|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Butle i cycusie czyli wiosenne synki i córusie - majowo-czerwcowe mamy 2011 |
|
3 | 6,82% |
| My jesteśmy mega sexy mamusie a z nami nasze śliczne dzidziusie. V-VI 2011 |
|
3 | 6,82% |
| Oto nasze cudowne dzidziusie a my jesteśmy spełnione mamusie. V-VI 2011 |
|
0 | 0% |
| Pieluchy, butelki, nieprzespane noce... bardzo kochamy nasze brzdące. V-VI 2011 |
|
3 | 6,82% |
| Zawartości naszych brzuszków już tulimy przy serduszku. Mamusie V-VI 2011 |
|
12 | 27,27% |
| Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 |
|
23 | 52,27% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona pierwsza :)
zytus mi też mleko leci z drugiej piersi jak karmię, wkładka mokra calutka, tyle, że u mnie leci tylko z prawej, z lewej raczej nie
![]() agus a IgE całkowite ma podwyższone ???? mamaoptymistka mi się wydaje że im dziecko mniejsze to trudniej odbić, Gabi na początku też strasznie ciężko odbijała, nadal są problemy ale już jest lepiej moniqac na miesiąckurcze znowu ta bakteria wredna ???? ta sama ? czy inna ? trzymam kciuki żeby szybko zniknęła !!! Dziewczonka spokojnej podróży i udanego pobytu !!! cucciola79 gdzieś w jakimś artykule były wypisane rzeczy które można jeść bez ograniczeń i tam właśnie była cukinia, więc chyba można ... anulinka2009 ja odciągałam 4,5miesiąca ... co 3h, w nocy co 4 (a Zosia przesypiała nocki od 2mż, a ja wstawałam jak wszyscy spali ) są kobiety co odciągają jeszcze dłużej wiem ile Cię to kosztuje, dlatego podziwiam Agnieszka.M ASD raczej powinno dać się wykryć w ciąży ... wpływu na przedwczesny poród ta wada nie ma wcale, i wcale nie powiedziane że dziurka się nie zarośnie, trzeba być dobrej myśli MoniaK heheh, widzisz jak dziecko nie śpi to źle, a jak śpi to też źle, bo mama myśli że od razu chore też tak mam ![]() antropia jednak poszedł na imprezę .... no cóż ... też nie lubię sama zostawać ... i wkurza mnie to że mężul ma możliwość odpoczęcia od dzieciaków, bo gdzieś jedzie ciągle coś załatwiać, a ja jestem uwiązana ... ale chyba taki los matek ![]() dziewczyny śpią, powoli dochodzimy do perfekcji z kładzeniem wieczornym ![]() idę leniuchować (naprawdę to napisałam !!! |
|
|
|
#3482 |
|
Rozeznanie
|
Antropia
Ja też jestem sama i to już od wtorku, bo mąż ciągle jest w pracy ... dzisiaj tylko przyjechał po nas i pojechał z nami do kardiologa, wszedł do domu, wziął prysznic, zjadł obiad i znowu pojechał. Wróci rano, pośpi parę godzin i znowu do pracy, ale ja już jestem przyzwyczajona. Są dni/tygodnie, że jest dłużej w domu, a są momenty, że ma dużo pracy i nie ma go prawie ciągle. Jak nie było dzidzi, to chodziłam z nim, a teraz siedzę z Antosiem w domu i czekam na niego, jak na jakiegoś marynarza |
|
|
|
#3483 |
|
Rozeznanie
|
andziot 450gr na miesiac??chyba cos malo, moj w 2 tyg przybral 560
|
|
|
|
#3484 | ||
|
Moderatoreska
|
Cytat:
Cytat:
My dopiero nieadwno wróciliśmy do domku ![]() Byłam z chłopcami u siostry posiedziałyśmy na ogródku ![]() W drodze do niej złapała nas ulewa, troszkę zmokliśmy, na szczęście drzewo za bardzo nie przeciekało |
||
|
|
|
#3485 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wiesz co, ja się nie zastanawiałam, czy ta wada mogła mieć wpływ na przedwczesny poród, tylko czy poród mógł się przyczynić do powstania tej wady. Pani kardiolog mówiła, że absolutnie nie i jak teraz o tym czytam, to już jestem pewna, bo wszędzie jest napisane, że to jest wada powstająca we wczesnym życiu płodowym. Jest to też dowód na to, że ginekolog powinien coś zauważyć. Też się łudzę, że dziurka się zarośnie, ale 8 mm to niemało, więc będzie trudno. Pani doktor nam powiedziała, że są małe szanse, bo jest raz taka duża, jak fizjologiczna, która ma 4 mm już nam nawet tłumaczyła jak by wyglądała ewentualna operacja. Zastanawiam się, czy nie iść jeszcze na konsultację do innego kardiologa Nie łudzę, się, że dziurki nie ma, bo mi ją pani doktor pokazała, ale martwię się, czy nie ma jeszcze jakieś innej towarzyszącej wady serca, ona mówiła, że nie.Anulinka, Antropia dacie sobie radę bez TŻ-ów. Kto jak nie matka da radę? My chyba wszystko zniesiemy
|
|
|
|
|
#3486 |
|
Zakorzenienie
|
takie są normy,
Gabrysia też więcej przybiera |
|
|
|
#3487 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny, właśnie wróciłam z zakupów (jak miło się wyrwać
) i dla zainteresowanych napiszę, że w tesco są bardzo fajne wyprzedaże ciuchowe. Kupiłam tankini za 20zł, takie czorne wiązane na szyjce, do tego gatki spodenkowe za 14zł. Bodziaki też są tanie ale tego mam pod dostatkiem więc nawet nie podeszłam do stanowiska. Za to kupiłam niuni śliczną sukienusię za 9zł, wszak jutro jedzie do prababci więc musi wyglądać
|
#3488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja myślę, że lekarka dokładnie zbadała Twojego synka, ale jeśli będziesz spokojniejsza to możesz iść jeszcze gdzieś to skonsultować no i myślę, że nie ma co gdybać czy się zarośnie czy nie, po prostu musimy wierzyć, że tak będzie i robić co jakiś czas usg |
|
|
|
|
#3489 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3490 |
|
Wtajemniczenie
|
andziot no poszedł
najbardziej wkurza mnie fakt, ze ta impreza to miał być grill u znajomych, którzy mieszkają ulice dalej...i mieliśmy iść razem... bo do domu blisko w razie czego.... i małego możliwość nakarmienia i przebrania była....ale pomysł upadł przez pogodę i poszli do knajpy....no ale mnie to już wykluczyło...i myślałam, ze mnie nie zostawi jednak samj w domu....oj jak jasie głupia przeliczyłamaniutka_85 do tesco to ja chyba się wybiorę jak mały jeść zacznie niecyckowe przysmaki Agnieszka.M jeszcze gdyby go nie było dlatego, ze pracuje... słowem bym sie nie odezwala....ale on zwyczajnie nie ma ochoty ze mna czasu spędzać a ja sie malym i tak sama zajmuje... malz pomaga mi tylko kąpać... przewijam sama karmie sama<z wiadomych powodów > odbijam sama usypiam sama.... chyba, ze mu dam małego i poproszę żeby go ponosił do odbicia ![]() tyłka mu nie przebierze bo się brzydzi
|
#3491 |
|
Rozeznanie
|
Może chociaż wcześniej do domu wróci i nie będzie zamykającym imprezę?
|
|
|
|
#3492 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
( wprawdzie 2 godziny dziennie plus coś tam w domu, ale zawsze to wszystko trzeba zgrać i zaplanować ). Odciąganie w nocy ma swój urok i chyba jakąś Jak jest TŻ to często podczytuję sobie w tym czasie wizaż, czy inne zaległości ( doję wtedy elektrycznym i jedną rękę mam wolną ). Jak jestem sama "doję" lakatatorem ręcznym, aby mieć Pepe na oku. Sorki |
|
|
|
|
#3493 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
TŻ miał opory przy wycieraniu cipusi bo się bał, że mała go o molestowanie oskarży ale jakoś się przemógł
|
|
#3494 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() knajpa czynna do 24.00...ale pytałam się go kiedy wróci, bo chciałabym wziąć prysznic zanim się położę(nie mogę zostawić małego samego, bo łazienka daleko, nie słyszałabym go...)...wiec mam nadzieje, ze zrozumiał aluzje i nie będzie długo ![]() ---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- Cytat:
![]() nie będzie wtedy wykrętów a ja mojemu już setki razy mówiłam, że jak mały będzie starszy to będzie gorze kupaki walił...a wtedy już będzie musiał go przebierać jak np mnie nie będzie w pobliżu ![]() twierdzi, że będzie no ale jak będzie musiał to przewinie
|
|
#3495 |
|
Zadomowienie
|
Witam się
Ja tylko napiszę, że żyję (ledwo bo ledwo ale jednak) Nie zaglądałam tu od piątku jak napisałam, że mi gorzej i muszę wyjść. No i wyszłam zamiast sama to z dziećmi na spacer bo Tż musiał odpocząć. Później jeszcze siedziałam nad świeżym ciepłym mięchem (mam nadzieję, że tu żadnej wegetarianki i obrończyni zwierząt nie ma ).W domu staramy się jak najmniej siedzieć w taką pogodę. I tym samym na wszystko brak czasu. Ale jutro już Tż jest w domu także Was nadrobię bo już tęsknię za Wami. Byliśmy dzisiaj na szczepieniach, starszy więcej płakał niż to maleństwo. Aaa dzidzik mi się krzywi brzydko, chyba ma małe napięcie mięśniowe, czekamy na wizytę u neurologa. Czy jakieś inne dzieciątko z wątku też ma?
|
#3496 |
|
Zadomowienie
|
grazin, no nie ma co fajny weekend Cię czeka
mimbi mnie tam mozesz kusić tymi bodziakami, bo u mnie w mieście mothercare nie mamy super, ze princi wychodzi ze szpitala anulinka fajnie, ze z bioderkami OK zytus u mnie przy karmieniu tez leci mleko z drugiej U, ale nie tak jak u Ciebie. Ja cały dzień nosze wkładki, ale przebierać się nie musze moniqac u Oliwki buźka a początku była w takich pojedynczych, drobnych pryszczach i plamkach, coś jak potówki, później było ich coraz wiecej. Miała też na szyjce, karku i klatce piersiowej, aha i na końcu pojawiły sie drobne na rączkach powyzej łokci. W najgorszym momencie cała buzia była czerwona, policzki jakby z papieru sciernego takie szorstkie.... Smarowałam 3 razy dziennie maścia cholesterolową z witaminami. Poza tym jak zrobiło sie chłodniej na podwórzu, po tygodniu stosowania diety bezmlecznej, te pryszcze zaczęły pomału znikac, wiec mam jednak nadzieję, ze to nie była zadna alergia na mleko, tylko takie nasilone potówki... Ponizej wklejam zdjecie, jak to wyglądało 2 tygodnie temu. AgnieszkaM mam nadzieję, ze z serduszkiem Antosia bedzie wszystko dobrze i nie będzie potrzebna operacja |
|
|
|
#3497 | ||
|
Zakorzenienie
|
mój też się brzydził, dlatego specjalnie mu kazałam przebierać
![]() co by przywyknął ![]() i teraz daje radę, choć często muszę iść z odsieczą ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() często ściągałam i zajmowałam się Zosią ... nie wiem czy natknęłaś się na takie FORUM, mi trochę pomogło, wiele informacji można tam znaleźć |
||
|
|
|
#3498 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
![]() Ale odpukać daję sobie ze wszystkim radę nie jestem zmęczona jakoś bardzo, nikomu nie marudzę, nie chcę od nikogo pomocy i wszyscy się dziwią że daję radę ![]() Ale daję spokojnie radę ze wszystkim, mam synka on tez pomaga I oby tak dobrze nam dalej szło to będzie super
|
|
|
|
|
#3499 |
|
Wtajemniczenie
|
Antropia ja biore mlodego w bujaczku do lazienki i wtedy sie prysznicuje
![]() Anulinko dolaczam sie do klubu laktatora. Poddalam sie i odciagam teraz mleko... dniami i nocami. Mam jeszcze nadzieje, ze wrocimy do cycusia, ale poki co przzywam taki bol, a nie chce zeby odbilo sie to na wartosci mleczka ![]() ![]() AgnieszkaM. bardzo mi przykro z powodu wady Antosia... jednak jakie sa rokowania? Czy to jest bardzo powazna wada serca? Czy Antos po operacji bedzie mogl normalnie funkcjonowac, uprawiac sporty? Czy operacja niesie jakies ryzyko? ![]() Andziot... 450 gramow na miesiac? moj w 11 dni utyl 800... czy z moim synem jes cos nie tak? Czy bedzie mial nadwage??? W sumie wyglada normalnie ![]() Princi i Flavio super, ze wracacie juz do domu!!! Czekamy na Was ![]() Moria Igusia jest fantastyczna Super filmik!Mam dola Od wczoraj becze, bo czuje sie jak wyrodna matka, ktora nawet nie umie nakarmic swojego dziecka ![]() ![]() Jeszcze tz mi dowalil, ze inne jakos karmia normalnie, a ja mam znowu problemy. Mowil, ze co to wytrzymac 30 minut karmienia... ![]() ![]() ![]() Jestem beznadziejna
|
#3500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nadwagi mieć nie będzie, w ogóle jest takie przekonanie, że mlekiem matki nie można dziecka przekarmić ... a co do Twojego bólu to doskonale wiem co czujesz, a co więcej jak czułam tak przy Zosi to zrobiłam dokładnie to samo co Ty - zaczęłam odciągać, a później bałam się przystawić ją na nowo i tego już więcej nie zrobiłam dlatego nie słuchaj co mówi Tż, bo on naprawdę nie ma pojęcia co czujesz !!! słuchaj siebie ważne żeby Antoś był najedzony, a jaką drogą to już nieistotne
|
|
|
|
|
#3501 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
( na pewno nie kosztem wizażu ).Cytat:
Teraz mam ustawiony "na pół gwizdka" i jest ok. Nie przejmuj się TŻ, bądź dumna, że karmisz swoim mlekiem Ja każdego dnia próbuję przystawić Pepe do cyca, ale na razie sukcesów brak ( nawet tych małych ). |
||
|
|
|
#3502 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3503 |
|
Zakorzenienie
|
AgnieszkoM odpisze tylko Tobie
|
|
#3505 |
|
Wtajemniczenie
|
Andziot, Anulinko
Anulinko szybko Ci idzie tym elektrycznym Medeli? Ja mam reczny Aventu no i tak z okolo 20 minut musze poswiecic by sciagnac 100 czy 120. Zastanawiam sie czy nie zainwestowac w elektryczny... chociaz ja jeszcze bede probowac przystawiac do piersi Antka... moze bol minie. Trzymam za Pepe kciuki by w koncu zakochal sie w maminym cycusiu I dziekuje za spostrzezenie... faktycznie moglabym mu zaczac dawac mm, ale jakos nie potrafie oczywiscie dostaje raz lub dwa razy dziennie jak nie zdaze sciagnac, ale wole zeby glownie byl karmiony moim mlekiem---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- Andziot jak dlugo tak Zosie karmilas?
|
#3506 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
kochana jak wyrodna matka!!! ![]() ważne żeby mały był najedzony a nie ważne jaka droga jak andziot napisała... a faceci się nie znają! nigdy nas matek nie zrozumieją !! potarmoś tżta za brodawki pól godziny zobaczymy, czy mu się będzie podobało ![]() Cytat:
no jakbym mojego małza widziała .... ![]() kiedyś po psie sprzątał z ręcznikiem zawiązanym na twarzy i miał identyczne odruchy wymiotne ![]() Andziot ja próbowałm go zmusic do przebrania pieluszki, ale skończyło się na jednym przwinieciu i to jeszcze w szpitalu jak teraz os wspominam to robi taką minę jak kot ze Shreka ![]() mały nie chciał spać, jeśc nie chciał, ale marudził.... to wzięłam go przytuliłam do piersi i odleciał w 3 minuty.... śpi jak aniołek teraz... aż mi łezka pociekła, że go w takim dużym łóżeczku zostawiałam pól wieczoru, zaczynałam się wściekać, że nie śpi, a on się poprzytulać chciał ![]() ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- u mnie przed chwila strzelały...teraz gdzieś daleko w oddali słychać ![]() pewnie do ciebie uciekły
|
|
#3507 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A ty twojego męża kopnij w Bzyczka dziękuję bardzo pozostałym dziewczynom oczywiście też za miłe słowa ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Dziewczyny wyobraźcie sobie zlot naszych mężów z maluchami |
|
|
|
|
#3508 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3509 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I wyjeżdżającym życzę udanych wypadów. I nas dziś spokojnie, pomijając fakt, że Zuzia odparzyła pupcię. Wietrzymy, smarujemy sudocremem i śpimy w tetrze, przez co jest więcej roboty. Ale czego się nie robi, żeby było dobrze. Ja staram się opanować logistykę kładzenia dziewczynek spać w pojedynkę. Bo jak mąż ma popołudniową zmianę, to nie wyrabiam. A dziś olewam całą robotę, którą mogłabym jeszcze zrobić i idę spać. Dobranoc. |
|
|
|
|
#3510 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaz Ty mnie podtrzymasz na duchu reszta olała mnie sikiem prostym trudno 3mam kciukasy za antonina Cytat:
a na bialko mleka 0,01 i przy tym podpisane ze na plesnie u mnie tez wlasnie wocilam z tesco poi drodze dostawalam blyskawicami w twarz ,moja Ola wazy 5050g
Edytowane przez agus87 Czas edycji: 2011-06-22 o 22:44 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:56.

) są kobiety co odciągają jeszcze dłużej
ASD raczej powinno dać się wykryć w ciąży ... wpływu na przedwczesny poród ta wada nie ma wcale,
też tak mam 

Jest tak blisko ( ok. 200 m od nas ), a tak daleko... ( wiem, że jemu też nie jest lekko ).

Nie łudzę, się, że dziurki nie ma, bo mi ją pani doktor pokazała, ale martwię się, czy nie ma jeszcze jakieś innej towarzyszącej wady serca, ona mówiła, że nie.

no ale jak będzie musiał to przewinie