|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#871 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Przyszłe młode mamusie do 23 roku życia część V i 1/2 ;)
Patiisia po ciescie kopanie gwarantowane
![]() Ja wlasnie zjadlam loda z syropem malinowym i juz mam imprezke w brzuchu. |
|
|
|
#872 |
|
Zakorzenienie
|
Tak sobie mysle laski o tej mojej kuzynce... ciekawa jestem co im sie trafi, bo maja taka smieszna sytuacje. Ona ma dwie siostry i jedna z nich ma core (to by pewnie dziadek w koncu chlopca chcial), jej TZ ma dwoch braci i jeden z nich ma synka i tam pewnie na laske czekaja
|
|
|
|
#873 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale jesteś silna to najważniejsze Poza tym lepiej mieć dziecko młodo niż później być najstarsza matką w klasie dziecka xDDD Bo tak to teraz w sumie będzie wyglądać. Cytat:
Mi się marzyły kiedyś bliźniaki, teraz bym się bała mieć bliźniaki. ![]() Jest mi obojętne co będę miała, tak w sumie to zawsze chciałam mieć pierwszego syna jak zaszłam w ciąże chciałam córkę a teraz chce córkę ale wiem że będzie syn ( tzn tak przypuszczam). Dlatego muszę zacząć myśleć nad imieniem dla syna. xD Wkurzyłam się! pojechałam po kapustę i co ? sklep był zamknięty, a to jedyny w okolicy w którym mogłam kupić. Dodatkowo zastanawiam się nad kupieniem pampersów bo jest promocja. Chyba jakby poleżały to nic się im nie stanie?
|
|
#874 |
|
Zakorzenienie
|
A co ma im sie stac? Ja mam dwie paczki new bornow juz, jak widze gdzies promocje to kupuje, zawsze to na poczatek cos bedzie, a pojdzie jak burza podejrzewam
|
|
|
|
#875 |
|
Zadomowienie
|
podobno te najmniejsze newborny to jedna paczka wystarczy bo pozniej dziecko wyrasta
|
|
|
|
#876 |
|
Zadomowienie
|
muffinka90 No właśnie nie wiem czy może się im coś stać.
ale też chyba kupię, potem mogę zawszę sprzedać jak nie wykorzystam. ;D Mój tatuś chciał kupić 10 paczek tych najmniejszych.
|
#877 |
|
Zakorzenienie
|
Karla z ta jedna paczka, to ktos cie w blad wprowadzil. Musialabys giganta urodzic zeby tylko jedna zeszla. Newborny sa najtansze wiec dopuki nie sa za male to lepiej te uzywac a sa do 5 kilogramow wiec jak sie didzia urodzi niecale 4 kg to z miesiac na pewno ponosi. Dla noworodka potrzeba okolo 10-12 pampkow na dobe. Ja mam 4 paczki te po 54 sztuki. Tyle na pewno zuzyje a pozniej zobacze czy jeszcze jedynki dokupie czy juz beda potrzebne dwojki.
aguu no z kupowaniem 10 paczek na raz to bym sie wstrzymala bo jak dzidzia by sie urodzila np 4 kilogramowa to bys tyle nie zuzyla. A co do lezenia, to pieluchom nic sie nie stanie. Mysle, ze maja trwalosc ze dwa lata tak jak np podpaski.
http://www.suwaczki.com/tickers/dxomtv73c3divcga.png https://www.suwaczki.com/tickers/2nn3pc0z5zbajn3t.png Edytowane przez martynka89 Czas edycji: 2011-06-22 o 20:19 |
|
|
|
#878 |
|
Zadomowienie
|
ah, ja myślałam o 2 po 80 czy coś takie.. albo nawet 4 po 54 szt.
ale bez przesady,bo później lepiej dokupić. ^^ ja serio z 10 pampersów, ja w sumie nie mam pojęcia czy to dużo czy mało. Boje się jedynie tego że kupię a okaże się że dziecko nie będzie mogło nosić. ;<
|
#879 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak mnie wnerwia ten koleś!! Wrrr.
Mielismy ugadane , że dziś jedziemy na zakupy do jakiegoś marketu, bo chcialam nakupować jakis owoców , chcialam zrobic sernik, czy tiramisu, no ale oczywiście, on się wcześniej musiał spić. Nie chce go widzieć. Ja czytam wszystko co piszecie , co mi doradzacie, ale tym razem postaram sie wreszcie postawić sprawę jasno. On sie nie zmieni , a jak sie zmieni to na gorsze . Jutro znów wolny dzien od pracy, mielismy zrobic grilla, pierdziele go, i tak bedzie spedzał czas z tymi swoimi kumplami jeśli nie ze mną. |
|
|
|
#880 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ciasto było przepysznee, miałam oprócz tego jeszcze sernik z orzechami i brzoskwinią, pycha ![]() Cytat:
Ale zobaczymy jak to będzie
|
||
|
|
|
#881 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny mój Fabian to newborny nosił chyba cały miesiąc
![]() to minimum, a może nawet 1,5. potem numer 2 i dopiero teraz przeszedł na 3 a ma 3,5 miesiąca niektórzy to mi radzili od razu nr 2 kupowac a synek mimo iż duży to topił sie w newbornach ![]() jak sie czujecie?? ![]()
|
#882 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zaraz idę na tv i po jakąś kolacyjkę, bo mimo że jestem pełna to czuję że MUSZĘ zjeść tosty |
|
|
|
|
#883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
10-12 pampkow dziennie to duzo, pozniej jak dzidzia podrosnie to schodzi mniej, ale jak malutka to praktycznie przy kazdym karmieniu trzeba przebrac a dzidzia karmiona piersia czesto je. zoskasamoska obawiam sie, ze teraz masz nerwa a jutro znowu TZ bedzie kochany i w cale nie pisze tego po zlosci, tylko moglabys w koncu cos zrobic z tym draniem dla dobra nie tylko swojego ale i dziecka. Bo dziecku latwo zycie zchrzanic jak sie od malego patologii naoglada a cpajacy i chlejacy tatus to patologia. Pozniej dziecko jak podrosnie, to moze zaczac brac przyklad z tatusia bo dzieci czerpia wzorce zazwyczaj z rodzicow. Bedziesz wtedy dumna ze swojego dziecka? Nie sadze. Patiisia zdarza sie, ze dzidzia na slodkie nie zareaguje, ale bardzo rzadko. Nawet polozne zalecaja zjesc cos slodkiego jak sie nie czuje ruchow dziecka bo dzieci zazwyczaj wtedy kopia i matka sie nie stresuje niepotrzebnie, ze cos jest nie tak. Moja dzidzi czasem zaskakuje dopiero po pol godziny od zjedzenia slodkosci. Montii niektorzy "doradcy" od spraw dzieci to sie chyba z choinki urwali. Mi tez kolezanka powiedziala, zebym sobie lepiej dwojki kupila a jak zobaczylam w dwojkach jej dwutygodniowe dziecko to sie za glowe zlapalam bo pielucha siegala pod pachy. I do tego kolezanka zdziwiona, ze dzieciak wiecznie ma mokre ubranie a mial mokre bo pielucha nie przylegala wszedzie tak jak trzeba i sie biedactwo osikiwalo. |
|
|
|
|
#884 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
majonez, keczup i duużo pieprzu mieszkałam go i lałam na tosty ... ... Cytat:
ja jeszcze polecam DADY są na prawdę super a jakie tanie my mamy na noc pampersy, na wyjścia itp a w domku dady ![]() na początku synek brudził pieluchy jak nie wiem ![]() przed karmieniem, po karmieniu, w trakcie.. kosmos teraz w ogóle nie robi siku w nocy, nad ranem dopiero pieluszkę moczy i idzie znacznie mniej tych pampersów..w koncu
|
|
#885 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#886 |
|
Zakorzenienie
|
oj to szkoda,że u was nie ma.
a te z tesco to Gagi?
|
#887 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja aż tak nie mieszam ![]() ---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- A co do pieluch to.. ja się w ogóle w temacie nie orientuję. Nie wiem jakie dla kogo, z jakiej firmy najlepsze itp. Mam nadzieję że przy zakupach jakoś damy sobie z tż radę.
|
|
|
|
|
#888 |
|
Zakorzenienie
|
Nie. Tutaj one nie maja zadnej konkretnej nazwy. Poprostu napisane jest "nappies" z dopiskiem newborn albo innym zaleznie od rozmiaru. To sa chyba zupelnie inne pieluchy niz w tesco w PL. W sumie wygladaja jak pampki (tez maja taki cieniutki wklad w srodku), tylko ze ta powloka co jest w srodku pieluchy jest troszke bardziej plastikowa niz w markowych pampkach, po za tym sa praktycznie identyczne.
Patiisia na sam poczatek polecam pampki i przetestowanie pieluszek DADA z biedronki, sa duzo tansze i tez dobre.
http://www.suwaczki.com/tickers/dxomtv73c3divcga.png https://www.suwaczki.com/tickers/2nn3pc0z5zbajn3t.png Edytowane przez martynka89 Czas edycji: 2011-06-22 o 21:17 |
|
|
|
#889 |
|
Zadomowienie
|
Co do uczulenia, to moja siostra miała.
Ale fakt było to 16 lat temu. ![]() martynka89 Skoro mówisz, że te z tesco nie są złe to i ja wypróbuje. ^^Dobra jak dla mnie pampersy nadal są dla mnie czarną magią, wiem ze to zależy chyba od wagi dziecka ale czy 1 bo takie widziałam różnią się czymś od new bornow? Jak będę w sklepie to też muszę popatrzeć. U mnie dzidzia się wierci cały czas..
|
#890 |
|
Zakorzenienie
|
aguu znajomi bardzo chwala te z tesco.
A co do serii newborn to sa rozmiar 1 i rozmiar 2 tez jest jeszcze z serii newborn o ile dobrze pamietam. W kazdym badz razie na poczatek bierz rozmiar 1 czyli te do 5 kg. Dwojki sa od 4 do 6 kg. Tylko przez pomylke nie wez premature bo te sa calkiem malutkie dla wczesniakow i nie bedziesz miala z nich zadnego pozytku bo sa chyba do 2,5 kg. |
|
|
|
#891 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#892 |
|
Zakorzenienie
|
Montii no wlasnie ja myslalam, ze te z tesco beda mialy ta peczniejaca wate w srodku ale maja ten fajny wklad tak jak pampki. Tych pieluch z wata to bym nie chciala, pamietam te stare pieluchy z wata, jak sie dziecko posikalo to pielucha byla tak wielka i ciezka, ze prawie spadala
![]() aguu tutaj masz te pieluchy newborn rozmiar 1: http://www.boots.com/en/Pampers-New-...ppies_1051491/ |
|
|
|
#893 |
|
Zakorzenienie
|
martynka dokładnie
nam się skończyły akurat pampersy nr 2 i mieliśmy 3 ale jeszcze ciut za luźne, więc musieliśmy kupić 2 ale szkoda było duża pakę pamersów bo lada dzien założy 3, to kupilismy te nieszczesne gagi no i co , suma sumarum i tak kupilismy te pampersy
|
#894 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#895 |
|
Zakorzenienie
|
ja miałam na początku te newborny malutkie, a potem pampes premium care 1 , sama zobaczysz kiedy przejść na dwójki, ja akurat widziałam,że 1 już takie na styk a miałam próbkę nr 2
i przymierzyłam i lepiej leżały
|
#896 |
|
Zadomowienie
|
To dobrze że to nie tylko dla mnie czarna magia, bo bym czuła się głupio. ;<
O te właśnie mi chodziło to widocznie nie zauważyłam że jest tam 1 ![]() tak nawiasem to właśnie widziałam je w tesco za 5.50 ^^
|
#897 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aguu to chyba jakas promocja u was w tesco bo u mnie w promocji byly wlasnie po 5.50 a normalnie stoja prawie 7
http://www.suwaczki.com/tickers/dxomtv73c3divcga.png https://www.suwaczki.com/tickers/2nn3pc0z5zbajn3t.png Edytowane przez martynka89 Czas edycji: 2011-06-22 o 21:58 |
|
|
|
|
#898 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#900 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny nie przejmujcie sie tym, ze sie na pieluchach nie znacie. Po to mamy watek zeby sobie pomagac.
Btw. mam kolezanke, ktora o dzieciach nie miala zielonego pojecia, nawet dziecku smoczka nie potrafila do buzi wlozyc jak plakalo tylko panikowala. Pozniej zaliczyla wpadke, jej matka sie prawie zalamala bo kolezanka lamaga nieziemska, nie dosc, ze pojecie o dzieciach zerowe to jeszcze wszystko jej z rak lecialo a jej matka do pracy musiala wiec wiedziala, ze kolezanka sama bedzie musiala te kilka godzin codziennie siedziec z dzieciakiem. Dziewczyna urodzila, minely jakies 2 mies a ona zawodowa mamuska poprostu, zero problemow z karmieniem, przewijaniem i kapaniem. Tak wiec nie ma sie czym przejmowac. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:16.

A jak przestałam pić to kopał jeszcze bardziej 

Mam nadzieję że przy zakupach jakoś damy sobie z tż radę.