|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł będzie najlepszy dla naszego nowego wątku? | |||
| Chodzimy jak kaczuszki, bo mamy takie piękne brzuszki. |
|
1 | 1,92% |
| Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. |
|
22 | 42,31% |
| Przez te nasze duże brzuszki chodzimy jak kaczuszki. |
|
1 | 1,92% |
| W kilogramy obrastamy, ale to wszystko dla cudownej roli mamy. |
|
2 | 3,85% |
| W kilogramy obrastamy - dla cudownej roli mamy. |
|
18 | 34,62% |
| Staś, Filip czy Amelka - to i tak będzie nasza ukochana perełka. |
|
10 | 19,23% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#541 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/
Cytat:
Kurcze kupiliśmy już wózek (używany okazyjnie)... i martwi mnie czy nie mamy za małej gondoli (rychło wczashttp://www.tosia.pl/sklep/product/p/...tor,4,air.html |
|
|
|
|
#542 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/
Cytat:
![]() A wogóle to dzień dobry
|
|
#543 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak to do konca lipca skonczymy a sierpien przesiedzę w chłodnym domku ![]() Cytat:
![]() Cytat:
fajne są, zwrotne mają te kółeczka---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- a tak wogóle to dzień dobry własnie zjadłam wstępne sniadanko po insulinie, za jakies poł godziny zjem porządne i biorę się do sprzątania. Wieczorem robimy grilka - przychodzi rodzinka TZ i teściowie
|
|||
|
|
|
#544 |
|
Rozeznanie
|
Dzien dobry
Ale sie przed chwila wystraszylam jak chyba jeszcze nigdy w zyciu, doslownie az podskoczylam na krzesle, momentalnie zrobila mi sie gesia skorka i zaczelo walic serducho, a wszystko przez .... firanke Po chwilowej obserwacji okazalo sie, ze przy duzym podmuchu firanka zachodzi na pudelko kartonowe, ktore stoi obok i przy wracaniu na swoje miejsce wydaje taki odglos jak przesuwa sie po krawedzi kartonu.
|
|
#545 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj wcześniej na nogach, tż zerwałam bo kurier od rana się dobija Ale nawet nie zaglądam co tam ciekawego przyniósł bo dzisiaj gładź kładziemy to szkoda żeby się zakurzyło. |
|
|
|
#546 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczynki, muszę się wygadać, bo się nie mogę doczekać! po 1 lipca idziemy na większe zakupy i kupujemy (tzn. moi rodzcie fundują) wózek!
|
|
|
|
#547 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już wybraliście coś? |
|
|
|
|
#548 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
spokojnie, na pewno każda z nas szybciutko zorientuje się jak dbać o pupcie swojego słodziaka ![]() Cytat:
to możemy wakacjować razem co do wózka który wbrlaliście - jest śliczny i te kolorki, boskie mi też się ostatnio wkręcił fioletowy z BabyDesign, no ale się napaliłam a potem spostrzegłam że ma koła piankowe i mój entuzjam opadł ![]() Cytat:
co za niewychowane patafiany proszę kochana się już nie wybierać samej na takie zakupy bo będziemy krzyczały ![]() Cytat:
Cytat:
mi gin czasmai mówi, że dużo przytyłam ale nie każe mi nic ograniczać na szczęście. Powiedż tż zeby nei przesadzał bo go koleżanki z wizażu pogonią
|
|||||
|
|
|
#549 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Choć nie zapeszając czuje go inaczej niż ostatnio , może a nóż się obrócił, już się wizyty nie moge doczekać ![]() Cytat:
na początku w ciązy wcinałam jak opętana słodycze, cały czas mogłam słodkie wcinać, a teraz znowu mi wróciło do normy, jak nie mam to nie musze jeść ale i tak 11kg na plusie ![]() Przebiłam 70 kg moja teściowa to jakaś chora osoba na temat wagi... byliśmy wczoraj u niej i oczywiście JAK ZAWSZE pytanie ile przytyłam ja mówię że mi 70 stukneła a ona na to "ile ważyłaś przed ciążą, 50-52kg?" Ja mówie że 59kg , to nie chciała mi uwierzyć że tak mało wg niej przytyłam, że nie mam skłonności do tycia że to źle no sory to że ona tyła 35 kg z każdą ciążą i jej tak zostało, to nie oznacza że ja też mam tak wyglądać.Była wyrażnie zawiedziona kiedy jej mówiłam że tak mało przytyłam, to jakby chciała żebym straciła figurę, mąż przestał się mną interesować itp. Takie odniosłam wrażenie... ale rypi mnie to Coś czuje że ona myśli że się odchudzam co by za dużo nie przytyć ahhCytat:
![]() Idę obudzić mężulka miała wstać o 9 ![]() aaaa jak chcecie się pośmiać polecam KAC VEGAS 2 , ośmiałam się jak głupia i pójdę jeszcze raz z mężem
|
|
|
#550 | |
|
Zadomowienie
|
Witam Was =)
malgosia Moja za każdym razem jak Mnie widzi to klepie Mnie po nodze i mówi żebym pokazała jej tą ciążę i że chyba schudłam (bo według niej powinno się też tyć na twarzy, nogach i rękach) =/ ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#551 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w końcu zazdrość to grzech słodka niunia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
jest miejce na notatki z ciąży i potem aż do 7 lat można wpisywać info przeżycia z przedszkola itd. ![]() Cytat:
ja zawsze mówie że wole w lato się kulać i założyć np. tylko sukienke niż w zime po śniegu i ubierać się jak niedźwiadek ja Wam powiem ze kiedyś właśnie bardzo chciałam żeby udało mi się zaciążyć w listopadzie/grudniu żeby urodzić w wakacje coby mi ze szkołą nie kolidował poród ![]() Cytat:
nie chce sama chodzić, a tż tak różnie kończy prace że pewnie wiecej by go tam ze mną nie było niżby był ![]() Cytat:
mały się przyzwyczai, zobaczysz początki będa trudne ale na pewno zrozumie podobno jak dziecko jest zazdrosne o rodziców to dobrze jest mu kupić lalke (tak, tak lalke nawet dla chłopca) albo misiaka i wtedy np. jak Ty przewijasz bobaska on przewija swojego bobaska, ma zajęcie i jest zadowolony Cytat:
podobno jak się je słodkie to na dziewczynke a jak kwaśne i słone to an chłopca kolejna teoria babć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
widziałam że rozprawiałyście o kosmetykach ja raczej kupie Hipp'a co do ilości to na pewno płyn do kąpieli i chciałabym szampon i zel do mycia takie 2w1 opróćz tego kremik do twarzy i awaryjnie jakąś małą oliwke. Na pupcie na penwo w razie czego bedzie bepanthen bo i tak go zawsze mam w domu jako krem na wszystko no i podobno sudocrem dostane w paczuszcze z szpitala Koleżanka stosowala kosmetyki z rossmana i była bardzo zadowlona - z tym że jej mama przywoziła z niemiec te kosmetyki a podobno mimo wszystko one się różnią od tych w polskich rossmanach przynajmniej tak słyszałam. Kiedyś na uczelni kupiłam sobie książke "Masaż niemowląt" i ostatnio sobie ją zaczełam czytać, super jest jak się nie będe bała to będziemy rozpieszczać Natalcie delikatnymi masażykami
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2011-06-24 o 10:44 |
|||||||||
|
|
|
#552 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- u Mnie się to narazie wogóle nie sprawdza =) ma być chłopiec, a jem słodkie (od kwaśnego i słonego odrzuca Mnie) =) |
|
|
|
|
#553 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#554 |
|
Zadomowienie
|
długość gondolki to chyba ma tylko co większość, a z innymi wymiarami to nie wiem jak. Za chwilę luknę z ciekawości ile Moja ma szerokości i wysokości =)
---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- sprawdziłam Moją i ma wymiary 79x33x20cm i jest to podobno jedna z największych na rynku |
|
|
|
#555 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej mamuśki
nie było mnie dwa dni, w środę była burza i internet nam siadł:/ i dopiero co naprawili![]() dziś też z Wami nie posiedzę, bo na wesele śmigamy na 15tą ![]() odezwę się pewnie jutro popołudniu. Miłego dzionka wszystkim
|
|
#556 |
|
Zadomowienie
|
martusia miłej zabawy =)
|
|
|
|
#557 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#558 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#559 |
|
Zadomowienie
|
Ja to bym chciała by wytrzymało zimę w gondoli, ale niestety to chyba będzie niemożliwe bo prawdopodobnie urodzi się spore (i w dodatku Ja bardzo szybko rosłam)
|
|
|
|
#560 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i czekamy na foteczki wystrojonej mamusi ![]() Cytat:
Kurier już z paczuszką był więc zmykam na małe zakupki
|
||
|
|
|
#561 | |||
|
Zakorzenienie
|
witajcie
Cytat:
Cytat:
MAGiALENA; super !Cytat:
Martusiaaa21 baw się dobrze! lula - jak dziś humorek?? |
|||
|
|
|
#562 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dzięki dziewczyny, lecę się szykować
|
|
|
#563 |
|
Zadomowienie
|
Jaka cisza tutaj =)
---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- mam wrednego synka, dostałam kopa to puknęłam palcem w brzuch, to za chwile dostałam tak mocnego kopa że aż Mnie wszystko zabolało =) he he. Narzeczony się śmiał że to dlatego że napewno puknęłam go w tyłek i chciał Mi się jakoś odpłacić =) he he. I zauważyliśmy że gdy narzeczony chciał ostatnio poczuć ruchy małego, to był spokojny, ale gdy się przytulałam do Niego od tyłu, to zawsze dostał w tyłek od małego =))) he he |
|
|
|
#564 |
|
Zakorzenienie
|
Udało się!
. Ale było blisko, poza tym niby nie słyszeli nigdy o dodawaniu cytryny do tego paskudztwa i popijać też nie moża było...
|
|
|
|
#565 |
|
Zadomowienie
|
fajnie że już po badaniach jesteś =) Mnie nadal czekają =/// =(((
|
|
|
|
#566 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A ja musze się wyżalić, na dzień ojca nie dotarła koszulka którą zamówiłam dla mojego mężyka więc liczyłam że dziś wszystko dojdzie, tym bardziej że zamówiłam jeszcze coś na jego urodzinki na 26.06 a tu ![]() A do tego rano wstałam zrobiłam siusiu do kubka bo w poniedziałek chciałam na kontrole iść do ginka, pojechałam do kliniki i odbiłam się od drzwi, mogłam oczywiście sprawdzić na ich stronie czy sobie wolnego nie robia ale liczyłam że będą stać otworem do klienta ![]()
|
|
#567 |
|
Zadomowienie
|
irmith dziwne że dzisiaj mieli wolne. A z tym zamówieniem to nie fajnie
|
|
|
|
#568 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiesz oni chyba w sobote i niedziele nie działają więc długi weekend sobie zrobili :/ a za przesyłki chyba negatywy polecą na all
|
#569 |
|
Zadomowienie
|
jeśli zamawiałeś dłuższy czas temu, to na Twoim miejscu bym wystawiła negatywną opinię
|
|
|
|
#570 |
|
Wtajemniczenie
|
Chyba tak zrobię bo już zdążyły przyjść paczki które zamawiałam i płaciłam pare dni później
najgorsze że przed mężem musze oczami świecić
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:05.

mój mąz ostatnio sie smiał i mówi ty to te słodkie jesz zeby mały sie ruszał a nie ze masz ochote
(rychło wczas

to możemy wakacjować razem
mi też się ostatnio wkręcił fioletowy z BabyDesign, no ale się napaliłam a potem spostrzegłam że ma koła piankowe i mój entuzjam opadł
Pojechałam na godzinkę do Tesco, bo miałam do obskoczenia pocztę, aptekę (a to wszystko w tym samym budynku) i chciałam jeszcze kupić kilka drobiazgów. Jak wyjeżdżałam z domu było znośnie, a jak wyszłam z marketu to upał nieziemski. Czekałam w pełnym słońcu na przystanku, autobus zajechał oczywiście pełny uczniów. Stałam z dwoma siatami, pot lał mi się po twarzy, plecach i brzuchu (aż kurde miałam mokre plamy pod piersiami, ale wstyd) i słabo mi się zrobiło, aż zaczęłam dyszeć. A panowie młodzieńcy wyglądali, jakby tylko czekali, kiedy fiknę
proszę kochana się już nie wybierać samej na takie zakupy bo będziemy krzyczały 

marnie trochę...
. 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)