Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy 3 - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-06-15, 07:32   #1081
lemoorka
Zakorzenienie

Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy 3

Cytat:
Napisane przez marronelle Pokaż wiadomość
Nie sądzę, by smaki miały cokolwiek do płci dziecka
Jem wszystko, od słodyczy po czosnkowe, ostre dania, mięso i mleko itp. Podobnież pod serduchem mam dziewczynkę
Ja sadze, ze troche smakow przejmujemy od "tatusia" brzdaca- ja przejelam czosnek i cebule

---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ----------

Cytat:
Napisane przez bocian82 Pokaż wiadomość
Czy objawami ciąży może być obniżóna temperatura ? Podobno objawy grypy też są objawami ciąży, innych objawów narazie brak.
akurat podwyzszona i to do konca ciazy

powodzenia!
lemoorka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-15, 11:17   #1082
muffinka90
Zakorzenienie

U mnie brak miesiaczki jakos mnie nie zaalarmowal, bo miewalam cykle 60 dniowe (!), a tak to
1) sennosc okropna
2) bole jak na @ i klucie w jajniku
3) okropna cera na plecach i dekolcie i dopiero po tym sie kapnelam i polecialam po test, II wyszly zanim jeszcze zdazylam odlozyc go ''do odczekania'', ale nie ma sie co dziwic, bo to juz 6tc byl

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-17, 18:11   #1083
jonajona
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to jonajona

Cześć Dziewczęta. U mnie było tak, że miałam owulację dokładnie 20 maja ( wiem bo zawsze mam krwawienie podczas owulacji ) a już 25 maja zaczęły mnie boleć piersi jak przed okresem. Kolory mi rozbłysły i odbijało mi się co dzień rano. Test zrobiony 29 maja wyszedł negatywny ale nadal wiedziałam, że jestem w ciąży. Strasznie się denerwowałam, że takie sugestywne urojenia mam - cierpliwość nie jest moją mocną stroną. 1 czerwca zrobiłam kolejny, słaba II kreseczka i nie mogłam uwierzyć. Co dzień robiłam kolejny test. Mam 35 lat i udało się za pierwszym razem.
Stary 2011-06-17, 18:42   #1084
sylwia_87
Raczkowanie

GG do sylwia_87 Send a message via Skype™ to sylwia_87

Cześć mamusie i przyszłe mamusie.
A u mnie mega nabrzmiałe i bolące piersi, zawsze mnie bolały więc się tym nie przejęłam. Cykle mam 32 dniowe. Test zrobiłam w 34 dniu cyklu. Od razu wyszły dwie rózowe kreseczki, senność niesamowita już 2 tygodnie wcześniej. Krew z nosa się puściła, ale tak naprawdę ostatecznie uświadomiłam sobie, że jestem w ciąży gdy zobaczyłam, że moje piersi są całe w niebieskich żyłach. Miałam wrażenie że za chwile mi wyjdą na wierzch Kończy mi się 6 tydzień. Zaszłam w ciążę w pierwszym cyklu.
sylwia_87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-20, 21:00   #1085
kaorlak
Zadomowienie

Cześć Dziewczyny!
Ja w ciążę zaszłam 7 lub 8 sierpnia. 14 byliśmy na weselu i już wiedziałam, że coś jest nie tak.
Po pierwsze nie mogłam dopiąć sukienki w biuście, którą kupiłam tydzień wcześnie, do tego bardzo bolały mnie piersi i zrobiły się żylaste
Po drugie wstręt do alkoholu, po jednym łyku drinka myślałam, że
W środę kilka dni przed spodziewaną miesiączką wyszedł miałam dwie kreski
Teraz od 2 miesięcy nasz największy Skarb jest z nami
kaorlak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-23, 14:22   #1086
sŁoNeCzKo :)
Raczkowanie

GG do sŁoNeCzKo :)

Dziewczyny, mam takie pytanie dot. pierwszych objawów. Od roku biorę tabletki anty, ostatni @ miałam kilka dni temu, ale... Od jakiegoś czasu w ciągu dnia potrafię "odpłynąć" nawet nie wiedząc kiedy - ostatnio zasnęłam podczas jedzenia (bez komentarza ), mam odruch wymiotny, gdy piję alkohol (czasami mam ochotę na reeds'a, ale ostatnio wystarczy mi tylko kilka łyków) oraz po jedzeniu. Do tego straszne nudności, zawroty głowy, jakaś taka płaczliwość, marudzenie, trochę powiększone piersi.
Do lekarza idę za tydzień.

Nie wiem czy jest to spowodowane przemęczeniem czy jednak ciążą.
Wiem, że jest (jakaś) możliwość, żeby w tej ciąży być, mimo brania tabletek i pojawiającego się okresu, ale czy aby na pewno..?
Stary 2011-06-24, 08:58   #1087
sylwia_87
Raczkowanie

GG do sylwia_87 Send a message via Skype™ to sylwia_87

Jeśli ostatni @ miałaś kilka dni temu to raczej wątpię.... chyba, że było to małe plamienie, a nie okres.

http://www.suwaczki.com/tickers/gann9jcgw8mxzmtn.png

sylwia_87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-02, 20:24   #1088
pati1986
Przyczajenie

Hej dziewczyny,
mam pytanko: kiedy u Was zaczęły się pierwsze objawy ciąży?
Bo mi dzisiaj zaczął się 6 tydzień i żadnych mdłości i nie wiem czy to jest normalne
Na różnych stronach "ciążowych" (kalendarzach ciąży) pisze, że mdłości zaczynają się ok 5 tygodnia.
a jak to był lub jest u Was?
Stary 2011-07-04, 07:10   #1089
paulai
Przyczajenie

GG do paulai Send a message via Skype™ to paulai

U każdej kobiety ciąża przebiega inaczej, ja jestem w 8 tygodniu i czuję się świetnie żadnych mdłości, wymiotów,zgagi, czasami tylko hormony mi szaleją i jestem strasznie nerwowa a tak to wszystko w jak najlepszym porządku
Pozdrawiam
paulai jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-04, 07:31   #1090
emigra
Zakorzenienie

Teraz juz moge napisac i o swoich osobistych objawach

Od kilka dni jestem bardzo placzliwa i ciagle chce mi sie ogorkow kiszonych
Pobolewa mnie podbrzusze, bola troche sutki - ale to raczej tak jak zawsze na @ bylo. Podejrzenia wzbudzila temperatura, ktora w 14 i 15 dfl zamiast spadac, zaczela rosnac. W 8 dfl mialam przez caly dzien mocne bole podbrzusza, czulam takie jakby wiercenie, wrzynanie - no i najpawdopodobniej byl to poczatek implantacji Wczoraj rano zrobilam test i wyszly piekne grube dwie kreseczki
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-04, 07:46   #1091
patyczaaak
Raczkowanie

Cześć wszystkim:p. W ciągu 2 dni przeczytałam wszystkie trzy części forum a to dlatego, że podejrzewam, że jestem w ciąży. Cykle mam 26-27 dniowe, miesiączki powinnam dostać 1 lipca czyli w piątek. Tymczasem okresu brak. Odczuwam natomiast skurcze w brzuchu podobne do tych, które wystepują w czasie @. Czy to może być upragniony dzidziuś? Z TŻ już ponad rok staramy się dziecko z tym, że wcześniej żyłam w dużym stresie źle się odżywiałam ważyłam 49kg przy wzroście 174cm.. Jeju mam nadzieję, że to dzidzia. Mój ukochany myśli, że tylko się nakręcam. A ja sama nie wiem. Bóli brzucha przed okresem nie mam tylko już w trakcie gdy się zacznie a te bóle i skurcze mam od piątku jakbym okres miała. Piersi nie bolą tylko tak dziwnie mrowią... Czy któraś z was tak miała dziewczyny. Bo oprócz braku okresu, tych skurczów w podbrzuszu, mrowienia innych objawów nie mam... Chyba, że taki dziwny posmak w ustach, jak szybko wstaje to robi mi się ciemno przed oczami i zawraca w głowie, lekko mdli, no i mierzyłam temperaturę w czwartek pierwszy raz i wciąż utrzymuje się na poziomie powyżej 37 kresek ( dziś rano 37,4) - i nie, nie jestem chora, zainfekowana:p. Więc proszę dajce znać co o tym sądzicie:p.W czwartek lub sobotę zamierzam zrobić teścik (o ile mam nadzieje nie dostanę jednak @) Czy to może być upragnione dzidzi. Z góry dziękuję dziewczęta
P.S. Aha i jaki byłby najlepszy test:p?
patyczaaak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-04, 08:18   #1092
patyczaaak
Raczkowanie

Witam. Gratuluje wszystkim zaciążonym. Przez 2 dni przesledziłam wszytskie 3 części wątku, ponieważ myślę, że jestem w ciąży. Cykle mam 26-27 dniowe, @ powinnam dostać 1 lipca... a tu nic:p. Od ponad roku z TŻ-em staramy sie o dzidzie i już prawie pogodziłam się z tym że chyba jestem bezpłodna a tu taka niespodzianka... Brzuch mnie boli od piątku tak jakbym miała juz okres ale nic.. Odczuwam takie kłucie w podbrzuszu..Czy to kłucie to objaw ciąży? Piersi bardzo nie bolą, sa tylko twarde i tak mrowią... W ustach mam dziwny posmak, gdy za szybko wstanę kręci mi się w głowie.. Częściej chodze do wc, delikatnie mnie mdli, częśćiej muszę się wyprożniać.. Oprócz tego jestem rozdrażniona no i od czwartku mam temperaturę ponad 37 kresek, dziś 37,4 a nie jestem chora na pewno.. Czy to może być upragniona ciąża? Proszę potwierdźcie lub rozwiejcie me nadzieje.. Naprawdę byłam pogodzona z tym, że dzieci nie będziemy mieć, nawet nie liczyłam już plodnych.. Jeżeli do czwartku @nie będzie robię teścik. Jestem pełna nadziei.

Edytowane przez patyczaaak
Czas edycji: 2011-07-04 o 08:19 Powód: literówka:p
Stary 2011-07-04, 09:12   #1093
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patyczaaak Pokaż wiadomość
Witam. Gratuluje wszystkim zaciążonym. Przez 2 dni przesledziłam wszytskie 3 części wątku, ponieważ myślę, że jestem w ciąży. Cykle mam 26-27 dniowe, @ powinnam dostać 1 lipca... a tu nic:p. Od ponad roku z TŻ-em staramy sie o dzidzie i już prawie pogodziłam się z tym że chyba jestem bezpłodna a tu taka niespodzianka... Brzuch mnie boli od piątku tak jakbym miała juz okres ale nic.. Odczuwam takie kłucie w podbrzuszu..Czy to kłucie to objaw ciąży? Piersi bardzo nie bolą, sa tylko twarde i tak mrowią... W ustach mam dziwny posmak, gdy za szybko wstanę kręci mi się w głowie.. Częściej chodze do wc, delikatnie mnie mdli, częśćiej muszę się wyprożniać.. Oprócz tego jestem rozdrażniona no i od czwartku mam temperaturę ponad 37 kresek, dziś 37,4 a nie jestem chora na pewno.. Czy to może być upragniona ciąża? Proszę potwierdźcie lub rozwiejcie me nadzieje.. Naprawdę byłam pogodzona z tym, że dzieci nie będziemy mieć, nawet nie liczyłam już plodnych.. Jeżeli do czwartku @nie będzie robię teścik. Jestem pełna nadziei.
Zrob test juz teraz - my Ci nie powiemy czy jestes w ciazy
3270g, 47 cm
Stary 2011-07-04, 10:37   #1094
Karo89
Zakorzenienie

Hej!

Mam pytanko, 20 czerwca miałam ostatnią @, przytulaski były między innymi 11dc, boli mnie tak jakby lewy jajnik, myślicie że mogło dojść do zapłodnienia, czy wgl może coś się tam pojawiać? Na test za wcześnie jest...

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-04, 10:50   #1095
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karo89 Pokaż wiadomość
Hej!

Mam pytanko, 20 czerwca miałam ostatnią @, przytulaski były między innymi 11dc, boli mnie tak jakby lewy jajnik, myślicie że mogło dojść do zapłodnienia, czy wgl może coś się tam pojawiać? Na test za wcześnie jest...
Moim zdaniem dopiero masz owulacje
3270g, 47 cm
Stary 2011-07-04, 10:59   #1096
patyczaaak
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Zrob test juz teraz - my Ci nie powiemy czy jestes w ciazy
Ja to wiem, po prostu jestem ciekawa czy to są objawy ciąży.
Stary 2011-07-04, 11:01   #1097
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patyczaaak Pokaż wiadomość
Ja to wiem, po prostu jestem ciekawa czy to są objawy ciąży.
Moga to byc zarowno objawy ciazy jak i sila psychiki, ktora te objawy wywoluje... najlepiej zrobic tescik i wiedziec a skoro @ Ci sie juz spoznia to test bedzie wiarygodny
3270g, 47 cm
Stary 2011-07-10, 21:52   #1098
diatoma
Zadomowienie

patyczaak Twoje objawy sa identyczne do moich sprzed roku mdlosci byly na chwile, nie sikalam non stop, a wrecz normalnie.nie urosly mi piersi praktycznie do konca ciazy. a brzuch jak na @ bolal mnie juz 5 dni po zaplodnieniu, stad czulam ze cos sie dzieje bo na @ za wczesnie.

co do testu to jak masz mozliwosc idz na pobranie krwi na bhcg, i to jest najlepsze wyjscie. bo test ciazowy jest wlasnie wrazliwy na ten hormon, tyle ze musi go byc okreslona ilosc zeby pojawila sie 2 kreska. jak jest za wczesni eto test nic ci nie pokaze, a badanie krwi pokaze ja bylam juz w 12 dni po owulce i mialam bhcg 112.

12. 09. 2015 Tosia
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-10, 21:56   #1099
demisia
Przyczajenie

Witam
Jestem tutaj pierwszy raz i mam pytanie.. Zacznę może od tego, że mam nieregularne @. 28 czerwca współżyłam z TŻ a ostatnią @ miałam 1 czerwca. Do tej pory nie dostałam kolejnej (mój najdłuższy cykl miał 40 dni). Chciałabym wiedzieć czy mogę być w ciąży, gdyż od pewnego czasu czuję się jakoś ciężko (jeśli można to tak nazwać), poza tym nie mam apetytu, miewam zawroty głowy, lekkie mdłości. Mój węch stał się jakby wrażliwszy. Do tego wydaje mi się jakby urosły mi trochę piersi. Pobolewa mnie trochę brzuch. Czy to mogą być objawy ciąży? 9 lipca zrobiłam test ale wyszła tylko jedna kreska... A może zrobiłam test za wcześnie i mogę jednak być w ciąży( a tak bym chciała)?
demisia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-11, 22:34   #1100
diatoma
Zadomowienie

jeżeli byś miala regularne to nikłe szanse na to że jesteś w ciąży. ale zważywszy na to że masz @ nieregularne to nie wiemy kiedy miałaś owulke i jak bardzo sie ona mogła przesunąć.
mi przy regularnych 2 kreski wyszly juz po 12 dniach od owulki. ja bym na Twoim miejscu co 3 dni robiła sobie test-przez zalozmy tydzien półtora. majątek nie kosztuje. albo isć zwyczajnie do gina.on rozpozna po rozpulchnieniu pochwy
w razie czego bierz kwas foliowy tak czy siak na zdrowie Ci wyjdzie

12. 09. 2015 Tosia
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-11, 22:40   #1101
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

demisia wątek jest dla kobiet które są w ciąży i chcą się podzielić swoimi objawami. Wątek " czy mogę być w ciąży"-https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=448693
W pierszym poście masz też wiele informacji odnośnie testu itp.

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-12, 07:36   #1102
demisia
Przyczajenie

Dziękuję za pomoc, pomimo że pomyliłam wątki... za co przepraszam
demisia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-16, 12:57   #1103
ana_masri
Raczkowanie

dziewczyny, pomocy! przejrzałam wątek najdokładniej jak mogłam (chociaż 3 części to nie lada wyzwanie). powiedzcie mi, jakie jest prawdopodobieństwo, że jestem w ciąży? biorę tabletki antykoncepcyjne, jednak czuję się naprawdę dziwnie. ostatni @ zaczelam 16 czerwca (byl to pierwszy dzien bez tabletki). @ dostalam po kilku 4 dniach, byl raczej niewielki (jak to przy antykonceptach). teraz powinnam miec @ juz od dwoch dni, i nic... czy mozliwe zebym miala objawy niespelna tydzien- półtora po zapłodnieniu? od razu czułam się dziwnie, ogromny apetyt, teraz mam biegunkę... doradźcie coś, dzięki z góry!!!
ana_masri jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-17, 08:43   #1104
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ana_masri Pokaż wiadomość
dziewczyny, pomocy! przejrzałam wątek najdokładniej jak mogłam (chociaż 3 części to nie lada wyzwanie). powiedzcie mi, jakie jest prawdopodobieństwo, że jestem w ciąży? biorę tabletki antykoncepcyjne, jednak czuję się naprawdę dziwnie. ostatni @ zaczelam 16 czerwca (byl to pierwszy dzien bez tabletki). @ dostalam po kilku 4 dniach, byl raczej niewielki (jak to przy antykonceptach). teraz powinnam miec @ juz od dwoch dni, i nic... czy mozliwe zebym miala objawy niespelna tydzien- półtora po zapłodnieniu? od razu czułam się dziwnie, ogromny apetyt, teraz mam biegunkę... doradźcie coś, dzięki z góry!!!
Jest juz watek o prawdopodobienstwie ciazy... no ale odpowiem Ci. Jesli lykasz pigulki codziennie, nie zapomnialas ani jednej to prawdopodobienstwo nijakie. Raczej tak dzialaja na Ciebie te antyki - ja biorac Yaz przez 4 czy 5 miesiecy ciagle czulam sie jak w ciazy (powiekszone bolace piersi, mdlosci non stop, itp) Moze masz po prostu zle dobrane.
3270g, 47 cm
Stary 2011-07-18, 00:29   #1105
ana_masri
Raczkowanie

to mój pierwszy post na wizażu,dzięki za wyrozumiałość i szybką odpowiedź
ana_masri jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-26, 19:31   #1106
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

czesc dziewczyny!
ja jestem w 6 tygodniu ciazy porod wyznaczyli mi juz na 19 marca :O
miesiaczka spoznila mi sie tydzien, zrobilam test ciazowy, 2 kreski pozniej bhcg i juz bylo na 100% a czulam sie jak przed okresem ciagle, bole piersi i sutkow, bole podbrzusza tylko apetytu brak, no i mdlosci ale na razie nie rzygam
Stary 2011-07-26, 22:47   #1107
perelka_np
Zadomowienie

GG do perelka_np Send a message via Skype™ to perelka_np

sub

Moje maleństwo 3D

Wiktorek

Następna wizyta 19.10.2012

perelka_np jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-01, 20:25   #1108
Karo89
Zakorzenienie

Mogę się wypowiedzieć w tym wątku nareszcie
Do takich pierwszych to ból piersi, zdarzał się ból podbrzusza i ból krzyży, częste oddawanie moczu, zmęczenie, senność. To takie najczęstsze

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-23, 20:52   #1109
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Witam Was kochane Wizażanki. Wiem, że to wątek dla tych które już są w ciąży. Ja myślę że już jestem, mam pewne objawy, ale pewnie je sobie wymyśliłam, więc nie będę o nich pisać, bo na takie objawy myślę, że za wcześnie. Póki co, zaczekam jeszcze do niedzieli, wtedy mam zamiar zrobić test Starania zaczęliśmy w sobotę 20sierpnia, więc zdaję sobie sprawę z tego, że mogło się nie udać.Trzymajcie kciuki i mam nadzieję, że będę mogła się tutaj rozgościć. Gratuluję wszystkim szczęśliwym przyszłym mamusiom

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-23, 21:28   #1110
Karinio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Witam Was kochane Wizażanki. Wiem, że to wątek dla tych które już są w ciąży. Ja myślę że już jestem, mam pewne objawy, ale pewnie je sobie wymyśliłam, więc nie będę o nich pisać, bo na takie objawy myślę, że za wcześnie. Póki co, zaczekam jeszcze do niedzieli, wtedy mam zamiar zrobić test Starania zaczęliśmy w sobotę 20sierpnia, więc zdaję sobie sprawę z tego, że mogło się nie udać.Trzymajcie kciuki i mam nadzieję, że będę mogła się tutaj rozgościć. Gratuluję wszystkim szczęśliwym przyszłym mamusiom
Powodzenia
Karinio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości