Sierpniowe Panny Młode cz.III - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-23, 21:56   #1051
butterfly20
Zakorzenienie

Dot.: Sierpniowe Panny Młode cz.III

Jeju u nas nie ma zwyczaju dawania pieniędzy przy wręczaniu zaproszeń.Dziwne to

Kurcze no właśnie nie wiem
Ja już nie mogę się doczekać panieńskiego,bo moja świadkowa jest pomysłowa. Ale trzy z bliskich koleżanek,które chciałabym widzieć na panieńskim są w ciąży i to akurat będzie końcówka. O ile wiem,że na ślub pewnie się dokulają i najwyżej posiedzą kilka godzinek na weselu o tyle mówiły mi,że męczą je takie imprezy późnym wieczorkiem. Tym sposobem zostaje mi 4/5 koleżanek,które naprawdę chciałabym mieć na panieńskim. Gdybyśmy pojechały np. do Krakowa to byłaby świetna wymówka. Tylko,że my mamy potem połączyć panieński z kawalerskim i tutaj ten pomysł przepada.

A co do Klubu to fajna sprawa. Jestem w jednym i założenie takowego to nic trudnego
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-23, 22:19   #1052
jusztyska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
Witam Czy mogłabym dołączyć? Ślub mam 20 sierpnia tego roku
witaj
Cytat:
dziękuję cieszę się, że podoba Ci się suknia

Co do wódki, to my na 70-80 osób zamówiliśmy 105 butelek
A wina, to planujemy kupić 5-7 butelek, do tego szampan i może będziemy mieć bimber na wiejskim stole
Cytat:
Napisane przez paula54 Pokaż wiadomość
Dokładnie ten sam problem mam. U nas ma być 140-160 osób (w zależności ile odmówi i ile doprosimy). A co mamy kupione? Jak na razie:
- 180 butelek 0,5l Stock (u nas nie ma tradycji dawania flaszki na odchodne)
- 200 butelek 0,5l Carlsberg (na wesele 100 i na poprawiny 100)
- w najbliższym czasie zamówię 5x0,5l gruszkówki i 5x0,5l śliwowicy Łąckiej na wiejski stół
- gdzieś koło lipca kupimy szampana (w cateringu pani kazała liczyć butelkę 0,75/10 osób, co daje 14 butelek Michela + 2 butelki Piccolo )
- no i wino na obiad chcieliśmy 2 butelki na każdy stół (białe + czerwone) i oprócz tego jakiś mały zapas w razie W. Plus jak braknie, uruchomimy winka, które nam sprezentują goście ewentualnie. Tylko ile tego wina kupić...
u nas jest 210 butelek Smirnoffa 0,5 na 140-160 osób
wina dalej nie wiem ile
a piwko na poprawiny kupujemy

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Cześć dziewuszki

Trochę nie pisałam,ale dzielnie Was czytałam

W zeszły weekend ukończyliśmy weekendwe nauki. Mam pytanie- na ile wcześniej przed ślubem spisywałyście protokół?Bo ja w Kościele Katolickim już w marcu, ale w Ewangelickim (tam gdzie mamy ślub) jeszcze nic i nie wiem,czy nie jesteśmy opóźnieni.No i zapowiedzi na miesiąc wcześniej wystarczą?

My jesteśmy dalej w wirze rozwożenia zaproszeń. Jakoś mi tak głupio jak ludzie wyciągają te bileciki z wierszykiem o książki zamiast kwiatów i o "koperty". Wiem,że wielu osobm się to podoba i wszyscy (TŻ, Mamy,Ojcowie) uparli się,że te wierszyki są fajne,ale mimo wszystko mi głupio
my jeśli w końcu jutro zastaniemy proboszcza to spiszemy protokół

a co do wierszyków to u nas wszyscy bardzo pozytywnie do tego podchodzą

Cytat:
Napisane przez anetka111 Pokaż wiadomość
Majowe panny młode zalozyły na wizanu jakis klub tam sa zdjecia z ich slubow i wesel i dostep maja tylko dziewczyny z forum majowego. moze cos takiego tylko ja nie wiem jak to sie zaklada
Cytat:
Napisane przez thea2 Pokaż wiadomość
Ufff... uporaliśmy się z zaproszeniami na dziś- rozdaliśmy 10 sztuk Czy u Was w rodzinie też jest zwyczaj dawania młodym pieniążków przy zapraszaniu ?? U nas tak jest i powiem Wam, że aż mi głupio, bo rozdaliśmy niewiele zaproszeń a zebraliśmy już 1000 zł. Głupio mi, bo nie dość, że na ślub dadzą nam ludzie pewno pieniądze, to jeszcze teraz robią sobie koszty... Narzeczony powiedział, że te pieniążki będą na wózek i fotelik samochodowy
my dostaliśmy taką kopertę tylko od mojej babci, ale oczywiscie zobaczylismy co w niej jest dopiero jak bylismy juz w domu... no i wsadziła nam 1000 zł, troszkę mnie to skrępowało, ale jak do niej zadzwoniłam, to powiedziała, że mam się nie martwić, bo specjalnie dla nas odkładała i od ust sobie nie odjęła... ach, te kochane Babcie

Cytat:

A co do Klubu to fajna sprawa. Jestem w jednym i założenie takowego to nic trudnego
To może założysz nam taki klub fajna to sprawa

Ech, my z godzine temu wróciliśmy z zapraszania gości, 10 zaproszeń rozdanych dzis ale opiłam się herbatek, soczków, drinków.... dobrze, że jutro przerwa... ale za to w planie wizyta u księdza...
jusztyska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-23, 22:31   #1053
paula54
Zakorzenienie

Cytat:
To załóż nam taki! Załóż
paula54 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-23, 22:37   #1054
sanderek5
Raczkowanie

ojjj... odpiszę zbiorczo, bo za dużo by było cytowania :P

Chyba gwiazdeczka pytała, co goście na brak wódki :P Goście się cieszą, bo początkowa wersja miała być taka, że poza toastem szampanem nie będzie absolutnie żadnego alkoholu :P Ale jak się jednak zdecydowaliśmy na wino, to się ucieszyli, bo "dobre i to"... najgorsze, że mogą się na ewentualnych bramach pluć, że nie wódka, ale mamy to (że tak powiem) w głębokim poważaniu, bo wódki w ogóle nie będzie, więc na bramie będą mieli do wyboru wino lub cukierki i koniec. :P

Nie wiem tylko, jakie to wino i ile, bo wesela nie będzie, tylko taki obiad... 2 dania, deser, tort... Ze 3 godzinki, może trochę dłużej i potem większość gości do domu pewnie pojedzie, więc część (kierowcy) pić nie będzie na pewno...

Do tej pory tylko jedna taka bardzo nawiedzona ciotka się pluła, że "jak to bez wesela", ale jak jej się nie podoba, to niech nie przyjeżdża...

Dobry pomysł z tym klubem. Butterfly - załóż nam

Coś jeszcze miałam napisać, ale nie pamiętam, co. :P Jak to dobrze, że skleroza nie boli...
Stary 2011-06-23, 22:38   #1055
kasikkkkka
Zadomowienie

Też jestem za założeniem takiego klubu
Jak ja zazdroszcze tym, które mają wolne jutro... ja niestety na 8 do pracy i w sobotę też
Stary 2011-06-23, 22:42   #1056
Kwiatuszek1604
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sanderek5 Pokaż wiadomość
ojjj... odpiszę zbiorczo, bo za dużo by było cytowania :P

Chyba gwiazdeczka pytała, co goście na brak wódki :P Goście się cieszą, bo początkowa wersja miała być taka, że poza toastem szampanem nie będzie absolutnie żadnego alkoholu :P Ale jak się jednak zdecydowaliśmy na wino, to się ucieszyli, bo "dobre i to"... najgorsze, że mogą się na ewentualnych bramach pluć, że nie wódka, ale mamy to (że tak powiem) w głębokim poważaniu, bo wódki w ogóle nie będzie, więc na bramie będą mieli do wyboru wino lub cukierki i koniec. :P

Nie wiem tylko, jakie to wino i ile, bo wesela nie będzie, tylko taki obiad... 2 dania, deser, tort... Ze 3 godzinki, może trochę dłużej i potem większość gości do domu pewnie pojedzie, więc część (kierowcy) pić nie będzie na pewno...

Do tej pory tylko jedna taka bardzo nawiedzona ciotka się pluła, że "jak to bez wesela", ale jak jej się nie podoba, to niech nie przyjeżdża...

Dobry pomysł z tym klubem. Butterfly - załóż nam

Coś jeszcze miałam napisać, ale nie pamiętam, co. :P Jak to dobrze, że skleroza nie boli...
mysle ze skoro nie robicie wesela to tak naprawde brak wodki nie powinien nikogo dziwic a wino do obiadu jak najbardziej pasuje
a w ogole to mi sie ostatni snilo ze cie spotkalam i zaczelysmy cos o wizazu rozmawiac w tedy sie zgadalysmy i ty mowisz ze jestes sanderek nie zle mam ostatnio sny hehe
Stary 2011-06-23, 22:48   #1057
sanderek5
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kwiatuszek1604 Pokaż wiadomość
mysle ze skoro nie robicie wesela to tak naprawde brak wodki nie powinien nikogo dziwic a wino do obiadu jak najbardziej pasuje
a w ogole to mi sie ostatni snilo ze cie spotkalam i zaczelysmy cos o wizazu rozmawiac w tedy sie zgadalysmy i ty mowisz ze jestes sanderek nie zle mam ostatnio sny hehe
Niezłe sny Też często mam różne dziwne :P Ale ciekawe czemu, ze wszystkich Sierpniówek akurat ja Ci się śniłam? I czy Ci się wyśniło, jak wyglądam :P Ale w Krakowie raczej nie bywam, więc mało prawdopodobne

A co do braku wódki, to wszyscy są poinformowani i jak komuś nie pasuje to ma wolną rękę - niech nie przychodzi :P Szczerze mówiąc, to mi już przez te wszystkie przygotowania zaczęły ręce opadać, a jeszcze jak tyle osób zaczęło odmawiać, to już machnęłam na to ręką... Jak komuś zależy, żeby być z nami w tym dniu - to będzie... A na resztę nie ma co nerwów tracić...
Stary 2011-06-23, 23:09   #1058
Kwiatuszek1604
Wtajemniczenie

Cytat:
Niezłe sny Też często mam różne dziwne :P Ale ciekawe czemu, ze wszystkich Sierpniówek akurat ja Ci się śniłam? I czy Ci się wyśniło, jak wyglądam :P Ale w Krakowie raczej nie bywam, więc mało prawdopodobne

A co do braku wódki, to wszyscy są poinformowani i jak komuś nie pasuje to ma wolną rękę - niech nie przychodzi :P Szczerze mówiąc, to mi już przez te wszystkie przygotowania zaczęły ręce opadać, a jeszcze jak tyle osób zaczęło odmawiać, to już machnęłam na to ręką... Jak komuś zależy, żeby być z nami w tym dniu - to będzie... A na resztę nie ma co nerwów tracić...
no wlasnie nie wiem dlaczego Ty mi sie snilas ale w moim snie mialas ciemne do ramion wlosy i bylas szczupla, wzrost okolo 170
Stary 2011-06-23, 23:22   #1059
sanderek5
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kwiatuszek1604 Pokaż wiadomość
no wlasnie nie wiem dlaczego Ty mi sie snilas ale w moim snie mialas ciemne do ramion wlosy i bylas szczupla, wzrost okolo 170
Trochę nie do końca Ci się wyśniło :P włosy blond za łopatki (oryginalnie ciemny blond, ale obecnie z jasnymi pasemkami) :P Szczupła specjalnie nie jestem i mam 176 wzrostu. :P hehe
Stary 2011-06-23, 23:39   #1060
margolka1986
Zakorzenienie

Czytam Was codziennie ale coś mam malo weny do pisania

Cytat:
Dziewczynki, ja tylko na chwilę, bo muszę się zbierać, jedziemy zapraszać dalej Chyba do wieczora nam zejdzie. My też myślimy o jakimś winie, na pewno skorzystam z Waszych propozycji

Tak się zastanawiałam, w jaki sposób pochwalimy się zdjęciami z naszych ślubów ? Nie wiem, czy każda z nas będzie miała ochotę publikować zdjęcia na publicznym forum, więc może założymy sobie za jakiś czas pocztę, na którą będziemy wysyłać nasze fotki? Stworzymy sobie taką galerię, do której będą miały dostęp sierpniówki Chyba że już coś wcześniej wymyśliłyście, a ja przegapiłam ??
jestem jak najbardziej za klubem bądź pocztą bo sama nie chcialabym udostepniac swoich zdjęć o tak o pod postem zeby każdy je widzial a wiaodmo ze chcialabym jakos Wam potem zaprezentowac swój slub - wiec zalóżmy ten klub

Cytat:
Jeju u nas nie ma zwyczaju dawania pieniędzy przy wręczaniu zaproszeń.Dziwne to

Kurcze no właśnie nie wiem
Ja już nie mogę się doczekać panieńskiego,bo moja świadkowa jest pomysłowa. Ale trzy z bliskich koleżanek,które chciałabym widzieć na panieńskim są w ciąży i to akurat będzie końcówka. O ile wiem,że na ślub pewnie się dokulają i najwyżej posiedzą kilka godzinek na weselu o tyle mówiły mi,że męczą je takie imprezy późnym wieczorkiem. Tym sposobem zostaje mi 4/5 koleżanek,które naprawdę chciałabym mieć na panieńskim. Gdybyśmy pojechały np. do Krakowa to byłaby świetna wymówka. Tylko,że my mamy potem połączyć panieński z kawalerskim i tutaj ten pomysł przepada.

dziwny ten zwyczaj dawania kaski ale zapewne miły nie pogardzilabym teraz przypływem gotówki

ja jeszcze nie wiem co będzie z panieńskim bo moja świaodkowa przyleci z Londynu dopieor 2 dni przed ślubem... wiec chyba bedzie go organizowała zaocznie ...

wymianka książkowa

Moje papierowe szaleństwa
margolka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 06:08   #1061
anetka111
Raczkowanie

i jak sie ma ten klub to zdjecia sa w picassie (czy jakos tak) i na tym klubie tylko linki podają do tych zdjec. ale z poczta tez jest dobry pomysl juz sama nie wiem.
anetka111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 09:10   #1062
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
A powiedzcie jeszcze-kogo chciałybyście widzieć na panieńskich?Tylko te osoby co na weselach?
Ja się zastanawiam,bo mój TŻ na pewno chciałby zaprosić swojego szwagra. I ja czuję,że w tym przypadku powinnam zaprosić jego siostrę ( a raczej moja świakdowa zaprasza, a ja daję listę-wiadomo). Tylko,że ja nie mam jakiegoś super kontaktu z jego siostrą i ogólnie chciałam być tylko z kilkoma dziewczynami-najlepszymi koleżankami. Czuję jednak,że w takiej sytuacji byłoby to faux pas
Ja osobiście gdybym robiła panieński to zaprosiłabym tylko swoje najbliższe koleżanki, ale z Tż-tem wspólnie ustaliliśmy, że zamiast osobnych wieczorów, zrobimy łączone ognisko

Cytat:
Właśnie też coś mi się obiło o uszy z tym klubem, ale nie mam pojęcia o co chodzi Ale myślę, że poczta będzie ok

Ufff... uporaliśmy się z zaproszeniami na dziś- rozdaliśmy 10 sztuk Czy u Was w rodzinie też jest zwyczaj dawania młodym pieniążków przy zapraszaniu ?? U nas tak jest i powiem Wam, że aż mi głupio, bo rozdaliśmy niewiele zaproszeń a zebraliśmy już 1000 zł. Głupio mi, bo nie dość, że na ślub dadzą nam ludzie pewno pieniądze, to jeszcze teraz robią sobie koszty... Narzeczony powiedział, że te pieniążki będą na wózek i fotelik samochodowy
Należę do jednego takiego klubu i faktycznie jeżeli założy się klub do którego można się dostać jedynie w ten sposób, że ktoś Ci wyśle zaproszenie to nikt inny nie ma do niego wglądu

U nas nie ma zwyczaju dawania pieniędzy przy zaproszeniach

Cytat:
To zapraszam do fioletowych PMek :P jeśli Cię jeszcze tam nie ma mamy swój temat na wizażu
Dziękuję, ale już jestem na tym wątku
Stary 2011-06-24, 09:31   #1063
Michalina81
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gwiazdeczka26 Pokaż wiadomość
Koniecznie sie pochwal

Tz leci do PL na kawalerski??? Puszczasz go bez obaw???
ja mam w tym samym czasie panienski wiec chyba nie mam wyboru

A co do klubu to fajny pomysl. A moze lepiej niz poczta to wlasnie zalozenie albumu na picassie i porozdawanie hasla i loginu Sierpnioweczkom. Wtedy moglybysmy same dodawac zdjecia i kazda mialaby dostep do nich?
Michalina81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 09:58   #1064
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emilia1990 Pokaż wiadomość
Jenny
No skromnie w ogrodzie mojego narzeczonego
Mamy zamówiony duży namiot i będziemy imprezować pod gołym niebem hehe
Mam nadzieję że nie będzie padało w tym dniu
Też mi sie tak marzyło, romantycznie, tylko pozazdrościć

---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

Cytat:
NO wlasnie. Niech ktos rozwiaze ta zagadke
Ja myslalam, zeby tak ze 2 butelki na 10 osob.
My pisalismy w zaproszeniach żeby zamiast kwitów to właśnie goście przynieśli wino lub czekoladki i teraz nie wiem czy troszkę liczyć na to winko od gości czy jednak kupic ~20 butelek; wesele na 120 osób.

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ----------

Cytat:
dziękuję cieszę się, że podoba Ci się suknia

Co do wódki, to my na 70-80 osób zamówiliśmy 105 butelek
A wina, to planujemy kupić 5-7 butelek, do tego szampan i może będziemy mieć bimber na wiejskim stole
My też bimber na wiejskim stole i jak sie uda to jeszcze jakąś dobra ukraińską wódkę.

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

Cytat:
Cześć dziewuszki

W zeszły weekend ukończyliśmy weekendwe nauki. Mam pytanie- na ile wcześniej przed ślubem spisywałyście protokół?Bo ja w Kościele Katolickim już w marcu, ale w Ewangelickim (tam gdzie mamy ślub) jeszcze nic i nie wiem,czy nie jesteśmy opóźnieni.No i zapowiedzi na miesiąc wcześniej wystarczą?

My jesteśmy dalej w wirze rozwożenia zaproszeń. Jakoś mi tak głupio jak ludzie wyciągają te bileciki z wierszykiem o książki zamiast kwiatów i o "koperty". Wiem,że wielu osobm się to podoba i wszyscy (TŻ, Mamy,Ojcowie) uparli się,że te wierszyki są fajne,ale mimo wszystko mi głupio
My spisywaliśmy protokół troszkę mniej niż 3 miesiące przed ślubem, żeby od razu ze wszytskimi papierkami pójść (akt chrztu, akt ślubu itp), i teraz zostało nam tylko poradnię donieść.
Co do zaproszeń, to też mieliśmy wierszyk tylko o wino lub czekoladki prosilismy i ludzie bardzo pozytywnie reagowali, mówili że fajny pomysł bo potem z tymi kwiatami nie ma co robic itp. Ja bym się na Twoim miejscu nie przejmowała.

---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

Cytat:

Ja w ogóle nie mam ochoty na panieński, nie wiem, czy będę miała, jedynie jak koleżanki będą nalegały czy coś. Ale gdybym robiła to chyba zaprosiłabym tylko te osoby, co będą na weselu, tak myślę. A co do tej siostry to nie potrafię doradzić, ale sądzę, że jeśli nie macie dobrego kontaktu to nawet jeśli przyjdzie to pewno szybko się zmyje, bo nie będzie się czuła komfortowo... A z drugiej strony może to być okazja do tego, abyście się lepiej poznały Może pogadaj z TŻ, co on myśli na ten temat ?
Ja też nie mam ochoty na panieński, chociaz siostra mnie bardzo namawia, ale jakoś nie chce mi się tego wszytskiego organizować. Poza tym może jak nie będzie panieńskiego Tż nie będzie miał kawalerskiego, nie to żebym mu nie ufała ale jego kolegom to już różne rzeczy mogą przyjść do głowy
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 10:08   #1065
paula54
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasikkkkka Pokaż wiadomość
Jak ja zazdroszcze tym, które mają wolne jutro... ja niestety na 8 do pracy i w sobotę też
Łączę się w bólu. Ja dziś siedzę w labie, zresztą tak jak wczoraj. Od 8 do 23... Życie naukowca

Cytat:
Dziękuję, ale już jestem na tym wątku
To nie wiem, czemu cię przeoczyłam przepraszam

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
My pisalismy w zaproszeniach żeby zamiast kwitów to właśnie goście przynieśli wino lub czekoladki i teraz nie wiem czy troszkę liczyć na to winko od gości czy jednak kupic ~20 butelek; wesele na 120 osób.
My też mamy wierszyk o winko, ale i tak kupujemy, bo po 1 lepiej jak będą wszystkie takie same, a dopiero jak braknie, to się dołoży tego od gości, a po 2 chcielibyśmy te "gościowe" wina popróbować wszystkie sami. A tak możemy nie mieć okazji
Stary 2011-06-24, 10:51   #1066
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
To nie wiem, czemu cię przeoczyłam przepraszam

My też mamy wierszyk o winko, ale i tak kupujemy, bo po 1 lepiej jak będą wszystkie takie same, a dopiero jak braknie, to się dołoży tego od gości, a po 2 chcielibyśmy te "gościowe" wina popróbować wszystkie sami. A tak możemy nie mieć okazji
Nie szkodzi

A my nie prosiliśmy o nic w zamian za kwiaty. Po prostu co dostaniemy, to dostaniemy Ja osobiście nie lubię narzucać komuś niczego i Tż też nie chciał, ale są tacy co wolą inaczej i też nie widzę w tym nic złego
Stary 2011-06-24, 11:01   #1067
butterfly20
Zakorzenienie

Dziewczyny założyłam już ten klub,teraz jeszcze próbuję wpaść na to,jak Was do niego pozapraszać

Ale spoko, w wolnej chwili w pracy pocztam jak to zrobić.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 11:07   #1068
jusztyska
Zadomowienie

Cytat:
Nie szkodzi

A my nie prosiliśmy o nic w zamian za kwiaty. Po prostu co dostaniemy, to dostaniemy Ja osobiście nie lubię narzucać komuś niczego i Tż też nie chciał, ale są tacy co wolą inaczej i też nie widzę w tym nic złego
u nas teściowej średnio się pomysł z wierszykami podobał ale ostatecznie zdecydowaliśmy się na wierszyki ale dokładnie tak jak mówisz, kwestia przekonania, nie każdy się z tym będzie czuł dobrze mnie to np odpowiada i większość gości się cieszy, zdarzają się też ciekawe reakcje, wujek np wczoraj: "o jej, jak dobrze, kwiatków nie chcecie, nie lubię tego zielska" :P
Stary 2011-06-24, 11:08   #1069
Kwiatuszek1604
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny założyłam już ten klub,teraz jeszcze próbuję wpaść na to,jak Was do niego pozapraszać

ale super juz nie moge sie doczekac
Stary 2011-06-24, 11:08   #1070
jusztyska
Zadomowienie

Cytat:

super czekamy na zaproszonka
Stary 2011-06-24, 11:13   #1071
agnes 20
Zadomowienie

Cytat:
---

Ja też nie mam ochoty na panieński, chociaz siostra mnie bardzo namawia, ale jakoś nie chce mi się tego wszytskiego organizować. Poza tym może jak nie będzie panieńskiego Tż nie będzie miał kawalerskiego, nie to żebym mu nie ufała ale jego kolegom to już różne rzeczy mogą przyjść do głowy
my sobie wieczór panieńsko -kawalerski w jednym zapraszamy dobrych znajomych na grilla, będzie piwko,muzyczka, w tamtym roku wychodziła za mąż we wrześniu siostra TZ i w sierpniu żenił się brat i też tak to zorganizowali i było naprawdę fajnie więc mam nadzieję że u nas będzie podobnie
agnes 20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 11:56   #1072
jusztyska
Zadomowienie

Dziewczyny, a ja tak jeszcze całkiem z innej beczki... zastanawiałyście się nad pieśniami do kościoła? U mnie będzie organista, nie mamy skrzypaczki ani nikogo innego do śpiewu i nie wiem czy zdać się tylko na wybór organisty, czy wybrać kilka pieśni i z nim to przegadać?

Tak się już dziś chwilkę zastanawiałam:
wejscie - marsz Wagnera
ofiarowanie - Bóg jest miłoscią
Komunia - gdzie miłosc wzajemna i dobroć, hymn o miłości
Pod obrazem Matki Bożej - Gdy się łączą ręce dwie lub 2 zwrotka pieśni Ave Maryja - Na skraju wioski.
Wyjscie - Mendelson

Edytowane przez jusztyska
Czas edycji: 2011-06-24 o 12:45
Stary 2011-06-24, 12:17   #1073
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:

super

Cytat:
Napisane przez jusztyska Pokaż wiadomość
u nas teściowej średnio się pomysł z wierszykami podobał ale ostatecznie zdecydowaliśmy się na wierszyki ale dokładnie tak jak mówisz, kwestia przekonania, nie każdy się z tym będzie czuł dobrze mnie to np odpowiada i większość gości się cieszy, zdarzają się też ciekawe reakcje, wujek np wczoraj: "o jej, jak dobrze, kwiatków nie chcecie, nie lubię tego zielska" :P
własnie, to wszystko zależy od tego kto co lubi a reakcja wujka świetna

Cytat:
Dziewczyny, a ja tak jeszcze całkiem z innej beczki... zastanawiałyście się nad pieśniami do kościoła? U mnie będzie organista, nie mamy skrzypaczki ani nikogo innego do śpiewu i nie wiem czy zdać się tylko na wybór organisty, czy wybrać kilka pieśni i z nim to przegadać?

Tak się już dziś chwilkę zasthttp:
wejscie - marsz Wagnera
Pod obrazem Matki Bożej - Gdy się łączą ręce dwie lub 2 zwrotka pieśni Ave Maryja - Na skraju wioski.
Wyjscie - Mendelson
My pewnie dziś pójdziemy do organisty mu w ogóle powiedzieć o ślubie ( jeśli dobrze pójdzie), ale zdajemy się na jego wybór, nie mam głowy do wymyślania takich szczegółów jak pieśni na ślub, tym bardziej, że u nas zazwyczaj każdy zdaje się na wybór organisty
Stary 2011-06-24, 12:20   #1074
gwiazdeczka26
Zakorzenienie

Cytat:
Hej Dziękuję biżuteria, buty i bukiet w kolorze fioletu myślę, że będzie ładnie
Uwielbiam fiolet, wiec napewno bedzie ladnie

Cytat:
Cześć dziewuszki

A powiedzcie jeszcze-kogo chciałybyście widzieć na panieńskich?Tylko te osoby co na weselach?
Ja się zastanawiam,bo mój TŻ na pewno chciałby zaprosić swojego szwagra. I ja czuję,że w tym przypadku powinnam zaprosić jego siostrę ( a raczej moja świakdowa zaprasza, a ja daję listę-wiadomo). Tylko,że ja nie mam jakiegoś super kontaktu z jego siostrą i ogólnie chciałam być tylko z kilkoma dziewczynami-najlepszymi koleżankami. Czuję jednak,że w takiej sytuacji byłoby to faux pas
My protokol spisalismy juz na koniec kwietnia, bo akurat wtedy bylismy w Polsce. I odrazu w niedziele poszly zapowiedzi.
Jak powinno byc i ile najpozniej, to niestety nie wiem

Moj panienski juz za tydzien Beda na nim kolezanki stad,z czego polowa nie jest zaproszona na wesele, a druga polowa nie moze przyjechac
Na Twoim miejscu zastanowilabym sie nad ta siostra TZta. Bedziecie mialy okazje sie lepiej poznac no i bedziesz miala czyste sumienie.
Aczkolwiek, jak wolisz same najblizsze kolezanki i nie macie dobrego kontaktu, no to chyba nie powinna sie obrazic jesli jej nie zaprosisz

Cytat:
Pierwsze slysze, zeby dostawac pieniazki przy zaproszeniach To dziwny zwyczaj, bo przeciez pieniazki daje sie na slubie. Wiadomo, ze sie przydadza, ale tak glupio byloby mi brac. No ale co region to inne obyczaje. U nas zreszta, przewaznie rozsyla sie zaproszenia

Cytat:
Oj ja mam to samo. Wczoraj nawet moja siostra marudzila, ze nie ma ochoty na to wesele, ze ma swoje problemy Tylko, ze ona z natury jest taka marudna a problemy ma zawsze i wszedzie - wiec powiedzialam jej, ze pogadac sobie moze a na slubie i tak ma byc
Jej syn, moj chrzesniak - ma 14 lat, i tez marudzi, ze nie bedzie na weselu nikogo w jego wieku, to on chyba nie przyjdzie
No naprawde, rece opadaja. Nie, to nie - bez laski

Cytat:
Napisane przez anetka111 Pokaż wiadomość
i jak sie ma ten klub to zdjecia sa w picassie (czy jakos tak) i na tym klubie tylko linki podają do tych zdjec. ale z poczta tez jest dobry pomysl juz sama nie wiem.
Napewno na Picassie bedzie lepsza jakosc wszystkich zdjec, wiec to chyba dobry pomysl

Cytat:
Chyba lepiej kupic winko, jednego rodzaju. Po pierwsze nie wiesz jakie i ile dostaniesz, a po drugie to bedzie prezent

Cytat:

Tak się już dziś chwilkę zasthttp:
wejscie - marsz Wagnera
Wyjscie - Mendelson
My napewno bedziemy chcieli marsz Wagnera na wejscie i Mendelsona na koniec - tak jak Ty, ale co podczas mszy to nie mam pojecia. Zdam sie na Pana grajka

A'propo muzyki na slubie. Rodzice byli wlasnie w sobote u kuzyna na slubie i organista chyba sie pomylil, bo na wejscie zagral im .......
'Pod Twa obrone'
Stary 2011-06-24, 12:30   #1075
paula54
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
U nas też było dużo przychylnych komentarzy typu: świetny pomysł, nie trzeba się martwić jadąc przez pół Polski, że kwiatki zwiędną; fajnie, bo nie lubię po kwiaciarniach chodzić... itp itd. Generalnie nikt nosem nie kręcił, prędzej ludzie pytali, czy mamy jakieś preferencje smakowe. Mówiłam, żeby nam kupili takie, jakie najbardziej lubią, albo uważają za najsmaczniejsze

Cytat:
Dziewczyny, a ja tak jeszcze całkiem z innej beczki... zastanawiałyście się nad pieśniami do kościoła?
U nas organista bardzo ładnie śpiewa, więc raczej nie będziemy mu nic narzucać, bo ma dobry gust i zawsze dobrze wybierze.
Wiem tylko, że jakby mi czarną madonnę zagrał, to bym się zaraz popłakała. Ta pieśń ma tak wysokie tony, że łzy się same do oczu ze wzruszenia cisną...

Cytat:
A'propo muzyki na slubie. Rodzice byli wlasnie w sobote u kuzyna na slubie i organista chyba sie pomylil, bo na wejscie zagral im .......
'Pod Twa obrone'
Stary 2011-06-24, 12:44   #1076
jusztyska
Zadomowienie

Cytat:
My napewno bedziemy chcieli marsz Wagnera na wejscie i Mendelsona na koniec - tak jak Ty, ale co podczas mszy to nie mam pojecia. Zdam sie na Pana grajka

'Pod Twa obrone'
a wiesz byłam na kilku ślubach gdzie grali "pod Twą obronę" i chyba ludzie sobie to czasem życzą, albo to jakieś takie zwyczaje ja osobiście nie chciałabym akurat tej pieśni
Podobnie jak nie chcę żeby na błogosławieństwie grali Serdeczna Matko...
Cytat:
U nas organista bardzo ładnie śpiewa, więc raczej nie będziemy mu nic narzucać, bo ma dobry gust i zawsze dobrze wybierze.
Wiem tylko, że jakby mi czarną madonnę zagrał, to bym się zaraz popłakała. Ta pieśń ma tak wysokie tony, że łzy się same do oczu ze wzruszenia cisną...
uwielbiam Czarną Madonnę! i też bym się popłakała jakby mi ją zagrali, więc zdecydowanie nie chcę tej pieśni... jak byłam we Włoszech na wakacjach pracy to popłakałam się kiedy będąc tam w kościele na mszy przygotowanej przez Włochów dla Polaków pracujących w okolicy i zaczeto grać Czarną MAdonnę z tekstem po włosku "Madonna Nera", ech do dziś mam dreszcze jak sobie to przypomnę, cudowne przeżycie.
Stary 2011-06-24, 13:28   #1077
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:

Chyba lepiej kupic winko, jednego rodzaju. Po pierwsze nie wiesz jakie i ile dostaniesz, a po drugie to bedzie prezent
Najbardziej przemawia do mnie argument że będą takie same, elegancko i wogóle, a co do tego że to prezent nie mam pewności że goście trafią w nasz smak, poza tym mamy całą piwnicę domowego, które uwielbiamy A takie kupne to prędzej chyba żeby gości poczęstować. Ale zobaczymy jak to będzie
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 13:36   #1078
paula54
Zakorzenienie

Cytat:

uwielbiam Czarną Madonnę! i też bym się popłakała jakby mi ją zagrali, więc zdecydowanie nie chcę tej pieśni... jak byłam we Włoszech na wakacjach pracy to popłakałam się kiedy będąc tam w kościele na mszy przygotowanej przez Włochów dla Polaków pracujących w okolicy i zaczeto grać Czarną MAdonnę z tekstem po włosku "Madonna Nera", ech do dziś mam dreszcze jak sobie to przypomnę, cudowne przeżycie.
Moja mama powiedziała, że jak usłyszy serdeczną matkę, to ucieknie, bo ona na tym zawsze płacze
Co do "Madonna Nera" - musialo to genialnie brzmieć. Uwielbiam język włoski, zarówno ten podniosły, jak i takie szczebiotanie. Jest taki mięciutki i milutki... jak tylko skończę studia rozpoczynam kurs. Chyba, że mi się jeszcze na rosyjski odwidzi, bo to równie sympatyczny język
Stary 2011-06-24, 13:50   #1079
gwiazdeczka26
Zakorzenienie

Cytat:
a wiesz byłam na kilku ślubach gdzie grali "pod Twą obronę" i chyba ludzie sobie to czasem życzą, albo to jakieś takie zwyczaje ja osobiście nie chciałabym akurat tej pieśni
A widzisz, to jednak moze bylo to zamierzone W kazdym razie, mama mowila, ze wszyscy goscie obejrzeli sie na organiste jak zaczal to grac, wiec chyba u nas nie jest to popularna piesn na slubie

Ja jak zwykle jestem malo obyta i nie wiem jak brzmi 'Serdeczna Matko' Sprawdze pozniej w domu na youtubie.
A podczas wyjscia z domu jest u was zwyczaj grania jakiejs muzyki przez orkiestre?
Stary 2011-06-24, 13:52   #1080
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
A podczas wyjscia z domu jest u was zwyczaj grania jakiejs muzyki przez orkiestre?

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości