Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona pierwsza :) - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Butle i cycusie czyli wiosenne synki i córusie - majowo-czerwcowe mamy 2011 3 6,82%
My jesteśmy mega sexy mamusie a z nami nasze śliczne dzidziusie. V-VI 2011 3 6,82%
Oto nasze cudowne dzidziusie a my jesteśmy spełnione mamusie. V-VI 2011 0 0%
Pieluchy, butelki, nieprzespane noce... bardzo kochamy nasze brzdące. V-VI 2011 3 6,82%
Zawartości naszych brzuszków już tulimy przy serduszku. Mamusie V-VI 2011 12 27,27%
Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 23 52,27%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-22, 20:27   #3481
andziot
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona pierwsza :)

zytus mi też mleko leci z drugiej piersi jak karmię, wkładka mokra calutka, tyle, że u mnie leci tylko z prawej, z lewej raczej nie

agus a IgE całkowite ma podwyższone ????

mamaoptymistka mi się wydaje że im dziecko mniejsze to trudniej odbić, Gabi na początku też strasznie ciężko odbijała, nadal są problemy ale już jest lepiej

moniqac w książeczce zdrowia Szymka jest siatka centylowa, zobacz sobie na wiek i wagę i odczytaj, na którym jest centylu wagowo powinien przybierać ok 450 GRAMÓW na miesiąc
kurcze znowu ta bakteria wredna ???? ta sama ? czy inna ?
trzymam kciuki żeby szybko zniknęła !!!

Dziewczonka spokojnej podróży i udanego pobytu !!!

cucciola79 gdzieś w jakimś artykule były wypisane rzeczy które można jeść bez ograniczeń i tam właśnie była cukinia, więc chyba można ...

anulinka2009 ja odciągałam 4,5miesiąca ... co 3h, w nocy co 4 (a Zosia przesypiała nocki od 2mż, a ja wstawałam jak wszyscy spali ) są kobiety co odciągają jeszcze dłużej
wiem ile Cię to kosztuje, dlatego podziwiam

Agnieszka.M ASD raczej powinno dać się wykryć w ciąży ... wpływu na przedwczesny poród ta wada nie ma wcale,
i wcale nie powiedziane że dziurka się nie zarośnie, trzeba być dobrej myśli i oczywiście kontrolować

MoniaK heheh, widzisz jak dziecko nie śpi to źle, a jak śpi to też źle, bo mama myśli że od razu chore też tak mam

antropia jednak poszedł na imprezę .... no cóż ... też nie lubię sama zostawać ... i wkurza mnie to że mężul ma możliwość odpoczęcia od dzieciaków, bo gdzieś jedzie ciągle coś załatwiać, a ja jestem uwiązana ... ale chyba taki los matek

dziewczyny śpią,
powoli dochodzimy do perfekcji z kładzeniem wieczornym
idę leniuchować (naprawdę to napisałam !!! )

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 20:29   #3482
Agnieszka.M
Rozeznanie

Antropia
Ja też jestem sama i to już od wtorku, bo mąż ciągle jest w pracy ... dzisiaj tylko przyjechał po nas i pojechał z nami do kardiologa, wszedł do domu, wziął prysznic, zjadł obiad i znowu pojechał. Wróci rano, pośpi parę godzin i znowu do pracy, ale ja już jestem przyzwyczajona. Są dni/tygodnie, że jest dłużej w domu, a są momenty, że ma dużo pracy i nie ma go prawie ciągle. Jak nie było dzidzi, to chodziłam z nim, a teraz siedzę z Antosiem w domu i czekam na niego, jak na jakiegoś marynarza Ja już się nauczyłam z codziennymi sprawami radzić sobie sama (ale jak mąż tylko przekracza próg, to choćby padał ze zmęczenia, on wtedy karmi i zajmuje się Antosiem, żebym mogła trochę odsapnąć), za to jak są jakieś ważne sprawy, to nieważne co się w pracy dzieje, on zawsze jest ze mną.

Agnieszka.M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 20:34   #3483
Zytus
Rozeznanie

andziot 450gr na miesiac??chyba cos malo, moj w 2 tyg przybral 560
Zytus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 20:43   #3484
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
Podziwiam dziewczyny, które w nocy są same z dziećmi - wiem, że tak miała mattal, moria chyba nawet teraz tak ma, moniqac ( przepraszam, jeśli o kimś zapomniałam ).
Ja jestem po 2 nockach, a przed 3 i już jestem padnięta. Moja mama już poszła, Pepe śpi, ale przez to wcześniejsze spanie przewiduję 3 pobudki w nocy.
Zaraz się biorę za dojenie ( na razie mam jedną butelkę w lodówce ) i wcześniej pójdę spać.
Wiele osób mnie pyta, na ile wystarczy mi cierpliwości, aby odciągać pokarm - mam nadzieję, że jak najdłużej. Czasami jednak dopadają mnie chwile zwątpienia. Mam nadzieję, że mój TŻ do soboty czy niedzieli stanie na nogi. Tęsknie za nim Jest tak blisko ( ok. 200 m od nas ), a tak daleko... ( wiem, że jemu też nie jest lekko ).
No ja jestem co noc sama juz od ponad 5 tygodni :P
Cytat:
Napisane przez cucciola79 Pokaż wiadomość
Ja mysle,ze te usztywniacze nie powinny Ci przeszkadzac w podnoszeniu malutkiej,co fakt to fakt jak karmisz piersia to niestety nie mozna,wyprobuj je moze Ci powolutku przejdzie!!!Ty tez mialas juz przed porodem problemy z nadgarstkami prawda??
A Dziewczynki mam dobre nowinki:
Dzisiaj Princi z Flaviem wychodza ze szpitalamalutki ma brac lekarstwa do 6 msc.zycia,najwazniejsze,z e ma sie dobrze!!!!
wczoraj w koncu poszlam do fryzjera zobic odrost taka juz zaczochrana bylam no i fryzjerka pocieszyla mniejej mala miala kolki do 15 msc.zycia
dzisiaj u mnie upaly 33stopnie w cieniu nie idzie oddychac
Super ze z Flavciem lepiej

My dopiero nieadwno wróciliśmy do domku
Byłam z chłopcami u siostry posiedziałyśmy na ogródku
W drodze do niej złapała nas ulewa, troszkę zmokliśmy, na szczęście drzewo za bardzo nie przeciekało
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 20:43   #3485
Agnieszka.M
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
Agnieszka.M ASD raczej powinno dać się wykryć w ciąży ... wpływu na przedwczesny poród ta wada nie ma wcale,
i wcale nie powiedziane że dziurka się nie zarośnie, trzeba być dobrej myśli i oczywiście kontrolować
Dziękuję No właśnie czytam teraz o tej wadzie i wychodzi na to, że powinna być widoczna na usg w ciąży. A lekarz na każdym usg niby badał serce i twierdził, że wszystko ok, a ta dziurka przecież wcale nie jest mała. Także już na pewno nie będę go chwalić i polecać
Wiesz co, ja się nie zastanawiałam, czy ta wada mogła mieć wpływ na przedwczesny poród, tylko czy poród mógł się przyczynić do powstania tej wady. Pani kardiolog mówiła, że absolutnie nie i jak teraz o tym czytam, to już jestem pewna, bo wszędzie jest napisane, że to jest wada powstająca we wczesnym życiu płodowym. Jest to też dowód na to, że ginekolog powinien coś zauważyć.
Też się łudzę, że dziurka się zarośnie, ale 8 mm to niemało, więc będzie trudno. Pani doktor nam powiedziała, że są małe szanse, bo jest raz taka duża, jak fizjologiczna, która ma 4 mm już nam nawet tłumaczyła jak by wyglądała ewentualna operacja. Zastanawiam się, czy nie iść jeszcze na konsultację do innego kardiologa Nie łudzę, się, że dziurki nie ma, bo mi ją pani doktor pokazała, ale martwię się, czy nie ma jeszcze jakieś innej towarzyszącej wady serca, ona mówiła, że nie.

Anulinka, Antropia dacie sobie radę bez TŻ-ów. Kto jak nie matka da radę? My chyba wszystko zniesiemy

Stary 2011-06-22, 20:44   #3486
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zytus Pokaż wiadomość
andziot 450gr na miesiac??chyba cos malo, moj w 2 tyg przybral 560
takie są normy,
Gabrysia też więcej przybiera

Stary 2011-06-22, 20:48   #3487
aniutka_85
Raczkowanie

dziewczyny, właśnie wróciłam z zakupów (jak miło się wyrwać ) i dla zainteresowanych napiszę, że w tesco są bardzo fajne wyprzedaże ciuchowe. Kupiłam tankini za 20zł, takie czorne wiązane na szyjce, do tego gatki spodenkowe za 14zł. Bodziaki też są tanie ale tego mam pod dostatkiem więc nawet nie podeszłam do stanowiska. Za to kupiłam niuni śliczną sukienusię za 9zł, wszak jutro jedzie do prababci więc musi wyglądać

Stracony jest każdy dzień bez uśmiechu. ~ Kornel Makuszyński
aniutka_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 20:53   #3488
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnieszka.M Pokaż wiadomość
Dziękuję No właśnie czytam teraz o tej wadzie i wychodzi na to, że powinna być widoczna na usg w ciąży. A lekarz na każdym usg niby badał serce i twierdził, że wszystko ok, a ta dziurka przecież wcale nie jest mała. Także już na pewno nie będę go chwalić i polecać
Wiesz co, ja się nie zastanawiałam, czy ta wada mogła mieć wpływ na przedwczesny poród, tylko czy poród mógł się przyczynić do powstania tej wady. Pani kardiolog mówiła, że absolutnie nie i jak teraz o tym czytam, to już jestem pewna, bo wszędzie jest napisane, że to jest wada powstająca we wczesnym życiu płodowym. Jest to też dowód na to, że ginekolog powinien coś zauważyć.
Też się łudzę, że dziurka się zarośnie, ale 8 mm to niemało, więc będzie trudno. Pani doktor nam powiedziała, że są małe szanse, bo jest raz taka duża, jak fizjologiczna, która ma 4 mm już nam nawet tłumaczyła jak by wyglądała ewentualna operacja. Zastanawiam się, czy nie iść jeszcze na konsultację do innego kardiologa Nie łudzę, się, że dziurki nie ma, bo mi ją pani doktor pokazała, ale martwię się, czy nie ma jeszcze jakieś innej towarzyszącej wady serca, ona mówiła, że nie.
tak jak doczytałaś, ta wada powstaje w życiu płodowym dość wcześnie, więc poród nie miał wpływu na wadę,
ja myślę, że lekarka dokładnie zbadała Twojego synka, ale jeśli będziesz spokojniejsza to możesz iść jeszcze gdzieś to skonsultować
no i myślę, że nie ma co gdybać czy się zarośnie czy nie, po prostu musimy wierzyć, że tak będzie i robić co jakiś czas usg

Stary 2011-06-22, 21:00   #3489
Agnieszka.M
Rozeznanie

Cytat:
tak jak doczytałaś, ta wada powstaje w życiu płodowym dość wcześnie, więc poród nie miał wpływu na wadę,
ja myślę, że lekarka dokładnie zbadała Twojego synka, ale jeśli będziesz spokojniejsza to możesz iść jeszcze gdzieś to skonsultować
no i myślę, że nie ma co gdybać czy się zarośnie czy nie, po prostu musimy wierzyć, że tak będzie i robić co jakiś czas usg
Andziot, a wiesz może jaka jest przyczyna powstawania tej wady u maluszka? Bo czytam i czytam i póki co nic nie znalazłam na ten temat?

Stary 2011-06-22, 21:03   #3490
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

andziot no poszedł najbardziej wkurza mnie fakt, ze ta impreza to miał być grill u znajomych, którzy mieszkają ulice dalej...i mieliśmy iść razem... bo do domu blisko w razie czego.... i małego możliwość nakarmienia i przebrania była....ale pomysł upadł przez pogodę i poszli do knajpy....no ale mnie to już wykluczyło...i myślałam, ze mnie nie zostawi jednak samj w domu....oj jak jasie głupia przeliczyłam

aniutka_85 do tesco to ja chyba się wybiorę jak mały jeść zacznie niecyckowe przysmaki

Agnieszka.M jeszcze gdyby go nie było dlatego, ze pracuje... słowem bym sie nie odezwala....ale on zwyczajnie nie ma ochoty ze mna czasu spędzać

a ja sie malym i tak sama zajmuje...
malz pomaga mi tylko kąpać...
przewijam sama
karmie sama<z wiadomych powodów >
odbijam sama
usypiam sama....

chyba, ze mu dam małego i poproszę żeby go ponosił do odbicia

tyłka mu nie przebierze bo się brzydzi
Stary 2011-06-22, 21:08   #3491
Agnieszka.M
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez antropia Pokaż wiadomość

Może chociaż wcześniej do domu wróci i nie będzie zamykającym imprezę?

Stary 2011-06-22, 21:08   #3492
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
anulinka2009 ja odciągałam 4,5miesiąca ... co 3h, w nocy co 4 (a Zosia przesypiała nocki od 2mż, a ja wstawałam jak wszyscy spali ) są kobiety co odciągają jeszcze dłużej
Ja to robię tylko i wyłącznie dla Piotrusia. Gdybym siedziała z nim 24h na dobę, pewnie byłoby łatwiej. Ale tylko dla ciała, bo psycha już dawno by mi siadła, gdybym między ludzi nie wyszła. A ja przecież już pracuję ( wprawdzie 2 godziny dziennie plus coś tam w domu, ale zawsze to wszystko trzeba zgrać i zaplanować ).
Odciąganie w nocy ma swój urok i chyba jakąś
Jak jest TŻ to często podczytuję sobie w tym czasie wizaż, czy inne zaległości ( doję wtedy elektrycznym i jedną rękę mam wolną ). Jak jestem sama "doję" lakatatorem ręcznym, aby mieć Pepe na oku.

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
No ja jestem co noc sama juz od ponad 5 tygodni :P
Sorki Calkowicie zapomniałam o naszej "super mamie". Jak mi będzie znowu źle będę myślała o Tobie, że masz dwóch takich moich "Pepe" i dajesz sobie doskonale radę ( nie marudząc tutaj ).
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 21:10   #3493
aniutka_85
Raczkowanie

Cytat:
andziot no poszedł najbardziej wkurza mnie fakt, ze ta impreza to miał być grill u znajomych, którzy mieszkają ulice dalej...i mieliśmy iść razem... bo do domu blisko w razie czego.... i małego możliwość nakarmienia i przebrania była....ale pomysł upadł przez pogodę i poszli do knajpy....no ale mnie to już wykluczyło...i myślałam, ze mnie nie zostawi jednak samj w domu....oj jak jasie głupia przeliczyłam

aniutka_85 do tesco to ja chyba się wybiorę jak mały jeść zacznie niecyckowe przysmaki

Agnieszka.M jeszcze gdyby go nie było dlatego, ze pracuje... słowem bym sie nie odezwala....ale on zwyczajnie nie ma ochoty ze mna czasu spędzać

a ja sie malym i tak sama zajmuje...
malz pomaga mi tylko kąpać...
przewijam sama
karmie sama<z wiadomych powodów >
odbijam sama
usypiam sama....

chyba, ze mu dam małego i poproszę żeby go ponosił do odbicia

a u nas jest całkowity podział. Karmię mm więc problem z głowy, ja karmię, TŻ usypia, co do pieluch, to zmienia ten komu się ta niespodzianka przytrafi TŻ miał opory przy wycieraniu cipusi bo się bał, że mała go o molestowanie oskarży ale jakoś się przemógł

Stracony jest każdy dzień bez uśmiechu. ~ Kornel Makuszyński
aniutka_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 21:19   #3494
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Cytat:

Może chociaż wcześniej do domu wróci i nie będzie zamykającym imprezę?
nie brzydzi się samego siku, ale po odpakowaniu pieluchy nigdy nie ma samego siku
knajpa czynna do 24.00...ale pytałam się go kiedy wróci, bo chciałabym wziąć prysznic zanim się położę(nie mogę zostawić małego samego, bo łazienka daleko, nie słyszałabym go...)...wiec mam nadzieje, ze zrozumiał aluzje i nie będzie długo

---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

Cytat:
Napisane przez aniutka_85 Pokaż wiadomość
a u nas jest całkowity podział. Karmię mm więc problem z głowy, ja karmię, TŻ usypia, co do pieluch, to zmienia ten komu się ta niespodzianka przytrafi TŻ miał opory przy wycieraniu cipusi bo się bał, że mała go o molestowanie oskarży ale jakoś się przemógł
no i już nie mogę się doczekać jak mały zacznie jeść nie tylko moje mleczko
nie będzie wtedy wykrętów
a ja mojemu już setki razy mówiłam, że jak mały będzie starszy to będzie gorze kupaki walił...a wtedy już będzie musiał go przebierać jak np mnie nie będzie w pobliżu
twierdzi, że będzie no ale jak będzie musiał to przewinie
Stary 2011-06-22, 21:21   #3495
Siasiek
Zadomowienie

Witam się

Ja tylko napiszę, że żyję (ledwo bo ledwo ale jednak)

Nie zaglądałam tu od piątku jak napisałam, że mi gorzej i muszę wyjść. No i wyszłam zamiast sama to z dziećmi na spacer bo Tż musiał odpocząć.
Później jeszcze siedziałam nad świeżym ciepłym mięchem (mam nadzieję, że tu żadnej wegetarianki i obrończyni zwierząt nie ma).

W domu staramy się jak najmniej siedzieć w taką pogodę.
I tym samym na wszystko brak czasu.
Ale jutro już Tż jest w domu także Was nadrobię bo już tęsknię za Wami.

Byliśmy dzisiaj na szczepieniach, starszy więcej płakał niż to maleństwo.

Aaa dzidzik mi się krzywi brzydko, chyba ma małe napięcie mięśniowe, czekamy na wizytę u neurologa.

Czy jakieś inne dzieciątko z wątku też ma?

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 21:22   #3496
bassienka
Zadomowienie

GG do bassienka Send a message via Skype™ to bassienka

grazin, no nie ma co fajny weekend Cię czeka

mimbi mnie tam mozesz kusić tymi bodziakami, bo u mnie w mieście mothercare nie mamy

super, ze princi wychodzi ze szpitala

anulinka fajnie, ze z bioderkami OK

zytus u mnie przy karmieniu tez leci mleko z drugiej U, ale nie tak jak u Ciebie. Ja cały dzień nosze wkładki, ale przebierać się nie musze

moniqac u Oliwki buźka a początku była w takich pojedynczych, drobnych pryszczach i plamkach, coś jak potówki, później było ich coraz wiecej. Miała też na szyjce, karku i klatce piersiowej, aha i na końcu pojawiły sie drobne na rączkach powyzej łokci. W najgorszym momencie cała buzia była czerwona, policzki jakby z papieru sciernego takie szorstkie.... Smarowałam 3 razy dziennie maścia cholesterolową z witaminami. Poza tym jak zrobiło sie chłodniej na podwórzu, po tygodniu stosowania diety bezmlecznej, te pryszcze zaczęły pomału znikac, wiec mam jednak nadzieję, ze to nie była zadna alergia na mleko, tylko takie nasilone potówki...
Ponizej wklejam zdjecie, jak to wyglądało 2 tygodnie temu.

AgnieszkaM mam nadzieję, ze z serduszkiem Antosia bedzie wszystko dobrze i nie będzie potrzebna operacja
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P6090337.jpg (77,3 KB, 51 załadowań)

ALBUMY
[*] 18.06.2010
bassienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 21:23   #3497
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
mój też się brzydził, dlatego specjalnie mu kazałam przebierać
co by przywyknął
i teraz daje radę, choć często muszę iść z odsieczą

Cytat:
Andziot, a wiesz może jaka jest przyczyna powstawania tej wady u maluszka? Bo czytam i czytam i póki co nic nie znalazłam na ten temat?
na 100% nie wiadomo co jest przyczyną, źle zrastają się kawałeczki serduszka i dlatego zostaje dziurka, ale dlaczego

Cytat:
Ja to robię tylko i wyłącznie dla Piotrusia. Gdybym siedziała z nim 24h na dobę, pewnie byłoby łatwiej. Ale tylko dla ciała, bo psycha już dawno by mi siadła, gdybym między ludzi nie wyszła. A ja przecież już pracuję ( wprawdzie 2 godziny dziennie plus coś tam w domu, ale zawsze to wszystko trzeba zgrać i zaplanować ).
Odciąganie w nocy ma swój urok i chyba jakąś
Jak jest TŻ to często podczytuję sobie w tym czasie wizaż, czy inne zaległości ( doję wtedy elektrycznym i jedną rękę mam wolną ). Jak jestem sama "doję" lakatatorem ręcznym, aby mieć Pepe na oku.
ja odciągałam elektrycznym Medeli (na baterie też działa), przez to przeczytałam dużo książek
często ściągałam i zajmowałam się Zosią ...
nie wiem czy natknęłaś się na takie FORUM, mi trochę pomogło, wiele informacji można tam znaleźć

Stary 2011-06-22, 21:28   #3498
eweska
Moderatoreska

Cytat:

Sorki Calkowicie zapomniałam o naszej "super mamie". Jak mi będzie znowu źle będę myślała o Tobie, że masz dwóch takich moich "Pepe" i dajesz sobie doskonale radę ( nie marudząc tutaj ).
Super mamą to ja może nie jestem
Ale odpukać daję sobie ze wszystkim radę nie jestem zmęczona jakoś bardzo, nikomu nie marudzę, nie chcę od nikogo pomocy i wszyscy się dziwią że daję radę
Ale daję spokojnie radę ze wszystkim, mam synka on tez pomaga I oby tak dobrze nam dalej szło to będzie super
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 21:29   #3499
Paulizia
Wtajemniczenie

Antropia ja biore mlodego w bujaczku do lazienki i wtedy sie prysznicuje

Anulinko dolaczam sie do klubu laktatora. Poddalam sie i odciagam teraz mleko... dniami i nocami. Mam jeszcze nadzieje, ze wrocimy do cycusia, ale poki co przzywam taki bol, a nie chce zeby odbilo sie to na wartosci mleczka

AgnieszkaM. bardzo mi przykro z powodu wady Antosia... jednak jakie sa rokowania? Czy to jest bardzo powazna wada serca? Czy Antos po operacji bedzie mogl normalnie funkcjonowac, uprawiac sporty? Czy operacja niesie jakies ryzyko? jejciu ja gleboko wierze, ze ta dziurka zniknie. Trzymam mocno

Andziot... 450 gramow na miesiac? moj w 11 dni utyl 800... czy z moim synem jes cos nie tak? Czy bedzie mial nadwage???
W sumie wyglada normalnie

Princi i Flavio super, ze wracacie juz do domu!!! Czekamy na Was

Moria Igusia jest fantastyczna Super filmik!#

Mam dola
Od wczoraj becze, bo czuje sie jak wyrodna matka, ktora nawet nie umie nakarmic swojego dziecka
Jeszcze tz mi dowalil, ze inne jakos karmia normalnie, a ja mam znowu problemy. Mowil, ze co to wytrzymac 30 minut karmienia... latwo mowic... cikawe jakby jemu ktos w klatke gwozdzia wbijal, a potem jeszcze przez godzine przypalal zapalniczka
Jestem beznadziejna
Stary 2011-06-22, 21:39   #3500
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość

Andziot... 450 gramow na miesiac? moj w 11 dni utyl 800... czy z moim synem jes cos nie tak? Czy bedzie mial nadwage???
W sumie wyglada normalnie

Mam dola
Od wczoraj becze, bo czuje sie jak wyrodna matka, ktora nawet nie umie nakarmic swojego dziecka
Jeszcze tz mi dowalil, ze inne jakos karmia normalnie, a ja mam znowu problemy. Mowil, ze co to wytrzymac 30 minut karmienia... latwo mowic... cikawe jakby jemu ktos w klatke gwozdzia wbijal, a potem jeszcze przez godzine przypalal zapalniczka
Jestem beznadziejna
to jest dolna granica, więc jak więcej to dobrze
nadwagi mieć nie będzie, w ogóle jest takie przekonanie, że mlekiem matki nie można dziecka przekarmić ...

a co do Twojego bólu to doskonale wiem co czujesz, a co więcej jak czułam tak przy Zosi to zrobiłam dokładnie to samo co Ty - zaczęłam odciągać, a później bałam się przystawić ją na nowo i tego już więcej nie zrobiłam strach przed ponownym bólem był tak silny !!!
dlatego nie słuchaj co mówi Tż, bo on naprawdę nie ma pojęcia co czujesz !!!
słuchaj siebie !! cokolwiek zrobisz będzie dobrze
ważne żeby Antoś był najedzony, a jaką drogą to już nieistotne

Stary 2011-06-22, 21:41   #3501
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:

ja odciągałam elektrycznym Medeli (na baterie też działa), przez to przeczytałam dużo książek
często ściągałam i zajmowałam się Zosią ...
nie wiem czy natknęłaś się na takie FORUM, mi trochę pomogło, wiele informacji można tam znaleźć
Ja też mam medelę, nawet dwie. Ręczny od bratowej i elektryczny własny. Dzięki za namiar na forum, na pewno zerknę w czasie "udoju" ( na pewno nie kosztem wizażu ).

Cytat:

Anulinko dolaczam sie do klubu laktatora. Poddalam sie i odciagam teraz mleko... dniami i nocami. Mam jeszcze nadzieje, ze wrocimy do cycusia, ale poki co przzywam taki bol, a nie chce zeby odbilo sie to na wartosci mleczka

Mam dola
Jestem beznadziejna
Z laktatorem też trzeba uważać, swego czasu jechałam na "maxa" i leciało mi różowe mleko do butelki, bo tak mi sutki krwawiły.
Teraz mam ustawiony "na pół gwizdka" i jest ok.

Nie przejmuj się TŻ, bądź dumna, że karmisz swoim mlekiem. Przecież mogłaś iść na łatwiznę i dawać mm ( nie piszę tego, by kogokolwiek urazić, szanuję wszystkie wybory i wiem, że czasami inaczej się nie da ). Mój TŻ jest akurat dumny z tego i mnie wspiera. To też daje mi siłę, aby dalej doić.
Ja każdego dnia próbuję przystawić Pepe do cyca, ale na razie sukcesów brak ( nawet tych małych ).
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 21:42   #3502
Agnieszka.M
Rozeznanie

Cytat:
nie brzydzi się samego siku, ale po odpakowaniu pieluchy nigdy nie ma samego siku
knajpa czynna do 24.00...ale pytałam się go kiedy wróci, bo chciałabym wziąć prysznic zanim się położę(nie mogę zostawić małego samego, bo łazienka daleko, nie słyszałabym go...)...wiec mam nadzieje, ze zrozumiał aluzje i nie będzie długo

---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

no i już nie mogę się doczekać jak mały zacznie jeść nie tylko moje mleczko
nie będzie wtedy wykrętów
a ja mojemu już setki razy mówiłam, że jak mały będzie starszy to będzie gorze kupaki walił...a wtedy już będzie musiał go przebierać jak np mnie nie będzie w pobliżu
twierdzi, że będzie no ale jak będzie musiał to przewinie
http://www.youtube.com/watch?v=gFo7bPFEaYM

Stary 2011-06-22, 21:42   #3503
bzyczka1
Zakorzenienie

AgnieszkoM odpisze tylko Tobie Słońce nie martw się serduszkiem Antosia. Powiem Ci że moja siostra starsza też urodziła się z dziurką w sercu i ona zarosła siostra ma 30 lat i żadnych problemów ze zdrowiem. Dlatego ja trzymam kciuki za Antosia i nie pozwalam Ci się zamartwiać kochana

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 21:45   #3504
andziot
Zakorzenienie

ale u nas pieruny strzelają

Stary 2011-06-22, 21:54   #3505
Paulizia
Wtajemniczenie

Andziot, Anulinko dziekuje Wam.... jutro jeszcze ide do lekarza moze cos poradzi... ja nie rozumiem w czym moze byc problem?
Anulinko szybko Ci idzie tym elektrycznym Medeli? Ja mam reczny Aventu no i tak z okolo 20 minut musze poswiecic by sciagnac 100 czy 120. Zastanawiam sie czy nie zainwestowac w elektryczny... chociaz ja jeszcze bede probowac przystawiac do piersi Antka... moze bol minie.
Trzymam za Pepe kciuki by w koncu zakochal sie w maminym cycusiu
I dziekuje za spostrzezenie... faktycznie moglabym mu zaczac dawac mm, ale jakos nie potrafie oczywiscie dostaje raz lub dwa razy dziennie jak nie zdaze sciagnac, ale wole zeby glownie byl karmiony moim mlekiem

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

Andziot jak dlugo tak Zosie karmilas?
Stary 2011-06-22, 21:58   #3506
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Super mamą to ja może nie jestem
Ale odpukać daję sobie ze wszystkim radę nie jestem zmęczona jakoś bardzo, nikomu nie marudzę, nie chcę od nikogo pomocy i wszyscy się dziwią że daję radę
Ale daję spokojnie radę ze wszystkim, mam synka on tez pomaga I oby tak dobrze nam dalej szło to będzie super

Cytat:
Antropia ja biore mlodego w bujaczku do lazienki i wtedy sie prysznicuje

mam dola
Jestem beznadziejna
nie mamy jeszcze leżaczka niestety, a w łazience chyba i tak nie maiłabym gdzie go postawić

kochana jak wyrodna matka!!!

ważne żeby mały był najedzony a nie ważne jaka droga jak andziot napisała...
a faceci się nie znają!
nigdy nas matek nie zrozumieją !!
potarmoś tżta za brodawki pól godziny zobaczymy, czy mu się będzie podobało
Cytat:

no jakbym mojego małza widziała ....

kiedyś po psie sprzątał z ręcznikiem zawiązanym na twarzy i miał identyczne odruchy wymiotne

Andziot ja próbowałm go zmusic do przebrania pieluszki, ale skończyło się na jednym przwinieciu i to jeszcze w szpitalu
jak teraz os wspominam to robi taką minę jak kot ze Shreka

mały nie chciał spać, jeśc nie chciał, ale marudził....
to wzięłam go przytuliłam do piersi i odleciał w 3 minuty....
śpi jak aniołek teraz...
aż mi łezka pociekła, że go w takim dużym łóżeczku zostawiałam pól wieczoru, zaczynałam się wściekać, że nie śpi, a on się poprzytulać chciał

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

Cytat:
u mnie przed chwila strzelały...teraz gdzieś daleko w oddali słychać
pewnie do ciebie uciekły
Stary 2011-06-22, 22:07   #3507
Agnieszka.M
Rozeznanie

Cytat:
AgnieszkaM. bardzo mi przykro z powodu wady Antosia... jednak jakie sa rokowania? Czy to jest bardzo powazna wada serca? Czy Antos po operacji bedzie mogl normalnie funkcjonowac, uprawiac sporty? Czy operacja niesie jakies ryzyko? jejciu ja gleboko wierze, ze ta dziurka zniknie. Trzymam mocno

Mam dola
Jestem beznadziejna
Podobno jest szansa, że się zarośnie, ale przy 8 mm pani doktor mówiła, że jest to raczej niemożliwe. O ile dziurka nie będzie się powiększać, to czeka go operacja w wieku 4 lat. Jest szansa, że nie będzie operacji na otwartym sercu tylko jakoś przez pachwinę (coś o jakiś parasolkach mówiła pani doktor, nie wiem dokładnie na czym to polega, bo nie zapamiętałam wszystkiego, o czym mówiła i jeszcze nie doczytałam wszystkiego w internecie), czyli mniej inwazyjnie i bez blizny na klatce piersiowej. Także modle się, że gdyby dziurka nie zarosła i trzeba by to operować, to żeby się udało właśnie bez otwierania klatki. Pani doktor mówiła, że po tak przeprowadzonym zabiegu/operacji (nie wiem jak to nazwać), dzieci już następnego dnia normalnie funkcjonują, nie muszą brać żadnych leków, mogą normalnie żyć i po wadzie nie ma śladu. Także oby nagle nie wykryli jeszcze jakieś wady, żeby się nie powiększało, gdyby było potrzebne operowanie, to oby to mniej inwazyjne, a najlepiej, żeby się zarosło

A ty twojego męża kopnij w za takie teksty. Ja bym mu dała Antosia na gołą klatę, jak mały jest głodny, wystarczy, że mu się mały przyssa do dekoltu i zobaczymy, czy będzie taki mądry. Mój mąż leżał ostatnio z małym na łóżku i on mu się przyssał obok sutka (nie wiem skąd mu się to wzięło, bo ja w ogóle go nie karmiłam piersią), mój mąż zaczął podskakiwać jak poparzony i mówił, że to uczucie jakby żółw cię ugryzł, że tak zaciska i że nie wyobraża sobie jak kobiety karmią piersią

Bzyczka
dziękuję bardzo
pozostałym dziewczynom oczywiście też za miłe słowa

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ----------

Dziewczyny wyobraźcie sobie zlot naszych mężów z maluchami http://www.youtube.com/watch?v=LbSv3jK41q0&NR=1

Stary 2011-06-22, 22:13   #3508
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Cytat:
[/COLOR]Dziewczyny wyobraźcie sobie zlot naszych mężów z maluchami http://www.youtube.com/watch?v=LbSv3jK41q0&NR=1
Stary 2011-06-22, 22:21   #3509
Weredka
Zadomowienie

Cytat:
Andziot, Moria, Matallewar, Ddaaiissyy dziękuję za kciuki.
Niestety okazało się, że pani pediatra nie miała szmerów w głowie, bo naprawdę miała prawo coś słyszeć. Pani kardiolog po zbadaniu małego, zrobieniu ekg, usg i echa serca stwierdziła, że Antoś ma wrodzoną wadę serca ASD II. Ma w serduszku dziurkę wielkości 8 mm Jeśli się nie zarośnie, a szanse na zarośnięcie podobno są małe, bo dziurka jest duża, to w wieku 4 lat będzie miał operacje. Już mamy umówioną kolejną wizytę na grudzień, bo trzeba to kontrolować. Podobno fakt, że urodził się w 35 tygodniu ciąży nie miał na to żadnego wpływu. Ciekawe skąd się to bierze. Słyszałyście coś może o tej wadzie? Muszę poczytać na ten temat. Martwię się o tego mojego małego szkrabika
Tak swoją drogą jestem ciekawa, czy była szansa na wykrycie tej wady jeszcze w ciąży na usg (zapytałam kardiologa, czy mógł na to wpłynąć przedwczesny poród, a o to zapomniałam zapytać ), bo jak tak, to W końcu mieliśmy co 4 tygodnie wizyty za 200 zł, za każdym razem usg i za każdym razem ginekolog mówił, że z sercem wszystko dobrze.
Ja też mocno trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze!!

I wyjeżdżającym życzę udanych wypadów.

I nas dziś spokojnie, pomijając fakt, że Zuzia odparzyła pupcię. Wietrzymy, smarujemy sudocremem i śpimy w tetrze, przez co jest więcej roboty. Ale czego się nie robi, żeby było dobrze. Ja staram się opanować logistykę kładzenia dziewczynek spać w pojedynkę. Bo jak mąż ma popołudniową zmianę, to nie wyrabiam. A dziś olewam całą robotę, którą mogłabym jeszcze zrobić i idę spać. Dobranoc.
Weredka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 22:27   #3510
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Andziot, Moria, Matallewar, Ddaaiissyy dziękuję za kciuki.
Niestety okazało się, że pani pediatra nie miała szmerów w głowie, bo naprawdę miała prawo coś słyszeć. Pani kardiolog po zbadaniu małego, zrobieniu ekg, usg i echa serca stwierdziła, że Antoś ma wrodzoną wadę serca ASD II. Ma w serduszku dziurkę wielkości 8 mm Jeśli się nie zarośnie, a szanse na zarośnięcie podobno są małe, bo dziurka jest duża, to w wieku 4 lat będzie miał operacje. Już mamy umówioną kolejną wizytę na grudzień, bo trzeba to kontrolować. Podobno fakt, że urodził się w 35 tygodniu ciąży nie miał na to żadnego wpływu. Ciekawe skąd się to bierze. Słyszałyście coś może o tej wadzie? Muszę poczytać na ten temat. Martwię się o tego mojego małego szkrabika
Tak swoją drogą jestem ciekawa, czy była szansa na wykrycie tej wady jeszcze w ciąży na usg (zapytałam kardiologa, czy mógł na to wpłynąć przedwczesny poród, a o to zapomniałam zapytać ), bo jak tak, to W końcu mieliśmy co 4 tygodnie wizyty za 200 zł, za każdym razem usg i za każdym razem ginekolog mówił, że z sercem wszystko dobrze.

Ddaaiissyy skoro masz karuzelkę FP, to wzięłabym mate Tiny Love, albo też FP, ale z innej serii niż karuzela, żeby nie było nudno i inaczej dzieciątko pobudzać.
Super, że jedziesz na weekend do rodziców, trochę odetchniesz od teściów no i dziadkowie się Gabusią nacieszą.
A zwierzakami u rodziców bym się nie martwiła, pewnie są regularnie szczepione, odrobaczane i zadbane, więc czym się martwić. Mój pies czasem nawet liźnie małego w stópkę (szczególnie jak Antoś się buja w leżaczku), a raz jak sobie siedziałam z małym na kolanach na kanapie, a obok leżał wtulony w moje udo pies, to Antoś wziął go za kudły i pociągnął, Lumi spojrzał na niego z politowaniem, ja uwolniłam psa z niechcianego uścisku i tyle Uważam, że bardzo dobrze, jak dziecko od małego ma kontakt ze zwierzętami, oczywiście pod nadzorem

Listopadowa miło cię widzieć. Trzymam za szczepienie, usg bioderek i oby Izunia dała ci więcej czasu dla siebie. Mała śliczna

Princi super, że już wracacie do domku Dużo zdrówka dla Flavia.

Moniqac dużo zdrówka dla Szymonka A waga moim zdaniem jak najbardziej ok

Aguś87 dobrze, że mała nie ma skazy i oby jak najszybciej się zagoiła.

Matallewar udanego wyjazdu
dzieki Ci slonce
chociaz Ty mnie podtrzymasz na duchu
reszta olała mnie sikiem prostym
trudno

3mam kciukasy za antonina
Cytat:
zytus mi też mleko leci z drugiej piersi jak karmię, wkładka mokra calutka, tyle, że u mnie leci tylko z prawej, z lewej raczej nie

agus a IgE całkowite ma podwyższone ????

mamaoptymistka mi się wydaje że im dziecko mniejsze to trudniej odbić, Gabi na początku też strasznie ciężko odbijała, nadal są problemy ale już jest lepiej

moniqac w książeczce zdrowia Szymka jest siatka centylowa, zobacz sobie na wiek i wagę i odczytaj, na którym jest centylu wagowo powinien przybierać ok 450 GRAMÓW na miesiąc
kurcze znowu ta bakteria wredna ???? ta sama ? czy inna ?
trzymam kciuki żeby szybko zniknęła !!!

Dziewczonka spokojnej podróży i udanego pobytu !!!

cucciola79 gdzieś w jakimś artykule były wypisane rzeczy które można jeść bez ograniczeń i tam właśnie była cukinia, więc chyba można ...

MoniaK heheh, widzisz jak dziecko nie śpi to źle, a jak śpi to też źle, bo mama myśli że od razu chore też tak mam

antropia jednak poszedł na imprezę .... no cóż ... też nie lubię sama zostawać ... i wkurza mnie to że mężul ma możliwość odpoczęcia od dzieciaków, bo gdzieś jedzie ciągle coś załatwiać, a ja jestem uwiązana ... ale chyba taki los matek

dziewczyny śpią,
powoli dochodzimy do perfekcji z kładzeniem wieczornym
idę leniuchować (naprawdę to napisałam !!! )
ma 0,01
a na bialko mleka 0,01 i przy tym podpisane ze na plesnie
Cytat:
u mnie tez
wlasnie wocilam z tesco
poi drodze dostawalam blyskawicami w twarz

,moja Ola wazy 5050g kluseczka

Edytowane przez agus87
Czas edycji: 2011-06-22 o 22:44
agus87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości