|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wakacyjny wątek ![]() |
|||
Wody Nam odpływaja i Nasze brzdące Nas witają - Lipiec/Sierpień 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,30% |
Rodzice moi kochanie - za chwilę będę już z WAMI ! - Lipiec/Sierpień 2011 |
4 | 5,19% |
Jedna mamą, druga z brzuchem, która teraz przywita się z Maluchem ? Lipcówki-sierpniówki 2011 |
5 | 6,49% |
Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 |
18 | 23,38% |
Porodówki zapełniamy, letnie dzieci już witamy. |
3 | 3,90% |
Akcję wywoływania rozpoczynamy, wakacyjne maluszki na świecie witamy. |
0 | 0% |
Synu, córko, wychodź z brzucha! Idzie lato - mamy słuchaj! |
14 | 18,18% |
Torby już spakowane a my nadal nienagadane! |
0 | 0% |
Z brzuszkiem pożegnania czas. Drogie dzieci - witamy Was! |
1 | 1,30% |
Bociany zaczynają już lądować, letnie mamuśki- czas się rozpakować! |
8 | 10,39% |
A my nie znamy dnia ani godziny bo nasze szkraby w nosie mają porodów terminy |
3 | 3,90% |
A my jak bomby sobie tykamy i na rozbrojenie cierpliwie czekamy. |
3 | 3,90% |
Pękają już brzuszki jak bańki mydlane, wychodzą z nich nasze maluszki kochane. |
5 | 6,49% |
Jedne już rozpakowane, inne zaczekane - wciąż w kupie się trzymamy - lipcowo-sierpniowe mamy 2011 |
2 | 2,60% |
Torby spakowane, łóżeczka skręcone, czekamy na nasze brzdące wymarzone! |
1 | 1,30% |
Nareszcie lipcowo-sierpniowe mamusie wymieniają brzuszki na słodkie dzidziusie! |
6 | 7,79% |
Ruszające się brzuszki w zapomnienie odchodzą, na ich miejsce cudowne maleństwa się rodzą |
0 | 0% |
Mamusie lipcowo-sierpniowe: tykające bomby zegarowe, w każdej chwili urodzić gotowe |
3 | 3,90% |
Głosujący: 77. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2131 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2132 | ||
BAN stały
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2133 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Moniczka za szczęśliwy powrót ![]()
![]() |
#2134 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Marino moja tez dziś nie robiła kupki, ale śpi spokojnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2135 |
Zadomowienie
|
jej........... i kolejne na porodowce.....
kurcze tyle sie dzieje a ja nie moge byc na biezaco...... ja jeszcze nei dokonca ma wyprawke i nawet nic nie poprane ani nie przygotowane a Wy juz mamu ise pelna para..... ja czekam do czwartku do USG i dopiero p otem biore sie za przygotowanie wszsytkiego..... zaczynam miec glupie mysli ze przed ta cukrzyce Igorek moze byc chory...... albo nie rosnac jak trzeba ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2136 |
Rozeznanie
|
Agatka i Szymek to slodziaki normalnie do schrupania
![]() Marinko- z tym palcem w d.. to mnie zszokowalas:-o Czy ktoras mamuska moze sie jeszcze wypowiedziec czy to normalna procedura przy zszywaniu?:-/
#2137 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
1 tabletka zawiera: Wyciąg z korznenia mniszka lekarskiego 50 mg Wyciąg z korzenia żeń-szenia 120 mg Wyciąg z kłącza imbiru lekarskiego 50 mg Wyciąg z ostryżu długiego 30 mg Wyciąg z zielonej herbaty 50 mg Witamina B6 2 mg (143% zalecanego dziennego spożycia). http://www.zdroweceny.pl/Products-38...SEQURELLA.aspx wiec w sumie ziółka... a cena tego krążka to ok. 50-60 zl http://www.docsimon.pl/towar/nuvarin...waginalny-1szt |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2138 |
Rozeznanie
|
bry wieczór
![]() po mału nadrabiam całodzienne zaległości... Kajool ogromne gratulacje ![]() Shira mam nadzieję, że już się nie męczysz ![]() BABONIK przyznam, że przeszło mi przez myśl, że mała Hania może się wiązać z brakiem nacięcia...no ale zobaczymy, ja to bym jednak wolała, żeby szybko poszło Natka ![]() Vaniliova11 nasze maluszki idą łeb w łeb z wagą, ale widzę, że też to zauważyłaś, ciekawe jak będzie z wyjściem na świat... Brumek ![]() w końcu pojechalismy do zoo i pogoda dopisała. Młoda przeszczęśliwa, szczególnie rekin i Nemo się jej spodobały ![]() Lecę nadrabiać dalej |
![]() ![]() |
![]() |
#2139 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2140 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jedno wiem na bank - nie dam sie drugio raz wrobic w szycie bez znieczulenia! matko, gorsze niz caly mój poród!!! Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-06-23 o 20:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2141 |
Zakorzenienie
|
Myślałam że tu już jakieś wieści od Shiry a tu nic
![]() Shirka jestem myślami z Tobą ![]() Mi też wody odeszły ok 2 w nocy a urodziłam o 22:41, więc może i Ty podobnie? ![]() Scio śliczna pszczółka ![]() ![]() Bartessa ja nie wyobrażam sobie takiego zachowania, ale po czymś takim to byłoby duuużo cichych dni
#2142 |
Zadomowienie
|
No widzisz, nasze sposoby działają
![]() W końcu zamówiłam łóżeczko i materacyk ![]() Dziewczyny, macie przewijak na łóżeczko albo komodę? Doświadczone mamuśki, chyba się przydaje co? W sumie przy przewijaniu czy jakichś zabiegach kosmetycznach byłby wskazany. |
![]() ![]() |
![]() |
#2143 |
Zakorzenienie
|
dakaro - mam na łóżko bo nie mam komody. przydaje sie rpzymeeega kupach po pachy (ale jak nie masz na min pieluchy ani pokrowca) bo nei uwalisz niczego naokolo, a nawet jak uwalisz to zetrzesz spokojnie na sucho. no i ogolnie jak troche bardziej rozwierzgane jest to sie przydaje - lezy i nie spadnie. oczywiscie do czasu az zapragnie siadac - u nas wtedy wylądowalo na podłodze i tez bylo ok. na koncu słuzyl za trampoline (maly przewracam do góry nogami i skakal bo gąbka amortywoala skoki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2144 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja kupilam ze wzgledu na swoj chory kregoslup zeby nei schylac sie przy kapieli i rewijaniu prznajmneij na poczatku dziewczyny jak to jest z ta cukrzyca ma sie czym denerwowac i martwic...? bo te glupie mysli mnie dopadly....
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka ![]() Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-06-23 o 20:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2145 |
Zakorzenienie
|
Sweet Ja też 30stego będę miała USG! Ja to ostatnie myśli miałam, że może być coś nie tak z dzieciątkiem, że będzie jakoś chore
![]() 83monia to Ty musisz urodzi pierwsza, założysz to coś i dasz znać czy działa ![]() DeKaro Ja będę miała komodę a na to taką jakby nakładkę która będzie przewijakiem, teść mi takie coś zrobi na wymiar ![]() A Ja mam takie pytanie odnośnie majtek po porodowych, chce je zakupić,ale powiedzcie mi jak to działa, to jest sama siateczka? to coś co jest na zdjęciach to jest jakaś wkładka, czy jak? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2146 |
BAN stały
|
Zajadam sie pieczoną skórą z golonki aż mi tłuszcz po pysku cieknie mniam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2147 |
Zadomowienie
|
kurcze, ja tez martwie sie o Shire... Sama doswiadczylam 26h porodu i mi rozwarcie stanelo wlasnie na 3cm i za cholere nie chcialo ruszyc, zadne oksy, wanny, pilki i pozycje nie pomagaly, umeczylam sie okrutnie, a ostatnie 8h (zanim zrobili laskawie CC) to wylam jak wilk...
![]() mam nadzieje, ze Shiry takie cos nie spotka ![]() Srednio porod pierwszego dziecka trwa 8-12h, wiec juz powinno byc po wszystkim ![]() Bartessa - nie musisz sie zgadzac co do okresu porodu ![]() ![]() ![]() A moja kumpela miesiac temu urodzila dokladnie w tp ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2148 |
Zadomowienie
|
Jeśli mówisz o majtkach siatkowych to tak sama siatka. Do tego zakładasz podkład poporodowy - taka wielka podpaska. Pewnie o to Ci chodziło z tym foto.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2149 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Scio Twoja panna też niczego sobie, takie pyzulki ma podobne jak sara carmeli. Dziękuję za opis porodu, dzielna byłaś.Wszystkie wasze opisy czytam z zapartym tchem. Telik ładniutka kiecka, ładne wzory, i ty ładna. ![]() Bartessa zachowanie męża naganne, ważne że sytuacja opanowana i się zreflektował. Tęz by mi nerwy puściły na twoim miejscu, nie wiem co bym mojemu zrobiła ![]() Zmalowana no pewnie że opadł ![]() Shirka biedulka martwie się co tam u niej się dzieje, tak wszystko przeżywam co tam u Was. Marina historia z palcem w doopie- dobre, nic mnie już nie zdziwi. Ale to pewnie przez dużą ilość szwów. Lepiej jak sprawdził niż miałby coś tam źle zszyć. ![]() Apropo zabezpieczenia: my z tz zawsze na żywca że tak powiem, ale bez finału w środku (heheh) i się udawało, czasami to się martwiłam ze dziwne ze tyle czasu się udaje, i pewnie coś ze mną nie haloo ze nie jestem w ciązy jeszcze. Ale zajść się udało za 1 razem, po finale w środku (rzecz jasna..) Wylewna jestem, nie ma co. A jakie zabezpieczenie po porodzie? nie wiem, ale teraz się będę bała bez niczego ,nie chce za szybko drugi raz w ciąży być. Mój tz już mi truje o drugim... Piszecie o babach pijących w ciąży. Dzisiaj byłam świadkiem, rodzinka 3 osobowa nad jeziorem: ona na✂✂✂ana w trupa i do tego w ciązy, obok 5 letnia córka i tatuś- też po kilku głębszych. Myślałam ze jej w mordę dam.!! Patologia !! Byłam z tz na spacerze w kozłówce. Zaraz w klubie wstawie fotke. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2150 |
BAN stały
|
Ja Maksa urodziłam dokładnie w dniu terminu porodu
![]() Edytowane przez nerola Czas edycji: 2011-06-24 o 08:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#2151 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2152 |
Wtajemniczenie
|
Czesc babeczki, troche mnie mniej ostatnio, bo maz mial wolne i wiecej czasu spedzalismy rodzinnie, wczoraj np. na wsi u jego rodziny, a dzis na pikniku z jego pracy...
Baboniku dziekuje Ci za przemile spotkanie! Naprawde moglybysmy tak gadac i gadac bez konca... Shira trzymam kciuki za porod! Kajool gratulacje! Synus sliczny! Scio i Bella witajcie w domu z dziewczynkami! Duzo mialam nadrabiania, wiec rzecz jasna wszystkiego nie pamietam... |
![]() ![]() |
![]() |
#2153 | ||
Zadomowienie
|
Monia czyli się przydaje przewijak, nawet do późniejszych harców
![]() Cytat:
Cytat:
Edytowane przez DaKaro Czas edycji: 2011-06-23 o 20:58 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2154 | ||||||
Zakorzenienie
|
Śliczniutka jest!
![]() Cytat:
![]() ![]() Kolejny śliczny maluszek ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja przez całą ciążę nie narzekałam,czułam się super i kilka osób mówiło mi że mogłabym w ciąży ciągle chodzić - nie przeczę, lubiłam ten stan, ale rozumiem że ktoś znosi źle, różnie bywa.... Wiem że na jednym dziecku się nie skończy, ale zamiast mówić że nie rozumiem narzekających, to mówiłam że powinnam dziękować za to że znosiłam tak a nie inaczej ![]() A ostatnio znajoma pyta o poród, i mówi tal "ty mi powiedz jedno - będą jeszcze dzieci?" Powiedziałam ze tak, a ona "a, to wszystko wiem, nie było źle ![]() Cytat:
![]() Dostalam dziś od koleżanki wielką paczkę ciuszków dla Adasia, super bo ciut większe rozmiary, powyżej 62 ![]() ![]() I drugie bardzo miłe zaskoczenie - kuzynka przywiozła mi nianię elektroniczną Aventa ![]() ![]() ![]() A my jutro jedziemy na bilirubinę...trzymać dalej kciuki ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2155 |
Zadomowienie
|
Mówicie o antykoncepcji - ja w sumie od 17-go roku życia brałam tabletki (z przerwami), a ostatnie 3 lata plastry miałam i myślę, że po ciąży do nich wrócę
![]() ![]() ![]() Oj martwię się o Shirę ![]() ![]()
#2156 |
Zakorzenienie
|
A gdzie jest blondynkapoznan ????????????????????????
|
![]() ![]() |
![]() |
#2157 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2158 | |
Zakorzenienie
|
Co do antykoncepcji na przyszłość to właśnie zastanawiałam się ostatnio nad tym..
Chciałabym coś bardziej na stałe, bo trzeciego bobasa (na razie) nie planuję ![]() Jeszcze nie robiłam rozeznania więc dziewczyny piszcie, piszcie.. ![]() Cytat:
![]() ![]()
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2011-06-23 o 21:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2159 |
Zakorzenienie
|
ehhh ide jutro na wizytę i powtórkę moczu
![]() ![]() |
![]() |
#2160 |
Zadomowienie
|
Brunetkabędą zaciśnięte na pewno
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:53.