|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#36661 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII
Jako, że sesja zdana
poszłam na zakupy, by zacząć nową pielęgnację. W Auchan nie znalazłam ani maski Gloria, ani Bingo, ani nawet żadnej Joanny do spłukiwania . To samo w Rossmanie :/ nawet Maski z Nivea nie było, a przez net wolę nie zamawiać ![]() Mam Isana z babassu (pierwsze O), isana silk Haarkur (2.O)- czy to nie za dużo na raz na mycie codzienne? Nie za wiele protein? Nie będzie za ciężko, a przez to nie będę musiała często myć SLS? Garnier z karite jest chyba trochę za ciężki dla mnie (albo za dużo daję, też tak może być, bo przesadzam przy tych zbitych kołtunach, ale staram się ograniczać) Czy można jako maskę użyć Garnier z karite albo ten jedwab na pół h? W sensie czy jest to coś da. Mam też wodę brzozową https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...wa.html&next=1. Ale jak to nakładać, żeby włosy nie ucierpiały? Nałożyć na opuszki palców i wcierać, pryskać? Wiem, że można aplikować np. pół h przed myciem albo na noc (ale jeśli na noc, to rano muszę koniecznie umyć głowę?) I czy to nie sprawi, że muszę częściej myć szamp. z SLS? Eloe, mówiłaś, że mój facet może mieć suchą skórę, a nie łupież. Cichcem nałożył moją odżywkę karite i łupieżu prawie nie było po tym myciu. Może więc to strzał w dziesiątkę ;-) Jemu też dać tę wodę brzozową (ma zmniejszać łupież), czy na razie testować mycie odżywką i jak zniknie, to już ją sobie darować? Rozumiem, że dla suchej skóry głowy wszelkie wcierki na alkoholu zabronione? Edytowane przez czerwona1 Czas edycji: 2011-06-23 o 11:43 |
|
|
|
#36662 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, jesteście specjalistkami od włosów kręconych więc mogłybyście mi coś podpowiedzieć? Nie chciałam zaczynać nowego wątku więc wolałam po prostu Was o to zapytać
![]() Chodzi o to, że nie wiem co mam myśleć o włosach i co mam z nimi zrobić. Kiedy zostawię je żeby wyschły naturalnie to się kręcą, nie są jakieś mocno kręcone, po prostu luźne, naturalne fale. Szczerze mówiąc nawet by mi się podobały, gdyby nie to, że te włosy strasznie się puszą! Gdy wysuszę je suszarką robią się bardziej proste, a końcówki kręcą się i wywijają więc je prostuję. Nie chcę tego dłużej robić szczerze mówiąc, bo bardzo szkoda mi moich włosów, które zrobiły się teraz bardzo suche od tego prostowania, więc chciałam spytać: Czy z tym czymś zaliczam się do gatunku kręconowłosych czy to po prostu przez to że sobie schną tak naturalnie bez układania przy pomocy szczotki i suszarki? I czy poleciłybyście mi coś, żeby te fale się nie puszyły, były bardziej wyraziste i jaki sposób suszenia sprawiłby, że włosy będą wyglądały tak samo po wysuszeniu suszarką jak po naturalnym wyschnięciu, bo czasami po prostu nie mam na to czasu... ![]() A chciałabym polubić się z moimi włosami takimi, jakimi są. Z góry wielkie dzięki |
|
|
|
#36663 |
|
Raczkowanie
|
A więc ja dzisiaj wpadłam na pomysł, że skoro pomadka na ustach się nie sprawdziła, bo była za lekka to może lekko wygładzi włosy. W tych filmikach na you tube zawsze mówią: "na koniec użyj pomady"
Czy jest tu coś, co mogłoby niszczyć włosy? Bo silikonów chyba nie ma? Skład: Octyldodecanol, Caprylic/Capric Tiglyceride, Hydrogenated Coco-Glycerides, Hydrogenated Palm Oil, Polyethylene, Cera Alba, Candelilla Cera, Butylene Glycol, Prunus Armeniaca Kernel Oil, Vitis Venifiera Seed Oil, Camellia Sinensis Leaf Extract, Tocopherol, Silica, Methylpropional,Cinnamyl Alcohol, Citral, Citronellol, Coumarin, Geraniol, Limonene, Linalool, CI 77891. Będę wdzięczna za wszelkie sugestie
