|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Butle i cycusie czyli wiosenne synki i córusie - majowo-czerwcowe mamy 2011 |
|
3 | 6,82% |
| My jesteśmy mega sexy mamusie a z nami nasze śliczne dzidziusie. V-VI 2011 |
|
3 | 6,82% |
| Oto nasze cudowne dzidziusie a my jesteśmy spełnione mamusie. V-VI 2011 |
|
0 | 0% |
| Pieluchy, butelki, nieprzespane noce... bardzo kochamy nasze brzdące. V-VI 2011 |
|
3 | 6,82% |
| Zawartości naszych brzuszków już tulimy przy serduszku. Mamusie V-VI 2011 |
|
12 | 27,27% |
| Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 |
|
23 | 52,27% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona pierwsza :)
Cytat:
, więc ratujemy się ten jeden raz mm.
|
|
|
|
|
#3452 |
|
Rozeznanie
|
No to postaram sie przystawiac czesciej, chociaz jak zobaczylam jak z butli ladnie je to chcialam go na butle przestawic tylko ze z moim mlekiem. Bo Igor ostatnio jakos tak zachlannie ciagnie z cyca ze mi sie krztusi i normalnie mam stracha czasami. Polozna powiedziala zeby go odrywac czesciej od cyca ale wtedy jest jeszcze gorzej. Moze na noc butla, jak jestem mniej przytomna, a w dzien cyc, zobacze.
|
|
|
|
#3453 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() jak przeczytałam wypowiedź andziotka to pomyslałam sobie: "ciekawe, czy mimbi zauważy jak andziot TO napisała ..."
|
#3454 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() W ogole czy tez tak macie ze jak karminie jedna piersia to z drugiej leci jak diabli?? Bo ja sobie nie wyobrazam zebym gdzies poszla i miala karmic, bo jestem cala zalana. W domu to jakos spoko, wkladam sobie pieluche do statnika ktora i tak przesiaka, ale zawsze moge sie umyc i przebrac pozniej. |
|
|
|
|
#3455 |
|
Zakorzenienie
|
ja na chybko
nie ma skazy wyszla alergia na pleśń ale i tak mi pediatra przepisala bebilon pepti max na oczka bo na powiekach wysypka tez jest POD ZADNYM POZOREM NIE SMAROWAC ZADNYMI NAWILZACZAMI, BO ZAPYCHA, smarowac elocomem NIE WOLNO DAWAC HERBATKI BO ONA TEZ MOZE UCZULAC, NIE KAPAC W KROCHMALU mam syropek by jej nie swdzialo mleko poki co pije chetnie ![]() tak czy inaczej mala alergiczka
|
|
|
|
#3456 |
|
Zadomowienie
|
hej
Was doczytać ![]() Super że Prici wychodzi Andziot z tym odbijaniem to u nas w 60% porażka nie chce beknąć, w nocy wcale nie odbijam albo rzadko ale w dzień czasem się pręży to próbuje.
|
#3457 |
|
Zadomowienie
|
anulinka2009 super, że z bioderkami wszytko ok
my się przekonamy w lipcubuziaki dla Flavia i Princi - dobrze że będą już w domu Zytus u mnie jest różnie, raz cieknie raz nie głowa mnie rozbolała od tego zapachu w kuchni, dobrze że ten garnek nie przypalił się extra mocno i dało się go jakoś szybko wyszorować
|
#3458 | |
|
Zadomowienie
|
Czesc.
Nie nadrobie Was chyba nigdy .U nas jakos leci. Byliśmy dziś u pediatry. Niuniu waży 5125g - macie jakieś normy ile dziecko powinno ważyc w danym miesiącu? Albo ile powinno nabierać wagi? Bo my mamy pewnie plecy ze względu na to choróbsko Niuńka jak się urodził, ale chciałabym wiedziec jak bardzo. Poza tym pediatra nawet nie obejrzał buźki Niunia . Nie mam pojęcia co to.Najgorsze, że nie wiem czy to nie skaza białkowa, więc nie wiem, czy odrzucić nabiał czy nie. A te krostki pojawiły się ostatnio w bardzo małych ilościach na ramionach. No i ............... dalej bakteria wyhodowana w moczu Masakra. No i chyba zaczynamy się zmagać z kolką . Niuniu śpi niespokojnie, przy cycu zaczyna strasznie wrzeszczeć, zawsze jak mu dawałam butle to przestawał, ale dzisiaj nawet po butli się prężył strasznie. Nie mogłam go uspokoić, chociaż Niuniu jest cudowny - bo nie trwa to aż tak długo, natomiast ja sie spinam przy każdym płaczu. A marudzenie o 6.00 sało się już standardem.Dzisiaj jak zjadł o 20.30, obudził się potem o 0.30 i potem CO DWIE GODZINY , czyli o 2.30, 4.30, 6.30 ... ale to dlatego, że nie dostaje mm w nocy - lekarz nie kazał żeby go nie przyzwyczajać, a le tak to nie wiem kiedy zacznie przesypiać noce.Cytat:
za 2 miesiace .a powiedz mi prosze - jak wyglądala buźka Oliwki że to skaza? Ja nie wiem czy mój ma już skazę czy to trądzik, czy co innego .Idę Was spróbować nadrobić, póki Niuniu śpi, ale za chwile będzie pewnie pobudka. |
|
|
|
|
#3459 |
|
Zakorzenienie
|
Klaterina to dobrze, ze garnek dalo sie uratowac.
Ja wstawilam raz ziemniaki i zasiadlam do internetu. Tak sie zasiedzialam, ze o ziemniakach przypomnial mi dopiero alarm pozarowy. Caly dol mieszkania zakopcony a garnek do niczego juz sie nie nadawal, zostalo czarne, smierdzace dno mimo szorowania kilka razy |
|
|
|
#3460 |
|
Wtajemniczenie
|
A moja niunia kochana śpi już od 15
, po kilku dniach krzyku w końcu udało mi się znowu ułożyc ją do spania na brzuchu (na plecach śpi maks. 15min. ) i w tym czasie spakowałam całą trójeczkę, pomalowalam paznokcie u rąk i nóg, zrobiłam hennę, jeszcze tylko jakaś farba wieczorem na włosy i mogę jechac . Marzę o fryzjerze i kosmetyczce
|
|
#3461 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tzn. nadal pielucha tetrowa w użyciu, ale zazwyczaj tylko ją zalewam No i czasem topie synka
|
|
|
#3462 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem jaka przyjemnosc ma nastolatek z przebywania u nas... chyba nas lubi
![]() zadzwonił do tz i powiedział ze przyjedzzie na kilka dni... ale zgodziłam sie tylko na dzisiaj i lotka do domu.
|
#3463 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3464 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ps.co do laktatora to pediatra mi odradzil ,mowil ,ze moze zaniknac pokarm??!! Dziewczyny a mozna jesc cukinie jak sie karmi piersia?? moniqacmoja malutka tez ma pelno takich malenkich krostek??!!i tak sie zastanawiam czy to nie jakas alergia??ostatnio jadlam ciasto truskawkowe nabi alu nie jem
|
|
|
|
|
#3465 |
|
Zadomowienie
|
dziecko mnie znowu obsikało przy zmianie pieluchy, ale dzisiaj jest 1:1, bo ja "posikałam" go wcześniej piersią
|
#3466 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A sporo jej jadłam - z grilla, placki z cukinii, pieczone ![]() ---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ---------- A, princi super, że wychodzicie
|
|
|
#3468 |
|
Wtajemniczenie
|
ja ostatnio tez cukinia zyje a dzisiaj taka smazona jak frytki na oleju jadlam,niezbyt dietetycznie cio??!!
|
|
|
|
#3469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3470 |
|
Wtajemniczenie
|
a pozniej po nie przespanej nocce z podkrazonymi oczami
|
|
|
|
#3471 |
|
Wtajemniczenie
|
Podziwiam dziewczyny, które w nocy są same z dziećmi - wiem, że tak miała mattal, moria chyba nawet teraz tak ma, moniqac ( przepraszam, jeśli o kimś zapomniałam ).
Ja jestem po 2 nockach, a przed 3 i już jestem padnięta. Moja mama już poszła, Pepe śpi, ale przez to wcześniejsze spanie przewiduję 3 pobudki w nocy. Zaraz się biorę za dojenie ( na razie mam jedną butelkę w lodówce ) i wcześniej pójdę spać. Wiele osób mnie pyta, na ile wystarczy mi cierpliwości, aby odciągać pokarm - mam nadzieję, że jak najdłużej. Czasami jednak dopadają mnie chwile zwątpienia. Mam nadzieję, że mój TŻ do soboty czy niedzieli stanie na nogi. Tęsknie za nim Jest tak blisko ( ok. 200 m od nas ), a tak daleko... ( wiem, że jemu też nie jest lekko ).
|
|
|
|
#3472 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ojj nie smuc sie juz pewnie niedlugo bedziecie wszyscy razem!!!u mnie niby jest mama a i tak wstaje tylko Ja do malej bo ona na dole chrapie smacznie i zal mi jej budzic |
|
|
|
|
#3473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Więc prawie się nie widujemy, a w nocy zajmuje się Edzikiem zupełnie sama... Także wiem, co czujesz ![]() My się zbieramy na działkę. Nie biorę komputera, więc będę przelotem tylko jak uda mi się tż komputer z blueconnectem zabrać (on oczywiście będzie tam pracował)
|
|
|
#3474 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ktoś mi chyba dzisiaj dziecko podmienił
On prawie cały dzień śpi Byliśmy dzisiaj na długim spacerze 3 godzinnym i tylko raz jadł na dworze. Później w domu znów jedzonko, spanie i tak do teraz. Aż się zaczynam martwić czy coś z nim nie tak, bo jeszcze takiego dnia nie mieliśmy. Czy to świeże powietrze go aż tak dotleniło i tyle śpi
|
#3475 |
|
Rozeznanie
|
Andziot, Moria, Matallewar, Ddaaiissyy dziękuję za kciuki.
Niestety okazało się, że pani pediatra nie miała szmerów w głowie, bo naprawdę miała prawo coś słyszeć. Pani kardiolog po zbadaniu małego, zrobieniu ekg, usg i echa serca stwierdziła, że Antoś ma wrodzoną wadę serca ASD II. Ma w serduszku dziurkę wielkości 8 mm Jeśli się nie zarośnie, a szanse na zarośnięcie podobno są małe, bo dziurka jest duża, to w wieku 4 lat będzie miał operacje. Już mamy umówioną kolejną wizytę na grudzień, bo trzeba to kontrolować. Podobno fakt, że urodził się w 35 tygodniu ciąży nie miał na to żadnego wpływu. Ciekawe skąd się to bierze. Słyszałyście coś może o tej wadzie? Muszę poczytać na ten temat. Martwię się o tego mojego małego szkrabika ![]() Tak swoją drogą jestem ciekawa, czy była szansa na wykrycie tej wady jeszcze w ciąży na usg (zapytałam kardiologa, czy mógł na to wpłynąć przedwczesny poród, a o to zapomniałam zapytać W końcu mieliśmy co 4 tygodnie wizyty za 200 zł, za każdym razem usg i za każdym razem ginekolog mówił, że z sercem wszystko dobrze.Ddaaiissyy skoro masz karuzelkę FP, to wzięłabym mate Tiny Love, albo też FP, ale z innej serii niż karuzela, żeby nie było nudno i inaczej dzieciątko pobudzać. Super, że jedziesz na weekend do rodziców, trochę odetchniesz od teściów A zwierzakami u rodziców bym się nie martwiła, pewnie są regularnie szczepione, odrobaczane i zadbane, więc czym się martwić. Mój pies czasem nawet liźnie małego w stópkę (szczególnie jak Antoś się buja w leżaczku), a raz jak sobie siedziałam z małym na kolanach na kanapie, a obok leżał wtulony w moje udo pies, to Antoś wziął go za kudły i pociągnął, Lumi spojrzał na niego z politowaniem, ja uwolniłam psa z niechcianego uścisku i tyle ![]() Listopadowa miło cię widzieć. Trzymam za szczepienie, usg bioderek i oby Izunia dała ci więcej czasu dla siebie. Mała śliczna Princi super, że już wracacie do domku Dużo zdrówka dla Flavia.Moniqac dużo zdrówka dla Szymonka A waga moim zdaniem jak najbardziej ok Aguś87 dobrze, że mała nie ma skazy i oby jak najszybciej się zagoiła.Matallewar udanego wyjazdu
|
|
|
|
#3476 |
|
Zakorzenienie
|
Agnieszka, kurczę jakoś mi umknęło że Antoś ma problemy z serduszkiem
Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Trzymajcie się dzielnie
|
#3477 | |
|
Rozeznanie
|
Widzę, że tu dzisiaj mały ruch, pewnie wszystkie wyjechały na długie weekendy. My jedziemy dopiero w sobotę, a w sumie to mąż nas zawozi do domku letniskowego moich rodziców, trochę tam z nami będzie i na noc pojedzie do pracy, a po pracy znowu do nas dołączy.
---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- Cytat:
![]() Mój Antoś też zawsze ładnie śpi po spacerku i w ogóle jest spokojniejszy. Spacery są bardzo dobre dla naszych maluchów, również na brzuszki
|
|
|
|
|
#3478 |
|
Zakorzenienie
|
Aga, oby wszystko było dobrze
Pewnie kosztuje Cię to wiele stresów Ja nie wiem o co chodzi dzisiaj z tym spaniem. Czy rzeczywiście spacer ma aż tak zbawienny wpływ
|
#3479 |
|
Wtajemniczenie
|
i znowu sama
mały wykąpany, ale spać nie chce jak zwykle... leży w łóżeczku i się gapi na misia a ja ma doła... małż sobie poszedł widził, że nie chce żeby szedł, ale to olał jeszcze mnie poganiał z kapaniem małego bo już wychodzić musiał do tego zaczęło grzmieć jak wychodził ja sie poryczałam bo już nie wytrzymałam...boję się burzy i to zaważyło nad moimi emocjami... wolałabym go tak nie potrzebować... niech sobie łazi gdzie chce, ale ja nie chce za nim tęsknić i rozmyślać nad tym, dlaczego on mnie nie potrzebuje tak jak ja jego... eh.... szkoda gadać Agnieszka.M przykro mi z powodu wady Antosia...mam nadzieje, że wszystko jednak się unormuje i ominie go ta operacja....![]() cichutko tu dzisiaj rzeczywiście...jutro wolne to wszyscy spędzaja pewnie czas w gronie rodziny tylko ja sama jak ta dup.a idę zobaczyć co u szkaraba mojego bo stękacz mu sie włączył...
|
#3480 |
|
Wtajemniczenie
|
Agnieszka M, na pewno wszystko będzie ok. Głowa do góry
antropia, też jestem sama ( wprawdzie z innego powodu, niż Ty ), ale jakoś mi nie do śmiechu. Myślę, że zmęczenie bierze górę nad całą resztą. Nawet mi się nie chce iść pod prysznic... Pepe na szczęście śpi ( oby jak najdłużej ). Ale damy przecież radę, nie mamy wyjścia
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:38.

, więc ratujemy się ten jeden raz mm.

..."

. Niuniu śpi niespokojnie, przy cycu zaczyna strasznie wrzeszczeć, zawsze jak mu dawałam butle to przestawał, ale dzisiaj nawet po butli się prężył strasznie. Nie mogłam go uspokoić, chociaż Niuniu jest cudowny - bo nie trwa to aż tak długo, natomiast ja sie spinam przy każdym płaczu. A marudzenie o 6.00 sało się już standardem.
za 2 miesiace
Czekamy na Ciebie fasolko
No i czasem topie synka 

Jest tak blisko ( ok. 200 m od nas ), a tak daleko... ( wiem, że jemu też nie jest lekko ).
ojj nie smuc sie juz pewnie niedlugo bedziecie wszyscy razem!!!
(on oczywiście będzie tam pracował)
W końcu mieliśmy co 4 tygodnie wizyty za 200 zł, za każdym razem usg i za każdym razem ginekolog mówił, że z sercem wszystko dobrze.
za szczepienie, usg bioderek i oby Izunia dała ci więcej czasu dla siebie. Mała śliczna