w pacach i wtedy zjada
a jak jesz chlebk dajesz małemu bo moja Oli to wcina rowno kawalek kromki z szyneczka

No dzisiaj grzeczniutka i nawet ładnie spi

Co do ceratki ja mam pod przescieradlem podklad taki co mialam w szpitalu i Oliwcia sie nie poci
jaki kolorek poscieli wybraliscie?
oj to właśnie ja mu nie dawałam jeszcze szynki, ale mam troche takiej z kurczaka to może dam mu troszke na kolacje
a chleb jaki jej dajesz?
widze wogóle że Ty bardzo szybko wprowadzasz przerózne produkty do diety Oli
musze chyba Cie troche podgonić

Fajniutkie ale ten czas leci

Edytowane przez enis84
Czas edycji: 2011-06-21 o 18:20
Stary 2011-06-21, 18:21   #3570
Myysiaaa
Rozeznanie

Cytat:
oj to właśnie ja mu nie dawałam jeszcze szynki, ale mam troche takiej z kurczaka to może dam mu troszke na kolacje
a chleb jaki jej dajesz?
widze wogóle że Ty bardzo szybko wprowadzasz przerózne produkty do diety Oli
musze chyba Cie troche podgonić
wiesz co widze jak mala sie wyrywa do jedzenia a jak patzry no żal nie dać daje jej po odrobince czegos jak widze ze jej nic nie ma to niech wcina moze utyje mi cos wiecej kobitka oczywiscie daje jej rzeczy takie co moga dzieci jesc
a chlebek je taki co my albo kawałeczek bułeczki czy ciemnego chlebka
wlasciwie nie wiem jakie pieczywo moga dzieci jesc?
...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości