|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Który tytuł będzie najlepszy dla naszego nowego wątku? | |||
Chodzimy jak kaczuszki, bo mamy takie piękne brzuszki. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,92% |
Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. |
22 | 42,31% |
Przez te nasze duże brzuszki chodzimy jak kaczuszki. |
1 | 1,92% |
W kilogramy obrastamy, ale to wszystko dla cudownej roli mamy. |
2 | 3,85% |
W kilogramy obrastamy - dla cudownej roli mamy. |
18 | 34,62% |
Staś, Filip czy Amelka - to i tak będzie nasza ukochana perełka. |
10 | 19,23% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#451 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#452 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/
|
![]() ![]() |
![]() |
#453 |
Raczkowanie
|
Też zastanawiałam sie nad pania Skrzyniarz. A do jakiego lekarza chodzisz teraz i dlaczego zmieniłaś??
|
![]() ![]() |
![]() |
#454 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja wszystko muszę poplątać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#455 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() 3cm to nie dużo ![]()
![]() |
#456 |
Raczkowanie
|
Raczej też na starym nowego nie biore wogóle pod uwage w gre wchodzi jeszcze Kraków gdzie pracuje mój lekarz prowadzacy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#457 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Właśnie w lipcu mamy na szkole rodzenia zwiedzać szpitale - zapiszcie się do skrzyniarzowej na godz 19 to się spotkamy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#458 | |
Zakorzenienie
|
Dobranoc
![]() Cytat:
![]() ![]() Tako Jumper X ma 78 cm, a Tako Warrior 80 cm o większych nie słyszałam ![]() ![]() Idę spać, zmęczyłam się egzaminem i zakupami ![]() ![]() Kolorowych snów ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#459 |
Zakorzenienie
|
Aaaa uduszę mojego tż. Ginka powiedziała, że nie mogę słodkiego i owoców w większości ( swoją drogą
![]() ![]() ![]() ![]() Czuję się jak na diecie jakiejś. |
![]() ![]() |
![]() |
#460 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#461 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#462 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#463 |
Zakorzenienie
|
kochana, ale chyba nie chciałabyś mieć potem 30 kilo do zrzucenia
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- idę spać ![]() dobranoc i miłego świętowania jutro ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#464 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Nie było mnie tu trochę i widzę że w tak zwanym międzyczasie zacząłyście nowy wątek - podziwiam tępo tworzenia ![]() U nas wszystko w porzadku wprawdzie wydaje mi się że dopiero co nie wierzyliśmy własnym oczom na widok dwóch kreseczek i czekaliśmy z duszą na ramieniu na wyniki kolejnych pomiarów bety a już stuknął nam 25-ty tydzień i niedługo kończymy 2-gi trymestr. Właśnie to że uświadomiliśmy sobie że wcale nie mamy już aż tak dużo czasu zmobilizowało nas w ostatnich tygodniach do działania bo oprócz przygotowań na przybycie maluchów (nawet nie miałam pojęcia ile to wszystko kosztuje a to dopiero początek ![]() ![]() A tak w ogóle to czuję się nieźle pomijając takie drobne dolegliwości jak zgaga czy uczucie ociężałości. Martwi mnie tylko trochę to że zupełnie nie mam apetytu i jem praktycznie na siłę i raczej niedużo. Chyba też dlatego brzuch i piersi mi rosną a reszta wydaje się chudnąć co, tak naprawdę, akurat nie jest najgorsze bo zawsze się bałam że będę jedną z tych kobiet które mocno przybierają na wadze będąc przy nadziei zwłaszcza że moja mama bardzo dużo przytyła w obu ciążach. Tyle że niestety nie udało mi się uniknąć rozstępów ![]() ![]() Na dzisiaj to tyle - do usłyszenia wkrótce ![]()
#465 |
Zadomowienie
|
Dzien dobry w nowym watku.
Jestesmy z Kuba nadal w Polsce, Kubko korzysta z dziadkow, ja odpoczywam od obowiazkow. Zrobilam badania i jest marnie-mocno przekraczajacy wynik cytomegalii i krzywa cukrowa ledwo mieszczaca sie w normie. Doktor kazala przed odlotem zrobic jeszcze raz cytomegalie, ale nie pociesza. Do tego zakupiony zostal glukometr i kontrola glukozy-dwa podwyzszone wyniki i dieta. Dzis mam 22t4d. Synek jest duzy, ma juz 675 gram. Termin porodu przesuniety na 11-12 pazdziernika. Wiec z pomiarow byloby to juz 24t2d. We wtorek mam usg porzadne polowkowe i zobaczymy co wtedy mi powiedza. Buziaki dla wszystkich
#466 | ||||
Zakorzenienie
|
Doberek
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Gratulacje dużego synka ![]() a ja sie pytam gdzie jest ciotka Ancia? ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#467 |
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() ale tu cichutko z rana... wow! Ewenge - życzę dużżżżo siły i cierpliwości na załatwianie spraw urzędowych.Ważne, że czujesz się ok a maluszki rosną ![]() ![]() Ulcia trzymam kciuki za badania cyto ![]() ![]() ![]() cotka - z tą długością gondoli to ja najdłuższy widziałam 80 cm także sspooko ![]() ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- oooooo właśnie!! a ja sie pytam gdzie jest ciotka Ancia? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#468 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() ja dziś pospałam do 9 ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- no Anci faktycznie dawno nie było |
![]() ![]() |
![]() |
#469 |
Zakorzenienie
|
Cześć.
![]() U mnie remont już zakończony, pokój jest taki ładny, że nie chce mi się z niego wogóle wychodzić, ale od czasu przeprowadzki tam (zamieniliśmy pokoje: w "starym" salonie jest teraz sypialnia z miejscem dla maluszka (to ten pokój po remoncie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#470 |
Raczkowanie
|
dzien dobry,
melduje sie na nowym watku. wakacje w polsce zlecialy szybko, teraz nadrabiam caly balagan ktory mnie zastal w pracy po mojej nieobecnosci. masakra jakas ![]()
#471 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mi mała dziś daje popalić, bo kopie mnie w pęcherz i to jest takie dziwne uczucie ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#472 | |
Zakorzenienie
|
herbatę chyba można, tyle że bez cukru
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#474 |
Zadomowienie
|
emmaljunga ma 79, Ja ją właśnie mam
|
![]() ![]() |
![]() |
#475 |
Zakorzenienie
|
to tylko 2cm, może znaczące, ale chyba nie będę przesadzać i szukać innego dla 2 cm
![]() Swoją drogą jak opiekowałam się Ninką to miała ten model wózków i strasznie ciężkie są ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#476 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Zaczynam III trymestr ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#477 |
Rozeznanie
|
Dzien dobry
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#478 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niby 7 piętro więc powinno być tu cieplej ( chyba?) ale może ogólnie dzisiaj nie ma takiej duchoty u nas po tej burzy. I dobrze. Wczoraj mało się nie sciekłam jak co chwilę mokra cała byłam. Powiem wam, że jakoś mi tak dziwnie z tymi wakacjami. Ciągle mam wrażenie że coś zawalam i tak jakoś głupio siedzieć i wiedzieć że się nie ma nic pilnie do zrobienia ![]() ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- A w ogóle ginka powiedziała, że Filip się przekręcił i głowę ma u góry, mam nadzieję że do porodu się jeszcze przekręci na dól ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#479 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() 2. Też miałam taki sam pomysł, a teraz oglądam Medelę... Cytat:
![]() ![]() A jakie dzieci mają wymiary czy wagę? Jakieś typy na imiona? ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#480 |
Zakorzenienie
|
hej Mamusie..
Wrócilam.... ![]() Zadowolona i wygrzana włoskim słoneczkiem.. Wakacje ogolnie udane chodz w pierwszym tyg. nie pochodzilismy za duzo nad morze bo słoneczkaaz takiego nie było.. Nadrobilismy za to w drugim tygodniu... ![]() Dzis byłam tez na zaległym badaniu połówkowym (mialam przekladany termin usg ze wzgledu na wakacje ![]() Moja kruszynka wazy juz 560 g ![]() ![]() Mała slicznie sie ustawiala do kamerki ![]() Strasznie słodko wygladalo jak pila sobie wody płodowe a pozniej tak jakby ziewala ![]() Jest jeszcze obrócona głowa do góry ![]() (swoja droga to do kiedy dzidziole maja sie przewrócic.?) Musze sie zwazyc bo czuje ze duuuzo przytylam... Zmierzylam sie dzis w pepku i mam 106 cm ![]() A dzis koncze 23 tydz.... Co to bedzie na koniec to ja niewiem ![]() No i mała mi sie rozbrykala na dobre..... Kopie na calego ....... Odpisze i powklejam fotki jak dojde troche do ładu i skladu w domu ![]() Buziaki dla Was... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:55.