Lubelskie Panny Młode - jesteście??? - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-09-22, 12:25   #3181
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia
Dot.: Lubelskie Panny Młode - jesteście???

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
Dzieki Yoolia ja juz sobie zmieniłam. Teraz będe chyba co tydzień zmieniać
też chcialam sobie zmienić ale te suwaczki odliczają czas tylko przed ślubem wpisałam swoja datę to mi napisało: "już po naszym dniu ślubu"
tak więc dla was jak znalazł
Yoolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-22, 12:32   #3182
Jolinek
Rozeznanie

GG do Jolinek
Post Dot.: Lubelskie Panny Młode - jesteście???

Yoolia
Dziękujemy za nowe suwaczki

Michasia... nasz wigilijny cud
Jolinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-22, 15:37   #3183
Frecia_28
Zadomowienie

GG do Frecia_28

Już mam nowy suwaczek
Frecia_28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-22, 18:47   #3184
magdulec
Zadomowienie

Dziewczyny czy lepiej kupić gotowe obrączki np w Aparcie czy zrobić u jubilera, gdyż moja babcia powiedziała że ma trochę złota i można by było samemu zrobić, tylko własnie nie wiem czy można ufać małym salonikom jubilerskim.

Dzięk za suwaczki
magdulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-22, 20:45   #3185
eemila
Raczkowanie

GG do eemila

dzieki za suwaczki

21.07.2007 i już panienką nie bedę!!
www.przewodnikmp.pl/img-21072007018_eblwhahigajz. png
eemila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-22, 20:57   #3186
eemila
Raczkowanie

GG do eemila

Dziewczyny mam pytanko czy któraś z Was widziała może filmy z wesel nagrywane przez pana Tomasza Widło z firmy Video art studio(ok 950zł)
i pana Waldemara Serafina z Clip Art Studio(ok 1200zł), ponieważ mam problem z kamerzysta nie wiem kogo zarezerwować!!!
Żadnego z nich nie widziałam tylko telefonicznie rozmawiałam i nie mam pojęcia jak wygladają ich nagrania i niestety nie mam mozliwości zobaczenia a w Polsce bede dopiero w grudniu a do tego czasu już musze sie na kogoś zdecydować
Jest tyle ofert i tak zróżnicowane ceny,że mnie głowa boli.

Pomóżcie prosze jak któraś z Was widziała!!!

Ja tez mam nowego suwaczka

Stary 2006-09-22, 21:01   #3187
eemila
Raczkowanie

GG do eemila

Magdulec a wiesz może jaki jest koszt zrobienia ze swojego złota obrączek, czy to wogóle się bedzie opłacało??? Tak naprawde to się nad taką opcja nie zastanawiałam.Ciekawe??

Stary 2006-09-22, 21:07   #3188
kasiakkk
Zadomowienie

Witajcie Wizażanki! Wróciłam właśnie ze spotkań z kamerzystami i powiem szczerze, że to, co pokazali mi p.Serafin i p.Widło najbardziej mi się podobało. Obaj podchodzą do sprawy bardzo profesjonalnie, także miałam b. trudny wybór. Ostatecznie zdecydowaliśmy się na p.Widło, ale przesądziła o tym jedynie niższa cena. Gorąco polecam ich obydwu
kasiakkk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-22, 21:13   #3189
eemila
Raczkowanie

GG do eemila

ooo.. widze,,że w opdowiedzim czasie i o te same osoby się pytam!!
Kasiakkk mozesz mi opisac co ci panowie Ci pokazali bo ja mam ten problem,że tez się nad nimi zastanawiałam tylko nie ma mnie w kraju i nie moge nic zobaczyć.Czy czymś sie różnioł, jak wyglada już zmontowany film itp.
Bardzo proszę o odpowiedż!!
I z góry oczywiście dziękuje!!

Stary 2006-09-22, 21:38   #3190
kasiakkk
Zadomowienie

Szkoda, że nie możesz osobiście zobaczyć tego co proponują, bo mają co pokazać. Obaj są otwarci na propozycje klientów (Serafin chyba trochę bardziej). Jakość proponowanych filmów była b. dobra. Sprzęt mają taki sam - to najb. interesowało mojego TZ, bo ma zboczenie zawodowe Różnice:
Serafin pokazywał nam więcej frag. filmów otwieranych niemalże przypadkowo z kompa (wszystkie b. dobre). Chciał pokazać jak najwięcej rozwiązań. Facet ma naprawdę głowę pełną pomysłów Cena -od 850zł.(za najb.okrojoną wersję) do1400zł (za wersję fool )
Widło zaprezentował prztgotowane wcześniej płyty reklamowe, na których były jego propozycje (też super). Z tych zaprezentowanych mamy sobie wybrać rodzaj czołówki, zakończenia itd. Cena 1000zł.
Są świetni, którego byś nie wybrała i tak nie będziesz żałować

MOŻESZ JEJ POMÓC
www.serce-oliwki.pl
kasiakkk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-22, 21:43   #3191
magdulec
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez eemila Pokaż wiadomość
Magdulec a wiesz może jaki jest koszt zrobienia ze swojego złota obrączek, czy to wogóle się bedzie opłacało??? Tak naprawde to się nad taką opcja nie zastanawiałam.Ciekawe??
Tylko słyszałam że jest trochę tanej bo juz masz swoje złoto i nie musisz za nie płacić tą cenę rynkową, płacisz tylko za wyrób, ale wiadome jest że jak powiesz że to mają być obrączki to cena podskoczy w górę w porównaniu za zwykły pierścionek. Dlatego też nie wiem czy to się opłaci:/ i czy można takiemu człowiekowi zaufać.
magdulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-22, 21:59   #3192
eemila
Raczkowanie

GG do eemila

Kasiakkk bardzo Ci dziękuje za pomoc, ale jak mówisz że obaj sa b.dobrzy to i tak mam dylemat.... Kurcze nie wiem kogo wybrac, mój TŻ jest chyba bardziej ze p.Serafinem.Naprawde nikomu nie życze byc w mojej sytuacji i organizowac wesele przy pomocy internetu, telefonu no i rodziców!!To jest straszne wiecie ile ja nerwów zjem, tak wam zazdroszcze że same możecie pojechać i zobaczyć wszystko, ja nawet sali nie widziałam.

Magdulec...no właśnie a obrączki mozesz sobie wybrać i widzisz je wcześniej, a jak sobie zamówisz to dobiero zobaczysz jak je zrobi.No nie wiem ja bym chyba wolała kupić, a pamiątke po babci zostawić, ale to jest osobisty wybór.

Stary 2006-09-22, 22:22   #3193
Wojtusia
Zakorzenienie

Mój TŻ też ma troche złota i zastanawialiśmy sie, czy nie przerobić go na obrączki. Zamierzalismy pokazac wzór tych jakie chcemy i żeby nam takie zrobili. Ale jeszcze do końca sie nie zdecydowalismy. Też troche sie tego obawiam.
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-23, 10:33   #3194
malgosg
Rozeznanie

Cześć dziewczyny!
Na początku dziękuję za życzenia, i za kciuki, bo pogoda faktycznie była świetna!
Co do kamerzysty-polecam Tomka Widło!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !
obrączki-my robiliśmy z babcinego złota, i są prześliczne
A teraz troszkę opiszę
W piątek jeszcze dużo jeździliśmy, a potem od 15:30 do 22.00 ubieraliśmy salę-wyszło naprawdę sympatycznie. Wróciłam padnięta. Ale powiem Wam, że piatek to byl dzien najwiekszych nerwow. nie wiedzialam, co inni do mnie mowia. wrocilam i padlam.
Spać w sobotę nie mogłam. Obudziłam się o 5.30 i czytalam ksiazke do 7.30. potem szybkie sniadanie i do fryzjera. za koka zaplacilam 150 zł, ale było warto. w zyciu bym nie pomyslala, ze bede sie dobrze czula w koku, ale Sebastian to prawdziwy cudotworca. siedzialam prawie 3 godziny a oczy mi sie zamykaly.
wrocilam do domu i zaraz przyjechala starsza. ogolnie w domu siedzialysmi i gadalysmy, a moja mama biegala i panikowala. zaraz sie zrobila 14.00 i przyjechala Edyta-makijaż 70 zł, ale był świetny i trzymał się całą noc!!! potem pomalowałąm starszą i mamę, w ramach relaksu. nagle się okazało, ze jest juz fotograf, kamerzysta, moj chrzestny. no i musialam przyspieszyc ubieranie
jak wszedl po mnie moj narzeczony myslalam ze sie rozplacze. on zreszta od razu poprosil o wode. potem blogoslawienstw, z ktorego prawie nic nie pamietam! samochodzik i do kosciola. bylsimy sporo za wczesnie, ale postalismy ze starsymi, przyszedl nasz ksiadz i gadala z nami. a potem slub. minal mi starsznie szybko. ksiadzpowiedzial super kazanie, mowil do nas, nawet mlodsi goscie mowili potem, ze sluchali. tylko ze ja zlapalam strasznego stresa przed przysiega!
malgosg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-23, 10:43   #3195
malgosg
Rozeznanie

w kosciele mialam dlugasny welon, o ktory moj mąż o malo co sie nie przewrocil! po slubie wypuscilismy golabki, a potem zyczenia. zdjecia z zyczen sa sliczne-bylo piekne slonce, chociaz musialam narzucic zakiet bo wialo
potem przejazd na sale, i 4 bramy zrobione przez dzieci.
wesele minelo strasznie szybko, nawet sie nie obejrzalam kiedy powedzieli ze to juz czas na oczepiny!!!!! zespół - REWELACJA!!!!!!!!!!!!!!!! !! ale teraz biorą już 3 tys za wesele, od nas po znajomosci wzieli mniej. bawilismy sie swietnie, moja babcia mowila, ze jeszcze na zadnym weseleu, na ktorym byla, mlodzi sie tak dobrze ze soba nie bawili. ciaglle tanczylismy albo gadalismy z goscmi. a goscie byli zadowoleni. zrszta po weselu przez kilka dni mialam zakwasy moje przyjaciolki tez.
Ogolnie-najlepsze wesele na jakim bylam
ciesze sie, ze wszytsko sie udalo. teraz wiem, ze warto bylo przez te 12 miesiecy planowac i przygotowywac! a ksiega slubna zrobila furore!!!!!
a potem byl jeszcze wspolny powrot do naszego mieszkania.
nie bylo nam jednak dane spac, bo sie okazalo, ze w trakcie wesela obrobili mieszkanie moich rodzicow. sasiadka przychodzila, ale oni wlamali sie ok 2-3, kiedy zasnela. szukali kasy ,ale nic nie znalezli. mimo wsztsko trohe pokradli
dziewczyny, jak macie jakies pytania-piszcie, postaram sie pomoc. jednak najlepiej piszcie do mnie na gg 7798403. jezeli chcecie fotki, przeslijcie mi swoje maile-tez na gg.
pozdrawiam, buziaki
PS. a we wtorek po slubie bylismy na plenerze video-Starówka, po 21.00. fajnie było znowu założyć sukienkę. ludzie śpiewali nam sto lat i skladali zyczenia. naprawde mile to bylo
Stary 2006-09-23, 10:47   #3196
malgosg
Rozeznanie

A jak stwierdziła moja mama: pan Kornet to przeuroczy człowiek!
czekamy na jego zdjecia, na razie mamy ponad 700 amatorskich niektóre są swietne, mam juz nawet sowje ulubione!
Stary 2006-09-23, 10:47   #3197
malgosg
Rozeznanie

zmykam, papa
Stary 2006-09-23, 10:53   #3198
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

Małgosiu nareszcie
aż mi sie łezka zakręciła w oku jak czytałam
jeszcze raz wszystkiego najlepszego Wam życzę
przepieknie wygladaliście
przykro mi z powodu tego włamania, pewnie wiedzieli, że szykuje sie wesele, nikogo w domu nie bedzie i czaili sie do poznej nocy
Yoolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-23, 11:59   #3199
eemila
Raczkowanie

GG do eemila

witam serdecznie Małgosiu, bardzo się ciesze,że ten dzień, który tak sobie cudownie zaplanowałaś się udał i masz piękne wspomnienia(oczywiście za wyjątkiem tego włamania-to cwaniaki mieli juz pewnie wczesnij zaplanowane,że nikogo nie bedzie w domu)
Małgosiu mam pytanko bo widze,że mialaś pana Korneta za fotografa, mogłabyś mi coś więcej opowiedzieć o jego pracy??

Stary 2006-09-23, 12:46   #3200
malgosg
Rozeznanie

cześć eemila! witam na forum
Wojtek Kornet był już na "przygotowanaich" i pstrykał szczególiki, np. koronkę na sukni, moje zapiski o ślubie w kalendarzu, wiązanie gorsetu przez starszą, był też na błogosławieństwie, ślubie i 2 godzinach wesela. za reportaż płcimy 400 zł. zdjec jeszcze nie mamy, ale jak ttylko bede miala, podesle kilka. ale tak naprawde na jego stronce jest duzo fotek.
to jest taki typ fotograf, ze go nie widzisz, ale on widzi wsztsko i ciagle "pstryka".
z sesji foto zrezygnowalismy-bo nie lubimy, i tyle wyjasnienia. mamy plner video i to nam wystarczy. naprawde polecam pana Wojtka. buźki
Stary 2006-09-23, 14:19   #3201
anik77
Przyczajenie

Cześć dziewczyny, wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia dla Małgosi, siedzę i czytam wszystko co piszecie trochę z powodu tego że mieszkam za granicą i niestety to jedyne miejsce gdzie mogę się czegos dowiedzieć o organizacji slubu i wesela, a to już 29,07,2007 zarezerwowaną mamy salę= hotel jedlina w Motyczu nigdy nie byłam tam na przyjeciu ale lokal zrobil na nas duże wrażenie mam nadzieję że bedzie ok, zespół z białegostoku Kenet pewnie nikomu w Lublinie nieznany ale świetny, niestety nie miałam czasu odwiedzić salonów ślubnych i obejrzeć sukni, wielka szkoda, a tutaj (w Belgii) nie ma niestety fajnych oni zrezygnowali już dawno z oranizacji hucznych wesel a nawet uważaja że to niesmaczne robić wesele z pompą, oczywiście nie zgadzam się uwazam że warto w takich dniach zaszaleć. Odnosnie sukni tak się zastanawiam czy w Lublinie mozna znależć gotową suknię czy koniecznie trzeba szyc, wydajemi się że niestety nie ma zbyt wielu salonów firmowych chyba raczej osiedlili sie np w Kielcach a ja niestety nie mogę pozwolić sobie na szycie ze wzgledu na przymiarki itd przyjeżdzam do Polski w maju na dwa tygodnie i tydzień przed ślubem - a moze jednak są salony a ja ich nie moge znależć przez internet
Czy ktoś był na weselu w hotelu jedlina- prosze o opinie
anik77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-23, 16:43   #3202
magdulka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anik77 Pokaż wiadomość
...29,07,2007 zarezerwowaną mamy salę= hotel jedlina w Motyczu nigdy nie byłam tam na przyjeciu ale lokal zrobil na nas duże wrażenie mam nadzieję że bedzie ok...Czy ktoś był na weselu w hotelu jedlina- prosze o opinie
anik77 witam na forum

Co do sali w hotelu jedlina to moge Ci troszeczke poopowiadać, gdyż trzy miesiące temu mielismy tam swoje wesele...
Jak sama widziałaś...ogód cudo, jest gdzie wyjśc ,pospacerować troszeczke odetchnąć(chociaż na swoim wesleu ani razu nie udało mi się pospacerować , ale goście owszem spacerowali)...
Sala super, jedzenie u nas było extra...nie wiem jak będzie za rok, bo podobno ten lokal został sprzedany i bedzie inny właściciel...

Zanim zarezerwowalismy salę to słyszeliśmy bardzo dużo negtywnych opini o tym lokalu ale jakoś nie wierzyliśmy w nie, bo miejse zauroczyło nas...
I dobrze...bo ja jestem bardzo zadowolona, goście również

W razie jakiś szczegółowych pytań pisz będę odpowiadała...ale dodam zazdroszczę Wam
Stary 2006-09-24, 13:08   #3203
nicedream
Raczkowanie

Anik77 - co do sukni to są jeszcze inne możliwości. Moja będzie szyta w 1 dzień. Co prawda będę się musiała przejechać do pracowni kilka razy w ciągu dnia ale to rozwiązanie najbardziej mi odpowiada. Oczywiscie najpierw mierzyłam różne modele, które mają do zaoferowania. Teraz uszyją wybrany przeze mnie tylko dokładnie na mój wymiar. Tak jak w każdym innym salonie. Pisałam już wczesniej, że płacę 899 zł. + 50 zł. za suknię próbną. Moja znajoma też tam szyje suknię i to niebawem. We wrześniu lub pażdzierniku. Więc będę miała szczegółowe informacje
A salonów firmowych w Lublinie trochę jest. Swoje strony internetowe też mają. Wydaje mi się, że w tym wątku były zamieszczane linki.

nicedream jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-24, 17:26   #3204
Smarti_ter
Raczkowanie

GG do Smarti_ter Send a message via Skype™ to Smarti_ter
Arrow Dot.: Lubelskie Panny Młode - jesteście???

Cześć dziewczyny, przyglądam się waszym postom jakiś czas, aż w końcu sobie uświadomiłam, że już niedługo i ja wychodzę za mąż... bardzo się cieszę bo jestem z moim ukochanym juz 3 lata i przeżyliśmy razem dużo ciężkich prób.
Chciałam Was przyszłe panny młode jak również te które już nimi były prosić o porady dotyczące lokali w Lublinie które są godne polecenia. Mam nadzieje że znajdziecie chwile żeby pomóc jednej nie poradnej a może poprostu jednej która chcialaby wysłuchać opini.
Czy może słyszałyście coś o vikingu, biesiadzie (trasa na wrszawe), jedlina, cokolwiek?? jak tylko możecie odpisuje proszę
Pozdrawiam Was wszystkie ale piszę od razu mam mało czasu
Smarti_ter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-24, 22:30   #3205
Frecia_28
Zadomowienie

GG do Frecia_28

Cześć Smarti
Co do lokali to dużo o nich pisałysmy wiem że przejrzenie wszystkich postów jerst męczoce ale warto.
Małgosiu twoja fryzurka była poprostu ŚWIETNA, chyba też się wybiore do tego fryzjera No i zastanawiam się nad zmianą kamerzysty...sama nei wiem kogo wybrać...
Stary 2006-09-24, 22:45   #3206
Frecia_28
Zadomowienie

GG do Frecia_28

Zgadnijcie czyja to galeria http://magdalena-pawel.przewodnikmp.pl/
Stary 2006-09-25, 09:24   #3207
Smarti_ter
Raczkowanie

GG do Smarti_ter Send a message via Skype™ to Smarti_ter

Cześć Lublinianki i nie tylko, !!!!
Przeczyatałam troche forum najlespze perypetie były z pończochami samonośnymi, ale ja w sprawie nadal lokalu, mam nadzieję że nie jestem nudna... Chciałam się Was zapyać Yoolia, Frecia, Zuzia Magdulka Anik Małgosiu eemilo i wszystkie, które pominełam (przepraszam jestem nowa!!), czy byłyście na weselu w Zajezdzie pod kasztanami na krężnickiej, Bosman zalew, Viking - janowska, cos mnie ciągnie w te strony . Jak macie jakies newsy to piszcie śledze forum non stop do mojego slubu 7 miesiecy i zaczynam sie denerwować bo musze cos wybrać w końcu . Jak cos to na gg tez ciągle jestem bo piszę pracę magisterską (5.10.2006 - przewidywana obrona) i dlatego nie mam na nic czasu ;] pozdrawiam was cieplutko

05.05.2007 wymarzona pogoda i wspaniali goście

Smarti

http://suwaczki.waszslub.pl/img-2007050500100130.png
Smarti_ter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-25, 09:50   #3208
Ela1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Smarti_ter Pokaż wiadomość
Cześć Lublinianki i nie tylko, !!!!
Przeczyatałam troche forum najlespze perypetie były z pończochami samonośnymi, ale ja w sprawie nadal lokalu, mam nadzieję że nie jestem nudna... Chciałam się Was zapyać Yoolia, Frecia, Zuzia Magdulka Anik Małgosiu eemilo i wszystkie, które pominełam (przepraszam jestem nowa!!), czy byłyście na weselu w Zajezdzie pod kasztanami na krężnickiej, Bosman zalew, Viking - janowska, cos mnie ciągnie w te strony . Jak macie jakies newsy to piszcie śledze forum non stop do mojego slubu 7 miesiecy i zaczynam sie denerwować bo musze cos wybrać w końcu . Jak cos to na gg tez ciągle jestem bo piszę pracę magisterską (5.10.2006 - przewidywana obrona) i dlatego nie mam na nic czasu ;] pozdrawiam was cieplutko
czesc,
jesli chodzi o Viking to na forum bylo juz cos na ten temat. Wpisz w "przeszukaj ten wątek" Viking i wyskocza wszystkie posty na ten temat. Z tego co pamietam to raczej dobre byly opinie.
Ale mam takie malutkie pytanko: ślub za 7 miesięcy, nie masz jeszcze rezerwacji na lokal, ale czy dowiadywałaś się czy są jeszcze w tych lokalach wolne terminy? Jak ja się dowiadywałam w sierpniu na sierpień za rok w Zajeździe - to terminów było brak.
Ela1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-25, 09:54   #3209
Jolinek
Rozeznanie

GG do Jolinek

Hej Smarti ter
Słuchaj ja powiem swoje zdanie, bo trochę się ojeździłam zanim wybrałam swój lokal. Jeśli chodzi o zajazd pod kasztanami to nie byłam ale słyszałam wiele negatywnych opinii od znajomych którzy byli tam na weselach. W pozostałych lokalach (okolice Zalewu Zemborzyckiego) byłam osobiście ale powiem szczerze że żaden z tych co wymieniasz nie wpadł mi w oko (ale to oczywiście rzecz gustu). Jedyny nad którym się naprawdę głęboko zastanawiałam to był Venette właśnie nad Zalewem. Słyszałam o nim wiele dobrego. Ale o to możesz zapytać młode mężatki na forum bo wiem że któraś miała tam swoje wesele. Jeszcze jeśli chodzi o te okolice to bardzo dobrą opinią dziewczyn na forum cieszy się Zajaz pod Gwiazdami, ale niestety termin tam trzeba zaklepać dużo wcześniej. Ja dzwoniłam i powiedziano że przez całe wakacje 2007 mają już terminy zajęte, a mnie tylko one interesowały i w rezultacie nawet tam nie byłam.
Ale się opisałam. Mam nadzieję że choć trochę pomogłam.
Pozdrawiam

Michasia... nasz wigilijny cud
Jolinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-25, 10:00   #3210
Anet2007
Raczkowanie

GG do Anet2007

Ja będę miła swoje wesele w Zajeździe pod kasztanami A dokładnie 18 sierpnia 2007. Ja jak narazie nie mam zastrzeżeń co do tej sali. Byłam rok temu tam na weselu i było superAle zastanawiam się czy nie jest zapóźno na rezerwacje... My z TŻ rezerwowaliśmy tą sale na początku marca i już nie było za wiele terminów.
Anet2007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości