|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2731 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)
Wywa to słodko musi wyglądać jak wycałowuje misie
![]() Gucia dobrze, że nic się nie stało... Myśle, że jak szybko się uspokoiła i zachowuje się do tej pory normalnie to wszystko ok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2732 |
Rozeznanie
|
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)
Hej
U nas nic ciekawego się nie dzieję więc nie mam co pisac ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2733 | |||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.hipotels.com/de/hotels-ma...po-palace.html ![]() Cytat:
Fajnie, ze juz jestescie w domku i sie odezwalas ![]() ![]() Na fotki czekamy a ty oszczedzaj sie ![]() P.S. Nie wiem dlaczego, ale zdanie "Lecę karmić małego ssaka" spowodowalo, ze zakrecila mi sie lezka ze wzruszenia... ![]() Cytat:
Mamy taki zestaw...nie bede wdawala sie w szczegoly tego, co moj bardzo kreatywny inaczej synek chcial z nim zrobic... ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ale slodziak ![]() A jak tam sytuacja z tz'tem? Cos sie poprawilo u niego? Cytat:
Sama prawda...dzieki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ola, przedewszystkim nie badz zla na siebie, bo dziecko to dziecko i nie upilnujesz w kazdej sekundzie ![]() Skoro Sandra sie normalnie zachowuje to bym obserwowala... Ja nie Domi, ale pamietasz jak André wypadl z krzeselka do jedzenia to tez sie martwilam, ale nie bylismy nigdzie, bo nie wykazywal zadnych objawow.... ![]() Dzien doberek ![]() caly ranek spedzilismy na dworze - wyszlismy przed 9, male zakupki najpierw a potem plac zabaw az do obiadu...a jak wrocilismy to taka poze przyjal moj syn i tak czekal na obiad... ![]() A to moje zieloniaste pazurki ![]()
![]() |
#2734 | |
Zakorzenienie
|
Gucia, jak mała zachowuje się jak zwykle to znaczy że wszystko w porządku. Biedny obity nosek
![]() Gocha - no fakt zupełnie inny scenariusz zakończenia roku. Tylko czemu tak późno, na 20? Cytat:
![]() ...ale jeszcze dyszy?.... ![]() Lakier piękny, mój ukochany odcień ![]()
![]() |
#2735 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2736 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Ela super ze juz w domu jestes ![]() ![]() gucia biedna Sandrusia ![]() karenina lakier cudny ![]() ![]() Ja juz po zakonczeniu roku ![]() ![]() ![]() ![]() Dostałam piekny kosz z kawiatami i owocami ![]() ![]()
#2737 | |
Zakorzenienie
|
dziekuje za slowa pocieszenia
![]() ![]() Cytat:
![]() mnie tez ostatnio korci zielony, tyle, ze jasny... ciekawe co koledzy powiedza na taki ![]()
![]() |
#2738 |
Rozeznanie
|
Sernik w piekarniku, młode dalej śpi, a ja się znowu nudzę...
Andre widzę cierpliwie czeka na obiadek ![]() ![]() ![]() Pieterusia to sobie troszkę odpoczniesz w tym pierwszym trynestrze ![]() Gucia mnie kawa na takie słabości pomaga ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2739 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Od poniedzilku przez caly tydzien Tz tez ma urlop wiec sie bedzie mała wiecej zajmował ![]()
![]() |
#2740 | ||
Zakorzenienie
|
Ale kto - nadzieje czy André..? ![]() ![]() I to jak...nawet na jedzenie nie chcialo mu sie ruszyc - musialam pokazac i dac polizac, zeby zobaczyl, ze smaczne i wtedy dopiero podreptal do krzeselka... ![]() Cytat:
![]() No to masz wakaaaaacje!! ![]() Cytat:
Moze taki zielony? IMG_4415.jpgIMG_4413.jpg Albo taki jak z lewej strony..? IMG_4417.jpg ![]() A wlasnie - Ola, co to jest po polsku Dinkel? ![]() Maly juz wstal...banan i jogurt zostaly przyjete jak trzeba, teraz dojada biszkopciki i zaraz idziemy do ulubionej sasiadki André ![]()
![]() |
#2741 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2742 |
Zakorzenienie
|
No i moj skarb juz wstał
![]() ![]() Ela a jak Ola przyjeła mała, jak sie zachowuje w stosunku do niej ?? ![]()
#2743 |
Zadomowienie
|
Heloł
![]() Tz zabrał Olcie na rower żebym odpoczęła, a ja oczywiście musiałam do Was zajrzeć ![]() Gucia, na pewno wszystko będzie dobrze. Jeszcze nie jeden upadek przed nami, niestety. Oby szybko się zagoiło ![]() Wpadłam żeby Wam pokazać jak Olka kocha siostrę ![]() ciekawe jak tam Aniulka, czy już ma swojego maluszka ze sobą? ![]() to teraz mogę iść się zdrzemnąć, papap |
![]() ![]() |
![]() |
#2744 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Słucha uważnie jak jej opowiadamy że muszę nakarmić Alę z cycuszka, że ona też tak pila mleko, itp TZ jej wtedy pokazuje zdjęcia jak to było. Słodka jest. Bałam się że będzie zazdrosna i niepotrzebnie ![]() Edytowane przez elalank Czas edycji: 2011-06-22 o 14:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2745 |
Zadomowienie
|
o matko Elaaa jakie rozkoszne bobo! I te zdjęcia z Olką jak się tak tulą
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2746 |
Zakorzenienie
|
Ela
![]() ![]() ![]() ![]() Sandrunia i Oliwierek równiez ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2747 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Elcia dobrze, że już w domciu a mała piękna troszke mi przypomina moją jak była taka malutka ![]() A widok jak Olcia całuje i przytula swoją siostrę boski ![]() ![]() ![]() Olcia teraz będzie mamusie pewnie pomagać ![]() Karenina lakiery piękne ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/zpbn8rib6zl5m7dt.png http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6x1hpl35ubozv.png Edytowane przez Maria2008 Czas edycji: 2011-06-22 o 15:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2748 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Jakie przecudne... Mnie też się łza w oku zakręciła... Przypomniały mi się pierwsze chwile w domku z Madzią - jak ją braciszek witał i jaki był szczęśliwy... Gucia, myślę że wszystko będzie w porządku ![]() U nas też wypadki: w poniedziałek w przedszkolu przycięli Piotrkowi palce w drzwiach wejściowych (wiecie od strony zawiasów) i kiedy zaczął piszczeć i przedszkolanka go chciała ratować to drzwi się zatrzasnęły... się dzieciak nacierpiał. Dobrze, że byłam na miejscu... Od razu do lekarza pojechałam... Palce mocno zgniecione i stłuczone i obtarte - dobrze, że nie złamane... A Madzia wczoraj się jakoś babci wywaliła... Rozcięty polik od środka, przygryziona warga i szrama pod dolną wargą na brodzie i trochę spuchnięta... I nie odzywam się za często bo wiecie... Jakoś nie mogę się pozbierać... A teraz znowu jakieś nieszczęścia... I znowu mam wyrzuty, że Wam smęcę... Odpoczywający Andre ![]() Szkoda, że nie mogę pomalować paznokci na zielono... Karenina fajne te zielenie... Edytowane przez DiTu77 Czas edycji: 2011-06-22 o 15:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2749 |
Zadomowienie
|
Gucia jak się bawi i uśmiecha to myśle, że nic jej nie jest
![]() ![]() Mój chrześniak a jest w wieku Kini czyli naszych bobasów ma już ręke w gipsie ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2750 |
Zakorzenienie
|
Rany Ela jakie one obie sa słodkie
![]() ![]() ![]() Juz sie nie moge doczekac mojej dzidzi ale to jeszcze daaaaaaaaaaaaleko ![]()
#2751 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2752 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2753 |
Zakorzenienie
|
Kareninko ale Andre słodko też spi
![]() Pietrusia jak Ty się czujesz?dokuczają Ci mdłości? Ja tez przyszłam popatrzec jeszcze raz na fotki ![]() ![]() Mam strasznie niskie cisnienie i przez to ciągły brak energii:/ Moze Aniulka kontaktowała się z Katekatee? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2754 | |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=karenina19;27678777]
Moze taki zielony? Załącznik 4041629Załącznik 4041630 Albo taki jak z lewej strony..? Załącznik 4041631 ![]() A wlasnie - Ola, co to jest po polsku Dinkel? ![]() /QUOTE] z lakierow zielonych to podoba mi sie ten po prawej ![]() ![]() ![]() A co do Dinkel... wiesz, google nie gryzie, wikipedia tez nie ![]() A jest to pszenica orkisz... hehe, mnie niewiele to mowi, bo spotkalam sie z tym po raz pierwszy w Niemczech ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Az mi lezka sie zakrecila a tak cichutko przyznajac sie, to my zaczelismy staranka... po tych moich ostanich cyrkach z @ stwierdzilismy, ze jak juz to juz, dluzej nie czekamy... i z moich obserwcji by wynikalo, ze 13 mialam owu, takze w poniedzialek bede testowac ![]() Jesli natomiast chodzi o Sandre, to w zlobku tez bylo wszystko w porzadku, tez ja czujnie obserwowali, apetyt jej dopisuje, spala dobrze i rozrabia za 3 ![]() I chcialam sie pochwalic, ze przebila sie jej pierwsza trojka ![]() ![]()
![]() |
#2755 |
Zakorzenienie
|
Ela widząc te fotki i ja się poryczałam... Po pierwsze przypomniało mi się jak Piotruś był takim maluszkiem, po drugie ta miłość Olci do siostrzyczki- jak pięknie na zdjęciach to widać! Cudne!!!!
Ale wszystko zależy od rodziców naprawde. Jak nie odsuną dziecka starszego na bok to można stworzyć kochajće się rodzeństwo. Moji znajomi mają dzieci rok po roku i tak samo starszy syn braciszka tuli, gładska, podaje pampersy itd. Ja byłam odsunięta- wręcz odepchnięta i do dzisiaj nie mam z siostra dobrego kontaktu. Karenina Andre bosko sobie leżakował! A lakierki ![]() Piotrusia wymordowałam dzisiaj(siebie przy okazji też ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2756 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, dziekuje za komplementy dla Olivierka
![]() Guciu, Karenina, wlasnie dlatego, ze mowimy w domu w trzech jezykach, martwie sie, ze maly nie mowi, ze jest zdezorientowany. Boje sie, bo czytalam, ze dzieci dwujezyczne zaczynaja mowic pozniej. Ale kiedy? Moja mama codziennie mnie pyta, czy maly cos mowi. A najbardziej boje sie, ze to jest moja wina, ze ja nie mowie do niego wystarczajaco duzo. Niestety nie jestem taka ciagle gadajaca, trajkotajaca mama, poprostu nie potrafie tak ciagle nawijac. Mowie do niego, co robie, i gdy sie bawimy, staram sie wszystko mu tlumaczyc, a potem jak bawi sie sam to ja robie swoje rzeczy w milczeniu. Ostatnio bylam na placu zabaw i byla mama z synkiem w wieku Olivierka, i ona caly czas cos gadala do niego, "uwazaj na glowke" padlo chyba milion razy mimo, ze nic malemu nie zagrazalo. Ela, jeszcze raz gratuluje! Ale sie wzruszylam, fotki przesliczne. Olka juz taka duza w porownaniu z Ala ![]() Karenina, Andre juz taki duzy! Uwielbiam jak Oli sobie tak grzecznie lezy na sofie. Guciu trzymam kciuki za rychle obdarzenie Sandry rodzenstwem!
Edytowane przez bogus85 Czas edycji: 2011-06-22 o 21:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#2757 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Eluś, tak sobie ostatnio myślalam, ze przy takiej konstelacji imion, to kiedyś jeszcze jakaś Ula by Wam się przydała ![]() ![]() Cytat:
Uściski dla Twoich urwisów ![]() Cytat:
Gucia, przypomnij mi jak u Was wyglądał proces adaptacyjny? No i fajnie że z małą ok ![]() Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2758 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Kareninka kartka piękna!! gratuluję talentu i chęci! ![]() Cytat:
Konspi nie mam dość nawet mi się podoba.. ale jest tak mega ciężko pozyskać partnera do współpracy.. ![]() Eluś jeszcze raz gratulacje!! super, że Olcia nie jest zazdrosna!! będziesz w niej miała pomoc ![]() no i foteczki cudne ![]() ![]() no i wszystkie foteczki cudne i Andre i Sandrulki i Olivierka ![]() a u nas ok, poza tym że ja mam drobne kłopoty zdrowotne.. po ciąży miałam tylko 1 okres i to wywoływany i teraz znowu kilka miesięcy nic.. i wróciłam do mojego lekarza i on, nie chciał mnie straszyć, ale powiedział, że nie jest dobrze i zlecił mi tonę badań hormonalnych do wykonania.. wydałam ponad 350zł ![]() Olcia i tata już śpią więc chyba i ja już pójdę.. buziaki Mamuśki! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2759 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do brata- jasne, że charakterek też może pdoziałać- ale Ty piszesz o pierwszej reakcji głównie ![]() ![]() ![]() Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2011-06-22 o 21:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2760 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a wracajac do mowienia... moja mama tez jak z nia rozmawiam dopytuje sie zawsze "a co Sandra mowi nowego?" A ja naprawde nie mam pojecia, bo nawet jak pojawi sie nowe slowko, to praktycznie od razu przechodzi do normalnego slownika. Ja tez nie jestem osoba, ktora ciagle moglaby "nawijac" do dziecka, ale uwazam, ze na tyle co jest i tyle co potrafi, to wystarczy ![]() Jedyne czego pilnujemy, to to, ze ja mowie do Sandry po polsku, tz po hiszpansku. Ze zlobka oczywiscie przynosi slownictwo niemieckie. Natomiast po angielsku rozmawiamy tylko miedzy soba i zauwazylam, ze mala wlasnie uzywa tylko polski, hiszpanski i niemiecki, a angielski jakby dla niej nie istnial Cytat:
![]() ![]() a proces adaptacyjny byl u nas dosc "wyjatkowy", bo zlobek zaczal dzialac w styczniu od zera i na poczatku (w zaleznosci od dziecka) kazdy maluch byl osobno z opiekunkami i z rodzicami na 1-2 godzinki, potem po 3-4 dniach (tez w zaleznosci od reakcji dziecka) byly spotkania juz 2-3 dzieci z rodzicami na 2-3 godziny, po kilku dniach przychodzila juz cala grupa i w zaleznosci jak kazde dziecko reagowalo, niektore maluchy zostawaly juz same na dluzszy okres czasu, niektore byly jeszcze z rodzicami. Ale z dnia na dzien ten czas rozlaki od rodzicow byl wydluzany. U nas trwalo to 3 tygodnie. Cytat:
![]() A w pracy (nie pamietam juz, czy pisalas jaka to branza) zycze ci powodzenia
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:11.