Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wakacyjny wątek
Wody Nam odpływaja i Nasze brzdące Nas witają - Lipiec/Sierpień 2011 1 1,30%
Rodzice moi kochanie - za chwilę będę już z WAMI ! - Lipiec/Sierpień 2011 4 5,19%
Jedna mamą, druga z brzuchem, która teraz przywita się z Maluchem ? Lipcówki-sierpniówki 2011 5 6,49%
Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 18 23,38%
Porodówki zapełniamy, letnie dzieci już witamy. 3 3,90%
Akcję wywoływania rozpoczynamy, wakacyjne maluszki na świecie witamy. 0 0%
Synu, córko, wychodź z brzucha! Idzie lato - mamy słuchaj! 14 18,18%
Torby już spakowane a my nadal nienagadane! 0 0%
Z brzuszkiem pożegnania czas. Drogie dzieci - witamy Was! 1 1,30%
Bociany zaczynają już lądować, letnie mamuśki- czas się rozpakować! 8 10,39%
A my nie znamy dnia ani godziny bo nasze szkraby w nosie mają porodów terminy 3 3,90%
A my jak bomby sobie tykamy i na rozbrojenie cierpliwie czekamy. 3 3,90%
Pękają już brzuszki jak bańki mydlane, wychodzą z nich nasze maluszki kochane. 5 6,49%
Jedne już rozpakowane, inne zaczekane - wciąż w kupie się trzymamy - lipcowo-sierpniowe mamy 2011 2 2,60%
Torby spakowane, łóżeczka skręcone, czekamy na nasze brzdące wymarzone! 1 1,30%
Nareszcie lipcowo-sierpniowe mamusie wymieniają brzuszki na słodkie dzidziusie! 6 7,79%
Ruszające się brzuszki w zapomnienie odchodzą, na ich miejsce cudowne maleństwa się rodzą 0 0%
Mamusie lipcowo-sierpniowe: tykające bomby zegarowe, w każdej chwili urodzić gotowe 3 3,90%
Głosujący: 77. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-23, 19:47   #2131
83monia
Zakorzenienie

Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
hmmmm ciekawy ten krążek,niby od 2001 roku a ja pierwsze o nim słyszę...ja ze wsi jestem
ja dopiero jak na googlach szukalam o metodach innych niz znam (bo moze sie cos rozwinelo jednak) to trafilam na artykul o nim. wyglada ok i wg mnie ani nie dziala mikroporonnie (bo jest w pochwie a nie macicy), ani nie dziala na caly organizm jak tablety tylko miejscowo przez skórę i jeszcz ejest niewidoczny a nie jak plastry. no i niby nie do wyczucia wiec nikomu nie przeszkadza. sama przyjemnosc

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-23, 19:54   #2132
Bartessa
BAN stały

Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
a ja sie zastanawiam nad takim bajerem - krążek dopochwowy NuvaRing http://www.poradnikzdrowie.pl/seks/a...ich_33673.html , bo spirali nei zakladam (za duze ryzyko i jeszcze chce jedno dziecko) a tablety i plastry (TEZ!) OBCIAZAJA WATROBE BO HORMONY W NIEJ METABOLIZUJA. zastrzyki to ryzyko jednak wg mnie, implanty tym bardziej (w UK duzo jest przypadkow nieskutecznisci implantow). cholerny capslock
teraz są tabletki oslonowe asequrella przy doustnej antykoncepcji, ciekawe tylko na ile skuteczne, bo prawdopodobie to są ziola i witaminy

Cytat:
ja dopiero jak na googlach szukalam o metodach innych niz znam (bo moze sie cos rozwinelo jednak) to trafilam na artykul o nim. wyglada ok i wg mnie ani nie dziala mikroporonnie (bo jest w pochwie a nie macicy), ani nie dziala na caly organizm jak tablety tylko miejscowo przez skórę i jeszcz ejest niewidoczny a nie jak plastry. no i niby nie do wyczucia wiec nikomu nie przeszkadza. sama przyjemnosc
hmmm, a wiesz ile to kosztuje moze?
Bartessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-23, 19:54   #2133
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość
Babonik ja tez nie lubię siebie w ciązy, dla mnie to tez nic superanckiego. Więcej dzieci nie planuje, ale bede na pewno milo ciąze wspominac. Zawsze taki sentyment zostaje.
A ja to sama nie wiem Niby fajny okres, ale mam dość już samej siebie z tym brzuchem, w jednych gatkach, spoconej i niedołężnej. I zgagi mam dość. I zawsze chciałam mieć dwoje dzieci, a teraz coraz częściej myślę, że jedno i koniec. Jeszcze nie urodziłam a już wyrodna ze mnie matka. Nie krzyczcie- może mi się odwidzi

Moniczka za szczęśliwy powrót

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-23, 19:54   #2134
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
a ja sie zastanawiam nad takim bajerem - krążek dopochwowy NuvaRing http://www.poradnikzdrowie.pl/seks/a...ich_33673.html , bo spirali nei zakladam (za duze ryzyko i jeszcze chce jedno dziecko) a tablety i plastry (TEZ!) OBCIAZAJA WATROBE BO HORMONY W NIEJ METABOLIZUJA. zastrzyki to ryzyko jednak wg mnie, implanty tym bardziej (w UK duzo jest przypadkow nieskutecznisci implantow). cholerny capslock
Ja też o nich myśle, bo ze względu na pco powinnam brać hormony, a cholestaza jest przeciwskazaniem do tabsów, ale jak pójde do gin to się będę dopytywać.

Marino moja tez dziś nie robiła kupki, ale śpi spokojnie

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-23, 20:00   #2135
SweetAngel1984
Zadomowienie

jej........... i kolejne na porodowce.....

kurcze tyle sie dzieje a ja nie moge byc na biezaco......

ja jeszcze nei dokonca ma wyprawke i nawet nic nie poprane ani nie przygotowane a Wy juz mamu ise pelna para.....

ja czekam do czwartku do USG i dopiero p otem biore sie za przygotowanie wszsytkiego.....

zaczynam miec glupie mysli ze przed ta cukrzyce Igorek moze byc chory...... albo nie rosnac jak trzeba
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-23, 20:02   #2136
LadyInBlack2
Rozeznanie

Agatka i Szymek to slodziaki normalnie do schrupania
Marinko- z tym palcem w d.. to mnie zszokowalas:-o Czy ktoras mamuska moze sie jeszcze wypowiedziec czy to normalna procedura przy zszywaniu?:-/
LadyInBlack2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-23, 20:06   #2137
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
teraz są tabletki oslonowe asequrella przy doustnej antykoncepcji, ciekawe tylko na ile skuteczne, bo prawdopodobie to są ziola i witaminy

hmmm, a wiesz ile to kosztuje moze?
wlasnie - asekurella to niby "suplement diety"
1 tabletka zawiera:
Wyciąg z korznenia mniszka lekarskiego 50 mg
Wyciąg z korzenia żeń-szenia 120 mg
Wyciąg z kłącza imbiru lekarskiego 50 mg
Wyciąg z ostryżu długiego 30 mg
Wyciąg z zielonej herbaty 50 mg
Witamina B6 2 mg (143% zalecanego dziennego spożycia).
http://www.zdroweceny.pl/Products-38...SEQURELLA.aspx
wiec w sumie ziółka...

a cena tego krążka to ok. 50-60 zl http://www.docsimon.pl/towar/nuvarin...waginalny-1szt

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-06-23, 20:06   #2138
JustPi
Rozeznanie

bry wieczór
po mału nadrabiam całodzienne zaległości...
Kajool ogromne gratulacje
Shira mam nadzieję, że już się nie męczysz
BABONIK przyznam, że przeszło mi przez myśl, że mała Hania może się wiązać z brakiem nacięcia...no ale zobaczymy, ja to bym jednak wolała, żeby szybko poszło
Natka niezła historia z Twoim tżetem, fajnie, że pomimo trudnej drogi jesteście razem szczęsliwi
Vaniliova11 nasze maluszki idą łeb w łeb z wagą, ale widzę, że też to zauważyłaś, ciekawe jak będzie z wyjściem na świat...
Brumek za spanie

w końcu pojechalismy do zoo i pogoda dopisała. Młoda przeszczęśliwa, szczególnie rekin i Nemo się jej spodobały ja się jakoś przeturlałam, ale jak dotarlismy do domu to padłam. Wszystkie odnóża spuchnięte... na szczęście prysznic trochę pomógł. No nic to, takie uroki konca ciąży w lecie.
Lecę nadrabiać dalej
JustPi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-23, 20:07   #2139
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LadyInBlack2 Pokaż wiadomość
Marinko- z tym palcem w d.. to mnie zszokowalas:-o Czy ktoras mamuska moze sie jeszcze wypowiedziec czy to normalna procedura przy zszywaniu?:-/
Ja mam nadzieję, że to dlatego, że musieli Marinie aż 20 szwów założyć, że długie miała nacięcie/pęknięcie i że to nie zawsze jest konieczne... bo inaczej poród w palcem w dupie nabiera zupełnie innego znaczenia
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-23, 20:08   #2140
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
pewnie przy takiej ilości szwóe i wielkoludzie przy porodzie to tak. ja miaalm zaledwie 2 szwy (sama pękłam) i nic takiego mi nie robili. kolezance (cieta) tez nie, wiec chyba tylko w meeega cieciu... w sumie mam znajoma z 24 szwami (12 zew, 12 na szyjce) i tez nie miala... ale jej tez nie cieli

jedno wiem na bank - nie dam sie drugio raz wrobic w szycie bez znieczulenia! matko, gorsze niz caly mój poród!!!

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2011-06-23 o 20:10
Stary 2011-06-23, 20:10   #2141
youyou
Zakorzenienie

Myślałam że tu już jakieś wieści od Shiry a tu nic

Shirka jestem myślami z Tobą
Mi też wody odeszły ok 2 w nocy a urodziłam o 22:41, więc może i Ty podobnie?

Scio śliczna pszczółka i Kajool Szymek boskie włosy

Bartessa ja nie wyobrażam sobie takiego zachowania, ale po czymś takim to byłoby duuużo cichych dni
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-23, 20:20   #2142
DaKaro
Zadomowienie

Cytat:
DaKaro, już kiedyś zrobilam mu taki numer to prawie plakal
No widzisz, nasze sposoby działają.

W końcu zamówiłam łóżeczko i materacyk.

Dziewczyny, macie przewijak na łóżeczko albo komodę? Doświadczone mamuśki, chyba się przydaje co? W sumie przy przewijaniu czy jakichś zabiegach kosmetycznach byłby wskazany.

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-23, 20:23   #2143
83monia
Zakorzenienie

dakaro - mam na łóżko bo nie mam komody. przydaje sie rpzymeeega kupach po pachy (ale jak nie masz na min pieluchy ani pokrowca) bo nei uwalisz niczego naokolo, a nawet jak uwalisz to zetrzesz spokojnie na sucho. no i ogolnie jak troche bardziej rozwierzgane jest to sie przydaje - lezy i nie spadnie. oczywiscie do czasu az zapragnie siadac - u nas wtedy wylądowalo na podłodze i tez bylo ok. na koncu słuzyl za trampoline (maly przewracam do góry nogami i skakal bo gąbka amortywoala skoki ), most itp.

Stary 2011-06-23, 20:33   #2144
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
No widzisz, nasze sposoby działają.

W końcu zamówiłam łóżeczko i materacyk.

Dziewczyny, macie przewijak na łóżeczko albo komodę? Doświadczone mamuśki, chyba się przydaje co? W sumie przy przewijaniu czy jakichś zabiegach kosmetycznach byłby wskazany.
ja mam komode ale uwazamy ze przyda sie tylko na krotki okres czasu! wanienka jest malutka a jak dziecko ma juz 2-3 mc to latwiej go przewinac na lozku
ja kupilam ze wzgledu na swoj chory kregoslup zeby nei schylac sie przy kapieli i rewijaniu prznajmneij na poczatku

dziewczyny jak to jest z ta cukrzyca ma sie czym denerwowac i martwic...? bo te glupie mysli mnie dopadly....

Edytowane przez SweetAngel1984
Czas edycji: 2011-06-23 o 20:35
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-23, 20:36   #2145
zanetaa88
Zakorzenienie

Sweet Ja też 30stego będę miała USG! Ja to ostatnie myśli miałam, że może być coś nie tak z dzieciątkiem, że będzie jakoś chore jakieś takie myśli z kosmosu!

83monia to Ty musisz urodzi pierwsza, założysz to coś i dasz znać czy działa

DeKaro Ja będę miała komodę a na to taką jakby nakładkę która będzie przewijakiem, teść mi takie coś zrobi na wymiar potem tą nakładkę możesz ściągnąć i będziesz miała zwykłą komodę.

A Ja mam takie pytanie odnośnie majtek po porodowych,
chce je zakupić,ale powiedzcie mi jak to działa, to jest sama siateczka?
to coś co jest na zdjęciach to jest jakaś wkładka, czy jak?

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-06-23, 20:40   #2146
nerola
BAN stały

Zajadam sie pieczoną skórą z golonki aż mi tłuszcz po pysku cieknie mniam
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-23, 20:41   #2147
meszsares
Zadomowienie

kurcze, ja tez martwie sie o Shire... Sama doswiadczylam 26h porodu i mi rozwarcie stanelo wlasnie na 3cm i za cholere nie chcialo ruszyc, zadne oksy, wanny, pilki i pozycje nie pomagaly, umeczylam sie okrutnie, a ostatnie 8h (zanim zrobili laskawie CC) to wylam jak wilk...
mam nadzieje, ze Shiry takie cos nie spotka

Srednio porod pierwszego dziecka trwa 8-12h, wiec juz powinno byc po wszystkim

Bartessa - nie musisz sie zgadzac co do okresu porodu - to jest informacja z podrecznika dla poloznych, nie z mojej glowy. A u mnie to akurat bylo tak, ze Mloda i na poczatku tego 43tc chyba nie byla gotowa- za cholere nie chciala wychodzic. I byl to napewno 43tc, bo przez dwa lata prowadzilam obserwacje cyklu i wiedzialam dokladniutko kiedy byla owulacja. Takze, co przypadek to inny, dlatego na wszelki wypadek tydzien po tp trzeba sie zjawic z walizka w szpitalu i byc pod obserwacja

A moja kumpela miesiac temu urodzila dokladnie w tp znalazla sie w tych magicznych 5% - synek grzeczniutki, posluchal sie mamusi
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-23, 20:44   #2148
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Jeśli mówisz o majtkach siatkowych to tak sama siatka. Do tego zakładasz podkład poporodowy - taka wielka podpaska. Pewnie o to Ci chodziło z tym foto.
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-23, 20:44   #2149
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Pisałam do Carmeli jeszcze są w szpitalu bo mała ma żółtaczke, ale nie leży pod lampą. Zacytuje słowa Carmeli "Ja pod laktatorem się doję, mleko jest tylko Sarcia leniwa i nie ciągnie"

ciąg dalszy
"Póki co wyniki są ok! Więc może jutro pójdziemy do domu W sumie czekamy na usg nereczek jutro właśnie ma być. Niech cioteczki zacisną kciuki Buziaki"

Carmela i Sarunia
Kciuki zaciśnięte za usg i pomyślność w karmieniu.

Cytat:
Przedstawiam Szymona Kajool

Ale słodziutki niunio

Jeszcze sms od Kajool
"Oboje czujemy się dobrze. Mały je i śpi. Nawet ładnie chwyta cyca. Strasznie dużo włosków ma Pozdrów dziewczyny. Jak wrócę to wszystko opisze"
ale piękny, ja wiedziałam ze taki będzie. Już go rezerwuję na kawalera dla mojej Naomi.

Scio Twoja panna też niczego sobie, takie pyzulki ma podobne jak sara carmeli. Dziękuję za opis porodu, dzielna byłaś.Wszystkie wasze opisy czytam z zapartym tchem.

Telik ładniutka kiecka, ładne wzory, i ty ładna.

Bartessa zachowanie męża naganne, ważne że sytuacja opanowana i się zreflektował. Tęz by mi nerwy puściły na twoim miejscu, nie wiem co bym mojemu zrobiła

Zmalowana no pewnie że opadł

Shirka biedulka martwie się co tam u niej się dzieje, tak wszystko przeżywam co tam u Was.

Marina historia z palcem w doopie- dobre, nic mnie już nie zdziwi. Ale to pewnie przez dużą ilość szwów. Lepiej jak sprawdził niż miałby coś tam źle zszyć.

Apropo zabezpieczenia: my z tz zawsze na żywca że tak powiem, ale bez finału w środku (heheh) i się udawało, czasami to się martwiłam ze dziwne ze tyle czasu się udaje, i pewnie coś ze mną nie haloo ze nie jestem w ciązy jeszcze. Ale zajść się udało za 1 razem, po finale w środku (rzecz jasna..)
Wylewna jestem, nie ma co.
A jakie zabezpieczenie po porodzie? nie wiem, ale teraz się będę bała bez niczego ,nie chce za szybko drugi raz w ciąży być. Mój tz już mi truje o drugim...

Piszecie o babach pijących w ciąży. Dzisiaj byłam świadkiem, rodzinka 3 osobowa nad jeziorem: ona na✂✂✂ana w trupa i do tego w ciązy, obok 5 letnia córka i tatuś- też po kilku głębszych.
Myślałam ze jej w mordę dam.!! Patologia !!

Byłam z tz na spacerze w kozłówce. Zaraz w klubie wstawie fotke.
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-23, 20:46   #2150
nerola
BAN stały

Ja Maksa urodziłam dokładnie w dniu terminu porodu

Edytowane przez nerola
Czas edycji: 2011-06-24 o 08:47
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-23, 20:50   #2151
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Zajadam sie pieczoną skórą z golonki aż mi tłuszcz po pysku cieknie mniam
ale masz luksus że Iza toleruje wszystko co zjadasz.
Stary 2011-06-23, 20:53   #2152
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Czesc babeczki, troche mnie mniej ostatnio, bo maz mial wolne i wiecej czasu spedzalismy rodzinnie, wczoraj np. na wsi u jego rodziny, a dzis na pikniku z jego pracy...

Baboniku dziekuje Ci za przemile spotkanie! Naprawde moglybysmy tak gadac i gadac bez konca...

Shira trzymam kciuki za porod!

Kajool gratulacje! Synus sliczny!

Scio i Bella witajcie w domu z dziewczynkami!

Duzo mialam nadrabiania, wiec rzecz jasna wszystkiego nie pamietam...
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-23, 20:57   #2153
DaKaro
Zadomowienie

Monia czyli się przydaje przewijak, nawet do późniejszych harców.

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
ja mam komode ale uwazamy ze przyda sie tylko na krotki okres czasu! wanienka jest malutka a jak dziecko ma juz 2-3 mc to latwiej go przewinac na lozku
ja kupilam ze wzgledu na swoj chory kregoslup zeby nei schylac sie przy kapieli i rewijaniu prznajmneij na poczatku
No właśnie nie wiem, mam dylemat z tym zakupem.
Cytat:
Ja będę miała komodę a na to taką jakby nakładkę która będzie przewijakiem, teść mi takie coś zrobi na wymiar potem tą nakładkę możesz ściągnąć i będziesz miała zwykłą komodę.

To jest taka rozciągliwa siateczka, podobno szybko schną. Ja zakupiłam Hartmana bodajże.

Malwinka

Edytowane przez DaKaro
Czas edycji: 2011-06-23 o 20:58
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-23, 21:03   #2154
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
No i zdjęcia mojej pszczółki
Śliczniutka jest!

Cytat:
ciąg dalszy
"Póki co wyniki są ok! Więc może jutro pójdziemy do domu W sumie czekamy na usg nereczek jutro właśnie ma być. Niech cioteczki zacisną kciuki Buziaki"
No to zaciskamy

Cytat:
Przedstawiam Szymona Kajool
Kolejny śliczny maluszek

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
a ja dziś karkówka z grilla, przegryziona godzinę później lodami z bitą śmietaną...ale narzekam najwięcej że mam 13kg+
Niezły miks ale te lody to bym zjadła...

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
pisałam do Shirki , oto odpowiedz:

"rozwarcie na 3 , nie chce być więcej, skurcze z krzyża a jeszcze tyle drogi do przebycia"
Biedna Tyle czasu się męczy...mam nadzieję że albo coś ruszy szybko albo zrobią jej cc, bo się biedna wykończy

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
Jakie ma piękne włoski Straszne słodziaki z tym naszych wątkowych maleństw Każde jedno piękne
bo mamusie ładne, to i dzieci takie muszą być

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
Babonik ja też nie uważam ciąży za taki cudowny okres i nie rozumiem kobiet, które twierdzą że mogłyby w ciąży chodzić całe życie. Ciągle gdzieś boli, strzyka, zgaga męczy, ogólnie się człowiek męczy itd., ale jeszcze raz mam nadzieję, że będę zmuszona przeżyć te 9 miesięcy, bo nie chciałabym żeby Natan był jedynakiem Sama jestem jedynaczką i chociaż nie jest mi źle, to jednak jakbym miała jakiś wybór chciałabym mieć rodzeństwo
Ale co tu rozumieć? To jakby te dobrze czujące się mówiły że nie rozumieją dlaczego inne narzekają
Ja przez całą ciążę nie narzekałam,czułam się super i kilka osób mówiło mi że mogłabym w ciąży ciągle chodzić - nie przeczę, lubiłam ten stan, ale rozumiem że ktoś znosi źle, różnie bywa.... Wiem że na jednym dziecku się nie skończy, ale zamiast mówić że nie rozumiem narzekających, to mówiłam że powinnam dziękować za to że znosiłam tak a nie inaczej

A ostatnio znajoma pyta o poród, i mówi tal "ty mi powiedz jedno - będą jeszcze dzieci?" Powiedziałam ze tak, a ona "a, to wszystko wiem, nie było źle"

Cytat:

Tak, sama siateczka. Do tego te wielkie podkłady, beznadziejne bo bez żadnego kleju

Dostalam dziś od koleżanki wielką paczkę ciuszków dla Adasia, super bo ciut większe rozmiary, powyżej 62 Zaskoczyła mnie bardzo, kochana, muszę się jakoś odwdzięczyć... doradźcie co kupić? Ma córeczkę 10miesięczną...myślałam żeby jej coś, ale co?
I drugie bardzo miłe zaskoczenie - kuzynka przywiozła mi nianię elektroniczną Aventa Pożyczyła - dopóki będę potrzebować Więc dzień bardzo, bardzo miły

A my jutro jedziemy na bilirubinę...trzymać dalej kciuki

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-23, 21:05   #2155
sygine
Zadomowienie

Mówicie o antykoncepcji - ja w sumie od 17-go roku życia brałam tabletki (z przerwami), a ostatnie 3 lata plastry miałam i myślę, że po ciąży do nich wrócę Nie ufam żadnym kalendarzom i metodom naturalnym, gumek nie cierpimy, więc pozostaje to Widziałam też u gina ostatnio reklamę antykoncepcji "raz w miesiącu" - muszę się go spytać co to takiego

Oj martwię się o Shirę strasznie długo to trwa
Stary 2011-06-23, 21:08   #2156
brunetka2000
Zakorzenienie

A gdzie jest blondynkapoznan ????????????????????????
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-23, 21:10   #2157
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
A gdzie jest blondynkapoznan ????????????????????????

właśnie nie ma jej od ładnych kilku dni
Stary 2011-06-23, 21:11   #2158
youyou
Zakorzenienie

Co do antykoncepcji na przyszłość to właśnie zastanawiałam się ostatnio nad tym..
Chciałabym coś bardziej na stałe, bo trzeciego bobasa (na razie) nie planuję Wcześniej jechałam na tabsach ale wolałabym coś innego żeby nie musieć codziennie o tym pamiętać..
Jeszcze nie robiłam rozeznania więc dziewczyny piszcie, piszcie..

Cytat:
z tego co pamiętam to mi przy zszywaniu też lekarka włożyła tam palec ale szczerze mówiąc miałam to w d.upie

Edytowane przez youyou
Czas edycji: 2011-06-23 o 21:15
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-23, 21:16   #2159
brunetka2000
Zakorzenienie

ehhh ide jutro na wizytę i powtórkę moczu proszę o kciuki
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-23, 21:18   #2160
sygine
Zadomowienie

Brunetkabędą zaciśnięte na pewno

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości