Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona pierwsza :) - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Butle i cycusie czyli wiosenne synki i córusie - majowo-czerwcowe mamy 2011 3 6,82%
My jesteśmy mega sexy mamusie a z nami nasze śliczne dzidziusie. V-VI 2011 3 6,82%
Oto nasze cudowne dzidziusie a my jesteśmy spełnione mamusie. V-VI 2011 0 0%
Pieluchy, butelki, nieprzespane noce... bardzo kochamy nasze brzdące. V-VI 2011 3 6,82%
Zawartości naszych brzuszków już tulimy przy serduszku. Mamusie V-VI 2011 12 27,27%
Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 23 52,27%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-22, 23:16   #3511
bassienka
Zadomowienie

GG do bassienka Send a message via Skype™ to bassienka
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona pierwsza :)

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość

Mam dola
Od wczoraj becze, bo czuje sie jak wyrodna matka, ktora nawet nie umie nakarmic swojego dziecka
Jeszcze tz mi dowalil, ze inne jakos karmia normalnie, a ja mam znowu problemy. Mowil, ze co to wytrzymac 30 minut karmienia... latwo mowic... cikawe jakby jemu ktos w klatke gwozdzia wbijal, a potem jeszcze przez godzine przypalal zapalniczka
Jestem beznadziejna
Wcale nie jesteś baznadziejna, prosze mi tu głupot nie wypisywać Wszystko pomalutku sie ułoży A Tż-owi najlepiej pokaż jak to jest fajnie, jak dziecko ssie pierś i mu przystaw, niech przekona sie na własnej skórze A co!!

Cytat:
Napisane przez Agnieszka.M Pokaż wiadomość
Dobre Myślałam, ze sie posikam ze śmiechu. A przy okazji o mało a bym zbudziła Emilkę moich śmiechem, bo ja u niej w pokoju siedzę...

Cytat:
Napisane przez Weredka Pokaż wiadomość
I nas dziś spokojnie, pomijając fakt, że Zuzia odparzyła pupcię. Wietrzymy, smarujemy sudocremem i śpimy w tetrze, przez co jest więcej roboty. Ale czego się nie robi, żeby było dobrze. Ja staram się opanować logistykę kładzenia dziewczynek spać w pojedynkę. Bo jak mąż ma popołudniową zmianę, to nie wyrabiam. A dziś olewam całą robotę, którą mogłabym jeszcze zrobić i idę spać. Dobranoc.
Trzymam kciuki, zeby Zuzi pupcia szybciutko sie wygoiła

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
,moja Ola wazy 5050g kluseczka
Ja wcześniej pisałam, ze moja waży 5250g, takze mamy dwie kuleczki-kluseczki

A poza tym chyba nie podziekowalam Wam za pochwaly mojej malutkiej Takze dziękuje bardzo Jakbyście mialy ochotę, to zapraszam do albumu, bo w końcu go zrobiłam https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=14673

A teraz już lecę, bo jeszcze chcę sie wykapać, a Oliwka coś tam juz piszczy, wiec nie wiem czy przypadkiem zaraz nie zrobi pobudki

ALBUMY
[*] 18.06.2010
bassienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 23:22   #3512
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bassienka Pokaż wiadomość
Wcale nie jesteś baznadziejna, prosze mi tu głupot nie wypisywać Wszystko pomalutku sie ułoży A Tż-owi najlepiej pokaż jak to jest fajnie, jak dziecko ssie pierś i mu przystaw, niech przekona sie na własnej skórze A co!!

Dobre Myślałam, ze sie posikam ze śmiechu. A przy okazji o mało a bym zbudziła Emilkę moich śmiechem, bo ja u niej w pokoju siedzę...

Trzymam kciuki, zeby Zuzi pupcia szybciutko sie wygoiła

A poza tym chyba nie podziekowalam Wam za pochwaly mojej malutkiej Takze dziękuje bardzo Jakbyście mialy ochotę, to zapraszam do albumu, bo w końcu go zrobiłam https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=14673

A teraz już lecę, bo jeszcze chcę sie wykapać, a Oliwka coś tam juz piszczy, wiec nie wiem czy przypadkiem zaraz nie zrobi pobudki

sliczna maluchna
a ty sexi mamaa
przymierzalam ta kiecke na chrzciny, ale wyglaalam w niej jak czolg
Stary 2011-06-23, 07:49   #3513
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Dzień dobry mamuśki

U nas nocka fajna, jedzenie po 22, 2 i 6. Spaliśmy oczywiście razem, innej opcji nie było ( to znaczy był płacz ). Udało mi się w nocy jeszcze butlę ściągnąć na rano.

Paulizia, ściągam średnio 15-25 minut ( 120-130 ml ).

W nocy była burza, wstałam, aby zamykać okna. Teraz kropi deszcz, ochłodziło się.

Pepe wpatrzony w grającą żyrafkę, a ja mogę coś napisać

Milego dnia dziewczyny
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-23, 08:37   #3514
agus87
Zakorzenienie

u mnie ola po nowym mleku spala od 21 do 4 i od 4 do 7.30
teraz zjadla i spi znow z tz w lozku
a ja jade do kosciola
bo na procesje tylko tz pojdzie
Stary 2011-06-23, 08:46   #3515
Paulizia
Wtajemniczenie

Dzien dobry

Pozytywnie nastawiona wyruszam do lekarza by cos poradzil na ten moj Antosiowy bufecik
U nast tez nocka nalezala do idealnych... az w szoku jestem. Antek zasnal po 8 w swoim lozeczku i i budzil sie o 10, 1, 4 i 6:30 za kazdym razem sciagalam laktatorkiem mleko i dostawal moje, ale o 1 dostal modyfikowane, by mogl o 4 i o 6 wypic moje mleczko
Teraz tez zaopatrzona w 125ml mojego mleka wyruszamy zaraz do lekarza

AgaM. no to przynajmniej to, ale ja wierze ze operacja bedzie zbedna, bo dziurka sie wchlonie Nie takie cuda juz sie dzialy

Bassienka Twoja Olinka jest przecudna. Sliczne ma oczeta

Andziot, a czy teraz karmienie idzie troszke lepiej niz z Zosia? Wiem, ze pisalas ze nie ma z tego super przyjemnosci, ale chyba nie jest tak tragicznie jak poprzednim razem...?
Stary 2011-06-23, 09:10   #3516
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Andziot jak dlugo tak Zosie karmilas?
4,5miesiąca dostawała moje mleko, ale jakoś od 2mż była już na karmieniu mieszanym, no i w miarę upływu czasu coraz mniej mojego dostawała a więcej sztucznego
ja miałam też prawie depresję, że dziecka wykarmić nie umiem, ale teraz wiem że to głupie, dlatego chciałabym, żebyś Ty tego uniknęła

Cytat:
Napisane przez antropia Pokaż wiadomość
potarmoś tżta za brodawki pól godziny zobaczymy, czy mu się będzie podobało

Cytat:
moja Ola wazy 5050g kluseczka
Cytat:
Napisane przez bassienka Pokaż wiadomość
kluseczkę to ja mam
moja waży 5200g a ma dopiero półtora miesiąca

Cytat:

Andziot, a czy teraz karmienie idzie troszke lepiej niz z Zosia? Wiem, ze pisalas ze nie ma z tego super przyjemnosci, ale chyba nie jest tak tragicznie jak poprzednim razem...?
za lekarza,

teraz karmię Gabrysie bez bólu, brodawki bolały mnie jakieś kilka dni, ale to było nic w porównaniu z Zosią, przyjemności mi to raczej nie sprawia, a wręcz czasem denerwuje, że taka uwiązana jestem, no ale cóż ...

Dzień dobry
nocka ok - sen od 20,
pobudki o 23,30 i 4,30 no i o 7
teraz znów śpi

w nocy od ok 3 wierzgała i stękała przez sen ....

obudziła mnie dziś wielgachnym uśmiechem

planów na dziś NIET

---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ----------

moria jak tam kolejna samotna nocka ??? odespałaś troszkę ???

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-23, 09:13   #3517
eweska
Moderatoreska

Dzień dobry
Ale się nie wyspałam, połozyłam się przed 12, ok 1 w nocy burza mnie obudziła, o 3 wstawałam karmić, Bartusiowi włączyło się czuwanie do 4 stękanie było, kupka była, ulewanie również,o 6 karmienie, usnelismy i pół godziny temu pobudka na kolejne karmienie. Jedzą chłopcy co 3 godziny w dzień oki ale w nocy czasem się przebudzam jak płaczą i mówię przecież dopiero jedli, patrzę na zegarek a tu już 3 godziny minęły.
Za szybko mi ta nocka ucieka.

Miała być ładna pogoda i co ??? i nico bo jak na razie jej nie ma.

Edytowane przez eweska
Czas edycji: 2011-06-23 o 09:15
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-23, 09:53   #3518
atiz
Rozeznanie

Ojj zaniedbuje ten wizaż
Jakos strasznie dużo zajęć ostatnio, powracają na wakacje moi przyjaciele "emigranci" i trzeba się spotykac i przyjmowac gości i jakoś tak leci czas

Dziś dzień ojca - WSZYSTKIM TATOM NAJLEPSZEGO !!!

Poli tatus dostał piękna laurkę do postawienia na biurko w pracy -odbite stópki kolorowe i koszulkę Top Gear.

Dziś spacerek, potem do miasta na ryneczek i obiadek u teściów, w piątek grilik u znajomych co dzidzie mają miesięczną a w sobote grilik u znajomych co czekają na dzidzie w sierpniu . Tak więc bizi łikend.

Miłego i Wam życzę, BUŹKA !

POLA ANNA 2 maja 2011 godz. 1.30

http://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4dilo4zr.png

atiz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-23, 09:53   #3519
anula_81
Zakorzenienie

ja przelotem bo byl kryzys wielkiej kupy, lece na przeglad podwozia do gina, bo przeciez ta lekarka co mnie nawet nie dotknela nie wzbudza mego zaufania, to na szczescie kolo domu, dziecko nakarmione, kupka byla wiec lecimy, bede pozniej bo dzis nie mam weny na spacery, a ze nowe auto jest to jedziemy jak wroci TZ gdzies na obiad

Chcialam tylko napisac na szybko. Paulizia nie miej depresji!!! Niewazne jak karmisz dziecie! najwazniejsze ze jest zadbane i kochasz Antosia najjbardziej na swiecie

lece

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-23, 10:22   #3520
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

po wielkim dole wracam do zywych
jej! ale macie tempo dziewczyny!
przy moim maruderze nie jestem w stanie wszystkiego nadrobic-wybaczcie

agus mam pytanko do ciebie
doczytalam ze olenka ma alergie, jak to stwierdzili?
zrobili jej testy z krwii?

Cytat:
Antropia
Ja też jestem sama i to już od wtorku, bo mąż ciągle jest w pracy ... dzisiaj tylko przyjechał po nas i pojechał z nami do kardiologa, wszedł do domu, wziął prysznic, zjadł obiad i znowu pojechał. Wróci rano, pośpi parę godzin i znowu do pracy, ale ja już jestem przyzwyczajona. Są dni/tygodnie, że jest dłużej w domu, a są momenty, że ma dużo pracy i nie ma go prawie ciągle. Jak nie było dzidzi, to chodziłam z nim, a teraz siedzę z Antosiem w domu i czekam na niego, jak na jakiegoś marynarza Ja już się nauczyłam z codziennymi sprawami radzić sobie sama (ale jak mąż tylko przekracza próg, to choćby padał ze zmęczenia, on wtedy karmi i zajmuje się Antosiem, żebym mogła trochę odsapnąć), za to jak są jakieś ważne sprawy, to nieważne co się w pracy dzieje, on zawsze jest ze mną.
fajnego masz tz
moj przy pierwszym synku tez jak wracal po 12h padniety to zajmowal sie malym, lacznie z usypianiem co mu wychodzilo najlepiej

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
No ja jestem co noc sama juz od ponad 5 tygodni :P
Super ze z Flavciem lepiej

My dopiero nieadwno wróciliśmy do domku
Byłam z chłopcami u siostry posiedziałyśmy na ogródku
W drodze do niej złapała nas ulewa, troszkę zmokliśmy, na szczęście drzewo za bardzo nie przeciekało
przebij piateczke, ma sami juz od 4,5 tyg
i do 17stego lipca musimz wytrzymac, to najdluzsza przerrwa od 2 lat

Cytat:
Dziękuję No właśnie czytam teraz o tej wadzie i wychodzi na to, że powinna być widoczna na usg w ciąży. A lekarz na każdym usg niby badał serce i twierdził, że wszystko ok, a ta dziurka przecież wcale nie jest mała. Także już na pewno nie będę go chwalić i polecać
Wiesz co, ja się nie zastanawiałam, czy ta wada mogła mieć wpływ na przedwczesny poród, tylko czy poród mógł się przyczynić do powstania tej wady. Pani kardiolog mówiła, że absolutnie nie i jak teraz o tym czytam, to już jestem pewna, bo wszędzie jest napisane, że to jest wada powstająca we wczesnym życiu płodowym. Jest to też dowód na to, że ginekolog powinien coś zauważyć.
Też się łudzę, że dziurka się zarośnie, ale 8 mm to niemało, więc będzie trudno. Pani doktor nam powiedziała, że są małe szanse, bo jest raz taka duża, jak fizjologiczna, która ma 4 mm już nam nawet tłumaczyła jak by wyglądała ewentualna operacja. Zastanawiam się, czy nie iść jeszcze na konsultację do innego kardiologa Nie łudzę, się, że dziurki nie ma, bo mi ją pani doktor pokazała, ale martwię się, czy nie ma jeszcze jakieś innej towarzyszącej wady serca, ona mówiła, że nie.

Anulinka, Antropia dacie sobie radę bez TŻ-ów. Kto jak nie matka da radę? My chyba wszystko zniesiemy
trzymam za was kciuki

Cytat:
Antropia ja biore mlodego w bujaczku do lazienki i wtedy sie prysznicuje

Mam dola
Od wczoraj becze, bo czuje sie jak wyrodna matka, ktora nawet nie umie nakarmic swojego dziecka
Jeszcze tz mi dowalil, ze inne jakos karmia normalnie, a ja mam znowu problemy. Mowil, ze co to wytrzymac 30 minut karmienia... latwo mowic... cikawe jakby jemu ktos w klatke gwozdzia wbijal, a potem jeszcze przez godzine przypalal zapalniczka
Jestem beznadziejna
pauliziu, , nie doluj,
nie jestes beznadzejna, nawet tak nie pisz,
a karmienie najwazniejsze zeby sprawialo przjemnosc a nie dolowalo,
a tz jak wiekkszosc facetow niezrozumie bo nie karmil-a
szkoda ze ich takie przyjemnosci omijaja,

u nas ok,
jak tylko odstawam masc avene to po kilku dniach uczulenie wraca na buzce
wazylam malego na wadze -na moich rekach, wychodzi ze wazy ok 5kg

a dzisiaj pobil rekord-wypil 180ml REKORD, a kilka godzin wczesniej po 60, chyba nigdy mu nie ureguluje
Stary 2011-06-23, 10:42   #3521
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
po wielkim dole wracam do zywych
jej! ale macie tempo dziewczyny!
przy moim maruderze nie jestem w stanie wszystkiego nadrobic-wybaczcie

agus mam pytanko do ciebie
doczytalam ze olenka ma alergie, jak to stwierdzili?
zrobili jej testy z krwii?

fajnego masz tz
moj przy pierwszym synku tez jak wracal po 12h padniety to zajmowal sie malym, lacznie z usypianiem co mu wychodzilo najlepiej

trzymam za was kciuki

pauliziu, , nie doluj,
nie jestes beznadzejna, nawet tak nie pisz,
a karmienie najwazniejsze zeby sprawialo przjemnosc a nie dolowalo,
a tz jak wiekkszosc facetow niezrozumie bo nie karmil-a
szkoda ze ich takie przyjemnosci omijaja,

u nas ok,
jak tylko odstawam masc avene to po kilku dniach uczulenie wraca na buzce
wazylam malego na wadze -na moich rekach, wychodzi ze wazy ok 5kg

a dzisiaj pobil rekord-wypil 180ml REKORD, a kilka godzin wczesniej po 60, chyba nigdy mu nie ureguluje
to znaczy pobrali jej kewke na IgE calkowite czyli na alergie gdzie wykrylo 0.01 czyli na te plesnie - gdzie plesni nie ma w domu
a na bialko mleka nie ma alergi
pije to pepti, pierdzi jak szalona
ale buzia duzo ladniejsza
musze jej pozniej glowe wyczesac bo ma tego loju troszke
ale odpukac jest o niebo lepiej

pediatra mowi, ze mala alergiczka z niej
i jak wypior jej ciuszki to bez plynu do plukania ale na podwojne plukanie sama woda
no i herbatek nie dawac tylk owode przegotowana
zobaczymy jak bedzie dalej
Stary 2011-06-23, 10:54   #3522
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
to znaczy pobrali jej kewke na IgE calkowite czyli na alergie gdzie wykrylo 0.01 czyli na te plesnie - gdzie plesni nie ma w domu
jeżeli IgE jest 0,01 tzn że jest w normie,
mogli pobrać jej jeszcze krew na IgE specyficzne - między innymi na białko mleka krowiego,
a żeby wykryć tą alergie na pleśnie, to też musieli pobrać IgE specyficzne ale to 0,01 nie świadczy o tym, że ma alergię

Stary 2011-06-23, 11:30   #3523
eweska
Moderatoreska

Cytat:

My do 3 lipca
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-23, 11:37   #3524
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
jeżeli IgE jest 0,01 tzn że jest w normie,
mogli pobrać jej jeszcze krew na IgE specyficzne - między innymi na białko mleka krowiego,
a żeby wykryć tą alergie na pleśnie, to też musieli pobrać IgE specyficzne ale to 0,01 nie świadczy o tym, że ma alergię
mialam dwa badania
jedno dotyczylo IgE całkowite czyli ogolne
a drugie typowo na mleko klrowie
wiem, ze konieczni moze miec alergie
ale pani mgr w laboratorium wykryla alergie na plesnie
gdzie norma to 0.35 a ona ma 0,46
Stary 2011-06-23, 11:42   #3525
listopadowa80
Zakorzenienie

Dzisiaj chyba z kolei ktoś moje dziecię podmienił. Teraz sama zasnęła - w łóżku i do tego bez smoka!
Dziewczyny, dziekujemy ślicznie za wszystkie miłe komentarze
Rzeczywiście Malutka podobna do Tatuśka (kolejne dziecko!), tylko oczy brązowe po mnie

Andziotku, moja Izka uspokaja się tylko na rękach! Żadne bujaczki, karuzelki i tym podobne cuda nie działają

Aga.M, córeczka mojej koleżanki miała identyczną wadę serca. I też mówili, że szanse na zarośnięcie niewielkie, a jednak zarosło! Bodajże jakoś tak w przeciągu pierwszego roku życia. Tośka w sierpniu skończy 3 lata i jest całkowicie zdrowa. Także trzymam kciuki za Twojego synusia Trzeba być dobrej myśli!

Anulinka, za usg bioderek!

Słuchajcie, wczoraj na moim osiedlu porwano dziecko! Ok. 3 letniego chłopczyka, jego mamę pobito i okradziono. Jakiś facet w kominiarce Mnóstwo policji było, psy tropiące. Normalnie strach dzieci na dwór teraz wypuszczać. Dopóki nie wyjaśni się dlaczego do tego doszło, czy porwanie na handel (choć 3 letnie dziecko chyba trochę za duże), czy może na zlecenie ojca dziecka (bo przecież sie słyszy o takich sytuacjach, tylko po co miałby jeszcze okradać matkę) to z całą pewnością swojego syna na dwór samego nie puszczę. A jak tu z wózkiem chodzi po ulicy? Strach! Próbowałam coś w necie znaleźć na ten temat, ale na razie nic nie piszą.
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-23, 11:56   #3526
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
mialam dwa badania
jedno dotyczylo IgE całkowite czyli ogolne
a drugie typowo na mleko klrowie
wiem, ze konieczni moze miec alergie
ale pani mgr w laboratorium wykryla alergie na plesnie
gdzie norma to 0.35 a ona ma 0,46
w każdym bądź razie dobrze, że Ola nie ma skazy
i że buźka już ładniejsza

Cytat:
Napisane przez listopadowa80 Pokaż wiadomość
Słuchajcie, wczoraj na moim osiedlu porwano dziecko! Ok. 3 letniego chłopczyka, jego mamę pobito i okradziono. Jakiś facet w kominiarce Mnóstwo policji było, psy tropiące. Normalnie strach dzieci na dwór teraz wypuszczać. Dopóki nie wyjaśni się dlaczego do tego doszło, czy porwanie na handel (choć 3 letnie dziecko chyba trochę za duże), czy może na zlecenie ojca dziecka (bo przecież sie słyszy o takich sytuacjach, tylko po co miałby jeszcze okradać matkę) to z całą pewnością swojego syna na dwór samego nie puszczę. A jak tu z wózkiem chodzi po ulicy? Strach! Próbowałam coś w necie znaleźć na ten temat, ale na razie nic nie piszą.
aż mnie ciary przeszły po plecach
no ale odnaleźli to dziecko ???

Stary 2011-06-23, 12:06   #3527
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:

aż mnie ciary przeszły po plecach
no ale odnaleźli to dziecko ???
Nie wiem czy odnaleźli Myślałam, że może coś w necie znajdę, ale cisza To wydarzyło się wczoraj ok. 18.30, do późnych godzin przeczesywano las (obok mojego bloku jest Trójmiejski Park Krajobrazowy, a stało się z 500 m od mojego domu), a świadkowie mówili, że facet z dzieckiem uciekł właśnie w tamtą stronę... Dzisiaj rozmawiałam jeszcze z sąsiadką, ona sama nic nie wie więcej na ten temat. Wczoraj ją policja zatrzymywała, bo akurat w tym czasie wracała ze sklepu do domu. Mam nadzieję, że chłopczyka już odnaleziono, albo szybko to zrobią.
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-23, 13:55   #3528
matallewar
Zakorzenienie

Zytus Edzik przybrał 1kg w miesiąc Więc spokojnie, jest tylko dolna granica, górnej z tego, co wiem, nie ma

Nie cierpię mojego tż
10 minut z Edzikiem i już mu nie pasuje, bo "on musi pracować".
No BEZ KITU!!
I tekst "o, chcesz spać, to musimy mamie Cię oddać".
Ja pier... 10 minut go zbawi z tą pracą?? Poza tym, on chyba też może go uśpić, tak? To nie moja wina, że miał pracować wczoraj i dziś rano, a wziął się za to o 11

No, więc jesteśmy na działce, ale ja chyba tż tu zostawię i wrócę z małym do Warszawy, bo nie wyrobię z nim przez 4 dni
Nic tylko się kłócimy

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-23, 14:04   #3529
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
a na bialko mleka nie ma alergi
pije to pepti, pierdzi jak szalona
ale buzia duzo ladniejsza
musze jej pozniej glowe wyczesac bo ma tego loju troszke
ale odpukac jest o niebo lepiej

pediatra mowi, ze mala alergiczka z niej
i jak wypior jej ciuszki to bez plynu do plukania ale na podwojne plukanie sama woda
no i herbatek nie dawac tylk owode przegotowana
zobaczymy jak bedzie dalej
A wiesz agus ze te bad z krwii moga dawac nieprawdziwe wyniki?
Moj synek mial 3x robione i nigdy na nic mu nie wyszlo,
dopiero skorne testy,powyzej 3r.z

Cytat:
My do 3 lipca
Ale wam dobrze!! Zazdroszcze!!

Cytat:
Nie wiem czy odnaleźli Myślałam, że może coś w necie znajdę, ale cisza To wydarzyło się wczoraj ok. 18.30, do późnych godzin przeczesywano las (obok mojego bloku jest Trójmiejski Park Krajobrazowy, a stało się z 500 m od mojego domu), a świadkowie mówili, że facet z dzieckiem uciekł właśnie w tamtą stronę... Dzisiaj rozmawiałam jeszcze z sąsiadką, ona sama nic nie wie więcej na ten temat. Wczoraj ją policja zatrzymywała, bo akurat w tym czasie wracała ze sklepu do domu. Mam nadzieję, że chłopczyka już odnaleziono, albo szybko to zrobią.
Akcja niczym z horroru,daj znac jak sie skoczyla,mam nadzieje ze dobrze dla tego chlopca
Stary 2011-06-23, 15:23   #3530
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:
Mam dola
Jestem beznadziejna
Nie jesteś wyrodną matką Starasz się bardzo przecież
Trzymam kciuki aby ból minął.

Cytat:
Super mamą to ja może nie jestem
Ale odpukać daję sobie ze wszystkim radę nie jestem zmęczona jakoś bardzo, nikomu nie marudzę, nie chcę od nikogo pomocy i wszyscy się dziwią że daję radę
Ale daję spokojnie radę ze wszystkim, mam synka on tez pomaga I oby tak dobrze nam dalej szło to będzie super
Ale dla takiej Mamy jak Ty to nic tylko

Agnieszka.M za Antosia

Cytat:
Normalnie strach się bać

Dzień dobry
U mnie standardowo NIC!

06.07.2011
06:06

Edytowane przez gusiagatko
Czas edycji: 2011-06-23 o 15:25
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-23, 16:26   #3531
Paulizia
Wtajemniczenie

Kochane jestescie wszystkie bez wyjatku!
Podnosicie na duchu jak malo kto

Bylam u lekarza nic mi nie powiedzial, ale stwierdzil ze to raczej nie grzybica. Widocznie mam extremalnie wrazliwe sutki. A ten piekacy bol po karmieniu to podobno tak sie czasem zdarza... mam sie znowu skontaktowac z health visitor i ona powinna mi pomoc... no zobaczymy.
Stary 2011-06-23, 16:41   #3532
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Nie cierpię mojego tż
No BEZ KITU!!
Ja pier... 10 minut go zbawi z tą pracą?? Poza tym, on chyba też może go uśpić, tak? To nie moja wina, że miał pracować wczoraj i dziś rano, a wziął się za to o 11

No, więc jesteśmy na działce, ale ja chyba tż tu zostawię i wrócę z małym do Warszawy, bo nie wyrobię z nim przez 4 dni
Nic tylko się kłócimy

jak dla mnie to ewidentnie powinnaś zostawić Edzika tżtowi na dłużej
żeby nie mógł "oddać mamie" kiedy mu się podoba !

Cytat:
A wiesz agus ze te bad z krwii moga dawac nieprawdziwe wyniki?
Moj synek mial 3x robione i nigdy na nic mu nie wyszlo,
dopiero skorne testy,powyzej 3r.z

takie testy są tylko poglądowe, kiedy ewidentnie coś wychodzi to alergia jest, ale kiedy nic nie ma to niekoniecznie oznacza że alregii niet,
część przeciwciał dziecko jeszcze ma od matki ...

Cytat:
Bylam u lekarza nic mi nie powiedzial, ale stwierdzil ze to raczej nie grzybica. Widocznie mam extremalnie wrazliwe sutki. A ten piekacy bol po karmieniu to podobno tak sie czasem zdarza... mam sie znowu skontaktowac z health visitor i ona powinna mi pomoc... no zobaczymy.
ja pamiętam jak nie mogłam się nawet ręcznikiem dotknąć po kąpieli bo mnie tak brodawki naparzały straszne to było

my po strasznie długaśnym spacerku,
zbudowali nowy plac zabaw i Zosia zasypiała ze zmęczenia na rowerku w drodze powrtonej
Gabrysia ewidentnie NIE UMIE spać w wózku
przysypia na chwilę i się budzi, dziś pospała może łącznie z 30min ...
ale nie marudziła nawet więc było spoko

Edytowane przez andziot
Czas edycji: 2011-06-23 o 16:42
Stary 2011-06-23, 16:49   #3533
Paulizia
Wtajemniczenie

Andziot Antek tez marudzi jak go klade do lozeczka. Niby spi, ale zejde na dol, juz chce wlaczyc nianie, a tu wrzask wczoraj nie wiem jakim cudem przespal w swoim lozeczku od 8 wieczorem do 4 rano... jakby mi Mlodego podmienili
Z tym recznikiem mam to samo... chociz dzis juz bylo troszke lepiej, ale wczesniej masakryczne uczucie. Tak trzeba kombinowac z wycieraniem sie by nie dotknac sutkow...
Skad to sie bierze?
Dlaczego wtedy mialas tak bardzo nadwrazliwe sutki, a teraz wszystko jest w normie? Czy to chodzi o technike przystawiania dziecka? Jego intensywnosc ssania? Przydalby sie ktos kto by mi to mogl wytlumaczyc ler is de pojnt

Zapomnialam dodac, ze na pocieszenie kupilam sobie:
1. Nakladki silikonowe Aventu midi [tylko takie byly]
2. Wisniowy balsam do ciala z The Body Shop
3. Peeling do twarzy z witamina C tez z TBS
U nas w TBS wyprzedaz taka, ze hej. Peeling za 4funie balsam za 3 funie

Antek dostal pachnace torebki na o.s.r.ane pieluszki
Stary 2011-06-23, 17:40   #3534
anula_81
Zakorzenienie

Jestem i ja
Bylo dzisiaj niezle logistycznie zorganizowanie bo mala jadla o 8:20 i o 10:30 bylysmy u lekarza, ale lekarz opozniony duuzo wiec mala o 11-stej glodna juz, wiec karmienie w poczekalni i pan doktor musial 5 minutek poczekac na nas hihi wiec u gina z dzidzia marudzaca bo niedojedzona, ale potem zasnela wiec po co mialam isc do domku? na spacer dalej, zjadlam sobie lunch w parku i jak wrocilysmy do domu byl glod na calego
potem drzemka poltorej godzinna mamy i corki(chyba zaczne regularnie sypiac po poludniu, czuje sie jak nowonarodzona
mielismy jechac na obiad wszyscy razem na dzien ojca ale TZ utknal w korku wiec pierozki moje wlasne zamrozone zjadlam, a mala po drzemce pociumkala 15 minut i znowu w kimono, na brzuszku ja polozylam i dalej spi. a ja odciagnelam kolejne 30ml pokarmu(nie chce odciagac z tej peirsi z ktorej mala zaraz bedzie jesc) i TZ ma juz 120 ml razem!! moze mu wystarczy? bo w sobote ja ide do fryzjera wreszcie! jupi!!

Cytat:

my po strasznie długaśnym spacerku,
zbudowali nowy plac zabaw i Zosia zasypiała ze zmęczenia na rowerku w drodze powrtonej
przysypia na chwilę i się budzi, dziś pospała może łącznie z 30min ...
ale nie marudziła nawet więc było spoko
moja Zoska najczesciej spi na spacerze, ale ma takie dni ze jestem na spacerze z nia 3 godziny a ona 2 z tych trzech kuka na boki rozglada sie zabawki ja intesesuja ale spanie niet
najwazniejsze, ze nie wyja
Cytat:
Kochane jestescie wszystkie bez wyjatku!
Podnosicie na duchu jak malo kto

u nas niby polozne kaza przychodzic na taki kurs karmienia, ja niby bylam ale pani mi powiedziala, ze karmie dobrze, mala dobrze sie przysysa i tyle i olala moje pytania totalnie.
kochana ty sie tak tym nie przejmuj, najwazniejsze, ze robisz wszystko co w swojej mocy, zeby Antek byl szczesliwy

Zoska wlasnie chrapnela przez sen!

Cytat:
Napisane przez gusiagatko Pokaż wiadomość

Dzień dobry
U mnie standardowo NIC!
To w takim razie kolejny dzien lenistwa? moze chcesz sie zmaienic na jeden dzien...
Nic sie nie martw, jeszcze chwilka, jeszcze moment i juz sie rozpakujesz

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Nie cierpię mojego tż
No BEZ KITU!!
nie no tak byc nie moze!!!
moj tez nie lubi usypiac malej bo ja ja usypiam z reguly wieczorem jak juz ja nakarmie, ale jak juz przysnie a ja ide pod prysznic to potem jak mala sie wybudza to TZ ja usypia, bo ja mam quality time. musisz wytlumaczyc swojemu, ze to WASZE dziecko i oprocz karmienia cycolem wszystkie rzeczy z nim zwiazane mozecie robic dokladnie tak samo

Cytat:

Listopadowa! Zapomnialam sie ostatnio przywitac! Fajnie, ze jestes
a historia jak z horroru, mam nadzieje, ze odnalezli dzieciatko! bo strach sie bac normalnie...

Cytat:
Dzień dobry
Ale się nie wyspałam, połozyłam się przed 12, ok 1 w nocy burza mnie obudziła, o 3 wstawałam karmić, Bartusiowi włączyło się czuwanie do 4 stękanie było, kupka była, ulewanie również,o 6 karmienie, usnelismy i pół godziny temu pobudka na kolejne karmienie. Jedzą chłopcy co 3 godziny w dzień oki ale w nocy czasem się przebudzam jak płaczą i mówię przecież dopiero jedli, patrzę na zegarek a tu już 3 godziny minęły.
Za szybko mi ta nocka ucieka.

Miała być ładna pogoda i co ??? i nico bo jak na razie jej nie ma.
kochana ty jestes SUPERMAMA, jak czytam o tobie to moje zadowolenie z siebei samej znika, bo przeciez ja nic takiego nie robie a ty robisz 10 razy wiecej i jeszcze nie narzekasz, jakis medal powinnas dostac
a co do nocek, to ja mam tak samo, budze sie i mysle, kurcze co ona kwili, przed chwila jadla a tu 3 godziny jak z bicza trzasnal minely...

Cytat:

ja dzisiaj tez sie rozpiescilamszamponik i odzywka i takie pierd.ol.ki kosmetyczne, sama radosc

a zapomnialam dodac, ze u gina ok, zielone swiatlo jest, dzisiaj biore pierwsza tabletke anty

aaa i moniqac i grazin wy chyba mialyscie tez problem ze mokre sie budzicie w nocy..gin powiedzial, ze jak sie karmi to niestety normalne...

moria a ty gdzies znowu uciekla==

daisulku a ty gdzie?
co ta moja mala tak dzisiaj spi..? nawet nei mialam sie jak z nia pobawic noo...
sprzatac mi sie nie chce i zaczyna mi sie nudzic

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-23, 17:53   #3535
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Dlaczego wtedy mialas tak bardzo nadwrazliwe sutki, a teraz wszystko jest w normie? Czy to chodzi o technike przystawiania dziecka? Jego intensywnosc ssania? Przydalby sie ktos kto by mi to mogl wytlumaczyc ler is de pojnt

w moim przypadku jest tak, że Zosia swoim ssaniem wyciągnęła mi brodawki, miałam ponadrywane w około (na czubku) i one się zagoiły już takie wyrwane (nie wiem jak to opisać ) dlatego teraz szybciej się zahartowały ...
przynajmniej taką mam teorię, bo teraz w ogóle nie miałam krwi, ani tych promieniujących bóli, sam bepanthen pomógł

fajne zaupy
najlepszy zakup dla Antosia

Stary 2011-06-23, 18:28   #3536
mamaoptymistka
Zadomowienie

Witajcie
Ja tylko na chwilkę. Mój synuś na spacerkach pięknie śpi zresztą w domku też
Je często ale jakoś daje radę, mąż mocno mi pomaga, garów nie myłam już oj nie pamiętam jak dawano temu. Wczoraj posprzątał cały dom i dziś mamy pięknie. Syn starszy ma jutro imieninki więc zrobiłam ciasto i jutro imprezka.

Franuś trochę się przy karmieniu pręży najczęściej odbicie pomaga ale boję się tych brzuszkowych problemów i mam nadzieję że nie będzie miał kolek
Boję się bardzo tych kolek
Stary 2011-06-23, 18:59   #3537
MoniaK
Zakorzenienie

Helloł
Witam się na szybko, bo Tymciu już trochę stęka a chciałabym jeszcze kolację zjeść Dzisiaj niestety sama jestem bo mąż w pracy, więc nocka samotna
Kurczę, nic nam się nie poprawiają te noce i cały czas mam pobudki co godzinę

Listopadowa, to straszne co się wydarzyło
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-23, 20:11   #3538
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:

moria jak tam kolejna samotna nocka ??? odespałaś troszkę ???
Spała cudnie od 21:30 do 5:15 Później zjadła i spała jeszcze 3h ale w huśtawce więc ja już się nie zdrzemnęłam bo jakoś tak boję się ją zostawić bez nadzoru w bujaku

Pochwaliłam ją więc dziś pewnie da mi popalić

Cytat:
Ha! Iga też nie Co więcej nie umie/nie chce spać w łóżeczku aleeee... przeprosiłam się z Tracy Hogg i próbuję wprowadzić Łatwy Plan. Tzn staram się aby w ciągu dnia pojawiały się regularne czynności, zawsze w tej samej kolejności: pielucha - jedzenie - zabawa - usypianie.
Nawet nam w ciągu dnia wychodziło No ale przed nami najtrudniejsza część - samodzielne uspanie w łóżeczku. Wczoraj się po dłuższej "chwili" udało i ładnie spała, może dziś wyjdzie podobnie

Zrobiłam też ten quiz Tracy na określenie typu osobowości dziecka i wyszło, że Iga to średniaczek z naleciałościami wrażliwca Podobno dziecko tego "typu" lubi plan i harmonogram więc spróbujemy. Teraz gdy Iga po prostu marudzi a nie płacze z bólu brzuszka mogę spróbować

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
moria a ty gdzies znowu uciekla==
anulka mnie codziennie ktoś odwiedza, bo nie ma TŻ'ta no i święto więc koleżanki mają wolne, wczoraj były dwie, jedna po drugiej, dziś jedna przez prawie 8h i jutro mam następną a wieczorem wraca TŻ więc pewnie będę miała więcej czasu na wizaż. Teraz muszę się zająć Iguśką, domem i gośćmi
Eweska i w tym miejscu jak zwykle, powtórzę się POMNIK DLA CIEBIE!

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-23, 20:17   #3539
matallewar
Zakorzenienie

Macie rację, ale ja się boję, że on będzie miał atak z małym i nie będzie się mógł nim zająć

Ja się wykąpałam i zaraz biorę się za Edzika
Może da pospać w nocy

moria Też nad tym myślę, ale chyba dopiero po operacji tż będę wprowadzać łatwy plan, żebym miała wsparcie

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-23, 20:27   #3540
andziot
Zakorzenienie

matall ale nie musisz wybywać na koniec świata ... możesz iść po prostu na dłuugi spacer, telefony przecież istnieją, jak coś się będzie działo (poważnego) to szybciutko wrócisz, Tobie i Tżtowi się to przyda

my plan jakoś instynktownie wprowadziliśmy,
pewnie to przez Zosię, bo jednak jakoś trzeba było się dostosować,
już wiem kiedy Gabrysia ile śpi, kiedy będzie głodna - bo np po południu ma krótką przerwę między karmieniem, a rano dłuuugą
ona chyba też już się uczy powoli, bo wie, że po kąpieli jest jedzonko,
w nocy wie, że trzeba zmienić pieluchę zanim będzie cyc i już nie krzyczy, bo wie co będzie
to takie niuanse ale dają bezpieczeństwo dziecku i mnie też

jem pomidoróweczkę

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości