Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/X 2011 - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł będzie najlepszy dla naszego nowego wątku?
Chodzimy jak kaczuszki, bo mamy takie piękne brzuszki. 1 1,92%
Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. 22 42,31%
Przez te nasze duże brzuszki chodzimy jak kaczuszki. 1 1,92%
W kilogramy obrastamy, ale to wszystko dla cudownej roli mamy. 2 3,85%
W kilogramy obrastamy - dla cudownej roli mamy. 18 34,62%
Staś, Filip czy Amelka - to i tak będzie nasza ukochana perełka. 10 19,23%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-22, 21:06   #451
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
jedo fyn ma 80 i chyba jest największy. ale ma brzydką spacerówkę i niską budę w spacerówce. Mała mojej kumpeli ma 13 miesięcy i ma tą budę nad samą głową, a nie jest jakaś szczególnie duża
E jak tylko 3 cm więcej to lipa. Mi kolezanka "po fachu" mówi , że 77 za mało, ale cokolwiek mi się nie podoba to mniej więcej tyle ma.

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 21:08   #452
danika
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
E jak tylko 3 cm więcej to lipa. Mi kolezanka "po fachu" mówi , że 77 za mało, ale cokolwiek mi się nie podoba to mniej więcej tyle ma.
no to z tego co ja oglądałam, a trochę było tych wózków to większych nie ma 77 to i tak dużo
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 21:09   #453
julia1906
Raczkowanie

Też zastanawiałam sie nad pania Skrzyniarz. A do jakiego lekarza chodzisz teraz i dlaczego zmieniłaś??
julia1906 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 21:12   #454
danika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez julia1906 Pokaż wiadomość
Też zastanawiałam sie nad pania Skrzyniarz. A do jakiego lekarza chodzisz teraz i dlaczego zmieniłaś??
Teraz jesteśmy u kacalskiego. w sumie po tym jak przybycień nas opuścił to powinnam była od razu pójść do kacalskiego tak jak nam radził ale ja zawsze muszę po swojemu byłam zadowolona z Baryłowej, nawet bardzo, ale nie chce rodzić na nowym więc wole miec lekarza prowadzącego ze starego.
Ja wszystko muszę poplątać a ty też bedziesz na starym?
Stary 2011-06-22, 21:14   #455
thelilah
Zadomowienie

Cytat:
ja widziałam chyba jeden większy, ale dokładnie nie wiem ile miał, nie spojrzałam na dł, rozmiarem odstawał od reszty, więc domniemam, że był większy... ale paskudnie wyglądał... aż oczki bolały... taki jakiś pokraczny był

3cm to nie dużo
thelilah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 21:16   #456
julia1906
Raczkowanie

Raczej też na starym nowego nie biore wogóle pod uwage w gre wchodzi jeszcze Kraków gdzie pracuje mój lekarz prowadzacy.
julia1906 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 21:20   #457
danika
Zakorzenienie

Cytat:
Raczej też na starym nowego nie biore wogóle pod uwage w gre wchodzi jeszcze Kraków gdzie pracuje mój lekarz prowadzacy.
chodzisz do Jasnosza, dobrze pamiętam? kurcze kawałek do krakowa...nie boisz się że nie dojedziesz?
Właśnie w lipcu mamy na szkole rodzenia zwiedzać szpitale - zapiszcie się do skrzyniarzowej na godz 19 to się spotkamy

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-06-22, 21:24   #458
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
ja też przepraszam zatem i żegnam się...
Dobranoc

Cytat:
hej wróciliśmy własnie od nowego doktorka - spoko gość w sumie troche mi dziwnie rezygnować z tamtej lekarki bo byłam zadowolona ale będę chciałą rodzić w innym szpitalu niż ona pracuje.

młoda rośnie, ma juz 950 gramów wiec super jak na początek 27 tyg. Serducho bije pięknie, przpływy w mózgu w porządku. Szyjki nie mierzył ale powiedział, że ok i kazał się nadmiernie nie przejmować cukrzycą

A jutro zaczynamy III trymestr
czyli same dobre wieści

Cytat:
Kurcze, dziewczyny ktoś znalazł wózek z gondolką dłuższą niż 77?
Tako Jumper X ma 78 cm, a Tako Warrior 80 cm o większych nie słyszałam No ale skoro takie produkują to chyba musi być wystarczająco

Idę spać, zmęczyłam się egzaminem i zakupami A jutro obiadek u teściów i wieczorny grill u moich rodziców
Kolorowych snów

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 21:33   #459
cotynato
Zakorzenienie

Aaaa uduszę mojego tż. Ginka powiedziała, że nie mogę słodkiego i owoców w większości ( swoją drogą ) bo to kalorie ukryte bla bla i ten mi zabrania co chwilę czegoś jeśc weźcie go ode mnie

Czuję się jak na diecie jakiejś.

Wymianka.
Stary 2011-06-22, 21:35   #460
danika
Zakorzenienie

Cytat:
Aaaa uduszę mojego tż. Ginka powiedziała, że nie mogę słodkiego i owoców w większości ( swoją drogą ) bo to kalorie ukryte bla bla i ten mi zabrania co chwilę czegoś jeśc weźcie go ode mnie

powiedz mu, że zjesz sobie na co masz ochotę a potem pojdziecie razem na spacer coby spalić
Stary 2011-06-22, 21:38   #461
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
powiedz mu, że zjesz sobie na co masz ochotę a potem pojdziecie razem na spacer coby spalić
I tak jem bo nie będzie mnie tu kurde ograniczał, ale wkurzające to jest, że brzoskwinie mam i nie mogę bo ginka powiedziała... chciałam sobie cole wziąć bo lubię wypić czasami i pomaga mi na zgagę to nie bo słodkie, horalka pół, nie bo słodkie no dajcie spokój haha I do czasu aż ginka nie powiedziała jakoś mu to nie przeszkadzało ale powiedziała że problem z kręgosłupem będę miała to już przekichane. A przecież babki po 30 tyją i żyją

Wymianka.
Stary 2011-06-22, 21:41   #462
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość

Za jakiś czas będzie bardzo przydatne to miejsce narazie faktycznie mało opinii.

A ja mam pytanko: czy któraś z was kupiła/będzie kupować pampersy w rozmiarze 1?
Bo ja dzisiaj wzięłam taką mniejszą paczką ale nie wiem czy dobrze zrobiłam
Ja na pewno kupię jedno opakowanie 1 a jak będzie mało to się dokupi, póki co chyba lepiej w większą ilość 2 się zaopatrzyć bo te raczej dzidzie powinny wynosić bez problemu, czas pokaże

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 21:48   #463
danika
Zakorzenienie

Cytat:
A przecież babki po 30 tyją i żyją
kochana, ale chyba nie chciałabyś mieć potem 30 kilo do zrzucenia TZ chce dobrze, tylko pewnie jak to facet nieco przesadza

---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ----------

idę spać i tak się dziś zasiedziałam przed kompem

dobranoc i miłego świętowania jutro
Stary 2011-06-22, 22:20   #464
egwene6
Rozeznanie

Cześć dziewczyny

Nie było mnie tu trochę i widzę że w tak zwanym międzyczasie zacząłyście nowy wątek - podziwiam tępo tworzenia

U nas wszystko w porzadku wprawdzie wydaje mi się że dopiero co nie wierzyliśmy własnym oczom na widok dwóch kreseczek i czekaliśmy z duszą na ramieniu na wyniki kolejnych pomiarów bety a już stuknął nam 25-ty tydzień i niedługo kończymy 2-gi trymestr.
Właśnie to że uświadomiliśmy sobie że wcale nie mamy już aż tak dużo czasu zmobilizowało nas w ostatnich tygodniach do działania bo oprócz przygotowań na przybycie maluchów (nawet nie miałam pojęcia ile to wszystko kosztuje a to dopiero początek ) mamy jeszcze sporo spraw urzędowych i "okołourzędowych" których mąż z racji swojej słabej znajomości języka sam raczej nie załatwi a niektóre z nich niestety nie mogą czekać do czasu gdy znowu stanę się mobilna po porodzie więc działamy teraz. Prawdziwa droga przez mękę Zwłaszcza że nawet po 2, 3 godzinach "na mieście" wracam do domu wykończona i padam na pysk więc wszystko musi rozkładać na "mini-ratki"

A tak w ogóle to czuję się nieźle pomijając takie drobne dolegliwości jak zgaga czy uczucie ociężałości. Martwi mnie tylko trochę to że zupełnie nie mam apetytu i jem praktycznie na siłę i raczej niedużo. Chyba też dlatego brzuch i piersi mi rosną a reszta wydaje się chudnąć co, tak naprawdę, akurat nie jest najgorsze bo zawsze się bałam że będę jedną z tych kobiet które mocno przybierają na wadze będąc przy nadziei zwłaszcza że moja mama bardzo dużo przytyła w obu ciążach.
Tyle że niestety nie udało mi się uniknąć rozstępów na brzucholu (mam dwa paski po obu stronach na samym dole tak że nawet nie mogę ich dokładnie obejrzeć bez pomocy lusterka ). No ale cóż, mam do nich skłonności więc pewnie nie mam się co dziwić że codzienne smarowanie rano i wieczorem które uskuteczniam praktycznie od samego poczatku ciąży nie pomogło za bardzo. Chociaż, kto wie, może miałabym o wiele gorsze gdybym nie używała żadnego kremu...

Na dzisiaj to tyle - do usłyszenia wkrótce

12.09.2011
Emma i Gabriel już z nami
egwene6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-23, 06:37   #465
Ulcia2512
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to Ulcia2512

Dzien dobry w nowym watku.

Jestesmy z Kuba nadal w Polsce, Kubko korzysta z dziadkow, ja odpoczywam od obowiazkow.

Zrobilam badania i jest marnie-mocno przekraczajacy wynik cytomegalii i krzywa cukrowa ledwo mieszczaca sie w normie. Doktor kazala przed odlotem zrobic jeszcze raz cytomegalie, ale nie pociesza. Do tego zakupiony zostal glukometr i kontrola glukozy-dwa podwyzszone wyniki i dieta.

Dzis mam 22t4d. Synek jest duzy, ma juz 675 gram. Termin porodu przesuniety na 11-12 pazdziernika. Wiec z pomiarow byloby to juz 24t2d. We wtorek mam usg porzadne polowkowe i zobaczymy co wtedy mi powiedza.

Buziaki dla wszystkich

108,6-106-105-104-102,5-101-100.2-99-98,8-97,7-96-95-94-93-92-91-90-89-88-87-86-85-84-83-82-81-80-79-78-77-76-75-74-73-72
Ulcia2512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-23, 08:40   #466
19natka88
Zakorzenienie

Doberek Ależ burza była w nocy, przynajmniej się ochłodziło trochę

Cytat:

mój tż to znowu w drugą stronę - kusi mnie żebym sobie coś zjadła Eh te chłopy

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Ja na pewno kupię jedno opakowanie 1 a jak będzie mało to się dokupi, póki co chyba lepiej w większą ilość 2 się zaopatrzyć bo te raczej dzidzie powinny wynosić bez problemu, czas pokaże
Ja narazie mam 1 paczkę 1 i jedną paczkę 2, na początek wystarczy, chyba że będzie jakaś mega promocja to się skuszę

Cytat:
Napisane przez egwene6 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Nie było mnie tu trochę i widzę że w tak zwanym międzyczasie zacząłyście nowy wątek - podziwiam tępo tworzenia

U nas wszystko w porzadku wprawdzie wydaje mi się że dopiero co nie wierzyliśmy własnym oczom na widok dwóch kreseczek i czekaliśmy z duszą na ramieniu na wyniki kolejnych pomiarów bety a już stuknął nam 25-ty tydzień i niedługo kończymy 2-gi trymestr.
Właśnie to że uświadomiliśmy sobie że wcale nie mamy już aż tak dużo czasu zmobilizowało nas w ostatnich tygodniach do działania bo oprócz przygotowań na przybycie maluchów (nawet nie miałam pojęcia ile to wszystko kosztuje a to dopiero początek ) mamy jeszcze sporo spraw urzędowych i "okołourzędowych" których mąż z racji swojej słabej znajomości języka sam raczej nie załatwi a niektóre z nich niestety nie mogą czekać do czasu gdy znowu stanę się mobilna po porodzie więc działamy teraz. Prawdziwa droga przez mękę Zwłaszcza że nawet po 2, 3 godzinach "na mieście" wracam do domu wykończona i padam na pysk więc wszystko musi rozkładać na "mini-ratki"

A tak w ogóle to czuję się nieźle pomijając takie drobne dolegliwości jak zgaga czy uczucie ociężałości. Martwi mnie tylko trochę to że zupełnie nie mam apetytu i jem praktycznie na siłę i raczej niedużo. Chyba też dlatego brzuch i piersi mi rosną a reszta wydaje się chudnąć co, tak naprawdę, akurat nie jest najgorsze bo zawsze się bałam że będę jedną z tych kobiet które mocno przybierają na wadze będąc przy nadziei zwłaszcza że moja mama bardzo dużo przytyła w obu ciążach.
Tyle że niestety nie udało mi się uniknąć rozstępów na brzucholu (mam dwa paski po obu stronach na samym dole tak że nawet nie mogę ich dokładnie obejrzeć bez pomocy lusterka ). No ale cóż, mam do nich skłonności więc pewnie nie mam się co dziwić że codzienne smarowanie rano i wieczorem które uskuteczniam praktycznie od samego poczatku ciąży nie pomogło za bardzo. Chociaż, kto wie, może miałabym o wiele gorsze gdybym nie używała żadnego kremu...

Cieszę się, że wszystko ok. A maluszki dają mamie popalić bardzo? Bo mój jest jeden i potrafi nieźle dokazywać w brzuchu

Cytat:
Napisane przez Ulcia2512 Pokaż wiadomość
Dzien dobry w nowym watku.

Jestesmy z Kuba nadal w Polsce, Kubko korzysta z dziadkow, ja odpoczywam od obowiazkow.

Zrobilam badania i jest marnie-mocno przekraczajacy wynik cytomegalii i krzywa cukrowa ledwo mieszczaca sie w normie. Doktor kazala przed odlotem zrobic jeszcze raz cytomegalie, ale nie pociesza. Do tego zakupiony zostal glukometr i kontrola glukozy-dwa podwyzszone wyniki i dieta.

Dzis mam 22t4d. Synek jest duzy, ma juz 675 gram. Termin porodu przesuniety na 11-12 pazdziernika. Wiec z pomiarow byloby to juz 24t2d. We wtorek mam usg porzadne polowkowe i zobaczymy co wtedy mi powiedza.

Buziaki dla wszystkich
jaki miałaś wynik glukozy? Bo chyba przeginają z tymi dietami, jeśli był w normie to w normie a nie
Gratulacje dużego synka

a ja sie pytam gdzie jest ciotka Ancia?

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-23, 08:48   #467
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Witajcie

ale tu cichutko z rana... wow!

Ewenge - życzę dużżżżo siły i cierpliwości na załatwianie spraw urzędowych.Ważne, że czujesz się ok a maluszki rosną Rozstępy mnie też niestety nie ominęły i cały czas dostrzegam niestety nowe

Ulcia trzymam kciuki za badania cyto musi być dobrze! "Dietkowiczek" po krzywej coraz więcej niestety na forum, ale nie jest to takie straszne jak się wydaje Ważne, żeby jeść mniej a częściej i unikać kilku rzeczy, niestety

cotka - z tą długością gondoli to ja najdłuższy widziałam 80 cm także sspooko

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

Cytat:

a ja sie pytam gdzie jest ciotka Ancia?
oooooo właśnie!! a ja sie pytam gdzie jest ciotka Ancia?

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-23, 09:00   #468
danika
Zakorzenienie

dzień dobry

ja dziś pospałam do 9 tak się fajnie chłodno w nocy zrobiło i dobrze się spało wyściskałam TZ w imieniu córeczki na dzień ojca, zjem śniadanko i wezmę się do sprzątania

---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

no Anci faktycznie dawno nie było
Stary 2011-06-23, 09:35   #469
No air
Zakorzenienie

Cześć.
U mnie remont już zakończony, pokój jest taki ładny, że nie chce mi się z niego wogóle wychodzić, ale od czasu przeprowadzki tam (zamieniliśmy pokoje: w "starym" salonie jest teraz sypialnia z miejscem dla maluszka (to ten pokój po remoncie )) nie mogę wogóle spać... Albo to z powodu badania, które mam jutro (obciążenia glukozą 75 g) , bo martwię się nim już od tygodnia... a to dlatego, że nadal mam mdłości rano , codziennie i czasami zdarza mi się też wymiotować ... A pomaga mi na to tylko zjedzenie jakiegoś lekkiego śniadanka, albo chociaż wypicie herbaty. A rozumiem, że nie można nawet herbaty bez cukru? Pytam, bo nie wiem, a myślę, że nawet kubek herbaty by mi jakoś pomógł... No i martwię się, bo u mnie laboratorium pełne jest zawsze nawiedzonych babć i dziadków najważniejszychnaświecie i nie uśmiecha mi się siedzieć dwie godziny wśród nich na granicy...puszczenia pawia.

MOJA WYMIANKA!
No air jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-23, 09:37   #470
cheakyrockchick
Raczkowanie

dzien dobry,

melduje sie na nowym watku. wakacje w polsce zlecialy szybko, teraz nadrabiam caly balagan ktory mnie zastal w pracy po mojej nieobecnosci. masakra jakas
Stary 2011-06-23, 09:54   #471
Ahya
Raczkowanie

Cytat:

Hej egwene, ja slyszalam wiele dobrego na temat kremu Musteli. Dobry i przeciwko rozstępom i już jak wystąpią. Ja dopiero przy ciąży zaczęłam się dokładniej przyglądać skórze i okazalo się, że mam na biodrze lekkie rozstępy, ale już białe, prawdopodobnie po fitnesie i sztangach. Stosowałam Mustelę i już ich prawie nie widać.

Cytat:
jaki miałaś wynik glukozy? Bo chyba przeginają z tymi dietami, jeśli był w normie to w normie a nie
Gratulacje dużego synka
No właśnie, jaki miałyście wynik glukozy po 1 h 50g? Bo ja 140 i już dostałam dietkę...

Cytat:
Napisane przez No air Pokaż wiadomość
No i martwię się, bo u mnie laboratorium pełne jest zawsze nawiedzonych babć i dziadków najważniejszychnaświecie i nie uśmiecha mi się siedzieć dwie godziny wśród nich na granicy...puszczenia pawia.
No air, ja miałam sposób na to, choć poszło w miarę bezboleśnie. Wzięłam sobie książkę do auta i te dwie godzinki spędziłam na fotelu w samochodzie z książką w łapkach i torebką na niespodziewane rewolucje Ale poszło szybko i gładko, bez niespodzianek.

Mi mała dziś daje popalić, bo kopie mnie w pęcherz i to jest takie dziwne uczucie Nie wiem czy mi się chce do toalety, czy mnie boli. Sobie znalazła zabawę, ech
Stary 2011-06-23, 10:02   #472
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
A rozumiem, że nie można nawet herbaty bez cukru? :
herbatę chyba można, tyle że bez cukru

Cytat:
Napisane przez Ahya Pokaż wiadomość
No właśnie, jaki miałyście wynik glukozy po 1 h 50g? Bo ja 140 i już dostałam dietkę...
ja miałam od razu 75g. Gin tłumaczył, że po 50g norma jest do 140, a po 75g 120 - ale każdy lekarz mówi inaczej z tego co czytałam i mówiły nasze "słodkie" dziewczyny u ciężarnych strasznie "wyolbrzymiają" problem, ale lepiej zapobiegać niż leczyć

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-23, 10:18   #473
cotynato
Zakorzenienie

Czy ja wiem... Mi mówiła że tylko wodę.

Wymianka.
Stary 2011-06-23, 10:24   #474
DzastaW
Zadomowienie

Cytat:
Kurcze, dziewczyny ktoś znalazł wózek z gondolką dłuższą niż 77?
emmaljunga ma 79, Ja ją właśnie mam

[reebok_a]606817[/reebok_a]
DzastaW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-23, 10:36   #475
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DzastaW Pokaż wiadomość
emmaljunga ma 79, Ja ją właśnie mam
to tylko 2cm, może znaczące, ale chyba nie będę przesadzać i szukać innego dla 2 cm

Swoją drogą jak opiekowałam się Ninką to miała ten model wózków i strasznie ciężkie są chyba że masz jakiś nowszy model ;p

Wymianka.
Stary 2011-06-23, 10:57   #476
luii
Zadomowienie

Cytat:

Normalnie jak żandarm cię pilnuje....

Cytat:
Cześć dziewczyny

Czas leci niesłychanie szybko......cieszes ie ze wszystko ok z maluszkami ...

Cytat:
Cześć.
U mnie remont już zakończony, pokój jest taki ładny, że nie chce mi się z niego wogóle wychodzić, ale od czasu przeprowadzki tam (zamieniliśmy pokoje: w "starym" salonie jest teraz sypialnia z miejscem dla maluszka (to ten pokój po remoncie )) nie mogę wogóle spać... Albo to z powodu badania, które mam jutro (obciążenia glukozą 75 g) , bo martwię się nim już od tygodnia... a to dlatego, że nadal mam mdłości rano , codziennie i czasami zdarza mi się też wymiotować ... A pomaga mi na to tylko zjedzenie jakiegoś lekkiego śniadanka, albo chociaż wypicie herbaty. A rozumiem, że nie można nawet herbaty bez cukru? Pytam, bo nie wiem, a myślę, że nawet kubek herbaty by mi jakoś pomógł... No i martwię się, bo u mnie laboratorium pełne jest zawsze nawiedzonych babć i dziadków najważniejszychnaświecie i nie uśmiecha mi się siedzieć dwie godziny wśród nich na granicy...puszczenia pawia.
Z tego co wiem mozna tylko napić się wody....

Zaczynam III trymestr myślałam ze sie nie doczekam....

http://www.kochamylaure.pl/
luii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-23, 11:07   #477
Sharifa
Rozeznanie

Dzien dobry Ale u mnie dzisiaj jest masakrycznie duszno, w ogole powietrze sie nie rusza, normalnie siedze i sie poce Zeby chociaz jakis przeciag sie zrobil, a tu nic a nic. I to dopiero czerwiec... Przy kolejnym dziecku chyba raczej bede starac sie wycelowac tak, zeby koncowe miesiace nie przypadaly na lato Albo zadunduje sobie klimatyzacje
Stary 2011-06-23, 11:18   #478
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sharifa Pokaż wiadomość
Dzien dobry Ale u mnie dzisiaj jest masakrycznie duszno, w ogole powietrze sie nie rusza, normalnie siedze i sie poce Zeby chociaz jakis przeciag sie zrobil, a tu nic a nic. I to dopiero czerwiec... Przy kolejnym dziecku chyba raczej bede starac sie wycelowac tak, zeby koncowe miesiace nie przypadaly na lato Albo zadunduje sobie klimatyzacje
U mnie za oknem słonko ale ja siedzę pod kołdrą i w bluzie
Niby 7 piętro więc powinno być tu cieplej ( chyba?) ale może ogólnie dzisiaj nie ma takiej duchoty u nas po tej burzy. I dobrze. Wczoraj mało się nie sciekłam jak co chwilę mokra cała byłam.

Powiem wam, że jakoś mi tak dziwnie z tymi wakacjami. Ciągle mam wrażenie że coś zawalam i tak jakoś głupio siedzieć i wiedzieć że się nie ma nic pilnie do zrobienia

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

A w ogóle ginka powiedziała, że Filip się przekręcił i głowę ma u góry, mam nadzieję że do porodu się jeszcze przekręci na dól

Wymianka.
Stary 2011-06-23, 13:40   #479
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mucka21 Pokaż wiadomość
pisałam do mamuś z innych wątków (odchowalni) o to czy mogły by dodać jakieś opinie TU i powiedziały że spróbują pomóc nam i jakby co to żeby się ich pytać służą pomocą miło tak
Dobry miałaś pomysł

Cytat:
Moje objawy przed wyladowaniem w szpitalu duży ucisk plus pieczenie w mostku promieniujace pod zebra i plecy, silne nagłe wymiotu i trudności z oddychaniem. Miałam dwa takie ataki przed szpitalem w szpitalu kolejne 3 a po wyjściu na szczescie jak do tej pory tylko jeden. Teraz jestem juz troche spokojniejsza bo wiem co mnie czeka przy ataku ale i tak jak zaczyna cos bolec to ogarnia mnie panika. Mam nadzieje ze nie dostane takiego ataku w miejscu publicznym az strach wychodzic.
Brrrr

Cytat:
1. młoda rośnie, ma juz 950 gramów wiec super jak na początek 27 tyg. Serducho bije pięknie, przpływy w mózgu w porządku. Szyjki nie mierzył ale powiedział, że ok i kazał się nadmiernie nie przejmować cukrzycą

A jutro zaczynamy III trymestr

2. musze popatrzeć na tą Medele jak mówicie, że najlepsze - na razie myślałam o TT
1. Czyli córka ma dobrą wagę? Świetnie
2. Też miałam taki sam pomysł, a teraz oglądam Medelę...

Cytat:
Egwene To i tak długo umiesz wytrzymać "na mieście", dobrą masz kondycję
A jakie dzieci mają wymiary czy wagę? Jakieś typy na imiona?

Cytat:
Napisane przez Ulcia2512 Pokaż wiadomość
No to nieciekawie :/ Ale cytomegalia na tym etapie ciąży to już chyba groźna nie jest Mam nadzieję, że cukier uda się opanować. Zdrówka

Cytat:
A pomaga mi na to tylko zjedzenie jakiegoś lekkiego śniadanka, albo chociaż wypicie herbaty. A rozumiem, że nie można nawet herbaty bez cukru? Pytam, bo nie wiem, a myślę, że nawet kubek herbaty by mi jakoś pomógł... No i martwię się, bo u mnie laboratorium pełne jest zawsze nawiedzonych babć i dziadków najważniejszychnaświecie i nie uśmiecha mi się siedzieć dwie godziny wśród nich na granicy...puszczenia pawia.
Myślę, że herbata nie powinna mieć wpływu na wynik. Ona nie ma w sobie żadnych węglowodanów, jedynie minimalną ilość białka (0,1 g/100 g). Kciuki za badanie

Joga z rana jak śmietana.
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-23, 15:29   #480
kellysss
Zakorzenienie

hej Mamusie..

Wrócilam....
Zadowolona i wygrzana włoskim słoneczkiem..
Wakacje ogolnie udane chodz w pierwszym tyg. nie pochodzilismy
za duzo nad morze bo słoneczkaaz takiego nie było..
Nadrobilismy za to w drugim tygodniu...

Dzis byłam tez na zaległym badaniu połówkowym
(mialam przekladany termin usg ze wzgledu na wakacje)
Moja kruszynka wazy juz 560 g i zostala potwierdzona dziewczynka
Mała slicznie sie ustawiala do kamerki ogladnelismy ja i wymierzylismy dokladnie...
Strasznie słodko wygladalo jak pila sobie wody płodowe a pozniej tak jakby ziewala
Jest jeszcze obrócona głowa do góry
(swoja droga to do kiedy dzidziole maja sie przewrócic.?)

Musze sie zwazyc bo czuje ze duuuzo przytylam...
Zmierzylam sie dzis w pepku i mam 106 cm
A dzis koncze 23 tydz....
Co to bedzie na koniec to ja niewiem

No i mała mi sie rozbrykala na dobre.....
Kopie na calego .......

Odpisze i powklejam fotki jak dojde troche do ładu i skladu w domu

Buziaki dla Was...

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości