Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona pierwsza :) - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Butle i cycusie czyli wiosenne synki i córusie - majowo-czerwcowe mamy 2011 3 6,82%
My jesteśmy mega sexy mamusie a z nami nasze śliczne dzidziusie. V-VI 2011 3 6,82%
Oto nasze cudowne dzidziusie a my jesteśmy spełnione mamusie. V-VI 2011 0 0%
Pieluchy, butelki, nieprzespane noce... bardzo kochamy nasze brzdące. V-VI 2011 3 6,82%
Zawartości naszych brzuszków już tulimy przy serduszku. Mamusie V-VI 2011 12 27,27%
Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 23 52,27%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-22, 17:25   #3451
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona pierwsza :)

Cytat:
Napisane przez Zytus Pokaż wiadomość
matal, dzieki za odp, my tez bedziemy brac 6w1, i te inne.Pytalam sie o cene bo pani napisala mi ze ta 6w1 64zl i jakos malo mi sie wydawalo.
A ja mam takie pytanko, jak to jest z naszym mlekiem?
Jesli zaczne odciagac i karmic z butli, a malego tylko co jakis czas dostawiac do cyca to mi pokarm zaniknie
Ja karmię małego mlekiem odciągnietym i tak naprawdę podaję mu tylko jedną butlę bebilonu na dobę, a resztę ( czyli 6 butli po 120-130 ml ) odciągam laktatorem. Może, jakbym jeszcze w nocy doiła częściej, to starczyłoby na całą dobę, ale muszę też czasami spać, więc ratujemy się ten jeden raz mm.
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 17:28   #3452
Zytus
Rozeznanie

No to postaram sie przystawiac czesciej, chociaz jak zobaczylam jak z butli ladnie je to chcialam go na butle przestawic tylko ze z moim mlekiem. Bo Igor ostatnio jakos tak zachlannie ciagnie z cyca ze mi sie krztusi i normalnie mam stracha czasami. Polozna powiedziala zeby go odrywac czesciej od cyca ale wtedy jest jeszcze gorzej. Moze na noc butla, jak jestem mniej przytomna, a w dzien cyc, zobacze.
Zytus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 17:32   #3453
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość
Gramów!!!!!!!!!!!!!

jak przeczytałam wypowiedź andziotka to pomyslałam sobie: "ciekawe, czy mimbi zauważy jak andziot TO napisała..."
Stary 2011-06-22, 17:35   #3454
Zytus
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
Ja karmię małego mlekiem odciągnietym i tak naprawdę podaję mu tylko jedną butlę bebilonu na dobę, a resztę ( czyli 6 butli po 120-130 ml ) odciągam laktatorem. Może, jakbym jeszcze w nocy doiła częściej, to starczyłoby na całą dobę, ale muszę też czasami spać, więc ratujemy się ten jeden raz mm.
Ja dopiero przedwczoraj dalam pierwszy raz butle i daje mu jeszcze cyca i dokarmiac jak narazie nie musze, bo mleczna to ja jestem

W ogole czy tez tak macie ze jak karminie jedna piersia to z drugiej leci jak diabli?? Bo ja sobie nie wyobrazam zebym gdzies poszla i miala karmic, bo jestem cala zalana. W domu to jakos spoko, wkladam sobie pieluche do statnika ktora i tak przesiaka, ale zawsze moge sie umyc i przebrac pozniej.
Zytus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 17:49   #3455
agus87
Zakorzenienie

ja na chybko

nie ma skazy
wyszla alergia na pleśń

ale i tak mi pediatra przepisala bebilon pepti
max na oczka bo na powiekach wysypka tez jest
POD ZADNYM POZOREM NIE SMAROWAC ZADNYMI NAWILZACZAMI, BO ZAPYCHA, smarowac elocomem
NIE WOLNO DAWAC HERBATKI BO ONA TEZ MOZE UCZULAC, NIE KAPAC W KROCHMALU

mam syropek by jej nie swdzialo
mleko poki co pije chetnie

tak czy inaczej
mala alergiczka
Stary 2011-06-22, 17:51   #3456
mamaoptymistka
Zadomowienie

hej
Was doczytać

Super że Prici wychodzi
Andziot z tym odbijaniem to u nas w 60% porażka nie chce beknąć, w nocy wcale nie odbijam albo rzadko ale w dzień czasem się pręży to próbuje.
Stary 2011-06-22, 18:02   #3457
Klaterina
Zadomowienie

anulinka2009 super, że z bioderkami wszytko ok my się przekonamy w lipcu

buziaki dla Flavia i Princi - dobrze że będą już w domu

Zytus u mnie jest różnie, raz cieknie raz nie

głowa mnie rozbolała od tego zapachu w kuchni, dobrze że ten garnek nie przypalił się extra mocno i dało się go jakoś szybko wyszorować
Stary 2011-06-22, 18:06   #3458
moniqac
Zadomowienie

Czesc.
Nie nadrobie Was chyba nigdy .

U nas jakos leci.
Byliśmy dziś u pediatry. Niuniu waży 5125g - macie jakieś normy ile dziecko powinno ważyc w danym miesiącu? Albo ile powinno nabierać wagi? Bo my mamy pewnie plecy ze względu na to choróbsko Niuńka jak się urodził, ale chciałabym wiedziec jak bardzo.

Poza tym pediatra nawet nie obejrzał buźki Niunia , kazał obserwować. A wygląda to u nas tak, że czasem ma bardzo czerwone te krostki na buzi, plamy i na ciele też ma plamy, czasem - nie widać ich wcale . Nie mam pojęcia co to.

Najgorsze, że nie wiem czy to nie skaza białkowa, więc nie wiem, czy odrzucić nabiał czy nie. A te krostki pojawiły się ostatnio w bardzo małych ilościach na ramionach.

No i ............... dalej bakteria wyhodowana w moczu . Dostaliśmy furagin, wit C.... brać 3 tyg i powtórzyć posiew i usg nerek - czy nie powiększają się kiliszki czy miedniczki - już nie pamiętam.

Masakra.

No i chyba zaczynamy się zmagać z kolką . Niuniu śpi niespokojnie, przy cycu zaczyna strasznie wrzeszczeć, zawsze jak mu dawałam butle to przestawał, ale dzisiaj nawet po butli się prężył strasznie. Nie mogłam go uspokoić, chociaż Niuniu jest cudowny - bo nie trwa to aż tak długo, natomiast ja sie spinam przy każdym płaczu. A marudzenie o 6.00 sało się już standardem.

Dzisiaj jak zjadł o 20.30, obudził się potem o 0.30 i potem CO DWIE GODZINY , czyli o 2.30, 4.30, 6.30 ... ale to dlatego, że nie dostaje mm w nocy - lekarz nie kazał żeby go nie przyzwyczajać, a le tak to nie wiem kiedy zacznie przesypiać noce.

Cytat:
Napisane przez bassienka Pokaż wiadomość
Od ponad 2 tygodni jestem na diecie bezmlecznej, Olisia już praktycznie nie ma pryszczy, buzia zrobiła sie znowu gładka i milusia Do końca miesiaca mam jeszcze nie jeść produktów mlecznych, a później pomalutku wprowadzać i zobaczymy co się będzie działo.....
za 2 miesiace .
a powiedz mi prosze - jak wyglądala buźka Oliwki że to skaza? Ja nie wiem czy mój ma już skazę czy to trądzik, czy co innego .

Idę Was spróbować nadrobić, póki Niuniu śpi, ale za chwile będzie pewnie pobudka.

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 18:07   #3459
martynka89
Zakorzenienie

Klaterina to dobrze, ze garnek dalo sie uratowac.
Ja wstawilam raz ziemniaki i zasiadlam do internetu. Tak sie zasiedzialam, ze o ziemniakach przypomnial mi dopiero alarm pozarowy. Caly dol mieszkania zakopcony a garnek do niczego juz sie nie nadawal, zostalo czarne, smierdzace dno mimo szorowania kilka razy
martynka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 18:23   #3460
Dziewczonka
Wtajemniczenie

A moja niunia kochana śpi już od 15 , po kilku dniach krzyku w końcu udało mi się znowu ułożyc ją do spania na brzuchu (na plecach śpi maks. 15min. ) i w tym czasie spakowałam całą trójeczkę, pomalowalam paznokcie u rąk i nóg, zrobiłam hennę, jeszcze tylko jakaś farba wieczorem na włosy i mogę jechac . Marzę o fryzjerze i kosmetyczce
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 18:27   #3461
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zytus Pokaż wiadomość
Ja dopiero przedwczoraj dalam pierwszy raz butle i daje mu jeszcze cyca i dokarmiac jak narazie nie musze, bo mleczna to ja jestem

W ogole czy tez tak macie ze jak karminie jedna piersia to z drugiej leci jak diabli?? Bo ja sobie nie wyobrazam zebym gdzies poszla i miala karmic, bo jestem cala zalana. W domu to jakos spoko, wkladam sobie pieluche do statnika ktora i tak przesiaka, ale zawsze moge sie umyc i przebrac pozniej.
U mnie też na początku tak ciekło, ale z czasem jest lepiej
Tzn. nadal pielucha tetrowa w użyciu, ale zazwyczaj tylko ją zalewam No i czasem topie synka

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 18:28   #3462
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

nie wiem jaka przyjemnosc ma nastolatek z przebywania u nas... chyba nas lubi
zadzwonił do tz i powiedział ze przyjedzzie na kilka dni...
ale zgodziłam sie tylko na dzisiaj i lotka do domu.
Stary 2011-06-22, 18:29   #3463
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
Czesc.
Nie nadrobie Was chyba nigdy .

U nas jakos leci.
Byliśmy dziś u pediatry. Niuniu waży 5125g - macie jakieś normy ile dziecko powinno ważyc w danym miesiącu? Albo ile powinno nabierać wagi? Bo my mamy pewnie plecy ze względu na to choróbsko Niuńka jak się urodził, ale chciałabym wiedziec jak bardzo.

Poza tym pediatra nawet nie obejrzał buźki Niunia , kazał obserwować. A wygląda to u nas tak, że czasem ma bardzo czerwone te krostki na buzi, plamy i na ciele też ma plamy, czasem - nie widać ich wcale . Nie mam pojęcia co to.

Najgorsze, że nie wiem czy to nie skaza białkowa, więc nie wiem, czy odrzucić nabiał czy nie. A te krostki pojawiły się ostatnio w bardzo małych ilościach na ramionach.

No i ............... dalej bakteria wyhodowana w moczu . Dostaliśmy furagin, wit C.... brać 3 tyg i powtórzyć posiew i usg nerek - czy nie powiększają się kiliszki czy miedniczki - już nie pamiętam.

Masakra.

No i chyba zaczynamy się zmagać z kolką . Niuniu śpi niespokojnie, przy cycu zaczyna strasznie wrzeszczeć, zawsze jak mu dawałam butle to przestawał, ale dzisiaj nawet po butli się prężył strasznie. Nie mogłam go uspokoić, chociaż Niuniu jest cudowny - bo nie trwa to aż tak długo, natomiast ja sie spinam przy każdym płaczu. A marudzenie o 6.00 sało się już standardem.

Dzisiaj jak zjadł o 20.30, obudził się potem o 0.30 i potem CO DWIE GODZINY , czyli o 2.30, 4.30, 6.30 ... ale to dlatego, że nie dostaje mm w nocy - lekarz nie kazał żeby go nie przyzwyczajać, a le tak to nie wiem kiedy zacznie przesypiać noce.

za 2 miesiace .
a powiedz mi prosze - jak wyglądala buźka Oliwki że to skaza? Ja nie wiem czy mój ma już skazę czy to trądzik, czy co innego .

Idę Was spróbować nadrobić, póki Niuniu śpi, ale za chwile będzie pewnie pobudka.
Mojej małej też od kilku dni pojawiają się krostki na twarzy i uszach, przez pierwszy dzień są większe i mocno zaognione, a potem jakby znikały. Na poczatku było ich mało, teraz coraz więcej - pytałam pediatry (wtedy bylo tylko dwie czy trzy) to powiedział, że to wypryski typu potówkowego - ale tylko na twarzy i uszach?? Na wszelki wypadek odstawiłam nabiał, bo ostatnio jadłam go bardzo dużo i zobaczymy.
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 18:33   #3464
cucciola79
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
wybacz !!!!

jeszcze patrzę na Twój avatar i w ogóle mi wstyd

super że już dobrze z Flavio !!!!
strasznie się cieszę, bo oboje się pewnie strasznie wycierpieli

kolki do 15mż ??????

też muszę do fryzjera
tak tak do 15ja mam nadzieje,ze uporamy sie z nimi szybciej
ps.co do laktatora to pediatra mi odradzil ,mowil ,ze moze zaniknac pokarm??!!

Dziewczyny a mozna jesc cukinie jak sie karmi piersia??
moniqacmoja malutka tez ma pelno takich malenkich krostek??!!i tak sie zastanawiam czy to nie jakas alergia??ostatnio jadlam ciasto truskawkowenabi alu nie jem
cucciola79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 18:33   #3465
Klaterina
Zadomowienie

dziecko mnie znowu obsikało przy zmianie pieluchy, ale dzisiaj jest 1:1, bo ja "posikałam" go wcześniej piersią
Stary 2011-06-22, 18:36   #3466
cucciola79
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Klaterina Pokaż wiadomość
dziecko mnie znowu obsikało przy zmianie pieluchy, ale dzisiaj jest 1:1, bo ja "posikałam" go wcześniej piersią
hihihi to jestescie kwita
Stary 2011-06-22, 18:40   #3467
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cucciola79 Pokaż wiadomość
tak tak do 15ja mam nadzieje,ze uporamy sie z nimi szybciej
ps.co do laktatora to pediatra mi odradzil ,mowil ,ze moze zaniknac pokarm??!!

Dziewczyny a mozna jesc cukinie jak sie karmi piersia??
moniqacmoja malutka tez ma pelno takich malenkich krostek??!!i tak sie zastanawiam czy to nie jakas alergia??ostatnio jadlam ciasto truskawkowenabi alu nie jem
Ja cukinię jadłam - nic nie było
A sporo jej jadłam - z grilla, placki z cukinii, pieczone

---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ----------

A, princi super, że wychodzicie

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-06-22, 18:43   #3468
cucciola79
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Ja cukinię jadłam - nic nie było
A sporo jej jadłam - z grilla, placki z cukinii, pieczone

---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ----------

A, princi super, że wychodzicie
ja ostatnio tez cukinia zyje a dzisiaj taka smazona jak frytki na oleju jadlam,niezbyt dietetycznie cio??!!
Stary 2011-06-22, 18:45   #3469
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cucciola79 Pokaż wiadomość
ja ostatnio tez cukinia zyje a dzisiaj taka smazona jak frytki na oleju jadlam,niezbyt dietetycznie cio??!!
Oj tam, oj tam...

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-06-22, 18:52   #3470
cucciola79
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Oj tam, oj tam...
a pozniej po nie przespanej nocce z podkrazonymi oczamipytam DLACZEGO??!!ojj mamuska lasuch ze mnie i tyle
Stary 2011-06-22, 18:59   #3471
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Podziwiam dziewczyny, które w nocy są same z dziećmi - wiem, że tak miała mattal, moria chyba nawet teraz tak ma, moniqac ( przepraszam, jeśli o kimś zapomniałam ).
Ja jestem po 2 nockach, a przed 3 i już jestem padnięta. Moja mama już poszła, Pepe śpi, ale przez to wcześniejsze spanie przewiduję 3 pobudki w nocy.
Zaraz się biorę za dojenie ( na razie mam jedną butelkę w lodówce ) i wcześniej pójdę spać.
Wiele osób mnie pyta, na ile wystarczy mi cierpliwości, aby odciągać pokarm - mam nadzieję, że jak najdłużej. Czasami jednak dopadają mnie chwile zwątpienia. Mam nadzieję, że mój TŻ do soboty czy niedzieli stanie na nogi. Tęsknie za nim Jest tak blisko ( ok. 200 m od nas ), a tak daleko... ( wiem, że jemu też nie jest lekko ).
Stary 2011-06-22, 19:15   #3472
cucciola79
Wtajemniczenie

Cytat:
Podziwiam dziewczyny, które w nocy są same z dziećmi - wiem, że tak miała mattal, moria chyba nawet teraz tak ma, moniqac ( przepraszam, jeśli o kimś zapomniałam ).
Ja jestem po 2 nockach, a przed 3 i już jestem padnięta. Moja mama już poszła, Pepe śpi, ale przez to wcześniejsze spanie przewiduję 3 pobudki w nocy.
Zaraz się biorę za dojenie ( na razie mam jedną butelkę w lodówce ) i wcześniej pójdę spać.
Wiele osób mnie pyta, na ile wystarczy mi cierpliwości, aby odciągać pokarm - mam nadzieję, że jak najdłużej. Czasami jednak dopadają mnie chwile zwątpienia. Mam nadzieję, że mój TŻ do soboty czy niedzieli stanie na nogi. Tęsknie za nim Jest tak blisko ( ok. 200 m od nas ), a tak daleko... ( wiem, że jemu też nie jest lekko ).
ojj nie smuc sie juz pewnie niedlugo bedziecie wszyscy razem!!!
u mnie niby jest mama a i tak wstaje tylko Ja do malej bo ona na dole chrapie smacznie i zal mi jej budzic
Stary 2011-06-22, 19:27   #3473
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jestem sama w nocy z małym od kiedy tż wylądował w szpitalu. Teraz sypia w drugim pokoju, wstaje zanim się obudzimy z Edą i wraca ok. 18-19
Więc prawie się nie widujemy, a w nocy zajmuje się Edzikiem zupełnie sama...
Także wiem, co czujesz

My się zbieramy na działkę.
Nie biorę komputera, więc będę przelotem tylko jak uda mi się tż komputer z blueconnectem zabrać (on oczywiście będzie tam pracował)

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-06-22, 19:49   #3474
MoniaK
Zakorzenienie

Dziewczyny, ktoś mi chyba dzisiaj dziecko podmienił On prawie cały dzień śpi Byliśmy dzisiaj na długim spacerze 3 godzinnym i tylko raz jadł na dworze. Później w domu znów jedzonko, spanie i tak do teraz. Aż się zaczynam martwić czy coś z nim nie tak, bo jeszcze takiego dnia nie mieliśmy. Czy to świeże powietrze go aż tak dotleniło i tyle śpi Ciekawe jak będzie w nocy
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 19:51   #3475
Agnieszka.M
Rozeznanie

Andziot, Moria, Matallewar, Ddaaiissyy dziękuję za kciuki.
Niestety okazało się, że pani pediatra nie miała szmerów w głowie, bo naprawdę miała prawo coś słyszeć. Pani kardiolog po zbadaniu małego, zrobieniu ekg, usg i echa serca stwierdziła, że Antoś ma wrodzoną wadę serca ASD II. Ma w serduszku dziurkę wielkości 8 mm Jeśli się nie zarośnie, a szanse na zarośnięcie podobno są małe, bo dziurka jest duża, to w wieku 4 lat będzie miał operacje. Już mamy umówioną kolejną wizytę na grudzień, bo trzeba to kontrolować. Podobno fakt, że urodził się w 35 tygodniu ciąży nie miał na to żadnego wpływu. Ciekawe skąd się to bierze. Słyszałyście coś może o tej wadzie? Muszę poczytać na ten temat. Martwię się o tego mojego małego szkrabika
Tak swoją drogą jestem ciekawa, czy była szansa na wykrycie tej wady jeszcze w ciąży na usg (zapytałam kardiologa, czy mógł na to wpłynąć przedwczesny poród, a o to zapomniałam zapytać ), bo jak tak, to W końcu mieliśmy co 4 tygodnie wizyty za 200 zł, za każdym razem usg i za każdym razem ginekolog mówił, że z sercem wszystko dobrze.

Ddaaiissyy skoro masz karuzelkę FP, to wzięłabym mate Tiny Love, albo też FP, ale z innej serii niż karuzela, żeby nie było nudno i inaczej dzieciątko pobudzać.
Super, że jedziesz na weekend do rodziców, trochę odetchniesz od teściów no i dziadkowie się Gabusią nacieszą.
A zwierzakami u rodziców bym się nie martwiła, pewnie są regularnie szczepione, odrobaczane i zadbane, więc czym się martwić. Mój pies czasem nawet liźnie małego w stópkę (szczególnie jak Antoś się buja w leżaczku), a raz jak sobie siedziałam z małym na kolanach na kanapie, a obok leżał wtulony w moje udo pies, to Antoś wziął go za kudły i pociągnął, Lumi spojrzał na niego z politowaniem, ja uwolniłam psa z niechcianego uścisku i tyle Uważam, że bardzo dobrze, jak dziecko od małego ma kontakt ze zwierzętami, oczywiście pod nadzorem

Listopadowa miło cię widzieć. Trzymam za szczepienie, usg bioderek i oby Izunia dała ci więcej czasu dla siebie. Mała śliczna

Princi super, że już wracacie do domku Dużo zdrówka dla Flavia.

Moniqac dużo zdrówka dla Szymonka A waga moim zdaniem jak najbardziej ok

Aguś87 dobrze, że mała nie ma skazy i oby jak najszybciej się zagoiła.

Matallewar udanego wyjazdu

Agnieszka.M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 20:02   #3476
MoniaK
Zakorzenienie

Agnieszka, kurczę jakoś mi umknęło że Antoś ma problemy z serduszkiem Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Trzymajcie się dzielnie
Stary 2011-06-22, 20:07   #3477
Agnieszka.M
Rozeznanie

Widzę, że tu dzisiaj mały ruch, pewnie wszystkie wyjechały na długie weekendy. My jedziemy dopiero w sobotę, a w sumie to mąż nas zawozi do domku letniskowego moich rodziców, trochę tam z nami będzie i na noc pojedzie do pracy, a po pracy znowu do nas dołączy.

---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ----------

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
Agnieszka, kurczę jakoś mi umknęło że Antoś ma problemy z serduszkiem Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Trzymajcie się dzielnie
MoniaK, bo w sumie żadnych problemów nie było, przynajmniej my nie zauważyliśmy nic niepokojącego. Jak byliśmy na szczepieniu, to pediatra usłyszała jakieś szmery i dała skierowanie do kardiologa. Byliśmy pewni, że coś źle usłyszała, ale niestety dzisiaj pani kardiolog wykryła u niego wadę

Mój Antoś też zawsze ładnie śpi po spacerku i w ogóle jest spokojniejszy. Spacery są bardzo dobre dla naszych maluchów, również na brzuszki

Agnieszka.M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 20:13   #3478
MoniaK
Zakorzenienie

Aga, oby wszystko było dobrze Pewnie kosztuje Cię to wiele stresów

Ja nie wiem o co chodzi dzisiaj z tym spaniem. Czy rzeczywiście spacer ma aż tak zbawienny wpływ Co prawda dawno nie byliśmy na dworze ale jeśli rzeczywiście po spacerkach on będzie bardziej spokojny i śpiący to ja mogę nawet pół dnia z nim łazić
Stary 2011-06-22, 20:16   #3479
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

i znowu sama

mały wykąpany, ale spać nie chce jak zwykle...
leży w łóżeczku i się gapi na misia

a ja ma doła...
małż sobie poszedł
widził, że nie chce żeby szedł, ale to olał
jeszcze mnie poganiał z kapaniem małego bo już wychodzić musiał
do tego zaczęło grzmieć jak wychodził
ja sie poryczałam bo już nie wytrzymałam...boję się burzy i to zaważyło nad moimi emocjami...
wolałabym go tak nie potrzebować...
niech sobie łazi gdzie chce, ale ja nie chce za nim tęsknić i rozmyślać nad tym, dlaczego on mnie nie potrzebuje tak jak ja jego...
eh....
szkoda gadać

Agnieszka.M przykro mi z powodu wady Antosia...mam nadzieje, że wszystko jednak się unormuje i ominie go ta operacja....

cichutko tu dzisiaj rzeczywiście...jutro wolne to wszyscy spędzaja pewnie czas w gronie rodziny

tylko ja sama jak ta dup.a

idę zobaczyć co u szkaraba mojego bo stękacz mu sie włączył...
Stary 2011-06-22, 20:22   #3480
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Agnieszka M, na pewno wszystko będzie ok. Głowa do góry, Antoś to dzielny i silny facet

antropia, też jestem sama ( wprawdzie z innego powodu, niż Ty ), ale jakoś mi nie do śmiechu. Myślę, że zmęczenie bierze górę nad całą resztą. Nawet mi się nie chce iść pod prysznic... Pepe na szczęście śpi ( oby jak najdłużej ).
Ale damy przecież radę, nie mamy wyjścia
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości