|
|
#1051 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe Panny Młode cz.III
Jeju u nas nie ma zwyczaju dawania pieniędzy przy wręczaniu zaproszeń.Dziwne to
![]() Kurcze no właśnie nie wiem ![]() Ja już nie mogę się doczekać panieńskiego,bo moja świadkowa jest pomysłowa. Ale trzy z bliskich koleżanek,które chciałabym widzieć na panieńskim są w ciąży i to akurat będzie końcówka. O ile wiem,że na ślub pewnie się dokulają i najwyżej posiedzą kilka godzinek na weselu o tyle mówiły mi,że męczą je takie imprezy późnym wieczorkiem. Tym sposobem zostaje mi 4/5 koleżanek,które naprawdę chciałabym mieć na panieńskim. Gdybyśmy pojechały np. do Krakowa to byłaby świetna wymówka. Tylko,że my mamy potem połączyć panieński z kawalerskim i tutaj ten pomysł przepada. A co do Klubu to fajna sprawa. Jestem w jednym i założenie takowego to nic trudnego
|
|
|
|
#1052 | ||||||
|
Zadomowienie
|
witaj
Cytat:
Cytat:
wina dalej nie wiem ile ![]() a piwko na poprawiny kupujemy ![]() Cytat:
![]() a co do wierszyków to u nas wszyscy bardzo pozytywnie do tego podchodzą ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
fajna to sprawa ![]() Ech, my z godzine temu wróciliśmy z zapraszania gości, 10 zaproszeń rozdanych dzis ale opiłam się herbatek, soczków, drinków.... dobrze, że jutro przerwa... ale za to w planie wizyta u księdza...
|
||||||
|
|
|
#1053 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1054 |
|
Raczkowanie
|
ojjj... odpiszę zbiorczo, bo za dużo by było cytowania :P
Chyba gwiazdeczka pytała, co goście na brak wódki :P Goście się cieszą, bo początkowa wersja miała być taka, że poza toastem szampanem nie będzie absolutnie żadnego alkoholu :P Ale jak się jednak zdecydowaliśmy na wino, to się ucieszyli, bo "dobre i to"... najgorsze, że mogą się na ewentualnych bramach pluć, że nie wódka, ale mamy to (że tak powiem) w głębokim poważaniu, bo wódki w ogóle nie będzie, więc na bramie będą mieli do wyboru wino lub cukierki i koniec. :P Nie wiem tylko, jakie to wino i ile, bo wesela nie będzie, tylko taki obiad... 2 dania, deser, tort... Ze 3 godzinki, może trochę dłużej i potem większość gości do domu pewnie pojedzie, więc część (kierowcy) pić nie będzie na pewno... Do tej pory tylko jedna taka bardzo nawiedzona ciotka się pluła, że "jak to bez wesela", ale jak jej się nie podoba, to niech nie przyjeżdża... Dobry pomysł z tym klubem. Butterfly - załóż nam ![]() Coś jeszcze miałam napisać, ale nie pamiętam, co. :P Jak to dobrze, że skleroza nie boli...
|
|
|
|
#1056 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a wino do obiadu jak najbardziej pasuje![]() a w ogole to mi sie ostatni snilo ze cie spotkalam i zaczelysmy cos o wizazu rozmawiac w tedy sie zgadalysmy i ty mowisz ze jestes sanderek nie zle mam ostatnio sny hehe
|
|
#1057 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Też często mam różne dziwne :P Ale ciekawe czemu, ze wszystkich Sierpniówek akurat ja Ci się śniłam? I czy Ci się wyśniło, jak wyglądam :P Ale w Krakowie raczej nie bywam, więc mało prawdopodobne ![]() A co do braku wódki, to wszyscy są poinformowani i jak komuś nie pasuje to ma wolną rękę - niech nie przychodzi :P Szczerze mówiąc, to mi już przez te wszystkie przygotowania zaczęły ręce opadać, a jeszcze jak tyle osób zaczęło odmawiać, to już machnęłam na to ręką... Jak komuś zależy, żeby być z nami w tym dniu - to będzie... A na resztę nie ma co nerwów tracić... |
|
|
|
|
#1058 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale w moim snie mialas ciemne do ramion wlosy i bylas szczupla, wzrost okolo 170
|
|
#1059 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1060 | ||
|
Zakorzenienie
|
Czytam Was codziennie ale coś mam malo weny do pisania
![]() Cytat:
![]() Cytat:
nie pogardzilabym teraz przypływem gotówki ![]() ja jeszcze nie wiem co będzie z panieńskim bo moja świaodkowa przyleci z Londynu dopieor 2 dni przed ślubem... wiec chyba bedzie go organizowała zaocznie ... |
||
|
|
|
#1061 |
|
Raczkowanie
|
i jak sie ma ten klub to zdjecia sa w picassie (czy jakos tak) i na tym klubie tylko linki podają do tych zdjec. ale z poczta tez jest dobry pomysl juz sama nie wiem.
|
|
|
|
#1062 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
U nas nie ma zwyczaju dawania pieniędzy przy zaproszeniach Cytat:
|
|
#1063 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja mam w tym samym czasie panienski wiec chyba nie mam wyboru ![]() A co do klubu to fajny pomysl. A moze lepiej niz poczta to wlasnie zalozenie albumu na picassie i porozdawanie hasla i loginu Sierpnioweczkom. Wtedy moglybysmy same dodawac zdjecia i kazda mialaby dostep do nich? |
|
|
|
|
#1064 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- Cytat:
Co do zaproszeń, to też mieliśmy wierszyk tylko o wino lub czekoladki prosilismy i ludzie bardzo pozytywnie reagowali, mówili że fajny pomysł bo potem z tymi kwiatami nie ma co robic itp. Ja bym się na Twoim miejscu nie przejmowała. ---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- Cytat:
|
|
#1065 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To nie wiem, czemu cię przeoczyłam Cytat:
|
||
|
|
|
#1066 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A my nie prosiliśmy o nic w zamian za kwiaty. Po prostu co dostaniemy, to dostaniemy Ja osobiście nie lubię narzucać komuś niczego i Tż też nie chciał, ale są tacy co wolą inaczej i też nie widzę w tym nic złego
|
|
#1067 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny założyłam już ten klub,teraz jeszcze próbuję wpaść na to,jak Was do niego pozapraszać
![]() Ale spoko, w wolnej chwili w pracy pocztam jak to zrobić. |
|
|
|
#1068 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale ostatecznie zdecydowaliśmy się na wierszyki ale dokładnie tak jak mówisz, kwestia przekonania, nie każdy się z tym będzie czuł dobrze mnie to np odpowiada i większość gości się cieszy, zdarzają się też ciekawe reakcje, wujek np wczoraj: "o jej, jak dobrze, kwiatków nie chcecie, nie lubię tego zielska" :P
|
|
|
|
|
#1069 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
juz nie moge sie doczekac
|
|
#1070 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
czekamy na zaproszonka
|
|
|
|
|
#1071 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zapraszamy dobrych znajomych na grilla, będzie piwko,muzyczka, w tamtym roku wychodziła za mąż we wrześniu siostra TZ i w sierpniu żenił się brat i też tak to zorganizowali i było naprawdę fajnie więc mam nadzieję że u nas będzie podobnie
|
|
|
|
|
#1072 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, a ja tak jeszcze całkiem z innej beczki... zastanawiałyście się nad pieśniami do kościoła? U mnie będzie organista, nie mamy skrzypaczki ani nikogo innego do śpiewu i nie wiem czy zdać się tylko na wybór organisty, czy wybrać kilka pieśni i z nim to przegadać?
Tak się już dziś chwilkę zastanawiałam: wejscie - marsz Wagnera ofiarowanie - Bóg jest miłoscią Komunia - gdzie miłosc wzajemna i dobroć, hymn o miłości Pod obrazem Matki Bożej - Gdy się łączą ręce dwie lub 2 zwrotka pieśni Ave Maryja - Na skraju wioski. Wyjscie - Mendelson Edytowane przez jusztyska Czas edycji: 2011-06-24 o 12:45 |
|
|
|
#1073 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a reakcja wujka świetna ![]() Cytat:
|
|
#1074 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jak powinno byc i ile najpozniej, to niestety nie wiem ![]() Moj panienski juz za tydzien ![]() Na Twoim miejscu zastanowilabym sie nad ta siostra TZta. Bedziecie mialy okazje sie lepiej poznac no i bedziesz miala czyste sumienie. Aczkolwiek, jak wolisz same najblizsze kolezanki i nie macie dobrego kontaktu, no to chyba nie powinna sie obrazic jesli jej nie zaprosisz ![]() Cytat:
To dziwny zwyczaj, bo przeciez pieniazki daje sie na slubie. Wiadomo, ze sie przydadza, ale tak glupio byloby mi brac. No ale co region to inne obyczaje. U nas zreszta, przewaznie rozsyla sie zaproszenia Cytat:
Tylko, ze ona z natury jest taka marudna a problemy ma zawsze i wszedzie - wiec powiedzialam jej, ze pogadac sobie moze a na slubie i tak ma byc![]() Jej syn, moj chrzesniak - ma 14 lat, i tez marudzi, ze nie bedzie na weselu nikogo w jego wieku, to on chyba nie przyjdzie No naprawde, rece opadaja. Nie, to nie - bez laski ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A'propo muzyki na slubie. Rodzice byli wlasnie w sobote u kuzyna na slubie i organista chyba sie pomylil, bo na wejscie zagral im ....... 'Pod Twa obrone'
|
|
|
#1075 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Wiem tylko, że jakby mi czarną madonnę zagrał, to bym się zaraz popłakała. Ta pieśń ma tak wysokie tony, że łzy się same do oczu ze wzruszenia cisną... Cytat:
|
||||
|
|
|
#1076 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i chyba ludzie sobie to czasem życzą, albo to jakieś takie zwyczaje ja osobiście nie chciałabym akurat tej pieśni![]() Podobnie jak nie chcę żeby na błogosławieństwie grali Serdeczna Matko... ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1077 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A takie kupne to prędzej chyba żeby gości poczęstować. Ale zobaczymy jak to będzie
|
|
#1078 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do "Madonna Nera" - musialo to genialnie brzmieć. Uwielbiam język włoski, zarówno ten podniosły, jak i takie szczebiotanie. Jest taki mięciutki i milutki... jak tylko skończę studia rozpoczynam kurs. Chyba, że mi się jeszcze na rosyjski odwidzi, bo to równie sympatyczny język |
|
|
|
|
#1079 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W kazdym razie, mama mowila, ze wszyscy goscie obejrzeli sie na organiste jak zaczal to grac, wiec chyba u nas nie jest to popularna piesn na slubie![]() Ja jak zwykle jestem malo obyta i nie wiem jak brzmi 'Serdeczna Matko' Sprawdze pozniej w domu na youtubie.A podczas wyjscia z domu jest u was zwyczaj grania jakiejs muzyki przez orkiestre?
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:49.

Czy mogłabym dołączyć? Ślub mam 20 sierpnia tego roku 

22.05.2008