Słowa przysięgi z ust wypływają, kolejne PMki z obrączkami śmigają - PM 2011, cz.35 - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-22, 18:03   #541
JennyAniolek
Zakorzenienie

Dot.: Słowa przysięgi z ust wypływają, kolejne PMki z obrączkami śmigają - PM 2011, c

Cytat:
Napisane przez the rock Pokaż wiadomość
I tak jest Jenny, zapisuja się a poźniej ty nie masz wyboru godziny
na szczęście jak nas zapisywałam to byliśmy pierwszą parą na nasz dzień, więc mogłam sobie wybrać dowolną godzinę

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 18:03   #542
sweetieSS
Zakorzenienie

Dot.: Słowa przysięgi z ust wypływają, kolejne PMki z obrączkami śmigają - PM 2011, c

Cytat:
Napisane przez carolyna86 Pokaż wiadomość
nie ma co się na zapas przejmować

a poza tym, nigdy nic nie wiadomo... jak moja kuzynka wychodziła za mąż (godz.16:00) to ksiądz miał też ślub wioskę dalej (15:00) i się spóźnił jakieś 20 minut bo (uwaga!) tamta panna młoda wchodząc do kościoła została, hmmm... jakby to powiedzieć... no, jakieś ptaszysko narobiło jej na sukienkę i to fioletową kupą i musiała wracać się do domu i jakoś to spierać - ponoć ostatecznie udało się doprowadzić pannę młodą do porządku... ale wyobraźcie sobie cały ten stres i tą fioletową kupę na pięknej nowiuśkiej sukience
znając mnie, ryczałabym
sweetieSS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 18:05   #543
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Nam się udało 28.04 (czwartek) były u nas 2 śluby w czwartek 2 tyg temu też a póki co z tym "sezonie" my jako pierwsi i jedyni do tej pory mieliśmy ślub w sobotę
to Wam się chyba udało upolować salę z wolnym terminem w sobotę co ?

---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ----------

Cytat:
Napisane przez margolka1986 Pokaż wiadomość
Kochane Wy się martwicie ze mało par ma w tym dniu co Wy ślub w tym samym kościele a ja martwie sie tym że od 13 co godzine jest ktoś u Nas w katedrze. na dodatek wczesniejszy ślub jest na 17:00 i bedzie na nim ok 300 osób a Nasz na 17;45.. wiec obawiam się poślizgu i dużego tłoku przed kościołem...
wow!

taki oblegany kościół

---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ----------

byłam na poczcie i teraz ze mnie kapie, taki hyc na dworze wrr :/

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2011-06-22, 18:10   #544
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
to Wam się chyba udało upolować salę z wolnym terminem w sobotę co ?

byłam na poczcie i teraz ze mnie kapie, taki hyc na dworze wrr :/
No tak Widać, za późno się za to zabrali

Nie narzekać Jest ładnie, słonecznie, ciepło! Ja w lato!
Lepsze to niż parówa

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 18:13   #545
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Nie narzekać Jest ładnie, słonecznie, ciepło! Ja w lato!
Lepsze to niż parówa
no dobra

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2011-06-22, 18:15   #546
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
no dobra
No!

Stary 2011-06-22, 18:48   #547
MiciaKicia
Zakorzenienie

Dobra dziewczyny ja zmykam
o 20 zbiórka i balujemy
Jutro wejde jak dam radę

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 18:53   #548
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
o 20 zbiórka i balujemy
Jutro wejde jak dam radę
udanej imprezki

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2011-06-22, 19:37   #549
Africa_Sun
Raczkowanie

Cytat:
Mhm... mój kot raczej normalny jest Czasem mu odbija ale ogólnie się słucha.
Myślałam że nie ma takich kotów Szczęściara

Cytat:
Napisane przez Niesforna_88 Pokaż wiadomość
a co do psa to po pierwsze TŻ się nie zgodzi na trzymanie psa w domu, a po drugie pewnie nie mielibyśmy czasu na niego...
Jeśli chodzi o czas to faktycznie dla pieska trzeba go dużo więcej niż dla kota. Ja sobie domu bez zwierzaka nie wyobrażam na szczęście mój Tż też.

Cytat:
Napisane przez gwiazdeczka26 Pokaż wiadomość

Przyszla wczoraj kamizelka Tz i musznik. Wyglada w niej zjawiskowo
I tym sposobem ten zestaw wygral nad muszka.

Cytat:
Cześć
P. w pracy to posiedzę trochę z Wami

ze spraw ślubnych przyszły nam w końcu tablice na auto i dokupiłam 2 tuby z białymi płatkami
No właśnie, już wiem o czym zapomniałam, o tablicach

Cytat:
jestem
Powiedział, że narazie spróbuje mi nie dawać antybiotyku i zapisał mi polopirynę do łykania dojelitową 3x dziennie po posiłku oraz 4 razy dziennie psikać gardło TantumVerde. A jak nie pomoże za 3 dni to kazał przyjść znów.
Ja jednak mam nadzieję, że pomoże.
Ta polopiryna to w końcu do łykania czy dojelitowa? Micia tylko nie pomyl się w tej gorączce No i baw się dobrze.

Cytat:
U mnie deko kościoła odpada, bo siostra Czesława

No i jak trzymałyście kciuki, że mi się przypaliło
Mocno się przypaliło? Tata pewnie nawet nie zauważy

Cytat:
dziękuję

Kochane Wy się martwicie ze mało par ma w tym dniu co Wy ślub w tym samym kościele a ja martwie sie tym że od 13 co godzine jest ktoś u Nas w katedrze. na dodatek wczesniejszy ślub jest na 17:00 i bedzie na nim ok 300 osób a Nasz na 17;45.. wiec obawiam się poślizgu i dużego tłoku przed kościołem...
Noo faktycznie odstęp pomiędzy ślubami praktycznie żaden, ale nie martw się na zapas margolka, na pewno nie będziecie sobie przeszkadzać.

Cytat:

a poza tym, nigdy nic nie wiadomo... jak moja kuzynka wychodziła za mąż (godz.16:00) to ksiądz miał też ślub wioskę dalej (15:00) i się spóźnił jakieś 20 minut bo (uwaga!) tamta panna młoda wchodząc do kościoła została, hmmm... jakby to powiedzieć... no, jakieś ptaszysko narobiło jej na sukienkę i to fioletową kupą i musiała wracać się do domu i jakoś to spierać - ponoć ostatecznie udało się doprowadzić pannę młodą do porządku... ale wyobraźcie sobie cały ten stres i tą fioletową kupę na pięknej nowiuśkiej sukience
He a to podobno szczęście gwarantowane jak na kogoś ptak narobi, ale stresu nie zazdroszczę.
Africa_Sun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 19:41   #550
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Africa_Sun Pokaż wiadomość
No właśnie, już wiem o czym zapomniałam, o tablicach
Cytat:
Napisane przez Stysik Pokaż wiadomość

daj namiar na tuby i tablice
tablice => http://allegro.pl/slubne-tablice-rej...656847567.html

tuby => http://allegro.pl/listing.php/user?us_id=5664683 - tuby kupiłam w hurtowni, bo akurat nie mieli wystawionych na all, są ze Świerklan

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2011-06-22, 20:16   #551
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
Może któraś z Was wie, które kwiaty są trwalsze: goździki czy eustoma ??
Zdecydowanie goździki
Cytat:
mój bukiet będzie miał ciut inny kształt i jak na razie jest z białych goździków, fioletowej eustomy, tych małych białych kwiatków (foto poniżej) i będzie trochę zielonego; ale zastanawiam się czy fioletowej eustomy nie zamienić na fioletowe goździki. Muszę pogadać z moją florystką
Jeśli mogę poradzić... zmień na goździki fioletowe goździki można kupić w takim naprawdę intensywnym odcieniu - jak tam na zdjęciu. Eustoma jest bardziej pastelowa. No i jest z nią taki problem, że to strasznie kapryśny kwiat - czasem ładnie wytrzymuje dłuższy okres czasu w wazonie a innym razem pada od razu, dostaje brzydkich plam i leci w dół :/
raingirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 20:24   #552
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez raingirl Pokaż wiadomość
Jeśli mogę poradzić... zmień na goździki fioletowe goździki można kupić w takim naprawdę intensywnym odcieniu - jak tam na zdjęciu. Eustoma jest bardziej pastelowa. No i jest z nią taki problem, że to strasznie kapryśny kwiat - czasem ładnie wytrzymuje dłuższy okres czasu w wazonie a innym razem pada od razu, dostaje brzydkich plam i leci w dół :/
dzięki za info

mam takie buty, to bez problemu dostanę goździki w takim kolorze ??
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_1963.jpg (55,5 KB, 14 załadowań)

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2011-06-22, 21:12   #553
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Co do tych kolonii to masakra Miałam robić kurs na wychowawcę kolonijnego ale widzę, że nie bardzo się to kalkuluje
No tak średnio się kalkuluje, ale z drugiej strony lepiej robić coś niż nic. Kasy brakuje, na dłuższy wyjazd nie starczy, mąż nie ma urlopu, więc jak miałabym siedzieć 2 miesiące w domu i tylko czekać aż mąż z pracy wróci to chyba bym dostała świra. Także wolę pojechać na kolonie, a że lubię taką pracę, to poza tym, że mogliby płacić więcej to narzekać nie będę. Zawsze to jakaś kasa + dodatkowo oszczędność na jedzeniu, w domu rachunki mniejsze, bo zużycie wody, prądu, itp maleje.

Któraś z Was pytała jak nam się żyje po ślubie. Różnie bywa, ostatnio jacyś kłótliwi jesteśmy, ale szybko się godzimy.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 21:36   #554
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elfka86 Pokaż wiadomość
już się zastanawiałam czy śmierdzę czy jak bo muchy przecież zawsze na g***** siadają mam pełno muszych trupów na podłodze

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

A przecież okna nie zamknę jak takie gorąco
u mnie w każdym pomieszczeniu raid i nic mi nie wlatuje za to u mamy faktycznie sporo lata
dottta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 21:37   #555
Niesforna_88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mustique Pokaż wiadomość
dziś mój brat dzwonił... są na wakacjach nad morzem i co sie okazało obok w ośrodku jest kolonia dzieciaków.. nikt im nie pwoiedział wcześniej.. mówił że już jest szum i harmider, a co dopiero jak dzieciaki jutro zjadą! powinni im zwrócić jakąś kasę... nbo co to za wakacje z wrzeszczącymi dzieciakami w tle
mogli ich chociaż poinformować...
Cytat:
uuu.. co sie stało, że lekarz nie przepoisał antybiotyku.... zawsze je przepisują.. nawet jak z byle g*wnem sie przychodziło. świat sie zmienia...
hehe też się zdziwiłam...
Cytat:
:kwiatek:
Cytat:
oj

u nas deko kościoła zależy od tego czy będziemy mieć jedyni w tym dniu ślub czy ktoś jeszcze będzie i się złożymy na deko
u nas w kościele chyba będzie nasz ślub i jeszcze jednej pary ale jakoś szczególnie mi to nie przeszkadza.
Cytat:
Napisane przez madziares25 Pokaż wiadomość
Jenny ten bukiecik z załącznika, to za ciemny jest...
Może lepiej fioletowo, biało, zielony
ja planuje identyczny jak ma jenny a co do ciemności to hehe to jest właśnie fiolet
Cytat:

Cytat:
o 20 zbiórka i balujemy
Jutro wejde jak dam radę
udanej imprezy
Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Któraś z Was pytała jak nam się żyje po ślubie. Różnie bywa, ostatnio jacyś kłótliwi jesteśmy, ale szybko się godzimy.
to ja pytałam

Dziękuję za kciukasy!! Musiałyście chyba trzymać mocno bo było bardzo sympatycznie Protokół spisujemy 2 lipca i od razu poszłam do kościoła gdzie miałam chrzest. Za świstek ksiądz wziął 20 złoty

Lecz kiedy wszystko już będzie spełnione, bądź dla mnie takim w jakiego dziś wierzę.

Jako jedność :
Niesforna_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 22:05   #556
pomarancza24
Zadomowienie

czesc
Cytat:
Napisane przez frezyjka85 Pokaż wiadomość
Witam w nowym wątku

W końcu znalazłam chwilę wolnego czasu, aby napisać relację z najpiękniejszego dnia, jaki mogliśmy sobie wyobrazić…

Ostatni tydzień przeleciał tak szybko, że nie mogłam uwierzyć jak na kalendarzu pojawił się 18 czerwca 2011 Przygotowania…. Codzienne wstawanie wcześnie rano (nawet o 4:00) po kwiaty… troszkę nerwówki i stresu….

W dzień ślubu obudziłam się o 5:00, ale doleżałam do 6:40. Mama przypinała goździki do wcześniej przygotowanych kokard, które około 8:30 zaniosłyśmy do kościoła, aby siostra przywiązała je do ławek… Goździki to cudne kwiaty

Na 10:00 byłam umówiona u fryzjerki i czesanie zeszło do 12:00 – cały czas towarzyszył mi kamerzysta (był pod fryzjerem wcześniej ode mnie ), a fotograf dojechała na samą końcówkę i zrobili kilka ujęć jak wychodzę…

Kiedy dojechałam już do domu, czekała tam na mnie moja świadkowa i była w trakcie malowania przez Jovankę Jovanka zrobiła mi cudny makijaż!!! Czułam się kobieco, cudnie…. No mistrzostwo!

Potem ubieranie i chwila dla kamerzysty i fotografa… wygłupiałam się, kręciłam w kółko, zakładałam biżuterię, strzelałam z podwiązki prosto w kamerę , itp….

W tych oczekiwaniach złapał mnie mały stresie, którego postanowiłam się pozbyć, więc zamknęłam się w pokoju i bardzo głośno włączyłam http://tonic69.wrzuta.pl/audio/4CvoR..._roisin_murphy i zaczęłam w tej sukni tańczyć – bardzo relaksujące

Potem wszystko działo się bardzo szybko! Przyjechali chrzestni, babcia, a ja jeszcze wyciągnęłam kamerzystę i fotografa na klatkę, gdzie prosto w nich z piętra wyżej rzucałam płatki róż na schody (chłopaki pełni poświęcenia kładli się na schodach, żeby zrobić jak najlepsze ujęcia) Nie mogę się doczekać tych zdjęć i filmu

No i w końcu dostałam info, że Łukasz już jest i jego rodzice też, tylko musi przejść przez bramę
Jak wszedł do pokoju serce mi zamarło! Wyglądał zjawiskowo!!!!! Mój przystojniak
pieknA relacja!!! pieknie wygladalas, super niespodzianka dla twojego meza!! gratuluje!!
Cytat:
Napisane przez frezyjka85 Pokaż wiadomość
Gdy zajechaliśmy pod hotel, wszyscy już na nas czekali…. I nadleciał samolot (tata Łukasza z krótkofalówką w ręce instruował pilota co i jak) i przeleciał (3 razy) jakieś 20 metrów nad nami i zrzucił nam bukiecik róż co prawda nie wpadły prosto w ręce Pana Młodego, ale zaraz obok i podszedł po nie, a następnie mi je wręczył… goście byli zachwyceni tą atrakcją i ja sama też

Następnie powitanie chlebem i solą – tu mamusie też się prawie popłakały wejście gości na salę… no i na końcu nasze wejście mąż wniósł mnie na rękach, rozbiły się kieliszki i zasiedliśmy do obiadu….. Wiele nie zjedliśmy, bo trzymał nas stres przed pierwszym tańcem, który wyszedł cudownie były maleńkie błędy, ale nikt nic nie zauważył i wszyscy mówili, że ślicznie nam to wyszło

Przed wejściem na salę była zrobiona przez PMa tablica gości, a na stołach leżały ramki z naszym zdjęciem jak „malujemy” numery stołów na murze (oczywiście fotomontaż) co spotkało się z ogromnym zachwytem i część gości pozabierała te ramki na pamiątkę

Po pierwszym tańcu zrobiło się tak lekko na sercu, że w końcu mogę powiedzieć zaczęła się dla nas zabawa….. i racją jest, że własne wesele to najlepsza impreza na jakiej można być Wybawiłam się fantastycznie, potańczyła z wujkami, dziadkiem, kuzynami, kuzynkami i byłam przeszczęśliwa!!!

Zespół ADeHaDe to najlepszy zespół jaki mogliśmy sobie wymarzyć! Tak samo jak Hotel Novum w Niepołomicach! Orkiestra grała cały czas na żywo i dali czadu!!!!!!

Około 22:00 przyszedł czas na niespodziankę dla Pana Młodego…. Nic o tym wcześniej nie pisała, bo od początku do końca była to wielka konspira, żeby nikt z gości, a przede wszystkim Łukasz się nie dowiedział… jedynymi osobami, które cokolwiek wiedziały to byłam ja, moja świadkowa (która pomogła mi przy organizacji i napisaniu scenariusza) i moja mama….

Zabawa ta/przedstawienie polegała na tym, że rozpoczęło się od tych dźwięków http://barteq26.wrzuta.pl/audio/4BEtcrGhdQp/naloty na których dźwięk wpadło trzech chłopaków (mój najmłodszy wujek i dwóch chłopaków kuzynek) w maskach gazowych z wielkim hukiem i krzykiem, żeby porwać Panią Młodą chłopaki tak świetnie zagrali, że jak widziałam ich lecących miedzy stołami to sama się przestraszyłam i miałam wrażenie jakbym oglądała całkiem niezły film akcji jeden złapał PMa za ręce, żeby go ubezwłasnowolnić, a pozostali dwaj zaczęli mnie porywać – darłam się ile sił w płucach „Łukasz!!!!!!!!!! Łukasz!!!!!!!!!!!!” i wylecieli ze mną na korytarz I tak zaczęły się konkursy dla Pana Młodego…. Dostał czapkę pilota, wąsy i świadkowa rozpoczęła narrację… mój pseudonim był „Kobieta moich snów i obiekt mego pożądania” – bo tak mnie Łukasz w pierwszym etapie związku nazywał w smsach i na ten sygnał weszłam w obstawie tych trzech porywaczy, w kajdankach z czerwonym futerkiem (z którymi potem moja 4 letnia kuzynka latała po sali ) i zasiadłam na miejscu…..
super!!
Cytat:
wiesz ciężko każdemu tłumaczyć że dzieci mają swoją Anetkę- opiekunkę.. a Majka w zerówce... a tak wszystkie oddaje do przedszkola i jest git!

ale u nas normalnie... dzieicaki zakochane w warszawie.. w parkach.. nawet w deszcz wychodzimy... łazimy po kałużach i chlapiemy sie jak wariaci... sąsiedzi to patrzą jak na waryjotów!

chodzimy do przedszkola, na zajęcia pozaszkolne.. ja na plotki... i mamy psa... Ogryzka...
czesc. my sie nie mialysmy okazji poznac, Aga jestem
a sasiedzi niech patrza na szczesliwa rodzinke
Ogryzek

Cytat:
No nie wiem w sumie mój tatko to łakomczuch taki jak ka
Trzeba przeszperać to stronę za i rozpust

Ale otwierasz na swoja odpowiedzialnośc
http://mojewypieki.blox.pl/html
mniammm

Cytat:
Hejo Trochę się obrobiłam z robotą i mam chwilę luzu. Napisałam pracę, obroniłam się i jestem magistrem do kwadratu, mam kolejny dyplom do kolekcji. Od wakacji dzieli mnie jedna rada pedagogiczna, a potem zostaje tylko nadzieja na to, że od września będę pracować na więcej niż pół etatuChwilowo szukam pracy na wakacje, wstępnie już jestem umówiona z jednym biurem na kolonie nad morzem. Ale przeglądając takie ogłoszenia naprawdę można się załamać, jak biura chcą płacić wychowawcom 500-700 BRUTTO za 2 tygodnie pracy 24godz/dobę, a najlepiej jakby ktoś chciał odbyć bezpłatną praktykę
gratuluje obrony jak tam obraczka?

Cytat:
Napisane przez ardillka Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Wczoraj tak zniknęłam bez ostrzeżenia - wybaczcie. Dziś wybieram się z koleżanką na rower na 11. Może troszkę rozruszam stare kości i mięśnie :P

Mój TŻ zrobił mi wczoraj cudowną niespodziankę. Przyjechałam do niego, a on wła do siebie na górę. Myśle, kurcze no nie chc emi sie iść po schodach, ale idę. Wchodzę, patrze na niego, a on się śmieje i pyta: Nie widziesz? Patrze, ale myśle kurcze no ie jest ogolony, u fryzjera nie był, o co chodzi. Rozglądam sie po pokoju, patrze a tu szok......... WISI GARNITUR ŚLUBNY i piekna ręcznie haftowana kamizeka z krawatem kaskadowym - cudeńko Jestem taka szczęśliwa. Garnitur ciemny stalowy, materiał półmatowy - lepiej nie może być. Prawie wszystko jest, nawet koszula Brakuje tylko butów.

Potwierdzam, można łączyć bony. Ale musieli to zmienić bo początkowo tak nie było możliwe.
Wczoraj byliśmy w Ikea i kupiliśmy kieliszki dla nas, silikonowe formy na lód w kształcie serc - będą na weselu kostki lodu z owocami i pomału się już będą mrozić. Dzbanek i serwetki i po kuponach :P

A jakiś wstępny pomysł na wyjazd?? Tak 4 tyś na osobę wychodzi. Wczasy drogie, ale oboje marzymy o tej wycieczce. Więc jak tylko będzie okazja to lecimy się wygrzewać
.
gratuluje garnituru
my prawodopodobnie lecimy Zakynthos i zwiedzanie Peloponezu

Cytat:
Napisane przez ardillka Pokaż wiadomość

Aaaaa najważniejsze: 10 min temu przyjechał kurier z moimi butami - przymierzyłam i są idealne, jak na mnie skrojone. Kolor cudny... Jestem dziś znowu szczęśliwa :P:P
Tak wyglądają na nodze:
super i śliczny kolor
Cytat:
ardillka śliczne butki - gratuluje ich i garnituru !!

U mnie złe wyniki u Babci ale nadal jestem dobrej myśli- musimy byc na slubie w komplecie i innej opcji nie przyjmuje do wiaodmości !
życze zdrowia dla babci
Cytat:

dziewczyny, który ładniejszy? czy ten: https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...5&d=1308605963
ten i ten sliczny, to zalezy ktory bedzie bardziej pasowal do calosci, nie podoba mi sie tylko ten cekinowy kwadrat...

---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ----------

nadrabiam
rock nie zacyrtowalo mi ciebie, ja wogole nie mam much....

Cytat:
Napisane przez Elfka86 Pokaż wiadomość
już się zastanawiałam czy śmierdzę czy jakbo muchy przecież zawsze na g***** siadają mam pełno muszych trupów na podłodze

A przcież okna nie zamknę jak takie gorąco
moze jkais raid albo cos podobnego??

Cytat:
Napisane przez gwiazdeczka26 Pokaż wiadomość
Gratulacje

Przyszla wczoraj kamizelka Tz i musznik. Wyglada w niej zjawiskowo
I tym sposobem ten zestaw wygral nad muszka.

Cytat:
Ja robiłam z tego przepisu http://mojewypieki.blox.pl/2007/05/B...zechami-i.html
Raz zrobiłam bez żurawiny, bo akurat nie miałam i było super. I bez orzechów Ale kupiłam w końcu żurawinę w biedronie i daje ciekawy, cierpki smak

Trzymajcie kciuki za moją bezę Pavlovej, bo własnie wsadziłam do piekarnika

, ale juz czytalam ze ci sie przypaliła, mocno??

Cytat:
czas na zmiany

mój bukiet będzie miał ciut inny kształt i jak na razie jest z białych goździków, fioletowej eustomy, tych małych białych kwiatków (foto poniżej) i będzie trochę zielonego; ale zastanawiam się czy fioletowej eustomy nie zamienić na fioletowe goździki. Muszę pogadać z moją florystką
chyba gozdziki

Cytat:
jestem
Powiedział, że narazie spróbuje mi nie dawać antybiotyku i zapisał mi polopirynę do łykania dojelitową 3x dziennie po posiłku oraz 4 razy dziennie psikać gardło TantumVerde. A jak nie pomoże za 3 dni to kazał przyjść znów.
Ja jednak mam nadzieję, że pomoże.
zdrowia
Cytat:
U mnie deko kościoła odpada, bo siostra Czesława

da sie zjesc??

Cytat:

U nas miało być 5 ślubów a zostały 2
łooo, straszne...
Cytat:
dziękuję

no to fakt i jeszze 300 osob ja mam chyba 3 ale ja mam pierwsza i sie nie martwie
Cytat:

niby na szczescie ale dziekuje!!!

Cytat:
o 20 zbiórka i balujemy
Jutro wejde jak dam radę
udanej zabawy
pomarancza24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 22:08   #557
pomarancza24
Zadomowienie

Dziewczyny jutro jade z rodziacami na sale moja do Koniakowa zjem pyszny obiadek, moze puchar lodow jak dam rade.... i ustalimy sprawy slubne spiszemy umowe, wybierzemy menu itd
uciekam do wanny i spac, dobranoc
Stary 2011-06-22, 22:14   #558
Africa_Sun
Raczkowanie

Cytat:
No tak średnio się kalkuluje, ale z drugiej strony lepiej robić coś niż nic. Kasy brakuje, na dłuższy wyjazd nie starczy, mąż nie ma urlopu, więc jak miałabym siedzieć 2 miesiące w domu i tylko czekać aż mąż z pracy wróci to chyba bym dostała świra. Także wolę pojechać na kolonie, a że lubię taką pracę, to poza tym, że mogliby płacić więcej to narzekać nie będę. Zawsze to jakaś kasa + dodatkowo oszczędność na jedzeniu, w domu rachunki mniejsze, bo zużycie wody, prądu, itp maleje.

No masz rację nie ma nic bardziej frustrującego niż nic nie robienie, a skoro lubisz taką pracę to warto nawet za te parę groszy

Cytat:
Dziękuję za kciukasy!! Musiałyście chyba trzymać mocno bo było bardzo sympatycznie Protokół spisujemy 2 lipca i od razu poszłam do kościoła gdzie miałam chrzest. Za świstek ksiądz wziął 20 złoty
No i do przodu

Cytat:
Napisane przez raingirl Pokaż wiadomość
Zdecydowanie goździki

Rain Ty się znasz, doradź proszę, zakochałam się w peoniach ale one podobno strasznie nietrwałe są, jest jakiś kwiat podobny a dużo trwalszy? Chciałam we włosy wpiąć kwiat taki jak w bukiecie, co mi wytrzyma caly sierpniowy dzień we włosach?
Stary 2011-06-22, 22:15   #559
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez pomarancza24 Pokaż wiadomość
gratuluje obrony jak tam obraczka?
dziękuję

a co do obrączki to rysuje się, zdecydowanie bardziej niż obrączka męża, ale wiem, że w tym salonie nic z nią już nie zrobią, będą mi wmawiać, że nie wiadomo co z nią robię, a jest bardziej porysowana niż pierścionek zaręczynowy.. no i nie jest taka jaką sobie wybrałam, bo tak ją poszlifowali, że brzegi są niżej niż środkowy pasek, więc obrączka męża jest gładka z wierzchu, a na mojej pod palcem wyraźnie czuć, że środek jest wyżej niż brzegi..
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 22:15   #560
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:

U nas akurat jest tak, że męża w domu raczej mam, na wczasy jedziemy Już w niedzielę także luzik Ale pewnie i tak zrobię kurs kosztuje tylko 100zł

Cytat:
Dziewczyny jutro jade z rodziacami na sale moja do Koniakowa zjem pyszny obiadek, moze puchar lodow jak dam rade.... i ustalimy sprawy slubne spiszemy umowe, wybierzemy menu itd
uciekam do wanny i spac, dobranoc
Macie weselicho aż w koniakowie? Ślub też?

Stary 2011-06-22, 22:16   #561
Africa_Sun
Raczkowanie

Jenny dzięki za linki
Stary 2011-06-22, 22:17   #562
JennyAniolek
Zakorzenienie

Justi, wiedziałam, że ta miejscowość gdzie jedziecie z czymś mi się kojarzy - mój brat był tam w zeszłym roku wklejam małe foto stamtąd
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_5688.jpg (125,8 KB, 21 załadowań)

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2011-06-22, 22:17   #563
Niesforna_88
Wtajemniczenie

Cytat:
ten i ten sliczny, to zalezy ktory bedzie bardziej pasowal do calosci, nie podoba mi sie tylko ten cekinowy kwadrat...
ja bym chciała też bez tych kwadratów i może zamiast fioletowej wstążki to białą... ale to już poradzę się florystki

Lecz kiedy wszystko już będzie spełnione, bądź dla mnie takim w jakiego dziś wierzę.

Jako jedność :
Stary 2011-06-22, 22:17   #564
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Africa_Sun Pokaż wiadomość
Jenny dzięki za linki
nie ma sprawy

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2011-06-22, 22:19   #565
Niesforna_88
Wtajemniczenie

Cytat:
Justi, wiedziałam, że ta miejscowość gdzie jedziecie z czymś mi się kojarzy - mój brat był tam w zeszłym roku wklejam małe foto stamtąd
piękne miejsce

Jako jedność :
Stary 2011-06-22, 22:24   #566
JennyAniolek
Zakorzenienie

dobranoc

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2011-06-22, 22:27   #567
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki Jenny brat był zadowolony?
Piękne miejsce!

Stary 2011-06-22, 22:31   #568
pomarancza24
Zadomowienie

Cytat:
dziękuję

a co do obrączki to rysuje się, zdecydowanie bardziej niż obrączka męża, ale wiem, że w tym salonie nic z nią już nie zrobią, będą mi wmawiać, że nie wiadomo co z nią robię, a jest bardziej porysowana niż pierścionek zaręczynowy.. no i nie jest taka jaką sobie wybrałam, bo tak ją poszlifowali, że brzegi są niżej niż środkowy pasek, więc obrączka męża jest gładka z wierzchu, a na mojej pod palcem wyraźnie czuć, że środek jest wyżej niż brzegi..
ja bym zrobila konkreta awanture!!!

Cytat:
U nas akurat jest tak, że męża w domu raczej mam, na wczasy jedziemy Już w niedzielę także luzik Ale pewnie i tak zrobię kurs kosztuje tylko 100zł

Macie weselicho aż w koniakowie? Ślub też?
ślub mamy u siebie a na sale jedziemy po kosciele ok 100km juz kiedys tłumacyzlam dlaczego

ide spac, dobranoc
Stary 2011-06-22, 22:36   #569
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
ślub mamy u siebie a na sale jedziemy po kosciele ok 100km juz kiedys tłumacyzlam dlaczego
pewnie tak Ale nie bardzo pamiętam ale ... nie musisz powtarzać jeśli nie masz ochoty

Stary 2011-06-22, 22:42   #570
Roougee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dottta Pokaż wiadomość

u mnie w każdym pomieszczeniu raid i nic mi nie wlatuje za to u mamy faktycznie sporo lata
Ja mam raid i mimo wszystko owady mi wlatują do pokoju :/tylko zmarnowana kasa

Roougee jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości