Sierpniowe Panny Młode cz.III - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-22, 10:43   #991
jusztyska
Zadomowienie

Dot.: Sierpniowe Panny Młode cz.III

hahaha Kaja uśmiałam się dobre to było
no jakby nam w sierpniu śniegiem sypnęło
a z kotem faktycznie niezłe nasz kot z miseczki jeść nie chce, a co dopiero jakby miał z buta jeść
jusztyska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 10:53   #992
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kaja83 Pokaż wiadomość
(Podobno) Małżeństwo nie będzie udane, jeżeli:
młodzi urodzili się w tym samym miesiącu
No to mamy przekichane.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 11:24   #993
magratka
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny trochę na wesoło o przesądach ślubnych
to chyba powinien być śmiech przez łzy, bo kota nie mam, jagnięcia raczej nie ujrzę, a moją fryzjerką i wpinającą welon jest młoda rozwódka świetny post Kaju, już wiem na kogo zrzucę swoje ewentualne niepowodzenia
A tak na serio, buty są już w domu, fryzura ślubna mi się podobała, więc jestem zadowolona. Dzisiaj jedziemy do parafii po licencję, mam nadzieję, że to już koniec tego załatwiania kościelnego. AAAAA, zaliczyliśmy 3. spotkanie w poradni, bardzo się cieszę, że to mamy z głowy. Zostały 3 zaproszenia na ślub do rozdania. Dzisiaj albo jutro siadamy z kartką i spisujemy, co zostało do załatwienia, bo u nas już tylko 1,5 m-ca. Załatwiamy sobie podróż poślubną do Chorwacji, wpłaciliśmy wczoraj zaliczkę! Już się nie mogę doczekać.
Podobnie jak większość, w USC dokumenty nam wydali w ciągu 15 min, nie wiem skąd ta opieszałość niektórych urzędów.
magratka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 11:32   #994
Kaja83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez magratka Pokaż wiadomość
to chyba powinien być śmiech przez łzy, bo kota nie mam, jagnięcia raczej nie ujrzę, a moją fryzjerką i wpinającą welon jest młoda rozwódka świetny post Kaju, już wiem na kogo zrzucę swoje ewentualne niepowodzenia
A tak na serio, buty są już w domu, fryzura ślubna mi się podobała, więc jestem zadowolona. Dzisiaj jedziemy do parafii po licencję, mam nadzieję, że to już koniec tego załatwiania kościelnego. AAAAA, zaliczyliśmy 3. spotkanie w poradni, bardzo się cieszę, że to mamy z głowy. Zostały 3 zaproszenia na ślub do rozdania. Dzisiaj albo jutro siadamy z kartką i spisujemy, co zostało do załatwienia, bo u nas już tylko 1,5 m-ca. Załatwiamy sobie podróż poślubną do Chorwacji, wpłaciliśmy wczoraj zaliczkę! Już się nie mogę doczekać.
Podobnie jak większość, w USC dokumenty nam wydali w ciągu 15 min, nie wiem skąd ta opieszałość niektórych urzędów.
Nie mogłam się powstrzymać żeby nie przekleić. W którejś z gazet czytałam też o tym że jesli ktoś się pomyli podczas wymawiania przysięgi małżeńskiej to na szczęście i że Młodym powinien pierwszy składać życzenia mężczyzna, bo inaczej nieszczęście...
magratka - My też wybieramy się w podróż na Chorwację A gdzie dokładnie jedziecie? My Split
Kaja83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 11:37   #995
magratka
Rozeznanie

My Crikvenica i Makarska + noc w Sarajewie do Splitu sobie wycieczkę zrobimy. Kiedy jedziesz?
magratka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 11:59   #996
Kaja83
Raczkowanie

Cytat:
My Crikvenica i Makarska + noc w Sarajewie do Splitu sobie wycieczkę zrobimy. Kiedy jedziesz?
Super! Wyjeżdżamy po ślubie 10 sierpnia. Też chcemy pojeździć i pozwiedzać jak najwięcej. Już sie nie mogę doczekać))
Kaja83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 12:00   #997
paula54
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny trochę na wesoło o przesądach ślubnych:
To i ja coś dorzucę:
Najlepiej na dzień ślubu wybrać sobotę. Nie należy brać ślubu w poniedziałek, ponieważ "od poniedziałku nie warto zaczynać" ani w piątek, bo "w piątek zły początek".
Dobrze wróży na przyszłość odbycie ślubu w kościele w którym chrzczono pannę młodą, nie powinno się jednak słuchać własnych zapowiedzi.
na kilka dni przed ślubem PM powinna postawić swoje ślubne buty na parapecie, aby wleciało do nich szczęście. W ten sposób zapewni również piękną pogodę w dniu ślubu.
Jeśli popłakujesz przed ślubem, po nim czekają na Ciebie tylko pomyślne dni. Jeśli się śmiejesz, uważaj na nadchodzące kłopoty.
Obrączki nie powinny być przymierzane przez inne osoby niż PM.
Młodsze, niezamężne siostry PM nie powinny mierzyć jej kreacji. Wróży to staropanieństwem.
PM nie powinna szyć sukni sama, ani przeglądać się w lustrze w pełnym rynsztunku (wystarczy ściągnąć kolczyk).
PM do ostatniej chwili nie powinien widzieć stroju swojej przyszłej żony. To, a także pomoc w wyborze wróży bowiem niezgodę w małżeństwie.
Zakładanie sukni dla przyjemności niesie złą wróżbę.
Dwie kobiety jako świadkowie przynoszą pecha. Szczęście natomiast osoby niezamężne.
PM nie powinna przechodzić pod wiszącym praniem, może to spowodować komplikacje przy porodzie.
Mały deszczyk uważany jest za błogosławieństwo Boże. Jeśli w dniu ślubu leje deszcz, oznacza to, iż wszystkie zakochane w Panu Młodym panny go opłakują
W drodze do kościoła nie powinno się robić zbyt długich postojów, gdyż może to zaważyć na wspólnym życiu małżeńskim.
PM powinna mieć przy sobie: coś białego, coś niebieskiego, coś używanego, coś pożyczonego od osoby szczęśliwej w małżeństwie, coś nowego, w szwie sukni kryształek cukru i okruszek chleba, w buciku pieniążek, nic różowego (przynosi nieszczęście), a jej mąż pieniądze - wróżą dostatnie życie.
Pan Młody powinien prowadzić PM z lewej strony, aby prawą ręką odganiać złe moce.
PM idąc do ołtarza nie powinni się odwracać za siebie. Świadczy to o tym, że wychodzą za siebie niechętnie i boją się nowego życia.
Gdy PM potknie się przed ołtarzem, jej druhna wkrótce zajmie jej miejsce.
Migające przy ołtarzu świece wróżą kłótnie, a płonące równo trwały i zgodny związek.
Po zakończeniu uroczystości Panna Młoda powinna dopilnować, aby mąż złożył na jej ustach gorący pocałunek. Zapewnia to jej wierność małżonka.
Aby nie zapeszyć małżeństwa i nie sprowokować złych mocy PM powinna obejrzeć swoją obrączkę dopiero gdy poczuje ją na palcu. Nie powinna odbierać ani płacić za obrączki.
Podczas przysięgi ta dłoń, która jest na górze pod stułą zapewni właścicielowi przewagę w małżeństwie.
Ta osoba, która odchodząc od ołtarza okręci wokół siebie małżonka, będzie kierować w małżeństwie.
nakrycie buta Pana Młodego rąbkiem sukni oznacza, że będzie on pod pantoflem żony.
Jeśli złoży wam życzenia obca osoba, nigdy nie zabraknie wam szczęścia.
PM powinni wracać z kościoła inną drogą niż szli do niego, aby nieszczęście zmyliło drogę.
Dlaczego Pan Młody przenosi żonę przez próg? Bo gdyby potknęła się ona o niego, ściągnęłaby nieszczęście na swoją nową rodzinę.
Jeśli młodym w pierwszym tańcu plączą się kroki, przez całe życie będą podążać w inne strony.
Gdy na prezent ślubny otrzymamy coś religijnego, np. krzyż, oznacza to, że będzie się niosło krzyż przez całe życie.
PM powinna wejść do łoża małżeńskiego pierwsza, a mąż powinien jej ściągnąć podwiązkę zębami.
Rok po ślubie powinno się spalić swoją wiązankę ślubną. W Krakowie dopiero podobno po udanym porodzie.

Co Wy na to?
Odniosłam wrażenie, że gdyby wierzyć w te wszystkie przesądy, to byśmy do ołtarza nigdy nie dotarły... Albo co
paula54 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 12:10   #998
jusztyska
Zadomowienie

olabogastrach wychodzić za mąż z tymi przesądami
ale uśmiać się można nieźle
Stary 2011-06-22, 12:39   #999
gwiazdeczka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jusztyska Pokaż wiadomość
a co do pościeli, to tak satynowa bawełna, wzór dokładnie jak w załączniku i ręczniki takie jak na zdjęciu, ale komplecik 6 częściowy, 3 fioletowe i 3 beżowe
Piekne reczniki i posciel Uwielbiam fioletowy kolor

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
szczerze - ani razu odkąd przywiozłam ją do domu
może jutro przyjdzie świadkowa to zrobimy przymiarkę z welonem i poogląda sobie jak się zapina tren, ale to niepewne jeszcze.
No to mnie zdziwilas
Cytat:
Napisane przez thea2 Pokaż wiadomość
Bardzo mi się podobają fioletowe dodatki Chciałam mieć fioletową sypialnię, ale przyszły małżonek nie chciał tego koloru no i stanęło na jego wyborze No i koniec końców na szczęście jestem bardzo zadowolona mimo że fioletu nie mam Ale powiedziałam już rodzicom, że ich sypialnię zaprojektuję w fiolecie i się cieszą, więc choć tyle
Ja tez marze o fioletowej sypialni Moze sie uda...tylko , najpierw trzeba ja miec

Cytat:
Napisane przez thea2 Pokaż wiadomość
Właśnie przed chwilą dostałam sms od narzeczonego o treści : "Podobno w sierpniu ma być bardzo mało deszczu" Nie pozostaje nam nic innego, jak w to wierzyć, sierpnióweczki
Widzialam te prognozy na lato Oby sie sprawdzily. Za wysokiej temperatury bym nie chciala, bo to jednak udreka - zeby tylko nie padalo

Cytat:
Napisane przez konczala Pokaż wiadomość
Świadkowa poprosiła mnie o listę dziewczyn które bym chciała widzieć na panieńskim i tu powstało pytanie czy zapraszać koleżanki ze studiów, które nie są zaproszone na wesele jak myślicie czy to wypada
Ja bym zaprosila. Na moim panienskim bedzie wiekszosc kolezanek, ktore nie beda na slubie - i ciesza sie, ze choc z tego moga skorzystac

Cytat:
Napisane przez emilia1990 Pokaż wiadomość
Dziękuję za przywitanie
Ślub 13 sierpnia w Rybniku
Trochę skromnie, ze względu na n iski budżet
Sukienka odkupiona od koleżanki
Dj, zamiast orkiestry
Czym tu się chwalić
Nawet jeszcze bucików nie mam bo nie wiem jaki kolor kupić
Tak Was czytam i czasami (przepraszam) ale zazdroszczę, bo zawsze marzyłam o takim ślubie jak z bajki a załatwiamy żeby taniej było
Zeby miec slub jak z bajki nie potrzeba duzych nakladow finansowych. Ty bedziesz wygladala pieknie - jak kazda Panna Mloda, to juz polowa sukcesu Glowa do gory, bedzie napewno bajkowo.

Cytat:
To moja suknia
Sliczna suknia Czerwone butki jak najbardziej beda pasowaly. Bukiecik tez planujesz w czerwonym kolorze?

Wczoraj przyszla kamizelka i musznik dla TZ
Jest cudna i jednak zdecydowalismy sie na ten zestaw zamiast muszki.

No i mialam znow koszmar slubny
Snilo mi sie, ze jestesmy juz w kosciele i TZ siedzi sam na krzesle z przodu, a ja w lawce z tylu
W koncu mysle sobie, ze trzeba isc tam do niego, bo zaraz bedzie przysiega. Podchodze, a on ma jakas koszule w paski, wygnieciona, krzywo pozapinana i wogole tragedia
Ja mowie 'jak ty wygladasz'??? Na co on, odwrocil sie i wyszedl
uhh, nie cierpie tych snow

A te przesady ciekawe czy ktos probowal stosowac sie do wszystkich zalecen?

Edytowane przez gwiazdeczka26
Czas edycji: 2011-06-22 o 12:41
gwiazdeczka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 14:39   #1000
anetka111
Raczkowanie

hej dziewczyny POMOZCIE w czwartek mam pierwsza przymiarke sukni. (załacznik) chcialam na przymiarke jechac juz w probnej fryzurze zeby zobaczyc co i jak. ale nie mam pomyslu na probna. wszyscy mowia ze najlpiej koczek delikatny (ja koczkow nienawidze) bleee. mi sie wymarzyl warkocz na bok ale tu pojawia sie problem bo zawsze czesze wlozy na prawa strona a na prawa jest ramiaczka nie ma opcji przelozenia ramiczączka na inna strona. nie wiem czy zaslonic to ramiaczko wlosami ogolnie mam do lopatek wlosy wiec po spieciu nie bedzie cale zasloniete, niby moglabym uczesac sie na lewo moze jakos bym dala rade ale co z grzywka musialabym ja sciac na prosto przeciez nie moge miec wlosow na lewo a grzywki na prawo. dodam ze bede miala welon z hiszpanska koronka dlugi 2,5 metra wiec jak go wpiac przy warkoczu? macie jakies zbiory fryzur?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg fiona_1.jpg (13,6 KB, 31 załadowań)
anetka111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 14:58   #1001
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Almariel Pokaż wiadomość
Bardzo ładne. Ja mogłabym mieć wszystko w fiolecie.
Ja też jestem fanką fioletu, pościel idealna do mojej sypialni, ręczniki natomiast staram się w błękicie lub jasny żółty żeby grały z reszta łązienki. Ale to filotowe to przepiękne.

---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ----------

Cytat:
Napisane przez sanderek5 Pokaż wiadomość
Na prawdę nam tak powiedzieli... A jak my im, że słyszeliśmy, że inne osoby na miejscu wszystko załatwiły, to się Pani dosłownie w głowę postukała i mówi, że to chyba nie w Polsce, bo to trzeba wszystko dokładnie posprawdzać, czy nie ma koligacji i inne hocki klocki ;/ i kazała przyjść 12 lipca... A w ogóle te baby niemiłe... i jakby łaskę robiły, że muszą cokolwiek wypisywać.. A moim zdaniem powinny po nogach nas całować, bo opłata ta sama, a jak ślub konkordatowy, to nie muszą angażować nikogo w USC na udzielenie nam ślubu, więc praktycznie mają za darmo kasę... Za wypisanie 3 świstków... A przecież do cywilnego też musiałyby "posprawdzać" czy nie jesteśmy spokrewnieni, więc ja nie rozumiem...
Strasznie to dziwne że tak długo. Co prawda czytałam że czasem trzeba tydzień czekać ale my dostaliśy od ręki i na pewno nie sprawdzały żadnego powinowactwa itp. Dodatko mój Tż to rozwodnik i sprawdzenie tego czasu nie wydłużyło.

---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ----------

Cytat:
To moja suknia
Piekna suknia i piekne buty.
Co do oszczędności to tak jak piszą dziewczyny; większośc z nas oszczędza; np. moja suknia z drugiej ręki pozwoliła mi zaoszczędzić pewnie z 2000
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 15:01   #1002
gwiazdeczka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anetka111 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny POMOZCIE w czwartek mam pierwsza przymiarke sukni. (załacznik) chcialam na przymiarke jechac juz w probnej fryzurze zeby zobaczyc co i jak. ale nie mam pomyslu na probna. wszyscy mowia ze najlpiej koczek delikatny (ja koczkow nienawidze) bleee. mi sie wymarzyl warkocz na bok ale tu pojawia sie problem bo zawsze czesze wlozy na prawa strona a na prawa jest ramiaczka nie ma opcji przelozenia ramiczączka na inna strona. nie wiem czy zaslonic to ramiaczko wlosami ogolnie mam do lopatek wlosy wiec po spieciu nie bedzie cale zasloniete, niby moglabym uczesac sie na lewo moze jakos bym dala rade ale co z grzywka musialabym ja sciac na prosto przeciez nie moge miec wlosow na lewo a grzywki na prawo. dodam ze bede miala welon z hiszpanska koronka dlugi 2,5 metra wiec jak go wpiac przy warkoczu? macie jakies zbiory fryzur?
Bez sensu byloby zaslaniac ramiaczko wlosami
Jak juz, to tylko na lewa strone wlosy. A czemu nie grzywka na prawo a wlosy na lewo?? Ja tak wlasnie bede miala. Chce miec wlosy z obu stron twarzy, wiec tylko tak to widze i wg mnie wyglada to rownie dobrze.
np tutaj jest tak samo...
1.jpg

A moze jakies luzniejsze upiecie z wlosami do tylu? Cos w tym stylu

[ATTACH]3.jpg[/ATTACH]
To przykladowe zdjecia z google
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (16,9 KB, 6 załadowań)
Stary 2011-06-22, 15:04   #1003
Ifwka
Zakorzenienie

Przesądy dodane przez paulę przyprwaija mnie o dreszcze bo wiele z nich juz "złamałam", np. płaciłam za obrączki, bukiet będzie różowy itp.
Strach myśleć co to będzie
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 15:24   #1004
anetka111
Raczkowanie

gwiazdeczka26- nigdy nie probowalam wlosow na jedna strone a grzywki na druga. ale moze nawet dobrze bym wygladala musialabym to sprawdzic na probnej. ta pierwsza fryzure kiedys mi fryzjerka probowala zrobic i wyszedl taki koszmar a ona mi sie wlasnie baaardzo podoba.
anetka111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 15:28   #1005
gwiazdeczka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Przesądy dodane przez paulę przyprwaija mnie o dreszcze bo wiele z nich juz "złamałam", np. płaciłam za obrączki, bukiet będzie różowy itp.
Niemozliwoscia byloby nie zlamac zadnej z tych zasad
Mi tylko wpadlo w oko, ze nie powinno sie brac slubu w piatek... wiec tez poleglam

Cytat:
Napisane przez anetka111 Pokaż wiadomość
gwiazdeczka26- nigdy nie probowalam wlosow na jedna strone a grzywki na druga. ale moze nawet dobrze bym wygladala musialabym to sprawdzic na probnej. ta pierwsza fryzure kiedys mi fryzjerka probowala zrobic i wyszedl taki koszmar a ona mi sie wlasnie baaardzo podoba.
Ja wlasnie zawsze tak sie czesze. Czulabym sie lysa, bez zadnych wlosow z jednej strony
A co poszlo nie tak z ta fryzurka??? Moze fryzjerka po prostu nie umiala jej zrobic tak jak trzeba?
Stary 2011-06-22, 17:18   #1006
jusztyska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gwiazdeczka26 Pokaż wiadomość
Bez sensu byloby zaslaniac ramiaczko wlosami
Jak juz, to tylko na lewa strone wlosy. A czemu nie grzywka na prawo a wlosy na lewo?? Ja tak wlasnie bede miala. Chce miec wlosy z obu stron twarzy, wiec tylko tak to widze i wg mnie wyglada to rownie dobrze.
wg mnie też możesz spokojnie grzywkę uczesać na jedną stronę a resztę włosów na drugą ja chyba też tak się zdecyduję, bo nie jest się takim "wyłysionym"
Stary 2011-06-22, 18:47   #1007
jagoda221
Raczkowanie

ten przesąd jest świetny: PM nie powinna przechodzić pod wiszącym praniem, może to spowodować komplikacje przy porodzie.
czyli omijamy wszystkie bloki z daleka

Dziś w końcu kupiliśmy alkohol na wesele. Miała byc Wyborowa a jest Krupnik. Myślę że źle nie będzie. Ma któraś z was tę wódkę?

emilia1990 nie martw się ja też mam małby budżet i tak np mam suknie z tzw 2 ręki, zamiast zawieszek na wódkę wzieliśmy naklejki by było taniej, za butami 2 miesiące chodziłam nim upolowałam a wymarzone obrączki rrównież dostaliśmy taniej. Każda z nas oszczędza. Ja mam skromniutkie przyjęcie bo na 30 osób ale ważniejsze jest dla mnie jak ludzie będą się bawić.

13.08.2011 - szczęśliwa żonka
jagoda221 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 19:01   #1008
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jagoda221 Pokaż wiadomość
Dziś w końcu kupiliśmy alkohol na wesele. Miała byc Wyborowa a jest Krupnik. Myślę że źle nie będzie. Ma któraś z was tę wódkę?

my ją będziemy kupować na wesele
w moim regionie jest to nowa wódka i jeszcze jej nie podrabiają.

---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ----------

Emilia, a gdzie macie wesele ??

Jagoda, ile wódki kupiliście na te 30 os ?

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017

Edytowane przez JennyAniolek
Czas edycji: 2011-06-22 o 19:02
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 19:07   #1009
Michalina81
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez jagoda221 Pokaż wiadomość
ten przesąd jest świetny: PM nie powinna przechodzić pod wiszącym praniem, może to spowodować komplikacje przy porodzie.
czyli omijamy wszystkie bloki z daleka

emilia1990 nie martw się ja też mam małby budżet i tak np mam suknie z tzw 2 ręki, zamiast zawieszek na wódkę wzieliśmy naklejki by było taniej, za butami 2 miesiące chodziłam nim upolowałam a wymarzone obrączki rrównież dostaliśmy taniej. Każda z nas oszczędza. Ja mam skromniutkie przyjęcie bo na 30 osób ale ważniejsze jest dla mnie jak ludzie będą się bawić.
My tez mamy Krupnik, tzn jeszcze nie mamy kupionej ale wybor padl na ta wlasnie. Ja wolalam Gorzka Zoladkowa czysta no ale coz.. Teraz wszyscy pija Krupnik wiec nie jest zle.
Nie mamy jeszcze wina wybranego. Mozecie cos polecic?

Cytat:
To moja suknia
Emilia suknia i buty przesliczne. A o Swoim slubie to nawet tak nie mow. Na pewno bedzie idealny!
Moj idealny slub- maly kosciolek, sama najblizsza rodzina, obiad zamiast wesela, no ale wez to przetlumacz rodzinie... Probowalismy no ale jednak wesele jest.

Ja wrocilam z przymiarki sukni w poniedzialek. Jest sliczna. Wkleje swoje 'portfolio' moze w weekend.
Michalina81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 19:13   #1010
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Michalina81 Pokaż wiadomość
Nie mamy jeszcze wina wybranego. Mozecie cos polecic?
my będziemy kupować:
* półsłodkie Sophia Sakar - Muskat
* półwytrawne Sophia Sakar - Merlot Rubin

wina dobre, przetestowane
dostępne np. w almie albo biedronce, po ok 7-10 zł/butelkę

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2011-06-22, 20:17   #1011
paula54
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Jak kupujesz obrączki, to wiedz, że coś się dzieje!
Ja tam w przesądy nie wierzę. Czarne koty mi nie straszne. Kominiarze też

Cytat:
my będziemy kupować:

Zapomniałam, że to wino jeszcze istnieje! A ono jest takie pyyyyszne
Stary 2011-06-22, 20:25   #1012
jusztyska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez paula54 Pokaż wiadomość
Jak kupujesz obrączki, to wiedz, że coś się dzieje!
Ja tam w przesądy nie wierzę. Czarne koty mi nie straszne. Kominiarze też
Hehe ja też jakoś nieszczególnie się przesądami nie przejmuję nie mam np nic pożyczonego ani nic starego
a co do kominiarza, to u mnie w okolicy chodzi taki pan w stroju kominiarza po weselach i ponoć to jest "dobra wróżba" hahaha
Stary 2011-06-22, 20:25   #1013
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Zapomniałam, że to wino jeszcze istnieje! A ono jest takie pyyyyszne
to prawda bardzo dobre

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2011-06-22, 20:37   #1014
sanderek5
Raczkowanie

Cytat:
my będziemy kupować:

Uwielbiam to wino (pierwsze, jakiego w życiu spróbowałam) i u nas jest po 6,56 za butelke po marketach
Ale teściowa mówi, że nie wypada takiego taniego wina, bo nas "obmówią"... wódki mieć nie będziemy. Nienawidzimy wódki... nawet samej idei picia wódki i dla zasady nie będzie... tym bardziej, że wesela nie będzie tylko obiad dla samej rodziny... nawet wymyśliłam wierszyk na "zawieszkę" :P

Wesela nie wyprawiamy
Wódki żadnej więc nie mamy.
Dla żołądka bezpieczniejsze
I zaiste też smaczniejsze
Jest by WINEM Goście Mili
Za Młodych toast wznosili.

Ale przejść mieliśmy z Teściową, że "wypada wódkę postawić na stół i koniec", ale jakoś przetłumaczyliśmy, że nie będzie, to teraz śpiewka, że nie możemy taniego wina, skoro nie ma wódki, bo "to nie pasuje"... ale na dobrą sprawę dla nas liczy się, żeby wino dobre było, a jak jest tanie przy okazji, to super...
Stary 2011-06-22, 21:45   #1015
jusztyska
Zadomowienie

Cytat:
Uwielbiam to wino (pierwsze, jakiego w życiu spróbowałam) i u nas jest po 6,56 za butelke po marketach
Ale teściowa mówi, że nie wypada takiego taniego wina, bo nas "obmówią"... wódki mieć nie będziemy. Nienawidzimy wódki... nawet samej idei picia wódki i dla zasady nie będzie... tym bardziej, że wesela nie będzie tylko obiad dla samej rodziny... nawet wymyśliłam wierszyk na "zawieszkę" :P

Wesela nie wyprawiamy

Ale przejść mieliśmy z Teściową, że "wypada wódkę postawić na stół i koniec", ale jakoś przetłumaczyliśmy, że nie będzie, to teraz śpiewka, że nie możemy taniego wina, skoro nie ma wódki, bo "to nie pasuje"... ale na dobrą sprawę dla nas liczy się, żeby wino dobre było, a jak jest tanie przy okazji, to super...
bardzo fajny wierszyk na zawieszki świetny pomysł!

ja natomiast mam odmienny gust co do owego wina wręcz Sophia mnie odrzuca ale z win w podobnej cenie lubię Fresco (8-11 zł w zależności od sklepu)
i u nas moja mama i teściowa uważają, że nie wypada właśnie wina Fresco kupować... więc pewnie będzie Carlo Rossi, ale decyzja jeszcze nie zapadła
Stary 2011-06-22, 21:55   #1016
Kwiatuszek1604
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny trochę na wesoło o przesądach ślubnych:

(Podobno) Małżeństwo nie będzie udane, jeżeli:
młodzi urodzili się w tym samym miesiącu
ślub brany jest w urodziny jednego z państwa młodych
hahahaha: hahaha::h ahaha: to juz po nas

Cytat:
gratuluje zalatwionych spraw tez mi sie marzy podroz poslubna ale nie wiem czy urlopy dostaniemy wiec jeszcze nic nie planuje

Cytat:

Wesela nie wyprawiamy

odlotowy wierszyk i fajnie ze postawiliscie na swoim bo to w koncu wasze weseli i jesli nie chcecie wodki to wasza sprwa a swoja droga to musze sprobowac to winko bo raczej nie pilam

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

Cytat:

ja natomiast mam odmienny gust co do owego wina wręcz Sophia mnie odrzuca ale z win w podobnej cenie lubię Fresco (8-11 zł w zależności od sklepu)
i u nas moja mama i teściowa uważają, że nie wypada właśnie wina Fresco kupować... więc pewnie będzie Carlo Rossi, ale decyzja jeszcze nie zapadła
my jestesmy na etapie szukania wina wiec degustujemy i carlo rossi mi nie podchodzi oczywiscie jest znane i wszyscy mi go polecaja ale ja nie pijam wodki wiec chce miec winko ktore przedewszystkim bedzie mi smakowalo a carlo rossi jest strasznie cierpkie jak dla mnie
Stary 2011-06-22, 22:31   #1017
emilia1990
Raczkowanie

Cytat:

my ją będziemy kupować na wesele
w moim regionie jest to nowa wódka i jeszcze jej nie podrabiają.

---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ----------

Emilia, a gdzie macie wesele ??

Jagoda, ile wódki kupiliście na te 30 os ?

Jenny
No skromnie w ogrodzie mojego narzeczonego
Mamy zamówiony duży namiot i będziemy imprezować pod gołym niebem hehe
Mam nadzieję że nie będzie padało w tym dniu
emilia1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 23:02   #1018
Michalina81
Raczkowanie

Cytat:
my będziemy kupować:

Dzieki

Cytat:

No wlasnie u nas tez Tesciowa chce Carlo Rossi a ja najpierw wole sama sie zorientowac co i jak i wtedy ewentualnie 'pozwolic' na jego zakup.

Cytat:
Jenny
Mamy zamówiony duży namiot i będziemy imprezować pod gołym niebem hehe
Mam nadzieję że nie będzie padało w tym dniu
Wow, naprawde tez tak bym chciala.
Michalina81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 23:32   #1019
paula54
Zakorzenienie

Cytat:
a co do kominiarza, to u mnie w okolicy chodzi taki pan w stroju kominiarza po weselach i ponoć to jest "dobra wróżba" hahaha
To chyba ten sam pan, co do nas czasem zagląda... Bo jest taki co objeżdża w jedną sobotę po 5-6 miejscowości i tak sobie zbiera te bramy...

Cytat:
Ale teściowa mówi, że nie wypada takiego taniego wina, bo nas "obmówią"... wódki mieć nie będziemy. Nienawidzimy wódki... nawet samej idei picia wódki i dla zasady nie będzie... tym bardziej, że wesela nie będzie tylko obiad dla samej rodziny...
Bardzo odważnie, że bez wódki. Przy tak dużym weselu jak nasze to by nie przeszło. Tym bardziej, że już słyszałam, że np. wujek się nie może doczekać aż się napije z drugim wujkiem bo się lata nie widzieli... i tak to bywa. A wino nie musi być drogie, żeby być smaczne. Osobiście testowaliśmy na zajęciach kilka win, i tanie wychodziły niejednokrotnie lepiej niż drogie w testach.

Cytat:
ale z win w podobnej cenie lubię Fresco (8-11 zł w zależności od sklepu)
Fresco też jest mniamniusie. Od Sophii jak dla mnie różni się przede wszystkim tym, że jest lżejsze. i dlatego my też chcielibyśmy je kupić. Carlo Rossi też dobre, ale jak dla mnie nie ma różnicy w porównaniu z Fresco. Do smacznych win w granicy 20 zł jeszcze Californię bym polecała. Chociaż mimo wszystko twierdzę, że na weselnym stole wcale nie musi stać drogie wino. Nawet "szampana" będziemy dawać taniego. Żadne dorato, tylko poczciwy Michel z biedrony. Uwielbiam go a jest dwa razy tańszy.

Cytat:
Romantycznie... Też bym tak chciała.
Stary 2011-06-23, 09:18   #1020
jusztyska
Zadomowienie

Cytat:
To chyba ten sam pan, co do nas czasem zagląda... Bo jest taki co objeżdża w jedną sobotę po 5-6 miejscowości i tak sobie zbiera te bramy...

Bardzo odważnie, że bez wódki. Przy tak dużym weselu jak nasze to by nie przeszło. Tym bardziej, że już słyszałam, że np. wujek się nie może doczekać aż się napije z drugim wujkiem bo się lata nie widzieli... i tak to bywa. A wino nie musi być drogie, żeby być smaczne. Osobiście testowaliśmy na zajęciach kilka win, i tanie wychodziły niejednokrotnie lepiej niż drogie w testach.

Fresco też jest mniamniusie. Od Sophii jak dla mnie różni się przede wszystkim tym, że jest lżejsze. i dlatego my też chcielibyśmy je kupić. Carlo Rossi też dobre, ale jak dla mnie nie ma różnicy w porównaniu z Fresco. Do smacznych win w granicy 20 zł jeszcze Californię bym polecała. Chociaż mimo wszystko twierdzę, że na weselnym stole wcale nie musi stać drogie wino. Nawet "szampana" będziemy dawać taniego. Żadne dorato, tylko poczciwy Michel z biedrony. Uwielbiam go a jest dwa razy tańszy.
Z pewnościś ten sam on potrafi jeszcze koło 22 na wesele wparować :P pewnie w zależności od której strony robi objazd

Co do win, to tak jak mówisz, jak na analizie żywności testowaliśmy różne wina to też sporo tanszych wypadlo lepiej niz niektóre drogie
I dokladnie Carlo Rossi w smaku podobne do Fresco, chociaż ja np uwielbiam Carlo różowe ale obczailam ostatnio, że w biedronce można dostać CarloRossi sporo taniej niż w innych marketach Jak dla mnei spokojnie na stole mogłoby być Fresco, ale nie wszystko da się przegadać rodzicom....
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości