|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wakacyjny wątek ![]() |
|||
Wody Nam odpływaja i Nasze brzdące Nas witają - Lipiec/Sierpień 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,30% |
Rodzice moi kochanie - za chwilę będę już z WAMI ! - Lipiec/Sierpień 2011 |
4 | 5,19% |
Jedna mamą, druga z brzuchem, która teraz przywita się z Maluchem ? Lipcówki-sierpniówki 2011 |
5 | 6,49% |
Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 |
18 | 23,38% |
Porodówki zapełniamy, letnie dzieci już witamy. |
3 | 3,90% |
Akcję wywoływania rozpoczynamy, wakacyjne maluszki na świecie witamy. |
0 | 0% |
Synu, córko, wychodź z brzucha! Idzie lato - mamy słuchaj! |
14 | 18,18% |
Torby już spakowane a my nadal nienagadane! |
0 | 0% |
Z brzuszkiem pożegnania czas. Drogie dzieci - witamy Was! |
1 | 1,30% |
Bociany zaczynają już lądować, letnie mamuśki- czas się rozpakować! |
8 | 10,39% |
A my nie znamy dnia ani godziny bo nasze szkraby w nosie mają porodów terminy |
3 | 3,90% |
A my jak bomby sobie tykamy i na rozbrojenie cierpliwie czekamy. |
3 | 3,90% |
Pękają już brzuszki jak bańki mydlane, wychodzą z nich nasze maluszki kochane. |
5 | 6,49% |
Jedne już rozpakowane, inne zaczekane - wciąż w kupie się trzymamy - lipcowo-sierpniowe mamy 2011 |
2 | 2,60% |
Torby spakowane, łóżeczka skręcone, czekamy na nasze brzdące wymarzone! |
1 | 1,30% |
Nareszcie lipcowo-sierpniowe mamusie wymieniają brzuszki na słodkie dzidziusie! |
6 | 7,79% |
Ruszające się brzuszki w zapomnienie odchodzą, na ich miejsce cudowne maleństwa się rodzą |
0 | 0% |
Mamusie lipcowo-sierpniowe: tykające bomby zegarowe, w każdej chwili urodzić gotowe |
3 | 3,90% |
Głosujący: 77. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2101 |
Zadomowienie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
Shira- jak dalej będzie tak szło,to zdecyduj się na CC,przedłużający się poród to nic dobrego ani dla Ciebie ani dla dzidzi...jeśli "3" to 3 cm... to masakra
![]() ![]() ![]() Zmalowana- ja też do cierpliwych nie należę,ale nasz organizm sam nam wyznaczy datę porodu,nie? w każdym bądź razie Ty masz już na prawdę nie dużo i bardzo Ci zazdroszczę ![]() Moniczka- ![]() Monia- ![]() ![]() ![]() ![]() Alkohol w ciąży- nie używam bo mi się nie chce,ale jakbym miała smak na piwo i wypiła szklaneczkę to nie robiłabym z tego afery.czyli raz na jakiś czas odrobina nie zaszkodzi. Papierochy- ![]() CarmelaSoprano-jak wyciągną Ci sie trochę cycusie od laktatora to się w końcu Sarcia chwyci ![]() miłego wieczoru SHIRA ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ---------- Telik- ta sukienka piękna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2102 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
Dziękuje za komplementy w imieniu mojej pszczółki (jak ją pierwszy raz zobaczyłam, to pomyślałam sobie, że wygląda jak pszczółka - nie mam pojęcia skąd mi się to wzięło
![]() Shirka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2103 |
Zakorzenienie
|
Ale mnie znowu boli tam na dole
![]() jakby ktoś mnie łapał za wszystko i ściskał :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#2104 |
Zadomowienie
|
moniczka kciuki za podróż męża
co do alkoholu, to myślę, że każda z nas ma indywidualne podejście i szczerze nie neguję nikogo, kto nie siedzi co dziennie z piwem lub winem. od czasu do czasu można. szczerze ja nie piję praktycznie, czasami kilka łyczków od T., albo bezalkoholowego Becka, albo łyczek wina. znam jednak laski które od czasu do czasu wypiją lampkę wina albo małe piwko i nic się nie dzieje. ale co człowiek to opinia. ![]() jejciu Shira, czyżby za ten przemyt, tak ci się ten poród wlecze? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2105 |
Zadomowienie
|
slonka moje jestescie kochane
![]() ![]() nie dziekuje za te kciuki a jutro czeka mnie ciezki czas bo w podrozy ![]() ale wszystko zniose aby szczesliwie dojechal maly chyba czuje ze tata wraca bo szaleje tak ze az brzuch mnie boli ![]()
#2106 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Nerolka chciałam się spytać jak ty to robisz, że hoppediza za 90 zł upolowałaś ![]() ![]() Nie upolowałam a napisałam do kobiety z pyt. czy zakończy aukcję przed czasem i zakończyła ![]() Ja obserwuję wszystkie hoppidezy od ponad 3 miesięcy. Cytat:
Scio i Kajool ale piekne dzieciaczki ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2107 |
Zadomowienie
|
Zanetka-też mne tak czasem poblewa... ogólnie to już nie chcę nigdy więcej byc w ciąży... jakoś to dla mnie wcale nie jest wspaniały okres...
![]() Shirka- cały czas o Tobie myślę...jeśli ma się ten poród skończyc CC to życzę Ci,żeby jak najszybciej podjęto taką decyzję... ejjjjj ![]() Scio- ale Shirce odeszły wody o 2 w nocy... i tyel czasu już minęło... |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2108 |
Zakorzenienie
|
Babonik dla mnie najgorszy etap ciąży to te ostatnie miesiące i burza hormonów.
Cieszę się że nie miałam żadnych komplikacji i daję radę. Mnie się marzy jeszcze jedno dziecko albo nawet i dwa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2109 |
Zadomowienie
|
No tym bardziej Zanetka że zrobiło się ciepło...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2110 | |||||
Zadomowienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2111 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2112 |
Zakorzenienie
|
Dokładnie ta pogoda jest zdecydowanie nie dla kobiety w ciaży Babonik
Scio najważniejsze abyśmy trzymały ![]() Zmalowana, Zanka, Dziubek ?! HaLLLo !! |
![]() ![]() |
![]() |
#2113 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A my właśnie wróciliśmy od babci ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2114 |
Zadomowienie
|
Shirka trzymam mocno
![]() Moniczka ![]() Scio Kajool śliczne te Wasze kruszynki ![]() Meszares masz racje z tymi tp z usg ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2115 |
Zadomowienie
|
ja chodzę i fuczę,tak się martwię o Shirę,żeby nie cierpiała długo....
no dziubku co z Tobą,Ty pierwsza w kolejce ![]() ciekawe czy któraś urodzi równo w swoim terminie?? ![]() czekamy, medale będziemy rozdawac ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2116 |
BAN stały
|
DaKaro, już kiedyś zrobilam mu taki numer to prawie plakal
![]() No ale wrocil, to byla rozmowa, no i mysle ze troche zrozumial, jeszcze mu powiedzialam ze robi się podobny do swojego ojca, bo od zony i dziecka ogania się jak od natrętnych móch a woli kumpli... ale sie wnerwil na mnie, powiedzial ze mam go nigdy wiecej nie porownywac do ojca... pozniej wziąl malego na ryby nad rzeczkę i poszlismy na spacer.. teraz mam bole takie jak na okres, boli mnie kręgoslup i brzuch, ale jak zwykle wszystko przejdzie... Shirka ![]() Moniczka zaciśnięte ![]() Babonik ja tez nie lubię siebie w ciązy, dla mnie to tez nic superanckiego. Więcej dzieci nie planuje, ale bede na pewno milo ciąze wspominac. Zawsze taki sentyment zostaje. |
![]() ![]() |
![]() |
#2117 |
Zadomowienie
|
w polsat cafe program o szescioraczkach
#2118 |
Zadomowienie
|
Bartessa- a myślałaś o jakiejś antykoncepcji na przyszłośc?? bo ja chcę coś "stałego" tzn na dłuższy czas,żeby się tabletkami nie męczyc... ja też więcej dzieci nie planuję,jak zajdę w ciążę to będzie mega przypadek...
Sygine- widzę,że dzień był miły ![]() Bartessa- super,że mąż poszedł po rozum do głowy ![]() Edytowane przez BABONIK Czas edycji: 2011-06-23 o 19:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#2119 |
Zakorzenienie
|
Laski moje dziękuję za Wasze rady!
![]() Każdą przeczytałam po dwa razy, Igorek na razie śpi spokojnie, pojadł i zasnął. Kupy dalej brak... Kmat pisałaś, by położyć na brzuszku, można 9-dniowego dzidziusia kłaść na brzuszku już? Na razie spróbowałam z tymi nóżkami, masażem brzuszka i Nerolkową z chusteczką i dupcią, ale nic, mama zaraz wraca od cioci, więc poczekam na nią, może coś poradzi. Gdyby nie święto i zamknięte sklepy, pewnie pojechałabym po tą herbatkę z Hipp ( chociaż tak by mieć pod ręką). A teraz właśnie ściągałam mleko w tetrę, aż mi tryskało tak ładnie, i ściągając je ja tryskałam łzami...W sensie, że ciężkie to uczucie, takie przykre. Dobra, ale ja znów smęcę o sobie, należy mi się ![]() scio Ty dzielna dziewczynko ![]() ![]() A Agatka jest prześliczna! Ja bym ja schrupała! ![]() Kajool ...Szymek jest zachwycający...Nigdy nie widziałam też takich włosków u dzidziusia. ![]() telik śliczna jesteś! dziewczynki, jedna z Was pytała, chyba patik, czy leci ze mnie ,,tam" - właśnie nie bardzo i to niedobrze. Ale coś już tam rusza i zaczyna schodzić. I jeszcze dodam od siebie z porodowych ciekawych newsów, że mnie tak na przykład golili, mino iż byłam wygolona, że przed skurczami, przed szpitalem jeszcze miałam sraczkę(wybaczcie za słownictwo) 3 razy pod rząd ( więc to jest objaw ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2120 |
Zakorzenienie
|
Kiedy jest donoszona ciąża?!
36t i 1 dzień? czy 37 i 1 dzień? Czy jeszcze coś innego ![]() zgłupiałam !! Marina :admin: fu fu palce w pupe ![]() ![]() Edytowane przez zanetaa88 Czas edycji: 2011-06-23 o 19:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#2121 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam wizytę w poniedziałek, chciałabym usłyszeć dobre wieści, jakieś rozwarcie, czy coś w tym stylu, ale coś czuję, że tylko pomarzyć mogę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2122 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A mój P. się wkurzył na teścia i wcale mu się nie dziwię - jesteśmy dorosłymi ludźmi a ten się pyta kiedy mamy zamiar się wybrać do kościoła, bo przecież dzisiaj święto. Nosz k*wa też bym mu powiedziała parę słów do słuchu, że skoro dorośliśmy do tego by założyć rodzinę, to sami wiemy jak mamy żyć i co robić ![]()
![]() |
#2123 | |
BAN stały
|
Cytat:
W prezerwatywy damskie czy męskie to juz wogole nie chce mi sie bawic. ![]() Pozatym znam babkę ktora urodzila dziecko majac spiralkę, na szczescie zdrowe dziecko. Edytowane przez Bartessa Czas edycji: 2011-06-23 o 19:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2124 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() I po jakiego grzyba Cię golili, skoro nie było co? Jacyś zboczeńcy co? Chyba, że uznali, że nie zbyt dokładnie to zrobiłaś. A gdzie w końcu rodziłaś, w Kolbuszowej czy w Mielcu? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2125 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Buu.. nie lubię nacisku na Kościół. Mój teściu co prawda jest w Kościele co niedzielę i w każde święto, ale nie wymaga abyśmy MY chodzili i nie mówi co mamy robić ![]() Co do antykoncepcji to udawało Nam się bez niej bardzo długo, Ja nie chciałam tabletek, spirali itp a mój mąż nie chciał prezerwatyw i udawało Nam się bez niczego ![]() ale po urodzeniu raczej zainwestuje w tabletki, żeby mieć 100% pewność ![]() ![]() Stapelka TY moja mamuśko od tarczycy ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- Jak tak piszecie NA KOLBUSZOWEJ, to przypomina mi się jak zawsze tatę mojego pytałam np: " Gdzie to się stało, gdzie to było" to tato zawsze Nam odpowiadał na odczepnego " w Kolbuszowej na stacji" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2126 |
Zakorzenienie
|
a ja sie zastanawiam nad takim bajerem - krążek dopochwowy NuvaRing http://www.poradnikzdrowie.pl/seks/a...ich_33673.html , bo spirali nei zakladam (za duze ryzyko i jeszcze chce jedno dziecko) a tablety i plastry (TEZ!) OBCIAZAJA WATROBE BO HORMONY W NIEJ METABOLIZUJA. zastrzyki to ryzyko jednak wg mnie, implanty tym bardziej (w UK duzo jest przypadkow nieskutecznisci implantow). cholerny capslock
|
![]() ![]() |
![]() |
#2127 |
Zadomowienie
|
Marinka- spokojnie kładź dzidzię na brzuszku,tylko nie zostawiaj nigdy dziecka samego na brzuchu,trzeba go wtedy pilnowac.leżenie na brzuszku świtnie działa na poprawę perystaltyki jelit.
Ja się zastanawiam nad jakąś wkładką,ale w zasadzie nie wiem na czym to polega. |
![]() ![]() |
![]() |
#2128 |
Rozeznanie
|
Kajool-wielkie gratulacje!!!
Shirka-trzymam kciuki zeby szybko poszlo Scio- dzielna dziewczyna ![]() Zmalowana-pakuj torbe,brzuszek opadl ze ho ho:-D
#2129 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
hmmmm ciekawy ten krążek,niby od 2001 roku a ja pierwsze o nim słyszę...ja ze wsi jestem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2130 |
Zakorzenienie
|
Crazy - w Kolbuszowej. Ale nie powiem, personel był ok. Może lubią tam golić po prostu
![]() ![]() baboniku - dziekuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:19.