|
|||||||
| Notka |
|
| W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2821 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X. [posty chorobowe, wątek zbiorczy]
a macie tak,że czasem was boli po jedzeniu ;/ co to znaczy? mam czasem lekkie kłucie po lewej stronie,jakby pod żebrami
|
|
|
|
#2822 |
|
Zakorzenienie
|
też tak mam i nie wiem od czego
|
#2823 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wczorajsze P: Śniadanie : micha płatków nesquik z mlekiem 2 % ( wiem że to niezbyt wartościowe śniadanie ale miałam na nie wielką ochotę ) II śniadanie : grahamka z sałatą serem feta ,pomidorem i oliwkami,sok pomidorowy z tabasco , 0,5 kg czereśni Obiad: Zapomniałam swojego obiadowego pojemnika do pracy Kolacja: zapiekanki z pełnoziarnistego palucha posmarowanego czerwonym pesto na to wszystko cebula,pomidor,papryka i ser mozzarella ,dla odmiany sok pomidorowy ![]() Ps. Z góry przepraszam za ewentualne błędy ortograficzne i interpunkcyjne ,czasami piszę z telefonu przez wadę wzroku niewiele tam widzę
"W naszym kraju żyje dziś wielu ludzi, którzy nie z własnej winy są zdrowi na umyśle." Edytowane przez Libra2 Czas edycji: 2011-06-21 o 13:58 |
|
|
|
|
#2824 |
|
Raczkowanie
|
moje dzisiejsze P:
Śnidanie; 2 kromki duże chleba pszenno żytniego z cebulą smażoną na maśle herbata z malinami 3 herbatniki 2 Śniadanie; grahamka z serkiem białym szynką sałatą pomidorem cebulką szklanka vitaminki pomarańcza Obiad; talerz zabielanej ogórkowej z ryżem i ziemniakami 8 pierogów ruskich polanych masłem szklanka wody Podwieczorek; kawa z mlekiem i cukrem pasek czekolady milka śmietankowej z migdałami Kolacja; buła pszenna pół z pasztetem sałatą pomidorem pół z masłem serem żółtym pomidorem kakao na mleku 2 % i słodzone po jabłko. i co myślicie? |
|
|
|
#2825 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale mam nadzieje, że bułki smarujesz masłem? ale generalnie tłuszcze są, białko jest, owoce i warzywa ( surowe i soki) - nie ma się do czego doczepić. Oby tak dalej
|
|
#2826 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2827 |
|
Wtajemniczenie
|
tam jest że tak powiem taki zakręt jelita grubego, czasami jak coś tam utkwi a następne chce przejść to kłuje =P czasami kłuje gdy mamy pełny zołądek i się o to zakole obciera, zwykła kolka.
gorzej gdy boli na dole po lewej, oj !
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Cię życie! |
|
|
|
#2828 |
|
Zakorzenienie
|
znaczy że za dużo jem, jak obciera
|
|
|
|
#2829 |
|
Raczkowanie
|
szakal, jezu ale ty jesteś głupia, ręce mi opadają.
taaaak za dużo jesz te twoje 3 mikroskopijne posiłki. weź stąd idź, bo ludzi wkurzasz.
never give up on anything just because it takes time to achieve it. time will pass anyway * all i want is everything it's always something more to get and i don't see the reason not to get it. * damaged people are dangerous because they know they can survive anything |
|
|
|
#2830 |
|
Zakorzenienie
|
moim zdaniem jest lepiej, staram się.
|
|
|
|
#2831 |
|
Raczkowanie
|
może starasz się jeść o 100/50 kalorii więcej, ale psychicznie nie starasz się wyleczyć w ogóle.
ja też jestem chora i tylko mi szkodzisz bo przez ciebie wpadam w jakieś schizy. przynajmniej staram się zdrowieć na tyle, żeby to zauważać
never give up on anything just because it takes time to achieve it. time will pass anyway * all i want is everything it's always something more to get and i don't see the reason not to get it. * damaged people are dangerous because they know they can survive anything |
|
|
|
#2832 |
|
Wtajemniczenie
|
wiesz stawy anorektyczek szybciej się ścierają niz stawy zdrowych osób, i to nie dlatego że są za wielkie i za dobrze odżywione.
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Cię życie! |
|
|
|
#2833 |
|
Zakorzenienie
|
zeby nie klulo to trzeba jesc. w tym tluszcze i bakterie nakiszkowe. jak jelito jest glodzone, to jest niemrawe i ruszac sie nie chce
|
#2834 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2835 |
|
Raczkowanie
|
moje dzisiejsze P xd;
Śniadanie; jajecznica z szynką z 2 jaj na maśle 2 kromki pszenno żytniego z masłem i pomidorem kawa z mleklim 2 % pół na pół 2 Śniadanie; 2 kawałki szarlotki szklanka kubusia jabłko Obiad; trochę nowych ziemniaków nie wiem ile sos z mięsem sałata zielona z jogurtem naturalnym szklanka wody Podweczorek; kawałek ciasta z truskawkami kawa z mlekiem i cukrem gruszka Kolacja; grahamka obie połówki z bieluchem i dżemem herbata z cukrem dodam że ja nie mam dużo ruchu prawie wcale bo nie ćwicze
|
|
|
|
#2836 |
|
Zakorzenienie
|
ja akurat nie miałam meszku, ale miałam taką łuszczącą się skórę, w zimie to było najbardziej widoczne bo wtedy ogólnie słaby dostęp powietrza i miałam często rajstopy w białych śladach
|
|
|
|
#2837 |
|
Rozeznanie
|
Ja z kolei meszek mam, miałam zawsze i zawsze będę mieć :P Genetycznie
![]() Gdy miałam bardzo niską wagę to włosy z głowy leciały mi garściami i ciągle robiły mi się zajady w kącikach ust, co nie wyglądało najkorzystniej. |
|
|
|
#2838 |
|
Zakorzenienie
|
moje wczorajsze :
chrupki z mlekiem, 2 pączki / /, bułka słodka / ![]() ![]() / kiełbasa z grilla, 1 pomidor koktajlowy
|
|
|
|
#2839 |
|
Raczkowanie
|
też mam meszek genetycznie, jestem brunetką i mam ciemną karnację wiec niestety ciemne włosy mam wszędzie..
|
|
|
#2840 |
|
BAN stały
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XIV
hej
Jestem anorektyczką w zaawansowanym stadium, że tak powiem... psychaitrzy chca mnie oddać do szpitala ale ja nie chce;/ wiec poszlam do dietetyczki... ta mi dala diete ale: 1. raz rozpisala mi produktowo typu: 400ml mlecznych, 120g pieczywa, 30g musli, 40g orzechów/suszonych owocoów itd. 2. drugi raz rozpisała mi mniej wiecej kaloryczność 5 posiłków - i wyszło 1500 kcal No ale jak podliczylam kcal produktowo to wyszło ich ponad 2000;/ a ja boje sie tak nagle zwiekszyc że utyje w tluszcz.. dzis zjadlam wiecej i czuje ze zjadlabym drugie tyle, ale sie po prostu boje... nie wiem co zrobic... na jaie produkty sobie pozwolic zeby przytyc dobrze a nie w tluszcz.. czy jak zwieksze tak nagle na to 2000 z mniej niz 1000 to czy nie obrosne w tluszcz... nie wiem czemu raz mi napisala tak raz tak... POMOCY a i ja jadam 4 posiłki o 17 najpoznijej - pozniej sie boje... i w miedzyczasie przekaszam cos.. jak myslicie moze tak byc?? |
|
|
|
#2841 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nikomu nie chodzi o to, żeby cię utuczyc, a o to, żebyś mogła samodzielnie w pełni funkcjonowac. boisz się samego tycia, czy życia bez choroby? |
|
|
|
|
#2842 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2843 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2844 |
|
Raczkowanie
|
jestem na p i mimo tego chciałabym ćwiczyć a mama mi nie pozwala
wy ćwiczycie?
|
|
|
|
#2845 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2846 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
po co ćwiczyć ? chcesz stracić to co osiągasz?
|
|
#2847 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja nie ćwiczę od stycznia, czyli od czasu kiedy zdiagnozowano u mnie chorobę. Do tego czasu miałam sporo ruchu (3xw tyg wf + 2xtyg taniec), więc bardzo mi go brakuje. Tata nawet dzisiaj wspomniał, że powinnam chodzić razem z nim na siłownię, bo po mięśniach jakie miałam zostały tylko wspomnienia No ale psychiatra się w środę jeszcze nie zgodziła, bo nadal mam za niskie bmi.
|
|
|
|
|
#2848 |
|
Wtajemniczenie
|
moje dzisiejsze wychodzenie z baaaardzo restrykcyjnej diety :
1) serek wiejski lekki, błonnik jabłkowy, gruuuby plaster arbuza 2) 3 śliwki, mango 3) duży, duszony filet z dorsza 4) 100g chudej szynki, cukinia na surowo, 2 gruszki, 2 brzoskwinie |
|
|
|
#2849 |
|
BAN stały
|
Czy ktoś mi jest w stanie pomóc?
Jestem anorektyczką!! jak mam zdrowo utyć, jeżeli dietetyczka raz przepisała mi diete 1500kcal, a raz przepisała mi diete produktową i z tej produtkowej wyszło ponad 2000kcal? Pomóżciiie!!!! |
|
|
|
#2850 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
a do tego: 400ml mlecznych - które wybrać abybyły najzdrowsze?? bo ja mam ochotę na niezdrowe mleko czekoladowe ze sklepowej półki albo niezdrowy jogurt, a mogą być 0% tłuszczu owocowe? bo mi smakują!! 120g pieczywa dowolneg0, 30g musli - dowolnego (a mi smakuje to niezdrowe) - Megusie z biedronki nowy smak, kulki czekoladowe ![]() 45g ryżu/kaszy/makaronu lub 300g ziemniaków 200g miesa i 40g wedliny 40 g orzechów/suszonych owoców łyżka margaryny/masała (ja nie lubie to jako zamiennik moze być podobno nutella lub masło orzechowe albo krem kokosowy) 1 łyżka oliwy/oleju 450g warzyw 200g owoców 30-40g słodyczy Innym razem przepisala mi: że śniadanie to 350 kcal, II: 200, obiad:500 podwieczorek 200, kolacja 250 Ja już nie mam siły do przeliczania kcal!!! gubie sie w tym.. z ważeniem też się gubie!!! mam już dosyć przeliczania ważenia!!! Co do 5 posiłków ja jadam zawsze 4 (ostatni o 17)!! i wole w miedzyczasie coś przegryzać niż jeść 5 posiłków!! wczoraj zjadlam: śniadanie 150ml kefiru 0% z 30g musli (zdrowego typu owsiane z suszonymi owocami)+9g orzechów w miedzyczasie zjadlam 10g orzechów, kromke 40g albo i wiecej pieczywa, 10g musli megusie(niezdrowe), mleko 0,5% z kakao II śniadanie: 15g pieczywa z wędliną wieprzową 10g i papryką, brzoskwinia Obiad: 30g ryżu, podudzie z kurczaka pieczone w piekarniku, 60g surówki z kapusty kiszonej w miedzyczasie: kilka orzechów, łyżeczka mała kremu kokosowego kolacja: 50g twarogu, 17g pieczywa Czyli mam stopniowo zwiekszać kalorie czy jeść to na co mam ochotę!! czy może tylko zdrowe mięso typu: pierś z kurczaka czy pozwolić sobie na tłustsze np. skrzydełko z piekarnika, boje sie zjeść np. placki ziemniaczane bo są z mąki ziemnaków i tłuszczu, boje sie jesc frytek a mam na nie ochote!! pomocy!!! |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:16.

Ale mam nadzieje, że bułki smarujesz masłem? ale generalnie tłuszcze są, białko jest, owoce i warzywa ( surowe i soki) - nie ma się do czego doczepić. Oby tak dalej 

/, bułka słodka /
wy ćwiczycie?