Przyszłe młode mamusie do 23 roku życia część V i 1/2 ;) - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-22, 17:19   #871
martynka89
Zakorzenienie

Dot.: Przyszłe młode mamusie do 23 roku życia część V i 1/2 ;)

Patiisia po ciescie kopanie gwarantowane
Ja wlasnie zjadlam loda z syropem malinowym i juz mam imprezke w brzuchu.
martynka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 18:21   #872
muffinka90
Zakorzenienie

Tak sobie mysle laski o tej mojej kuzynce... ciekawa jestem co im sie trafi, bo maja taka smieszna sytuacje. Ona ma dwie siostry i jedna z nich ma core (to by pewnie dziadek w koncu chlopca chcial), jej TZ ma dwoch braci i jeden z nich ma synka i tam pewnie na laske czekaja

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 19:17   #873
aguu00
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez martynka89 Pokaż wiadomość
Oj byla panika, byla, ale nie pobieglam do lekarza tylko jak wrocilam do domu to poczytalam o wodach plodowych i okazalo sie, ze one kwasnego zapachu miec nie moga wiec nie zrobilam z siebie idiotki przynajmniej

aguu do 35 tygodnia ciazy dziecko ma prawo sobie fikac w brzuchu raz glowa w dol a raz nogami w dol i to jest calkowicie obojetne jaka pozycje sobie wybierze na dana chwile bo i tak sie bedzie dzidzia przekrecac. Grunt, to zeby od 35 tyg dzidzia siedziala grzecznie z glowka w dol.
Aha, no też racja.. jak ma miejsce to niech się kręci ^^

Cytat:
Napisane przez Patiisia Pokaż wiadomość
Kochana nie byłam nawet na zakończeniu Świadectwo odbiorę na dniach w sekretariacie. A wakacje w sumie zaczęły mi się od 10 Mam nadzieję że nabiorę sił na przyszły rok szkolny i macierzyństwo.

Hihi uwierz mi że nie jest łatwo być 17latką w ciąży, jak każda osoba w mieście gada na Twój temat i krytykuje.. Ale ja się przyzwyczaiłam do stanu rzeczy, to chyba oni mają jakiś problem skoro nie potrafią się z tym pogodzić no cóż Jeszcze na dniach mojego miasta wyskoczyłam w sukience i butach na koturnie, umalowana itp., pewnie niektórych zszokowało bo myśleli że jak jestem w ciąży to się zaniedbam i stoczę

---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ----------

A mój Felippe lubi grappę ice, jak ją dziś piłam to mnie kopał hihi A jak przestałam pić to kopał jeszcze bardziej
Mnie kopało po ogórkach xDDD po których teraz chce mi się rzygać. ;<
Ale jesteś silna to najważniejsze Poza tym lepiej mieć dziecko młodo niż później być najstarsza matką w klasie dziecka xDDD Bo tak to teraz w sumie będzie wyglądać.

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
Tak sobie mysle laski o tej mojej kuzynce... ciekawa jestem co im sie trafi, bo maja taka smieszna sytuacje. Ona ma dwie siostry i jedna z nich ma core (to by pewnie dziadek w koncu chlopca chcial), jej TZ ma dwoch braci i jeden z nich ma synka i tam pewnie na laske czekaja
To najlepsze by były bliźniaki - parka ^^
Mi się marzyły kiedyś bliźniaki, teraz bym się bała mieć bliźniaki.

Jest mi obojętne co będę miała, tak w sumie to zawsze chciałam mieć pierwszego syna jak zaszłam w ciąże chciałam córkę a teraz chce córkę ale wiem że będzie syn ( tzn tak przypuszczam). Dlatego muszę zacząć myśleć nad imieniem dla syna. xD

Wkurzyłam się! pojechałam po kapustę i co ? sklep był zamknięty, a to jedyny w okolicy w którym mogłam kupić.
Dodatkowo zastanawiam się nad kupieniem pampersów bo jest promocja. Chyba jakby poleżały to nic się im nie stanie?
Stary 2011-06-22, 19:25   #874
muffinka90
Zakorzenienie

A co ma im sie stac? Ja mam dwie paczki new bornow juz, jak widze gdzies promocje to kupuje, zawsze to na poczatek cos bedzie, a pojdzie jak burza podejrzewam

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 19:36   #875
KarlaNobody
Zadomowienie

podobno te najmniejsze newborny to jedna paczka wystarczy bo pozniej dziecko wyrasta

KarlaNobody jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 19:45   #876
aguu00
Zadomowienie

muffinka90 No właśnie nie wiem czy może się im coś stać. ale też chyba kupię, potem mogę zawszę sprzedać jak nie wykorzystam. ;D
Mój tatuś chciał kupić 10 paczek tych najmniejszych.
Stary 2011-06-22, 20:17   #877
martynka89
Zakorzenienie

Karla z ta jedna paczka, to ktos cie w blad wprowadzil. Musialabys giganta urodzic zeby tylko jedna zeszla. Newborny sa najtansze wiec dopuki nie sa za male to lepiej te uzywac a sa do 5 kilogramow wiec jak sie didzia urodzi niecale 4 kg to z miesiac na pewno ponosi. Dla noworodka potrzeba okolo 10-12 pampkow na dobe. Ja mam 4 paczki te po 54 sztuki. Tyle na pewno zuzyje a pozniej zobacze czy jeszcze jedynki dokupie czy juz beda potrzebne dwojki.

aguu no z kupowaniem 10 paczek na raz to bym sie wstrzymala bo jak dzidzia by sie urodzila np 4 kilogramowa to bys tyle nie zuzyla.

A co do lezenia, to pieluchom nic sie nie stanie. Mysle, ze maja trwalosc ze dwa lata tak jak np podpaski.

Edytowane przez martynka89
Czas edycji: 2011-06-22 o 20:19
Stary 2011-06-22, 20:27   #878
aguu00
Zadomowienie

ah, ja myślałam o 2 po 80 czy coś takie.. albo nawet 4 po 54 szt. ale bez przesady,bo później lepiej dokupić. ^^ ja serio z 10 pampersów, ja w sumie nie mam pojęcia czy to dużo czy mało. Boje się jedynie tego że kupię a okaże się że dziecko nie będzie mogło nosić. ;<
Stary 2011-06-22, 20:29   #879
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Tak mnie wnerwia ten koleś!! Wrrr.

Mielismy ugadane , że dziś jedziemy na zakupy do jakiegoś marketu, bo chcialam nakupować jakis owoców , chcialam zrobic sernik, czy tiramisu, no ale oczywiście, on się wcześniej musiał spić. Nie chce go widzieć. Ja czytam wszystko co piszecie , co mi doradzacie, ale tym razem postaram sie wreszcie postawić sprawę jasno. On sie nie zmieni , a jak sie zmieni to na gorsze . Jutro znów wolny dzien od pracy, mielismy zrobic grilla, pierdziele go, i tak bedzie spedzał czas z tymi swoimi kumplami jeśli nie ze mną.
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 20:30   #880
Patiisia
Wtajemniczenie

Cytat:
Patiisia po ciescie kopanie gwarantowane
Ja wlasnie zjadlam loda z syropem malinowym i juz mam imprezke w brzuchu.
Filipek miał chyba mocny sen, bo o dziwo nie kopnął A ciasto było przepysznee, miałam oprócz tego jeszcze sernik z orzechami i brzoskwinią, pycha

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
Bliźniaki byłyby najlepsze Ale zobaczymy jak to będzie
Patiisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 20:34   #881
Montii
Zakorzenienie

dziewczyny mój Fabian to newborny nosił chyba cały miesiąc
to minimum, a może nawet 1,5.
potem numer 2 i dopiero teraz przeszedł na 3 a ma 3,5 miesiąca

niektórzy to mi radzili od razu nr 2 kupowac
a synek mimo iż duży to topił sie w newbornach

jak sie czujecie??

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 20:41   #882
Patiisia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
dziewczyny mój Fabian to newborny nosił chyba cały miesiąc
to minimum, a może nawet 1,5.
potem numer 2 i dopiero teraz przeszedł na 3 a ma 3,5 miesiąca

niektórzy to mi radzili od razu nr 2 kupowac
a synek mimo iż duży to topił sie w newbornach

jak sie czujecie??
Gdyby nie ten zaduch u mnie w całym mieszkaniu byłoby super Zaraz idę na tv i po jakąś kolacyjkę, bo mimo że jestem pełna to czuję że MUSZĘ zjeść tosty
Stary 2011-06-22, 20:49   #883
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aguu00 Pokaż wiadomość
ah, ja myślałam o 2 po 80 czy coś takie.. albo nawet 4 po 54 szt. ale bez przesady,bo później lepiej dokupić. ^^ ja serio z 10 pampersów, ja w sumie nie mam pojęcia czy to dużo czy mało. Boje się jedynie tego że kupię a okaże się że dziecko nie będzie mogło nosić. ;<
Roznie bywa ale ja nigdy nie slyszalam o uczuleniu na oryginalne pampki dlatego kupilam 4 paczki. Kupilam sobie tez jedna paczke pieluch z tesco ale rozmiar 2 bo znajomi uzywaja i chwala, podobno nie ciekna ani nic. Ale sa troszke bardziej plastikowe wiec na sam poczatek wole oryginalne pampki a jak dzidzia przejdzie na rozmiar 2 to sobie te pieluszki z tesco wyprobuje bo to prawie polowe taniej niz pampki. Jak nie bedzie odparzen ani uczulenia to na dzien bede te z tesco uzywac a pampki na noc i na wyjscia z domu bo niby troszke bardziej trzymaja wilgoc.
10-12 pampkow dziennie to duzo, pozniej jak dzidzia podrosnie to schodzi mniej, ale jak malutka to praktycznie przy kazdym karmieniu trzeba przebrac a dzidzia karmiona piersia czesto je.

zoskasamoska obawiam sie, ze teraz masz nerwa a jutro znowu TZ bedzie kochany i w cale nie pisze tego po zlosci, tylko moglabys w koncu cos zrobic z tym draniem dla dobra nie tylko swojego ale i dziecka. Bo dziecku latwo zycie zchrzanic jak sie od malego patologii naoglada a cpajacy i chlejacy tatus to patologia. Pozniej dziecko jak podrosnie, to moze zaczac brac przyklad z tatusia bo dzieci czerpia wzorce zazwyczaj z rodzicow. Bedziesz wtedy dumna ze swojego dziecka? Nie sadze.

Patiisia zdarza sie, ze dzidzia na slodkie nie zareaguje, ale bardzo rzadko. Nawet polozne zalecaja zjesc cos slodkiego jak sie nie czuje ruchow dziecka bo dzieci zazwyczaj wtedy kopia i matka sie nie stresuje niepotrzebnie, ze cos jest nie tak. Moja dzidzi czasem zaskakuje dopiero po pol godziny od zjedzenia slodkosci.

Montii niektorzy "doradcy" od spraw dzieci to sie chyba z choinki urwali. Mi tez kolezanka powiedziala, zebym sobie lepiej dwojki kupila a jak zobaczylam w dwojkach jej dwutygodniowe dziecko to sie za glowe zlapalam bo pielucha siegala pod pachy. I do tego kolezanka zdziwiona, ze dzieciak wiecznie ma mokre ubranie a mial mokre bo pielucha nie przylegala wszedzie tak jak trzeba i sie biedactwo osikiwalo.
Stary 2011-06-22, 20:53   #884
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
Gdyby nie ten zaduch u mnie w całym mieszkaniu byłoby super Zaraz idę na tv i po jakąś kolacyjkę, bo mimo że jestem pełna to czuję że MUSZĘ zjeść tosty
o kurcze, w ciąży też jadłam, jeszcze robiłam sobie sos
majonez, keczup i duużo pieprzu
mieszkałam go i lałam na tosty ... ...

Cytat:
Montii niektorzy "doradcy" od spraw dzieci to sie chyba z choinki urwali. Mi tez kolezanka powiedziala, zebym sobie lepiej dwojki kupila a jak zobaczylam w dwojkach jej dwutygodniowe dziecko to sie za glowe zlapalam bo pielucha siegala pod pachy. I do tego kolezanka zdziwiona, ze dzieciak wiecznie ma mokre ubranie a mial mokre bo pielucha nie przylegala wszedzie tak jak trzeba i sie biedactwo osikiwalo.
dokładnie

ja jeszcze polecam DADY są na prawdę super a jakie tanie
my mamy na noc pampersy, na wyjścia itp
a w domku dady

na początku synek brudził pieluchy jak nie wiem
przed karmieniem, po karmieniu, w trakcie.. kosmos
teraz w ogóle nie robi siku w nocy, nad ranem dopiero pieluszkę moczy
i idzie znacznie mniej tych pampersów..w koncu

[LEFT]
Stary 2011-06-22, 20:59   #885
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:

dokładnie

ja jeszcze polecam DADY są na prawdę super a jakie tanie
my mamy na noc pampersy, na wyjścia itp
a w domku dady

na początku synek brudził pieluchy jak nie wiem
przed karmieniem, po karmieniu, w trakcie.. kosmos
teraz w ogóle nie robi siku w nocy, nad ranem dopiero pieluszkę moczy
i idzie znacznie mniej tych pampersów..w koncu
No DADY super sa. Zajmowalam sie kiedys dzieckiem i wlasnie te pieluchy rodzice dzieciaka kupowali. Nigdy nie zdarzylo mi sie zeby przeciekly. Jak bym w PL mieszkala to bym napewno uzywala. Tu niestety nie ma tych pieluch. Pozostaje mi wyprobowac pieluszki z tesco.
Stary 2011-06-22, 21:04   #886
Montii
Zakorzenienie

oj to szkoda,że u was nie ma.
a te z tesco to Gagi?

[LEFT]
Stary 2011-06-22, 21:13   #887
Patiisia
Wtajemniczenie

Cytat:
Hihi to nieźle Ja aż tak nie mieszam A teraz w ogóle nie mam na to ochoty, bo jestem najedzona trochę

---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ----------

A co do pieluch to.. ja się w ogóle w temacie nie orientuję. Nie wiem jakie dla kogo, z jakiej firmy najlepsze itp. Mam nadzieję że przy zakupach jakoś damy sobie z tż radę.
Stary 2011-06-22, 21:15   #888
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:
oj to szkoda,że u was nie ma.
a te z tesco to Gagi?
Nie. Tutaj one nie maja zadnej konkretnej nazwy. Poprostu napisane jest "nappies" z dopiskiem newborn albo innym zaleznie od rozmiaru. To sa chyba zupelnie inne pieluchy niz w tesco w PL. W sumie wygladaja jak pampki (tez maja taki cieniutki wklad w srodku), tylko ze ta powloka co jest w srodku pieluchy jest troszke bardziej plastikowa niz w markowych pampkach, po za tym sa praktycznie identyczne.

Patiisia na sam poczatek polecam pampki i przetestowanie pieluszek DADA z biedronki, sa duzo tansze i tez dobre.

Czas edycji: 2011-06-22 o 21:17
Stary 2011-06-22, 21:15   #889
aguu00
Zadomowienie

Co do uczulenia, to moja siostra miała.
Ale fakt było to 16 lat temu.
martynka89 Skoro mówisz, że te z tesco nie są złe to i ja wypróbuje. ^^Dobra jak dla mnie pampersy nadal są dla mnie czarną magią, wiem ze to zależy chyba od wagi dziecka ale czy 1 bo takie widziałam różnią się czymś od new bornow? Jak będę w sklepie to też muszę popatrzeć.

U mnie dzidzia się wierci cały czas..

Stary 2011-06-22, 21:21   #890
martynka89
Zakorzenienie

aguu znajomi bardzo chwala te z tesco.

A co do serii newborn to sa rozmiar 1 i rozmiar 2 tez jest jeszcze z serii newborn o ile dobrze pamietam. W kazdym badz razie na poczatek bierz rozmiar 1 czyli te do 5 kg. Dwojki sa od 4 do 6 kg. Tylko przez pomylke nie wez premature bo te sa calkiem malutkie dla wczesniakow i nie bedziesz miala z nich zadnego pozytku bo sa chyba do 2,5 kg.
Stary 2011-06-22, 21:27   #891
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
Hihi to nieźle Ja aż tak nie mieszam A teraz w ogóle nie mam na to ochoty, bo jestem najedzona trochę

---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ----------

A co do pieluch to.. ja się w ogóle w temacie nie orientuję. Nie wiem jakie dla kogo, z jakiej firmy najlepsze itp. Mam nadzieję że przy zakupach jakoś damy sobie z tż radę.
jasne,że dacie sobie radę

Cytat:
Nie. Tutaj one nie maja zadnej konkretnej nazwy. Poprostu napisane jest "nappies" z dopiskiem newborn albo innym zaleznie od rozmiaru. To sa chyba zupelnie inne pieluchy niz w tesco w PL. W sumie wygladaja jak pampki (tez maja taki cieniutki wklad w srodku), tylko ze ta powloka co jest w srodku pieluchy jest troszke bardziej plastikowa niz w markowych pampkach, po za tym sa praktycznie identyczne.

Patiisia na sam poczatek polecam pampki i przetestowanie pieluszek DADA z biedronki, sa duzo tansze i tez dobre.
u mnie w tesco są gagi ale nie podpasowaly nam, były jakby uzupełnione watą mały jak nasiusiał to zaczynały pęcznieć i pampers robił się twardy jak kamień... ale są też takie typowe z napisem TESCO nie próbowałam, bo dady sa super i jeszcze babydream z rossmana

[LEFT]
Stary 2011-06-22, 21:33   #892
martynka89
Zakorzenienie

Montii no wlasnie ja myslalam, ze te z tesco beda mialy ta peczniejaca wate w srodku ale maja ten fajny wklad tak jak pampki. Tych pieluch z wata to bym nie chciala, pamietam te stare pieluchy z wata, jak sie dziecko posikalo to pielucha byla tak wielka i ciezka, ze prawie spadala

aguu tutaj masz te pieluchy newborn rozmiar 1:
http://www.boots.com/en/Pampers-New-...ppies_1051491/
Stary 2011-06-22, 21:37   #893
Montii
Zakorzenienie

martynka dokładnie
nam się skończyły akurat pampersy nr 2 i mieliśmy 3
ale jeszcze ciut za luźne, więc musieliśmy kupić 2 ale szkoda było duża pakę pamersów bo lada dzien założy 3, to kupilismy te nieszczesne gagi no i co , suma sumarum i tak kupilismy te pampersy

[LEFT]
Stary 2011-06-22, 21:41   #894
Patiisia
Wtajemniczenie

Cytat:
To czyli na początek lepiej te zwykłe z pampersa co mówicie newborn rozmiar 1? I kiedy przejść na rozmiar 2? Kiedy na te z Dady? Tak mniej więcej możecie powiedzieć?
Stary 2011-06-22, 21:47   #895
Montii
Zakorzenienie

ja miałam na początku te newborny malutkie, a potem pampes premium care 1 , sama zobaczysz kiedy przejść na dwójki, ja akurat widziałam,że 1 już takie na styk a miałam próbkę nr 2 i przymierzyłam i lepiej leżały

[LEFT]
Stary 2011-06-22, 21:49   #896
aguu00
Zadomowienie

To dobrze że to nie tylko dla mnie czarna magia, bo bym czuła się głupio. ;<
O te właśnie mi chodziło to widocznie nie zauważyłam że jest tam 1
tak nawiasem to właśnie widziałam je w tesco za 5.50 ^^
Stary 2011-06-22, 21:51   #897
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:
To czyli na początek lepiej te zwykłe z pampersa co mówicie newborn rozmiar 1? I kiedy przejść na rozmiar 2? Kiedy na te z Dady? Tak mniej więcej możecie powiedzieć?
Kochana ja bym na twoim miejscu kupila ze dwie paki pampersow 1 zeby byly na pewniaka i paczke DADA na probe tez rozmiar 1. W dzien sprobuj zakladac DADY, jak nie bedzie odparzen ani uczulenia to spokojnie mozesz je uzywac. A rozmiar 2 jak juz zauwazysz ze jedynki sa za male (nie da sie tego przeoczyc, te boki z rzepami nie beda chcialy dokladnie nachodzic na przod pieluchy).

aguu to chyba jakas promocja u was w tesco bo u mnie w promocji byly wlasnie po 5.50 a normalnie stoja prawie 7

Czas edycji: 2011-06-22 o 21:58
Stary 2011-06-22, 21:57   #898
Patiisia
Wtajemniczenie

Cytat:
ja miałam na początku te newborny malutkie, a potem pampes premium care 1 , sama zobaczysz kiedy przejść na dwójki, ja akurat widziałam,że 1 już takie na styk a miałam próbkę nr 2 i przymierzyłam i lepiej leżały
Cytat:
Kochana ja bym na twoim miejscu kupila ze dwie paki pampersow 1 zeby byly na pewniaka i paczke DADA na probe tez rozmiar 1. W dzien sprobuj zakladac DADY, jak nie bedzie odparzen ani uczulenia to spokojnie mozesz je uzywac. A rozmiar 2 jak juz zauwazysz ze jedynki sa za male (nie da sie tego przeoczyc, te boki z rzepami nie beda chcialy dokladnie nachodzic na przod pieluchy).
Dziękuję Wam za rady

Cytat:
Napisane przez aguu00 Pokaż wiadomość
To dobrze że to nie tylko dla mnie czarna magia, bo bym czuła się głupio. ;<
O te właśnie mi chodziło to widocznie nie zauważyłam że jest tam 1
tak nawiasem to właśnie widziałam je w tesco za 5.50 ^^
Hihi agu damy radę
Stary 2011-06-22, 21:57   #899
Montii
Zakorzenienie

chusteczki dady też są b. fajne

[LEFT]
Stary 2011-06-22, 22:04   #900
martynka89
Zakorzenienie

Dziewczyny nie przejmujcie sie tym, ze sie na pieluchach nie znacie. Po to mamy watek zeby sobie pomagac.

Btw. mam kolezanke, ktora o dzieciach nie miala zielonego pojecia, nawet dziecku smoczka nie potrafila do buzi wlozyc jak plakalo tylko panikowala. Pozniej zaliczyla wpadke, jej matka sie prawie zalamala bo kolezanka lamaga nieziemska, nie dosc, ze pojecie o dzieciach zerowe to jeszcze wszystko jej z rak lecialo a jej matka do pracy musiala wiec wiedziala, ze kolezanka sama bedzie musiala te kilka godzin codziennie siedziec z dzieciakiem. Dziewczyna urodzila, minely jakies 2 mies a ona zawodowa mamuska poprostu, zero problemow z karmieniem, przewijaniem i kapaniem.
Tak wiec nie ma sie czym przejmowac.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości