|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wakacyjny wątek ![]() |
|||
Wody Nam odpływaja i Nasze brzdące Nas witają - Lipiec/Sierpień 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,30% |
Rodzice moi kochanie - za chwilę będę już z WAMI ! - Lipiec/Sierpień 2011 |
4 | 5,19% |
Jedna mamą, druga z brzuchem, która teraz przywita się z Maluchem ? Lipcówki-sierpniówki 2011 |
5 | 6,49% |
Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 |
18 | 23,38% |
Porodówki zapełniamy, letnie dzieci już witamy. |
3 | 3,90% |
Akcję wywoływania rozpoczynamy, wakacyjne maluszki na świecie witamy. |
0 | 0% |
Synu, córko, wychodź z brzucha! Idzie lato - mamy słuchaj! |
14 | 18,18% |
Torby już spakowane a my nadal nienagadane! |
0 | 0% |
Z brzuszkiem pożegnania czas. Drogie dzieci - witamy Was! |
1 | 1,30% |
Bociany zaczynają już lądować, letnie mamuśki- czas się rozpakować! |
8 | 10,39% |
A my nie znamy dnia ani godziny bo nasze szkraby w nosie mają porodów terminy |
3 | 3,90% |
A my jak bomby sobie tykamy i na rozbrojenie cierpliwie czekamy. |
3 | 3,90% |
Pękają już brzuszki jak bańki mydlane, wychodzą z nich nasze maluszki kochane. |
5 | 6,49% |
Jedne już rozpakowane, inne zaczekane - wciąż w kupie się trzymamy - lipcowo-sierpniowe mamy 2011 |
2 | 2,60% |
Torby spakowane, łóżeczka skręcone, czekamy na nasze brzdące wymarzone! |
1 | 1,30% |
Nareszcie lipcowo-sierpniowe mamusie wymieniają brzuszki na słodkie dzidziusie! |
6 | 7,79% |
Ruszające się brzuszki w zapomnienie odchodzą, na ich miejsce cudowne maleństwa się rodzą |
0 | 0% |
Mamusie lipcowo-sierpniowe: tykające bomby zegarowe, w każdej chwili urodzić gotowe |
3 | 3,90% |
Głosujący: 77. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2071 |
BAN stały
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2072 | |||
Zadomowienie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Zmalowana, brzuszek się obniżył, ale czy to oznacza że już wkrótce? ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2073 |
Rozeznanie
|
monia dzięki za inspiracje na muffiny tylko czereśnie zdążyłam już zjeść
![]() scio dzielna mama z Ciebie gratuluję, śliczne dzieciątko marina trzymaj synka dużo na brzuszku niech ćwiczy to też pomaga, jak leży na plecach to uginaj mu do tyłka nóżki taka mała gimastyka to powinno mu pomóc się odpowietrzyć, masaż brzuszka, ja jestem przeciwnikiem herbatek z kopru bo one dodtakowo wzdymają dziecko i zmuszają do pierdzenie, a jak boli brzuszek malego to jeszcze dać mu herbatkę ktora bedzie potegowac to uczucie ?... my obyliśmy się bez herbatek, miałam położną która mi je odradziła i jakoś dało radę bez . Ale oczywiści każde dziecko jest inne musisz poznać swojego malca, powodzenie ![]() bartessa nie pakuj się ![]() ale nam się sypie porodami ![]() ![]() Edytowane przez kmat Czas edycji: 2011-06-23 o 15:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#2074 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
hmmm..nie wiem co ci poradzic ... my z mezulkiem jestesmy razem 8 lat (znaczy w listopadzie minie 8 ) i on mi takiego numeru raczej nie wywinał bo wie jakim fochem to grozi ![]() Ja bym walneła mega focha ale takiego ze az by mu w piety poszlo ![]() ![]()
![]() |
#2075 | |
BAN stały
|
Cytat:
Dostanie kazanie jak wroci ![]() i musze twardo mu powiedziec ze wszsytko ma swoje granice. i mu powiedziec tak zeby zrozumial... chyba ma za duzo genów tęposci po tesciu. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2076 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dobrze że popadało mało, bo boję się okropnie jak Odra się podniesie ![]() Cytat:
Ale narobiłaś mi smaka ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja to się okropnie boje się tej lewatywy i że ktoś obcy mnie będzie tam golił ![]() Cytat:
Po 1 zła bym była okropnie, tylko że do mojego męża to jest nie podobne, zawsze pyta czy chce jechać. Po 2 strzeliłabym focha, ale nie wyprowadziłabym się, nawet ze względu na to że wolałabym się nie tłumaczyć czemu, po co, na co itd. Po 3 w podobnych sytuacjach zazwyczaj coś się napatoczy i gdy on wraca, mnie nie ma w domu bo np. jadę do mamy tak o - a Ja mu nie daje znać gdzie jestem i wydzwania ![]() Drzemka mi dobrze zrobiła, teściu kupił lody z okazji Dnia Ojca ![]() mam ochotę na coś słodkiego jeszcze i na nektarynkę ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2077 |
Zadomowienie
|
ojej, znow sie dzieje!!!
No Kajool - wprawdzie mnie ta sytuacja nie zdziwila, ale i tak news dnia zapodalas z pelnego zaskoczenia! Wielkie gratulacje dla Ciebie i synusia!!! Shirka - mocne kciuki ![]() ![]() ![]() Scio - dzidzia piekna, ech ![]() ![]() ![]() ![]() Agulaabar - bardzo mnie ruszyly Twoje ostatnie przejscia, bliska mi osoba tez na to choruje i wiem co to za paskudztwo. Pilnuj sie! Marina-piekny opis porodu, wspolczuje historii z macica, musi Ci byc ciezko, bo to przykre odstawic dziecko od piersi ![]() Dziubek, Zmalowana - dalsze glasiu.. ![]() ![]() Vaniliova -tak to jest z tymi terminami z USG - mi kazde od poczatku pokazywalo 6.09 (mimo tp 15.09), gin mowil, ze duze dziecko i urodzi sie wczesniej, a urodzilam 30.09 (!) takze - o d.pe roztrzasc takie ustalenia ![]() Brumku - pytalas mnie, czy lekarze i polozne nie dziwili sie, ze rodze w 43tc - otoz nie, bo to jest jeszcze norma. To przyspieszanie to czesto tylko dmuchanie na zimne badz wyganianie babki zajmujacej szpitalne lozko itp. Pamietajcie - TP TO DZIEN OKRESLONY PO TO, ZEBY WYZNACZYC OKRES, W JAKIM POWINNO URODZIC SIE DZIECKO - BIEGNIE ON OD DWOCH TYGODNI PRZED TP (SKONCZONEGO 37TC) DO TRZECH TYGODNI PO TP (SKONCZONY 43TC). I TO JEST NORMA, TO CO POZA TYM TO JUZ PATOLOGIA. Jestem madralisnka, bo moja rpzyjaciolka jest polozna i zapodala mi kilka ciekawych lektur i informacji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2078 |
Zakorzenienie
|
Przedstawiam Szymona Kajool
Ale słodziutki niunio ![]() ![]() ![]() Jeszcze sms od Kajool "Oboje czujemy się dobrze. Mały je i śpi. Nawet ładnie chwyta cyca. Strasznie dużo włosków ma ![]() Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2011-06-23 o 15:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#2079 |
Zadomowienie
|
Jaki słodki włosiak! Gratulacje!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#2080 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Mi się marzy żeby Nasza Emilie miała tyle włosów i takie ciemne ![]() Śliczny jest! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2081 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() u mnie szpitalu rodzi sie w koszuli szpitalnej, mam nadzieje ze zakrywa chociaz posladki Cytat:
![]() Cytat:
![]() cudny Szymek Bartessa- nie ma co jakąś ofiarę mąż musi ponieść, może lepiej sie nie pakuj, ale focha troche możesz zarzucic a potem mu wytłumaczyć że tak sie cieżarnej nie robi a ja wkoncu poprasowałam ciuszki i mysle ze w koncu przydałoby wywlec z domu bo pogoda śliczna a ja kisze sie w 4 ścianach
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2082 | |
BAN stały
|
Lovelasne dziecaiczki
![]() ![]() Cytat:
Sama urodzilam w 42tc i 2 dni Bartka, wczesniej leżac 2 tygodnie w szpitalu. Dostalam leki na wywolanie, a lekarze nie spostrzegli się ze wody byly juz zielone, chociaz sprawdzali przezroczystosc. Dziecko urodzilo sie juz sine. Do tego z wielką wagą. i przez to zrobili mi cc. Ja uwazam ze najlepszy okres to są 2 tygodnie przed i tydzien po terminie, wtedy jest najbardziej bezpiecznie, pozniej jezeli nie jest sie regularnie pod ktg i nie bada sie pulsu dziecka to moze byc nieciekawie :/ trzeba pamiętac o tym ze zachodzi sie w ciąze niekoniecznie w dniu z kalendarzyka, i tak naprawde do zaplodnienia moze dojsc kilka dni wczesniej. A co za tym idzie, dziecko moze byc juz bardziej rozwiniete na dany tydzien ciazy i moze tez np zrobic smolke. Edytowane przez Bartessa Czas edycji: 2011-06-23 o 15:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2083 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2084 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Scio - witaj po powrocie ze szpitala. Kajool - ale masz przystojniaczka. Shira - mam nadzieje, że już jesteście po i teraz odpoczywacie spokojnie. Czekamy na wieści |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2085 |
Wtajemniczenie
|
Scio, Kajool piękne dzieciaczki
![]() ![]() A mnie mężuś zabrał dziś na wycieczkę i obiad w terenie ![]() ![]() Teraz zbieramy się do teściów na grilla. Do potem. Może jak wrócę to już będą wieści od Shiry...
#2086 | ||||||||
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Prześliczna jest ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Pikny chłopaczek, no i faktycznie ma bujne owłosienie ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2087 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#2088 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2089 |
Zakorzenienie
|
No i nie wytrzymałam, poszłam do sklepu i kupiłam sobie loda
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2090 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
O ja jaki słodki ![]() ![]() ![]() Fakt burze wlosów ma ![]() Sisters mezulka byla u siebie w polu zobaczyc czy maliny sa i sa ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2091 |
Zadomowienie
|
Kajool - piękny
![]() ![]() ![]() ![]() o widzę,że TERMIN PORODU dyskusyna sprawa ![]() wg mnie TP to termin,jak się go minie to można zacząc się wkurzac. póki co żadna z Was nie dotarła jeszcze do terminu,to chyba nie ma na co narzekac... a ja dziś karkówka z grilla, przegryziona godzinę później lodami z bitą śmietaną...ale narzekam najwięcej że mam 13kg+ ![]() co z tą Shirą ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2092 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Babonik jak ktoś cierpliwy to nie ma na co narzekać masz rację. Ale o tym i o innych czynnikach nie raz pisałam ja, dziubek czy też zanka. ![]()
"Jeśli u mnie zasypiasz, to tylko w kącie mojej głowy. Jeśli ubrany, to tylko do połowy." ![]() ![]() Edytowane przez Zmalowana Czas edycji: 2011-06-23 o 16:49 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2093 |
Zakorzenienie
|
Piwa się nie robi z jabłek.
Z jabłek zrobisz bimber w słoiku, nie do dwóch godzin ale zrobisz. Zostaw nawet sok jabłkowy na słońcu ok tygodnia, to masz winiaczka. Ja sobie piję winko i mało mnie to interesuje czy ktoś to toleruje czy nie, mam ochotę napiję się np Sangrii bo jest pyszna ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2094 |
Zadomowienie
|
dziewczyny wiem ze to glupie was o to prosic ale...
prosze o kciuki i pozytywne fluidy od jutra do soboty ![]() ![]() ![]() ![]() Az jakies 1000 km przed nim ![]() Strasznie sie denerwuje ![]() ![]()
#2095 |
Zakorzenienie
|
jaks podkurzona jestem, maly mnie wkurza - nasikal na materac (dobra, nadal sie uczy, bury nie dostał), widelcem pieroga na tapicerce krzesla rozsmarowal, piszczy, marudzi, jesc w sumie nei chce (jeden pieróg na obiad!)...
ide na spacer |
![]() ![]() |
![]() |
#2096 |
Zakorzenienie
|
pisałam do Shirki , oto odpowiedz:
"rozwarcie na 3 , nie chce być więcej, skurcze z krzyża a jeszcze tyle drogi do przebycia" napisałam że trzymamy kciuki: "trzymam się i nie poddam!!!!! buziaki dla wszystkich panienek" |
![]() ![]() |
![]() |
#2097 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
A my dzisiaj byliśmy jednak na lodach w Nałęczowie ![]() Teraz idę chyba poleżec trochę, bo taki gorąc, że szok. ---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2098 |
Zakorzenienie
|
Monika proszę
![]() 83monia ![]() Shira NIE DAJ SIE! |
![]() ![]() |
![]() |
#2099 |
Wtajemniczenie
|
ślicznego synka ma kajool
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2100 |
Zadomowienie
|
Moniczka, kciuki zaciśnięte
![]() Shirka, jesteśmy myślami przy Tobie! Ale mi grillem pachnie od sąsiadów :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:09.