|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł będzie najlepszy dla naszego nowego wątku? | |||
| Chodzimy jak kaczuszki, bo mamy takie piękne brzuszki. |
|
1 | 1,92% |
| Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. |
|
22 | 42,31% |
| Przez te nasze duże brzuszki chodzimy jak kaczuszki. |
|
1 | 1,92% |
| W kilogramy obrastamy, ale to wszystko dla cudownej roli mamy. |
|
2 | 3,85% |
| W kilogramy obrastamy - dla cudownej roli mamy. |
|
18 | 34,62% |
| Staś, Filip czy Amelka - to i tak będzie nasza ukochana perełka. |
|
10 | 19,23% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#451 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/
Cytat:
|
|
|
|
|
#452 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/
|
|
|
|
#453 |
|
Raczkowanie
|
Też zastanawiałam sie nad pania Skrzyniarz. A do jakiego lekarza chodzisz teraz i dlaczego zmieniłaś??
|
|
|
|
#454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ja zawsze muszę po swojemu byłam zadowolona z Baryłowej, nawet bardzo, ale nie chce rodzić na nowym więc wole miec lekarza prowadzącego ze starego.Ja wszystko muszę poplątać a ty też bedziesz na starym?
|
|
|
|
|
#455 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() 3cm to nie dużo
|
|
#456 |
|
Raczkowanie
|
Raczej też na starym nowego nie biore wogóle pod uwage w gre wchodzi jeszcze Kraków gdzie pracuje mój lekarz prowadzacy.
|
|
|
|
#457 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie w lipcu mamy na szkole rodzenia zwiedzać szpitale - zapiszcie się do skrzyniarzowej na godz 19 to się spotkamy
|
|
|
|
|
#458 | |
|
Zakorzenienie
|
Dobranoc
Cytat:
czyli same dobre wieści![]() Tako Jumper X ma 78 cm, a Tako Warrior 80 cm o większych nie słyszałam ![]() Idę spać, zmęczyłam się egzaminem i zakupami A jutro obiadek u teściów i wieczorny grill u moich rodziców![]() Kolorowych snów |
|
|
|
|
#459 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaa uduszę mojego tż. Ginka powiedziała, że nie mogę słodkiego i owoców w większości ( swoją drogą
![]() ) bo to kalorie ukryte bla bla i ten mi zabrania co chwilę czegoś jeśc Czuję się jak na diecie jakiejś. |
|
|
|
#460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#461 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo nie będzie mnie tu kurde ograniczał, ale wkurzające to jest, że brzoskwinie mam i nie mogę bo ginka powiedziała... chciałam sobie cole wziąć bo lubię wypić czasami i pomaga mi na zgagę to nie bo słodkie, horalka pół, nie bo słodkie no dajcie spokój haha I do czasu aż ginka nie powiedziała jakoś mu to nie przeszkadzało
|
|
|
|
|
#462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#463 |
|
Zakorzenienie
|
kochana, ale chyba nie chciałabyś mieć potem 30 kilo do zrzucenia
TZ chce dobrze, tylko pewnie jak to facet nieco przesadza ![]() ---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- idę spać i tak się dziś zasiedziałam przed kompemdobranoc i miłego świętowania jutro
|
|
|
|
#464 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Nie było mnie tu trochę i widzę że w tak zwanym międzyczasie zacząłyście nowy wątek - podziwiam tępo tworzenia U nas wszystko w porzadku wprawdzie wydaje mi się że dopiero co nie wierzyliśmy własnym oczom na widok dwóch kreseczek i czekaliśmy z duszą na ramieniu na wyniki kolejnych pomiarów bety a już stuknął nam 25-ty tydzień i niedługo kończymy 2-gi trymestr. Właśnie to że uświadomiliśmy sobie że wcale nie mamy już aż tak dużo czasu zmobilizowało nas w ostatnich tygodniach do działania bo oprócz przygotowań na przybycie maluchów (nawet nie miałam pojęcia ile to wszystko kosztuje a to dopiero początek ) mamy jeszcze sporo spraw urzędowych i "okołourzędowych" których mąż z racji swojej słabej znajomości języka sam raczej nie załatwi a niektóre z nich niestety nie mogą czekać do czasu gdy znowu stanę się mobilna po porodzie więc działamy teraz. Prawdziwa droga przez mękę Zwłaszcza że nawet po 2, 3 godzinach "na mieście" wracam do domu wykończona i padam na pysk więc wszystko musi rozkładać na "mini-ratki"A tak w ogóle to czuję się nieźle pomijając takie drobne dolegliwości jak zgaga czy uczucie ociężałości. Martwi mnie tylko trochę to że zupełnie nie mam apetytu i jem praktycznie na siłę i raczej niedużo. Chyba też dlatego brzuch i piersi mi rosną a reszta wydaje się chudnąć co, tak naprawdę, akurat nie jest najgorsze bo zawsze się bałam że będę jedną z tych kobiet które mocno przybierają na wadze będąc przy nadziei zwłaszcza że moja mama bardzo dużo przytyła w obu ciążach. Tyle że niestety nie udało mi się uniknąć rozstępów na brzucholu (mam dwa paski po obu stronach na samym dole tak że nawet nie mogę ich dokładnie obejrzeć bez pomocy lusterka ). No ale cóż, mam do nich skłonności więc pewnie nie mam się co dziwić że codzienne smarowanie rano i wieczorem które uskuteczniam praktycznie od samego poczatku ciąży nie pomogło za bardzo. Chociaż, kto wie, może miałabym o wiele gorsze gdybym nie używała żadnego kremu...Na dzisiaj to tyle - do usłyszenia wkrótce
|
#465 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry w nowym watku.
Jestesmy z Kuba nadal w Polsce, Kubko korzysta z dziadkow, ja odpoczywam od obowiazkow. Zrobilam badania i jest marnie-mocno przekraczajacy wynik cytomegalii i krzywa cukrowa ledwo mieszczaca sie w normie. Doktor kazala przed odlotem zrobic jeszcze raz cytomegalie, ale nie pociesza. Do tego zakupiony zostal glukometr i kontrola glukozy-dwa podwyzszone wyniki i dieta. Dzis mam 22t4d. Synek jest duzy, ma juz 675 gram. Termin porodu przesuniety na 11-12 pazdziernika. Wiec z pomiarow byloby to juz 24t2d. We wtorek mam usg porzadne polowkowe i zobaczymy co wtedy mi powiedza. Buziaki dla wszystkich
|
#466 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Doberek
Ależ burza była w nocy, przynajmniej się ochłodziło trochę![]() Cytat:
Eh te chłopy![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Gratulacje dużego synka ![]() a ja sie pytam gdzie jest ciotka Ancia?
|
||||
|
|
|
#467 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
ale tu cichutko z rana... wow! Ewenge - życzę dużżżżo siły i cierpliwości na załatwianie spraw urzędowych.Ważne, że czujesz się ok a maluszki rosną ![]() Ulcia trzymam kciuki za badania cyto ![]() cotka - z tą długością gondoli to ja najdłuższy widziałam 80 cm także sspooko ![]() ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- oooooo właśnie!! a ja sie pytam gdzie jest ciotka Ancia?
|
|
|
|
#468 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() ja dziś pospałam do 9 tak się fajnie chłodno w nocy zrobiło i dobrze się spało wyściskałam TZ w imieniu córeczki na dzień ojca, zjem śniadanko i wezmę się do sprzątania---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- no Anci faktycznie dawno nie było |
|
|
|
#469 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć.
U mnie remont już zakończony, pokój jest taki ładny, że nie chce mi się z niego wogóle wychodzić, ale od czasu przeprowadzki tam (zamieniliśmy pokoje: w "starym" salonie jest teraz sypialnia z miejscem dla maluszka (to ten pokój po remoncie )) nie mogę wogóle spać... Albo to z powodu badania, które mam jutro (obciążenia glukozą 75 g) , bo martwię się nim już od tygodnia... a to dlatego, że nadal mam mdłości rano i czasami zdarza mi się też wymiotować ... A pomaga mi na to tylko zjedzenie jakiegoś lekkiego śniadanka, albo chociaż wypicie herbaty. Pytam, bo nie wiem, a myślę, że nawet kubek herbaty by mi jakoś pomógł... No i martwię się, bo u mnie laboratorium pełne jest zawsze nawiedzonych babć i dziadków najważniejszychnaświecie i nie uśmiecha mi się siedzieć dwie godziny wśród nich na granicy...puszczenia pawia.
|
|
|
|
#470 |
|
Raczkowanie
|
dzien dobry,
melduje sie na nowym watku. wakacje w polsce zlecialy szybko, teraz nadrabiam caly balagan ktory mnie zastal w pracy po mojej nieobecnosci. masakra jakas
|
#471 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ale poszło szybko i gładko, bez niespodzianek. Mi mała dziś daje popalić, bo kopie mnie w pęcherz i to jest takie dziwne uczucie Nie wiem czy mi się chce do toalety, czy mnie boli. Sobie znalazła zabawę, ech
|
|||
|
|
|
#472 | |
|
Zakorzenienie
|
herbatę chyba można, tyle że bez cukru
![]() Cytat:
u ciężarnych strasznie "wyolbrzymiają" problem, ale lepiej zapobiegać niż leczyć
|
|
|
|
|
#474 |
|
Zadomowienie
|
emmaljunga ma 79, Ja ją właśnie mam
|
|
|
|
#475 |
|
Zakorzenienie
|
to tylko 2cm, może znaczące, ale chyba nie będę przesadzać i szukać innego dla 2 cm
![]() Swoją drogą jak opiekowałam się Ninką to miała ten model wózków i strasznie ciężkie są chyba że masz jakiś nowszy model ;p
|
|
|
|
#476 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zaczynam III trymestr
|
|||
|
|
|
#477 |
|
Rozeznanie
|
Dzien dobry
Ale u mnie dzisiaj jest masakrycznie duszno, w ogole powietrze sie nie rusza, normalnie siedze i sie poce Zeby chociaz jakis przeciag sie zrobil, a tu nic a nic. I to dopiero czerwiec... Przy kolejnym dziecku chyba raczej bede starac sie wycelowac tak, zeby koncowe miesiace nie przypadaly na lato
|
|
#478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niby 7 piętro więc powinno być tu cieplej ( chyba?) ale może ogólnie dzisiaj nie ma takiej duchoty u nas po tej burzy. I dobrze. Wczoraj mało się nie sciekłam jak co chwilę mokra cała byłam. Powiem wam, że jakoś mi tak dziwnie z tymi wakacjami. Ciągle mam wrażenie że coś zawalam i tak jakoś głupio siedzieć i wiedzieć że się nie ma nic pilnie do zrobienia ![]() ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- A w ogóle ginka powiedziała, że Filip się przekręcił i głowę ma u góry, mam nadzieję że do porodu się jeszcze przekręci na dól ![]()
|
|
|
|
|
#479 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
2. Też miałam taki sam pomysł, a teraz oglądam Medelę... Cytat:
![]() A jakie dzieci mają wymiary czy wagę? Jakieś typy na imiona? ![]() Cytat:
Mam nadzieję, że cukier uda się opanować. Zdrówka Cytat:
|
|
#480 |
|
Zakorzenienie
|
hej Mamusie..
Wrócilam.... ![]() Zadowolona i wygrzana włoskim słoneczkiem.. Wakacje ogolnie udane chodz w pierwszym tyg. nie pochodzilismy za duzo nad morze bo słoneczkaaz takiego nie było.. Nadrobilismy za to w drugim tygodniu... Dzis byłam tez na zaległym badaniu połówkowym (mialam przekladany termin usg ze wzgledu na wakacje )Moja kruszynka wazy juz 560 g Mała slicznie sie ustawiala do kamerki ogladnelismy ja i wymierzylismy dokladnie...Strasznie słodko wygladalo jak pila sobie wody płodowe a pozniej tak jakby ziewala Jest jeszcze obrócona głowa do góry (swoja droga to do kiedy dzidziole maja sie przewrócic.?) Musze sie zwazyc bo czuje ze duuuzo przytylam... Zmierzylam sie dzis w pepku i mam 106 cm ![]() A dzis koncze 23 tydz.... Co to bedzie na koniec to ja niewiem ![]() No i mała mi sie rozbrykala na dobre..... Kopie na calego ....... Odpisze i powklejam fotki jak dojde troche do ładu i skladu w domu ![]() Buziaki dla Was... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:12.

ale ja zawsze muszę po swojemu
byłam zadowolona z Baryłowej, nawet bardzo, ale nie chce rodzić na nowym więc wole miec lekarza prowadzącego ze starego.

przepraszam zatem i żegnam się...
w sumie troche mi dziwnie rezygnować z tamtej lekarki bo byłam zadowolona ale będę chciałą rodzić w innym szpitalu niż ona pracuje.
czyli same dobre wieści
A jutro obiadek u teściów i wieczorny grill u moich rodziców

Zwłaszcza że nawet po 2, 3 godzinach "na mieście" wracam do domu wykończona i padam na pysk więc wszystko musi rozkładać na "mini-ratki"