|
|
|
|
#36664 |
|
Wtajemniczenie
|
Maliniarka
Będę trzymać za to, by pielęgnacja przyniosła taki efekt o jakim marzysz ![]() Rudax Łatwiej nam byłoby ocenić Twoje włosy mając ich zdjęcie. Twój opis przypomina mi mój kłopot z prostowaniem włosów...Przestań prostować i poczytaj nasze rady. Przede wszystkim suszarka z dyfuzorem jest najlepsza dla naszych włosów, jeśli jej nie posiadasz staraj się jak ja suszyć je naturalnie ![]() Prosiłabym jednak o zdjęcia Twoich włosów (przód, boki i tył), jeśli byłaby taka możliwość
|
|
|
|
#36665 |
|
Raczkowanie
|
Bernadka20 jutro dam włoskom wyschnąć i wieczorem wrzucę zdjęcia żebyście mogły zobaczyć jak to wygląda
|
|
|
|
#36666 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
napisz jak się sprawdził ![]() Cytat:
![]() mój pierwszy post jest tutaj: KLIK! Cytat:
(jesli nie do kręciołków, to chociaż do falowańców )Cytat:
moje się nie puszą za bardzo i na razie nie zwracałam na to uwagi ![]() Cytat:
![]() dobrze by było jakbyś pokazała zdjęcie włosów ---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- Cytat:
![]() ja jeszcze nie wiem czego się spodziewać po tych moich włosach, zawsze się starałam, żeby one się nie kręciły, wściekałam się, że ledwo wysuszone i już jakieś wywijasy przy twarzy dla mnie to zmiana o 180 stopni, CHCĘ, żeby się kręciły, nawet umyłam włosy odżywką raz...to szaleństwo
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2011-06-22 o 20:10 |
||||||
|
|
|
#36667 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do facetów, to oni ogólnie średnio lubią kręconowłose ![]() ---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- W ogóle to dziś się dowiedziałam, że przyjęli mnie do pracy na wakacje No i ogólnie pieniążki się przydadzą, ale jest jedna rzecz, która mnie martwi. Mianowicie będę musiała mieć całe wakacje związane włosy pracuję od poniedziałku do soboty więc jedynie w niedzielę będę sobie mogła pozwolić na rozpuszczone... Średnio mi się to podoba... No i na noc też nie będę mogła nic nakładać, bo przecież rano głowy nie umyję, eech ciężkie to życie ![]() Wiem, maruda jestem trochę
|
|
|
#36668 | |
|
Zakorzenienie
|
Chętnie przyłączę się i ja, aby w końcu porządnie zadbać o swoje kręciołki/falowane włosy - sama nie wiem, co to jest
Przede wszystkim muszę wybrać się do drogerii po odżywki do mycia i coś do układania włosów. Zwykle używałam pianki z Nivea Flexible Curls, lecz nie jestem z niej do końca zadowolona. Dziewczyny, jak myślicie: lepiej wybrać się do fryzjera (od kręciołków) teraz - aby nadał tej fryzurze jakiegoś kształtu, czy choć po częściowej ich regeneracji?---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Cytat:
A co do pogrubionego to znam takiego, który ma świra właśnie na punkcie kręconych włosów
|
|
#36669 |
|
Wtajemniczenie
|
Maliniarka
Miałam to samo. Prostowałam nie raz jak głupia 2 razy dziennie, bo widziałam wywijasa...A teraz bym za nic ich nie prostowała. Moja przyszła teściowa zakazuje mi prostować włosów ! Mam doping :PNo ja umyłam też raz odżywką włosy...Moja mama do mnie z tekstem: A Ty nie masz czasem dziwnych tych swoich włosów ? Ja mówię: No wiem mamo są dalej tłuste. Moja mama: No raczej i idź umyj te włosy lepiej tym OMO. Tak się śmiałam nusia No w Isanie z Babassu Gliceryna (posiadam ją i używam w zimie do 1.OMO) jest na 2 bądź na 3 miejscu. Dość wysoko. Gratuluje zdobytej pracy !! No taki nasz urok...Trzeba sobie czegoś odmówić niestety. Odwdzięczysz się jeszcze włosom za to zaniedbanie małe ![]() No mój TŻ nie lubił, a teraz dopinguje
|
|
|
|
#36670 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale takich jest raczej stosunkowo mało... Pamiętam kiedyś w klasie była rozmowa pt. 'co sobie o mnie pomyślałeś jak mnie zobaczyłeś (odnoście rozpoczęcia roku)', a kolega do mnie 'no wiesz... ja ogólnie nie lubię dziewczyn z kręconymi włosami, no także tego...' a ja w śmiech Cytat:
miło Haha, ja to nawet za bardzo mamy nie wprowadzam w te tematy, bo nie wiem jak ona by to ogarnęła. Zwłaszcza, że ona ma proste włosy i mi całe życie kazała czesać ![]() O kurcze, jakoś mi ta gliceryna w Isanie umknęła, a siedzę właśnie z maseczką na głowie, do której właśnie tej odżywki dodałam no nic, trudno
|
|
|
#36671 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z kolei ten koleś to ma takiego bzika, że potrafił do mnie w sekundę zagadać i bajerować potem okazało się, że mamy wspólnych kilku znajomych i mówili, że on tak od zawsze, a 30 lat na karku ![]() Dziewczyny, mam prośbę przy okazji Ponawiam swoje pytanie oraz mam dodatkowe Czy mogłybyście mi pomóc w określeniu typu moich włosów? Wszystkie info i zdjęcia, bym zamieściła oczywiście bo mam z nimi trzy światy, tu falowane, czasem pokręcone, czasem znajdzie się kilka "czeskich" loków grzywka jak jest w pewnej długości to spiralki, a jak zmoknę na deszczu i wyschną same to mam je wtedy najpiękniejsze, bo bardziej się kręcą, niż falują i prawie nie puszą - niestety, są oklapnięte ![]() Wrzucę zdjęcie po umyciu włosów, bo po formacie moje sensowne zdjęcia poszły ;/
Edytowane przez seduction Czas edycji: 2011-06-22 o 21:57 |
|
|
|
|
#36672 |
|
Wtajemniczenie
|
Nusia
Teściowa ma cienkie włosy, codziennie myje i tapiruje. Jak zobaczyła moje włosy w początkowej fazie to mówiła: Dziewczyno co się tak denerwujesz, że się nie kręcą jak należy...Tyle lat prostowałaś to tyle poczekasz na loki. A ja: nie no tak długo chyba nie będę musiała...Przyjechałam końcem maja do Aleksandrowa i mówi do mnie na wstępie: Ja to nie wiem, ale za każdym razem co przyjeżdżasz to w lepszym stanie masz te swoje włosy...Bardzo mnie się miło zrobiło :P No trudno dałaś już ją, ale następnym razem nałóż sobie jakąś inną, która nie posiada Gliceryny ![]() seduction Bez zdjęcia nie jesteśmy w stanie nic powiedzieć na chwilę obecną. Poczekam na zdjęcia :P |
|
|
|
#36673 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#36674 |
|
Zakorzenienie
|
pierwsze slysze, mnie zawsze otaczali tacy ktorym sie podobaly, od 9 lat juz nie zwracam na to uwagi bo mam prywatnego wielbiciela w postaci meza ktory nie lubi jak mam proste
|
#36675 |
|
Zadomowienie
|
No co wy, ja już wiele razy słyszałam, że faceci nie lubią kręconych włosów. Ja ciągle na takich trafiam.
Ostatnio robiłam loczki na wesele dziewczynie mojego brata i nie wiem ile razy usłyszałam z jego ust 'brzydkie, wolę jak są proste'... Co do odżywek to mam jeszcze w zanadrzu Isane z proteinami pszenicy i alterre z granatem, na razie tą z babasem odstawię i zobaczymy chociaż w sumie to tej babassu używam od początku, nie wiem czemu teraz zaczęły mi się bardziej puszyć włosy...
|
|
#36676 |
|
Wtajemniczenie
|
nusia
Moze nadmiar protein ? Nie wiem...W Pigułce tam jest coś o tym napisane :P https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...5&postcount=50 https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...9&postcount=23 - tu o nadmiarze protein :P
Narzeczona 11.10.2013 Dbam o włosy Mój typ-2C. Od końca lipca 2010 dbam o swoje loczki !! ![]() Stop suszarce od końca czerwca 2010 ![]() Kantorzyca/Kantorka Zakonu Curlitanek ![]() Masz naturalne, kręcone włosy?Zajrzyj koniecznie: FaQ, Pigułka Edytowane przez bernadka20 Czas edycji: 2011-06-22 o 23:16 |
|
|
|
#36677 |
|
Zakorzenienie
|
Nie prawda
Ci z mojego otoczenia szaleją za kreciołkami i wzdychają do moich czerwonych loków ![]()
|
#36678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie to nawet moj kot nie lubi jak mam proste, ochodzi mnie wtedy jak pies jeza i ma nieufny pyszczek jak chce go wziac na rece napakowalam sobie olej rycynowy na skalp i wlosy, koty chyba lubia rycyne bo Cycek obwachuje mi zawziecie wlosy i rece (rece to zaczal wylizywac
|
|
#36679 |
|
Raczkowanie
|
Rybiorek moja kicia w ogóle nie lubi być brana na ręce
![]() Nie bijcie ale wyprostowałam włoski na zakończenie roku szkolnego. Mam prostownicę z jonizacją, więc mam nadzieję, że tak dużej krzywdy nie wyrządziłam włoskom. Już tęsknię za zakrętaskami i nie mogę doczekać się kolejnego mycia. Lepiej czuję się w kręconych, a poza tym jak są wyprostowane, bardziej widać, że są cieniutkie ![]() Ostatnio kupiłam szampon Hippa. Muszę przyznać, że włoski po umyciu są mięciutkie i wygładzone
Edytowane przez marika161 Czas edycji: 2011-06-23 o 08:23 |
|
|
|
#36680 |
|
Wtajemniczenie
|
Rybiorek
Mnie to się zawsze wydawało, ze koty nie lubią rycynowego. Kiedyś był odcinek Toma i Jerry'ego, w którym to za karę Tom był karmiony olejem rycynowym przez dziewczynkę ![]() marika No widzisz :P Jaką masz prostownicę ? ![]() Hipp ? Używałam, ale on zdecydowanie nie dla mnie :P Niektóre sobie chwalą ten szampon Do OMO też dobry jest
|
|
|
|
#36681 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do protein to ja raczej nie mam kosmetyków z nimi w składzie. Używam Isany z babasem, Isany z proteinami pszenicy (nie wiem czy to się zalicza ), raz na jakiś czas BioVax'a L'biotica... Aha, no i co sobotę/niedzielę mam na włosach maseczkę z jajkiem, miodem, jakąś odżywką (zależy jaką mam pod ręką) i odrobiną rycyny. Cytat:
![]() Cytat:
Ale mój brat ogólnie za każde kręcone włosy, nie ważne jak by wyglądały powie, że brzydkie. A właściwie to moi obaj bracia, bo mam dwóch. Ale w sumie może to dlatego, że przez całe życie musieli patrzeć na moje kłaki? Co do moich włosów, to wczoraj miałam ze 3 godziny na włosach wyżej wspomnianą maseczkę, a potem na noc to spłukałam i nałożyłam (od uch w dół) Alterrę z granatem. Teraz siedzę już w żelem na głowie i czekam aż wyschną. Zobaczymy jakie będą dziś ![]() Ach, no i muszę się pochwalić Pokazałam wczoraj mamie zdjęcia afro ojp zrobionego na folii alumoniowej i powiedziałam jej, że już ją nieoficjalnie zwerbowałam do zrobienia tego samego na moich włosach i nawet się jakoś strasznie nie opierała. Chyba sama jest ciekawa co by wyszło u mnie
|
|
|
#36682 |
|
Wtajemniczenie
|
nusia
Isany obie się zaliczają do tych zawierających proteiny ![]() a Biovax'y też niektóre się zaliczają sprawdź w liście produktów zawierających proteiny czy Twoj ich czasem nie ma ![]() Ja ograniczyłam proteiny...Raz na dwa tygodnie używam takich odżywek/masek zawierających proteiny. |
|
|
|
#36683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kociak wie co dobre i nie zadowala sie byle czym ![]() Kurczę, ja znam samych takich, więc dla mnie to norma, że faceci wolą kręcone włosy.
|
|
#36684 |
|
Raczkowanie
|
bernadka20 prostownicę mam CHI. Nie jest ona tak naprawdę moja
Tak w ogóle, to pierwszy raz sama prostowałam sobie włoski, zawsze robiła to siostra Szczerze mówiąc, nie wyobrażam sobie używać prostownicy codziennie, jak to robią niektóre dziewczyny. Mi szampon Hipp podpasował Delikatnie oczyszcza a włoski są naprawdę mięciutkie. Takie inne
|
|
|
|
#36685 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja znowu będę robić w piątek chyba ![]() Cytat:
"Eat clean, train hard and surround yourself with those on the same mission as you". Aparatka: 16.08.2007-10.09.2009 11.03.2015-? Walczę: 82,6 kg --> 80,2 kg --> 75,9 ? cel I: 79 kg cel II: 75 kg cel III: 71 kg "Per aspera ad astra". |
||
|
|
|
#36686 | |
|
Zakorzenienie
|
sa 2 szkoly socjalizowania kotow: 1. zostawic niech sam przychodzi po pieszczoty, 2. 'kochanie na sile', my wybralismy to drugie i odkad Cycek jest z nami jest codziennie glaskany, myziany, brany na rece, dostaje miliony buziaczkow kazdego dnia, nie ma ze mu sie nie podoba, jak go myziam ustami po szyji to odchyla glowe i zamyka oczy z mina 'a niech sie to skonczy'
przepraszam za offtop, ale w sumie to juz nie jest chyba offtop bo jak sie okazuje wiekszosc kreconowlosych to kociary Cytat:
ale fakt ze rece mialam totalnie wylizane wiec chyba jednak kotom smakujerycynka sie fajnie zmyla, no ale uzylam szamponu, jednak jedno mycie wystarczylo Benek zawsze uwazalam ze mam madrego kota
|
|
#36687 |
|
Raczkowanie
|
Rybiorek moja kicia lubi być głaskana tylko jak śpi. Inaczej drapie i odpycha łapką
No cóż, aniołeczkiem nie jest. I tak ją uwielbiam
|
#36688 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziękuję za rady zobaczymy jeszcze jak będą loki wyglądały dziś po wyschnięciu ![]() dziekuję Powiem wam, że dziś goliłam sobie nogi odżywką I okazało się, że... spisuje się lepiej niż mój żel do golenia
|
|
|
#36689 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny zazdroszczę kociaków!!
Miałam kotkę w dzieciństwie a teraz nie mam żadnego zwierzaka do pieszczenia, tylko TŻa ![]() Gaz - pierwszy raz widzę faceta z tak zadbanymi, kręconymi włosami - gratulację ![]() I chciałam się pochwalić fotkami bo wykorzystałam TŻ i chyba widać dziś kształt cieniowania. Jako, że z lewej strony rozprostowany busz, została ona podpięta Pozdrawiam Lokaski, fajnie, że jesteście i że Tworzycie ten wątek dzięki któremu także moje włosy zaznają rozkoszy odpowiedniej pielęgnacji ![]()
|
|
|
|
#36690 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nusia ale to jajko co pakujesz na glowe to tez proteiny (no i duzo lecytyny, cos mi sie kolacze ze nie wszystkim sluzy ale nie pamietam detalow, Eloe jak sie pojawi to pewnie wyjasni
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:07.

poszłam na zakupy, by zacząć nową pielęgnację. W Auchan nie znalazłam ani maski Gloria, ani Bingo, ani nawet żadnej Joanny do spłukiwania . To samo w Rossmanie :/ nawet Maski z Nivea nie było, a przez net wolę nie zamawiać 

za to, by pielęgnacja przyniosła taki efekt o jakim marzysz 

Bedę testowała.

No i ogólnie pieniążki się przydadzą, ale jest jedna rzecz, która mnie martwi. Mianowicie będę musiała mieć całe wakacje związane włosy 

Przede wszystkim muszę wybrać się do drogerii po odżywki do mycia i coś do układania włosów. Zwykle używałam pianki z Nivea Flexible Curls, lecz nie jestem z niej do końca zadowolona. Dziewczyny, jak myślicie: lepiej wybrać się do fryzjera (od kręciołków) teraz - aby nadał tej fryzurze jakiegoś kształtu, czy choć po częściowej ich regeneracji?
!!