|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Propozycje na następny temat wątku
|
|||
| zamiast sanek wózki pchamy o to my zimowe mamy. Listopad/grudzień 2011 |
|
11 | 18,03% |
| Wiosna, lato, jesień z brzuchem a na zimę już z maluchem. Listopad/grudzień 2011 |
|
46 | 75,41% |
| Zimowe mamy humor mają wspaniały, bo cały rok z brzuchem biegały |
|
0 | 0% |
| Upalne lato z brzuszkiem a zimą już z maluszkiem |
|
0 | 0% |
| Upalne lato z brzuszkiem a zima z naszym maluszkiem |
|
0 | 0% |
| Upale lato z brzuszkiem a na zimę już z maluszkiem |
|
5 | 8,20% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2011 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Coś nas kopie coś nas trąca... czuć już ruchy naszego brzdąca XI/XII
Melduję się po 2-dniowej nieobecności, trzeba było mężowi poświęcić czas
![]() Wczoraj byłam z wizytą u koleżanki i jej przecudnego 3-tygodniowego synka Widziałam na żywo i popychałam jeden z obserwowanych wózków na allegro. Fajnie się prowadzi. I pytanko przedwczoraj jak leżałam na plecach poczułam coś w brzuchu, jak położyłam rękę na brzuchu to poczułam jakby małe kopnięcia. Ale czułam tylko ręką. Zagmatwałam troszkę Znaczy uderzeń w brzuszek nie czułam ale pod ręką tak. Wydaje mi się że maluszek sobie brykał, bo jelita nie "kopią". Co myślicie, to takie pierwsze ruchy??
|
|
#2012 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co do dziecka to normalne że główka jest większa ![]() Cytat:
![]() Także gratuluję. Fajne uczucie Kupiłam sobie dzisiaj leginsy w połowe łydki czarne bezszwowe, fajne sa bo nie uciskają brzuszka
|
||
|
|
|
#2013 |
|
Wtajemniczenie
|
kur...wa zaje.bali mi wozek nowy...sory za slowa.jestem wsciekla i rycze
pierodle.ni zlodzieje
|
#2014 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Magolina tak fajne uczucie, też mam tak że czuję że coś tam jest, ale jak dotąd nie namacalnie
|
|
|
#2015 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2016 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
to jak najbardziej normalne!Przejde sie do deichmana ![]() Cytat:
Jaki wozio sprawdzalas?:PCytat:
co kurFa?!!! no ja pierdziele, uwierzysz ze sie wkurzylam na maxa?! pewnie dlatego ze tak mi sie podobal! JA PIERD! gnoje!!! A co do kolorow, ja lubie moją laleczke w rózu nie przeszkadza mi on w ogole a ona tak slodko wyglada
|
|
|
#2017 |
|
Zakorzenienie
|
Aga same niecenzuralne slowa nasuwaja mi sie na jezyk... to juz szczyt wszystkiego, zeby okradac dziecko z wozka!!!!
Moze jakis sasiad go schowal? Ja kiedys zostawilam rower na klatce i zniknal. Myslalam, ze ktos ukradl. A okazalo sie, ze sasiad go schowal zeby wlasnie nikt mi go nie ukradl. Darusia Twoja Oliwka wyglada przeslodko w avku. Strasznie podoba mi sie kolor jej czapeczki
|
|
|
|
#2018 |
|
Zadomowienie
|
Wróciłam z zakupów udane bardzo. Kupiłam w H&M dla siebie spodnie jeansowe długie przecena z 149zł na 40 zł ;D i dla dzidzi też kupiliśmy pierwsze ubranka
też z wyprzedaży po 10zł w H&MByłam też w smyku, myślałam że coś jeszcze kupię dla dzidzi ale tam większość podział chłopak/dziewczyna a my jeszcze nie wiemy więc nie kupiłam nic
|
#2019 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Maluszek mało sie rusza, nawet jak go ginek trącał. Ogólnie po nocy Mnie brzuch zawsze boli i często mam twardy. Mam nadzieje że to szybko minie ![]() ![]() ![]() Odwiedze was pewnie teraz dopiero gdzies koło niedzieli albo po wizycie bo mam kompa stacjonarnego także kapa troche, ale damy rade. ---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- Cytat:
Tak to jest normalne z tą główka także nie stresuj się
|
|
|
#2020 |
|
Zakorzenienie
|
pewnie ze tak, spokojnie odpoczywaj !!
ja tez musialam lezec z Oliwka takze wiem jaka to mordęga ale czego sie nie robi...
|
|
#2021 | |||||
|
Zadomowienie
|
Witam
Agnieszko nie potrafię tego zrozumieć, współczuję Cytat:
Cytat:
Cytat:
A jeśli chodzi o różowy to niestety w sklepach jest sporo tych ubranek, czasem ciężko coś znaleźć nie niebieskiego i różowego. Cytat:
Wiem jak się na plamienia reaguję od razu mam czarne myśli. Mam nadzieję, że mimo wszystko im wyżej będziesz, tym mniej będzie przeszkadzał. Co do spania mam tak samo, nawet jak zmęczona bardzo jestem to byke szmer na nogi mnie stawia Cytat:
![]() joamic1 bardzo fajne zakupy
Edytowane przez Ona231 Czas edycji: 2011-06-24 o 15:33 |
|||||
|
|
|
#2022 |
|
Zakorzenienie
|
fatal moj TZ ciagle mnie na cos namawia, ale ja jakas dziwna jestem i nic sobie nie chce kupic, kurcze, nie bede w tej ciazy 10 lat chodzic, dostalam troche ciuchow, a wole cos malemu kupic, bo jeszcze tyle trzeba... tylko jak patrze na te jeansy co joamic kupila, to miekne
mam urodzinki, a co tam, trzeba by sie przejechac![]() Agnieszka brak slow, chamstwo normalnie nic wiecej tylko Myszeczko ja tez budze sie codzien z brzuchem jak kamien, na poczatku no-spa pomagala, teraz juz nie bardzo, dobrze, ze mam wizyte w srode... Bedzie dobrze, uwazaj na siebie Trzymam mocno kciuki
|
|
|
|
#2023 |
|
Zadomowienie
|
Nie wiedziałam nawet że te spodnie są tak wygodne w ogóle nie czuje się tej gumki
rewelacja.
|
#2024 |
|
Zakorzenienie
|
agnieszka09- oj bardzo Ci wspólczuję
joamic1 zapłaciłaś 40zł za te jeansy w hm? a ja 75,a mogłam poczekać te kilka dni...ehh..trudno się mówi. dla mnie one też sa baaardzo wygodne-tylko,ze ja mam o rozmiar większe-tak by na jesieni były dobre,a teraz to w pasku chodzę
|
#2025 |
|
Zadomowienie
|
Mam takiego bystrego TŻ bo to on je zobaczył. Były też za 60zł. Ale w nich nie przebierałam. Rozmiar 42
|
#2026 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2027 |
|
Wtajemniczenie
|
DYGOTKA te spodnie w srodku maja gumke,wiec mozesz sobie je troche ciasniejsze w pasie zrobic
szkoda slow dziewczyny jest mi smutno i odechcialo mi sie wszytkiego.wozek zpstawiam na klatce ale to jest dom,gdzioe mieszkaja razem z nami 3 rodziny i jest domofon...choc drzwi czasami sa po prostu nie zamkniete,tylko przymkniete... ale chyba domyslamy sie kto go ukradl,tylko to jest zlodziej,ktory wczesniej tu mieszkal... zglosilismy to na policje,zobaczymy maja sprawdzic na kamerach ulicznych... jeszcze tz mnie wkurza bo juz leci nastepny kupowac a ja chce tamten...i sie poklocilismy
|
#2028 |
|
Zakorzenienie
|
agnieszka09 mam nadzieję,że się znajdzie..
u mnie te spodnie maja takie gumke wszytą po jednej str i guzik i po lewej stronie też.Ja wole jednak pasek bo jak idę do łazienki to pasek tylko rozpinam i ok. domi7ks miałam Ci poklikać,ale głowa mnie boli więc wyłączam komputer zaraz
|
#2029 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Fatal, zobaczysz główka zawsze tak wygląda ![]() A co do różowych ubranek dla dziewczynek to ja uwielbiam Kupuję i ubieram i nie widzę w tym nic złego i w różach muszę przyznać wygląda najpiękniej
|
||
|
|
|
#2030 |
|
Raczkowanie
|
Darusia to ten wózek z linka, tylko kupiony na miejscu za 850zł
http://allegro.pl/wozek-arte-3x3-3w1...665067128.html Mi rano dokuczają kłucia w pachwinach, aż nie mogę się przewrócić czy wstać, potem już lepiej. Ogólnie zauważyłam że brzuch twardnieje jak chce mi się siku.
|
|
#2031 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co myślicie o tych wózkach ? http://www.e-wozki.pl/sklep/galerie/...boko-s_466.jpg http://allegro.pl/wozek-baby-merc-i1679629471.html http://kielce.olx.pl/wozek-baby-merc-iid-50288636#pics przykładowe- one nie mają takiej tej opływowej gondoli, nie wsadza się na stelaż fotelika, ani spacerówki, tylko tak "modyfikuje" skręca podłoże i jest spacerówka. W moim typie kompletnie nie jest |
|
|
|
|
#2032 |
|
Raczkowanie
|
WItam Was wszystkie. Kawał czasu mnie nie było, bo zawsze coś tam miałam do zrobienia.
Muszę się pochwalić bo od kilku dni czuję ruchy maleństwa. I już nie mogę się doczekać kiedy bedę je trzymała na rękach. Gratuluję tym które znają płeć. My musimy czekać jeszcze miesiąc na usg i mam nadzieję że wtedy poznamy płeć; bo mam ochot na małe zakupy
|
|
|
|
#2033 |
|
Zadomowienie
|
Witam po całym dniu nieobecności
Aga brak słów , ale jestem dobrej myśli że się znajdzieDziewczyny z tym różem to u mnie tak że nie że go nie lubię, lubię ale nie sam róż, tylko tak samo lubię zieleń, niebieski, biały itp a najbardziej to fiolet, no śliczny jest Joamic zakupy udane jak widzę, więc super!!! Ja byłam z tatą w mieście, kupiłam sobie taką tunikę niby, niby sukienka bawełniana na szeleczki do legginsów i legginsy też kupiłam. Byłam w bibliotece wymienić książki, i kupiłam sobie nektarynki, mniam. I zjadłam u mamy furę wiśni prosto z drzewa ![]() I jestem happy bo moje ponad 3,5 letnie dziecię nauczyło się jeździć rowerem Jutro mój mąż do pracy a my z synem na rower pójdziemy, o ile pogoda dopisze bo dziś to lało trochę a i tak miło spędziłam dzień
|
|
|
|
#2034 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny co myślicie o takim wózku??? bo ja sie za bardzo nie znam mi sie fajny wydaje
http://allegro.pl/promocja-3w1-orsol...679617274.html ---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ---------- Fajny ten zestawik ale musze jeszcze poczekać troszke......może później też taki będzie http://allegro.pl/my-sweet-baby-loze...662180160.html
|
#2035 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na zdjęcia spacerówka jest tylko przodem a ja np. nie lubię jeździć jak nie widzę dziecka Muszę dzieciakowi w oczy patrzeć Ad.2. Łóżeczko śliczne Jak podrośnie byłby od razu tapczanik z miejscem na pościel.---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ---------- Ela, gratulacje dla synka Domi7ks, moja odkąd skończyła 2 latka pożegnała się ze smoczkiem i zaczęła sikać na nocnik Normalnie szok, samo przyszło Tzn. zasypianie teraz trwa dłużej i jest strasznie męczące, ale coś za coś
|
|
|
|
|
#2036 |
|
Zadomowienie
|
ale miałam śmieszną sytuację przed chwilą, a mianowicie położyłam sie na plecach patrze na mój brzuch a on zrobił sie normlanie krzywy z lewej strony był większy jak to komicznie wyglądało hehe to chyba dzidzia sie przewaliła na jedną strone
ale widok naprawde śmieszny hehe
|
#2037 |
|
Zadomowienie
|
Seona dzięki, jestem taka dumna z niego, a już myślałam że się nie uda już
![]() Basiula to maluch już spory skoro tak Ci brzuszek wypycha, w którym jesteś tygodniu? Bo nie wyświetliło mi się Twoje babystrology. Ale uczucie przecudowne prawda? Seona To Twoja córa super szybko przeszła na nocnik, bezproblemowo, u nas to trwało zanim synuś się nauczył |
|
|
|
#2038 |
|
Zadomowienie
|
wiesz różnica nie była taka wielka ale widać było i śmiesznie to wygląda
ja zaczynam 22 tydzień........fajnie uczucie bo juz tak sie czuje tego brzdąca a nie tylko wie, że on tam jest
|
#2039 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
przerazilas mnie.... moj tez na usg malo ruchliwy
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 22t 4d - 422 gramy miłości 30t 1d - ? |
|
|
|
|
#2040 |
|
Wtajemniczenie
|
przepraszam ale dzis nawet nie chce mi sie pisac...dalej mam lekkiego dola,wozka na pewno nie znajda...obok w miejscowosci okradziono 17 mieszkan na dwoch ulicach i pewnie wszyscy teraz tam patroluja...a moj wozek maja w du..pie.
jutro jade po nowy...aj sorki,ze Wam tak marudze... ---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- a co do rozu...to ja mam jeden sweter rozowy i jedna bluzke adidasa...nie jest to moj kolor ale anty tez nie jestem nastawiona...Karinka ma rozowe ciuchy bo teraz wiekszosc ciuszkow jest w rozu...co nie znaczy,ze cala od stop do glowy chodzi tylko w rozu...uwielbiam ja w turkusie,fiolecie,bialym i czerwonym...uwielbiam czerowny i bialy kolor a dla synka jak na razie z rzeczy kupionych przewaza zielen
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:53.

W sumie ma rację, ale tylko w tym, że mam ich dużo
pierodle.ni zlodzieje

Jaki wozio sprawdzalas?:P

Wiem jak się na plamienia reaguję od razu mam czarne myśli. 

Trzymam mocno kciuki