|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 | |
|
Zakorzeniona
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią
Cytat:
|
|
|
|
|
#3332 |
|
Rozeznanie
|
no ok, jak ktos ma srodki na koncie, to czemu nie... tez jestem zwolenniczka placenia rachunkow przez neta, tylko ze nie zawsze moge. bo np. dostaje kase "do reki" i co.. mam specjalnie isc do banku, wplacic na konto, zeby za chwile isc do domu i zrobic przelew, bo tobie sie nie podoba ze "robie kolejke na poczcie "???
poza tym , skoro jest opcja zeby placic rachunki na poczcie (oprocz wysylania paczek i listow) to chyba mozna z tego korzystac . prawda ? skad takie przekonanie , ze poczta jest tylko do wysylania listow ?? ![]() tak samo moglabym narzekac na osoby , ktore "robia"kolejke na poczcie przy wysylce paczek, skoro jest tyle firm kurierskich, dzwonisz, przyjezdzaja do ciebie, odbieraja paczke i juz... po co na poczte łazic ???
|
|
|
|
#3333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie właśnie powinno nie być możliwości płacenia rachunków na poczcie, są też agencje banków. Stałaś kiedyś w takiej kolejce i słuchałaś awantur? Bo ja tak, nic fajnego. |
|
|
|
|
#3334 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Sama nie mam nic przeciwko temu, żeby czasem wstać wcześnie i zrobić wspólne śniadanie, ale wiem, że mogę liczyć na to samo ze strony TŻ-a, więc nie czuję się poszkodowana
|
|
|
|
|
#3335 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ale wiesz sa ludzie i "ludzie", afery sie zdarzaja wszedzie, nie tylko na poczcie, ok, mozesz sobie zyczyc, zeby nie mozna bylo placic na poczcie rachunkow, ale wiekszosc osob woli poczte , niz agencje, z tego wzgledu, ze poczta jest, byla i pewnie bedzie , a te agencje , czasem sa , na drugi dzien ich nie ma, i wieeeele razy placilam tez w agencjach, gdzie pieniadze "szly" tydz - dwa na poczcie 2-3 dni... ja jednak jestem zwolenniczka wysulek paczek przez kuriera, nie spotkalam sie jeszcze z zadnymi problemami, (chodzi o wysylki paczek - nie odbior ). wypisuje w necie formularz kiedy i gdzie maja przyjechac po paczke, przyjezdzaja, place .. i juz bez wychodzenia z domu
|
|
|
|
|
#3336 |
|
Zakorzenienie
|
Ja paczek nie wysyłam, tylko odbieram.
Mialam na myśli agencje banków, np. PKO. Niech tam se robią kolejki Wraca człowiek niekiedy zmęczony, idzie z awizo na poczte, a tam emeryci, renciści i studenci, młodzi ludzie...rachuneczki sobie płacą. Oszaleć można
|
|
|
|
#3337 |
|
Rozeznanie
|
co racja to racja
![]() moja irytacja : tlumy ludzi robiacych mega wielkie zakupy (jakis koniec swiata czy co ??) bo jutro przeciez swieto... i kupuja .. 10 kg cukru... 10kg maki.. mleka itp... a ja stoje z jednym chlebem przy kilometrowej kolejce
|
|
|
|
#3338 |
|
Zadomowienie
|
A mnie irytuje i dziwi robienie WIELKICH zakupów dla całej rodziny w małym sklepiku osiedlowym gdzie zazwyczaj ludzie wpadają po drodze kupić 2-3 rzeczy na szybko. Stoi taka kobieta i pół godziny się zastanawia co ma jeszcze kupić "a może jeszcze tej szyneczki 5 plasterków?" " A chwileczkę jeszcze o jajkach zapomniałam!" I blokuje miejsce przy ladzie na jakieś 20-30 minut a kolejka coraz dłuższa
|
#3339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do tych usługujących pań. Ja z lekkim zaszokowaniem oglądałam zachowanie mojej współlokatorki. raczej leniwa, sprzatać jej sie nigdy nie chciało, przychodziła z pracy i szła z inną współlokatorką na piwo. Natomiast odkąd się jej misio wprowadził do nas, to ona (pomimo swojej pracy od 8 do 17) gotowała mu zawsze obiadki, robiła im zakupy, sprzatała gdy nadchodziła jej kolejka, a potem sprzatała znów, gdy sprzatać miał wg. harmonogramu on, itd. itd. Myślałam, że tak ją po prostu wychowano. Aż tu kiedyś przyjechała jej rodzinka, na jeden dzień. Tata nadskakujący ciągle wyfiokowanej mamie z kilometrowymi tipsami, brat, który zrobił starszej siostrze herbatki, odgrzał obiad i spytał czy nie zrobić jej większych zakupów, skoro przyjechali jego samochodem i może zapakować je do bagażnika... Zgłupiałam. Laska sama z siebie stworzyła dla siebie rolę niewolnicy swojego gburatowego chłopaka, który ciągle jej zarzucał, że wszystko robi źle, a sam pupy nie ruszył...
|
|
#3340 |
|
Zakorzenienie
|
z tymi zakupami ostatnio miałam ciekawą akcje w carrefourze express :-P kupowałam jedną paprykę i kapustę pekińską, zapomniałam zważyć kapusty. Stanęłam w kasie przy dziale warzywnym bo przecież blisko. Pani mówi że mam skoczyć zważyć bo nikogo nie ma. Jakieś laski typu lala i solara kupowały wyprawkę na imprezą i się burzą bo czemu ja nagle weszłam przed nie. To pani mówi że poszłam zważyć a obok są wolne kasy.
Ale się zjeżyły, matko |
|
|
|
#3341 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3342 | ||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3343 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja sama jestem tego żywym przykładem i dużo takich chodzących przykładów znam. Kiedy będę mieć TŻ (o ile mnie ktoś zechce of kors ) to z pewnością nie raz mu ugotuję pyszny obiad czy upiekę ciasto, ale podobnej przyjemności od czasu do czasu będę oczekiwała od niego w zamian ![]() Grunt to dzielenie się obowiązkami. Współczuję kobietom, które same z siebie robią uniżone służące, a potem dziwią się, że facet ich nie szanuje. |
|
|
|
|
#3344 |
|
Raczkowanie
|
Mnie wkurza o dziwi jednocześnie moja koleżanka. Ledwo za mąż wyszła i już z normalnymi ludźmi (bez ślubnych) się nie spotyka bo ma tyyyyyyyle pracy. Studiuje ona dziennie mając 3 dni wolnego a resztę swojego czasu zajmując się praniem majtek męża i gotowaniem mu zupy(ale filozofia). Ale przecież ona jest ŻONĄ i ma MĘŻA i ma tyyyyyyyyyle rzeczy do zrobienia. Ostatnio się chwaliła,że ów mąż podgrzał obiad jak jej nie było cały dzień. Obraziła się jak powiedziałam,że w w związku z tym wydarzeniem dzwonię do prezydenta żeby order mu jakiś wręczył.
![]() Weź zrozum takich ludzi
|
#3345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moim zdaniem takie zachowanie to wyłącznie ich sprawa, co nie oznacza, że nie uważam tego za totalną głupotę. Ale interpretując na wyrost: taka para może mieć potencjalnie syna oczekującego usług, z którym potencjalnie mogłaby się związać moja potencjalna córka - i to można już podciągnąć pod osobistą niechęć do takiego zachowania. |
|
|
|
|
#3346 |
|
Zakorzenienie
|
mama wysłała mnie do tesco na zakupy bo zabrakło jej produktów na jutrzejszy obiad - zjeżdża się cała rodzina.
w tesco istny szał. jakby miał nadejść koniec świata, nie było żadnego wolnego wózka miałam do kupienia osiem produktów majonez, ryż, 2 litry sprite, tego typu. w kasie do 10 produktów oczywiście babska z koszami wypełnionymi po brzegi. |
|
|
|
#3347 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Tak czasem jest. U mnie na roku jest dziewczyna, która podobno (nie wiem, bo nie rozmawiałam z nią osobiście) ciągle tylko mówi, że "mąż to, mąż tamto" i, że "ona i jej mąż", "bo jej mąż" ![]() Są ludzie, którzy oczekują pewnie, że wszyscy wokół będą mówili o tym, że "ona ma męża". Spoko, rozumiem. Chociaż lepsze efekty by osiągnęła gdyby tylko raz na jakiś czas coś tam napomknęła o mężu
|
|
#3348 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#3349 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja nie mogę, ale mają powód do chwalenia
Noo, wzięcie ślubu to osiągnięcie na miarę wynalezienia koła ![]() A tak abstrahując od tematów ślubnych ![]() Rozmyślałam dzisiaj, jak to Lem dobrze powiedział, że póki z Internetu nie skorzystał, nie wiedział, że na świecie jest tylu idiotów Kurczę, rzadko się z kimś zgadzam, ale normalnie... czytając czasem jakieś wypowiedzi na forach po prostu tracę wiarę w ludzkość ![]() A raczej już straciłam |
|
|
|
#3350 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]()
|
|
#3351 |
|
Zakorzenienie
|
zadania obrazkowo-opisowe romb trójkąt i kwadrat poszli na zakupy do tesco. stanęli w kolejce do 10 produktów. romb wziął 3x2-6x-2=0 snickersów, trójkąt kupił 3[a-b][a+b] butelek coli 16 paczek mąki, 5 bochenków chleba i 6+3a paczek rodzynków. kwadrat natomiast kupił to co romb i trójkąt podzielone przez x=2 kto może skorzystać z kasy?
|
|
|
|
#3352 |
|
Raczkowanie
|
Wkurzają mnie też ludzie których interesują moje finanse. Kupiłam ostatnio trochę płyt
używane więc całkiem tanio. Ponieważ jestem niesamowicie zadowolona,że wychaczyłam je w tak wspaniałej cenie to się wszystkim znajomym chwale. I oczywiście komentarze, że wydaję na głupoty, że oni na rachunki nie mają. A co mnie to obchodzi? Do roboty trzeba się brać a nie jęczeć. Najlepsze,że ci co mają do mnie najwięcej pretensji przychodzą za kilka dni z tekstem: pożycz mi płytę.Mnie ogólnie denerwują kolejki, nie lubię czekać.
|
#3353 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Każdy ma prawo do swojego małego zboczeństwa/zbieractwa, dopóki nie wywołuje ono zadłużenia. Miłego słuchania
|
|
|
|
|
#3354 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3355 |
|
Zakorzenienie
|
tam gdzieś kryje się parabola
|
|
|
|
#3356 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#3357 |
|
Konto usunięte
|
Delta
|
|
|
|
#3358 |
|
Zakorzenienie
|
tak. delta
![]() pani od matematyki powtarzała -delta to jest coś, nie zastanawiajcie się co to jest, bo nigdy nie zrozumiecie. to jest i macie znać wzór nawet jak was nawiedzę w nocy i obudzę. nom, be kwadrat minus cztery a-ce to jedna z niewielu rzeczy jaka mi się aż tak w pamięć wryła
|
|
|
|
#3359 |
|
Konto usunięte
|
Lubię placki.
Kompletnie nie rozumiem po kiego ludzie biorą zwierzęta albo robią sobie dzieci jak ich na to nie stać. No po co? Czy to jest debilizm czy może ja jestem nieżyciowa jakaś? |
|
|
|
#3360 |
|
Zakorzenienie
|
bo psy som fajne tak jak didy som słit
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:51.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Każdy ma prawo do swojego małego zboczeństwa/zbieractwa, dopóki nie wywołuje ono zadłużenia. Miłego słuchania