Biedronka - produkty godne polecenia cz. IX - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-24, 10:10   #1921
enamour
Zakorzenienie

Dot.: Biedronka - produkty godne polecenia cz. IX

Cytat:
Napisane przez pinats Pokaż wiadomość
kurczę, przeszukałam z grubsza chyba 15 ostatnich stron i nie znalazłam :c no nic, poszukam jeszcze później.

co do kaszek Delicata to u mnie dostępne są też z sosem jabłkowo-cynamonowym i truskawkowym. jadłam ten drugi, nawet dobry, chociaż kaszka sama w sobie jest najlepsza
mi po tym jabłkowo-cynamonomym nie dobrze było, za słoodki ;/ ale kaszkę
Stary 2011-06-24, 10:13   #1922
madzia.a
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

Cytat:
Napisane przez karookarolina Pokaż wiadomość
Ja zakupiłam, ale tą z mniejszym polem świetlnym, bo potrzebowałam narzędzia na komary

Jeśli chodzi o moją lampkę to sprawuje się ok, nie widać jak świeci bo jest za łóżkiem
Myśle,że ta co ma wieksze pole świecenia byłaby w porządku, zależy też, na jakiej wysokości masz gniazdko i czy nic by nie zasłaniało jej. Jest tylko jeden problem, lamka nie ma wyłącznika. Ma czujnik, więc jak jest jasno to się nie świeci, wieczorem świeci się ciągle.
Jeśli chodzi o działanie przeciw komarom, to póki co nic mi nie wpadło do mieszkania, a lampka jest załączona tylko jak jest otwarte okno. Za to nie wiem czy to za sprawą lampki, czy czegos innego mucha wleciala do pokoju i szybko sie z niego wymknęła
a która ma mniejsze pole światła? Ta owalna, czy ta druga?
madzia.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 10:57   #1923
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ca7hu Pokaż wiadomość
u mnie serki india, kalabria, toscania położone były blisko jogurtów na najniższej półce podczas gdy zwyczajne są położone na najwyższej, więc szukajcie dosłownie WSZĘDZIE ;]
Właśnie wreszcie znalazłam Akurat tam gdzie były, na najwyższej, tylko coś dziwnego z cenami się działo, z ciekawości sprawdziłam w czytniku i wskazywał 1,99, a w kasie nabiło 2,49 No ale ważne, że są I brzoskwinie bardzo ładne kupiłam.
laisla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 12:36   #1924
iga333
Rozeznanie

A któraś z Was może mi coś powiedzieć o książkach kucharskich??? Bo niestety siedzę dziś w pracy i umieram z ciekawości
iga333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 13:31   #1925
zabciajs
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ta_iwona Pokaż wiadomość
Ja do tej sałaty biedronkowej dodaję pomidory, paprykę, ser feta, oliwki, cebulę, kukurydzę... ogólnie to, co akurat mam w lodówce a sosy sałatkowe dobre są te biedronkowe w 3-paku
Ja koniecznie mozzarelle, również z biedronki, jak dotąd nie spotkałam lepszej. Szczypiorek, kabanosa jak mam ochotę, pomidora, ogórka.Czasem rzodkiewki, co mam to daję
I te sosy w biedronce są bardzo dobre.

I pastę jajeczną na kanapkę do tego! Uwielbiam tą z biedronki.
Stary 2011-06-24, 13:36   #1926
szakal165
Zakorzenienie

dobre te ciabatty do opiekania?
szakal165 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 14:02   #1927
pinats
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez a_g_a_t_a Pokaż wiadomość
Proszę
o, dziękuję ślicznie.
Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
ja jadłam tego loda tylko z Lidla i mi nie smakował. Czy też z Biedry jest taki sam?
niestety nie jadłam i się nie orientuję, ale z tego co wcześniej pisały dziewczyny chyba bardzo podobny.
Cytat:
Napisane przez szakal165 Pokaż wiadomość
też chciałabym to wiedzieć
Stary 2011-06-24, 14:20   #1928
nucha92
Raczkowanie

Cytat:
mam wersję z chili i oliwkami - smaczna ;-)
nucha92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 14:22   #1929
201803120844
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mroowa_ Pokaż wiadomość
Pierś z kurczaka podsmażona + pomidor + świeży ogórek + ogórek konserwowy + słonecznik prażony na suchej patelni + co tylko mam w lodówce i wpadnie mi w ręce, np. kukurydza etc. + sos sałatkowy na bazie jogurtu albo oliwy.
Ta mieszanka sałat jest tak dobra, bo zawiera różne odmiany sałat w tym te wyraziste w smaku. Wystarczy polać winegretem do tego mięso obsmażone w ziołach prowansalskich i jest pyszny letni obiad. Można też wykorzystać jako bazę do innych sałatek czyli dorzucić inne warzywa. Co do sosów to winegret robimy tak jak lubimy czyli dajemy oliwę , musztardę i czosnek w preferowanych proporcjach. Można też dać trochę miodu, octu winnego lub balsamicznego. Taki sos można zrobić w słoiczku i mieć na kilka dni. Pyszny jest sos na bazie jogurtu z dodatkiem sera pleśniowego. Wspaniale komponuje się z cykorią i gorzkimi salatami.
Od roku mozzarellę kupuję tylko w Biedronce i w sezonie na pomidory co dwa dni jem sałatkę z mozzarelli i pomidorów z bazylią. Polana octem balsamicznym i kroplą oliwy, do tego świeży pieprz.
I jeszcze a propos sałatek. Jeśli grillujecie czasem to zachęcam do wrzucenia na ruszt papryki. Potem trzeba ją obrać ze skórki i taka pieczona jest wspaniałym dodatkiem do sałatek. Cudownie smakuje z fetą i tymiankiem.

Edytowane przez 201803120844
Czas edycji: 2011-06-24 o 14:28
201803120844 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 14:36   #1930
Charmain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ca7hu Pokaż wiadomość
u mnie serki india, kalabria, toscania położone były blisko jogurtów na najniższej półce podczas gdy zwyczajne są położone na najwyższej, więc szukajcie dosłownie WSZĘDZIE ;]
U mnie też były na dole, właśnie spróbowałam i

Arietta w białej czekoladzie również
Dobrze, że domownicy z chęcią zjedzą inne z kompletu więc mogę sobie kupować
Charmain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 15:01   #1931
Ketamina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość
Właśnie wreszcie znalazłam Akurat tam gdzie były, na najwyższej, tylko coś dziwnego z cenami się działo, z ciekawości sprawdziłam w czytniku i wskazywał 1,99, a w kasie nabiło 2,49 No ale ważne, że są I brzoskwinie bardzo ładne kupiłam.
Grr, a u mnie już "wyszły".. znaczy dołożą pewnie, ale jak byłam to tylko ze 3 Kalabrie leżały, 1 Toskania i ze dwa ze stałej oferty

Polecam pomidory z Biedronki, wyjątkowo pachnące i pyszne (z Polski ) - 2,47
Ketamina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 15:39   #1932
imy
Zadomowienie

Dzięki dziewczyny za te opinie o tych papryczkach nadziewanych serkiem! Kupiłam i mi smakują Polecam
A co sądzicie o biedronkowych pączkach? Moja mama jest ich fanem( tych lukrowanych)
Zupa krem z dyni
Kurczak curry z ananasem i kukurydzą

imy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 15:53   #1933
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ketamina Pokaż wiadomość
Grr, a u mnie już "wyszły".. znaczy dołożą pewnie, ale jak byłam to tylko ze 3 Kalabrie leżały, 1 Toskania i ze dwa ze stałej oferty

Polecam pomidory z Biedronki, wyjątkowo pachnące i pyszne (z Polski ) - 2,47
U mnie było jeszcze dość dużo, tzn nie w mojej biedronie tylko jakiejś na drugim końcu miasta
Stary 2011-06-24, 15:57   #1934
tysiak85
Raczkowanie

Cytat:
ja dziś opiekłam tę śródziemnomorską (czy jakoś tak) i była pycha, już sam zapach doprowadził mnie do ślinotoku taka pomidorowo ziołowa, fajowa, jutro spróbuję tej drugiej , podchodzę troszkę z dystansem , bo taka nie do końca oliwkowa jestem
tysiak85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 16:04   #1935
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monikam Pokaż wiadomość
Ta mieszanka sałat jest tak dobra, bo zawiera różne odmiany sałat w tym te wyraziste w smaku. Wystarczy polać winegretem do tego mięso obsmażone w ziołach prowansalskich i jest pyszny letni obiad. Można też wykorzystać jako bazę do innych sałatek czyli dorzucić inne warzywa. Co do sosów to winegret robimy tak jak lubimy czyli dajemy oliwę , musztardę i czosnek w preferowanych proporcjach. Można też dać trochę miodu, octu winnego lub balsamicznego. Taki sos można zrobić w słoiczku i mieć na kilka dni. Pyszny jest sos na bazie jogurtu z dodatkiem sera pleśniowego. Wspaniale komponuje się z cykorią i gorzkimi salatami.
Od roku mozzarellę kupuję tylko w Biedronce i w sezonie na pomidory co dwa dni jem sałatkę z mozzarelli i pomidorów z bazylią. Polana octem balsamicznym i kroplą oliwy, do tego świeży pieprz.
I jeszcze a propos sałatek. Jeśli grillujecie czasem to zachęcam do wrzucenia na ruszt papryki. Potem trzeba ją obrać ze skórki i taka pieczona jest wspaniałym dodatkiem do sałatek. Cudownie smakuje z fetą i tymiankiem.
Racja, też tak robię z papryką. Jeszcze wrzucam cukinię i bakłażana A jeśli chodzi o mix sałat to wczoraj w rym programie na tvn prowadząca mówiła o warzywach i uświadomiła mi, że strasznie drogo wychodzi taka sałata w torebce i dużo ekonomiczniej kupić w główce No ale cóż tam są różne rodzaje, a w główce jeden.

Edytowane przez laisla
Czas edycji: 2011-06-24 o 16:05
Stary 2011-06-24, 16:15   #1936
bleki00
Rozeznanie

laisla masz rację, cenowo wychodzi o wiele drożej, ale to dobre rozwiązanie na szybką sałatkę
biorąc pod uwagę ceny mixu sałat z gazetki śródziemnomorskiej: z rukolą 16,50/kg, z roszponką 19,80/kg
Stary 2011-06-24, 16:19   #1937
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bleki00 Pokaż wiadomość
laisla masz rację, cenowo wychodzi o wiele drożej, ale to dobre rozwiązanie na szybką sałatkę
biorąc pod uwagę ceny mixu sałat z gazetki śródziemnomorskiej: z rukolą 16,50/kg, z roszponką 19,80/kg
Otóż to, cena nie zachwyca Na szybką sałatkę to dobre wyjście, zgadzam się
Stary 2011-06-24, 16:22   #1938
Esti10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez imy Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny za te opinie o tych papryczkach nadziewanych serkiem! Kupiłam i mi smakują Polecam
A co sądzicie o biedronkowych pączkach? Moja mama jest ich fanem( tych lukrowanych)
Ja strasznie lubie wlasnie te lukrowane z cukrem pudrem nie bardzo. Jak dla mnie sa super bo wogole nie czuc ich tluszczem, nadzienie jak dla mnie jest pyszne no i jest go duzo
Esti10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 16:35   #1939
201803120844
Konto usunięte

Cytat:
Racja, też tak robię z papryką. Jeszcze wrzucam cukinię i bakłażana A jeśli chodzi o mix sałat to wczoraj w rym programie na tvn prowadząca mówiła o warzywach i uświadomiła mi, że strasznie drogo wychodzi taka sałata w torebce i dużo ekonomiczniej kupić w główce No ale cóż tam są różne rodzaje, a w główce jeden.
To prawda,że wychodzi bardzo drogo. W sezonie kupuję przede wszystkim zwykłą sałatę. Warto kupić cykorię solo, bo może poleżeć w lodówce i jest możliwość zrobienia swojej mieszanki sałat. Wybór innych sałat jest bardzo ograniczony w Polsce. Rukola moja ulubiona droga cały rok.
Sałatka z opieczonych: bakłażana, cukinii, papryki w dressingu z oliwy i octu balsamicznego i czosnku, posypana tymiankiem i fetą to poezja.

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

Cytat:
Otóż to, cena nie zachwyca Na szybką sałatkę to dobre wyjście, zgadzam się
Cena za kg robi wrażenie, ale trzeba wziąć pod uwagę, że w tych woreczkach jest produkt gotowy do salaterki i płacimy za jego przygotowanie i w składzie są jednak sałaty drogie w Polsce.
Stary 2011-06-24, 16:47   #1940
briggie
Raczkowanie

Dostałam w mojej Biedronie ostatni serek India ;/ w cenie 2,49 zł. Rzeczywiście fajny smak.

Mam jeszcze takie dziwne pytanie, czy te sery dojrzewające 3 i 4 miesiące to mają jeszcze dojrzewać, czy można już je jeść?
briggie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 16:54   #1941
201803120844
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez briggie Pokaż wiadomość
Dostałam w mojej Biedronie ostatni serek India ;/ w cenie 2,49 zł. Rzeczywiście fajny smak.

Mam jeszcze takie dziwne pytanie, czy te sery dojrzewające 3 i 4 miesiące to mają jeszcze dojrzewać, czy można już je jeść?
Można je jeść. One są idealne na deskę serów lub przekąskę solo dla smakoszy serów.
Stary 2011-06-24, 17:00   #1942
mrtsg
Raczkowanie

Byłam dziś w dwóch Biedronkach i w żadnej nie znalazłam ani sosów Knorra ani pierogów serowo-truskawkowych. Nawet podeszłam do jednej z kasjerek z zapytaniem gdzie leżą te sosy, a ona nie miała pojęcia o czym ja mówię. Wychodzi więc na to, że w niektórych Biedronkach w ogóle tych sosów nie mieli. Kupiłam tylko serki Toskania i Kalabria

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swych marzeń."
mrtsg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 17:23   #1943
scoiatael86
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez iga333 Pokaż wiadomość
A któraś z Was może mi coś powiedzieć o książkach kucharskich??? Bo niestety siedzę dziś w pracy i umieram z ciekawości
Ja właśnie wróciłam z Biedronki z 2ma książkami całkiem fajne. dość małe, tak 15x15cm ale grube - 256 stron. Papier kredowy, śliski.. Mi się podobają Przepisy z tego co zdążyłam na szybko przejrzeć też w miarę ciekawe - nic skomplikowanego
Stary 2011-06-24, 17:57   #1944
zabciajs
Zakorzenienie

Cytat:
Ale gdzie ja kupie takie sałatki? Roszponkę uwielbiam.
A jeśli bym jakimś cudem kupiła takie , to ile poleżą w lodówce?

Cytat:
To prawda,że wychodzi bardzo drogo. W sezonie kupuję przede wszystkim zwykłą sałatę. Warto kupić cykorię solo, bo może poleżeć w lodówce i jest możliwość zrobienia swojej mieszanki sałat. Wybór innych sałat jest bardzo ograniczony w Polsce. Rukola moja ulubiona droga cały rok.
Sałatka z opieczonych: bakłażana, cukinii, papryki w dressingu z oliwy i octu balsamicznego i czosnku, posypana tymiankiem i fetą to poezja.

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

.

A ja nie mogę znieść rukoli Ostatnio wzięłam przez pomyłkę mieszankę właśnie z tą sałatą i wyrzuciłam do kosza. Nic nie dało wyjęcie jej- cała sałata 'przeszła' jej smakiem.
Ale są różne gusta

Edytowane przez zabciajs
Czas edycji: 2011-06-24 o 17:58
zabciajs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 18:11   #1945
Esti10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mrtsg Pokaż wiadomość
Byłam dziś w dwóch Biedronkach i w żadnej nie znalazłam ani sosów Knorra ani pierogów serowo-truskawkowych. Nawet podeszłam do jednej z kasjerek z zapytaniem gdzie leżą te sosy, a ona nie miała pojęcia o czym ja mówię. Wychodzi więc na to, że w niektórych Biedronkach w ogóle tych sosów nie mieli. Kupiłam tylko serki Toskania i Kalabria
No ja np znalazlam dopiero w 3 biedronie takze wychodzi na to, ze nie we wszystkich byly ale swoja droga to dziwne bo jednak gazetka byla ogolem dostepna na cala Polske co nie wiec wszedzie powinny byc dostepne produkty z tej gazetki
Esti10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 18:20   #1946
201803120844
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez zabciajs Pokaż wiadomość
Ale gdzie ja kupie takie sałatki? Roszponkę uwielbiam.
A jeśli bym jakimś cudem kupiła takie , to ile poleżą
Roszponka, rukola solo jest dostępna w ofoliowanych pudełkach w różnych sklepach i tam masz datę przydatności. Po otwarciu pudełka sałata szybko "klapnie". Zanim otworzysz jest ok w lodówce. Cena wysoka, bo to produkt umyty, zapakowany. I do tego niestety sprowadzany z zagranicy.
Stary 2011-06-24, 18:31   #1947
Tequilka_84
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Esti10 Pokaż wiadomość
No ja np znalazlam dopiero w 3 biedronie

dtakze wychodzi na to, ze nie we wszystkich byly ale swoja droga to dziwne bo jednak gazetka byla ogolem dostepna na cala Polske co nie wiec wszedzie powinny byc dostepne produkty z tej gazetki
do mnie sosy knorra dzisiaj dojechaly i to cale 2 opakowania o 8 rano juz ich nie bylo.... w ogole nie dojechaly paluchy z sola i oliwa.

Tequilka_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 18:37   #1948
bleki00
Rozeznanie

czy któraś z was ma "szafę ubraniową narożną" z oferty przemysłowej z 7 lipca? https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...etrics=gemius.

wiem, że kiedyś już była, zastanawiam się nad taką na przedpokój, ale nie wiem czy warto
Stary 2011-06-24, 18:50   #1949
mrtsg
Raczkowanie

To i ja się nie poddam, zajrzę jeszcze na dniach do innych Biedronek. Poszukuję też serka India, bo tego smaku akurat dzisiaj nie znalazłam.

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swych marzeń."
mrtsg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 18:50   #1950
zabciajs
Zakorzenienie

Cytat:
Roszponka, rukola solo jest dostępna w ofoliowanych pudełkach w różnych sklepach i tam masz datę przydatności. Po otwarciu pudełka sałata szybko "klapnie". Zanim otworzysz jest ok w lodówce. Cena wysoka, bo to produkt umyty, zapakowany. I do tego niestety sprowadzany z zagranicy.
U mnie jeśli się pojawia to jedynie roszponka.
Niestety nie ma u mnie sklepów które by miały je w ofercie.
No i właśnie - otworze, nie zjem nawet pół i reszta zwiędła, na drugi dzień zjem, ale już na 3 nie bardzo i na zmarnowanie. Więc raczej ta mieszanka taniej jednak wychodzi.

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości